Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Egy 960-as OC-s Geforce mennyivel jobb mint egy 950-es OC-s,megéri az árkülönbséget megfizetni ?Tiszta hülye aki nem normális
-
Gaaabeeesz
senior tag
üdv.
Az MSI Gaming 6G OC 980Ti megér 20K felárat egy Palit Jetstream 1060 6Gb cserénél?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
GIGA GTX 960 WF2OC 2GB
vagy
GIGA RX 460 WF 4GB/Sapphire Nitro 4GB?Mindhármat azonos áron tudnám beszerezni.
-
Viperator
őstag
válasz Csupingo #87611 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Szétbontottam és megnéztem a ventilátor hátulját és ilyen fajta kell, ami árban nem vészes!
Attól meg az egyik (3) lapáthiányos ventilátor mehet, amíg nem jön a csere. Viszont felcseréltem a ventilátort, a jót a chipset elé tettem, a másikat a hátuljára.
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
giornalista
senior tag
válasz SirRasor #87648 üzenetére
az RX 470 mellé teljesen rendben van a 4gb. minimális, alig észlelhető kompromisszumokkal szaladnak majd rajta fullhd a játékok. persze jobb mellé a 8gb ram, valamivel időt állóbb lesz tőle, de a felárat nem igazán éri meg szerintem.
(az eladhatóság más kérdés, akkor lehet, hogy visszakapod a felárat, amit fizettél érte, de akkor meg addig a kártyában állt a pénzed, csekély tudásért cserébe).
-
holozis_HUN
veterán
Kb milyen kártyákhoz lesz besorolható az 1050 Ti? Árban kb mennyi lesz? Lesz olyan erős, mint egy R9 280X?
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Csupingo
veterán
válasz holozis_HUN #87661 üzenetére
Itt egy táblázat. Szerintem még sok hivatalos infó nem látott napvilágot.
Gondolom a 960 és 970 között lesz, az 1050 pedig közel a 960-hoz. Kezdő ár talán 65 körül. Október végére mindennek ki kéne derülnie. Azokat a 275 W körüli kártyákat szerintem felejtsd el az 500-as táppal. Inkább kicsit gyengébb, de kisebb fogyasztású kártyákat keress. (290: 275W, 280x: 250W tdp)[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
holozis_HUN
veterán
válasz Csupingo #87662 üzenetére
Ennyire nem bírná ez a táp? A proci asszem 77W-ot használ, és ha jól tudom sokszor nem érik el a kártyák a maximumbTDP-t még játék alatt sem, max ilyen Furmark ilyenek alatt. A táp tud 410W-ot, ezt írták tápos topikban. 275+77=352W.
Amit írtak hogy baj lehet, hogy valamj ketté van osztva a tápban és ez lehet baj.
Lehet tápot kellene cseréoni, ahh még erre is költeni
Sajnos teljesítményt nem adnám lejjebb, néztem én RX 460-at, de az jóval gyengébb, mint ezek.
-
macy
addikt
válasz holozis_HUN #87663 üzenetére
Az én kártyám TDP-je 150W, simán belenyal a 180W-ba játék közben.
-
SirRasor
addikt
válasz dragon1993 #87659 üzenetére
Thx, megfontolom Úgyis karácsonyig várni fogok.
Make Love not war!
-
Skillerz
aktív tag
Üdv! Szeretnék vásárolni egy GTX 1070-es videokártyát. A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi pc-m igy ahogy van, képes-e kihajtani, vagy ajánlotok-e valamilyen fejlesztést hozzá? (késöbbiekben kb egy év múlva tervezek alaplap, proci és ram váltást is, de videokártyát azt idén megszeretném lépni).
CPU: i5 2500k
Táp: Corsair CX500 W
RAM: Corsair vengeance 1600 MHZ ddr3
Alaplap: GA-P67A-D3-B3battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-990X-Gaming SLI
AMD FX 8-Core FX-8320 3.5Ghz
16GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black
Toshiba 1TB DT01ACA100
+esetleg később SSD.
Cooler Master B500 500W tápegységMSI Radeon R7 370 GAMING 4G?
Vagy ha nem ez, akkor milyet ajánlanátok Aqua-ból?
-
giornalista
senior tag
válasz Skillerz #87666 üzenetére
valamennyit valószínűleg hagy majd benne, de ha 1 év múlva cserélsz, nem kell elkapkodni már most. attól is függ, hogy mit cserélsz le, de ez a VGA már 1440p-ben is fasza lesz, 1080p-ben pedig a határ a csillagos ég, tehát mindenképpen jó játékélményed lesz, ettől ne tarts.
-
Skillerz
aktív tag
válasz giornalista #87668 üzenetére
ATI HD6950 2gb-os kártyát cserélek, mivel szerencsétlen megpusztult.
1080p-be játszok, csak mivel most kiadok ennyit egy kártyáért nem szeretnék bele esni abba a hibába hogy a proci vagy a táp kevés legyen hozzá. Szóval akkor a fentebb említett konfig, 1080p-ben kifogja tudni hajtani?battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
veterán
válasz szabifotos #87667 üzenetére
RX 460 4GB-osat keress inkább, olcsóbb is, erősebb is, kevesebbet is fogyaszt, mint a kinézett R7 370.
Gigabyte, XFX vagy Sapphire, ezek közül válassz.solfilo
-
giornalista
senior tag
válasz Skillerz #87669 üzenetére
1080p-re olcsóbb kártyát is vehetsz nyugodtan, a 1070 nagyon prémium (természetesen nagyon-nagyon jó és erős kártya!). ez a "kihajtja - nem hajtja ki - mennyit hagy benne?" egyébként is sok mindentől függ, multi vagy single lesz a játék, azok közül is milyenek...
a tápod szinte biztosan bírni fogja, ha jó állapotban van.
-
Csupingo
veterán
válasz holozis_HUN #87663 üzenetére
Elvileg bírnia kéne, ha némi kisérletezés után megtalálod a két ágát, és arról kötöd be a kártyán lévő 2 tápcsatlakozót, mert 200-200 W-ot tudna, ami bőven elég. De azért igen határon lenne használva a táp.
Esetleg nézz r9 380x-et, 380-at, vagy gtx 960-at.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
snake888
tag
Üdv.
ASUS GeForce GTX 1070 8GB ROG vagy MSI GeForce GTX 1070 8GB GAMING X. Árban szinte egyeznek és órajelben is. Eddig Asus-t vásároltam videó kártyákból. Alaplapom ASUS Z97-PRO GAMER . Proci i5-4690K , 32 GB ram. Melyik gyártót választanátok és miért? Msi vagy Asus?A tesztben inkább msi-t ajánlják jobban. [link] Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Főleg tapasztalat érdekelne a két gyártó között, hogy melyik megbízhatóbb.
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
RX 470-et szeretnék venni, a két kiszemeltem az MSI RX 470 GAMING 4GB, a másik pedig a SAPPHIRE RX 470 NITRO+ 4GB. Szerintetek melyik a jobb választás a kettő közül? Előre is köszönöm a segítséget. -
Gelemb
csendes tag
Sziasztok Radeon rx 460 2 gb videó kártyából melyik márkát ajánljátok legjobban és milyen hűtés a legalkalmasabb hozzá szerintetek ?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
holozis_HUN
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz holozis_HUN #87678 üzenetére
Igen, kb. úgy. Hol ide, hol oda teszed a molexet. Bár ha 2->1 molex, akkor lehet, hogy mindenképp elég.
-
Viperator
őstag
Szép napot! Nem követtem a videókártya fejlődését, két évvel ezelőtt vettem egy Asus GTX 760 OC II-t... nem tudom, hogy megérett-e a cserére? GTX 960? (CUDA fontos, tervezőprogram és képszerkesztés miatt)
XFX XTR 550W táp van a gépben (i7 4790K procival).
(találtam a neten eredeti ventilátort)
Üdv!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Skillerz
aktív tag
válasz giornalista #87671 üzenetére
Multi és Single is, elsősorban persze FPS játékokkal játszom (CSGO, COD, Overwatch stb.. illetve WoW de azt pl szeretném ultrán és egy nagyobb boss fight azért rendesen zabálja az fps-t abba is.) Illetve szeretném kipróbálni az újabb játékokat is majd Maffia 3 és társai. Ezért gondolkodtam az 1070-ben az 1060-an hosszú távon nem tűnik annyira erősnek.
[ Szerkesztve ]
battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
holozis_HUN
veterán
válasz Csupingo #87679 üzenetére
Ahogy nézem GTX 960 = R9 280X, az R9 290 erősebb egy kicsivel... De Szerintem HD felbontásra bőőven elég lesz egy GTX 960/ R9 280X. GTA 5 így is szépen elmegy Medium/HIghon, és már azért az R9 280X is jóval erősebb tőle. Próbálok keresni GTX 960 4 gb-ot olyan 45K körül, hátha.
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
Csupingo
veterán
válasz holozis_HUN #87684 üzenetére
Pl. 380x 49-ért. Az kicsit túlzás, hogy a 960 bőven elég fhd-ra. Attól függ, kinek mik az igényei. De szerintem még 1,5 évig azért majdnem max. közelében el lehet vele játszogatni úgy 40 fps-el. Érdemesebb 380x-et nézni, ha szimpatizálsz az amd-vel is, mert nem túl drága és gyorsabb mint a 960. Persze a 960 is jó, mert megbízható, halk, hűvös kártyák.
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
válasz Csupingo #87686 üzenetére
Nekem sima HD felbontásra kell, 1366x768 a monitor.
Nem szimpatizálok az AMD-vel, nagyon szeretnék nVidia kártyát, de ha olcsóbban van erősebb AMD
Sosem volt nVidiam, nem tudom milyen az az nVidia életérzés Főleg a Shadow Play lenne jó, meg a támogatottság, energiahasználat.
Most van kártyára olyan 25K, kedden veszik meg a HD 7770-em, akkor lesz 40k. Na most ha nem kell tápot venni, akkor a 40 euróm is lehet beletolom, akkor lesz olyan 50-55k a kártyára. De ha tápot kell venni, akkor max 45, és az euro + a táp eladása és erősebb táp, ha kell.
Jó lenne egy GTX 960 4gb, az szerintem 1366x768-ra elég lenne egy darabig. Medium beállítás sem zavarna, csak olyan 1.5 évig bírja ki legalább.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz holozis_HUN #87687 üzenetére
Igaz, HD-t írtál, bocsi! Arra a felbontásra nagyon príma lesz. Akkor vedd a 960-at, azokkal nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
válasz Csupingo #87688 üzenetére
Na igen, de ezek az AMD-k ég mindig sokkal erősebbek... Na meg Dx 12... Abban gyengék az nVidiák. De szerintem HD-nál ezzel nem lesz baj. SZóval akkor minden pézem benne lesz egy GTX 960-ba
Arra elég a táp, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
fényelőkész
csendes tag
Üdv:Segítségeteket szeretném kérni.Szerintetek melyik videokártyát érdemesebb megvenni? Asus strix 970 OC vs Gigabyte GTX 1060 3Gb.Az asus használt, kb fél éves.A gigabyte új.Az áruk ugyanaz.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Gondolkodtam az R9 270X-em lecserélésében.
Ahogy nézegettem teszteket a 3 gigás gtx 1060 egy kicsivel erősebb az rx 480-astól. Csak nem lesz majd kevés ez a 3gb a későbbiekben? Ha meg AMD-t vennék attól félnék, hogy kevés lesz neki a procim (I5 2500), mert nVidiához gyengébb is elég lenne (tapasztalat, egyforma erős kártyák közül az nvidia mindig jobban teljesített gyengébb proci mellett. Erősebbnél viszont egyformán.).
Árban kb ennyit gondoltam költeni rá. -
titán
válasz gyenesmartin #87691 üzenetére
A 480 és a 1060/3 inkább egyforma.
Csak nem lesz majd kevés ez a 3gb a későbbiekben?
Túl sok nem lesz, az biztos. Hosszú távra inkább 6 gigást. Az erősebb is, és jóval drágábbAz régi i5 B lapban biztos hogy kezd kevés lenni a 1060 alá.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Apollo_21
addikt
válasz schawo #87692 üzenetére
És attól esetleg nemkell tartani hogy az alacsonyabb tdp keret miatt esetleg túl gyenge lesz a 6gigához az nvidia? Én épp keresésben vagyok, a 470 8gigás változat illetve a 6os 1060között megy a vergődés...
Soknak gondolom a 8at, rengetegnek hangzik..inkább a 6 a reális amivel biztos elis bír és kellhet is...
Csak félek hogy gyenge lesz a kari..ilyentől kell tartani?FullHD fölé nemmegyek felbontásban, sztem a szűrők sem lesznek bekapcsolva, de 4et ide már nemveszek.
Doom is éppen elvolt a 380 4gigával. Leginkább most ahhoz keresek vmit.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
titán
válasz Apollo_21 #87693 üzenetére
És attól esetleg nemkell tartani hogy az alacsonyabb tdp keret miatt esetleg túl gyenge lesz a 6gigához az nvidia?
Lehet, hogy sejtem mire gondolsz, és akkor "nem" a válasz. Ilyen ugyanis nincs. A tdp keret annyi, amennyi. Amikor kifut, akkor némi órajelet visszavesz. Ezt teszi mindig, mindenkinél, a tesztekben is. De a gpu tdp keretébe nem számít bele a ram fogyasztása. De ha mégsem erre gondoltál, akkor mire?
470-ből 4 gigást vennék, minek szórni a pénzt 8 gigára? A 470 nagyon keveset profitál a 8 gigás (nitro+) valamivel nagyobb ram órajeléből, kimérve 2-3% mindössze.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
mcs
veterán
válasz Apollo_21 #87693 üzenetére
A videómemória fogyasztása független a gpu-tól, mert mindkettőért külön áramellátó fázisok felelnek. Adott például egy 4+1 darab fázisú kártya, amiből 4 a gpu-t, 1 pedig a vramokat táplálja. Az nvidia boost pedig sokkal nem veszi visszább a gpu órajelét játék alatt és v-sync nélkül, max 12-24 Mhz-el.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz schawo #87694 üzenetére
Valami ilyesmi...tehát hogy nemtúlzás a rápakolt 6giga, végülis ez a lényeges dolog.
Illetve hogy mennyire elterjedt esetleg 1060nál is az órajel visszavétel? mert a 4xx as Radeonoknál nagyon soknál olvasni.
Az h visszaveszi mert x...nemérdekel, de ha finomhangolom és belövöm vmire legyen kedves tartsa
Tehát ha pl 1120/1300 boost-ot tud..és én átlövöm neki 1150re ne dobálgassa az órajelet, mert akkor én is fogom a kártyát kifele...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Csupingo
veterán
válasz holozis_HUN #87689 üzenetére
A táp biztos elég lesz, csak 120 W-os a 960. Ezen a felbontáson szerintem dx12 alatt is kihúz 2-3 évet legalább.
[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
Tudom, hogy az rx 470 most a menő, de van 2 év garival rendelkező r9 380x gigabyte vga 49-ért. A legolcsóbb rx 470 62 körül van, 13 a különbség. Tényleg jobban megéri az rx 470 a 13 k pluszt?
(rx 470-et szeretnék én is, de egy ilyen lehetőség mellett elgondolkodom, csak a BF sorozattal játszom)
Tiszta Windows, rendes ház!
-
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok. Melyik RX470 kártya lehet jelenleg a legjobb vétel?
Sapphire RX 470 Nitro+ 4GB GDDR5 (Lite) a legolcsóbb,
Asus Radeon RX 470 Strix 4GB GDDR5
MSI Radeon RX 470 Gaming X 4G 4GB GDDR5
Az áruk is a sorrendel nő.
Viszont a Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB GDDR5 (Lite) az MSI-vel nagyjából egy árban van. Vajon melyik lehet a jobb? Az ár gondolom nem véletlen kevesebb, mint a többi 480-nál.Fullhd felbontásnál nem lesz magasabb, etherium-ot is fog bányászni, játékra néha lesz használva, többnyire szimulátorok. (project cars, dirt rally stb...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest