- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
prisz
senior tag
válasz
Lorden #77798 üzenetére
Azert az a "szögpontos" egy kicsiit erős. Annak tudatában, hogy a meleg fent, a hideg lent. Én az oasis-t 26.5-re állítom, úgy csinál kb. 24.5 fokot 1 méteres magasságban. Nekem bőven elég. Most is így megy. Ki kell tapasztalni, mert kezdetben én is vagányan 25 fokra állítva hűsöltem, amikor az asszony szólt, hogy megfagy. Na akkor volt a lakásban kb 22-fok. Erősen függ hol van elhelyezve a beltéri, mennyire melegek a falak. De megbontani ez miatt és kivezetni 1.5 meterrel lejjebb az érzékelőt, tényleg tök értelmetlen.
-
pvt.peter
őstag
válasz
arcitec #77792 üzenetére
Mindig fixre van állítva, mindig a plafonra fújatom a hideget, a tegnap esti appon / távirányítón keresztüli kapcsolgatás zavarta meg ezt a beállítást.
Kár, hogy nem bluetoothos a távirányító, így mindig szinkronban lenne minden beállítás...
Kipróbálom az általatok javasoltakat, köszönöm a választ neked is #77795 prisz. -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Kivezetném a klíma hőmérőjét a beltériből. Hogy lehet ezt megoldani? Meghosszabbítani vagy magát az érzékelőt kicserélni? Hátha pontosabb és megbízhatóbb lesz a mérés -
prisz
senior tag
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, meloban sinclair multi split klima van, 2 helyiségben. Eddig működött mindkét helyiségben, de most csak az 1ikben hűt, a másikban kb 20% on megy..
Mit javasoltok? Mi lehet a hiba?
hotelban télen klima futésnél volt olyan probléma, hogy a szomszéd szobában más módba kapcsolták a klímát, autora vagy a franc se tudja és a mi szobánkban kikapcsolt a fűtés. Lehetséges hogy itt is valami szinkronizációs hiba fordult elő?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A tegnapi napon olyan mintha csökkent volna a klíma (Daikin FTXF35C) teljesítménye.
3 évvel ezelőtt lett telepítve, azóta nem volt semmi karbantartás, szerviz (kellett volna?).
Kizárólag nyáron használjuk, eddig a legnagyobb hőségben is tudta teljesíteni a beállított hőfokot (24-25 C°) a látható paraméterekkel, viszont ma reggelre 28 C° -nál lejjebb nem tudta hűteni a szobát (a képen épp átváltott 29 C° -ra).
Beltéri egységnél tiszták a szűrők, egyébként hideget fúj.
Beszéltem szerelővel, azt mondta, hogy "párás meleg idő van", ha lenne hibája akkor hibaüzenetet dobna ki...
Ötletek? -
-
Stitch
őstag
válasz
Shade45 #77783 üzenetére
Van itt egy doksi az AY szériáról, a 17 oldalon ott a "horizontal and
vertical deflectors". Nem írja, hogy a 2,5kW-os ne tudná. -
Because
őstag
Tegnap megjött a mobil klíma, este nem akartam járatni mert elég hangos.
Most reggel bekapcsoltam kevesebb mint egy óra alatt azért hűtött 2 fokot, amellett hogy a falak körbe már 30 fokosak és kint már most 27 fok van.
Próbálkozok a nyitott ablak szigetelésével... -
Héraklész
tag
1. Ha van egy 24 nm-es és egy 10 nm-es helyiség, amit hűtenék, akkor milyen klíma javallott, hogy kell rákeresni? Gondolom két belső egység fog egy külsőre csatlakozni, de mi ennek a neve, mert ilyennel hirdetésekben nem is találkoztam. Vagy lenne jobb megoldás? Milyen teljesítményű kell ekkor? Van kifejezett típus?
2. Egy panellakásban a magas áramigénnyel is számol a klímabeszerelő, megoldja a kábelezést is mondjuk falon csatornában külön megszakítóval?
3. A kültéri egység az erkélyen megöl minden lehetőséget ott? Vagyis mellette nem igazán lehet megmaradni? A növényeket is felejtsem el?
-
Shade45
senior tag
Használ valaki Mitsubishi AY25VGK klímát?
Megtudná mondani, hogy vízszintes/oldalirányú légterelést is tud a készülék?Gyártói + egyéb klímás oldalakon csak függőleges állítási lehetőséget írnak...
Van egy AP35VGK-m, az tudja az oldalirányút is, de ahogy látom az AP már kifutott széria. Mindenesetre furcsálnám, hogy ha az új széria belépő teljesítményű tagjánál kihagyták volna ezt a lehetőséget.
-
arn
félisten
válasz
rmihaly #77766 üzenetére
Aludni? A tvt fel kell hangositani mellette, hogy ertsem. Olyan zajszintje van, mintha a szomszed hazat epitenek nagygepekkel (volt hozza szerencsem par evig). Zart ajtonal a masik szobabol hallom, hogy megy.
Tegnap este jarattam lefekvesig, hogy huvosben (ertsd 27-28 fok), tudjak aludni. Par oraval kesobb ugyanugy 29 fok korul volt, mintha nyitva hagyom az ablakot - ez az egesz az alacsony elvarasaimat sem ugorja meg.
10 eve elunk ebben az alberletben, de ezek a hohullamok elhetetlenne teszik nyaron ezeket az amugy szep vilagos lakasokat, hiaba arnyekolom. Nah mindegy, valami afrikai vagy indiai csalad majd orul az ismeros klimanak - en mindent megprobaltam, a kov lakasunk az klimas lesz alapbol az mar biztos.
A poen az, hogy becsben nyaron is kb 5 fokos hidegviz folyik a csapbol siman lehetne vmi kozponti hutest csinalni. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Panasonic WKE távirányítója (vagy maga a gép sajnos leginkább ahogy olvasgatom a manualt...) létezik, hogy nem tud kizárólag fan üzemmódot, leállított kompresszor mellett csak keringetve a beltéri levegőt? Alapvetően csak kinyomás előtt leszárításra akarnám használni, de nem igazán sikerült ilyet állítani rajta... vagy nem annyira szükséges ilyen leszárítás valójában és nem emiatt fog berohadni a beltéri?
-
easy...rider
őstag
válasz
TeeJay #77692 üzenetére
Köszi!
Napközben sikerült csövet szerezni és 1/4" meg 3/8"-os 1mm falvastagságú volt
EMAG-on láttam ilyen "szerelő készletet" és ott írtak 0.8 meg 0.7 mm falvastagságot, ami nem volt annyira szimpi. Meg Daikin leírásában volt még ilyen, de lehet amcsiban ez a méret a divat és csak direktben lefordították a szöveget.Cso mérete Minimum elhajlási szög Cso vastagság
6,4 (1/4") 30 mm vagy több 0,8 mm (C1220T-O)
9,5 (3/8") 30 mm vagy több 0,8 mm (C1220T-O) -
TeeJay
félisten
válasz
adamssss #77767 üzenetére
Ha japán halk gép kell akkor
Daikin FTXC
Daikin FTXF Sensira
Daikin FTXP Comfora
Mitsubishi HR
Mitsubishi AYSokunknál bizonyítottak, én telepítettem már mindet ezek közül és bátran ajánlom
Családomban és haveri körben mindenkinek Daikin Sensira meg Comfora lett plusz unokatesómnak van egy 5kW-os FTXC -
KMT
addikt
Nem írtál elrendezést, de gondolom, ez már nem egy szoba-konyha. Ha van külön szoba is, amit hűteni kell, fontos a klíma jó elhelyezése. Egy klímával úgy célszerű megoldani, hogy be tudjon fújni a másik szobába, vagy legalább felé. Amúgy is hűlne valamennyire, de nagy hőmérséklet különbségek tudnak kialakulni.
Egyébként meg Daikin FTXF35 vagy FTXC35-tel nagyon nem lőhetsz mellé.
XSiGma és többiek: Köszi a megerősítést.
-
Sziasztok! 3.5 kW-os klímák tekintetében:
A+++ SEER
A+++SCOP
Hosszú gari
Megbízható öntisztítő/fertőtlenítő funkció
Halk működés
Jó szervízháttér
Japán vagy koreaimi a Best Buy jelenleg?
-
rmihaly
tag
válasz
adamssss #77767 üzenetére
Nekem 3,5kW klímám van egyik 8m csővel másik 18m-el. Nem veszek észre különbséget a két klíma közt.
A 18m-esre rá kellett tölteni, a többit a gép megoldja.
(Amúgy ilyen hosszra a leírás 88%-os teljesítményt hozott. Pl-10C-on le tud adni 3000W-ot a rövid csövezéssel, a hosszúval meg 2640W-ot)
Most szigetelés után -11C-ban hőveszteségem 3200W (kb 50m²) és erre van 2db 3,5kW-om, kb fél teljesítménnyel megoldják.
Szigetelés nélkül -7C-ban már maxon mentek ugyanezek a gépek (napi 50kWh)
Ekkora lakásban csak hűteni, vegyél egy alap japánt (ha japán a cél) és szigetelj!
Jobb kombó egy alap szigetelés + alap japán klíma, mint a
szigetelés nélküli kecó + prémium japán klímaÁrban kb azonos
-
Sziasztok!
Klímát szeretnék szereltetni a lakásba. nem feltétlenül most de most döntöttük el, hogy sajnos elérkezett az idő és jövő nyárra kelleni fog.
Lakás: 55nm, szigeteletlen 60-as években épül tégla. Ebből lejön a fürdő amit nem kell hűteni (kb 9nm) ergo durván 45nm-t kellene hűteni. Fűtés funkció egyáltalán nem kell de persze ha nem túlzottan feláras akkor nem baj ha van.
Azt nem mondom, hogy a pénz nem számít de nem szeretnék spórolni és mindenképpen japán klímát szeretnék.
Milyen típust ajánlotok? Kérdés, hogy a klíma beltéri és kültéri egysége maximum milyen messzire lehetnek egymástól, hogy a hatásfok ne csökkenjen drasztikusan?
Köszönöm
-
rmihaly
tag
Ennyire részletesen nem ismerem a mobilklímákat. Csak pár hónapot haszálták szüleim, de nem szedtem szét nem tudom mivel lehetne javítani a működést.
Én aludni is alig tudtam mellette pedig az csak hűteni tudott, de mintha egy traktor + hajszárító kombó ment volna.
1 előnye volt, nem volt dögmeleg.Én anno egy frekvenciaváltón agyaltam, de amennyibe az került pluszban, annyiért simán splitet lehetett venni.
A videodban csak pár kattogást és normál mobilklima hangot hallottam, így ötletem sincs mivel tudnád jobbá tenni.
Ha van műszaki vénád, értesz az elektronikához, akkor szerintem nyugodtan bontható vizsgálható a készülék.
Itt Reggie0 is szétkapta a klímáját és én is. A kiinduló állapothoz képest jelentős javulást tudtam elérni (de ez split klíma nem mobil)
Sajnos a mobilklíma sok szempontból kompromisszumos - bár ez az árán sokszor nem látszik meg.
A mobil klímák legdurvább paramétere: a 64dB(A) lowest noise.. a pihentető alvás érdekében....
A Split klímák 25-20dB környékén vannak. 6dB kb dupla hangerő különbség. Nem egy kategória. -
Máté94
addikt
Sziasztok!
Mennyire tennék magamnak keresztbe, ha nem fűtésre optimalizált klímát választanék az optimalizált helyett?Van kettő Oasis Plus és egy Perfera FVXM itthon, de lehet hogy egy harmadik Oasis Plus/Fischer Nordic most nem fog beleférni a büdzsénkbe.
Tanácstalan vagyok, hogy ilyen helyzetben mire lenne érdemes figyelnem, hogy mégis a legtöbbet hozza ki az ember a kompromisszumos megoldásra.
A Daikin FTXF sorozatával szemezgettem, békéltem meg eddig, de kíváncsi lennék mások véleményére.
Köszönöm az ötleteket!
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Daikin ftxc25d beltéri lekapcsol, ha eléri a beállított hőfokot?
Vagy pontosabban le kéne állnia?
Van egy ftxf (A) nálunk, az leáll és újra elindul ha feljebb megy.
Köszi -
arn
félisten
válasz
rmihaly #77751 üzenetére
Wattmerovel megmeregettem a modokat, ugy tunik, hogy amikor a fan sebesseget allitom, akkor a szoba fele fujo ventit kell erteni alatta, auto modban ezt allitgatja folyamatosan (hogy minek azt nem tudom). A sebesseggel ezt fixalni lehet, de az egesz zajanak csak toredeke, igy sokat nem szamit.
Amikor bekapcsol a kompresszor, akkor elinditja a rakotott cso ventijet, ez latszolag allando fordulaton megy, es ennek van a legnagyobb zaja. Maga a kompresszor es a leszabalyzott venti nem is lenne veszes.
Ez az egesz zaj azert kell, hogy at tudja tolni a meleg levegot a hosszu csovon?
Elviekben a delongi hatekonyabb mobilklimai inverteresek (ex105 pl). Ezt hogy kell erteni? A max fogyasztas kevesebb, de tobbet megy, es nem kapcsolgatja folyamatosan?
Ennel az aeg klimanal 1500w kb a max, amit mertem, kivancsi leszek a kwh hogy alakul. Lehet hogy atlagfogyasztasban nagy elteres nincs?
Mivel nincsenek ezek burstok, valoszinuleg halkabb az egesz.
-
halisa
tag
Sziasztok!
Segítsetek dönteni.
2 klíma közt vacillálunk. Egyik a nappaliban lenne 25m2 /3,5Kw / az ágy felett. Másik a gyerekszobában /2,5Kw / szintén az ágy felett. Tehát a csöndesség is számít, hogy este lehessen aludni tőle.Egyik Mitsu HR35VF; HR25VF. Hűtési energiaosztály: A++
Másik a Midea Xtrem Save Pro MGP-12-SP; MGP-09-SPHűtési energiaosztály: A+++Én, szeretném a Home Assistba integrálni. ESPHome-mal megoldható mindkettő. Ez pipa a részemről.
A Midea tudja 4 irányú légterelést, Lamella memória funkció , UV fény fertőtlenítő funkció .stb
A Mitsu csak 2 irányú a légterelést, kiszárítja a hőcserélőt, megbízható, csendes.A Midea + extrákat tud, de nem nagyon ismerem. A Mistsuról jókat hallottam. /Tartós, megbízható, csendes/, de kevés leírást találtam róla.
Nem fűtünk majd vele, /panelház földszint télen mindig 25 fok van/.
-
Alemida
tag
válasz
Alemida #77460 üzenetére
Klíma tulajdonosoktól kérdezném, mennyire gyakori jelenség nálatok, hogy ahol a kültéribe be vannak kötve a rézcsövek ott csöpög a víz. A hideg csöveken kicsapódik a pára és csöpög az erkélyre. Kb 4 centis szakaszon nincs szigetelés, túl rövidre vágta le a telepítő 2 hete...pótoltam időközben, de így is ki tud csapódni a pára valahol. Mit kezdjek vele?
-
egy ilyesmi megoldja szerintem a gondot:
https://www.kazanwebshop.hu/ARTIPLASTIC-kulteri-klimatarto-konzol-400-mm -
Madwe
nagyúr
Keresgélem jelenleg a kültériknek a helyet a telkünkön. Van egy kis teraszunk amin tök jó, árnyékos védett helye lehetne, vezetékelés is normál hossz lenne, hely is akadna neki ott, nem zavarna… egyetlen kétely merült fel bennem: a terasz az a ház alapjának kiterjesztése, egy test, nem fogja itt jobban átadni a rezgéseket? A ház falára e miatt semmiképp nem szeretném, ugye ezek 5-10kw körüli kültériek lesznek (annak függvényében hogy alakulnak a multik párosításai, egyelőre 2x5kw ami gyanús hogy oda kerülne). Erről van valakinek tapasztalata? Van bőven hely a kertben máshol is, ahol nem az alapon lenne, csövezés hosszabb lenne viszont rendesen (15 sőt lehet valahonnan 20m is ami gondolom problémás lehet) valamint napon lenne.
köszi előre is! -
Jolida
tag
válasz
Forrest Gump #77748 üzenetére
Persze.... manuálisan.
Kézzel elhúzod jobbra-balra a sötétszürke két kis lemezt (felül), ami mozgatja a terelőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fujifilm X
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest