Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#141548) kwzatz válasza VirsLee (#141543) üzenetére


kwzatz
őstag

"A kereslet az adott termékre nem független annak az árától."
Írtam én ilyet? Minden egyes árhoz tartozik egy adott keresett mennyiség, ezek alkotják a keresleti függvényt. Pont az a lényege a mondandómnak, hogy úgy ítélik meg, hogy ilyen magas ár mellett is van olyan kereslet, ami az ő kínálatukkal találkozik, ergó nem rohadnak rájuk a kártyák. Alacsonyabb áron túlkereslet lenne, nincs annyi kártyájuk. Ha netalántán túlbecsülik, majd korrigálnak. Adták olcsóbban is pár napja, látták, hogy elviszik, méghozzá gyorsan (ahhoz képest, amennyi van nekik valószínűleg, vagyis a kínálathoz mérve). Ezért az ár emelkedett (százezreket konkrétan), közben pedig kevesebb kártyájuk lett. Aztán ha elérnek egy árat, aminél már nem veszik meg a kártyát, akkor majd árat csökkentenek, miközben maximalizálják a profitot.

Frozen: Erről beszélek én is. Szerinted nem drága 630 ezer Ft-ért a 3080, ezért árulja az ipon ennyiért. Arra számítanak, hogy lesz olyan, aki úgy gondolkozik, mint te és megveszi.
Csak hogy a kérdésedre is válaszoljak: Azért drága, mert mondjuk 4,5 év alatt (1080 megjelenése óta) azt várná az ember, hogy ár/érték arányban legyen javulás (technikai fejlődés ugyebár), de ez 630 ezer forintos ár mellett, ahogy a teljesítményen keresztül érzékeltetted, nem igazán valósul meg.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.