Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14801) Psychonaut


Psychonaut
addikt

Olyan videokonvertert keresek, ami képes egyszerre több proccesszormagot kihasználva, több szálon konvertálni (de egy adott videót). Ingyenesség nem kritérium, de előny. Ha lehet, inkább személyes tapasztalatokra lennék kiváncsi, én is megtaláltam Googleval mindenféle garázscég 35 dolláros konverterét.

(#14802) attiati válasza leyo76 (#14800) üzenetére


attiati
veterán

Nyilván nem komoly annyira, de leírtam a száraz tényeket, és jött egy csomó off hsz :(
Tudom, nézzek körbe, google, stb, meg a gmail.com mindenre jó :)

(#14803) cigam válasza Psychonaut (#14801) üzenetére


cigam
félisten

Pl. Avidemux, Handbrake
Nekem csak 2magos a procim, de mindkét magot kihajtja 100%-ra.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#14804) Fire/SOUL/CD válasza Psychonaut (#14801) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

WinX HD Video Converter Deluxe
A leggyorsabb amivel eddig találkoztam. :K Egy régebbi változatot próbáltam, abban volt olyan bug, hogy ha cél formátumnál az FPS-t 25-re kellett állítani, mert különben ilyen "darabos" lett a végeredmény...Ebben a változatban nem tudom mi a helyzet, csak szóltam, hátha ebben is még benne van...

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#14805) Psychonaut


Psychonaut
addikt

Köszönöm a választ mindkettőtöknek! :R

(#14806) Jazz


Jazz
veterán

Tudtok valami jó laptop kijelző kalibráló progit? win7 x64-hez kéne. Toshiba L500-1XR (win-be van beépített kalibráló, de hát az olyan amilyen, meg nem laptophoz való "állítsa a contrastot amíg..." hát sorry nincs kontraszt gomb a notin, max fényerő. Illetve még ugye Catalyst driveren van valami szín bellító...de hát az inkább játék a színekkel meg a gammával, mint sem kalibrálna)

free your mind

(#14807) Jazz válasza Jazz (#14806) üzenetére


Jazz
veterán

Ja igen, mindenhol csak ilyen hardware-es méregdrága kalibráló eszközöket találok...
Valami profi program kéne, amivel mindenéféle referencia teszten végigmenve, megkapsz egy icc színprofilt amit betölthetsz és voálá. Lehet hogy nem lesz olyan tökéletes mint egy hardware-es kalibráló eszköz de sebaj. (win7 saját kalibrálójában a lentebb említetten kívül még az is probléma hogy: mikor olyan részhez érsz hogy egyesével a tudod a színeket (csak fényerőt csökkentve) állítani, ott meg azt mondja "állítsd a színeket addig amíg szürkének nem látod a szürkét"...hát marha jó. :D

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#14808) #65675776 válasza Jazz (#14807) üzenetére


#65675776
törölt tag

Mert csak azzal lehet kalibrálni...

Miből gondolod, hogy egy program képes lenne ilyesmire? Hogy látná egy program, hogy pontosan mi jelenik meg a képernyőn?

(#14809) Jazz válasza #65675776 (#14808) üzenetére


Jazz
veterán

"Valami profi program kéne, amivel mindenéféle referencia teszten végigmenve (szerk: azaz én végig megyek ezeken a teszteken a programmal), megkapsz egy icc színprofilt amit betölthetsz és voálá. Lehet hogy nem lesz olyan tökéletes mint egy hardware-es kalibráló eszköz de sebaj."

Ki mondta hogy a program látja, te! :) Én a programmal végigmegyek ezeken a teszteken "állítsa a kontrasztot addíg amíg bele nem simul a ...., állítsa a színek fényerejét, kontrasztját míg a piros....stb" Tényleg nem láttál még ilyen "manuális" kalibráló softweare-t?

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#14810) ollie válasza Jazz (#14809) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

És hogyan lenne ez megvalósítva? Ki lenne írva mondjuk, hogy állítsd addig, amíg nem lesz ez a szín hupikék? Honnan tudod szemre, hogy pontosan mikor néz ki hupikéknek?

***

(#14811) Dluinet válasza Jazz (#14809) üzenetére


Dluinet
nagyúr

lutcurve

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14812) sbazsi válasza ollie (#14637) üzenetére


sbazsi
veterán

scriptekben nem vagyok otthon. tudna valaki segíteni, hogy kell egy olyan scriptet megirni autoit-ben, ami aktívvá tesz egy programot, és lenyom egy billentyűt(F12)?
gondolom aki ért hozzá, annak ez kb 1-2 perc :U
vagy bármi más megoldás is érdekelne, a lényeg, hogy tegye aktívvá, és nyomjon f12-t. (ilyenkor kell újra bejelentkezni ebbe a programba, ami soxor elmarad, így más nevén vagyunk bent)
előre is köszönöm :R

(#14813) nfsu17


nfsu17
veterán

Sziasztok!

Olyat szeretnék csinálni, hogy X időpontban a win7 leállítson egy akkor épp futó programot. A dolog nagyon egyszerű, a tévéből veszek fel, a progi szépen elindul és felveszi az anyagot, még akár alvó állapotból is, de a programból kilépés funkció nem működik, mert arra leállítja a gépet, ami nem mindig megoldás, ha mondjuk 2 óra múlva is akarok valamit felvenni.

A másik ami még kellene, hogy a felvétel után, programleállítás után küldje alvóba a gépet, hogy legközelebb is eltudjon indulni a program a felvétel miatt.

Szerintem nem ördőngösség amit akarok, a szintemet azonban meghaladja.

Igazából nem kellene ám progi, mert szerintem win alól is megoldható, csak nem tudom hogy.

A feladatütemezőt annyira nem ismerem, ott talán progit lehet elindítani, de a progi már fut, leállítani kellene.

Köszi. :R

(#14814) Jazz válasza ollie (#14810) üzenetére


Jazz
veterán

Na ne szivassatok már. Te se láttál még ilyet? :))
Dluinet kollega be is linkelt egyet (köszi).
De nézd meg pl. a win7 beépített kalibrációs feautre-jét. (az egy nagyon kezdetleges egyszerű valami, de leglább elképzelésed lesz hogy néz ki egy ilyen)

Amúgy a sznkalibráció nem más, mint pl. ami egy ccc-n (catalsyt) van lehetőség: minden egyes színnek van három változója, gamma, fényerősség, kontraszt. Nekem most ezen kersztül van beállítva manuálisan szemmértékre (kerestem ref. fotókat, színtámeneteket, szürke árnyalatot) és próbáltam a legtökéletesebbre behanogolni (pl. azt kapsából láttam a laptopon hogy sok a kék, nagy a fényerő és kevés a kontraszt meg a piros). Persze ez csak átmeneti megoldás, a win7 kalibrációjánál kézzel is sokkal élethűbb színeket kaptam, de mivel 9 változót van, így ezzel manuálisa kb. lehetetlen, de a semminél meg a win7 kalibrálónál sokkal jobb.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#14815) Jazz válasza Dluinet (#14811) üzenetére


Jazz
veterán

Na végeztem a kalibrálással (2 órát állítgattam a lehető leg precízebben)....hát ez valami elképesztő. Tökéletes lett. Most aztán megmutatta a tosi noti kijelző hogy mit tud.:) Gyönyörű szín élénk kontraszt fekete fehér szürke színhű nincs túlcsordulás sem túl sötét RGB is teljes arányban van, minden passzol! Nagyon pro progi! thx again :R

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#14816) #65675776 válasza Jazz (#14814) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ezzel a módszerrel beállítod valamilyen neked tetsző kinézetűre a képet. Az emberi szem az egyik legkönnyebben becsapható érzékelő a Földön.

Tökéletesre sosem fogod tudni, azt ugyanis a hw kalibrálók sem tudják! De utóbbiak nagyon jól meg tudják közelíteni a reális megjelenítést. Persze panel és elektronikafüggő, ha ezek nem jók, akkor az adott kijelzőből az életben nem fogsz tudni színhelyes képet kicsiholni.

nfsu17: Milyen tuner ez egyáltalán?

[ Szerkesztve ]

(#14817) Jazz válasza #65675776 (#14816) üzenetére


Jazz
veterán

"Ezzel a módszerrel beállítod valamilyen neked tetsző kinézetűre a képet"
Hatalmas nagy nem. Pont az a lényege ezeknek a softweare-eknek hogy kizárja a szubjektív megítélést, különben semmi értelme nem lenne és ennyi erővel huzigálhatnád a gradiációs görbéket a ccc panelján "ahogy neked tetszik" címszóval.
Probáld ki a progit és megérted.

"Tökéletesre sosem fogod tudni.." Nyilván. :)

free your mind

(#14818) Fire/SOUL/CD válasza nfsu17 (#14813) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Ahhoz, hogy le lehessen alvásba tenni ki kell kapcsolni a hibernálást. Az OS is ezt teszi, amikor rákattintasz az alvás gombra (hibernálás ki, alvásba le, ébredéskor hibernálás be)

Ebben a bemutatóban az IE-t zárom be időzített módon, minden nap ugyanabban az időben.
Ebben a módszerben nem lesz visszakapcsolva a hibernálás, ahhoz még egy feladatot kellene létrehozni, de ha úgyis alvásba küldöd akkor nem is kell. Ha valamiért idővel mégis visszakapcsolnád, akkor indítsd a parancssort adminként és add ki a powercfg -h on parancsot

FSCD_W7_Scheduler_Close_IE_and_Sleep.mp4
jelszó: by_fscd

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#14819) #65675776 válasza Jazz (#14817) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ha rád van bízva a döntés, akkor bizony az mindenképpen szubjektív lesz! Ha mást ültetnél a gép elé, hogy egy ilyen sw-rel "bekalibrálja" a monitort, akkor más eredmény születne.

Ahhoz, hogy rendesen beállítsd, pontosan meg kell határoznod milyen színt is látsz. Erre az emberi szem nem képes! Ergo látásod alapján nem is fogod tudni meghatározni a pontos árnyalatot. Márpedig a kalibráláshoz a pontos árnyalatot kell meghatározni.

Erre csak és kizárólag az elektronikus mérőrendszerek képesek, és azok is csak bizonyos tűrésen belül. (Így határozzák meg pl a FS 595a szerinti színeket is, emiatt pl ez a legpontosabb színrendszer is. A többi (RAL, BS...) csak keverési arányokat ír elő, de ez is csak akkor eredményez pontos értéket, ha maguk az alapszínek pontosak.)

Szóval lehet azt hinni, hogy pontosan állítottad be, de ez nem igaz. Főleg mivel pl a notebookok esetén a színek feldolgozási mélysége sem jobb 8 bitnél, ami pl pont az átmenetek esetén jelent komoly problémákat. Egyes árnyalatok teljes egészében hiányoznak emiatt. (Dezz egyik tesztjében le is írta miről van szó.)

Fire/SOUL/CD: "Ahhoz, hogy le lehessen alvásba tenni ki kell kapcsolni a hibernálást."

Ezt nem teljesen értem. Nem kell semmit kikapcsolni. Egy értelmesebb program képes bármilyen állapotba levinni a gépet, amelyiket éppen választod. PVR2-ben pl így néz ki a lista. Mondjuk a háttérben lehet ez is bonyolultabb, de egy rendes sw-ben ezt neked nem kell(ene) látnod...

[ Szerkesztve ]

(#14820) Jazz válasza #65675776 (#14819) üzenetére


Jazz
veterán

...látom nem próbáltad ki.:) Nem, nem lesz szubj, és nem színárnyalatokat állítasz... (minimális eltérés nyilván lehet a végeredményben)

Alacsony színmélység sajna jellemző a notikra. Az még hagyján hogy a fonomabb színátmeneteknél csíkozódás (pl. itt Ph-n, egy hsz. írásakor a szürke háttér), de "nagyon kevert" színeknél (nem színátmenet, egybefüggő szín) vertikális csíkozódás, mint egy "interferencia". Pl. ez a halvány háttér szín amibe most írok (hsz. írásakor) olyan mintha 3 pixelenként egy halványabb pixel oszlop lenne, azaz halvány világosabb csíkok függőlegesen....ez is emiatt van?

free your mind

(#14821) Biriboyka


Biriboyka
senior tag

Olyan fájl visszaállító progi kellene ami lebontja, hogy a törölt fájl ebben a könyvtárban volt. Magyarán a komplett könyvtárat állítja vissza.
A GetData-ban nem sikerült ez beállítanom. :O

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#14822) nfsu17 válasza #65675776 (#14816) üzenetére


nfsu17
veterán

Leadtek Dongle Gold

Csak légyszi a pvr2-őt ne ajánld, egyszer már szívtam vele.

SmartDVB-t használok helyette, ami felébreszti a gépet ha kell, csak a programkilépés része hibás, mert arra mindig leállítja a gépet.

#14818

Mindjárt megnézem a videt, köszi. :R

[ Szerkesztve ]

(#14823) sbazsi válasza sbazsi (#14812) üzenetére


sbazsi
veterán

Senki nem tud segíteni egy programozási írástudatlannak :F :B

scriptekben nem vagyok otthon. tudna valaki segíteni, hogy kell egy olyan scriptet megirni autoit-ben, ami aktívvá tesz egy programot, és lenyom egy billentyűt(F12)?
gondolom aki ért hozzá, annak ez kb 1-2 perc
vagy bármi más megoldás is érdekelne, a lényeg, hogy tegye aktívvá, és nyomjon f12-t. (ilyenkor kell újra bejelentkezni ebbe a programba, ami soxor elmarad, így más nevén vagyunk bent)
előre is köszönöm

(#14824) aginor válasza aginor (#14782) üzenetére


aginor
addikt

Köszönöm a válaszokat! :R

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#14825) ollie válasza sbazsi (#14823) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az a baj, hogy ahhoz fel kellene installálnom azt a programot, amit automatizálni kell.

De majd ebéd után kitalálok valamit, már vag 1 éve nem vettem elő az AutoIt-et.

[ Szerkesztve ]

***

(#14826) sbazsi válasza ollie (#14825) üzenetére


sbazsi
veterán

na az kb lehetetlen... :U
nem egy netről letölthető progi :(

(#14827) Fire/SOUL/CD válasza #65675776 (#14819) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Akkor ahelyett, hogy kielemeznénk, hogy mi is az a hibernálá/alvás/hibrid alvás(Vista óta), inkább kérdeznék/kérnék egy "egyszerű" dolgot.

Ha van tudomásod olyan parancssori utasításról, ami bekapcsolt hibernálás mellett képes alvásba küldeni a gépet, akkor azt oszd meg velem, tényleg érdeklődve várom... :R

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#14828) #65675776 válasza nfsu17 (#14822) üzenetére


#65675776
törölt tag

Mert mi volt a probléma a PVR2-vel?

Fire/SOUL/CD: Erre vonatkozott az utolsó mondat... A tobbi meg arra, hogy egy értelmesen megírt program esetén ezzel nem kell foglalkozni.

(#14829) nfsu17 válasza #65675776 (#14828) üzenetére


nfsu17
veterán

Mondjuk, hogy xarráfagyott minden mozdulatra, teleszemetelte a gépet mindenféle kodekkel, de ez most lényegtelen, nem akarok offolni. Még ha tudná a funkciót, ami most kell nekem, akkor sem tenném fel, sorry.

Fire/SOUL/CD megoldása bejön, kicsit bonyolult elsőre, de megoldom. :R

(#14830) csaresz002


csaresz002
aktív tag

Üdvözlet...

ismét egy kérdés :D : MKV kiterjesztésű filehoz/videohoz tudnátok ajánlani valami jó lejátszót? :)

××XXx××‎"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!"××XX××

(#14831) nfsu17 válasza csaresz002 (#14830) üzenetére


nfsu17
veterán

vlc player

(#14832) cigam válasza Fire/SOUL/CD (#14827) üzenetére


cigam
félisten

Sleep.exe

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#14833) #65675776 válasza nfsu17 (#14829) üzenetére


#65675776
törölt tag

Akkor itt ne offoljunk, írd le valamelyik Leadtek topicban a pontos problémát.

(#14834) WonderCSabo válasza csaresz002 (#14830) üzenetére


WonderCSabo
félisten

MPC-HC

(#14835) csaresz002 válasza WonderCSabo (#14834) üzenetére


csaresz002
aktív tag

Ismét köszönöm :R

ez fent volt,csak társítani kellett...de az meg nem jutott az eszembe :)

[ Szerkesztve ]

××XXx××‎"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!"××XX××

(#14836) nem_tom


nem_tom
őstag

Üdv!

Valaki tud egy jó hangfelvevő progit, hogy felvehessem a rapszámomat? Csak egy egyszerű progi kéne, mindenféle extra nélkül.
A válaszokat előre is Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#14837) Probber válasza nem_tom (#14836) üzenetére


Probber
őstag

Amellett, hogy rögzíteni is tud, egy nagyon jó, kisméretű, nagy tudású vágóprogram is egyben a GoldWave. Használata pofon egyszerű, de itt van egy leírás a hangfelvételről.

[ Szerkesztve ]

"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"

(#14838) nem_tom válasza Probber (#14837) üzenetére


nem_tom
őstag

Ha egyszerű, akkor jó. Köszi a linket, megnézem. :R

(#14839) ollie válasza sbazsi (#14826) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

#include <DateTimeConstants.au3>
#include <Date.au3>


Run("c:\program files\program\program.exe") -> teljes elérési úttal

While (@HOUR < 20) and (@MIN < 0) -> itt meg lehet adni, hogy hány óráig, ill percig várjon, amíg elindítsa a programot
Sleep (1000)
Wend


WinActivate ("programnév") -> az a név kell, amit a feladatkezelőben látsz
WinWaitActive ("programnév")
Send ("{F12}")

Ezt mentsd el egy text fájlban, majd az AutoIt3 Aut2Exe tooljával fordítsd le exe-be. Elvileg működnie kell.

Ez amúgy el is indítja, és ha csak aktiválni kell mert már fut, és várni sem kell az elején, csak az utolsó 3 sor kell neked, azt fordítsd le exe-be.

[ Szerkesztve ]

***

(#14840) sbazsi válasza ollie (#14839) üzenetére


sbazsi
veterán

A jobb alsó sarokban megjelenik az ikonja.
Ha rákattintok, azt írja, hogy script paused / exit
Most mennem kell, remélem holnap még kérdezhetlek.
Előre is köszönöm :R :R

(#14841) zUlU53


zUlU53
tag

Sziasztok,

valami olyan videoszerkesztő alkalmazást keresek, amivel lehetőleg az alapoktól könnyű bánni, és mindenféle hókuszpókusz nélkül legalább el lehet olyan szintre érni, hogy az ember az otthoni képeit-videóit szépen megszerkessze, összevágja, zenét tegyen alá, esetleg dvd formátumba tudja összerakni. Nem bánom, ha nem magyar nyelvű, de természetesen nem is hátrány, a legjobb lenne, ha létezne hozzá tutorial a neten, azokból sokat szoktam tanulni.

Nem feltétel, hogy ingyenes legyen, mert egy jó programért szívesen adok ki pénzt, de azért nem feltétlenül combosabb összegeket.

Ha ezzel sikerülne valamilyen programot körülhatárolni, és megírnátok, azt megköszönném nagyon.

Üdvözlettel: Z.

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#14842) Fire/SOUL/CD válasza zUlU53 (#14841) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

[link]

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#14843) cigam válasza zUlU53 (#14841) üzenetére


cigam
félisten

Milyen oprendszerre?
MovieMaker?!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#14844) cirkus


cirkus
aktív tag

milyen program ami a VGA hőmérsékletét és annak a hűtés ventillátorának a fordulatszámát mondja meg !

(#14845) ro_bert17 válasza cirkus (#14844) üzenetére


ro_bert17
őstag

(#14846) zUlU53 válasza Fire/SOUL/CD (#14842) üzenetére


zUlU53
tag

Köszi, de most már a codecek 15 napos triálok. :)

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#14847) zUlU53 válasza cigam (#14843) üzenetére


zUlU53
tag

Windows 7 Ulti-Máté.

Le is töltöttem, egész kis pofás cucc, köszönöm, elszöszölök vele szerintem. :R

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#14848) Jazz


Jazz
veterán

Üdv
Erre tudtok valamilyen programot ami megoldja a problémát? [link]
thx

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#14849) Matyko78


Matyko78
csendes tag

Sziasztok :-)

Valaki tudna tippet adni, milyen programmal lehet olyan dolgot "uninsall-álni" ami nincsen benne a windows uninsall részében, a programnak nincsen uninstall fájlja. Pl: könyvtár alapján takarítsa ki...

Ui: Egy játékot szeretnék uninstallálni de semmilyen lehetőség nincs rá..

Remélem meg lehet érteni amit le írtam :-)

Köszönet előre is.

(#14850) Jazz válasza Matyko78 (#14849) üzenetére


Jazz
veterán

Ha nincs benne akkor nem is történt installálás, azaz csak másolás törént, akkor töröld le a könyvtárat manuálisan és kész.

free your mind

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.