Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!



HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80451) koko52 válasza kolopele (#80449) üzenetére


koko52
veterán

Az lehet, de egy 8700K azért még ellesz egy darabig. Ha meg kifúj egyszer akkor ott lesz az I9, stb. Minden másra ott a mastercard.Akkor azt írd, hogy ha kifújt akkor eladhatom az egészet mert zsákutca. És ez a lényeg!. Jön az új generációs Intel, mondjuk a Mosh Lake és adhatod el bukóval aztán vehetsz újat arany áron. Ryzen lapodba meg nyomsz egy BIOS frissítést és jöhet a következő generáció. Na ez a minőség és teljesítmény! És nem kell hozzá masterkard!

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#80452) koko52 válasza s.bala31 (#80450) üzenetére


koko52
veterán

Mire? A 9900 K? Hagyjuk már, most se tud szállítani normálisan azt se ami működi. Meg a 22nm-re nyúl vissza. Ha esetleg villantaná, arra meg az AMD bedobja a Ryzen 7 2800X-et töredékéért.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#80453) kolopele válasza koko52 (#80451) üzenetére


kolopele
nagyúr

Miért fáj az annyira ha az ember nem foglalkozik annyit az árakkal? Sosem fogom megérteni. Nem a te vagy egy másik ember pénztárcája bánja hanem az enyém.

(#80454) koko52 válasza kolopele (#80453) üzenetére


koko52
veterán

Az nekem nem fáj, csak az, hogy folyamatosan nyomod tanácsként, hogy Intel, holott ez kb még 2 hete megállta volna helyét amíg ár/érték arányban megegyezett a Ryzennel. Nekem is Intelem van de nem ajánlott lett ilyen áron, nagyon nem. 10-ből 9 gép Intel volt amit összeraktam, mert sokan fanok, de most csak Ryzeneket rakok össze Intel fel lett függesztve teljesen. Azokat is sikerült lebeszénlem akik eddig hallani se akartak AMD-ről. És NEM BÁNTÁK MEG!

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#80455) kolopele válasza koko52 (#80454) üzenetére


kolopele
nagyúr

Oké. Végtére is mindenki maga dönti el mihez ragaszkodik :)

(#80456) SECTORnooB válasza kolopele (#80455) üzenetére


SECTORnooB
addikt

Igen, kérlek értsd meg ez egy szakmai topik, itt szakmai szempontok szerint ajánlunk, nincs kereszt a tetején, nem a hit gyülekezete kérlek ezt ne téveszd szem elöl.
Intel VS AMD topikban kiéhezve várják érveidet és indokaidat, ezt szerintem ott folytasd. :R

(#80457) John Rose válasza kolopele (#80455) üzenetére


John Rose
aktív tag

Nem vagyok szakértő és örülök ha segítséget kapok. Nehéz hozzáértés nélkül adott pénzügyi keretből jót választani és persze a lehető legjobbat. Mint minden téren itt is határ a csillagos ég és azzal is tisztában vagyok hogy van aki megteheti, hogy a legdrágább alkatrészekből építhet magának számítógépet. Nem vagyok irigy senkire akinek az enyémnél sokkal komolyabb gépe van, sőt örülök ha megosztja tapasztalatait és viszonyítási alapot ad a meglévő gépem teljesítményének függvényében. Örök érvényű viszont, hogy kinek mi a felhasználási elképzelése egy új gép összeépìtésénél és természetesen mik az anyagi korlátai.
Itt nagyon sok segítőkész fórumtag van beleértve Téged is, de hiába szeretnék Én is sokkal jobbat ha nem tehetem meg. Három gyermeket nevelünk a párommal közalkalmazotti fizetésből és sajnos a hírekkel ellentétben nem vagyunk megfizetve. A példám csak egy a sok olyan fórumtag közül aki szeretne csúcsgépet magának, de beéri azzal amit adott pénzből Ti a lehető legjobbat ajánljátok. Mindezt szakmailag korrektül megmagyarázva.
Elnézést ha untattalak titeket és köszönöm az érdemi munkásságotokat a mi segítségünkre!

[ Szerkesztve ]

(#80458) stratova válasza John Rose (#80441) üzenetére


stratova
veterán

No ez meg nekem hasznos infó. Eszerint napi használatban is teljesen oké a legkisebb normál 4 magos, az enyémnél lényegesen erősebb CPU után is. Jó "hallani", mert én bár tologatom az FM2 (7850K) platformcserét, fél szemmel azért a CPU/lap körképet figyelem.
Gratula a három gyerkőchöz, nálunk párom még nem akar duplázni :) pedig egy tesó jó társaság lenne, a kis trónörökösnek.

(#80459) kolopele válasza John Rose (#80457) üzenetére


kolopele
nagyúr

Gratulálok, nekem két iker fiam van, sajnos az élet úgy hozta hogy nem lehetett több, pedig 4 volt a terv, de a komplikációk miatt a kettőnek is nagyon kellett örülni végül. Nem az a célom hogy bárkit rábeszéljek a legdrágább procira vagy bármire, csak olykor elszáll velem az a bizonyos és magamból indulok ki, bár szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Mindenkinek a saját igényei, ill. a pénztárcája szerint kell választania.

(#80460) hobizoli válasza kolopele (#80453) üzenetére


hobizoli
nagyúr

azt nem ertem, miertis nem egybol i9-eket irogatsz

az meg dragabb
a semmire

vki letoltos filmnezos webezos gepet szeretne, annak is i7-8700K-t irnad...?
gondolom 32GB RAM alatt ne is szarakodjon, meg 2TB-s SSD az musthave

több drón kell ;P

(#80461) kolopele válasza hobizoli (#80460) üzenetére


kolopele
nagyúr

I9 nekem sem kell, a ram viszont fontos (nem mindenki kizárólag csak játszik), az SSD előnyeibe meg ne menjünk inkább bele. Mindennek megvan a maga helye és szerepe, ki-ki döntse el mire van szüksége. Játékra, munkára pedig nem árt egy 8700K, vagy ha már nem is az de egy Ryzen 2600X.

[ Szerkesztve ]

(#80462) FollowTheORI válasza s.bala31 (#80450) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Maga a chipset kompatibilis lesz vele, ezt már tudni... egyedül a vrm rész kérdéses a nagyobb fogyasztás miatt... ez fogja megszűrni mely lapok lesznek alkalmasak.
A combos vrm-el rendelkező Z370-ek szinte biztosak.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#80463) ribizly válasza hobizoli (#80460) üzenetére


ribizly
veterán

Nem is értem ezt a kommentet. Mi a probléma? Alapvetően bármire is használja az ember a vasat, ha megteheti érdemes minél komolyabb config-ot összerakni. Ez alól egyedül a nofan / fanless, htpc-k lehetnek kivételek. Én legalábbis így gondolom.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#80464) rasotamas válasza kolopele (#80459) üzenetére


rasotamas
veterán

Egyáltalán nem bunkózásnak inkább poénnak szánom:
Szokták kérdezgetni az ikres szülőktől, hogy indigóval csinálták-e őket. Itt a procis topikban viszont sokkal megfelelőbb kérdés:
Hyperthreadinggel csináltátok őket? :D

https://tinyurl.com/rasoapro

(#80465) s.bala31 válasza koko52 (#80451) üzenetére


s.bala31
őstag

Egy átlagos felhasználó nem 1-2 évre ruház be új cpu-ra, és nem akar minden egyes új gennél vàltani. Neked is egy i5 3470 van még mindig, gondolom azért mert amire neked kell elég most is. 1. Genes ryzent is bukóval tudod eladni mint ahogy szinte minden más használt cuccot. 4-5 évig szerintem még jók lesznek a mostani cpu-k átlag felhasználóknak. Ennyi idő utàn meg màr úgy is esedékes lesz a platform csere mindkét oldalon.

(#80466) koko52 válasza s.bala31 (#80465) üzenetére


koko52
veterán

Igen az van, mert eddig semmilyen fejlődést nem láttam a 8.gen-ig de a foglalat 2x változott. Ha lett volna értelme már rég nem a 6 éves technika ketyegne nálam se. Most, hogy rászántam magam, jött a brutál áremelés, ezért Ryzent veszek. A következő gen, Ryzenhez szintén jó lesz az AM4 foglalat és az ottani csúcs R7 gondolom kihúzza egy darabig.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#80467) hobizoli válasza ribizly (#80463) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mit nem ertesz?
ne vetess esz nelkul mindenkivel 5-600k-s gamer gepet arra, hogy felmehessen vale a feszbukra, meg kozben youtube-rol hallgasson vmi zenet a hatterben
egy tordekebe kerulo PC is szogugyanazt fogja ezekben nyujtani

tokeletes gep nincs

a fika nem lesz jo jatszani
a gamer gep meg egy overkill web-re

web-t meg egy szaros Pentium vagy R3-s CPU is elvisz toredek CPUload mellett
most hogy ide irok, eppen 1GHz-n jar a i3 is 5-7% kihasznaltsagon, es megy egy HD youtube a hatterben
ezt mi nem tudja manapság?
4K videot is lenyomjak csuklóból az IGP-k is mar

ahhoz hogy vki csak netezgessen, pont nem kell top i7 meg R7-s CPU-s gamer gep aranyaron
azt a 3-400k diffit sokkal ertelmesebb dologokra is el lehet tapsolni

több drón kell ;P

(#80468) kolopele válasza hobizoli (#80467) üzenetére


kolopele
nagyúr

Neked mániáddá vált ez a netes gépre ne vegyen senki mondjuk 8700K - t? Ki a fene beszélt itt erről? Gamer gépekről van szó, ezek a procik arra vannak ajánlva, meg munkára, nem pedig youtube - ra meg face -re. Ne keverd már a szezont a fazonnal!

(#80469) Hannibhál válasza hobizoli (#80467) üzenetére


Hannibhál
őstag

kérek abból az anyagból amit szívsz, eléggé hatásosnak nézz ki ;] ;] ;]

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#80470) John Rose


John Rose
aktív tag

Nálunk az ikrek egy fiú és egy lány, most 2 évesek. A nagyobbik fiú a párom első házasságából született és most 13 éves, imádja a tesókáit.
Egyébként nálunk AMD oldalon SMT-vel készültek 😊

(#80471) Pete55555 válasza $p@rr0w (#80138) üzenetére


Pete55555
addikt

Nem csak neked írok, úgy láttam más is van hasonló cipőben.

Nekem i3 4160 volt, és i7-re akartam fejleszteni, de nem vagyok hajlandó 45-50.000-et fizetni érte.

Vettem egy i5 4590-et 27-ért.

DOOM multiban i3 nem volt képes min 70 FPS-t tartani, az i5-nek 100 sem akadály, így 80-90% körüli kihasználtságon megy.

ROTTR: 30-40 minFPS helyett 50-60 van, GPU limites lett a játék (FHD max-on) - így CPU kihasználtság érdekes módon 40-60% körül van, míg i3 esetén 100% volt és 30-40 FPS.

Tom Clancy Division: 40-50 minFPS szépen játszható, i3-al akadozott, bezuhant 30-ra, lagolt.

Szóval lényeg, hogy érzem, hogy "fluidabb"lett a játék, és ez a frametime grafikonon is jól látszik. i3-al nagy hegyek, völgyek, i5-nél pedig egy sokkal egyenletesebb, doom esetében teljesen lineáris vonal.

Szóval érdekes dolog ez, hiába nem tűnik soknak a fejlesztés, pont azon a határon van, hogy vagy jól játszható valami, vagy nem.

Egyelőre meg vagyok vele elégedve.

...Szeretem leracsniztatni...

(#80472) lacus83 válasza koko52 (#80452) üzenetére


lacus83
senior tag

Nem akarok belevauzni a témába, sem saját álásfoglalásom másra kényszeríteni, de mi a garancia hogy Ryzen árak nem növekednek meg a megnövekedett kereslet miatt.
? Vettünk mi már nem is olyan régen közép alja meg közép kategóriás AMD kártyát duplájáért. Pedig az előtt is jobb volt AMD ár - érték mutatója, mint a konkurenciájé.
Nem kell lapot cserélni mert Am4 örök? Garancia rá? Ha most már tényleg bejön AMDnel a kánaán mi a garancia hogy mégsem kell új lapot venned? Jah mert azt ígérte? Nem fogja a haszon és a pénz szaga megcsapni ugye? Ááá biztos nem?!
Egyébként csak mert most Intel drágább attól nem lett rosszabb. Örölünk neki hogy szalad AMDnel is, meg hogy végre tesznek is le valamit az asztalra (volt pár éve rá)de azt az X mennyiségű megtérülési költséget is kifizeti valaki, az pedig a user lesz. Vagy azt hisszük az X év fejlesztési összegeket benyeli hogy a usereknek végre legyen jó erős CPU ja olcsóbban mint az Intel főleg hogy Intel árai mennek fel?
Ti mit szívtok? Egyszarvú pukit? :DDD

Ha a tokozás miatt nem is kell új lap, majd talál okot.
Pl új fricsőrök a Ryzenben vagy Vrmed nem fogja bírni az új szériát stb.

[ Szerkesztve ]

MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Megahalems Cooler,LIANLI Lancool III,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,LC Power 600W,ASUS ProArt 4060,LG 27GL850B

(#80473) Dareiosss válasza lacus83 (#80472) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Nem véletlen szálltak el a bányászat miatt az AMD kártyák, ugyanis bányászatra sokkal hatékonyabbak voltak mint a zöldek kártyái.

(#80474) koko52 válasza lacus83 (#80472) üzenetére


koko52
veterán

Garancia semmire nincs, de azt lenyilatkozták hogy zen2 tuti kompatibilis lesz. És ha zen2 csúcsa jó lesz B350-be az nekem bőven elég.

Egyenlőre nem emeltek, ez jó jel.

VGA árak nagy részét a kiskerek generálták.

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#80475) hegegabi80 válasza Pete55555 (#80471) üzenetére


hegegabi80
addikt

Én is i3-4160 -ról váltottam, egy i5-4440-re. Én is 4590-et szerettem volna, de akkor azok még 30 fölött voltak, ezt a 4440-et meg 24-ért bezsebeltem, több mint fél éve.
Single játékoknál is érezni a különbséget, de multiban meg még jobban. Igaz sokszor 100%-on teker vga-val, na de azért van, ne 50-60 körül lazsáljon már.
AM4-en gondolkoztam én is, de úgy többet kellett volna rákölteni, és mivel csak netezés, zene, film a több, játék csak olyan 20-30%, így inkább nem költöttem rá.

Azért munkára való használatból is van olyan, ahol még a két magos pentium is elég.

(#80476) kolopele válasza hegegabi80 (#80475) üzenetére


kolopele
nagyúr

Jogos, ne lazsáljon, de 100% - on se tekerjen állandóan mert abból proci limit lesz :)

(#80477) hokuszpk válasza lacus83 (#80472) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

+-1 gent igert az AMD, azt eddig betartotta, a 2xxx proci megy a B350 lapban, listaarat valoszinuleg nem fognak emelni, ha lesz aremelkedes, azt inkabb a kereskedok. Tudtommal Intel se emelte meg a listaarat, csak hat a kereslet... A Zen2 4xx chipsetekkel valo kompatibilitasanak egyvalami tehet keresztbe : ha a lapgyartok nem adnak ki az uj procikhoz frissitett biost.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#80478) tranceplanet


tranceplanet
addikt

Sziasztok! Ismét én, nem vagyok egyszerű eset, mindig keresem az "ész érveket", nem tudok dönteni. A korábbi posztom:
"Sziasztok! Adott egy gépecske: ASUS H81I-PLUS lap, kétmagos cerka, RX460 VGA, TT Core V1 házikó, Arctic Freezer 7 hűtő. Fejleszteném a procit, egy i7-re gondoltam, gondoltam kimaxxolom a foglalatot. 45-körül már mennek ilyen procik. Mi az oka, hogy a Xenon prockók olcsóbbak, megéri ilyet venni?
Pl.:
Xeon e3-1225v3 -26K
intel xeon E3-1220V3 -22K
Xeon E3-1231 V3 -45k
A lapom elvileg támogatja."
Kaptam is tanácsokat, köszönöm:
wsanyi: "XEON nem csak az IGP hiánya miatt olcsób, hanem azért is, mert ezek szerverekből lettek kiszedve, ott upgrade-eltek CPU-t, és általában 0-24-ben futottak, így már kifutották magukat 3-5- év alatt, az értékesítőnek így minden fillér, ami befolyik az eldaásból, az + pénzt jelent, és mivel mindenki nagyobbra cserél, nehéz őket eladni."
Mondanom sem kell, a két olcsó Xeon prociról lecsúsztam, jó vételek voltak, hamar elvitték őket. Most van max. 45 ropim rá. Jelenleg az jár az agyamban, hogy xeonra sajnálom a 45 pénzt, egy i7 4770 viszont megérne ennyit (nagyobb eséllyel nem járatták non-stop). A harmadik opció egy magas órajeles i5 4690 proci, ezért sokallom kicsit a 30 ropit. Most lenne eladó olcsó Xeon, azonnal lecsapnék rá. Alap felhasználó vagyok, játék igen ritkán, de sajnos a Forza horizon 4 demó el sem indul. A Strange brigade játékot is kipróbálnám. A szívem a 4770 felé húz, amíg ki nem hal alóla a lap maximálisan kiszolgálna. A másik felem meg azt mondja, hogy pfff minek neked i7, úgysem használnád ki, költsd más alkatrészre a fennmaradó összeget! Nem tudok dönteni! Várakozzak még? Elnézést kérek a hosszú és fárasztó hozzászólásért!

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#80479) Hannibhál válasza tranceplanet (#80478) üzenetére


Hannibhál
őstag

ha nem lesz vga csere, akkor felesleges az i7, ha 3 év múlva cserélsz vga-t akkor is felesleges az i7, így inkább néznék egy i5-öt, minél olcsóbban, a leggyengébb nem T-s vagy S-es végződésű i5 elég ahhoz a vga-hoz, erősebb felesleges mellé

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#80480) hegegabi80 válasza tranceplanet (#80478) üzenetére


hegegabi80
addikt

Hasonló cipőben járunk, de én egyelőre lebeszéltem magamat az i7-ről. Egyre kevesebbet játszok, másra meg nem igazán kell nálam sem a kakaó. Max jövőre, ha esetleg valamelyik játékhoz kevés lesz az i5, akkor még ha van/lesz olcsón kicserélem, és akkor a konfigcserét is ki tudom tolni egy kicsit.
Amúgy az i5-4590/4690 nagyon jó kis cpu-k, én is azt akartam, de 4440 akadt helyette. Igaz én Xeon-ból is 4/8-ast néztem, mint az i7.

(#80481) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Érdeklődnék, hogy ha kb 5-6 évre előre tervezek melyik az a proci amibe mindenféleképp érdemes befektetni i7 3770K után? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#80482) SECTORnooB válasza makoss (#80481) üzenetére


SECTORnooB
addikt

2700X

(#80483) Solad


Solad
őstag

Sziasztok!

Gyors kerdesem lenne a rovid kereses nem hozott eredmenyt.

Holnap rendelek egy konfigot altalanos felhasznalasra, ami melle neha becsuszik nemi LOL es CS:GO, illetve ha engedik az eroforrasok akkor OW is. (FullHD felbontast hasznalok)

A ket alternativa a Ryzen 3 2200G es a Ryzen 5 2400G. Elso idoszakban mindenkepp az integralt GPU lenne hasznalva.

(A konfig tobbi resze: B450 lap, Kingston Hpyerx Predator 2*4G, FSP Hexa)

Kerdes, hogy megeri-e a Ryzen 5 (es foleg a Vega 11) azt a 15K korult felarat, vagy erre a felhasznalasra elleszek a kisebbel is?

Köszi!

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#80484) makoss válasza SECTORnooB (#80482) üzenetére


makoss
addikt

Köszi, de Intel vonalon kérdeztem, AMD nem érdekel! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#80485) SECTORnooB válasza makoss (#80484) üzenetére


SECTORnooB
addikt

8700K vagy ha vársz az új 8/16-os 9900K, jó ideig elég lesz, de a későbbi fejlesztések reménytelennek ezen a platformon.

(#80486) tzsolesz válasza Solad (#80483) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Ez mind annak a függvénye, hogy milyen teljesítményű VGA-t szeretnél a konfighoz a későbbiekben venni.

De jelenleg általánosságban elmondható, hogy a 2200G jobban megéri az árát, mert a plusz 4 szálat csak kevés játék használja ki. Az megint más kérdés, hogy nagyon sok modern alkalmazás már kezeli a sok szálat (4-nél többet). Proci erőben csak az SMT ( Intelnél HT) miatt erősebb a 2400G, a plusz 4 szál miatt, viszont a te esetedben a Vega 8 és Vega 11 közötti különbség nem mérvadó, mert csak kis időre kellene, és egyébként sem sok közöttük az eltérés. Csak az IGP miatt nem ér többet annyival a 2400G.
Neked kell eldöntened hogy megéri-e a plusz 15K felárat az SMT megléte (plusz 4 virtuális mag).

(#80484) makoss: 5-6 év nem kicsi idő. Akkor Inteltől is a legcombosabb kell neked, egy i7 8700, de inkább i7 8700K.Mondjuk annyi, hogy ha 2-3 év múlva kiderül, hogy még sem elég, akkor feljebb már ugyan abban a lapban valószínű nem tudsz váltani.

(#80487) kolopele válasza tzsolesz (#80486) üzenetére


kolopele
nagyúr

Szerintem marha kicsi az esélye annak hogy egy 8700K ne legyen elég bármire is 2-3 év múlva. Lényegében bármelyik I7 elég a mai napig mindenre, legfeljebb nem 120 fps van egy adott játékban hanem 100, ami egy 60HZ - es átlagos monitoron rengeteget számít :) Sokkal fontosabb az hogy egy jó videokártya legyen mellette, mondjuk 1060 vagy attól felfelé.

[ Szerkesztve ]

(#80488) tzsolesz válasza kolopele (#80487) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Lehetnek még csodák, hirtelen nagy fejlődések, ugrások cpu téren. Jönnek a csíkszélesség csökkentések stb...
De ettől még 2-3 év múlva is megállja a helyét szerintem is egy 8700K.

[ Szerkesztve ]

(#80489) kolopele válasza tzsolesz (#80488) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ez igaz, de vajon maguk a játékok is követni fogják? Hosszú évek óta talán három-négy olyan játék van amelyeknek neccesen elég egy 4mag 8 szálas proci, ebből kettő-három rosszul optimalizált egy meg a védelem miatt cseszett ki a vásárlókkal, sőt azt kell hogy mondjam egy sima 4 magos újabb proci is elvisz még mindent. Játékok terén messze nincs akkora fejlődés (vagy inkább változás) mint mondjuk procik terén. Egy erős kártya mindennél fontosabb, mert lehet neked Ryzen 2700X - ed is ha mellette egy 1050 - es kártya van.

[ Szerkesztve ]

(#80490) makoss válasza SECTORnooB (#80485) üzenetére


makoss
addikt

:R
Valamilyen táblázat van ahol teljesítmény, fogyasztás, fps, stb van feltüntetve?
Kb úgy mint a Chip magazinban.
Valaki tud linkelni hasonló táblázatot? (gondolom olyan már nincs ahol az i7 3770K is rajta van, de ahol fel vannak tüntetve az i7 8××× és az i9 stb) :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#80491) hokuszpk válasza kolopele (#80489) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

"Ez igaz, de vajon maguk a játékok is követni fogják?"

alap, hogy a szoftverek mindig kitoltik ( felzabaljak ) a rendelkezesre allo memoriat, regen amikor ugrott egyet a prociteljesitmeny, akkor arra is megallt ez a tetel. Szerintem most se lesz maskepp, 2-3 ev, es egy bongeszonek is kell min. 4 mag, mert csak.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#80492) tzsolesz válasza makoss (#80490) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

userbenchmark

Legördülőben ki tudod választani. Ezeréves procik is benne vannak. Ezek felhasználók által elvégzett tesztek, egy indítófile-t kell letölteni hozzá, és akkor te is gyarapíthatod a méréseket.

[ Szerkesztve ]

(#80493) starius


starius
tag

Ryzen 5 2600nak van ellenfele az 50ezres kategóriában? Esetleg használtan egy ryzen 7 1700? Játékra lenne.

[ Szerkesztve ]

(#80494) DudeHUN válasza starius (#80493) üzenetére


DudeHUN
senior tag

Játékra az R5 2600-at vagy 2600x-et vedd.

Gamer for Life

(#80495) palfitom válasza starius (#80493) üzenetére


palfitom
félisten

Játékra inkább a 2600.

Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#80496) makoss válasza tzsolesz (#80492) üzenetére


makoss
addikt

Nem rossz, esetleg olyan is van ahol egyben mutat vagy 20-at rangsorolva mint a chip magazinban? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#80497) hokuszpk válasza starius (#80493) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

amig nem szalltak el az Intel arai, addig az i5 8400 volt a masik oldalrol.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#80498) balintka


balintka
addikt

Mikorra várhatók az Intel 8 magos procijai? Le vagyok maradva a hírekkel.

(#80499) solfilo válasza balintka (#80498) üzenetére


solfilo
veterán

Hamarosan:
"Az LGA1151-es foglalat új csúcsmodellje már nincs messze, tehát hamarosan több kép is készülhet a valóban szép csomagolásról."
ebből a hírből: Beszáll a dobozos processzorok szépségversenyébe az Intel

egyébként meg: Intel találgatós topik

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#80500) Kaslerka

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne.
Sac/kb azonos szintű alaplapban lévő core i7 860 vs core i5 2400?
8GB ram társaságában. Melyiket válasszam?

* Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb! *

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.