- eBay-es kütyük kis pénzért
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- svajcsik18: email csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
sittes79
addikt
válasz
neduddki #3694 üzenetére
Értem én, hogy Te erre élvezel, de leírhatnád rendesen is és akkor jó lesz neked is meg nekünk is. Amúgy a blogos szótáradban nem találtam az "anyád picsáját" kifejezést. Jó lenne berakni szvsz.
Mondjuk így már mindent értek:
"Ezt csinálom, mikor dolgozom: Igyekszem semmit"
-
BlacKSouL
addikt
A hűtésre tervezték, a fűtésre már nem. Mert a meleg a hőcserélőről fölfelé megy, fűti a szenzort, de hűtésnél a hideg magától lefelé fog menni, tehát a szenzort a tetején nem fogja hűteni. Kis szerencsével amennyi levegőt kihúz a hideg lefelé, fölülről annyival pótolja, és az kis áramlással, de a szoba hőmérsékletét viszi a szenzorra. Tehát másképp fog működni.
Fura ez kicsit. Akkor már megcsinálhatták volna, hogy a ventilátor nem kapcsol le, hanem csak nagyon lassú üzemre állna át. De hát az majdnem 1 percnyi plusz programozást jelentett volna, és azt már drágábban kellene adniuk. -
asha07lcc
tag
válasz
somesz85 #3679 üzenetére
Ezek közül a Panasonic RE12QKE szerintem a befutó. Az biztosan megy 5 év múlva is. kb 10 e ft-tal kerül többe mint a Samsung.
Kis adalék:
Fujitsu:
AOHG12LUC / ASHG12LUC ezt találtam meg hirtelen ugyanaz a gépASYG12LUCA
ASYG12LMCAhttp://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=30&select_marque=GENERAL&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=15&indice_affiche=1
AOHG12LMCA / ASHG12LMCA néven az adatok
Panasonic RE12QKE
CS-RE12QKE
CU-RE12QKECU-RE12QKE / CS-RE12QKE néven találod meg
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=49&select_marque=PANASONIC&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=99&indice_affiche=3
CU-UE12QKE / CS-UE12QKE az alapmodell bruttó 181000FT
Ezek minőségi japán gépek..
Daikin tavalyi alapgép:
RXN35L9 / FTXN35L9http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=20&select_marque=DAIKIN&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=90&indice_affiche=6
A Daikin FTXV35AB Gree gyártás.
RXV35AB / FTXV35AB
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=20&select_marque=DAIKIN&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&tri_chp=&debut_affiche=157&indice_affiche=8
Samsung:
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=123&select_marque=SAMSUNG&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R -
havri1
félisten
válasz
BlacKSouL #3678 üzenetére
Csak nem lett az igazi még blankolva sem. Még mindig marha nagy volt az intervallum, amiben dolgozott. Gondolom megáll a levegő a klíma burkolata alatt, a hőcserélő meg lassan hül vissza. Betettem egy sima hőmérőt, szobában már 23 fok, a szenzor mellett meg 29-31 még.
Most fogtam, és gyönyörűen kivezettem a burkolaton kívülre, így úgy néz ki jó
0.5 fok eltérésnél már bekapcsol/kikapcsol. Így jóval többet kapcsolgat ki be, de hát legalább tartja a szobában a beállított hőmérsékletet.
Hogyan oldják ezt meg mégis a nagyobb gyártók, hogy valóban működik úgy, hogy a senzor rajta van a hőcserélőn? Vagy ilyenkor a távirányítőban lévő szenzornak kellene reagálnia?
Gyanítom hűtésnél azért más, mert ott hamarabb felmelegszik a hőcserélő, na de fűtésnél..Otthon a kínai Vortexnél jó, de ott nem is kapcsol le a ventilátor ha nem megy a kompresszor, folyamatosan szívja a levegőt a hőcserélőn, gyakorlatilag pillanatok alatt visszahül, sé a szenzor közel valós értéket mér.
-
havri1
félisten
Hali!
Az normális, hogy 12/14 fokos külső hőmérsékletnél fűtés üzemmódban leolvaszt időközönként a klíma?
-
krezna
tag
Urak! A kérdés és a probléma a következő, amiben kérem a segítségeteket: Családi ház tetőtér beépítéssel, kb 20 nm-es szoba közvetlen tetővel nem érintkezik. Alapvetően hálószoba ( 2 felnőtt 2 pici baba) lesz majd egy 2-4 évig, utána majd egy kamasz fiú szobája. Sajna lóvé nuku, ezért a legkedvezőbb, legolcsóbb megoldás kell. A klímahasználatunk a következő lesz (valószínű): 30 fok felett, délután 4-és este 8 között fog menni, talán néha éjfélig. Van egy ajánlatunk Gree inverteres klíma 3.5 KW szereléssel kb bruttó 170.000. De ma találtam a Szatmári áruházban Midea on/off klíma 3.5 KW 83.900+40.000 szerelés. A kérdéseim:
1. A fenti használat mellett megéri-e nekünk 4-8 éves időtartamban az inverteres klíma, vagy erre a célra bőven elég a MIDEA?
2. Minőségben a MIDEA eléri az elfogadható szintet?
3. Esetleg más ötlet?
köszi előre is a segítséget -
Klímamester
csendes tag
válasz
radi8tor #3684 üzenetére
Miért lenne drágább 40 százalékkal, ha normális céggel csináltatja meg? A telepítés ára lehet, hogy magasabb, mondjuk 10 százalékkal, de a nagyobb forgalmat generáló cégek olcsóbban kapják az importőrtől a klímákat, így olcsóbban is tudják adni. Végeredményben pedig egy mezítlábas vállalkozó nagyobb valószínűséggel tűnik el egy-két szezon után, mint egy nagyobb, több szerelőt foglalkoztató cég. Hosszú távon pedig ez is sokat számít, nem mindig érdemes a pillanatnyilag legolcsóbbat választani, mert annak sokszor később issza meg az ember a levét.
Az én véleményem az, hogy olyan céggel kell klímát szereltetni, amelyiknek legalább 8-10 éves múltja van (ennek könnyen utána lehet nézni a neten), legyen telephelye, üzlete, bemutatóterme, vonalas és mobil elérhetőség, normális honlap, referenciák. Ha ezek mind megvannak, akkor számíthatunk rá, hogy egy korrekt, hosszú távon prosperáló cégről van szó, és nem fog eltűnni októberben, a klímás szezon után, hogy aztán jövő nyár elején, ha esetleg elszökött a gáz a klímából, csak hűlt helyét találja a user.
-
TRobi86
csendes tag
Ha már veszek, akkor egy normálisat szeretnék
Nem csillagászati összegért, csak egy szobához, ami most hirtelen nem tudom mekkora, de egy normális nappali egy 4 emeletes panel lakásban.
De igazából arra lennék kíváncsi, hogy melyik a legjobb, legmegbízhatóbb cég, akivel érdemes lenne megcsináltatni. -
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy klímára, de nem sok mindent tudok róluk. Gondolom egy céggel lenne érdemes megcsináltatni. Vannak tapasztalataitok, javaslataitok, hogy melyikkel? Egy 4 emeletes ház egyik lakásába lenne (Bp-en). -
Soma01
veterán
Milyen márkájú klímákat ajánlotok amik kb. Midea árban vannak? Mert ahogy olvastam a Midea nem 100-as. 5 kW körüli inverteres klíma kellene, panel, zárószinti lakásba.
-
somesz85
csendes tag
válasz
neduddki #3651 üzenetére
Köszönöm a választ, én is gondoltam arra a helyre. Viszont ott problémás lenne a kábelek elvezetése.
Szerintetek ez működhet?
A B a belső, míg a K a külső egység helye. A gardróbon keresztül mehetnének a csövek, esztétikailag nem zavarnak senkit, a távolság a külső és a belső egység között kisebb mint 3 méter.
Ha ez ok, akkor már csak a klíma típusa kérdéses. Csináltam egy kis táblázatot amiben a hasonló kategóriájú készülékek vannak értékelve és ebben a Samsung AR7000 jött ki a legjobbnak. Mégis több helyről hallottam, hogy ne Samsung legyen rossz ár/érték arány. A táblázat nem ezt mutatja. Akkor ez csak érzelmi kérdés? :-)
Köszönöm a válaszokat!
-
BlacKSouL
addikt
Nálunk így néznek ki a légminőség szenzorok. A nagyobb a páratartalomé. A hőszenzor viszont így szépen egybe van öntve, ezt nemigen lehetne vagdosni
De szerencsére nem is kell, itt a ventilátor mindig ráhúzza a szoba levegőjét.
Azt viszont elárulhatná valaki, hogy a felső hőcserélő miért van színezve, és az alsó miért nincs? (Kültériben az egész színezve van)
-
havri1
félisten
Eddig jól működik. kb 1 fokos intervallumban működik. 24.0 körül kapcsol be, 25.0 körül kapcsol le.
Köszi még1x! -
havri1
félisten
válasz
radi8tor #3674 üzenetére
Nem, megvágtam, és kibújtattam belőle a szenzort. Pont úgy, ahogy a többin is van.
Át is tettem máshova. Találtam egy kábelvezető részt a hőcserélőtől messzebb, oda belefűztem. Szellőzik, légáramba majdnem benne van, kipróbálom.
Van zsugorcsövem, ha túl érzékeny lesz, még orvosolható.Most 25 re állítva, 25.5 -nél kapcsolt le. (szoba másik felében a digitális hőmérő)
-
havri1
félisten
válasz
BlacKSouL #3669 üzenetére
Logikus
DD
És mi van, ha onnan lepattintom, és kivezetem..?
Vannak még hasonló szuper ötleteim..És igazad van! Megfújtam 2 határozott tudőmennyiséggel, és már indul is.
De ez még semmi. Sztem megvan a hiba oka : a vezeték végén van a szenzor ugye. Az egész egy zsugorcsőbe. De a zsugorcső hosszabb, mint az egész vezeték, és kb 1cm-el eltakarja a szenzort. Tuti nem így kéne lennie. Levágom a zsugorcsövet, kiszabadítom a szenzort. -
havri1
félisten
válasz
BlacKSouL #3667 üzenetére
Körbenéztem a többi irodában, Daikin, És McQuay klímák vannak, majdnem mind ON/OFF-os.
Ezek mind olyanok, hogyha elérik a beállított hőmérsékletet, akkor leáll a beltéri ventilátora is (kipróbáltam most).Otthon egy Vortex és egy AUX van. A Vortex szintén olyan, mint amit említettél, hogy a fan funkció állandó, kikapcsolt kompresszornál is. Az AUX viszont leáll. Egyelőre csak fűtésnél tudtam tesztelni, hűtés még nem volt kipróbálva.
A McQuayklímával, ami itt van az irodában, van fejlemény
Beállítom 26 fokra (only heat), akkor ~23.5 kor kapcsol kb be, és ~27-kor kiViszont nem merek megesküdni, hogy ez állandó, a múltkor, mintha 22 foknál se kapcsolt volna be..
A távirányítót betettem a fagyasztóba kicsit, lehült 2 fokra, kivettem, letéve az asztalra, nem történt változás, így gyanítom nem ez vezérli. Meglesve a hőcserélőt, ahol a porszűrő van, alatta van egy kis cső, ami egy műanyag bizbasszal van rögzítve a hőcserélőre, talán ez a hőmérője?Érdekes, mert elvben jónak kéne lennie, hisz kapcsolgat, csak nem úgy, mint ahogy elvárnám..mondjuk ~1 fok diferenciáanál, hanem 3 fokot is leenged.
(#3666) person : Nincs infó még róla sajnos, de ez tényleg csak véglet, nagyon zsákbamacska kategória.
Én ezt vettem volna, ha nem hozzák olcsón az AUX-ot a nappaliba. Nekem edidg semmi bajom az olcsó kínai klímákkal. Persze nekem pont erre kell csak. Amikor meleg van, lehűtse a lakást. Semmi extra..Egyedül az inverteresnél a sok panel miatt félek, féltem, mert hát ha elszáll... -
BlacKSouL
addikt
A legutóbbi tapasztalataim szerint se fűtés, se hűtés esetén nem szokott leállni a ventilátor, csak a kompresszor kapcsolgat ki/be egy hőmérsékleti intervallumban. Persze lehetnek már másféle vezérlések, ami mondjuk csak kompresszorral együtt kapcsol ventilátort, de én ilyet az elmúlt 15 évben, mióta (csak felhasználóként) klímával találkoztam, nem láttam még. Az automata ventilátornál is vagy fokozattal (ez jellemző), vagy fokozatmentesen szabályoz, de teljesen le tudtommal akkor sem állna.
A miénknél olyat tavaly láttam - de az inverteres - hogy ha túl alacsony teljesítményigénynél már nagyon leszabályozott a kompresszor, akkor kikapcsolt, és onnan nem kapcsolt vissza sehogy, de a ventilátor attól még ment ugyanúgy. Na ez vezérlés szériahiba, garanciában cserélték is, azóta jó.Split klímánál általában a beltéri egységben van a hőérzékelő, a beszívott levegő útjában, és az alapján szabályoz. De amikor a távvezérlőben vagy abban IS van, akkor nem tudom állítható-e, melyiket vegye figyelembe, vagy átlagoljon, vagy egyéb.
Viszont ehhez aktív távvezérlő szükséges. A legtöbb ugyanis passzív egyirányú. Megnyomod, ad egy jelet 1 másodpercig, és aztán ő semmit nem csinál. Ha aktív, akkor a gombnyomás jelén felül rendszeres időközönként magától kellene adnia egy jelet, mondjuk minimum a hőmérő szenzor adatát, hogy az alapján automatikusan állíthassa a dolgokat. Aztán ennek a tartóját szokták az okos szerelők a légáram útjába a falra szerelni, hogy abba betéve ne a szoba középhőmérsékletét, hanem a klímából kifújt levegő hőmérsékletét érzékelje, és hamisan szabályozzon. -
havri1
félisten
válasz
BlacKSouL #3663 üzenetére
Split. Van a távvezérlőben is hőmérő, esetleg az vezérelné..?
Legközelebb felírom a pontos típusát, most sajnos nem emlékszem még a gyártóra se.A ventilátor is leáll amikor eléri a hőfokot. Nekem gyanús, hogy a klímával nem stimmel valami, mert ha kijeleztetem vele ilyenkor a szoba hőmérsékletét, akkor egyből elindul újra.
Resetelni ezeket lehet valahogy? -
neduddki
nagyúr
válasz
kimpepevok #3657 üzenetére
HI!
az erkejj kijarat folott van athidao es fal v. az mennyezetig "ajto"?
udv
neduddki
-
havri1
félisten
Hátha tudtok tanácsot adni:
Irodába beszereltek a napokban egy ON/OFF -os klímát.
Majd meglesem a nevét, de azt mondták DAIKIN leányvállalati termék. De nem is ez a lényeg szerintem most.Gondoltam letesztelem. Beállítom fűtés, 25c fok. Felfűti a helyiséget 25-re lekapcsol. Jó 1 óra múlva érzem, hideg van..nézem hőmérőt, 21 fok. Klíma semmi, áll.
Ha megnyomom rajta a health gombot (ez kiírja a szoba hőmérsékletét), egyből bekapcsol, felfűt 15-re, majd leáll..Szóval gyakorlatilag nem indul újra, ha leesik a hőmérséklet. Mi lehet a baj?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kimpepevok #3657 üzenetére
A beltérit beljebb kéne tenni, a nyitott résszel szembe (ahova a nyíl mutat). Így jobban átmenne a hideg a többi szobába is.
3.6kW-os elég lenne szerintem, főleg ennyi keretből. -
kimpepevok
tag
Sziasztok!
Én is segítséget kérnék.
Látom itt vannak hozzáértők is, kérlek segítsetek.
Óbudai panelba kéne klíma. Négy emeletes ház, negyedik emeletére. A nappali ráadásul déli fekvésű. Kemény nyári napokon nagyon meleg van.
Nincs sok pénzünk. Valamien modern, csendes, inverteres klímát szeretnénk. Beszereléssel együtt, max 220000.- forintunk van a dologra. Na mondjuk plusz 10-20 ezer még belefér.
Villany oda lesz húzva. A beltéri egység a nappali sarkában lenne, a kültéri az erkélyen. Kondenzvíz vödörbe csöpögne.
Szerintetek mekkora teljesítményű gép kéne oda?
Mellékeltem egy rajzot is.
Ha tudtok ajánlani gépet, céget ne fogjátok vissza magatokat!
Előre is köszönöm!
Péter
-
havri1
félisten
Még van raktáron, 1-et már vettünk (ismerős). Tesztelve még nem volt igazán..
Sajnos ennyi pénzért (35-50k a szerelés) nem nagyon van más, ha csak innen onnan ajánlatból nem kapsz jobbat. -
person
senior tag
Sziasztok.
Daffchy-hez hasonlóan én is 140-160 között keresek megoldást szereléssel, inverteres előnyben. Csak a legnagyobb hőségben legyen néha egy kis enyhülésünk mikor a lakásban is 28-30+os kezd lenni a hőmérséklet , Sajna ennyi van rá, nyilván szívesen vennék 300-ért..
-
happy_harry
csendes tag
Ajánljatok légyszíves elhelyésre, típusra légkondit.
A nagyobb nyári melegre kellene, max 28fok szokott lenni. Az volna az elképzelés, hogy egy légkondit veszünk, ami a nappaliba hűtene és onnan hatna a hálószobákra. Megvalósítható ez?
Az alaprajzon látszik, hogy a nappali az DNY-i tájolású.
Először arra gondoltunk, hogy a folyosóra tennénk egy nagyobb teljesítményűt ami a nappali felé lenne irányítva.
Árban, oyan 160-200 körülit szánunk. -
Daffchy
őstag
Sziasztok!
~2.7kw klímát keresnék, invertereset ami megvan szereléssel 160-ból (BP).
Ennél többet semmiképp sem tudok rászánni sajnos.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
neduddki
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest