- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
OK, köszi! Ezt nem néztem a kijelzőnél.
Nekem egy 830 G5 van melóban, aminek elég jó a kijelzője. Ott nincs Sureview.
Meg van egy 5 éves 850 G1 itthon, aminek van dokkolója, arra van kötve a monitor is többek között. Ezért gondolkoztam el ezen. A G1-et megkapná az egyik gyerekem, én meg az új gépet egyszerűen bepattintanám a helyére.
Bár most korlátozottan tudnék választani cafeteria terhére is új gépet (Dell Inspiron, HP Probook), de azokat nem tudnám ezzel a dokkolóval használni.
Még filózok, Mikulásig van időm eldönteni, mi legyen. -
Garsza
veterán
válasz
SeniorTilla #163996 üzenetére
De nem mind, mennyi az a haszon amit rátesz.
-
Dhampir
félisten
-
-
-
-
Pano
addikt
válasz
zolnagy #163993 üzenetére
Június óta hirdeti.. hát.. nem tudom. Persze ez jelentheti azt, hogy több van neki belőle. Viszont a leírás szerint SureView paneles. Én nem feltétlen ajánlanám, mert privacy réteggel van tudtommal bevonva a kijelző és emiatt kicsi a betekintési szöge és ha nem szemből nézed torzul/fényesedik (hogy más irányból ne tudják nézni olyanok akiknek nem kellene). Ez általános felhasználásnál bosszantó lehet. Ha van lehetőséged nézd meg személyesen, ahogy látom meglehet.
Kérdezz rá a [használt topikban], ott meg tudják mondani megéri-e. -
zolnagy
őstag
Szerintetek ez ér ennyit? [link]
-
fecaga21
senior tag
Üdv.
Laptopot szeretnék cserélni olyan 150-200.00 körül. 14 vagy inkább 15.6 colosban full hdban minimum. Nem játékra kellene hanem kis munkagépnek, bár ehhez sem kell nagy erőmű, úgymond cad/cam modellezéshez és programozáshoz. Jelenleg egy Hp Envy laptopom van és mindig hibát dob ki hogy gyenge a grafikus hardverem vagy mi, meg bekapcsoláskor is battery üzenetet dob ki, hogy gyengül az akksi, szinte csak töltőről tud menni. Jó lenne ha az akksija is bírná rendesen, az meg már csak hab a tortán ha érintőképernyős lenne az is mint a Hp-ém. Mit ajánlanátok ebben az ársávban? -
Garsza
veterán
És akkor tud valaki ajánlani mit lehet venni 150 000 Huf ért netezésre és szövegszerkesztésre.
-
Winne
nagyúr
válasz
SeniorTilla #163975 üzenetére
Várható hérvégére megint leárazás? -
-
gaborn1
tag
-
Garsza
veterán
válasz
SeniorTilla #163977 üzenetére
És mi az oka ezeknek a magas notbook áraknak? Nem nagyon követtem a notebook piacot pár éve, most ismerősöm kedveért ránéztem, és hát úgy látom i5 procival nem is lehet kapni 150 000 új gépet.
De így mi volna neki a legjobb választás?
HP 250 G7 laptop esetleg ilyesmi? -
válasz
Garsza #163976 üzenetére
Jól felment az ára ennek is
3. genes proci (teljesítménye már nem időtálló, sőt nem is aktuális) 130-ért.... de hát ez van
1 éve a 6. genes Elitebook 840-eseket adtam 120-ezerért, és én sem adtam olcsón.
EliteBook 8570p - i5-3210M, 4GB, 120GB Kingston SSD, 15,6" 1600x900, WWAN un2430, bill. Vil., intel HD4000, DVD-RW, Win7 Pro COA, magyar bill.
2019. márciusában adtam el 65 000.-Ft-ért, másfél éve! Azóta ezek a gépek sokat öregedtek, és az áruk is lejjebb kellene hogy legyen, nemhogy 2x annyiért...
-
Garsza
veterán
válasz
Garsza #163974 üzenetére
HP litbook 8570p
Ez milyennek számít? Mennyire időtáló a teljesítménye, alap felhasználásra. -
-
Garsza
veterán
Hellò! Egy ismerősöm szeretne notebookot vásárolni.
Csak netezésre szövegszerkesztésre esetleg filmre használná. Ami fontosabb volna hogy strapabíró legyen, jelenlegit is azért akarja cserélni mert már másodszor tört el neki a kijelző pántja. Kijelző mind1 max annyi hogy legyen fulHD, és 15,6" ne legyen kisebb.
A keret az max 400euro kb. 150 000HuF
Én minimum, egy i5 gondoltam. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Abban segítsetek légyszi, hogy egy ismerősömnek kellene notebook, 15,6-os minimum 256-os ssd-vel, alap dolgokra 200e-ig. Win nem kell, a lehető legjobb kell ennyiért, sulis cuccokra csak, nem kell játékra, nem fotózik, semmi extra, csak gyors legyen. Bármelyik nagy magyar webhop jó.
Köszi
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Használt laptopot keresnék ezekkel a tulajdonságokkal:
HD+ vagy FullHD 15.6" kijelző
2. vagy 3. gen. i3 vagy i5 cpu
ODD
mSata port
Displayport + D-Sub csatlakozó.
Ha valaki tud ezekkel a paraméterekkel gépet ajánlani azt megköszönném. -
Meizubee
tag
válasz
SeniorTilla #163969 üzenetére
Köszi, bár engem inkább a használt (új) gépek érdekelnének.
-
-
Pano
addikt
-
Meizubee
tag
Sziasztok,
Jól látom, hogy most a használt notebook is (itt az apróban akár) is az egekben vannak? Mikor fog ez normalizálódni kb?
-
albiosz
őstag
válasz
SeniorTilla #163965 üzenetére
Nem baj a műanyag (ThinkPad is), a kijelző se szempont. + 1 év gari és az optikai meghajtó viszont mindenképp előny.
#163963 SeniorTilla: értem, hogy elszálltak az árak és hogy ezért nagy piaca van a használt üzletinek. Viszont ismerem édesapámat, végtelenül precíz ember, finoman bánik minden holmijával. A használt üzleti is tönkremehet és ahogy látom max 1 év garival futnak ezek. 1 év után lehet bármi, így az újhoz járó 2-3 év azért talán fontosabb egy ilyen minimális erőforrást mozgósító felhasználásra. Nekem egyébként az eddigi egyetlen saját gépem egy Dell Inspiron volt, 9,5 évesen romlott el. Egy jó hírű PH-s tag tisztította és okosította egy új procival 7 évesen. Azt mondta, hogy kész csoda, hogy 7 évesen még megy. Ilyenek vagyunk. Persze lehet más idők voltak, 2010-ben vásároltam. Most szerencsére adott a cég egy Lenovo T490-et.
-
-
albiosz
őstag
Mit szóltok egy ilyenhez 180-ért?
Rendeltem átvételi pontra, max ha nagyon gyász ez is vagy lesz BF-en jobb ajánlat, akkor visszamondom. HP 250 G7 15.6" FullHD laptop, Intel Core i3 1005G1, 8GB, 256GB PCIe SSD, Intel® UHD Graphics, Windows 10, Magyar billentyűzet, Fekete [link]
-
válasz
albiosz #163962 üzenetére
Szerintem nagyobb kincs az, ha tisztában van a vevő a pénzügyi kerettel és a választékkal, és azzal, hogy mi jön ki belőle. Nem egyszerű dolog ez.
Én most digitális pianínó vásárlásban vagyok, a fiaimnak lesz, mert a szinti már kevés az ő szintjükhöz (8 oktáv kell). Ma reggeltől ezt nyomom, már bele vagyok kicsit fáradva, de meg kell hoznom a döntést, milyen legyen. A keretet már felemeltem a 2x-esére mint amit először gondoltam, de még így is lesznek komoly kompromisszumok
A notiknál ugyanez lehet egy laikusnak.
-
albiosz
őstag
Köszi. Túl sok konkrétumot nem találtam, de persze nem biztató. Kb. 2 évig volt nálunk Lenovo, nem Thinkpad (talán pont Idea) volt és nem volt vele gond.
A leírásban és a Lenovo oldalán is alut írnak, de gondolom megy a trükközés ezzel is. Pl. csak a fedlap alu stb.
A BF-et megvárom, hátha lesz valami nem Lenovo is 200 alatt. De sajnos ennyi a keret és a sokáig tartó gari is több gari, mintha nem lenne.
#163961 Dhampir: köszi, nyomulok már az Ideas topikban is.
(Ilyenkor jövök rá mekkora kincs, ha a melóhely ad gépet.)
-
Dhampir
félisten
válasz
albiosz #163959 üzenetére
Az IdeaPad fórumába is érdemes lehet benézni:
Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
Egy másik, régebbi típus fóruma, ahol még működnek a gépek, és az időnként felmerülő szoftveres problémák terítékre kerülnek:
-
albiosz
őstag
,,Lenovo Ideapaddal meg pluszba ne kínozzátok magatokat"
Miért? Én ezt nézegetem épp: Lenovo ideapad S340-15IIL
Esetleg 5e-vel többért van alumínium, VA kijelzős verzió. Lenovo IdeaPad 5 15IIL05Csak műanyag gépekkel volt eddig dolgunk, tartósság szempontjából melyik ajánlottabb?
-
róland
veterán
Kb. 360.000,- Ft-ért ez milyen ajánlat:
ID.100 Lenovo Thinkpad egyedi konfiguráció E15 AMD 2. generáció
Processzor: AMD Ryzen 7 4700U (Sima Home operációs rendszerrel NEM kérhető)
Videokártya: Integrált AMD Radeon Vega
Kijelző: 15.6 FHD (1920x1080), IPS, Anti-glare, 250nits
Kamera: 720p HD kamera mikrofonnal
Memória: 8 GB
Háttértár: 512GB M.2 2242, PCIe-NVMe, TLC, SSD
Billentyűzet és beviteli eszköz : Magyar billentyűzet, háttérvilágítással
Akkumulátor és töltő: 3 cellás Li-Polymer akkumulátor, 45Wh + 65W AC töltő PCC (USB-C)
WLAN, Wi-Fi modul: Intel AX200 2x2 AX + Bluetooth 5.0
Operációs rendszer : Windows 10 Home Plus (Csak Ryzen 7 processzorral és 8/12/16 GB memóriával)
Office programcsomag: Nem kérek
Garancia típusa: Szervizgarancia
Garancia időtartama: 2 év
Rendelni kívánt mennyiség : 1 db?
A szállítási határidő 5-6 hét.
-
Pano
addikt
válasz
adamhun94 #163956 üzenetére
Is-is. Meg könnyen megeshet, hogy a belső hőhatások magát az olcsó műanyag kasznit is kinyírják hosszútávon, meg az alkatrészeket is. Az meg hogy hangos a hűtés relatív faktor, van akinek ez már elviselhetetlen, van aki azt mondja rá lehet együtt élni vele.
Ha teljesen elzárkóznak a használt garis üzletitől, akkor nem lehet mit tenni. Csak amikor döntenek legyenek tisztában azzal mit vállalnak. -
adamhun94
tag
Köszönöm a tartalmas válaszod!
Mostanában nem követtem a fórumot/piacot, így ledöbbentem, amikor megláttam a kialakult helyzetet. Eddigi tapasztalatok alapján i3/ryzen 3 alá nem akartam lőni, a hosszabb távra való tervezés miatt. A használt/felújított vásárlást ajánlottam először, sajnos csípőből elvetették hiába panaszkodtam... Persze az időzítés is tökéletes, a gyerek jövőre fog menni középsuliba, így nem lehet halasztani. Az utolsó mondatodra meg inkább nem reagálnék..
Az elégtelen hűtés alatt arra gondolsz, hogy CPU throttling lesz megfelelő terhelés alatt, vagy esetleg előjöhet hardver hiba a nagy hő hatására?
-
Pano
addikt
válasz
adamhun94 #163954 üzenetére
Hali!
Ha nem zavarja az ismerősödet a borzalmas készülékház (jelzem: ki fog kopni fényesre a touchpad és/vagy a csuklótámasz, de az is simán megeshet, hogy megreped/eltörik), az elégtelen hűtés és TN paneles kijelző, akkor mehet.
Lenovo Ideapaddal meg pluszba ne kínozzátok magatokat.Sajnos ebben az árban, újként jót most biztos nem fogsz kapni, csak kétes megbízhatóságot.
Vázold fel -ha eddig nem tetted meg- az ismerősödnek, hogy vesz egy újat ennyiért, ami nagy eséllyel szerviz laptop lesz (vagy mázlija lesz és eldöcög a gari idő végéig) vagy egy garanciás használt üzletit, amivel nem kell hímestojásként bánni annyira masszívak (+még régebbi modellként is nagyobb extrákat ad) és legalább annyi ideig el fog menni mint az ennyibe kerülő újak.Van az a kategória, amibe -egyszerűen ha az ember jót akar magának-, nem szabad újat venni. Az a pénz kidobás, nem a használt. A legnagyobb baj, hogy a készlethiány és a borzasztó áremelkedés miatt ez a kategória ársávban jóval feljebb csúszott.
Talán soha nem érte meg annyira rendes forrásból használt üzleti notikat venni, mint most.
Ha ezek után is elzárkózik, akkor mosod kezeid és hozzád ne menjenek ha valami gond lesz vele. -
adamhun94
tag
Sziasztok!
Segítenem kell ismerősnek laptopot találni. Használtatakat kizárták, így keresgélés után ezt találtam: [link]Van valami ellenvetés a gép ellen? Sajnos nincs tapasztalatom az Acer-ekkel kapcsolatban.
Úgy láttam, hogy később még lenne lehetőség bővíteni egy SATA-s meghajtóval is.Esetleg itt egy hasonló gép egy másik vga-val: [link]
Ha pedig nem ajánljátok az Acer-eket, akkor esetleg alternatíva lehet: [link]
Ide viszont mindenképpen jó lenne betenni mellé egy hdd-t is. Persze ezt megoldanámKöszönöm előre is a segítséget!
-
Pano
addikt
válasz
TheProb #163947 üzenetére
Hali!
Ebben az ársávban (főleg manapság) újonnan sajnos csak nagyon tré notikat tudsz venni, ha tudsz egyáltalán most.
Használtban találsz teljesen jó Thinkpadeket (T460, T460s, X1 carbon) vagy dell latitude-ot garanciával, i5-ös (6-7 genes) procival, full hd ips kijelzővel, Windows 10-zel 150 és 220 között. Azok hű társak lehetnek még évekig.Csak gyorsan kell dönteni és keresgélni, mert most mindent hamar elvisznek a használtak között is.
-
MrRL19
senior tag
Csaó Sziasztok !
Laptopot keresek keret 40-60e-ig!
Amire használva lenne : youtube,film,autodiag... (1080p könnyedén fusson a gépen), SSD mindenképpen szükséges lenne.
Thinkpad stb gondolkodom mik vannak most ebben az árban ?!köszi előre !
-
mokus18
tag
Sziasztok!
Első notebook vásárlásban gondolkodok.
Illetve néztem érintőképernyős formával, vagy ebben nem érdemes gondolkodni?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanság (még idén szeretnénk)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
260.000 Ft-ig
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
alap irodai alkalmazások (word-excel-levelező,stb.), hobbi, online streamek, youtube, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem cél a játék használat.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15,6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisan lenne hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256/512 GB, 8 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
bluetooth, wifi, HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
elsődlegesen inkább újLenovo Ideapad 5
[link]
Asus ZenBook
[link]Érintőképernyős típusban:
1. [link]
2. [link]Véleményetek?
Ha ezek nem, akkor mit ajánlanátok?
Köszönöm előre is. -
YoSzabee
tag
Hali!
Hozzáértőktől szeretném megtudni, hogy tartósság és anyaghasználat szempontjából melyik lenne a legjobb vétel a következők közül?
[HP 250 G7]
[Acer Aspire 7 A715]
[Acer Aspire 5 A514]
[Dell Vostro 3491]
Hálásan köszönöm! -
Silverboy
aktív tag
válasz
albiosz #163937 üzenetére
Teljesítmény szerinti sorrend:
Celeron 5205U (1900) MHz - felejtős
AMD 3020e (upto 2600) MHz - felejtős
Intel® Core™ i3-8130U 2,20 GHz - felejtős
AMD Ryzen 3-3250U 2,6 GHz - elfogadható (25% jobb mint az előző)
Intel Core i3-1005G1 3,4 GHz - elfogadható (20% jobb mint az előző)
eMachines (Acer) -
albiosz
őstag
válasz
SeniorTilla #163936 üzenetére
Eddig sem üzletin gépelt, hanem amiket épp adott neki a munkahely. Volt még Emachines márkájú is, azóta se láttam olyat.
Akkor közelítsük meg a proci oldaláról a kérdést, mert a RAM és SSD egyértelmű. Melyik prociban érdemes gondolkodni, ha a tartósságra megyünk rá? Ilyeneket találok:
Intel® Core™ i3-8130U 2,20 GHz
Intel Core i3-1005G1 3,4 GHz
AMD Ryzen 3-3250U 2,6 GHz
AMD 3020e (upto 2600) MHz
Celeron 5205U (1900) MHz -
válasz
albiosz #163935 üzenetére
Vagy külső billentyű, egér úgyis kell. Egy gyenge minőségű billentyűzeten nem lesz öröm a gépelés, max. ha egy ujjal pötyögtet.
A 15-ös monitor tudom, hogy nem elég, nekem már a 17-eshez is erőltetni kell a szemem, 50 alatt. A szemüveggel az a gond, hogy a fókuszváltások, amik a bill és monitor között történnek, nagyon elfárasztják a szemet. Persze egyéne válogatja, ki mit bír, illetve mennyit használja a notiját, és mennyire szeretné kényelmesen
Egyébként mely boltokat érdemes nézegetni? - ahol van áru
-
albiosz
őstag
válasz
hallador #163929 üzenetére
Szia!
Törvényszerű lenne, hogy azért mert sokat gépel, már üzleti kellene? Ideapad, HP 227 találatok vannak pl. 200 alatt.
#163930 SeniorTilla: Elég a 15,6". Most is az van, csak vissza kell adnia. 65 éves, de szemüveggel ez elég még. Max később otthonra monitor, ahogy írtad.
Egyébként mely boltokat érdemes nézegetni?
-
-
válasz
mackosajt #163927 üzenetére
Elfogadható a hardver teljesítménye, a gépéről nem tudok nyilatkozni, nem ilyeneket forgalmazok. Majd más véleményezi, aki ismeri. A fémház már azért önmagában sejtet egy jó minőséget, ennyiért nem hiszem, hogy kapsz másik ilyen gépet most. tudod, nem csak a proci ram és ilyenek számítanak, hanem a gép maga is: burkolat, kijelző, akku, billentyűzet, stb.
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #163930 üzenetére
Nem első és utolsó idősebb hölgy/úr van akihez néha járok gépeket gatyába tenni. Monitor-monitor-monitor. A 17" sem ment meg semmit, ugyanúgy ugyanaz a sz0pás van azokkal is. Egy 20k-ért vett 22-24"-os Dell moncsival verhetetlen a kombó. Mellé egy kisebb gép és mindenki boldog.
-
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #163930 üzenetére
+1 Bizony.
-
válasz
albiosz #163925 üzenetére
Biztos elég lesz a 15-ös méret? 60 év körüli korban már nem az igazi a látás, minél nagyobb a kijelző, annál jobb. Faterom is 60 évesen kapta első laptopját, azóta a harmadik vagy negyedik van neki (most 73), de szigorúan 17-es.
Vagy marad a 15-ös gép, mert ha el kell vinni el lehet, otthon pedig egy nagy külső monitor.
-
hallador
addikt
válasz
albiosz #163925 üzenetére
Szia
Tehát sokat gépel. Idősebb ember. (Az az a szeme nem ideális, én sem vagyok fiatal tudom)
200 000-ért újonnan ma ilyen nemigen lesz, a legolcsóbb Dell-ek is 220 - 230 000-nél indulnak, és azok is csak I3-asok.
Erre egy 15"-os ProBook lenne az ideális Valamilyen i3-al - i5-el az 270 - 300 000 környéke lesz 3 év garanciával.
A Vostro 3000-es széria minőségben gyengébb (de asztalon használva azért sokáig működhet), de az van már 220 - 230 000 környékén. 3 év garanciával. -
mackosajt
addikt
válasz
SeniorTilla #163923 üzenetére
Tulkepp akkor nem rossz, de nem is annyira jó. De elfogadható?
Vagy alternatíva van? -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Nyugdíjas édesapámnak szeretnénk notebookot vásárolni. Könyvet ír (sok Word), böngészget és a covid miatt a barátokkal skype-on tarokkozik. Nem kell erőmű tehát, de jó lenne, ha minél tovább le lenne tudva a notebook kérdés. Gondolom így 256 GB SSD-ben és 8GB RAM-ban érdemes gondolkodni. Procikban én elvesztem. I3, Celoron, AMD stb. Melyik kerülendő? Kitöltöttem azért a beugrót is persze:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? mielőbb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200e alatt, de minél olcsóbban (bocsánat)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) sok szövegszerkesztés, böngészés, skype
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", a többi mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Keveset
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Hosszútávra gondolom SSD érdemes és minimum 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új, minél több garival. -
válasz
SI-ZO #163922 üzenetére
Ha tud kezelni 16GB-ot, akkor 2x8-at vegyél bele, de ennek előtte nézz utána. Akkor is halál lesz, bármit csinálsz vele, videóvágásra nem alkalmas. Egyébként ez a kérdés nem ide való, hanem ide:
https://prohardver.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja_2/hsz_41801-42000.html#msg41943 -
válasz
mackosajt #163921 üzenetére
Nem egy erőmű, alap proci, de elfogadható a sebessége 8gb rammal és az ssdvel. Az akkuidőn jót röhögtem
ne vedd komolyan amit írnak, főleg egy pentium procival.
Nem hiszem, hogy ennyiért találsz most alternatívát, olcsóbbat biztos nem.
Nekem volt 190-ért HP Pavilion 14 Ryzen 5-tel, hasonló konfigban, az mondjuk erősebb gép volt, de nem fémházas, és pikkpakk elvitték. Most olyan idők járnak, hogy ebben az ársávban örülhetsz, ha találsz valamit
-
SI-ZO
csendes tag
Sziasztok! Van egy régebbi Acer Aspire ES14 notebookom négy magos AMD A6-6310 processzorral, 500GB HDD-vel és 2GB DDR3 L memóriával. Maga a laptop borzasztó mind anyagminőség mind gyorsaság szempontjából, viszont a Thinkpadem jó ideig szervízben lesz, addig viszont ezen kell videót vágnom.
A gép borzasztóan lassú, néha még a Chrome is befagy rajta. Szeretném 16GB-ra bővíteni a ramot, és a HDD mellé egy kisebb ssd-t is betenni. Úgy tudom, meg lehet oldani, hogy az SSD-n fusson a Windows, ezzel gyorsabb legyen a gép. A gondom az, hogy nem tudom milyen márkájú és típusú memóriát lehet kapni hozzá. 2 8Gb-osat vagy egy 16Gb-osat vegyek bele? -
mackosajt
addikt
Keresztlanyom szeretne notit venni.
Kinezte eztFilm, Excel, netezes, email.
Nem gamer.Ez mennyire jó, vagy van ennyiért jobb alternatíva, esetleg olcsóbban?
Tudom, nem pont úgy vannak a dolgok, mint egy normál kérdező posztban, de hátha így is kapok választ.
Köszönjük előre is!
-
atti1848
senior tag
válasz
Tikakukac #163916 üzenetére
SeniorTilla@
Épp ezért gondoltam, hogy valami alternatív laptopot ajánlanék neki, amibe nem kell még + SSD vagy amiben nem kevés a gyári hűtő. -
KöviLaci
csendes tag
https://www.digiprime.hu/laptop/acer-aspire-7-a715-60105-elado/?utm_source=arukereso&utm_medium=60105-acer&utm_campaign=konverzio
-
KöviLaci
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a gépet néztem ki vélemény róla? Esetleg valami alternatíva?
https://radium.hu/acer-laptop/acer-aspire-a715-ar/acer-aspire-7-a715-41g-r4n8.html
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ismerős szeretne gépet venni. Én szerettem volna használt latit javasolni neki, de iszonyat felmentek az áraik... Illetve a kínálat is pocsék. Félve, de megkérdezem, hogy esetleg újat tudtok-e ajánlani az alábbi feltételek mellett:
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ASAP
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200k max
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Alap ("netezés", videó nézés, stb.)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
Min. 14", többi paramétert nem kötném meg, ebben az ársávban. Viszont én FHD alá nem adnám.
Dunno, szerintem többnyire "öleb" gép lesz.
W10 nem baj, ha van. De szintén a keret végett, ez inkább nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Szigorúan SSD, min. 240-es. Egyéb storage-re szerintem nincs szükség.
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új vagy garis használt.
Köszönöm előre is. -
Levi_D
csendes tag
Sziasztok, 400k környékén van jobb gaming laptop mint ez a modell?
https://radium.hu/catalog/product/view/id/31800
A Ryzen 4800H és 1660Ti hihetetlen jól hangzik, de elméletileg emellé egy hangos hűtés, és egy szemétrevaló kijelző társul.
Van e esetleg olyan laptop amiben 4.gen ryzen és minimum egy 1660ti van, de a kijelzője is szép?válaszokat előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
atti1848 #163910 üzenetére
Fogalmam sincs mennyire lesz megbízható, pár év az aprón ha sok a laphibás meg donor gép, akkor tudjuk, hogy nem lett az.
A melegedés pedig értelmezhetetlen. Az, hogy a gépben gyenge a hűtés, na, azt el is hiszem. De az új rizsák nem kazánok, Intelhez képest nekem asztaliban könnyebb a hűtés, igaz, notiban nincs kupak a chipen.
-
atti1848
senior tag
válasz
SeniorTilla #163906 üzenetére
Még nem, de mondtam neki, míg nem mondom, hogy átveheti, addig nem menjen érte.
-
válasz
SeniorTilla #163906 üzenetére
Még nem késő lemondani?
-
csabtom
újonc
Sziasztok,
előre is köszi a segítséget. A keresett gép paraméterei:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehetőleg még idén.
max 250 kHUF
otthoni munka (office, teams), otthoni tanulás, hobbi programozás, egyszerűbb játékok, filmnézés
egyszerűbb játékok, kb. minecraft szint
fullHD
Elsősorban lakásban lesz használva
Lehetőleg windows, de lehet OS nélkül is
min.256 SSD, min 8GB RAM, optikai nem szükséges
HDMI port
Első körben legyen új.
Páran ajánlottak ASUS-t, kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Köszi szépen! -
-
-
hallador
addikt
válasz
csubuka #163891 üzenetére
Egy kategória. DE!
A Dell Latitude E6530 és a HP EliteBook 8570p valóban minőségi gépek, az utolsó HP, és Dellek egyike (Még volt 6540 is, de ott a Tri-Metal vázon spóroltak.). Mind a kettő elég penge.
A Lenovo T530 már itt elkezdett kurvulni, ami az Tx40-es szériánál tetőzött. Nem venném meg a Lenovo-t. Ezek közül a Sorrend a DELL + HP egy szint, mindkettő fasza. -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Uncsitesóm rendelt magának egy Asus TUF Gaming FX705DT-H7267 17,3" laptopot 241.000 Ft-ért black Friday-n.Szerintetek ez jó lenne vagy ebben az árkategóriában van jobb?
Igazából nem nagyon játszik rajta, inkább filmnézésre, internetezésre lenne használva, de talán most Karácsonykor játszani is szeretne, de azt nem tudom, hogy pontosan mit.
Nekem az AMD Ryzen proci ami nem biztos, hogy megfelelő lenne, bár én inteles párti vagyok.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy valami alternatívát tudjak neki ajánlani vagy ha ez teljes mértékben megfelelő, akkor maradhatna is. -
Mattb
senior tag
Sziasztok! Újítanék az igényeken.
Szükségem lenne egy notebookra.
Esedékessége azonnali vásárlás lenne
(1) A gépre szánt összeg forintban? 280.000-320.000- Ft,
(2) Felhasználás? (irodai programok, játék, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb), Elsősorban iroda, de jó lenne, ha egy-egy játék elfutna rajta, azaz preferálom a másodlagos videókártyát
(3) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincsenek nagy igényeim, főleg időm nincsen, de egy átlagos felbontáson elég nekem a játék. Pl. fifa, f1, egyéb autós és lövöldözős jétékok (pl. COD)
(4) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" Nincs különösebb jelentősége, jelenleg fényes a monitorom, de talán a matt jobb. Egyedül ülök a gép előtt, így mindegy, hogy TN vagy IPS, de talán az utóbbi jobb. Nem ragaszkodom kifejezetten egyikhez sem.
(5) Mennyit lesz hordozva a gép? Heti pár nap biztosan, de nem jelent problémát a súly!
(6) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem ragaszkodom, hogy legyen hozzá, win10 lesz rajta, van serial.
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optikai meghajtó nem fontos, SSD legyen benne (lehet emellett akár HDD is) és összesen min 1 TB. RAM: 16 GB
(8) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. HDMI, Type-c csatlakozó stb…) HDMIt használok, USB-ből legyen 3-4 port + w-lan
(9) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új lenne a cél.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged