- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #13767 üzenetére
Nem sacc/kb-val kell számolni. Adott service tag alapján mondanak árat. A getronics szokta a legjobb ajánlatokat adni. Nagyban függ ez az aktuális árfolyamtól is. Lehet +1 illetve 2 évvel bővíteni a delleket. Ha mondjuk +15k 1 évvel és egyben NBD is lesz az simán megéri. / persze ne tapasztalja meg senki, hogy milyen egyik v másik gar, de NBD-nél legalább nincs szopóka, szervizgarnál simán lehet több hét is /.
szerk: ouzohuto: Egy mostani AMD 4 magos kb hozza egy i3 tudását, terhelve nagyobb fogyasztással. Van alkalmazás ahol jobb is, de van ahol rosszabb. Nem kell tőle csodát várni. Van fenn jó ph teszt az asztali verziókról, mobil ugyanaz majdnem, csak kisebb órajelen.
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #12872 üzenetére
Kissé meredek dolog egy 130-150k-s gép hangszóróját egy 200+-os gépéhez hasonlítani
Hogy milyen a hangzása, még nem tudom, meghallgatni még nem volt szerencsémAFFS-IPS X61 Tablet, szintén 1400x1050-en, csak 12"-on
(Ennél gyatrább hangzású gépet viszont nem hiszem, hogy bárki tud mutatni).
-
-
spyduck
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #11920 üzenetére
Sokan használják megelégedéssel, gondolom akkor annyira nem rossz. Paramétereiben meg állat. Ha végre beraknám ezt az AFFS panelt a gépembe akkor lehetne járkálni boltokba képet hasonlítgatni, fejből az ilyet nem szeretem, kell a referencia. És még így is szubjektív ugye.
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dhampir #11806 üzenetére
Megmondom őszintén nem láttam még csak képen, de ahogy nézem ugyan az mint az E5520, és az E6520 csak hardveresen tér el. Ha ezt jól tudom akkor anyaghasználatbeli különbségek vannak csak mint az elődöknél, E65XX széria jobb.
Thinkpad T szériákhoz mérve megbízhatóság szempontjából szerintem ugyan olyan jó. E5520-asból kiadtam, több mint 50 darabot, egyik se volt hibás, illetve fél év alatt cégen belül egyikkel sem volt gond.
-
CabalX
aktív tag
válasz
Dhampir #11756 üzenetére
Az NVIDIA NVS 5200M ami a Latitude E6430-ban van mennyire alkalmas játékra ?
Átfutva pár oldalt azt írták hogy a GT620 szintje körül van.Tudom hogy a Latitude és a fenti kártya nem játékra lett kitalálva, de amellett hogy megbízható és masszív gépet keresek jó lenne ha pici játékra (Diablo3, Mass Effect 3, pár 2010-es /11-es cím) is alkalmas lenne.
Maga a gép nagyon tetszik, de az információ hiány ilyen téren bizonytalanná tesz.spyduck által feltett kérdésekre (#11707) válaszolva:
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban ? - 220e HUF
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt? - 13.3" vagy 14" - hordozható legyen
(3) Notebook súlya? - kb 2 kg
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)? - Videózás, Net, kevés játék - ezért lenne jó a dedikált VGA
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény? - valahol a kettő között, tartós darab legyen, nem csak összeszerelésben nem csak aknakeresőzni akarok rajta
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred? - OS nem fontos
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége? - HDD-500GB; Ram: 4giga (szerintem ez már nagyjából alap ma)
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - ODD kellene bele, illetve a gép barátnőnek is leszNem kell hogy rózsaszín legyen de ne legyen gagyi.
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni) -
[Z470]
[Vostro 3460]
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Karácsony, illetve az előttPár hete már nézegetem az oldalakat de vagy külföldről behozott bizonytalan garis gépekbe futok vagy olyanban amiben nincs dedikált VGA.
Az IFA alatt felcsillant a szemem a Lenovo Y400 láttán de félő hogy ahogy az idei, korábbi 14"-es modeljeiket, azt sem fogják elhozni Mo-ra.
Hétvégén megtaláltam a Lenovo E430-ast picit drágában - GT640-es VGA-t írtak hozzá, sajnos elírás volt - illetve a Notebookchecken találtam egy egész jó 14"-es Acer Travelmate-et (szintén GT640es), de az sem kapható idehaza.
Ha tudtok ajánlani valamit azokon kívül amiket néztem... -
spyduck
nagyúr
válasz
Dhampir #11203 üzenetére
nem tűnt elég masszívnak a sejtes szerkezetű műanyag
Az alumínium, nem műanyag
A ventilátor terhelés nélkül is folyamatosan pörög, nagyon hangos, rendszerbetöltődés előtt, közben és alatt is.
Ez viszont szubjektív. Sztem nem volt hangos, mértem zajszintmérővel is. Terhelés alatt ugyan azt produkálta, mint az Y570. Terhelés nélküli állapotban pedig halkabb volt, mint a ProBook. -
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #11617 üzenetére
Igen, annyi volt tavaly használtan jó 1.5 év garral ez. Újan az 5570 ddr5 mikor megjelent 14.5k volt, most nem tudom mi az utód, tavaly vettem utoljára vga-t. előtte még volt 5550 ami csak órajelekben különbözött az előzőtl, simán fel lehetett húzni 5570 szintre vagy fölé. Az 5570-et meg 5670 fölé
Problem?
szerk: Ha az új árát nézed akkor is vicc kategória, hogy ilyen tudású vga milyen árú noteszbe kerül
-
thomeef
őstag
válasz
Dhampir #11537 üzenetére
80 fok fölé szinte soha nem megy a gép, a közeljövőben veszek alá egy notepal U3-at, kivi leszek azzal mennyi lesz, most egy műanyag logitech notitartón van, ami nem igazán segít
Ventilátor teljesen átlagos, közepesen hangos, nem sivít, tehát hangos, de nem idegesítően hangos. A hangszórókat 25% fölé még nem mertem emelni mert jön át a szomszéd
De 25%-on is kitölt egy 15nm-es szobát. Először kicsit fura volt, mert nem a szokásos helyről a kijelző alja felől jön a hang, hanem a noti elejéből/aljából jön, de hamar meg lehet szokni. Párom speciel semmit nem vett észre belőle, lehet csak én vagyok ilyen vájt fülű
-
Carasc0
őstag
válasz
Dhampir #11406 üzenetére
Szia!
Akku: Nem tudok érdembeli információt adni erről. Hálózatról használom! De szerintem bírná a 4 órát, mint az elődje! Ha nem többet!
Hűtés: Nem terheltem kifejezetten, így nem tudom megmondani pontosan, hogy mennyire lenne hangos ha maximális hűtésre van szükség. Az eddigi session alapján nem is hallottam a gép ventillátorait.
Garancia: A532 Elvileg van, de ezt nem tudom. Hol tudom ezt megnézni?
Peremek: Gépelés közben a touchpad mellett van a tenyerem alsó része tehát nem érinti a peremet. Más esetben nem is tudná vágni a kezem mert nincs is a peremen. Tehát határozott NEM a válasz.
Üdv.
-
-
M3xx
tag
válasz
Dhampir #11103 üzenetére
Nem kizárólag játékra kell, viszont lehet jobban járok, ha az "olcsóbbat" választom általános dolgokra, photoshop, autocad, HD videó lejátszás TV-n. Ha játék eldöcög rajta eldöcög, ha nem, akkor meg konzolozás... Természetesen játszani csak otthon, nem hónom alá csapva...
-
M3xx
tag
válasz
Dhampir #11057 üzenetére
15k-val több a FHD, de egyébként az összehasonlítottak szintén 1366x768, szóval ez nem képez vitát a témának, vagy legalábbis nem teljesen. az NBD-t valahol úgy olvastam, hogy erre is vonatkozik, ha rosszul írták, én is rosszul mondtam. Javítanám úgy, hogy 3 év helyszíni vs. 2 év gyártói.
Engem még így is meggyőz.
-
bencekemence
csendes tag
-
spyduck
nagyúr
válasz
Dhampir #11029 üzenetére
A reklám muszáj a teszthez, azért kapunk pénzt. A többi viszont az objektivitásról szól, legalább is én úgy próbálom csinálni. Nyilván nem mondhatom meg nyíltan, h valami szar. Szépen meg kell fogalmazni.
Amúgy nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, h szerintetek mit kéne máshogy csinálni nálunk. Mi az ami gáz, stb....
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #11017 üzenetére
Minek veszel erős hardverrel gépet, ha nem fogod kihasználni? Ha kihasználod, az meg terheléssel lesz
(#11022) angol: nekem is tetszik nagyon a G55, de az én igényeimnek már egyáltalán nem felelne meg. Egyedül a support az, ami egy picit gyengébb, mint a többi gyártónál, maga a gép frankó. Ja, nincs Optimus.... Talán túl lehet élni.
(#11029) Dhampir: mindent egy bizonyos fenntartással kell kezelni, de azért nem kell paranoiásnak sem lenni
ha a legnagyobbakat nézzük, az NBC elég korrekt teszteket szokott csinálni, csak mivel nem minden gépet ugyan az az ember értékeli, így nem lehet teljesen összehasonlítani őket.
-
darvak
senior tag
válasz
Dhampir #11017 üzenetére
Persze strestest
, de nem is idle állapotba kell a hőmérsékletet mérni
(#11018) bencekemence
teszt sokadjára -
-
DuracL
tag
válasz
Dhampir #10190 üzenetére
Csak az a dell nem 175k , ill ha igen, akkor hol?? A beszámolót én is olvastam a toshibáról és sokan ajánlották itt ph-n is, ezért nem tudom felfogni, hogy összesen csak 2-3 embert zavart a kijelző és kalibrálás után még ők is el tudták fogadni azt a látványt.. , gyárilag el van b***** hiába állítgattam catalystot, meg win-es kalibrálót
-
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #9822 üzenetére
Ez így van, de van, ahol nagyobb eséllyel szívod meg
Az élet sajnos olyan, hogy nem lehet szinte semmit sem biztosra mondani.Gorilla Glass nálam bevált, a Desire-öm lassan a második évét húzza le a zsebemben, tok és fólia nélkül, a kijelzője pedig még mindig alig karcos. Értelem szerűen nem gyémánttal vagy homokfúvóval kell nekiesni
A hátlap soft-touch borításáról ezt nem lehet elmondani
-
runner 125
nagyúr
válasz
Dhampir #9681 üzenetére
Nah igen, erősen Békéscsaba kórház feeling.
-
reelc
veterán
-
ro_bert17
őstag
válasz
Dhampir #9331 üzenetére
A felhasználók többségénél meg szerintem indifferens, hogy személyesen, vagy telefonban mondja el bánatát. Valamint a nem szervizközelben élők miatt illik figyelembe venni az ő szempontjukat is.
Egy szerviz/support attól lesz jó, korrekt, ha a hibát elhárítja kedvező feltételek mellett. Az, hogy ez miként zajlik, szerintem a legtöbbünknek nem szempont.(#9332) premete: jogos, a latitude-ok dobozában szokott lenni helyre állító dvd.
-
netnet11
csendes tag
válasz
Dhampir #9263 üzenetére
(#9263) Dhampir:
nouveau driver (jelenleg) _nem_ oldja meg a problemat, mert
A vid. kartya valtast, es azok ki-be kapcsolasat egyaltalan nem kezeli.ahogy ugye van hivatalos nvidia driver is , tokeletesen tamogatja a gepben levo vid. kartyat, _kiveve_ ha optimus-os.
-
netnet11
csendes tag
válasz
Dhampir #9268 üzenetére
hat, ez nem is volt kerdes, de gyakorlatilag 10 eve mar csak linuxot hasznalok, es ez az optimus dolog nekem 1000%-ban uj. ugy nez ki linuxnak is, nvidia meg ismet nem csinal drivert.
FYI nouveau-nak utana neztem, az "csak" sima driver, optimus-os esetekre nem mukodik.
http://bumblebee-project.org/ segithet, de en kiprobalas nelkul nem merek megvenni egy gepet 250-ert.
amikor ezt eloszor lattam, akkor nem igazan ertettem, de most rogton beugrott:
http://www.youtube.com/watch?v=iYWzMvlj2RQkoszonom szepen az infokat, nagyon hasznos!
-
netnet11
csendes tag
válasz
Dhampir #9264 üzenetére
koszonom szepen,
regi motoros vagyok mar, ezert az Ati-t eddig elkerutlem,
az nvidia (bar tudtam h nem tokeletes), de legalabb van driver, legalabb is azt hittem, most kiderult h csak ezt hazudjak.azert kb. 230-250ert a rohadt eletbe mar h alap driverekkel kell meg mindig kuzdenem
akkor megint megprobalok korulnezni, van-e vhol 14-es sub, csak alaplapi videoval, legalabb olcsobb lesz, es tovabb birja az aksi
-
netnet11
csendes tag
válasz
Dhampir #9256 üzenetére
azt kva, koszonom!!!
mar majdnem 200%-ig eldontottem h ezt szeretnem.
de bar egyeseknek mukodik, masoknak nagyon nem megy ez az optimus dolog
ki tudja h pont a samsungon vajon megy-e szepen...
pedig direkt megneztem az nvidia honlapjat, driver van - van , frissitik -igen fasza.
csak ezt az optimus dolgot vhogy csak apro betube sikerult bepakolni.mi a helyzet ha ati kartyasat vennek (volt nagyon hasonlo ATI-val)?
http://notebookstore.hu/Ultrabook/SAMSUNG-530U4B-ultrabook-ezust--NP530U4B-S01HU-p24251.htmlmindenkeppen legalabb 14-es kijelzot szeretnek (pedig nekem akar meg kulso vid. kartya nelkul is jo lenne, sot talan jobb is, h oszinte legyek - most hogy tudom csak zabalja az aramot, es az intelnek ugyis van vmi vid. kartyaja, ami regi jatekokat elvisz). van esetleg vmi egyeb javaslatotok?
-
t72killer
titán
válasz
Dhampir #9035 üzenetére
Ráadásul régebbi netbook proci. az aktuális inkarnációja (E2-1800) némileg gyorsabb...
#9033: Újonnan ebbe a keretbe csak kb egy Brazos netbook fér bele, ráadásul a netbookok tapasztalatom szerint masszívabbak a konzumer notebookoknál (van a háznál egy eeePC 1001). SzVSz érdemes újat venni, egy ilyen Brazos apróság uis grafika (weboldalak, flash hardveres gyorsítása!) terén lemossa az összes inteles megoldást, a CPU meg mindennapi használatra elég.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!