Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-08 08:40:14

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7301) gg72 válasza SaGa59 (#7300) üzenetére


gg72
veterán

Már lassan 6 éve használok nagy megelégedéssel egy Epson R285 tintasugaras nyomtatót, most szeretnék mellé venni egy multifunkciósat, amit viszonylag olcsón lehetne üzemeltetni. Havi szinten kb. 300 oldal fekete-fehér dokumentumot és kb. 100 oldal színeset (főleg borítókat) nyomtatok, néha fotókat is. Az R285 megmaradna CD/DVD label nyomtatásra. Az eddig olvasottak alapján két típus a kiszemelt:
- Epson L210
- HP 3525

Véleményeket és tanácsokat várnék, köszönöm.

(#7302) ggg1 válasza Lala6 (#7299) üzenetére


ggg1
aktív tag

Túl vannak árazva? Nahát, én épp az ellenkezőjét láttam.
Eredetileg most csak egy kis lézert kerestem, de mivel erősen túlléptünk már a szerviz cikluson pár Konica Minolta Bizhub géppel is, így úgy döntöttünk, hogy mivel a Kyocerák nagyon jók ezekben az olcsón nyomtató multifunkciósakban, így összekötjük a kettőt.

Én olyan 50 ezer bruttó körül találtam olyan Kyocera sima nyomtatót, ami bőven 1 Ft/old alatt nyomtat. Ez nekem kimondottan olcsó, ha csak 50 ezer oldalt is megy esetleg, és azt vesszük, hogy más nyomtatókban 50 ezret bír a dob, legalább 30 000 Ft egy dobcsere, de inkább több, és 2-3 Ft/old a festékköltség.

Egy most futó FS-1135mfp kb. 125 000 Ft BRUTTÓ bármelyik boltban, és ez már mindent tud, még wifi is van benne, meg fax. Hát ez nekem egyik sem tűnik túlárazottnak. És ez utóbbiba is 1 Ft/old alatt van a festék.

Az előző, kifutott szériához, az FS-1128mfp-hez használtan hozzá lehet jutni úgy 60 000 Ft környékén, és ez már duplex, 28 ppm és 0,6 Ft/old a festék. Ez is nagyon jó ár, felújított állapotban. A felújító készlet, ami mindent kicserél benne 31 000 Ft+áfa.

Igen, tudom, hogy a Kyocerák nagyon jók üzleti célra, ahogy föntebb írtam, mi is használtunk évekig irodában egy FS-1118mfp-t, nagyon meg voltunk vele elégedve.

Most végül sikerült szereznem két FS-1118mfp-t, amik alig futottak, alig van bennük oldal, igen kedvező áron, 50 ezer forint alatt - számlával, garanciával. Ezekben is van színes szkenner, ami FTP szerverre küld, fax egység, felső lapadagoló, és ezeknek a legjobb az üzemben tartásuk: 0,3 Ft+áfa/old. Bruttó 2700 Ft a 7200 oldalas tonerkazetta.
Na ennél jobbat nem sikerült kitalálnom! :-D

Szóval nekem az a véleményem, hogy a jelenleg futó új készülékek sincsenek túlárazva, ha pedig az ember használtan talál felújítottat olcsón, az még kedvezőbb, és amúgy a felújításuk is nagyon kedvező.

Az a Canon, amit említettél, milyen paraméterekkel bír? Csak, hogy okuljak egy kicsit.

(#7303) ggg1 válasza SaGa59 (#7300) üzenetére


ggg1
aktív tag

Igen, olvastam föntebb, hogy duplexre van szüksége, de őszintén szólva, egy irodába még megértem, hogy miért kell beépített duplex funkció, ahol sokat nyomtatnak, de ha valaki csak pár oldalt nyomtat, és csak esetenként... Én azt szoktam csinálni, ha valamit kétoldalasan szeretnék egy egyszerűbb nyomtatóval, hogy egyszerűen beteszem fordítva a papírt. Kb. 15 másodperc plusz munka, előbb a páratlan oldalakat nyomtatom ki, aztán a párosakat. Szerintem, ha az ember otthonra keres alkalmi nyomtatót, akkor felesleges egy duplex egység. Én csak ezért nem vennék kétszer drágább nyomtatót. Ráadásul ami bonyolultabb, mechanikában és/vagy vezérlésben, abban több van, ami elromolhat.

Ami a súlyát illeti, hát nem tudom, ez mennyit számít a minőségben, de tényleg jó könnyű! Szeretik is az irodában, mert a wifi-s csatlakozás miatt mindig áttehetik valahová máshová, anélkül, hogy bármit állítani kelljen rajta. :-D Nem tudom, hogy feltétlenül silány minőségű-e, ami könnyű, én a tápegységeknél szoktam ügyelni arra, hogy ne legyen túl könnyű. :-D Ahová én vettem, ott sokkal többet nyomtatnak vele, fénymásolnak, színes árjegyzékeket nyomtatnak, és úgy másfél-két éve semmi bajuk vele. Vagy öt különböző táblagéppel, telefonnal, számítógéppel összelőttem. A cég főnökének annyira megtetszett, hogy otthonra is kért egy ilyet.

Ha én vennék otthoni multifunkcióst általános célú és alkalmi (!) nyomtatásra, egy ennél komolyabbra biztosan nem adnék ki pénzt. Ha nem megy 10 évig, csak 4-ig, akkor vesz az ember a vásárláskor megspórolt pénzből egy másikat.
Szerintem. :-)

Andit üdvözlöm, remélem, jól van! :-D

(#7304) epzon válasza gg72 (#7301) üzenetére


epzon
őstag

számold ki hogy megéri e neked az L210-es többlet ára

havi olda mennyiség szorozva a lapköltséggel (színes/fekete)

ha nyomtatni szeretnél akkor az L210, ha kell egy készülék pár oldal kinyomtatására akkor a Hp

(#7305) gg72 válasza epzon (#7304) üzenetére


gg72
veterán

Kösz, de:
- jó lenne tudni, hogy mennyi a lapköltség
+
ha nyomtatni szeretnél akkor az L210, ha kell egy készülék pár oldal kinyomtatására akkor a Hp

Ezt meg nem tudom értelmezni... ;)

(#7306) epzon válasza gg72 (#7305) üzenetére


epzon
őstag

A HP-nak Link
~ 5Ft a fekete, 20 Ft a színes

az Epsonnak ~1 Ft a fekete és a színes is

havi 300 fekete és 100 oldal színes esetén a HP havi költsége ~3500 Ft a két készülék között van 20eft különbség azaz kb 6 hónap alatt megtérül a többletköltség és utána havi 400 ft a nyomtatási költséged

(#7307) gg72 válasza epzon (#7306) üzenetére


gg72
veterán

Kösz szépen. :K
Eleve az Epson felé húztam, de így már méginkább. Az L355-ös gondolom már nem érné meg a különbséget, csak sokkal több havi nyomtatásnál, igaz?

(#7308) epzon válasza gg72 (#7307) üzenetére


epzon
őstag

vagy több nyomtatásnál vagy ha szükséged van wifire és egy kicsit gyorsabb nyomtatásra akkor érdemesebb azt választani

(#7309) SaGa59 válasza ggg1 (#7303) üzenetére


SaGa59
őstag

Nekem megéri a plusz nem egész 10 rugót a normális duplex. Ég és föld a különbség a kézihez képest.
Tapasztalat.
Az, hogy keveset nyomtatok, azt jelenti, hogy ritkán, de akkor gyakran többtíz oldalt. Ha már 5-6 lapnál többet kell kézzel forgatni, macerás, ráadásul ha kicsit is kopik a mechanika, sűrűn kell több oldalt újranyomni, mert elcsúszik.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#7310) gg72 válasza epzon (#7308) üzenetére


gg72
veterán

Az egy kicsit gyorsabb mit jelent gyakorlatban? Illetve mintha azt olvastam volna korábban itt a PH-n valakitől, hogy a 300-as szériának komolyabb a felépítése, ebből adódik a picit gyorsabb nyomtatás is. Igaz ez?

(#7311) ggg1 válasza SaGa59 (#7309) üzenetére


ggg1
aktív tag

Értem. Hát, ha tényleg kell a duplex, akkor ez nyomós érv mellette. Jó is az.
Ami az alvás közbeni fogyasztást illeti, olvastam azt is föntebb, hogy nehéz eldönteni, tényleg a gyár által megadott értékeken van-e. Hát, ha ez sarkalatos kérdés, akkor érdemes megmérni. Műszaki körökben biztosan akad egy fogyasztásmérő.

Persze egy nyomtatónál az alvó áramkör lesz az utolsó, ami tönkremegy, de amúgy a műszaki dolgoknál, gépeknél is, elektronikánál is mindig nagy kérdés, hogy melyikkel nyeri vagy veszíti az ember a többet, az árammal, amit elfogyaszt, vagy azzal a károsodással, amit a ki-bekapcsolás okoz.

Kellemes húsvétot kívánok mindenkinek! :-)

(#7312) capaszaju


capaszaju
tag

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, milyen nyomtatót lenne érdemes venni. Otthoni átlagos használatra lenne(leginkább szöveges dokumentumok), de tudjon színeset is, tudjon szkennelni, legyen Wifi, max. 30e Ft felső limit.
Ilyen feltételek mellett kérném ha írnátok lehetőleg több alternatívát is ami ajánlható.
Köszi! :)

(#7313) ggg1 válasza capaszaju (#7312) üzenetére


ggg1
aktív tag

Epson Expression Home XP-205, ha nem akarsz sok kétoldalasat nyomtatni, és súlyban is megfelel! :-DDD

(#7314) krida


krida
csendes tag

Sziasztok!

Melyiket ajánljátok otthoni használatra, havi max 100 oldalra, néha 1-2 fotó nyomtatására, számlák szkennelésére?
- Epson Expression Home XP-305
- Canon Pixma MX475

(#7315) Lala6 válasza ggg1 (#7302) üzenetére


Lala6
őstag

Nálunk is FS1118MFP volt, amit írtam, hogy tönkre ment. Baromi jól bírta, rengeteget nyüstöltük. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy csak gyári tonert használtunk bele, így drágább volt a nyomtatás, de lehet ez is számított, hogy eddig bírta.
Először a felső lapbehúzó műanyag zsanérja tört el, a szerviz 10 000 + áfaért cserélte volna. Aztán a belső dobról tört le egy tartó műanyag, az egészet cserélni kellett volna.
Először én is a 1135MFP-t néztem ki, de az ára 125 000-Ft és ebben még nem volt benne a felső lapbehúzó.
Végül egy Canon i-SENSYS MF5940dn mellett döntöttem, ha jól emlékszem az ára 96 000- Ft volt. Többet tud, mint a 1135MFP, teljes duplex, a könyv nyomtatás is csak 2 kattintás. Scannelni ezzel is lehet rögtön ftp-re, de a hálón 2 különböző gépet is meglehet neki adni. A fax-ot is leváltottam vele (mert még mindig van aki faxolni szeretne). Nagyon komoly hálózati beállítások vannak benne, komplett házirendeket lehet kialakítani (amivel még nem volt időm foglalkozni).
Ezzel a nyomtatóval csak utángyártott tonert fogunk használni, a 6000 oldalas kb. 3000-Ft-ba kerül. Hibát eddig még nem tapasztaltam vele, mondhatni elégedett vagyok.

(#7316) ggg1 válasza Lala6 (#7315) üzenetére


ggg1
aktív tag

Szia!

Nagyon szépen köszönöm az infókat! Ez nagyon jól hangzik. Van nekünk egy Canon i-Sensys, nem ez a típus, egy másik, színes lézer, de onnan ismerős volt a név. Ez egy nagyon hasznos infó nekem, mert jó tudni, hogy ilyen kedvező árú Canon multifunkciósokkal is el lehet érni ilyen jó lapköltséget. Ez, amit írsz, ráadásul veri a Kyocera 1135-öst utángyártott festékkel is, csak a 1128-asnál és a 1118-asnál drágább egy kicsit. Szóval nagyon jól hangzik!

Ha most új gépet kéne vennem, komolyan számításba kerülne. De örülök, hogy most sikerült a használt Kyocerákat fele ennyiért beszerezni. A cég, akitől vettem, 5 éve állok velük kapcsolatban, garanciát vállalnak rá, és 100 000 oldalra becsülik, ami nyomtatható velük, mielőtt először hozzájuk kéne nyúlni. Majd meglátjuk.

Szerintem a Kyoceráknál és a Konica Minoltáknál is állítható, hogy több különböző gépre küldje FTP-n vagy akár SMB-n is. Komplett profilt lehet felvenni egy-egy felhasználóhoz, amiben megadhatsz külön IP címet célként, ha az egyes kliens gépeken futnak az FTP szerverek, vagy lehet mindnél azonos az FTP szerver IP, ha az valóban egy szerver, és megadható külön alkönyvtár felhasználónként az FTP gyökeréhez relatívan.

Mégegyszer köszönöm az információt, ezekkel az i-Sensys-ekkel még biztosan össze fogok akadni.

(#7317) ggg1 válasza krida (#7314) üzenetére


ggg1
aktív tag

Aztaaa! Egy ilyen XP-305 csak 20 000 forintba kerül?!
Ezennel visszavonok minden buzdítást, amit korábban tettem az XP-205 megvásárlására, és vegyétek az XP-305-öt! :-D
Ha lenne köztük úgy 5-7 ezer Ft eltérés, mint másfél éve volt, akkor még érdekes volna a kisebb testvér is, de így, ez már a statisztikai hibahatáron belül van. :-D

Nézd, én egyikhez sem értek, csak most elolvastam az adatlapokat; ráadásul a Canon promoterek éppen szabadságon vannak, így azt senki nem fogja ajánlani. :-D A Canon abban tud többet, hogy van benne fax, az Epsonnak viszont van egy nagyon csecse színes képernyője, memóriakártya-olvasóval, így számítógép nélkül tudsz nyomtatni egy memóriakártyáról.

Én az Epsont venném, mert már van vele közvetlen tapasztalatom, és tudom, hogy mindent be fogok tudni rajta konfigurálni, úgy, ahogy szeretném, ráadásul van a kártyaolvasó, meg a kijelző. Ha faxolni szeretnék inkább, akkor a Canont venném. Ami a nyomtatást, szkennelést, fénymásolást illeti, biztosan mindkettő megfelel az elvárásaidnak, bár azt nem tudom, hogy a Canon is olyan jól szkennel-e mondjuk Androidra és iOS-re, mint az Epson. A HP hasonló kategóriájú készülékeivel van bajom. Egyszer próbáltam egy ilyet, és odáig jutottam, hogy nem volt elég a kliens táblagépekre telepíteni a szoftvert, de egyenként internetes regisztráció kellett, és ha lett volna türelmem tovább csinálni, lehet, hogy még az is kiderült volna, hogy nem elég a helyi hálózat a nyomtató és az Android-kliens között, de még az internet is kell. Szóval ebből az a tanulság, hogy azért, mert egy készülék azt írja, hogy jól össze fogod tudni lőni minden eszközöddel, még nem biztos, hogy tényleg olyan jó lesz, és ha más érv nem szól ellene, akkor érdemesebb a járt, kipróbált és jól működő utat választani.

(#7318) ggg1 válasza capaszaju (#7312) üzenetére


ggg1
aktív tag

Epson Expression Home XP-305, ha nem akarsz sok kétoldalasat nyomtatni, és súlyban is megfelel! :-DDD

(#7319) ggg1 válasza krida (#7314) üzenetére


ggg1
aktív tag

Egy kicsit módosítanék a föntebbi - kissé megengedő - véleményemen a Canont és az Epsont illetően. A Canont semmi képpen nem venném, csak ha minden áron faxolni kéne, mivel a Canonban egyszerre cseréled mindhárom színt, ez nagyon gazdaságtalan, az Epsonban színenként külön cserélhető. És most vettem észre azt is, hogy az Epson az SDHC mellett még az SDXC memóriakártyákat is támogatja, ezen külön meglepődtem, mert ez manapság még elég ritka dolog. Kár, hogy egy USB-Host port nincs rajta pendrájvoknak. Ha egy pendrájvról közvetlenül tudna mondjuk egy PDF-et nyomtatni, na az lenne az überszuper felülmúlhatatlan! Na de majd a következő generáció!

(#7320) Gergőke88 válasza ggg1 (#7319) üzenetére


Gergőke88
addikt

Jól elvagy egyedul de latszik hogy kb. 0 szakertelmed van.
A 3 szin egyben egy jo megoldas annak aki keveset nyomtat, nem beszelve arrol hogy a fej a patronon van igy ha szar festeket toltesz bele akkor sem kuka az egesz nyomtato.

(#7321) ggg1 válasza Gergőke88 (#7320) üzenetére


ggg1
aktív tag

Szia!

Köszönöm szépen a választ!
Örülök, hogy tanulhatok Tőled, ez is egy jó szempont a nyomtató kiválasztásában, amit írtál.
Ezért jöttem a fórumra, hogy új szempontokat ismerhessek meg, és tanuljak a többiektől.

Mégegyszer köszönöm szépen!

(#7322) QwErTy42 válasza ggg1 (#7318) üzenetére


QwErTy42
addikt

Nem vagyok otthon a témában de ez egy elég friss nyomtató...
Meg tudod mondani kérlek, hogy ehhez a nyomtatóhoz mennyire elterjedt már az utángyártott patron?
Csak mert az eredeti az tényleg elég húzós...
Utángyártott meg annál kevesebb típus és annál drágább érhető el minél frissebb egy adott patron.

Ettől a nyomtatótól azért nem vagyok elájulva, akárcsak ez elődjétől sem.
Ennyi pénzért a HP 3525 jobb konstrukció és szolgáltatásban is többet tud. Arról nem beszélve, hogy kb fele annyiért lehet etetni gyári kellékkel, mint az Epsont.

Más:

Havi 10-20 oldalra, ritka használat mellett viszont egyik előző nyomtató sem alkalmas választás, mert ha beszárad a festék( ami utángyártottnál elég valószínű pár hetes állást követően), akkor dobhatod ki az egész nyomtatót.
A kétpatronos HP és Canon nyomtatók azért jók, mert ott a fejjel együtt cseréled a patront. Így ha mégis beszáradna, akkor új patronnal vígan megy tovább.
A kétpatronos rendszereknél a HP viszont azért jobb a Canonnál, mert a HP tud kizárólag fekete patronnal is üzemelni attól függetlenül, hogy a színes kifogyott. A kétpatronos Canon nem enged nyomtatni feketét de még csak szkennelni sem, míg az üres színest egy telire nem cserélted.
Én ezért nem ajánlom senkinek sem a kétpatronos Canonokat.

Egy bölcsebb gondolat:

A havi 20-30 oldalnyi dokumentumát senki se akarja 1 forintért vagy az alatt kinyomtatni!
Mert oda vagy komoly befeketetés kell nyomtatóból( lásd 50+ ezres irodai lézerek+ utángyártott toner kombó) vagy kritikán aluli festékkel való utántöltése a 10-30 ezres nyomtatóknak.
Ilyen mennyiségre egyikkel sem éri meg vesződni.
Teszem azt, engem sem vág a földhöz az a havi 200-300 forint, amit átlagosan megeszik a nyomtatóm.
Ha reálisan gondoljuk végig, akkor leeshet, hogy ennyi pénzért már lassan le se köpik az embert.
Megkérem a Kedves Mindenkit, hogy ezen a 200-300 forintos fiskális dolgon ne kezdjen el itt vagdalkozni, mert konkrétan f-szság!

Havi több száz vagy több ezer oldalnál már megéri mókolni és vállalni a vele járó kockázatokat.
Viszont akkor vállaljuk ezeket a kockázatokat és ne kezdjünk el itt szarozni, hogy a nyomtató így szar, meg úgy szar, az összes gyártó meg egy aljas rohadék, hogy minden fossal nem lehet hibamentesen túlhajtani a szerencsétlen nyomtatót!

Kicsit kezd unalmas lenni a nyomtatótopik és kezd átmenni szarrágásába...

Illetve: akinek nem inge, az nem veszi magára...

/szerintem/

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#7323) epzon válasza gg72 (#7310) üzenetére


epzon
őstag

6 vs 9 a fekete, 3 vs 4,5olda/perc a színes oldal nyomtatási ideje ISO szerint
kicsit jobb a felépítése, kicsit jobb a fej, de azért óriási különbségek nincsenek köztük

(#7324) fer válasza SaGa59 (#7297) üzenetére


fer
őstag

A tintarendszeren kapható tinta jó minőségű, felesleges másikat keresned, az autoresetes patron meg jobb választás mint a ciss, mivel a ciss-el nem mindegyik nyomtató csukható le teljes egészében (amit kinéztél az is ilyen), és ezáltal sokkal jobban porosodik a belseje, ami előbb utóbb mechanikai meghibásodáshoz vezethet! A tintarendszeren ciss helyett kérheted resetes patronnal is + tintával! Én egy Mg5350-et használok (nem ciss-el) már több mint fél éve a fent említett tintával, és eddig elégedett vagyok vele, van, hogy hetekig nem nyomtatok vele, de akkor legalább hetente 1X bekapocsolom rövid időre és nyomtatok egy teszt oldalt!

[ Szerkesztve ]

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#7325) SaGa59 válasza fer (#7324) üzenetére


SaGa59
őstag

Köszi, már felvettem a kapcsolatot a tintarendszer tulajával. Így derült ki, hogy van neki eleve utántölthető patronnal és 5x100ml tintával árult MG5550-ese igen jó áron, de a másikat mér kifizettem, így nekem kb 3 ezerrel többe fog így fájni a komplett rendszer, de még mindig megéri.

Ha már van egy tapasztalt felhasználó: Te milyen papírt használsz ehhez a tintához?

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#7326) gg72 válasza epzon (#7323) üzenetére


gg72
veterán

Kösz újra. ;)

(#7327) stormlight


stormlight
csendes tag

Hello.

Tudnátok segíteni abban, hogy találok e olyan olcsó (20-30000ft) multifunkciós készüléket amihez pár száz forintos utángyártott fekete patronokat vehetek? Többnyire jegyzetek nyomtatásához kellene, de héba hóba nem ártana ha kéznél lenne a többi funkciója is. Előre is köszi a választ.

(#7328) k2laci


k2laci
tag

Hőn szeretett Epson R285-asom több éves hű szolgálat után elhalálozott (némi füstszagot éreztem belőle jönni azóta nem müködik.). :(( Ezt autoreset-es patronokkal használnam tényleg fillérekből kijött egy szines kép, fénykép.
Nincs valami ötletetek, hogy milyen nyomtatót vegyek, (akár használtban is) ami legalább ilyen szép képet tud nyomtatni (a CD nyomtatás már nem feltétlenül szükséges). Olyan heti 30-40 szines kép nyomtatásához kellene. Kerestem ilyet (R285) is, de nem találtam használtban.

(#7329) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Üdv!
Egy irodába kellene egy nyomtató, főleg fekete-fehér számlák fénymásolása a cél, de azért kell néha színes, ezért kizárva az irodai lézer (akárhogy próbáltam rábeszélni a tagot...).
Ajánlottam neki a HP 1515-öt, de ahogy nézem annak elég kicsi a patronkapacitása, pedig jó lenne a patronnal cserélhető fejek miatt. Van még ilyen 2 patronos gép, amivel a tintával cserélődik a fej is, de nagyobb kapacitású a patron?
Esetleg ne foglalkozzak vele, hanem ajánljak pl egy Epson L210-est, és ne féljek, hogy behal a fej?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#7330) epzon válasza LógaGéza (#7329) üzenetére


epzon
őstag

attól ne félj hogy az epsonnál behal a fej

a patronbolt.hu-nál most 3 év garral lehet megvenni ha jól tudom, és abban a nyomtatófej is benne van

(#7331) LógaGéza válasza epzon (#7330) üzenetére


LógaGéza
addikt

Valahogy jól éreztem, hogy ettől nem kell majd félnem.
L210 megéri a 10ezres felárat a L110-hez képest?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#7332) gg72 válasza epzon (#7330) üzenetére


gg72
veterán

Ez a 3 év gar jól hangzik (mindenhol máshol 1 év van ugye), de a honlapjukon nem látok ilyen infót.

(#7333) LógaGéza válasza LógaGéza (#7331) üzenetére


LógaGéza
addikt

Jó, vak vagyok... Az egyik csak nyomtató, a másik multifunkciós...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#7334) soldi3r


soldi3r
veterán

Jo reggelt!
Dokumentum nyomtatasra keresek egy uj monochrome halozati nyomtatot. Napi 40-50 oldal koruli hasznalatra. Az arat maximalizaljuk 100k huf-ba, de egyaltalan nem baj, ha kevesebb.

E30 (oo=[][]=oo)

(#7335) viharhozo


viharhozo
addikt

Egyszeru, olcso multifunkcios gep kellene. Feltetel, h legyen hozza olcso, utangyartott patron. Az lehetseges, h ez tovabbra is csak az Epsonra igaz? Low-end Pixmahoz egyaltalan nem latok ilyet, a 1510-es Deskjet utangyartottja meg majdnem annyi, mint a gyari.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#7336) mikk2000


mikk2000
őstag

Helló, az olvasottak alapján kinéztem egy nyomtatót, HP LaserJet P1102W típust.

A kérdésem az lenne ha veszek hozzá mondjuk egy ilyen TP-LINK TL-WN751ND wifi kártyát vagy esetleg USB-s mini valamit, akkor wifin tudom majd használni a nyomtatót? Mit kell hozzá feltelepíteni hogy a nyomtató működjön, mert nem nagyon akarom a gépet reklámozni (bérház), így csak azt raknám fel a wifi kártyához ami okvetlen muszáj ahhoz hogy a nyomtató menjen.

Más kérdés, ha lenne egy sima wifis ethernet routerem, azzal is tudnám használni a nyomtatót?

Köszönöm!

(#7337) epzon válasza LógaGéza (#7331) üzenetére


epzon
őstag

az L210 multifunkciós, az L110 egyfunkciós
ha kell a szkennelés másolás akkor meg, ha nem akkor nem
szerk: én is vak vagyok mert nem láttam hogy közbe rájöttél :)

(#7332) gg72 - hívd fel őket a múltkor még úgy adták

[ Szerkesztve ]

(#7338) epzon válasza soldi3r (#7334) üzenetére


epzon
őstag

hello

EPSON M100

hálózatos, gyors, és nagyon olcsón nyomtat

11 000 oldalra elegendő kezdő tinta van a csomagban
később pedig 6000 Ft-ba kerül egy 6000 oldalra elegendő festéktubus hozzá, mindez EREDETI-ben
azaz 1Ft/oldal költséggel tud nyomtatni

havi 4-5000 oldalig simán jó

(#7339) soldi3r válasza epzon (#7338) üzenetére


soldi3r
veterán

Koszonom! Ez eleg bizalom gerjeszto. Az M200 ugyan ez csak fenymasoloval?

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#7340) epzon válasza soldi3r (#7339) üzenetére


epzon
őstag

igen

(#7341) ZetorGumi


ZetorGumi
addikt

Sziasztok!

Egy olyan multifunkciós nyomtatót keresek, ami:
- Óccó (max 30-35k újan, számlával)
- A Patron/Toner is olcsó bele
- Lehetőleg hálózathoz csatlakoztatható (Ez opcionális, nekem jólesne, ha tudná, de nem probléma, ha nem képes rá)
- Patron nem szárad bele, ha például egy bő hónapig nincs használva

Itthoni felhasználásra lenne, iratok másolására, nyomtatására, szóval az sem lenne elhanyagolható tényező, ha sokáig bírná egy patronnal.

Köszönet. :R

[ Szerkesztve ]

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#7342) LógaGéza válasza ZetorGumi (#7341) üzenetére


LógaGéza
addikt

Üdv!

Igazából ahogy eddig böngészgettem a dolgokat, arra jöttem rá, hogy patronosok között kétféle választás lehetséges:

- olcsó maga a nyomtató, de drágább fentartani / nagyobb a lapköltsége: erre példának a HP 1515-öt hoznám (15 000Ft körül kapható). Otthoni kocanyomtatóknak végülis tökéletes, ha véletlen beszárad, akkor a patront fejjel együtt cseréled, és kész (ez pedig egy nagy pozitívum). A HP oldala szerint a fekete patron 360 oldal (10,5 Ft / oldal), a színes patron 200 oldalra elegendő (15Ft / oldal)

- drágább maga a nyomtató, de olcsó fenntartani / olcsóbb lapköltség, és több szolgáltatás: erre példa a Epson L210 (50 000Ft körül kapható). Kis méretű/otthoni irodáknak is jó lehet, akiknek kell a színes, de nem szükséges a lézer, nagyon olcsó a fenntartani (1Ft/oldal lapköltség elérhető).

Igazából mindenki a saját pénzének az ura, ki kell számolni, hogy mennyit nyomtat a felhasználó, és hogy meg-e éri a nagyobb nyomtató.

Hálózatra csatlakoztatás: 5-6 ezer Ft-ért lehet kapni USB-s routereket :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#7343) LógaGéza válasza LógaGéza (#7342) üzenetére


LógaGéza
addikt

Elfelejtettem írni, hogy ez csak saját vélemény, nyugodtan meg lehet cáfolni :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#7344) atala válasza ZetorGumi (#7341) üzenetére


atala
Topikgazda

Ilyen nem létezik. Vegyél lézert, de 30-35e-ért azt sem kapsz. A tintás egy hónapig csak eredeti tintával fogja bírni, de még azzal is rizikós. Ajánlott hetente nyomtatni egy teszt oldalt.

[ Szerkesztve ]

(#7345) atala válasza LógaGéza (#7343) üzenetére


atala
Topikgazda

Teljesen igazad van. Sokan olcsó nyomtatót keresnek, olcsó patronnal, és ne száradjon be hamar. Ilyen nincs!
Olcsó nyomtató + olcsó utángyártott patron = Nem Ok (Beszáradás, kinlódás)
Olcsó nyomtató + Eredeti, drága patron = OK
Drága nyomtató + olcsó eredeti tinta = OK

(#7346) QwErTy42 válasza atala (#7345) üzenetére


QwErTy42
addikt

Ez pontosan ííígy van. :)

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#7347) soldi3r válasza epzon (#7340) üzenetére


soldi3r
veterán

Sajnos felenk (meg vagy mar) nem tul elterjedt. Amazonon pl nem kapni hozza tintat. Ugyhogy valoszinuleg mas tipust kell keresnem.

E30 (oo=[][]=oo)

(#7348) ZetorGumi válasza LógaGéza (#7342) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Köszi.

Elég sűrűn van itthon olyan gond, hogy fénymásolni kellene, de van mikor egy másfél hónapig nem kell, akkor félős a beszáradás.

USB-s router van itthon, csak az 1 szem USB-jén él egy külső merevlemez. :)

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#7349) epzon válasza soldi3r (#7347) üzenetére


epzon
őstag

akkor rendeld meg itthonról 5-6 tintával, az össz áron nem sokat dob és akkor évekig elegendő festéked van

hol vagy amúgy? ha nem titok?

(#7350) LógaGéza válasza ZetorGumi (#7348) üzenetére


LógaGéza
addikt

Létezik USB HUB :)

Akkor HP 1515 jó lehet neked, és 1 hetente nyomsz egy tesztképet/minőségellenőrzést, és akkor be se fog száradni.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.