Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
epzon
őstag
válasz
#05304832 #6197 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy képtelen a beszáradásra. Hiszen folyékony anyag, aminek az egyik fontos tulajdonsága, hogy megszáradjon a papíron.
De az a közhiedelem, hogy nem használom 1-2 hétig és beszárad ez 90%-ban az után gyárott tintának köszönhető. Ez is tény. És ha ezt a kettő dolgot egymás mellé teszed akkor máris megkapod a választ -> azaz nem a nyomtató a hibás, hanem a felhasználó és/vagy a tinta gyártó.Felhasználó azért mert nem veszi tudomásul, hogy ami olcsóbb az sok esetben szarabb, és ha már olcsó tintát használ akkor figyeljen oda rá, hogy nem hagyom állni 1 hónapig.
A kínai tinta gyártó meg hogy szart gyárt
Eredetivel saját tapasztalat, hogy akár 1 évet is kibír. És a lényeg az 1hét kontra 1 év. Nyilván függ még sok paramétertől a beszáradás (hőmérséklet, páratartalom, hőingadozás stb).
Tanuld is a mondatértelmezést mert ezt nem sikerült megfejteni:
"Neki volt olyan hogy 2-3 hétig nem volt használva, de az enyémet hetente többször is használtam kivéve amikor elutaztam. Bár nem ekkor száradt be, de ne haragudj nem fogok egy tetves nyomtatót magammal vinni nyaralni mert az agyamentek úgy találták ki az epson nyomtatókat hogy egy hétig használaton kívül beszáradjon a tinta..."Szóval nem akkor száradt be amikor elutaztál, hanem máskor, de nem fogod magaddal vinni utazáskor hogy ne száradjon be amikor nem is akkor szárad be. Ha jól értem
"Azért az mégiscsak furcsa hogy már csak a környezetemben is legalább három epsont dobtak már ki az ismerőseim...
Persze te ezzel védekezel hogy azért mert nem gyári patront használtak.
Szerintem meg nem kell szépíteni a dolgokat, mert ez csak magyarázkodásnak tűnik."
3 epson kidobtak, persze nem eredeti tintával használták, és szerinted én védekezek azzal, hogy nem eredeti tintát használtak. Hm nem értem. Ha nem eredetit használt és még csak el sem utazott - bár ennek nem tudom van e jelentősége- és beszáradt akkor csakis a nyomtató lehet a hibás.
Na mindegy is. Hidd el sok nyomtatót láttam már, tudom mi a különbség eredeti és nem eredeti között. Azt sem állítom, hogy soha nem volt még gond az eredetivel de az arányok azok min 90%-10% és abban a 10% eredetiben is sok pl a tárolással összefüggő probléma.
-
trippla
tag
válasz
#05304832 #6198 üzenetére
A régi HP nyomtatóm se bírta 10 évig, mert már évek óta be sincs kötve. Ahhoz nagyon gyakran vásároltam gyári patronokat, de ritkán sikerült kiűríteni, mert beszáradt. Ehhez hozzá tartozik, hogy ritkán használtam. Mióta mono lézer nyomtatóm van, nincs ilyen gondom, viszont a színes oldalak kinyomtatása gondot okoz. Az epson árát nagyon sokallom az én felhasználási igényeimhez. A Hp-ben én már csalódtam, a munkahelyemen is az van(A1 lapméretig nyomtat), de csak a baj van vele. Lehet, hogy veszek egy olcsób kategóriát és bírja, ameddig bírja.
-
epzon
őstag
válasz
#05304832 #6195 üzenetére
Hát kedves local1!
1, sokan próbáltak már itt kikezdeni, de egyet nem sikerült senki még, meghazudtolni engem. Tehát 1x nem mondtam valótlan egyszer sem vezettem félre senkit. És hidd el több márkának láttam/használtam már a gépeit és össze tudom őket hasonlítani.
2, epzon -> epson - gratulálok az éles logikádhoz, hogy én epson párti vagyok. Látod én felvállalom nem úgy mint mások.
3, miért is dobtad ki a két epsonodat? csak nem gagyi utángyártott tintát használtál? akkor miért is a nyomtató a hibás?
4, ha már kidobtál egyet akkor mi a fa....ért vettél még egyet? csak nem az ugy patronnak nem tudtál ellenálni?
szerintem eredetit te csak akkor láttál mikor eladtad amit a géphez kaptál...
vadász, vadász.... -
-
-
atala
Topikgazda
Honnan vetted, a 10.000 oldalt? 4e oldal fekete, és 6500 színes, és ebbe nincs bele kalkulálva a fejtisztítás. Magától is végez fejtisztítást a tintasugaras, főleg bekapcsolásnál, ha kikapcsolod a nyomtatót.
Tehát a lézeres ára 35e plusz 12e a tonerek. Ezzel kinyomtatsz kb 7e oldalt, mert az induló kazetta 1000 oldalas, a 3 utángyártott meg 2-2 ezer oldalas. Így 47-ezernél vagy.
Az L210 60 ezerbe kerül, és feketébe csak kb 3500 oldalt tudsz kinyomtatni.
Tehát ha nem kell a színes nyomtatás akkor a lézert választanám.
Egyébként ha 1-2 hetente kinyomtatsz egy teszt oldalt a tintással, akkor tuti, hogy nem szárad be. -
grodar
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Tekintettel arra, hogy várhatóan alacsony lesz a nyomtató kihasználtsága, meg van rá az esély, hogy az induló készlet kibírja a garancia idő végéig és ilyen alacsony lapszámnál nem biztos, hogy megéri kockáztatni nem eredeti tintával.
Visszatérve az eredeti kérdésre és a már hivatkozott készülékekre a leírt szempontok alapján Te melyiket javasolnád nekem: az Atala által említett Epson MX14 multis mono lézert, vagy kb. dupla induló árban az L210-et (tudom, hogy ez színesben is tud nyomtatni, illetve kb. 10.000 oldalra elég az induló készlet, míg az MX14-nél csupán 1-2.000 oldalra). Ha hozzászámolom az MX14-hez azt a kb. 3-4 kazettát, amivel hasonló nyomtatási mennyiséget tudok produkálni a gyári normák szerint, akkor össz. költségben kb. ugyanott vagyok.
Viszont azt is figyelembe kell vennem, hogy 10.000 oldal (vagy vegyük ennek 2/3-át mert tegyük fel nagyobb lesz a lefedettség mint 7-8%), szóval 6-7.000 oldal nekem akár 8-10 évre elég lehet. Ennyi idő alatt viszont kérdéses, hogy a tinta állapota hogyan változik, használható-e még.
Szóval ezek figyelembe vételével Te mit ajánlanál nekem?
Előre is köszönet a válaszért.
-
epzon
őstag
Szia Grodar és Trippla
Azért hogy megszabaduljunk a beszáradás félelmétől, azt kell megvizsgálni, hogy miért száradnak be a nyomtatók.
1, első és a legfontosabb pont az a NEM EREDETI kellékanyagok használata. Elég csak a fórumban visszaolvasni, hogy aki a beszáradásra panaszkodik az milyen patront használ. Az már más kérdés, hogy az emberek nem az után gyártott patront kötik össze a beszáradás problémával, hanem a nyomtatót, holott ehhez a nyomtatónak semmi köze, hiszen a nyomtató nem tud beszáradni mert az nem folyékony! (és most nem vicces akartam lenni). A tinta tud bele száradni a fejbe. Melyik tinta? A NEM EREDETI! Sokkal gyakrabban szárad be mint az eredeti!2. pont. A ritka használat. De ez csak az első ponttal együtt kritikus. Természetesen jobb ha egy tintasugaras használva van, de saját tapasztalatom az, hogy akár 1-2 évet is kibírnak EREDETI kellékkel, úgy hogy nem használjuk. Ha ez NEM EREDETIVEL van, akkor adott esetben 1-2 hétre is le tud csökkenni az idő ami alatt már problémák jelentkeznek
A külső tartályos rendszer lényege, hogy nagyon olcsón lehet nyomtatni EREDETI festékkel. Ezáltal a beszáradás kockázata jelentősen csökken és nem kell óriási költségekbe verni magad.
Egyébként ha garanciaidőn belül mégis beszáradni az garanciális probléma.
Vagy ha garancián túl cserélni kell a fejet akkor annak költsége 8-10eft környékén van. Ami mondjuk 2-3 év használat után szerintem nem egy horribilis kiadás, de erre nem valószínű hogy sor kerül. -
Meridius11
aktív tag
Sziasztok! Lézeres nyomtatót keresek, fekete-fehér dokumentumok nem ipari mennyiségű (havi 100 lap kb.) nyomtatására. A legolcsóbb olyan típus kéne, ami duplexes, és hálózati csatlakozós.
-
grodar
csendes tag
Kedves Epzon! Kedves Többiek!
Nekem is kb. kenyerr kolléga által megfogalmazott kívánalmaknak megfelelő nyomtatóra van szükségem, viszont nálam a nyomtatandó mennyiség jelenleg a havi 50 oldalt sem haladja meg (első készülékünk lenne és elsősorban a gyerkőcök iskolai beadandó feladatainak nyomtatására használnánk).
Olvastam, hogy az L210-t ajánlottad, amelynek a tulajdonságai szimpatikusak, bár kissé magas az induló költsége. A kérdésem főleg arra vonatkozik, hogy az induló szettben kapott tinta mennyiség, amely 10k oldalra is elég lehet, nem szárad-e be idő előtt, ha csak néhány naponta használom, esetleg 1-2 hétig be sincs kapcsolva a gép?
A másik kérdés, hogy ilyen alacsony használat mellett - a színes nyomtatáshoz nem ragaszkodva - nem érné-e meg jobban egy lézeres multi készülék (40k alatt találni több Samsung, HP, de akár még Epson terméket is)?
Illetve utolsó - egyik hozzászólásban szerepel, hogy regisztráció után az Epsonra is 3 év garancia vonatkozik. Ez ugye ingyenes kiterjesztett garancia és nem külön vásárolható opció?Nem volt még saját nyomtatóm - munkahelyen jellemzően meg tudtam oldani ez irányú igényeimet - így nincsenek tapasztalataim, ezért lenne szükségem a tanácsotokra, amit előre is köszönök!
-
trippla
tag
Szeretnék venni színes nyomtatásra egy gazdaságos megbízható nyomtatót, amivel nincsenek tinta beszáradási problémái. Fekete-fehér lézernyomtatóm van, ami a szöveges dokumentumokat kiszolgálja, de havi 30-50 oldalt nyomtatnák színesben, de télen hónapokig csak állni fog. Fotót soha nem nyomtatok vele, csak jobb minőségű A4-es papírra egyéb grafikákat. Mit tudtok ajánlani? Az eddigi legalább 10 éves hp-m hibája mindig a beszáradás volt még a gyári patronoknál is. Ezzel nem szeretnék megint bajlódni.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Mr. Teddy
őstag
brother lézernyomtatókról mi az általános vélemény? Nézegettem például a HL-5340DL gépet. Néztem, hogy a 8000 oldalas utángyártott toner 5-6-7000Ft-ba kerülnek hozzá.
-
epzon
őstag
válasz
szata.68 #6179 üzenetére
Szia
A nyomtatási költség nem számít? Ugyanis színes lézernél nem ajánlott a nem eredeti toner, úgy viszont a nyomtatási költség 30-40ft közé tehető normál színes oldalak esetén (fekete olyan 6-10Ft)
Üzleti tintasugaras géppel sokkal jobban jársz: PL HP 8600 vagy EPSON WP-4525DNF
kevesebb pénzből, több funkció, és olcsóbb üzemeltetésHavi 2-3000 oldalig ezek teljesen elegendő gépek.
üdv
Csaba -
szata.68
senior tag
Helló
Színes lézernyomtatót szeretnék venni,ami jó minőségű,és van benne wifi,tud scannelni,és fénymásolni.
Tudnátok ajánlani valami jót?
(árban 100 ezerig jó)Üdv.
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Egy gyors duplexes lézernyomtatót keresek, aminél annyira nem is vészes a toner költség (akár utángyártott is jó). Van most az irodában egy EPson wp-4535-ös gép az irodában, nagyon frankón nyomtat, de amikor kétoldalas 50-100 oldalas kezelésiket kell nyomtatni, akkor azt egy kicsit lassan csinálja. Egy fix sebességű lézer lenne jó, ami kiköpi hiphop a kezelésiket.
Szóval duplex lézer, semmi extra nem kell bele. Esetleg jó lenne, ha hálózati lenne, de nem akkora baj, ha nem az. Remélem kapni manapság ilyesmi jó toneráras lézert.
Köszi!
-
zirigy
tag
Epzon, köszönöm a válaszod.
Az van, hogy nekem kellenne a multis készülék. A sima nyomda egy háztartásba nem elég. Kell itt-ott scannelni is. Épp ezért húzok az L355 felé.
Az hogy nincs szegélynyomtatás, az konkrétan mekkora elhagyást takar? Nagyjából 5mm hagy el körbe a papíron?? -
tááo
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg válasz erre?
-
epzon
őstag
-
epzon
őstag
válasz
janos666 #6163 üzenetére
az Epson fej tovább bírja mert az nem hő alapon dolgozik mint a Canon, hanem hideg nyomtatási eljárással, így a Canon fej folyamatosan kopik a nagy hőhatás miatt míg az Epsoné nem.
A sorrendet én is valahogy így lőném be első az utolsó.
(#6164) Gergőke88: Látom megint sikerül objektívnek maradni. Az XP-600-nak mióta 3pl-es a cseppmérete?
A minőséget csak az határozza meg, hogy milyen kis cseppmérettel dolgozik? Mit is képes az emberi szem megkülönböztetni? Pláne 10x15cm-es méretben?(#6167) kenyerr akár már rövid távon is tönkremehet egy házi CISS. Sok a probléma egy ilyen rendszer összeállításakor ezért is nem terjedt el ez nálunk. PL. megfelelő nyomás a fejben (hol helyezkedik el a tartály) folyamatosan egyenletes nyomás az egész rendszerben (változik a tintaszint változik a nyomás), megfelelő levegő utánpótlás, úgy hogy közben szennyeződés ne jusson be... és még csak az elején tartok a felsorolásnak.
Szóval ha nem riadsz vissza, hogy egy átalakítás házilag sok problémát rejteget aminek egy jó részével majd meg kell küzdenek akkor hajrá. Ha egy kiszámítható megoldást keresel akkor meg vedd a gyárit. -
epzon
őstag
a kettő között - mármint az átalakított Canon, meg a gyári Epson között - fényévnyi különbségek vannak
úgyanúgy mint bármi másnál. Lehet barkács megoldást venni meg lehet gyárit. Persze a gyári mindig drágább, de problémamentesebb, kidolgozottabb és jobb megoldás úgy összességében.Szóval ha egy olyan megoldást keresel amit CSAK használni szeretnél akkor az Epson-t javaslom, ha olyat ami olcsóbb és nem riadsz vissza attól, hogy épp akkor nem tudod használni amikor nagyon kellene, de egy kis ügyeskedéssel meg némi munkával rá tudod venni, hogy nyomtasson akkor válassz egy átalakított szerkezetet.
A szegély nélküli nyomtatás technológiailag nagyon egyszerű, szerkezetileg kell jobban méretezni rá azt a szivacsot ami elnyeli a szegélyen kívül eső tintát (mert ugye ilyenkor a papíron túl nyomtat a készülék). Namármost az L355 nem a tömeges fotónyomtatásra lett kitalálva, ezért hamar megtelne a szivacs, ha valaki sokat nyomtatna vele (folyamatosan), ezért inkább nem engedélyezték.
-
válasz
Gergőke88 #6169 üzenetére
LOL, mit találtam: digitalversus printer face-off MG5350 vs. XP-700
(Szerk.: Bocs, most látom, hogy a linkben nincs benne miket választottam ki.)
Az ide beszúrt mintaképek alapján az Epson nagyságrendileg gyengébb képet produkál, sokkal nagyobb cseppekkel, látványosabb dither-mintázattal, ráadásul mindezt feltűnően csíkozva.
Ebben csak az az ellentmondásos, hogy ugyan ezen oldal tesztje azt írja, hogy tetszett nekik az Epson fotó nyomatainak minősége, de nem méltatják az egekbe a Canon-t sem. Emellett pedig írják még azt is, hogy ezek a beszúrt képek alapbeállításokkal készülnek, ami bizonyára mindkét nyomtatónál sokkal gyatrább, mint egy minőség-orientált beállítás. Az Epson kép pedig pont így néz ki, mint ha agyon lenne élesítve, újraszínezve, stb, szóval így további infók nélkül nehéz megmondani, hogy ha mindkettőt maximális minőségre állítjuk és letiltunk minden hülyeséget (vivid colors, sharpening, stb), akkor milyenek lennének. A cseppméret is hihetetlen, hogy az Epson-nál ilyen nagy, ha névlegesen 1.5pl, valószínűbbnek tűnik, hogy alapbeállításokkal a gyors nyomtatás kedvéért minél nagyobb cseppeket próbál használni. De akkor ez az összehasonlítás így nem mond nekem semmit. Viszont mégis eltántorít egy kicsit az Epson-tól. -
-
válasz
Gergőke88 #6164 üzenetére
Majdnem, az MG5350-nél: 1pl/2pl/5pl (C/M), 5pl (Dye BK/Y), 12pl (PgBK), az XP-600-nál pedig 1.5pl, ami nincs külön részletezve, így vélhetően egyformán ennyi (ebben nem vagyok biztos, de ami most van nálam 3pl-es Epson, azon úgy nézem minden szín egyformákat pöttyöz, kivéve a cián, ami csíkoz, szóval az ismeretlen).
Az L szériáról nekem is hasonlók a meglátásaim, de sokan győzködnek, hogy jó lenne az nekem. A probléma, hogy amit vettem XP-405, azon hibás a cián, és amúgy testközelből kicsit olcsó műanyag hatása van, ezért gondoltam rá, hogy ha mindenképp visszaküldöm a cián hiba miatt, akkor mást kérek helyette. Szóval az érdemi kérdés az az MG5350 és XP-600 közt lenne.
-
Ha semmi mást nem nézünk, csak a nyers nyomtatási minőséget (mint geometriai és árnyalat-felbontás, a színhűség harmadlagos, mert azon tudok csiszolni műszeresen is, de előző kettőn nyilván nem) legmagasabb minőségi beállítással (nem baj, ha lassú), de azt egyszerű fénymásolópapíron és fotópapíron is nézve, akkor miként lehetne ezeket sorbarakni?
- Epson L210 (60k)
- Epson XP-405 (22k)
- Canon MG5350 (25k)
- Epson XP-600 (32k)Nagyon durván, csak a leírásaikból saccolva így képzelem el a nyomtatási minőség sorrendet, de ha valaki tapasztalatból is tudja, az segíthetne.
Az első kettő CMYK, a másik kettő CMYK+PB. Valamelyik megengedi nekem azt, hogy ne használjak photo black, csak CMYK tintát (anélkül, hogy korlátozná a működést, például alacsonyabb minőségű módokra)?
Következő kérdés, hogy gyakorlati tapasztalatok szerint az Epson vagy Canon fej bír ki többet?
-
Sera26
aktív tag
Köszönöm szépen az ajánlást!
Ahogy nézem az L210 és L355 között árban nagy különbség nincs, az L800 azért azt már jelentősebb ugrás ilyen tekintetben.
Az viszont megütötte a szemem, hogy az L355 nem tud szegélynélküli nyomtatást. Azaz minden képen lesz egy fehér keret? Ez olyasmi feature ami csak a felsőkategóriában alap? -
epzon
őstag
ha a legolcsóbb szkenneres és gazdaságosan üzemeltethető gépet keresed akkor az az EPSON L210
egy fokkal jobb gép az EPSON L355
ami kifejezetten fotós (de nem szkenneres) az az EPSON L800ezeknél a gépeknél több ezer (~10 000 oldalra) elegendő festéket kapsz mikor megveszed utána pedig fillérekből lehet után tölteni eredeti festékkel szintén több 1000 oldalra (nem fotóra számolva hanem normál színes oldalra)
-
epzon
őstag
1800db fotóra elegendő egy szett tinta (6x70ml) amit kapsz a készülékhez mikor megvásárlod, utána pedig 3-3500 Ft egy 70ml-es palack
Az L355 nem tud szegély nélküli nyomtatást, minőségben felveszi a versenyt az automata előhívókkal (sőt) viszont ha profi szinten akarod használni, azaz, hogy a fekete tökéletes fekete legyen és a színek is minél természetesebbek és élethűbbek akkor jobb egy L800-as
nehéz ezt paraméterben megfogalmazni. Egyértelműen van különbség a két készülék nyomatminősége között, én úgy mondanám, hogy az L355 egy tök átlagos otthoni fotónyomtatásra jó (amik nagy része telefonnal készül)
akinek van egy 100eft-feletti fényképező szettje és szeretne igazán tökéletes minőséget akkor válassz az L800-at
-
tááo
aktív tag
Sziasztok!
Evvel az olcsóbb árkategóriába tartozó géppel szemezek otthoni használatra (havi két három lap nyomtatás). A kérdésem az lenne ha ennyire ritkán használom be tud-e száradni a tinta ill. olyankor csak festékpatront kell cserélni vagy fejet is?
Mert akkor már nem is annyira olcsó ez a gép.
A választ előre is köszönöm.
-
zirigy
tag
sziasztok.
Olvasgattam picit visszafele.
Írtátok, hogy az Epson L800-as 1800 db 10 × 15 cm-es fényképet is nyomtathat.
Kérdezem Én, most fényképileg mekkora a különbség pl az EPSON L355-ös között, ami ugye multis is egyben.
Ebben a klasszikus 3+1 tintatartó palack van az L800-ban meg 6 db (fekete, cián, bíbor, sárga, világoscián és világosbíbor). Ezt a +2 színt nagyon lehet érezni a fényképeken??Az L355-ben nincs külön kiemelve a fényképnyomtatás, legalább is a hivatalos oldalon.
Ez is tud mellesleg széltől szélig nyomtatni fotopapírra?? -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni fotónyomtatásra melyik típus lenne a legolcsóbb ami még nyomtatási minőségben is rendben van? Havi 30-40 db 10X15-s családi fotót nyomtatnánk vele, nem hátrány ha lenne benne szkenner.
Ha nyomtatási minőségnek a drogériák/műszaki áruházak által kínáltat veszem alapul az mennyire elrugaszkodott? Tudják ezt a mai olcsó nyomtatók?
Köszi! -
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP DeskJet 710C-m. Elég öregecske már, hálózaton meg van osztva, de nem túl kényelmes, hogy amelyik gépre rá van kötve azt mindig fel kell kapcsolni. Van viszont egy routerem, melynek az USB portjára rá lehetne kötni egy nyomtatót, viszont a 710C-n nincs USB
Ezért szeretnék venni egy USB-s nyomtatót. Használat kb. 50-100 oldal/hó elég fekete-fehér. Használt is érdekel, a lényeg hogy ne kerüljön sokba, és megbízható legyen, illetve a patron/toner se legyen olyan vészes.
Lézert v. tintasugarast éri meg ilyen célra? Mit tudnátok ajánlani? Légyszíves árat is írjatok az ajánlott nyomtatók mellé.
Köszi.
-
atala
Topikgazda
Igen, a végére én is belezavarodtam. Megközelítőleg ugyan az jön ki, de ez majd élesben fog beigazolódni. Most a legjobb minőségű nyomtatásban nyomtatok, de ahogyan írod is az epson az 1800 db képet nem a legjobb minőségre adja meg.
Egyébként, az hogy nincs patron csere, attól még biztos vagyok benne, hogy az L800 is tisztítja a fejet kb 10 oldalanként. A canon is megteszi ezt. Nem számoltam, de 10 oldalanként elkezd veszettül kattogni valószínűleg fejet tisztít. Igaz, a patroncserénél hoszabban csinálja, akkor gondolom több tinta fogy. Szóval pár tisztítást biztosan meg fogok spórolni.
Így is drágábban fogok nyomtatni, mert most 400 ml tinta, ha utángyártott patront számolok, akkor 12000 Ft-ba kerül most. Ugyan ez az L800-nál, ha sikerül 2900Ft-ért szereznem tintát, akkor 17400 Ft.
De az semmi. Cserébe nem kell bajlódnom a szar tintákkal, a csíkozásokkal...stb
Csak már jönne össze a pénz rá.... -
epzon és többiek: Találok valahol olyan wiki szerű gyártófüggetlen oldalt, ahol listázzák melyik Epson nyomtatóban milyen nyomtatófej van?
Mivel semmi "okos" funkció nem érdekel, csak a PC-ről nyomtatás, így talán ez alapján lenne érdemes választanom, hogy egy árkategórián belül (kb 15-30k közt) oda húzom a vonalat, ahol már épp egyel komolyabb nyomtatófej van a dobozban, és akkor talán így fizetek legkevesebbet olyasmiért, amit nem használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest