Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Teszek még itt egy próbát, hátha...
Van most egy Phenom II 965 BE procim. Van-e értelme lecserélni egy FX 6300-asra? Érezhető lenne valami változás vagy nagyon nem érné meg és kidobott pénz lenne. (kb 6000 ft-ból megúsznám a cserét)
A mostani konfigom:
alaplap : Asrock 970 Pro 3 R2.0
ram: 2x 8GB DDR3 hyperx 1866 MHz
video: R7 260X (elvileg cserélném egy RX 460-ra hamarosan)
A processzor a fent említett Phenom. Alap órajelen (3,4 GHz), nem volt még húzva.
Mennyit számítana pl az, hogy a régi 1333 ig kezeli a ramokat az FX pedig már 1866-ig és a többi paraméterben? -
nagyúr
válasz Apone33 #71950 üzenetére
Legörgetsz és ott van hogy "A-SERIES APUS WITH new AMD THERMAL SOLUTIONS", ezeket ajánlom... egyiket abból a táblázatból, ami belefér a pénztárcába.
Idelális a A10-7860K, pl.+ nyilván hozzá való FM2+ foglalatos lap.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
veterán
válasz Apone33 #71950 üzenetére
Szerintem ezt kérdezd a hd lejátszós topikban.
Hardveres VP9 is kell? YT használja, arra Skylake, Kaby Lake, Bristol Ridge kell.
HEVC, H265 UVD6-tól van, Carrizo, Bristol, előbbiből csak Athlon jött desktopra, utóbbit meg nem lehet kapni boltban Magyarországon.Jelenlegi kapható Kaveri/Godavari APU-k még nem tudják a hardveres 4K-t H264 esetében sem, csak kisebb felbontáson. Szóval Ax-7xxx APU-k kerülendőek, mert nem tudnak mindent gyorsítani már sajnos.
Szóval szerintem Intel Kaby Lake, vagy megvárod a Ryzen startot március legelején, hátha kaphatóak lesznek a Bristol Ridge APU-k is végre dobozosan, ha már megjelentek tavaly ősszel.
mod: nekem A8-7600 van, köhög, akad YT 2160p-nél, mert nincs hardveres gyorsítás VP9-re, proci meg kevés hozzá. Ha küldesz egy 4K anyag linkjét, este megnézem MPC-HC-vel hogy megy a cucc, de szerintem az is akadni fog.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
palfitom
félisten
Ha a helyedben volnék én 6000 Ft-ért inkább lecserélném, hisz kis összegről beszélünk.
Ha már úgyis 1866-os ramjaid vannak, akkor még egy érv a cserére.
Kontra:
Ha a VGA-t nézem (RX460), akkor, oda elég lehet a jelenlegi procid is.(de 6000 Ft, az nem akkora összeg, hogy ne legyen jobb géped...)
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz Apone33 #71955 üzenetére
Nem elég sajnos, mert a youtube átállt VP9-re, s ezt nem sok minden támogatja manapság.
Intel: Skylake, Kaby Lake
nVidia: Maxwell 2, Pascal
AMD: Stoney Ridge, Bristol Ridge, Polaris
lásd itt: [link]Ami viszi a YT 4K-t, annak nem lesz gondja a 4K-s filmlejátszással sem szerintem.
Stoney és Bristol egyelőre csak notebookban kapható, vagy OEM összerakott gépekben.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Apone33
őstag
Ok. 1440p-n is köhögne a proci? Vagy a másik opció ilyen procit vesz amit írtam és mellé tudna rakni egy 6670-es vagy milyen vga-t. Így jobb lenne?
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
veterán
válasz Apone33 #71957 üzenetére
Milye van most és mennyi a keret?
1440p-t tud az A8-7600-am, kinyomja izomból, bár fent van a h264ify Chrome addon, az elvileg H264-et csinál a YT-ra.
6670 és társai felejtősek, régiek, buták ma már. Elvileg érkezik a mini Polaris (P12), multimédiára tökéletes lesz.A 4K-s youtube-hoz igazából nem gpu erő kell, hanem dedikált gyorsító, szóval egy 7970-en is akadna a YT 4K, mert nem gyorsítja. Ezért nincs értelme A8-7600 mellé tenni olyan VGA-t, ami nem gyorsítja a dolgot. Most legolcsóbb desktop megoldás AMD oldalon egy 2GB-os RX 460, míg nem jön a kis Polaris.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Apone33 #71960 üzenetére
Mi van a gépben?
1440p-t viszi az A8-7600, de határon van, a helyében vennék egy Athlon X4 845-öt (Carrizo IGP nélkül) és egy RX 460 2GB-ot. (20+35 = 55k boltból, aprón még olcsóbb lehet)Így játék is mehet, 4K is működik elvileg. 4K lejátszási tapasztalatokért mindenképp kérdezz be vagy az RX 460 topikba vagy a fent linkelt hd lejátszósba. Amit előbbiekben írtam, csak az elmélet, gyakorlatot megkérdezném.
mod: jaaa, hogy fullHd-s a monitor? Ha nem lesz csere rövid időn belül, akkor mehet nyugodtan az A8-7600, nem gond az 1080p. Igaz, ilyen monitoron is szebb az 1440p képe Youtube-on, ez után a 2160p már nem hoz fejlődést ilyen felbontáson.
(#71959) AxBattler: nem tudom sajna, megkérdeztem a fenti hír topikjában.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
nagyúr
-
veterán
válasz Apone33 #71962 üzenetére
A lapra és a procira van 45k összesen? Mert akkor A8-7600-nál jobb nem jön ki, akár hogy is nézzük. Ha jön majd a kis Polaris, akkor esetleg később bele lehet tenni, s felokosodik a gép. Addig meg elég lesz az A8 is, főleg 1080p-s monitorra. Ha a RAM dualban megy, még egy kis Skyrim is belefér natív felbontáson.
Skylake, Kaby se jó a DDR3 miatt, legalább is problémás.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Apone33 #71965 üzenetére
Tuningolható, erősebb IGP, picit erősebb proci, de ezek ugyan úgy beleütik a fejüket a TDP limitbe, szóval nem igazán tud elhúzni a kis A8-tól, ha nincs nagy árdifi, mehet szerintem. Ami érhet egy kis felárat esetleg, az a Godavari, kicsit optimalizáltabbak a Kaverinél, jobban tartják az órajeleket, A8-7670K, A8-7690K, A10-7860K, A10-7870K, ezek.
(#71966) SP4C3: köszi, így tudtam még javítani én is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
membrandj
nagyúr
válasz FollowTheORI #71949 üzenetére
Szia!
Mi a különbség 4k tartalomnál? Ha tv-re küldöm ki, akkor miért kell komoly vga és miért nem kell, ha csak monitoron nézem?
Feltételezzük,hogy a monitor és a tv is 4k-s.HDMi--- monitorra kötve
HDMi---tv-re kötve.Köszönöm előre is.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
nagyúr
válasz membrandj #71970 üzenetére
A legnagyobb gond hogy 1.4 és alatta nincs HDCP 2.2 támogatás, így jópár 4K forrást nem tudsz kitenni tévére.
Egyéb probléma lehet hogy csak 30Hz-ig tudja a 4K-t, szóval már a desktop megjelenítéssel is lehet gond, ha kijelzőnek is akarod használni, nem csak filmnézésre kimondottan.
Meg lehetnek még egyéb problémák/anomáliák is... szóval 2.0 az erősen ajánlott bármi 4K-ra.
A mostani alaplapokon pedig csak 1.4 kimenet van sajnos.
A külön VGA azért kell csak, mert azokon már van jó 2.0 kimenet (az utolsó generációsokon). De azokból bármelyik jó, tehát nem kell a legdrágább.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
membrandj
nagyúr
válasz FollowTheORI #71971 üzenetére
Magyarán IGP-vel jelenleg normális 4k tartalom nem megoldott?
Gyengébb, 8 bites tartalom még kimenne hdmi 1.4-en?
Vagy mi a max ,ami egy g4440 vagy i3-6100 vagy g4560-al kihozható?Az általad linkelt topicba azt olvastam,hogy 4k 10 bit-hez már 1050 szintű vga kell.
Akkor az " olcsó" médialejátszók tudnak hdmi 2.0-t? Vagy ott is butított 4k van csak? ( 8 bit)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz membrandj #71972 üzenetére
Csak ha külső kijelzőre akarod tenni akkor nem idális... inkább így fogalmaznék.
Maguk az igp-k, intel oldalon legalábbis az utolsó 2 gen már tudja amit kell többnyire.
[ Szerkesztve ]
-
Thomas0806
csendes tag
Sziasztok Gépvásárlás előtt állok. Kérdésem az lenne ,hogy melyik összeállítás lenne jobb kb 3-5 év között. Ryzent persze még megvárom.
I7 6700k + GTX 1060
I5 6600K+GTX 1070
Alaplap Asus Z270 Mark1 lenne .
Előre is köszönöm a válaszokat Üdv:Tomi
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Thomas0806 #71974 üzenetére
Szia.
Az utóbbi, esetleg non-k i7-tel.
-
membrandj
nagyúr
válasz FollowTheORI #71973 üzenetére
Lehet,hogy tudatlannak nézel,de inkább megkérdezem.
Mit értesz külső kijelző alatt? Egy pc-nél minden külső kijelző.Vagy úgy érted,hogy egyszerre rá van dugva egy sima monitor mondjuk DVI-I-al és mellé dugod 2. kijelzőnek HDMI-vel a tv-t pl?
-
nagyúr
-
vranyek
aktív tag
-
SP4C3
veterán
-
membrandj
nagyúr
válasz FollowTheORI #71978 üzenetére
De akkor visszatérek az eredeti kérdésemhez.
Mi a különbség, ha a TV-t dugom rá hdmi-vel a gépre vagy a monitor dugom rá hdmi-vel a gépre?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
nagyúr
válasz membrandj #71981 üzenetére
HDMI-n semmi, de mivel általában a jobbakon van DP, így ott nem lesz korlátozó tényező az interfész. TV-n nincs DP bemenet.
HDMI a legkevésbé használt bemeneti forrás monitoroknál... vagy DVI vagy DP a gyakori ma már.
De itt is kérdés eleve 4K monitorról van szó (lényeges az egész) vagy sem?
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz FollowTheORI #71982 üzenetére
Na, így már értem.
" olcsó" monitoroknál a DVI-D és a HDMi a divat mostanában.
Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszokat.
Összegezve: A 60 hz miatt kell a dp-hdmi átalakító vagy hdmi 2.0.
Magának a 4k tartalomnak a lejátszásához pedig min egy g4520 8 bit esetén.
Viszont 10 bit esetén kell egy 1050 2GB szintű vga legalább.Így az igaz?
-
silvergod
őstag
Az intel processzorok gyári hűtőjén lévő paszta elég/jó minőségű vagy érdemes cserélni az elején?
kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
levike92
tag
Sziasztok. Vettem egy 1050 TI 4gb-t Fx6100-hoz amit felhúztam 4ghz-ra 1.4v-al. Játék közbe 80 fokos a proci. Egy ArcticCooling Alpine 64 PRO Rev.2 hűti. Sok neki az áram vagy miért melegszik? Bár szerintem ez a hűtő egy sima gyári hűtőnek felel meg. Ha vennék egy jobb hűtőt alacsonyabbra menne ez az érték ?
-
palfitom
félisten
válasz levike92 #71986 üzenetére
Húú, az a hűtő nem igazán tuningra lett kitalálva...
Természetesen ha az 1,4V-on tudsz csökkenteni, az mindenképpen segít, de mindenképpen kellene egy komolyabb hűtő a procidra!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz levike92 #71988 üzenetére
Ez proci (értsd. darabja válogatja) függő. Nem egyformán tuningolhatók az egyes darabok.
Simán lehet, hogy a tiéd ennyire képes.Viszont mindenképpen tegyél rá egy komolyabb hűtőt!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz levike92 #71990 üzenetére
Szerintem ilyesmik jók lehetnek, de érdemes a használtak között is körülnézni, pl. egy kompakt vízhűtés személyében.
-
silvergod
őstag
Érdekes mert eddig többen azt írták hogy elég jó a gyári hűtő,sima netes gép semmi extra G4560-al. Most akkor cseréljem a gyári pasztát,vagy a hűtőt is?
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
nagyúr
válasz silvergod #71992 üzenetére
Nem kell cserélni semmit... alapból jó az, csak nem extra prémium megoldás. Pl lehet hogy lesz hangja néha mikor csúcson pörög, illetve a hőmérsékletek is tűnhetnek majd magasnak néha. De menni fog vele probléma nélkül (nyilván különben nem adnák hozzá).
[ Szerkesztve ]
-
Dendytv
senior tag
Na áljunk már meg, egy 21-k értékű CPU veri az FX 6350-et is? Akkor menyível jobb egy most használt phenom x4965 BE-vel szemben?
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Devas
őstag
válasz Dendytv #71995 üzenetére
4 szalat teljesen kihasznalo jatekok eseten kb egal lehet, viszont 1-2 szalasok eseteben a kis penya vagy masfelszer erosebb. Persze ha huzod a phenomot, akkor kicsit jobb a helyzet.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Dendytv
senior tag
De megéri erre váltanom phenom helyet ?
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
palfitom
félisten
válasz Dendytv #71998 üzenetére
Ez nyilván attól függ, hogy milyen programokat használsz, azok mit részesítenek előnyben.
-
Dendytv
senior tag
válasz palfitom #71999 üzenetére
Hát CPU Cserében gondolkodom ! Amire használnám az játék ! Nem olyan sok Multi cím de azért lenne,hát amikkel most játszom és multi-sok Division,venni akarok For Honor-t és BF1-et ! A jelenlegi configom !
VGA- GTX 1050 2GB OC
CPU- Phenom x4 965BE
RAM-2x4 GB 1333mhz GoodRam DDR3
Táp-Chieftec CPS 500S
Lap-78LMT-S2 (de ha lenne valami olyan CPU ami ár/érték arányában jó akkor persze cserélném a lapot is)Amit rá szánék ! Az 60k !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel