Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kalmanat
friss újonc
A wifi lefedettséggel eddig se volt gond, az interferenciával annál inkább. Tipikus soklakásos környezet, ahol ma már minden szomszédnak van routere, amik egymást zavarják. Emiatt ragaszkodom a wifi7-hez. (és egyre több eszköz tudja is a 6e-7 szabványt) Egyszerűbb lenne egy eszközzel megoldani, de sima vezetékes router + wifi7 AP is opció lehet. Persze jó lenne minél egyszerűbben megoldani, lehetőleg falvésés, plusz vezetékezés nélkül 😁
-
Kalmanat
friss újonc
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Erre a típusra rátaláltam én is, de a márka eddig abszolút ismeretlen volt nekem. Redditen olvasgattam róla, ott elég sok hálózatos témánál előkerül. Általában dícsérik, de több helyen írták, hogy hangos a ventillátora. Sajnos a lakás elosztása miatt csak hálószobában tudom elhelyezni.
Milyen tapasztalatod van vele? -
Kalmanat
friss újonc
válasz
Multibit
üzenetére
Erre a megoldásra eddig nem gondoltam 😊 Bár szívesebben oldanám meg egy készülékkel, és a routert mindenképp cserélném, az utóbbi években elég sok új funkció jelent meg, és a biztonsági megoldások is fejlődtek. De lehet ránézek a sima router + wifi7 AP megoldásra is... Köszi az ötletet.
-
Kalmanat
friss újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek között nézegettem én is, talán a tp-link be550 volt a legszimpatikusabb. Annyi a gondom, hogy régebbről rossz emlékeim vannak ezzel a márkával (és az asusszal, d-linkkel is), emiatt kicsit bizalmatlan vagyok. Nyilván ezek a mostani készülékek már más kategória, de nehéz levetkőzni az előítéleteket.
Amazonról nem szívesen rendelnék a gari miatt, és a postaköltséggel amúgy se jönnék ki sokkal olcsóbban. -
Kalmanat
friss újonc
Sziasztok!
Router csere előtt állok, ehhez kérnék tanácsokat.
Jelenleg egy Synology RT1900ac-t használok sok éve, nagy megelégedéssel.
Viszont az utóbbi hónapokban (talán 1 évben) a wifis eszközöknél egyre gyakrabban tapasztalunk akadást, lassulást, kieséseket. Mivel társasházban lakunk, a szomszédokra gyanakszom :-) Mára elég sűrű lett a wifis forgalom.
Megoldásként arra gondoltam, hogy egy modern router jó időre megoldaná a problémát, ezért mindenképpen 3 sávos wifi7-ben gondolkodom.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? Társasház, sűrű idegen wifi hálózat. A lakás normál 2 szobás, 60 nm, tégla falak.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Jelenleg 500Mbit, de ez később bővülhet (remélem)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! max 120k, de 10-20k ide-oda belefér. Persze nem kötelező kihasználni a teljes keretet, ha van élhető olcsóbb megoldás, az is jöhet.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Amit lehet már összekötöttem kábellel : 2 okostévé, NAS, 2 PC, laptop (dokkolón), Bose soundtouch.
Wifin: 4-5 telefon, 3 ipad, 2 soundbar, laptopok, 2 klíma. Az eszközök között van wifi5, wifi6, wifi6e és wifi7 képes is.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? Szerintem a Synologyt nem nagyon kell bemutatni, nagyon szeretem, stabil, jó a kezelőfelület, jó terméktámogatás, de ha egyszer beállítottam, nem kellett állandóan b@szkurálni. Valami hasonlót keresek...
És nem ragaszkodom a tplink/asus/d-link szentháromsághoz, nyitott vagyok bármilyen értelmes megoldásra.
Előre is köszönöm az ötleteket!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Dr.NX