- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
kisza25 #136893 üzenetére
Anno olvastam a blogbejegyzésedet a 7559-ről.
-
Khelben
nagyúr
válasz
kisza25 #136893 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki, hogy csak személyesen kiválasztva lehetsz biztos a dolgodba.
(#136892) Neurotoxin: legolcsóbb i3-as 134k, legolcsóbb i5-ös 160k.
-
válasz
kisza25 #94599 üzenetére
" tegyük hozzá azért egy 600eFt gépnek ennyit sem szabadna throttlingolni" - Sajnos teszik, elég nagy számban
. Nemigazán bukik ki a tesztekben, mert legtöbbször csak ráeresztenek pár mp.-ig egy tesztprogit azt kész, de bizony a legtöbb modern "sleekdesign ultrabook"- igp-s vacakság nagyon csúnyán throttlingol, ha cpu+igp együttes terhelést kap (pl GPGPU feladat, játék). Élenjáró ebben a Core M, lévén szerencsétlent sokszor alapból 4W alá kényszerítik (talán 1.2GHz-nek felelhet meg terhelve), ráadásul van, hogy a "hűtés" nem több a gép fém hátlapjával való közvetlen érintkezésnél.
-
premete
veterán
válasz
kisza25 #94583 üzenetére
Nagyon el vagy tévedve:
1, nem 1.xxx GHz lesz, ha a 3000-ből leveszünk 9%-ot, hanem 2.7; az 1.xxx a linkelt Fujitsunál volt, illetve 800 Mhz a a Surface Pro 3-nál.
2, így is bőven erősebb, mint a te 2.4 GHz-es, i3m-ed. Nekem az a hihetetlen, hogy kiadnak egy asztali notebookot, tabletbe való cpuval, és akkor ilyen fos lesz, se erő benne, de legalább nem is hordozható.
3, mindezt 15W TDP-vel tudja, nem 35-tel (magasabb TDP, alacsonyabb teljesítménnyel nem jó bolt)
4, ez egy 1.3 kilós, 12.5"-os, hordozható gép, 8-10 órás akkuval, nem 15.6"-os asztali notebook
5, a képen 16 GB rammal throttlingol ennyit, 4 GB rammal csak 2%-ot, azt is ritkán
6, a hp 2560-asodnál is gyorsabb, és kétszerannyit elmegy akkuról, jóval kisebb és könnyebb
7, ez fullhd touch ráadásul, nem 400, hanem 600 ezer boltban, (nekem 250-ben van, 16 GB rammal, igaz 1 hónaposan vettem, és ez már be volt kapcsolva)
A többiben igazad van (minek adnak ki olyan cuccot, ami a névleges maximumon throttlingol, a legerősebb cpuval és max rammal a típúsban). -
válasz
kisza25 #94583 üzenetére
Az intelnek nem ez lenne az első és utolsó bakija. (pl a méregdrága Core M első generációját is sürgősen nyugdíjba küldték anno - de azért biztiamibizti jópárezer gépet eladtak velük, amik szépen akadoznak 2D-ben).
Úgy néz ki a dolog, hogy a Haswell első generációjában a TDP különbség igazából csak arról szól, mennyire throttlingol a proci, a 15W-os chip semmivel se jobb minőségű, mint a vele párhuzamosan gyártott 35W-os, csak az előbbit jobban visszafogja a rendszer. A refresh generációk persze lehetnek lényegesen jobbak.
A másik dolog, hogy művészet 15.6"-on annyira elcseszni a hűtést, hogy egy 2magos Haswell i5-öt ne hűtsön be rendesen.
Kritikus kérdés még, hogy van-e dVGA. Ha van, akkor az IGP-nek nem kell oszoznia a CPU-val a TDP-n (kvázi alszik nagyobb bevetések alkalmával), és a CPU szépen ki tudja futni magát.
-
premete
veterán
válasz
kisza25 #94560 üzenetére
Azt azért ne felejtsd el, hogy az almát a körtéhez hasonlítod, 2400 vs 3300 Mhz, 15.6" vs 12.5", 2.5 kg vs 1.3 kg, plusz gondolom nem 16 GB ramod van, mint ebben, ramból is, minél több van a cuccban, annál jobban throttlingol.
Plusz amire válaszoltál, az volt, hogy a 4310u-s cpu jobb a 4600u-nál, mert továbbfejlesztett (Haswell Refresh cpu) nem throttlingol ugyanabban a 12.5"-os, 1.3 kg-os E7240-esben (lásd kép), tehát az i3 3210m, kétszerakkora, 15W helyett 35W TDP-jű, Sandy Bridge-es, "m" cpu-s készülék irreleváns a téma tekintetében. Mértékadó oldalak szerint a "00" végű i5-i7-es Haswelleknél áll fen a dolog, nem véletlen, hogy az Intel gyorsan kiadta a "10" végűeket még a Broadwell előtt. -
premete
veterán
válasz
kisza25 #94555 üzenetére
Hátha még a Surface stresstesztjét látnád, amikor lemegy 800 mhz-re.
vagy a Fujitsu Stylistic Q704 4300u-ját, amikor a 4300u 2.6 Ghz-ről lement 1.1-1.7 közé. -
premete
veterán
válasz
kisza25 #93321 üzenetére
Ehhez még be kell vonni egy-két szponzort, gondolom ezek sem olcsóbbak.
-
Tikakukac
titán
válasz
kisza25 #93129 üzenetére
1. Amelyik gépet nem tudják gari időn belül javítani az pénzvissza/levásárlás. Ez akkor van ha már megvolt a sokszoros fődarab csere meg Telemaxnak hívnak. Egyébként le lesz garizva, nyugi
2. Elviekben eredeti cucc garija megy tovább+szervizben eltöltött idő. Ergo ha arra toltál+1 évet az is.
-
Gergosz2
veterán
válasz
kisza25 #92912 üzenetére
Ezt nem is vitatja senki. Notebookot venni játékra alapból baromi nagy ráfizetés, mert asztalain sokkal erősebb gépet kap az ember a pénzéért. Meg ugye az általad is említett cserélhetőség meg stb.
De az említett notira én majd 300k-t de még 200-at sem adtam volna ki. Eszméletlen bizonytalan a szervizháttér és ugye a notebook nem csak hardver.
-
Gergosz2
veterán
válasz
kisza25 #92898 üzenetére
de lol, egy asztali procit teljesen felesleges a notis darabokhoz hasonlítani. Ha tényleg komolyan gondolja az ember a gamet akkor tényleg nincs mit tenni, asztalit kell venni, mert a noti sohasem fogja hozni azt a teljesítményt, nem is beszélve, hogy az ára nemlineáris nő .
Másrészt a 17-es gamer notik meg már szerintem nem a hordozható, hanem a szállítható kategóriába tartoznak.
-
rbalint88
addikt
válasz
kisza25 #92762 üzenetére
a procitípusokból kiindulva max 150-ig nézegeted a gépeket, ebben a kategóriában csak a fujitsu a544 van i3M-mel, a többi mind U-s, de ez nem olyan órási hátrány, mert ezeknek a gépeknek semmije nincs arra méretezve, hogy kiaknázd a prociteljesítményt. netezni és filmezni/ lightos officeozásra elég kell legyen egy i3u is.
150-ért van i5M ivy procis gép vadi újonnan itt. Vagy neked is ott a fullhd-s probook 650 i5M-mel, ami körbever mindent ennyi pénzért. -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #83129 üzenetére
Arról volt szó, hogy ugyanazt a teljesítményt. Az a notebook i5 gyengébb az asztali i3-nál, mert ugyanaz kisebb órajellel. A vga is jóval erősebb. Ha HD paneles gép ildomos a legolcsóbb új bármilyen monitort mellérakni asztaliban, kb 20k. Ház+táp se csak 25k-ért van értelmes...
A másik verzióhoz, alaplap van 15k-ért is. Bill+egér 33k-ért kilőhető, ha ilyen igényed van a notebookhoz is használnád. Jelenleg meg nem is érdemes árakat hasonlítgatni az elszállt árfolyamok miatt. Desktop cuccok gyorsabban fogynak, notebookból még biztos van régebbi beszerzés. -
Tikakukac
titán
-
brumi1024
veterán
válasz
kisza25 #83129 üzenetére
Y50-70 + egér 15k + SSD 20k, egy kis korrekcióval, így 50k a különbség. Továbbá a 35k-s lap nagyon nem egy kategória az Y50-70 lapjával, az i5 52k-ért erősebb lesz, mint az átlagosan 600 MHz-el alacsonyabb órajelen működő mobil i7, a 40k-s monitor szintén sokkal jobb, mint a finoman fogalmazva gyenge 1080p-s Ideapad panel, 18k-val pedig egészen közel kerültünk a mechanikus billzetekhez, ami szintén nem összehasonlítható a notiéval.
Simán lehet spórolni 13-15k-t a lapon, 10k-t a monitoron, 10-15k-t a billzeten (az egeret pedig vegyük ki a képletből, az mindkettőhöz kell), és már mindjárt 85-90k az árdifferencia, és minőségben még mindig az asztali a nyerő.
A 90k-s árdifferenciából bőven kijön egy 3k-s csipogó, meg egy 5-10k-s webkamera, ha ez akkora igény. Amúgy nem is igazán itt jön ki a hatalmas ugrás, hanem felette. Ha a 860M-nél komolyabb teljesítményt szeretnél, a következő lépcső itthon kb az 500k-s G751. Annyiból pedig kijön 2 db GTX970, jó lappal, 4690K-val, normális hűtéssel.
-
PandaMonium
őstag
válasz
kisza25 #83129 üzenetére
Az alaplap legyen inkább 25k, a proci mondjuk 40k, videokártya 35k, billentyűzet 3k meg egér 2k, a többi kb. stimmel. Csak hogy kicsit reálisabb legyen a dolog. Amilyen árakat te írtál abból már az említett laposnál kb. 2x, de inkább 3x erősebb asztali kijön mechanikus billentyűzettel és gamer egérrel.
-
GeGexx
aktív tag
válasz
kisza25 #82359 üzenetére
Megnéztem és 3,3GHz lenne a max csak a program amit használtam úgy látszik nem az igazi.
Más: pár szó a G551-ről még: a TN panel szerintem nem annyira szörnyű, persze kültéri használatra alkalmatlan és a művészlelkeknek sem ajánlom. Én személy szerint keverem a világos zöldet meg a türkiz kéket is szóval nekem elmegy. Ami zavar, hogy a fhd felbontás miatt pár program okádékul néz ki, de még néhány windows eszköz is pl. eszközkezelőben a betűk, mintha kisebb felbontásban lennének.
Az Asus ROG hangvezérlője vicc, nem értettem miért nincs mély a hangokban aztán rájöttem, hogy a driver "multimedia" beállításon volt. Ezt kikapcsoltam és egyből szólt minden úgy ahogy kellett.
Ami még negatív így másfél nap után, hogy a bill.világítás csak a windows jelszó beírása után kel életre ami azért elég buta megoldás de mac-nél is ez volt szóval hagyjuk is. Viszont ami szerintem túlzás volt még az a "forró ház". Annyira durván azért nem melegszik át a gép mint azt leírták pár tesztben de lehet nekem van azbeszt kezem.
Egyenlőre ennyi a tapasztalatom róla. -
Ren Hoek
veterán
válasz
kisza25 #74531 üzenetére
Mondom értem, elfogadom, hogy valakinek kell, és kizáró ok ha nincs (mondjuk nagyon nem általános a gépek körében) Személy szerint nem tudtam elképzelni olyan szituációt, ahol kellene billzetvilágítás, mert nem vagyok olyan hülye hogy sötétben gyilkoljam le a szememet... mikor mindenhol azt javasolják, hogy gyenge szórt fényben dolgozzon/játsszon/filmezzen az ember
és akkor tök mindegy hány gépen dolgozik az ember. Persze ez megint csak személyes nézőpont..
-
redwhite78
aktív tag
válasz
kisza25 #74531 üzenetére
Én sem tudok 10 ujjal gépelni, pedig napi sok oldalt kell írnom, de ez még így is gyorsabb, mint ha kézzel írnék. 10 ujjal gépelés megtanulása pedig bitang nehéz (próbáltam, de letettem róla) pláne, ha nem teljesen szűzként kezdi az ember és már van valamilyen szintű a gépelési sebessége és berögzült mozdulatai.
A világítós billentyűzet nálam már alapkövetelmény, ha nincs az kizáró ok. Esténként meg fekve, a hasamon a géppel írok/játszok, ha nem világítana agyrém lenne.
-
Járókeret
senior tag
válasz
kisza25 #74239 üzenetére
ha már AMD és ha már driver update akkor ide is leírom a saját tapasztalatom. Igaz, biztos, hogy senki nem fog tudni rá válaszolni, mert se az asus topicba,se az AMD-be nem tudták,hogy mi van
13.9-es driver óta elfeketedik a kijelző a telepítés alatt... ha rávilágítok telefonleddel, akkor látszik,hogy megy minden, csak nagyon sötét...
-
KékCsibe
csendes tag
válasz
kisza25 #74215 üzenetére
Szia!
És neked milyen aksid volt hozzá? Meddig bírta? Vajon egy használt géptől mit lehet várni ilyen téren? Én eddig szinte minden munkát egy netbook 10,1"-os kijelzőjén végeztem, szerintem a 12,5" is már felüdülés lesz.
Ami még szimpi a HP-ben, az az, hogy könnyebb, mint a Lenovo.
------------
Csak mivel, hogy nem vagyok azért annyira képben, hogy a való életben melyik méret pontosan mekkora is, kicsit lemodelleztem itt az irodában (még egy vonalzó sincs a környéken, így egy A4-es laphoz hasonlítottam...) Valóban a 12,5" nem tűnik túl nagynak... :/
-
gerii
addikt
válasz
kisza25 #74080 üzenetére
Max flashjátékok, Youtube, Office terhelnék a gépet - ezért gondoltam hogy csak hibaforrás egy dVGA, az i3 4005U elég kell legyen szerintem.
A kijelző mérete mindegy. 13"-15,6"
Tartósság, minőség és garancia lenne a fontos igazából. (kb 5 évig kellene húznia a gépnek)Vagy, ha van egyéb ötlet az MM-ban lévő gépek közül, akkor ne tartsátok vissza
btudos: Köszi neked is!
-
válasz
kisza25 #73814 üzenetére
Hát ez elég gáz, 230 ezer is baromi sok egy laptopért, ha játék közben elkezdi visszavenni az órajelet cseszhetem. Akkor lehet inkább megveszem 90-ért a legolcsóbb dell-t aztán le van ejtve, nem játszom, max régi játékokkal. Ilyen baromságot, hűtsék rendesen azt a procit, különben minek rakják bele?
-
válasz
kisza25 #73790 üzenetére
Nekem ezt a gépet ajánlották játékra, meg az igazat megvallva nagyon tetszik, hogy mindenhol alu burkolata van, nagyon szép gép. De ha van jobb ajánlat ilyen áron, akkor meghallgatom. Sokkal többet nem akarok érte fizetni, szóval valami hasonló áron.
De nem a játék a fő szempont, egy megbízható, jó minőségű gép kell.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kisza25 #73768 üzenetére
Arra gondolok, aki vesz jatekra egy 5-600 ezres laptopot... Ebbol a penzbol akar ket gamer pc is kijonne szerintem. Akkor a hutesrol mar ne is beszeljunk, az egy dolog, hogy porszivo, de kerdes hogy nem olvad szet belul az egesz fel ev alatt...olyan teljesitmenyt akarnak beletolni egy lapos kasztniba ami amugy kilos hutest igenyel es sok ventit.
...persze relativ mit nevezunk elvezheto jateknak. Nekem nem elvezheto annyira a hajszarito hutes, 1366x felbontason reces elek, es medium graf, mikor nagy monitoron otthon fut rendesen full HDn... mar amennyit en gamelek
-
Ren Hoek
veterán
válasz
kisza25 #73766 üzenetére
Jo en nem vagyok nagy FPS kocka, es 24p-s filmeken nevelkedtem
highon mar karcos, kb 25 fps atlag...es ez mar rendesen felhuzza a ventit vagy a hőt.
Ez egy inkabb uzleti gep, kozepkat dvgaval. Nem jatekra valo. Mondjuk nem is eroltetem, idom sincs jatszani... ha meg van akkor meg otthon van R9 270X dupla venti, meg processzoron Scythe Mugen II, es nagy hazventik. +IPS monitor.. meg ez is felpörög... akkor egy noti?
Tovabbra is azt mondom, laptop nem jatekra valo... max horror aron es kerdeses hutessel. Kivetel indie jatekok es regi műremekek
Nem a mai muanyag fosok...
-
redwhite78
aktív tag
válasz
kisza25 #73214 üzenetére
A fényerő csökkentése valójában csak ront a helyzeten, a PWM max fényerőn nincs.
Egyébként már kapni PWM mentes monitorokat (notebookba elvétve szerelnek, de külsőként már normális a választék). Vegyél egyet online, próbáld ki és ha nem bírod, akkor 14 napig visszaküldheted.
-
-
South Velen
addikt
válasz
kisza25 #73214 üzenetére
Most komolyan, a P2414 is PWM-es volt? Tudod bizonyítani? Mert az elvileg analóg szabályzású. Mondjuk nem lepődnék meg. Hulladék egy monitorgyártó a monitoros topikban felbérelt ajánlóival...
a PWM frekvencia egyébként nem összekeverendő a képfrissítési frekvenciával, nem hinném hogy az Y510P mindössze 48Hz-n járatná a PWM-et, mert az kb mindenkit kinyírna. Általában 220Hz-n jár a PWM, ami persze még így is borzasztó káros.
jah, és az IPS meg a PWM az két külön dolog. Persze az IPS paneles monitoro többsége is PWM-es sajnos, de vannak analóg led-szabályzású IPS-ek is, mostanában az LG kezdi őket tömegével gyártani, dícséretes tőlük.
-
Tikakukac
titán
válasz
kisza25 #73214 üzenetére
2714H-t próbáltam, mondjuk nekem nincs bajom a PWM-el szem ügyileg, de a saját moncsim mellett nagyon nem tetszett. Ez van
rgeorge: Az a baj, hogy szolárium van ezekkel a moncsikkal. 70%-on olyan fényereje volt ennek is, hogy atyaég, saját moncsim sok-sok évesen is plafon 50%-on használható, mert kisüt.
tjokai: Rövid leszek: egyike sem, okait részleteztük páran már, 150k-ból szerintem 740M lesz a plafon amit kaphatsz a szokásos gépekben.
-
bbubby00
őstag
-
-
laszlobak
tag
válasz
kisza25 #72936 üzenetére
a 8750m 128bit DDR3, de ott meg a GPU harmatgyenge,
harmat gyengének azért nem nevezném. Harmat gyenge a GT 710, HD 8570, stb.
Nézd meg az iPon teszjét - Az i5-4200M/ 8750 páros a i7-4702MQ/magyarországi GT740 2GB párost akár 20-30%-al is lealázza.
Én inkább jó közepesnek mondanám, ha elfogadjuk, hogy magyaroszágon a GT 740-es közepesnek számít.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #72939 üzenetére
Nem mindnél, meg vannak fokozatok. Lenovo jelenleg a sor végén van kb. többieknél több tényezős, ha az ember adott szerviz közelében lakik amelyik normális, mindjárt másabb. De pl asusnál is ki kell fogni. Tán legjobb kiküldős gari sonynál van, ott még szinte csak pozitív véleményeket hallottam.
Ulv i5 meg hát na, semminél több, cpu igényes játékhoz persze kevés lehet. Viszont akkuidő kárpótol érte. Minden nem jön össze egyszerre, még sokkal több pénzből sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest