Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72106) PROTRON válasza rmihaly (#72092) üzenetére


PROTRON
addikt

Sajnos az MVMNext-nél idióták/ tolvajok dolgoznak, nem képes a valóságos adatokat értelmezni, ezért ez a rendszer jelenleg nem a valóság szerint működik.
Továbbá, ha az EON belső számítógépes rendszere nagyobb értéket becsül mint amit Te leolvasnál, a rendszer nem engedi utólag lemódosítani alacsonyabbra applikáción keresztül, hiába küldenéd be a fotót.

Ettől függetlenül bármikor be lehet küldeni emailben fotót az óraállásról, dátummal és akkor annak a valós értéknek megfelelően átírják az adatokat.

Mind áprilisban megsz.ptam ezzel, mind pedig most okt.15.én, szóval elsőkézből írom, nem vagyok idióta, tudom miről beszélek. Mielőtt még megkapnám, ismétlem nem én szúrtam el és erről 2 adag EON hivatalos válasz levelem is van.
AZ MVMnext számlázáskor csak a dátumot néz, nem nézi hogy "H" tarifás mérőóra melyik rublikája.

Az MVM csak az EON adatszolgáltatás alapján akar számlázni, ha ott ápr. 15-én mondjuk 500-al kevesebb a becsült érték a téli óraállásra, akkor ha te később megadod a valós adatot, azt úgy veszik hogy ápr. 15-e után fogyasztottad, ezért nem csak hogy nyárival számláznak, hanem az éves keretet is ellenőrzik, így simán tudnak +10-20 ezreket legombolni. Ismétlem, ha azt az adatot adod meg ápr 15-e után, amit ápr. 15-e előtt fogyasztóttál, nem érdekli őket hogy a mérőóra lezárja dátum, váltáskor a csúcs időszakon kívüli meg a csúcs időszak óraállástokat, csak azt nézik hogy milyen dátummal adtad meg. Nem nézik hogy melyik rublikába adtad meg, csak az aznapi dátumot.
Ez az MVMNext...

Nekem most friss tavaszi történet.
ápr. 15: EON megbecsülte hogy "becsült óraállás téli tarifán ápr. 15én - 1324"
januári 1087 óraállásom után feltételezték hogy a hideg februári és márciusi hónap alatt összesen 237-et fogyasztottam,
ápr. 22-én a havi diktálási időszakomban befotózom hogy "téli óraállás-1839"
MVM kiszámláz: 7 napra napi öszesen 95kWh-t 37 forintos egységáron, meg 424 kWH-t 70 forintos egységáron, a TÉLI fogyasztásomból!

Hiába a jó rublikába, a téli óraálláshoz adtam meg, akkor is úgy vették hogy ápr. 15-e után fogyasztottam el...annak ellenére hogy ugye az óra ápr. 15-én lezár.
Mert csak a dátumot nézik az MVM, nem nézi hogy "H" tarifás óra.
Hiába kértem írásbeli állásfoglalást a mérőóra működésével kapcsolatban EON-tól és küldtem be MVM-nek, válasz: az EON nem parancsolgathat, nem szólhat bele a számlázásba.

Megoldás:
Ne felejtsétek el a márciusi diktálást, mert utána áprilisban már csak keveset fogtok fogyasztani, tehát tutira nem lesz nagy a különbség!

Másik most októberi esetem:
szeptemberben nem diktáltam, EON megtippelte okt. 15-én hogy 389-es NYÁRI óraállásom van.
Befotózom 22.-én hogy nyári óraállás 349.
NEM ENGEDTE A RENDSZER EGYIK MÉRŐÓRAÁLLÁST SEM RÖGZÍTENI, MERT NEGATÍV ELTÉRÉST NEM ENGED!
Nem tudtam megadni a nappali mérőm valós óraállását, mert a nyári "H" órát túlbecsülte az EON!
Külön emailben kellett jeleznem nekik fotóval a problémát.

Ne felejtsétek el a szeptemberi diktálást!

A jelenlegi online felületen NINCS lehetőség téli meg nyári fogyasztást beállítani, még akkor sem hogyha az MVM irodában akarod megadni, Ők se tudnak ilyet, éveset kalkulálnak!

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.