- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
juhaszmarci #106280 üzenetére
Így lesz, köszönöm.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
memorix #106277 üzenetére
Igen, köszi, ezeken túl vagyok. Nincs bajom az elhelyezéssel. Már megtaláltam a jó spotokat és csatornákat, ahol stabil minden. Van egy AC-1200, amin padavan fut és csak az iot eszközöket viszi. 280 napos uptime van rajta. Stabil, mint a beton.
A fő router gondolja úgy, hogy feladja havonta, szerintem "memory leak" gond, de az asus nem akarja beismerni... Nagyon sok eszközöm van, ezt aláírom, de kb. 50 eszköztől el kell hasalni? Hát nem tudom.
Ubiquiti UCG-Ultra lenne a terv két-három U6+ al a szobákban és nem lenne gondom, de az nem 60 ezer ft.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106275 üzenetére
Erről esetleg vélemény? TP-Link Omada ER706W
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106271 üzenetére
Nem mintha külsőre adnék, de miért kell ezeknek a routereknek űrhajóra hasonlítani?
Mondjuk ehhez képest egy ASUS EBR63 szerinted? -
LiteCross91
aktív tag
válasz
LiteCross91 #106259 üzenetére
Semmi ötlet vagy tipp? Van még 10 eszköz LAN-on is. Azt elefelejtettem írni.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106258 üzenetére
Panellakás, 55m2, beton falak vannak és nagyon nagyon sok zavaró szomszéd wifi. Vagy egy fél évembe telt megtalálni az optimális csatornákat. Digi (One) gigás optikai ftth net.
Iot eszközöknek külön wifi AP van jelenleg, mert nagy számú wifis eszköz gondot jelentett az ax55nek, ledobalta a sonoff kapcsolókat. De azt sem bánom, ha egy eszköz elvinné. Kb. Kapcsolók, klíma, LED vezérlők, okoskonnektorok, fogy.merok, hűtő, mosógép, szárító, stb. 25-30 eszköz jelenleg 2,4GHz.
5 GHz en kb. 15, telefonok, tabletek, tvk, laptopok, google home-k, stb.
Funkciók: port forwardot tudja. Más funkciókra van külön szerverem, nasom, stb.
Legyen net stabilan, ennyit tudjon. -
LiteCross91
aktív tag
Van egy Asus RT-AX55 routerem, ami kiszolgálja, amit kell egy panellakásban, DE havonta random lefagy, elmegy a net. Digis bridge-be állított ONT után van, PPPoE csatlakozik fel a WAN-ra. Kb. 28 naponta (ahogy megfigyeltem), random elmegy az internet, belső hálózat megmarad (LAN oké), de pl. a webes felülete nem elérhető ilyenkor, se SSH, csak manuális restart segít rajta, aztán megint elvan egy hónapig. Sokszor volt gyáribeállítások visszaálítva. Volt egyszer gariban már cserélték, ez már a 2. RT-AX55. De a hiba továbbra is fennáll.
Na, én ezt meguntam. Tudtok helyette valami stabilabbat ajánlani? Ezzel semmi bajom, amikor működik, de ezaz instabilitás nem tetszik. Lélektanilag 50-60 ezernél többet nem adnék routerért.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #80519 üzenetére
+1 az ac1200gu-ra. Nekem tökéletesen bevallt (kb 2hetes) es tudja a print servert gyárilag. Digi neten 950/330 sebesseget mérek. Wifi is erős, stabil.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
TeeJay #80327 üzenetére
Milyen sebesseget tud OpenWRT alatt? Eddig par routeremre feltettem és jelentős sebesség csökkenés volt nat oldalon. Gigás net mellé kéne, amit örülnék, ha ki is használna ezért valtanek. Jelenlegi tplink routermnel 800mbits, openwrtvel most, 200mbits a letoltesem. Jó ennek oka lehet a nat offload hiánya. Itt nem ismerem mi történne, ha az ac65p re openwrt menne fel. Wifi sebessége is érdekelne. Esetleg tapasztalatok?
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Dragon3000 #80323 üzenetére
Köszi a segítségetek! Aquaban latok külön v1 és v2 verziót. Akkor a v1 lesz és teszek ra Padavant. Az ac1200gu meg 3-5 ezerrel kb. drágább, amit nem is ertek. Amúgy idorendben melyik volt hamarabb? Wiki szerint az ac1200gu 2016os release, az ac57u v1 meg 2018. Itt mégis úgy látom a fórumban, hogy az ac1200gu t az ac57u v1 opcionális utódjaként ajanlgatjak.
Az ac65p t is megvennem, de szoftveresen nem győzött meg, se cfw, így kilove. -
LiteCross91
aktív tag
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Dragon3000 #80309 üzenetére
Az AC57U V2 már nem ajánlott? Gyengébb a hardver vagy mi a gond vele?
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
blakey #80307 üzenetére
Oké, akkor tegyük fel, hogy hagyom a gyári fw-t. Nézelődtem neten és jelenelg lehet kapni AC1200G-t, AC120GU-t, AC1200G+ -t. AC57U V1 és V2-t, az asus honalpján van már V3 is, azt nem találtam webshopban és továbbra is ott az AC65P.
Nekem ez most egy sűrű erdő és nem igazán látom a jó választást -
LiteCross91
aktív tag
válasz
blakey #80304 üzenetére
Köszönöm! Nekem is ugy tűnik, hogy ez tudja, afatlap szerint. Mivel kapok kevesebbet, hogyha ezt valasztom es nem a Ac65P-t? A print szerveren kívül.
Digi 1000/300 optikahoz keresek, ezt a sebesseget stabilan tudo eszkozt. Jó wifit, ami iphonet is szépen kezeli! (Tplinkel szívtam ezzel).
Használom a wol-t sűrűn. Ez is fontos lenne. Az a bajom az eddigi asusaimmal n18u, ac66u b1, hogy az arp tablaban nem marad benne a mac - ip cim páros, csak ha ssh-n arp - s...... Paranccsal ezt permanentre be nem állítom. Ezt minden router ujrainditasnal meg kell tenni, mert különben nem ébreszti a gépeket.
Illetve tavoli web https eléresnel ezeknel lehet egyedi SSL tanúsítványt mar hozzáadni? -
LiteCross91
aktív tag
Az ac65p gyari fw-ben tudja a print servert usb-n?
-
LiteCross91
aktív tag
Oké. Húzom is kábelt, sz...k bele, ebbe a sok baromságba
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
uriember #64560 üzenetére
Akkor szerintem ezt választom: ASUS RT-AC68U
-
LiteCross91
aktív tag
Udv! Irodaba keresnek komolyabb routert. Annyi az osszeg hatar, hogy 40-50 legyen a nagyon max. 10 gép van rajta általában wifin es egy Nas van rajta lanon. Tehat a legfontosabb az eros, gyors, stabil wifi. Legyen gigabites portja es 5ghz et tudja. Archer c9 vagy asus ac-66u b1? Szerintetek mi lenne az idealis valasztas? Nem nagy helyiség, es gipszkarton valaszfalak vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell Latitude E6520 laptop (15,6HD+/I5-G2/4GB/250HDD) - AkkuX
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell E6530 laptop (15,6FHD/I5-G3/8GB/500HDD) - Kis hibák
- Dell E6430 laptop (14/i5-G3/4GB/128SSD/AkkuX)
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PS Plus előfizetések