Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretném lecserélni az MSI GTX460 768MB OC kártyámat egy erősebb VGA-ra. Egy i3 2120-as procim van (amit majd leghamarabb talán jövőre lecserélek egy i5-re). Eddig amiket néztem:
Gigabyte GV-R779OC-1GD 1GB 116 euro (euroban adom meg, mert SK-ból vagyok)
Gigabyte GV-N65TBOC-2GD 2GB Boost150 euro
Gigabyte GV-R785OC-2GD- 2GB 182 euro
Én ezek közül leginkább a 650TI Boost felé hajlok, mert talán ez érné meg nekem leginkább, meg teljesítményben közel azonos a 7850-el. Néztem más gyártók kínálatát is, de jelenleg a Giga kártyái a legkedvezőbb árúak. Milyenek minőségileg a Giga kártyák? Az AMD DirectX 11.1-es támogatásának van valamilyen előnye az NV kártyával szemben, mert főleg ezért gondolkodtam el az AMD kártyáin? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
válasz d@minator #22275 üzenetére
Még alszom rá egyet, lehet maradok a 650TI Boost-nál, mert úgy 2-3 év múlva úgyis lecserélem megint, a 660-as meg ahogy nézegettem a teszteket nem sokkal erősebb szerintem (bár webshopban láttam 168 euroert 660-ast, meg 7850 170-ért, csak kicsit tartok webshopban vásárolni hardwert). Csak ezen a DX 11.1-en gondolkodom, hogy mivel már az új konzolok is támogatják, ezért nem érné-e meg jobban az AMD. A +150MHz a procinál érezhető, vagy nem éri meg a próbálkozást?
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
A jövő héten tervezek venni egy Gigabyte 650Ti BOOST VGA-t, csak itt a fórumot olvasgatva kicsit elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán Gigabyte VGA-t vegyek. Mennyire megbízhatóak a giga kártyák?? Érdemesebb lenne mondjuk MSI-t venni (úgy 5 euroval cca 1500 forintal lenne drágább)? Mindkettőre 3 év gari van. Előre is köszi a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Egy i5 3470 proci elég lenne egy R9 290-es VGA-hoz Full HD-ban? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretném a mostani GTX650 TI Boost karim erősebbre cserélni. Mit ajánlanátok max 50 ezerig? Lehet használt is, csak egy dogot kellene figyelembe venni, hogy az 5 éves Enermax PRO82+ 425w tápom 3 ága egyenként max 22A leadására képes, ezért gondolom egy R9 280/280X épp a határon lenne fogyasztásban. Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretném a jelenlegi GTX 650 Ti Boost kártyámat egy GTX 760, vagy egy R9 270X kártyára cserélni. Szerintetek melyikre érné meg ezek közül lecserélni? Érezhető javulást hoznának ezek a kártyák a mostanihoz képest? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok szeretnék új VGA-t venni, és amiket eddig néztem:
GIGABYTE GV-N760WF2OC-2GD - 200 euro lenne újonnan (Szlovákiából vagyok)
GIGABYTE GV-N960IXOC-2GD - 210 euro szintén újonnan
illetve Giga, vagy Sapphire R9 280X használtan - 150-180 euro
Eddig csak NV kártyáim voltak, de a 280X főleg az ára. és a 3GB RAM miatt érdekel, meg persze ez a legerősebb a három közül, csak kicsit félek a driver-problémáitól. Melyiket érdemesebb megvásárolni? Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
A fenti 62127-es hozzászólásomban lévő két NV kártya közül melyiket vennétek? -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék új VGA-t venni. Eddig egy Gigabyte GTX960 ITX-et néztem ki, ami 210 euro (szlovákiából vagyok) lenne, de közben találtam használtan egy MSI GTX760 Gaming-ot 160 euroert egy év garival. Szerintetek megérné a 960-as az 50 euros (kb 15000 forintos) felárat? Milyen előnyei lennének a 960-nak, főleg a jövöre nézve? Gondolom, hogy a 960-as még fog gyorsulni, az újabb driverek által, meg még ott van a DX12 támogatás is. Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
válasz Grave_444 #62252 üzenetére
Azért ITX, mert átlagosan 20 euróval olcsóbb, mint a többi. Bár eddig csak Nvidia kártyáim voltak, nézegettem a használt AMD-ket is, főleg 280/280x-eket, de szinte mindegyik eladó személyes átvételt akar, azzal meg az a baj, hogy egyik sem a közelben lenne. Mondjuk egy kicsit tartok az AMD drivereitől, de nem zárkózom el tőle.
-
BK87
senior tag
Azért is gondolkoztam el az ITX verzión , mert beleolvastam egy kicsit a GTX 970 topikjába, és ott néhányan bevállalták a Giga 970 ITX-es verziót és állításuk szerint 70 fok alatt van a kártya terhelve, és a 960-as verziónak a hűtője csak eggyel kevesebb hőcsővel rendelkezik. Ezért is gondoltam, hogy az FD Arc Mini házamban nem kellene aggódnom a hőmérséklete miatt.
-
BK87
senior tag
válasz regener #62256 üzenetére
Főleg Battlefield, Call of doty, autós játékok, far cry, crysis, meg ehhez hasonlóak. Az általad linkelt Anandtech-es tesztben szerepel Kepler is, ha jól látom. Bár a Kepler nem tudom, milyen szinten támogatja majd a DX12-t. Visszatérve a 760-ra, néztem erről az MSI 760 TF-ről teszteket, és elég jól tuningolhatóak, vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek egy MSI GTX 760 GAMING vga-t megéri lecserélni egy R9 280x re úgy 6000-9000 ft ráfizetéssel (esetleg GTX 770-re/ 960-ra kicsit többért)? Előre is köszönöm segítséget.[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy egy i5 3470-hez milyen a legerősebb VGA, amire lecserélhetném a GTX 760-at? Én a nemsokára megjelenő GTX 1060-on, esetleg R9 480-on gondolkodom jelenleg (a GTX 1070-hez már gondolom nem lenne elég a proci). Mi a véleményetek, Full HD-ra kellene? Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
A közeljövőben szeretném a jelenlegi GTX 760-am cserélni egy RX 480-ra (esetleg GTX 1060-ra), és az lenne a kérdésem, hogy a 4GB-os, vagy a 8GB-os verzió érné-e meg jobban fullHD-hoz? Nagyobb felbontású kijelzőt, illetve TV-t nem tervezek venni még egy jó darabig a jövőben. Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Gondolkodom egy RX470-es beszerzésén, és amiket eddig néztem az a Sapphire Radeon RX 470 OC Platinum és az XFX Radeon RX 470 Core Edition single fan. Ezeket talaltam a legolcsobban, illetve gondolkodom még egy használt GTX 970 beszerzésén valamivel olcsóbban (cca 6-9000). Az említett 470-esek milyenek? Mi érné meg jobban egy RX 470 vagy egy GTX970? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Egy GTX 760-ast milyen új VGA-ra érdemes lecserélni? Full HD-ra kellene i5 3470 mellé, néha 720P-re HD TV-n. Amiket néztem RX 470, GTX 970 használtan, GTX 1060 3GB. Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
RX 470-et szeretnék venni, a két kiszemeltem az MSI RX 470 GAMING 4GB, a másik pedig a SAPPHIRE RX 470 NITRO+ 4GB. Szerintetek melyik a jobb választás a kettő közül? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy MSI RX470 Gaming X 4GB VGA-t (első AMD VGA-m), de mivel a driverei néha okoznak némi fejfájást, ezért felmerült bennem, hogy lecserélem valamilyen GTX 1060 3GB karira. Mi a véleményetek, szerintetek megérné a cserét? Előre is köszönöm a segítséget. -
BK87
senior tag
válasz Alister71 #93026 üzenetére
Pár hete frissítettem a drivert, azután pedig naponta 1-2 alkalommal pár másodperce havazó képernyő ugrott be, mint amikor az öreg tévékben nincs bedugva az antenna, csak itt szines volt a havazás. Szerencsére friss windows telepítés egyenlőre megoldani látszik a jelenséget. Meg az új driverekben nem tudom állítani a szineket. A kártya tuningja is elég harmatos, 1300MHz-nél nem nagyon megy többet ellenben a memóriák 2100-ig. Meg a Project Cars mintha a GTX 760-ason egy kicsit jobban ment volna, néhány helyen indokolatlanul leesik az FPS, bár a legújabb driverrel nem nagyon próbáltam mostanában. Így hirtelen ennyi. Jelenleg GTA 5-öt tolom rajta, az viszont ha mindent beállítok a legmagasabb beállításokra, akkor a RAM használat felugrik 3GB fölé, ezért is érdekelne, hogy egy 3GB-os 1060 mennyire lenne jobb választás a jelenleginél.
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy szerintetek van-e értelme lecserélnem egy MSI RX 470 GAMING X 4GB kártyát egy GTX 1060 6GB-ra max 3-6 ezres ráfizetássel? Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy az MSI RX470 Gaming X 4GB vga kártyámat van értelme lecserélni egy használt ASUS GTX 1060 TURBO 6GB-ra úgy kb 9000 ft ráfizetéssel? 1080p-ben játszom. Vagy inkább érdemesebb megvárni az újabb szériát? Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Használt kártya vásárlását tervezem, és amik szóba jöttek:
RX 5700 XT
GTX 1080 Ti
RTX 2060 Super
RX 6600
RX 6600 XT (ha találok hasonló áron, mint a fentiek)
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Árban hasonlóak, az 5700 XT átlagosan 20 euróval (szlovákiábol vagyok, az kb 8000 ft) olcsóbb, mint a többi. Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest