Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
_András_
tag
válasz
Gömbike #38637 üzenetére
Igen, nekem is szimpatikusabb a Syen Muse 60ezer forinttal olcsóbb ára, viszont nemtudom mennyire zavaróan hangos. Árukeresős véleményekben van aki szerint egyáltalán nem lehet hallani, más szerint elviselhetetlenül hangos.
Te milyen véleményen vagy? Hűtés fűtés közben mennyire hallható? Akár éjszaka is használható? Hálószobába is lenne, szóval fontos szempont a hangerő.
Egyedüli fűtésként használod, vagy kiegészítőként? Mennyire komfortos? Olvastam olyant is, hogy fűtés módban egyszer túl meleget csinál utána túl hideget. Tehát pl 24 fokos beállított hőmérséklet mellett 22-26 fok körül ingázik. -
Dave™
nagyúr
Nem tudom mennyire általános, de számomra úgy tűnik a Gree klímáknak nagyobb a kültéri egységük. Mi most rakattunk fel egy Gree GWH12AAB-K6DNA1A modellt és meglepett a kültéri mérete, de a kiváló ár/érték arány meggyőzött. A kérdésem az, hogy vajon egy panelre fel tudják tenni ennek a kültérijét? Nálunk az erkélyen van és bőven elfér de anyuméknál ez nem opció. Alpintechnika nélkül ki tudnak tenni egy ekkora kültéri egységet? Valakinek van ezzel tapasztalata?
Köszi!
-
Orlin
addikt
Nekem is nagyon pozitív a tapasztalatom a Daikin-al kertes házban.
Nálam is ment tegnap szinte végig,már amikor érezte hogy mennie kell.
Anyum még amikor vettem akkor nem igazán támogatta a nyári hűtést (inkább fűtésre vettük).Eddig is elélt a nyári melegbe, ezután is fog gondolta meg sok pénz.
De a napokban meggyőzte őt is a benti légkőr és a minimális fogyasztás.
A wifis app-ba nekem sok funkció nem is kell.
A RXF35A is tudja az oldalsó lapát állítást?
Köszi. -
válasz
gekkoXT #38644 üzenetére
Köszi az infókat . én is berakom ide, hátha valakinek bejön ez a felhasználó felület és ha Daikint vesz akkor látja mit kap a Wifi adapter áráért. Nálam a Daikin megy a Google Home rendszerben hibátlanul, a wifi is stabil és távolról is elérhető az out of home engedélyezésével, amit egyszer kell beállítani.
Invitel ADSL Huawei egységgel és a saját Routerem egy TP Link Archer ugye s klímák 5 darab Daikin Comfora+
A rácsatlakozást olvastam hogy több emberkének problémás volt ,nekem simán ment, de a WPS az nálam sem működött, manuálisan kellett hozzáadnom őket egyenként. Írja a fogyasztást is az app, heti programozás , különböző képek és zónák alakíthatóak ki benne. Működik benne sok funkció, ami viszont nincs meg benne az az időzítő funkció, se leállításra se indításra, bár a programozással megoldható, csak nehézkesebb, minta távirányítón 2 gombot megnyomni.
Egyébként a 6 sebességű ventilátor mód és az automatikus venti valamint minden egyéb funkció elérhető, a 3 D legyezés is.
Szóval nem bántam meg, eddig nagyon jó cucc.
kiegészíteném, hogy ma volt az első nap reggel 6 óta megy a lenti szinten a 2 darab 3,5 klíma 23 fokra állítva és fent is a 3 darab 2,5 kW. A lentiek 17 óra működéssel kb 6 kW áramot ettek meg a fentiek pedig együtt a 3 darab 4kW körül,de nem volt folyamatos mindegyik működése. Többet mentek mint nem ,az biztos. kb 380 forintból komfortos volt a mai napunk , persze jelképesen , mert közben lejött 52 kWh áram a napelemről
pár kép az APP- ból :
kezdő kép :Ez a klíma fő állítási menüje : balról haladva az automata mód/ hűtés/ fűtés / ventilátor / szárítás. alul a ventilátor mód 6 fokozat plusz automata mód / comfort power mód és a legyezés
Mutatja a külső hőmérsékletet a belsőt is.Az általános beállításokban még az a két kicsi LED is kikapcsolható a klíma elején
Fogyasztás kimutatása, nap, hónap év klímánként is / csoportonként is.
A klímák hangerőben és beállíthatóságban jelesre vizsgáztak eddig, a kültérinek minimális hangja van esély sincs rá hogy bárkit zavarjon. Kb 2-3 méterről hallani, hogy egyáltalán megy, pedig ma 33 fok volt kint amikor mellette álltam és belül 22.
A beltéri éjszakai módja mellett simán alszok, szuper hogy be lehet állítani a lapátot oldalra és függőleges irányba is, így még véletlenül sem fújja közvetlenül ránk a levegőt. A terelő lapát nagyon határozottan és jól irányítja levegőt mind függőleges mind vízszintes irányban.
Ne haragudjatok, hogy ezt írom és elfogultnak tűnhetek,de nem tudok egyenlőre semmi negatívumot írni csak továbbra is azt hogy a távirányítón hiányzik a háttérvilágítás és a wifi appból az időzítő,de ezek eltörpülnek a klíma működési tulajdonságai mellett. Sokszor megy a vád hogy itt mindenki a Daikint ajánlja,de egyszerűen most azt mondom hogy ha ez így marad legközelebb sem fogok másban gondolkodni, csak ebben a márkában mert lehet sok csicsa funkció de lényeg az hogy milyen halkan és hogyan teszi a dolgát, ezeket a funciókat hogyan tudjuk szabályozni( ventilátor fokozatok, lapátok dőlése stb..) és abban eddig nálam jeles. -
windy
tag
válasz
gekkoXT #38644 üzenetére
Igazad van és van is erre magyxarázat, hogy miért érdektelenek a gyártók ebben a témában. Egyedül Európában van ezekre a fejlesztésekre igény. Azokban a régiókban, ahol igazán sok klímát értékesítenek, mert rohadt meleg van, pont senkit nem érdekel, hogy wifis-e a klíma vagy nem. Afrika, Ázsia, Dél-Amerika a legnagyobb felvevő piacai a splitklímáknak, de még teljesen jól elvannak és még egy-két évtizedig el is lesznek az On-off-os, R22-es gépeikkel. Egyszerűen nincs igényük az ilyetén fejlesztésekre. Európa meg annyira kicsi piac ezekhez képest, hogy a gyártóknak viszonylag marginális kérdés, hogy kiszolgálják az európai igényeket. Ezért nem szakítják meg magukat a fejlesztések terén.
-
gekkoXT
senior tag
Az utóbbi hetekben utánanéztem a klímák gyári wifis képességeinek. Sajnos nem gyűjtöttem ki a konkrét adatokat, hogy egy összefoglalót tudjak belőle csinálni, de a tapasztalataimat elmondom,
A wifi vezérlés a gyártók 90%-nál atom gyerekcipőben jár. Ezt úgy kell érteni, hogy mondják, hogy tudja, van is alkalmazás, de siralmas a működés, nem megbízható, elavult az app, nem frissítik, vagy atom rossz a support, esetleg mindez egyben.
Vannak gyártók, akik ugyan azt az appot használják, max átnevezve, és ugyan olyan szar állapotban, vagy csak alap tudással.
Rengetegnél vannak random hibák, akár olyan is, hogy csak wifi hálózaton érhető el a klíma távolról, mobilneten nem. Hogy mi?
Persze van, amelyiknél a saját appal megfelelően működik a vezérlés, de nem integrálható további rendszerekb (Google, Alexa). Ilyen pl a Sinclair, amit egy klímás mutatott élőben és üzembiztosan működött. Ezeknél minden azonnal megy, pont ahogy elvárná az ember. Wifi erősség, saját app és folyamatos fejlesztése, integráció nagy rendszerekbe, integráció saját rendszerükbe (pl LG ThinQ, ami a saját tévéjükön is integráltan megy)
Általánosságban elmondható, hogy teljesen lemaradtak az okosotthon rendszerekbe való integráció lehetőségével. Google Home, Appe, vagy Alexa. Akad, ami ezekkel nem megy, de ügyeskedve integrálható Opehab, vagy Home Assistant alá, ami azért komlyabb rendszert és gateway-t vagy házi szervert feltételez.Akik általánosságban korrekten csinálják ezt és dobozból kivéve máris működik, az a Samsung, LG, Panasonic (bár ez utóbbinak viszont a saját appját szidják sokan)
Nem teljes körű persze a felmérésem, biztos van, ami működik, de nem szerepel, nyugodtan ki lehet egészíteni.
Mideát is sokan ajánlják, megkérdeztem a magyar forgalmazót, hogy tudja-e a google home integrációt, és válaszként csak annyit kaptam, hogy jelenleg nem alkalmasak erre a készülékek.
Szóval átlagos márkáknál biztosan nem vennék wifi-s modellt, hanem inkább abból a pénzből egy külső gyártó vezérlőjét venném, pl sensibo, vagy broadlink,... Amik viszont az alap app vezérlésen kívül készséggel integrálhatók bármilyen okosotthon rendszerbe is.Szóval szerintem kissé felháborító, hogy wifi funkció címén mit akarnak lenyomni a vásárlók torkán. Klaszikusan az a tech stratégia látható a klíma gyártóknák, hogy csak csepegtetik a modernizálást és hosszú évekkel lemaradva, a lépéseket szépen betartva próbálják lassítani a fejlesztést és kisajtolni a meglévő típusokból az összes pénzt még. Persze ez egy csomó gyártónál nem így van, csak azok európában nincsenek is jelen. Szóval, a filléres wifi funkciót csak extra pénzért kínálják, de a fejlesztést már nem teszik mögé. De tényleg. Csomó alkalmazás hosszú ideje nem frissült. De láttam félmilliós Daikin klímát is, amiről a felhasználó azt írta, a routerhez nem akart sehogy sem csatlakozni, és külön kellett egy másik routert beüzemelnie, és azzal sikerült nagynehezen.
Nekem meglepő volt ez, hiszen a csapból is az okosotthon rendszerek folynak és számos területen látni barmi jó megoldásokat és fejlesztéseket, pl kazánok, világítás, konnektorok vezérlése, mosógép,...
Szóval szerintem a gyártók úgy vannak vele, hogy jó az úgy, majd a 2022-es vagy későbbi sorozatoknál megoldják addig nem foglalkoznak ezzel komolyabban. Pedig alapvetően azon túl, hogy hűt fűt párátlanít egy klíma, túl sok újat nem lehet mutatni.
-
arkone
aktív tag
Sziasztok!
[link] Ez alapból tartalmaz wifi modult?
Mennyi garancia jár a daikin klímákhoz? Szerelő cég válogatja?
-
celf
őstag
Sziasztok!
Olyat tudtok, hogy hány fokosnak kéne lennie a levegőnek közvetlenül a nyílásnál, ha a klíma 18 fokra van állítva? Ilyen sacc per kb.
Korábban írta ezt valaki, csak nem találom a hsz-t. -
BusinessGuy
őstag
Sziasztok!
Lg PC12SQ-ról osztanám meg röviden a véleményemet amit pár hete nyúzok panelban.Ami pozitív: Az 55 négyzetméreres lakás nagy és kis szobáját (olyan 35-40 nm)egybenyitva simán 22-23 fok között tartja csendes üzem közben a hőmérsékletet, a fogyasztása is szerintem frankó 24 órában járatva napi 3.2-3.8kwh között van a mostani dögmelegben. A jet funkciója is kiválóan működik, igaz ekkor hangos de a célja hogy gyorsan hűtse a szobát kiválóan üzemel vele,26 fokról semmi perc alatt 22-23ig bombázza a hőt. A wifi-s neten keresztüli funckiói működnek, egyszerűek, mindig elértem bárhonnan a klímát gyorsan pontosan.
Ami nem: egy dolog ami nem tetszik, nem tudom van-e itt rajtam kívül ilyen klíma tulaj. Ez pedig az oldalirányú légterelése. Egyszerűen gyenge. Vagyis szemből nézve ha teljesen elirányítod a lamellákat balra, akkor is alig fúj balra,inkább előre tolja a levegőt. A képen kb 2-3 méterre vagyok tőle a lamellák balra állítva és ide fúj ahol fotóztam.. Szerintem ez oldal irányba édeskevés, de javítsatok ki ha tévednék.
Vagyis ebbe az oldalirányba kvázi nem jut belöle semmi.
-
Gömbike
senior tag
válasz
_András_ #38634 üzenetére
A Daikin klímákat nem ismerem, ellenben Gree (Cascade Vision) klímákkal fűtünk immáron 2 éve, ez lesz a 3.
A mostani télen volt az a ködös, szutykos idő hetekig, gyönyörűen leolvasztotta magáról a jeget, hiszen ezekben (mint amit kinéztél is), van kültéri intelligens leolvasztás. Nem megy folyamatosan a kültéri fűtése, csak akkor, mikor kell.
Tudom, a többi gyártó is tud ilyeneket, de ennyi pénzért nem adja "ilyen tudással" a gépeit.
Sőt, a wifiért (is) súlyos felárat kérnek.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
aki esetleg otthon van a márkában, az alábbi típusnak, hogyan kellene kinéznie?
NORD Black Desert NWH12YC-K6DNA2A
color code: black
így:így:
vagy esetleg így?
előre is hálás köszi!
-
_András_
tag
Sziasztok,
Klimatizálni tervezem a lakásomat, két klíma segítségével gondoltam.
Egyik a hálószobába (19m2), másik a nappali-konyha-előszobába (31m2)
Csatolt képen jelöltem, hogy hova is gondoltam az elhelyezésüket. Legfelső emeleten vagyunk, így a kültéri mindenképp lapostetőre menne.Hűteni és fűteni (H tarifával) is szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy 200-250ezres kategóriában melyik klíma lenne a megfelelő erre a célra?
Én a következőeket néztem ki:
Gree Comfort X 3,5kw - 230ezer
Syen Muse 3,5kw - 200ezer (Specifikáció alapján a kültéri egység sorozatszáma megegyezik a Comfort X kültériének sorozatszámával. Ha jól gondolom ez csak egy átmatricázás, körülbelül ugyan azt kapom meg, mint ha Gree matricásat vennék 30ezerrel drágábban)
Daikin FTXF35A (245ezer) vagy FTXC35B (225ezer) + 15ezer a wifi modul / klíma
A két Daikin között mi a különbség? Ahogy néztem mindkettő már az új R32es hűtőközeggel van, mindkettő fantázia neve a Sensira.Ezek a Daikin klímák ajánlottak fűtésre? Leírás szerint csak -15 fokig tudnak fűteni ellenben a Gree/Syen -22 fokig.
Daikin mellett számomra a quiet mód van (20dB), Gree/Syen pedig (26dB). Viszont ha nem tudnak annyira fűteni mint a Gree/Syen, akkor hiába csendesebbek.
Gree/Syen mellett, pedig az elméletileg jobb fűtés, a jóval több funkció, alapból wifisek, többféle légszűrő van bennük.Van tapasztalatotok ezekkel a klímákkal? Melyikkel járhatnék jobban?
Előre is köszi,
Üdv,
András -
looser
addikt
Sziasztok, tisztítás nélkül (tavaly szeptemberben volt utoljára használva) bekapcsolhatom a klímát? Nem okoz egészségügyi gondot? Már hívtam szervizest, csak még nem tudnak jönni, ellenben a meleggel :-)
Üdv
-
JamesHun
addikt
sziasztok
tisztításra milyen sprayt ajánlotok?
-
anonymus89
addikt
-
Orlin
addikt
válasz
Galahed #38623 üzenetére
A párátlanítás amúgy drágább mint a sima hűtés?
"Nyáron ha csak magas a páratartalom akkor megoldás lehet a DRY funkció. De néha jobban járunk ha hűtünk és nem párátlanítunk, mert az egy nagyon drága mulatság." -
Galahed
senior tag
válasz
sulaco55 #38621 üzenetére
Szia! Nekem is Mitsu Muz -van , igaz más tipus (AP50). A Dry az a párátlanítás, az ECO gomb az a beállított hőmérséklet nem szigorú, azonnali elérését forszírozza, hanem enged 1- 1.5 fok eltérést. (de végeredményben idővel lassan beáll a kért érték ahogy tapasztaltam.)
-
sulaco55
kezdő
Üdv. Mi a "Dry" funkció és milyen az "Econo coll" gomb hatása, pontosan mit tesz a gép? Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF a készülék. Köszönöm.
-
hunaqua
addikt
válasz
bogdanypeter #38610 üzenetére
A Magyar Gree importőr vezette be a Syen márkát. Ez egyébként Gree gyártmány,csak Syen-re van matricázva. Akár Gree vagy akár Syen néven veszed ugyan az adja a garanciát,hiszen ugyan az a brand.
Más országokban Gree Muse a neve.
-
DUB Inc.
aktív tag
Ha lefejtik a rendszerből a gázt és újratöltik, akkor kell hozzá olajat adagolni? Mint az autóknál?
-
n.norbi
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írom e. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Panellakásban van 2 beltéri és 1 kültéri egység.
A kondenzvíz jelenleg a kültéri egység mellett van kivezetve és csöpög a ház elé (nem az utcára, füves rész).Láttam klímához kondenzvíz párologtatót ami ugye elpárologtatja a vizes és így nem csöpög a kinti területre. Ez mennyire hatékony?
-
Szonyka
csendes tag
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok Mezőtúron. Ma volt kint a szerelő, és [ezt a készüléket] ajánlotta, beszerelve 200 000 Ft-ért. Mi a véleményetek róla? Fűtésre nem igazán lesz használva, mert központi fűtés van, de azért nem teljesen kizárt az sem. H tarifa nincs. Ha ezt nem ajánljátok, akkor hasonló árkategóriában melyiket vennétek?
Köszönöm a segítséget. -
hary296
csendes újonc
2 éves comfort x 3,5 kw os gép haaználtan mennyit érhet? 100k még reális lehet?
-
mpo
veterán
válasz
bogdanypeter #38610 üzenetére
A kettő közül csak a Gree-t.
-
bogdanypeter
tag
Mi a különbség a Syen Muse és a Gree comfort x közt?
Elvileg a syen is gree. Ti melyiket vennétek ha mindenképpen a kettő közül kellene választani? -
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Kisvárdában, tetőtéri lakásba szeretnék a nappaliba klímát szereltetni. Tudtok ajánlani megbízható szerelőt? Köszönöm! -
luciferk
senior tag
válasz
kukacmolnar #38604 üzenetére
Milyen tipusú a fogyasztás mérőd?
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
kukacmolnar #38604 üzenetére
-
kukacmolnar
csendes tag
Szívesen!
Ma megjott a fogyasztás mérő, tettem is 1-1 próbát.
Hűtésen 190w volt az alja, aztán kapcsolt ki.
Fűtésen 560w...
(DUB Inc. -nek ment volna válasznak) -
agent2.0
tag
Budán... Budaklíma... de először beszéld le a főbérlővel h 250-300 között lesz szereléssel... ha mástól veszed akkor is kb ennyire számíts... a másik h már nyár van.. egy hónap még beszerelik, vagy keresd windyt itt hátha van még kapacitásuk.
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Adott egy 2. emeleti 36 m^2-es lakás, ebbe szeretnék klímát (pontosabban a főbérlő, de azt mondta keresgéljek nyugodtan). Sajnos teljesen vakon vagyok a témában. Tudtok ajánlani valakit, aki kijön, megnézi, felméri, ajánlatot tesz és beszereli?Budapest 11. kerületről lenne szó.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest