Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
titán
válasz sakal83 #88644 üzenetére
Akkor légy szíves, te magyarázd meg, hogy az én Nitróm miért viselkedett pontosan ugyanígy. Meg még egy csomó kártya a polaris topikban.
Néhány példa:
XFX [link] megoldás: [link]
Másik Saphire [link] megoldás: [link]
Nem ASUS specifikus a probléma, mindegy, mit írnak a balf..zok. Mondom, ezt a "funkciót" úgy hívják: powertune (throttling csecse neve). És a GPU minőségi jellemzőitől függ. [link] Abu tollából a működés elve: [link][ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
sakal83
addikt
válasz schawo #88654 üzenetére
Oké. Tegyük fel, hogy mindegyiknél ez van.
Akkor nevezhetjük-e a teljes RX szériát egy elbaszott szériának? Milyen teljesítmény az, amely nem stabil, és nincs referencia értéke? Jelzem az rx470-ből tudomásom szerint nincs referencia, így a megoldások között az Asus Strix a leggyengébb. (nem az OC)
Hogy ne hegyezzük ki AMD vs Nvidia vitára? Egy 380/390/280/7950 stb-nél előfordult-e ilyen?
Már ne haragudj, de egy 7-10%-os teljesítménykülönbség ugyanazon gpu, órajel és típus esetén több, mint szánalmas...
És mindezt azért, hogy a fogyasztáscsökkentéssel büszkélkedhessenek... mert az, hogy powerlimittel ezt meg lehet oldani, azt jelenti, hogy a fogyasztása eközben nő...
Ha valamit pedig feszültségcsökkentéssel tudsz stabillá tenni, az egy elb*szott konstrukció és tápellátás..., már az első héten gond volt a 6 pin vs 480 áramfelvételével.
Gondolj bele NEM PH-s, VGAT Buzergáló Pista vesz egy rx470-et, mert azt látja, hogy 50fpsel viszi a GTAVöt. Erre 45fpsel megy. Ez fogyasztó megtévesztése vagy nem?
Én szerintem - és remélem - ez Asus specifikus dolog, amit bizonyít az, hogy az OC verziónál megoldották ezt a problémát...
Ha nem, akkor a másik verzió az igaz? Akkor miért is ajánlunk itt egyáltalán bármit is az RX szériából?
Ezzel kapcsolatban azért kíváncsi lennék a sokat emlegetett ABU véleményére, és nem magyarázatára...
De ez egy nagyon OFF volt
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz sakal83 #88655 üzenetére
A 1060 is tök ugyanezt csinálja. Sosem tartja az órajelet. Annyi a különbség, hogy nvidia még csak nem is igér semmilyen órajelet. Illetve van egy igéret, valami 1700-1800 körül, de az összes kártya magától 1900 és 2000 közé boostol, amit aztán szintén tdp limit miatt nem tart, hanem "szépen" visszathrottlingol egy számára megfelelő szintre. Ez a szint éppúgy a GPU gyártási minőségi jellemzőitől függ, mint AMD-nél. Az nvidiának is van egy csecse neve erre a throttlingra. Ha az én kártyámnál (természetesen a 470 után még egy gyengén sikerült GPU-t fogtam ki, de gondolom a gyengén sikerültek a gyakoribbak) nem piszkálom meg a tdp limitet (nvidiánál a feszültség csökkentése kilőve), akkor 1950-ről visszathrottlingol 1850-es szintre. Míg másnak ugyanilyen WF2-je (szintén topikból) gyárilag folymatosan tartja a 2000-et, hozzá sem kell érni (legfeljebb a thermal limit miatt visszavesz 1-2%-ot, mert nvidiánál még olyan throttling is van). Itt is megvan ugyanez a 7-10%, nem csak polarisnál. Ehhez már hozzá kell szokni. Évek óta ugyanezen elvek mentén működnek az intel mobil cpu/gpu párosai. Van egy referenciaórajel, amit terhelés alatt (amikor tényleg kéne az órajel) visszavesz a p..sába, mert kifut a tdp keretből. Attól függ, hogy milyen a chip, olyan lesz a visszavett teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz 4264adam #88657 üzenetére
A thermal limit nem számít, az 1-2%. Az enyém először 51 foknál, aztán 65-nél vesz vissza egy-egy apró lépcsőt. De mivel 51-et még álló ventinél eléri, a 65-öt meg csak akkor, ha tesztelés céljából szándékosan lejjebb veszem a ventit, így ennek sok jelentősége nincs.
A Pascal a tdp-ből fut ki, az ellen nem véd, deviszont.
(#88659) Speed(R)
okéÉs egyébként valóban jobb. Csak fals következtetést lehet levonni a típuson belüli összehasonlító tesztekből. Azokat már rég hanyagolni kéne, semmi jelentősgük. Az összes 1060 és az összes 470 egyforma.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz schawo #88656 üzenetére
Ezzel amúgy nincs semmi gond, jobban jár az egyszerű júzer, mintha kőbe vésett alacsonyabb értékre lenne belőve fixen minden kari..ebben az esetben csak a hozzáértők jutnának OCval + tempóhoz, mig a boost megoldással mindenkinek jut valami. Persze nincs igazság, kinek hogy sikerül kifogni..de akkoris pozitívabb összességében ez, mint a régi módi.
Node off off, a vs. téma meg kerüljön a helyére innen. -
macy
addikt
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Milyen VGA lenne számomra megfeéeéő ?
A lap amibe menne egy Gigabyte P55A-UD3Elvárások a kártyával kapcsolatban :
1 slotos legyen
Silent változat, alatta és felette is lenne bővítőkártya (TV tuner, digitalizáló kártya)PCI E foglalat
Windows 10 támogatás, csak új.Felhasználási terület, NET, filmezés, video vágás (nem használ a szoftver csak CPU-t)
Ne legyen drága.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bisiz
tag
Sziasztok!
Ez a kártya ASUS TURBO-GTX1070 milyen az 1070-esek között. Mellé lehet vele nyúlni? A többihez képest olcsóbb azért. Milyen a hűtése? Teljesítmény?
Köszi a segítséget előre is!
MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
V_Zoli
aktív tag
Hali!
Manapság milyen kártyát ajánlotok 30.000-35.000 körül (GTX560Ti helyett lenne)?
Ati vagy Nvidia?''Teljes gázt húzok, ameddig csak lehet és ha fékezni kell, akkor az életemért fékezek, mert vége az útnak.''
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz holozis_HUN #88671 üzenetére
Érzésre fele tempót tud, a kihalt 560Ti szintje..sok értelme nincs. Nem olyan para a 7950..de ő tudja
-
titán
válasz gtamate2 #88669 üzenetére
Semmi köze a hűtésnek, 100%-on pörgeted a ventit 50 fok alatt mrad, és ugyanez az eredmény. De hogy mást is mondjak, van nem egy olyan WF2 (abból van a legtöbb a topikban), akinek semmi ilyen gondja nincs, mert kapott egy jobb GPU-t. Magától 2000-re boostol, és tartja, erőlködés nélkül.
Pont ezt magyaráztam x hozzászóláson keresztül, hogy az egésznek semmi köze a hűtéshez. De úgy fest fölöslegesen koptatom a billt, ha el se olvassák. Kit érdekel, hogy melyik tesztoldalnak milyen válogatott GPU-kat küldtek tesztelésre?
De már tényleg kiszálltam, aki tényleg meg akarja érteni, az meg fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Egy i5-6500 + 500W-s táp megfelel egy GTX 1070 alá? Nem lenne CPU limites a kártya?
-
veterán
Bocs hogy belevau!
A kérdéseid sorrendjében válaszolt, másképp nem is lenne értelme.
Egy i5-6500 + 500W-s táp megfelel egy GTX 1070 alá? - "persze/
Nem lenne CPU limites a kártya? - /nem/többnyire nem"mod: Legalább is gondolom egy 150W TDP-s kártyához és egy 65W TDP-s procihoz csak elég egy minőségi 500W-os táp.
(#88679) Zedz: közben leesett nekem is, hogy máshogy is lehet érteni.
Az a táp szerintem is jó kéne legyen.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
bulgesz777
tag
Sziasztok!
GTX 1060-ast (6 GB) akarok venni. Melyik márkát érdemes venni?
Eddig egy Gigabyte GTX 960 WF2-es volt, meg voltam elégedve a hűtésével. Érdemes más gyártótól választani?A GTX egyébként FHD-ra lesz egyelőre. Tudom, hogy oda túl erős, de az rx470 és 480 valamiért nem annyira szimpatikus nekem. (a gtx előtt mindvégig radeonom volt megjegyzem...).
Egyébként melyik jobb vétel a jövőre nézve: A GTX1060 (6GB), vagy az RX480 (8GB)? Itt főleg a DX12-ben nyújtott jó teljesítménye zavar be a GTX1060-al szemben?
Az 1060-as is jó lesz az elkövetkezendő játékokhoz DX12-ben?
-
Csupingo
veterán
válasz Core2duo6600 #88663 üzenetére
Pl.: gt 720, gt 730.
Szerintem érdemes valami házventivel mozgatni a levegőt a vga környékén, mert ezek azért jobban melegednek.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
veterán
válasz bulgesz777 #88680 üzenetére
Igen, hosszabb távra a DX12 miatt jobb lehet az RX 480. Ettől még nem rossz vásár a GTX 1060 sem, azzal is fognak menni a DX12-es játékok, max kicsit lassabban.
solfilo
-
Lokids
addikt
Úgy döntöttem 1060 lesz. És abból is gigabyte.
De mi a különbség a 2 kártya között? A drágábbnak jobb a hűtése?
https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n1060g1_gaming_6gd_gtx1060_6gb_gddr5_oc_pcie/1466074
https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_n1060wf2oc_6gd_gtx1060_6gb_gddr5_oc_pcie/1491971Megéri az 5000 ft pluszt?
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Csupingo
veterán
válasz Lokids #88685 üzenetére
Ha a tudat nem vág földhöz, hogy nem 62 fokos a kártya, hanem 66, akkor szerintem lehet a wf2 is. Arra se panaszkodnak, elég halk, elég hűvös az is. A tulajok tudnak konkrét tapasztalatokkal is szolgálni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
M4XP4YN3
tag
Sziasztok! Most, hogy napokon belül megjelenik a GTX 1050/1050Ti páros, cserét tervezek. Egy 750Ti Windforce-om van. Eddig úgy gondoltam, hogy 1050Ti lesz, lehetőleg Windforce, de megnéztem a specifikációkat megint, és azt vettem észre, hogy a sima 1050 és a Ti között a CUDA magokat és a TMU-t leszámítva némelyik adat magasabb az 1050-nél mint az 1050Ti-nál, ráadásul 30 dolcsival olcsóbb is.
Szerintetek ár/érték arányban melyik lenne jobb?
-
törölt tag
Sziasztok. Megvettem az NVIDIA GeForce® GTX 750 TI kártyát, s mellé egy DVI-I-->VGA átalakítót (mivel a monitoromon csak D-Sub kábel van). Ez egy passzív átalakító, ez lenne.
A baj a következő: a videókártya az alap jelet átviszi a monitorra rajta keresztül, érdekes módon a monitoron még 1920x1080 natív felbontást is tudok állítani. De az Nvidia vezérlőpulton a felbontás módosítása fülön 1028x768-as felbontás mellett van a natív felirat, valamint akármilyen játékot elindítok, a monitor lekapcsol, s hallom hogy a háttérben fut a játék. :/
Ezek szerint ez az átalakító nem tudja a 3D-s Full HD jelet átvinni a monitorra? Mert Win7 alatt be van állítva a Full HD, működik is, ez a probléma csak játékok indításánál adott.
Vajon ez a chip-es, drágább átalakító már gyógyír lenne a bajra???
Válaszokat előre is köszönöm. -
Csupingo
veterán
válasz M4XP4YN3 #88689 üzenetére
Még nehéz bármit is kijelenteni, pláne a magyar árak nélkül. Úgy néz ki, hogy az 1050 kicsit lasabb lesz mint a 960, az 1050 ti pedig kicsit gyorsabb. Már linkeltek páran nyitóárat az 1050 ti-re, ami 65 ezer körül volt. Szerintem ez se olyan vészes a 960 nyitóárához képest, de sokak szerint azért alacsonyabb szintre fog beállni. Kicsit mindenképp várni kell.
(#88690) Maxx71: ha dvi-i csatlakozó van a kártyán, akkkor működnie kéne a párszáz forintos átalakítóval, amit vettél. Esetleg ddu-val töröld le a drivert és tiszta telepítésel tegyél fel egy másikat.
(Nincs még egy kijelző rákötve a kártyára, ami szoftveresen bekapcsolva maradt?)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csupingo #88692 üzenetére
A full hd tv van rajta még, hdmi-hdmi csatlakozással. De amikor a tv-t lekapcsolom, utána az Nvidia panelen csak a monitor látszik, méghozzá így:
A képen nem látszik, de az 1024x768 mellett van a natív felbontás jel...De az az érdekes, hogy 1920x1080 módban van az asztalom, csak játék indításnál kapcsol ki a monitor (nincs jel). Ellenben pl a 3DMark vagy a Heaven Benchmark 1920x1080-as futtatása alatt is tökéletesen működik minden :/
[ Szerkesztve ]
-
M4XP4YN3
tag
válasz Csupingo #88692 üzenetére
Váó, 65 ezer? Iponon mintha 50 ezret írtak volna nyitóárként. Ipon
Tény, hogy nincs rá pénz, mert 1-2 dolgot el kellene adni hozzá, de kártya miatt rég voltam ennyire bezsongva. 50-ért best buy lenne szerintem, de ha tényleg 65 lesz, ahogy mondod, akkor várok 1,5 hónapot fizuig.
UI: Az előző linkemben ott szerepelt, hogy 4 gigás lesz az 1050 is, viszont az iponos cikkben 2 gigás 1050-ek vannak. Lesznek 4 gigásak, vagy full elírás lehetett?
-
V_Zoli
aktív tag
válasz Speed® #88667 üzenetére
Használtban gondolkozom elsődlegesen, mivel talán jobb teljesítményű kártyát kapok ennyiért mintha újat vennék.
A gép Q9550+8Gb ram...Elsődleges cél HD filmek lejátszása nagyon ritkán esetleg egy kis játék...
Pár éve nem követem nagyon a Hardverek fejlődését (még le vagyok ragadva a socket 775nél) azért kérnék segítséget.
''Teljes gázt húzok, ameddig csak lehet és ha fékezni kell, akkor az életemért fékezek, mert vége az útnak.''
-
Csupingo
veterán
válasz #14121216 #88693 üzenetére
Akkor a monitor driver-ét lenne érdemes feltenni (*.inf), az tartalmazza a támogatott felbontásokat.
Lehet, hogy az adott játékban van valami elállítva. Újra kéne telepíteni, vagy ha van indítás előtti setupja azt megnézni.(#88694) M4XP4YN3: nagyker árak.
A topikjában már szinte az összes gyártó kártyáját felsorolták a srácok. Ott lehet nézelődni.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz V_Zoli #88695 üzenetére
720p-ben játékhoz használt gts 450, olcsó, de ez már kezd kevés lenni. Kicsit komolyabb játékhoz gtx 650ti, vagy amit max. a proci mellé raknék (kicsit húzni kéne): gtx 660.
Újból gt 740 (ár/teljesítmény aránya nem olyan jó), vagy gtx 750 ti, vagy amd-ből rx 460 (szintén jól meg kéne húzni a procit). Ha kevés a játék és nem nagyok az igényeid, akkor talán a 650ti lenne a legjobb választás.[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz V_Zoli #88695 üzenetére
15- ig pl hd 6770;7770;gtx 460(használtan 1 gb osak)20 körűl hd 7850/gtx 750 1gb(használtan);25 körűl hd 7850/gtx 750 ti 2 gb.(használtan)kicsit drágábban maximum egy gtx 660/660 ti/hd 7870.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
törölt tag
válasz Csupingo #88696 üzenetére
A World Of Tanks-ot direkt ezért teljesen legyalultam és újra raktam, ugyanaz a helyzet :/
Nekem is kezd inkább az gyanús lenni, hogy az Nvidia driver nem ismeri fel a monitort (általános pnp képernyő), pedig ahogy vissza emlékszem, az AtyCatalyst rendesen kiirta, hogy ASUS VH222D.
Csak az a baj, hogy a monitor cd-jén semmilyen driver, ASUS support csak egy Multiframe drivert dob ki, .inf filét még nem találtam hozzá a neten :/
Ilyenkor mi a helyzet??? :/Most látom, az ezközkezelő "általános nem PnP képernyőnek ismeri fel... Lehet hogy a DVI-I to D-SUB-on keresztül nem ismeri fel a rendszerem? :/
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest