Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Munkas #28121 üzenetére
Na nálam nem egészen érzelmi alapon történt a választás. 60 m2 hűtésére kerestem és nem igazán volt ebben a teljesítményben óriási kínálat, szerintem csak sokkal drágábban...
4.6 kw-os és én nem érvelek mellette, mint a legjobb, hisz csak 1 alap klíma, de fűtésre is használom...
most is megy és reggel is ment, mikoris reggel 6 órakor -12 fokot mutatott a kinti hőmérő...
tiszta röhejnek éreztem az időjárás előrejelzést, -5 fok körülit prognosztizáltak...he.he
ui. igen, rájöttem azért változott. Abból a helyiségből, ahová be is! fúj hidegebb levegő áramlott ki a páramentesítőnek hála, hiszem az a helyiség soha nem lesz olyan hőmérsékletű, mint az, amiben a klíma van. Legyen nyár, legyen tél ez mindenképpen igaz...
-
Munkas
aktív tag
válasz
#73959936 #28117 üzenetére
Olyan ez, mint az autó, meg a barátnő. Ha az elvárt kritériumok teljesülnek, akkor érzelmi alapon választunk
Haverom meg a mellett érvel, hogy az LG a legjobb klíma, mert neki az van, és utána nézett mielőtt megvette, és a szerelő is azt mondta neki, hogy nem romlanak el, és a japán modellek csak régen voltak jobbak, most már a koreai és kínai márkák annyira feljöttek, hogy ugyanolyan olyan jók, sőt még jobbak is, mert azonos pénzből a drágább modell is kijön.
-
LanyUs
senior tag
válasz
feco70 #28114 üzenetére
Én maradok a Daikin-nál szerintem. Mennyezeti klíma már egy felső kategóriás FTXM9 kültérivel érkezik majd.
Húzós lesz 500e körüli gép, de sok dolga nem lesz FCAG35A / RXM35M9, mert tartós melegnél is max. 27-28 fok között szokott lenni a tetőtérben, lenti szint meg 25-26.
De már semmit nem bízok a véletlenre, mert nem teszem a két ház közé a "légfolyosóra", hanem megy a nagy térbe a lábazatra + 5-6m csövezés, de tapasztalataim szerint jó dolog ez a + cső hang szempontból.A melléképületi Sensira esetében felajánlottak kültéri cserét vagy "szintugrást", de nekem se idegem, se időm már ezekkel a sz.rságokkal foglalkozni, így lehet rádobok +100e Ft-ot és tegyenek fel egy FTXP35L/RXP35L-t. Inkább játszok a gyerekkel vagy sportolunk a feleségemmel. Nem szeretném a vállalkozóra terhelni a plusz költségeket, így felajánlottam neki, hogy kifizetem a plusz szerelést is. Attól nem érzem jobban magam, ha többlet költséget okozok neki és kihúzok a zsebéből 20e Ft-ot, mivel az embereit neki is fizetni kell.
windy: köszönjük a hasznos tapasztalatot
Azért kicsit csóválom a fejem és mondtam magamban: "Miért pont Nálam?"
Ilyen a formám néha...
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem tudom ép-eszem kérdezteti-e velem vagy inkább Tőletek ? A klíma fűtését befolyásolja a helyiség páratartalma ?
(vettem 1 páramentesítőt. Abban a helyiségben üzemelt tegnap, amiben a klíma is van. A hőmérő szerint mikor így tettem nem a beállított hőmérsékletet produkálta...Teszem azt: gree klíma 21 fokos beállítása kb.24-25 fokot eredményezett eddig a hőmérő szerint. Miután bekapcsolt a páramentesítő ugyancsak a 21 fokos beállításon már csak kb. 23 fok volt a hőmérőn...)
-
windy
tag
válasz
Munkas #28112 üzenetére
Nem látok rá a török iparra, és nem ismerem a török emberek munkakultúráját, de konkrétan a Daikin készülékek meghibásodási arányaira elég jó a rálátásom. Mivel annyira alacsony ez az arány, hogy alig mérhető, és ebben a törökországi gyárból kikerülő berendezések aránya is elhanyagolható, így egyáltalán nem tudok egyet érteni az okfejtéseddel. Egyszerűen nincs olyan tapasztalat, amelyik azt mutatná, hogy a törökországi gyártású egységeknél kimutathatóan több a gyári hiba.
Három vagy négy évvel ezelőtt, amikor a Daikin belépő modelljénél nagyobb számban előfordultak kültéri egység-zörgések, gyanakodtunk mi is a török gyártásra (eleinte onnan érkeztek a kültérik), de aztán kiderült, hogy sima tervezési hiba volt (ami szerintem sokkal nagyobb probléma).
Egyébként érdemes kimenni Törökországba, és megnézni, hogy mi is van ott, mielőtt bármiféle ítéletet mondunk róluk. Mivel nagy a szegénység, és a technológiai lemaradás, a török ember ötletes, élelmes a "jég hátán is megél" tipus. Láttam klímaszerelőket, fele-harmada szerszámozottsággal megoldani olyan feladatokat, ami előtt itt nálunk a szerelők nagy része széttenné a kezeit, és nézne, mint a juh. Panaszkodnának, hogy ez nincs, az nincs, ott meg megoldják. De ugyanezt lehet tapasztalni más fejletlenebb országokban is, és más szakterületeken is.
Szóval én azt gondolom, hogy nincs különbség a Daikin gyárakban előállított termékek minősége között, látván a gyártás automatizáltságát, a minőségellenőrzést és azt, hogy mennyire nem függ a minőség jelenleg már az egyén hozzáállásától.
-
Munkas
aktív tag
válasz
Prozac73 #28111 üzenetére
Ha gond van vele, az úgyis kijön az leső pár héten, ha meg megy, akkor 6-8 évig csak elmegy. Annyi idő alatt meg úgyis sokat változik az élethelyzeted.
Én is így voltan 15 éve: megvettem egy darab 3,5 kW-os kínai klímát az egész házra, mert csak annyi pénzem volt. Aztán pár éve meg lazán cserélem egy csomó japánra.
Annyit fejlődik a technika, hogy 5 év múlva lehet, hogy nem is számít, hogy mit dobsz ki. -
Munkas
aktív tag
válasz
feco70 #28104 üzenetére
Török klímával két baj van:
Törökországban rossz a munkakultúra. Tudom folyamatirányítás meg minőségbiztosítás, de akkor is, sokszor több esély van rá, hogy gari idő után elromlik, mint egy EU vagy japán gyártású modellnél. Ezek nyilván kis számok, de ha már foglalkozunk vele, hogy mit veszünk, akkor számít. Ennyi erővel a kínai klímákat is favorizálhatnánk, mert sokkal olcsóbbak és csak egy-két százalékuk romlik el.
Klímáknál nem tudom, de autóknál tényleg szarok a Törökországban gyártottak. Nekem a gari idő után kellett motort cserélnem, aztán kiderült, hogy egy ismerősnek is, ezért utána jártam. Nálunk négyszer annyi volt a motorhiba a török gyárakból kijött autóknál, mint pl. USA-ban a máshol gyártottaknál. Klímánál is ez van. Tényleg csak pár % az esély, de ha bejön akkor sok pénz veszik oda, és kb. ott vagy, mintha vettél volna egy olcsó kínai klímát fele annyiért.
Ráadásul egy rossz diktátort pénzelünk vele. Ez nyilván egyéni érzékenység kérdése, de minek, ha máshonnét is beszerezhető. -
HI-FI
tag
Üdv!
Első klíma vásárlása előtt állunk. Nem igazán értek a témához, próbáltam utána olvasni de sajnos nem sokkal lettem okosabb, hogy milyet is kellene választani. Mert az erre szánt keret maximum 150.000 forint.
[link]
Néztem mondjuk ezt a klímát. Valakinek van véleméye róla? Vagy úgy a Whirlpool klímákról általánosan? Hasonló árkategóriában mi lenne esetleg jobb választás? Egy 20 négyzetméteres szobáról lenne szó, fűtési funkció milyensége nem lényeges. Csak hűtésre lenne használva. -
-
sanikak
csendes tag
https://www.klimaprofi.hu/index.php?route=filter&filter=fontos|3/hutesi_teljesitmeny|3:14/szerelesi_pozicio|5&keyword=daikin&description=1
ebböl kiindulva
-
bazsimano
őstag
válasz
Miklósbácsi #28092 üzenetére
akkor csak a torok gyarat kellene kihagyni!
majd erdeklodom, hogy megoldhato-e olyan daiking kapni ami cseh gyarbol szarmazik...
koszonom -
Chaser
legenda
válasz
sanikak #28087 üzenetére
"vettem most nagyon dicsérik a szerelők hogy nincs vele baj és 5 év garit adnak rá és H tarifát lehet rá kérni 180 ezerélt daikin ra 350 ezer körül lehet..."
ezt dekódolnád?
180e-ért lehet a klímádra "h" tarifát kérni és a daikinra 350e-ért? a megfogalmazás ezt jelenti, de értelme nem sok, másik verzió, erre a klímára 5 év gar van, daikin 5-év garos 350e-be kerül? esetleg egy harmadik megoldás? ( : -
LanyUs
senior tag
válasz
bazsimano #28090 üzenetére
Dehogy! Nem kell elfelejteni! Csak leírtam, hogy nálam jelenleg kettő típus van a Sensirából és ezzel probléma van. Lehet egyedi hiba és lehet telepítési. A cégnél tökéletesen működik vagy 10 db. Addig nem is feszegetem a témát, amíg ki nem derül. Csak hát Nekem kell most könyörögni újra, hogy nézzenek rá, esetleg csere vagy ráfizetek és kezdődik a felesleges macera, ami se Nekem, se a Telepítőnek nem hiányzik
-
pjen
félisten
válasz
banana_joe #28093 üzenetére
A garinak nézz utána,apróbetűk.Ennyi pénzért korrekt garival megérheti.
-
banana_joe
tag
Sziasztok!
[link]
ezekről mi a vélemény? -
Miklósbácsi
tag
válasz
bazsimano #28090 üzenetére
Tavaly szeptemberben telepítették a Daikin FTXF35A2V1B csehországi gyárában készült klímáját. 1939 - ben épült a házunk, a gépet a homlokzatra telepítették. Ez 38 -as tömör téglafal, 10 centiméteres hőszigeteléssel. A szükséges csövezés 5 méter. Két egymásba nyíló (15 + 20 négyzetméter ) szobát hűt - fűt. A fő fűtési mód két meglepően jó hatásfokú FÉG öntöttvas gázkonvektor.
A klímát elsősorban a forró nyárra tekintettel vettük, de örömmel tapasztalom, hogy fűtő üzemmódban is remekül szolgál minket. A fagypont feletti átmeneti időszakokban inkább ezzel fűtünk.A kültéri egység még nagyobb teljesítmény esetén is alig hallhatóan dolgozik. A jégtelenítés is szinte észrevehetetlen. A beltéri egysége szintén tud alig hallhatóan dolgozni, ilyenkor még a feleségem is elégedett....
Időnként az egyszerű ventilátor üzemmódja is nagyon hasznos télen, mert megszüntetem vele az ablak alatt elhelyezett gázkonvektor felszálló meleg levegőjének a mennyezet alatti rétegződését. Azaz összekeveri a fenti meleg és a lenti hidegebb levegőt. Erre persze egy közönséges asztali ventilátor elegendő, de ha már a beltéri ott van....
A fogyasztást a Conradnál vásárolt konnektorba dugható Basetech fogyasztásmérővel ( 3490.- Ft ) mérem. Nem drága, a céljaimnak megfelel és nem kell bele elem. A mért adatokat kikapcsolva sem felejti el. Mivel csak időszakosan fűtünk a klímával, nehéz lenne a fogyasztásáról pontos adatokat megadnom. De az elmondható, hogy sokkal jobbak, mint amit vártam.
Összefoglalva: egyrészt nagyon hasznos volt telepítés előtt a sok száz levél átböngészése ezen a honlapon. Másrészt a felmérő szakember ( Budaklíma ) véleményének meghallgatása. Ezen kívül a legkülönfélébb gyártmányok műszaki adatainak időigényes tanulmányozása is segített a döntésben.
Emiatt maradtam a japán gyártmányok egyikénél.
-
feco70
senior tag
Szerintem nem kéne egy gép miatt, minősíteni, hogy nem jó a daikin. Nekem is török, nem rég lett fel rakva, és tényleg csöndes. Pedig érzékeny vagyok a hangokra, nem vagyok jó alvó.
-
LanyUs
senior tag
válasz
bazsimano #28085 üzenetére
Múltkor örömködtem, hogy halk lett a Sensira hátul a melléképületen, mert vízszintbe tettem. Ez igaz is, de ECO módban volt. Azt levéve 600w felett előtör belőle azért a hangzavar FTXF35A5V1B Török gyártás. Viszont ehhez képest hangtalanul üzemel az FTXF35A2V1B Czech Republic verzió minden tartományban. Mivel már szenvedek egy ideje ezzel a telepítéssel és úgy gondolom, hogy nem normális, hogy a melléképületi klíma rezgését nekem akár a 25 méterről családi házban csukott ablakoknál is hallanom kell, ezért hétfőn jelzem a garanciát. Vagy gép vagy telepítés hiba. De ez a kültéri nem marad az tuti. Hajlandó vagyok még ráfizetni is vagy kérek szépen egy cseh gyártást. Esetleg FTXP35L / RXP35L.
Ha egy 70e Ft-os noname ilyen, akkor azt mondom rendben, de azért 230.000 Ft-ért, akkor inkább emelni kell a tétet +100e-rel és ott a fűtő Pana Nordic vagy Fuji KGTA.
-
sanikak
csendes tag
Én meg most C&h artic klímákat
vettem most nagyon dicsérik a szerelők hogy nincs vele baj és 5 év garit adnak rá és H tarifát lehet rá kérni 180 ezerélt daikin ra 350 ezer körül lehet... -
Chaser
legenda
válasz
bazsimano #28085 üzenetére
ftx35kmv1
Mivel a japanok adtak at hivatalosan az eu piacnak, igy nagyon meglepo lenne ha gond lenne a garral ( : foleg h en nem a daikintol vettem hanem magyar kereskedotolvaloszinuleg jobb minoseg mint amit eu piacra gyartanak, rosszabbnak biztos nem rosszabb
Szerk:
Azt nem tudom hol gyartottak, majd korbenezem hatha lathato helyen rajta van, de jo esellyel japan gyarban -
Chaser
legenda
válasz
sanikak #28080 üzenetére
Ezt eddig is tudtuk, sokszor volt rola szo, talan a hitachinal mondtak h ott futesre is ervenyes a 10 ev kiterjesztett gar, persze evi kotelezo 1-2 szervizzel
Gar kiterjesztes ara meg evi szervizek a kiterjesztett idoszakban kb ki is teszik egy masik klima arat
En 5 evre terveztem a daikinnal, 3 ev gar van, ha tovabb megy az nem baj persze -
sanikak
csendes tag
Ugyanit megemliteném kedves Fujitsu márka hivöket hogy 10 garancia feltételei
szóval aki csak klímával fűt ott ugrik...
szoval csak ezért nem vennékÁr értékben vannak jobbak
származás igazolása (az Importőr beazonosíthatósága);
csak az interneten regisztrált, és folyamatosan követett berendezésekre és a regisztrációs felület kötelező rovatainak kitöltése – különösen a rendszeres karbantartásnak a vezetése – esetén érvényes;
az internetes regisztrációra a berendezés beüzemelését követő 90 napon belül van lehetőség;
a kiterjesztett garancia” vonatkozik minden „komfort hűtési” célra használt oldalfali mono és multi split klímaberendezésre. „Komfort hűtés” a lakásban felszerelt (a lakást nem használják idegenforgalmi célokra), jellemzően nyári időszakban működő készülék, amelyet nem technológiai hűtésre (pl. szerverhelyiség hűtése) iroda hűtésre, vagy teljes körű téli fűtésre is használnak.;
a végfelhasználónak meg kell őrizni a kiterjesztett garancia ideje alatt végig a vásárlást igazoló számlát;
az internetes felületen történt regisztrálás, a vásárlást igazoló számla, a telepítési jegyzőkönyv/munkalap, a karbantartást igazoló munkalapok, vagy számlák közül bármelyik hiányzik, akkor a kiterjesztett garancia automatikusan érvényét veszti;
a számláknak és egyéb dokumentumoknak mindenképpen tartalmaznia kell a berendezés típusát (típusszám, model) és szériaszámát (Serial no.)! -
sanikak
csendes tag
válasz
#73959936 #28055 üzenetére
egy klíma hangja pont nem zavarja a gyereket hanem inkáb nyugtatja a monoton szél zaj
legtöb helyen árulnak pl úgynevezett fehérzaj eszközökez gyerekek nyugtatására
nálam is klímával fütöm a gyerek szobáját azota nem kell fel este
és kevésbé ébred fel külsö zajra mert van egy alap zaj.. -
sanikak
csendes tag
válasz
Prozac73 #28072 üzenetére
helló
én 1 db C&H artic klimát javasok (Gree gyártás) wifivel plasma szürövel r32 gázos
5 év garanciával 3d légáramal (fel le ,jobra balra) 1 helyre . estére beálitod hogy oda fuja a levegöt az ajtora és szépen lehüti a szobádat
80.000 üzemorát ad a gyártó...konzol simán elbírja 35 kg ot -60 at is elbír
180+ szerelés... -
sanikak
csendes tag
-
Chaser
legenda
Most lattam egy kulterit jardan, raccsal vedve, teljesen a jarda szintre teve, no ilyet meg nem lattam ( :
Tesztelem a daikint 25 fokon es komfort modban, ugy nez ki ez lesz az eletszeru hasznalati modja futesnel, mindenhol meleg van es nagyon halk -
Chaser
legenda
válasz
Prozac73 #28072 üzenetére
Ablak melle lehet jobb lenne, szobaba akkor is jut, gyanitom az elvalaszto fal vekony szoba es nappali kozt, lehuti a falat, ami majd huti a szobat is, de legarambol is fog jutni oda
H melyiket jo kerdes, en szemely szerint egyiknel se garantalnam neked h 10-15 evig megy, mert mi van ha nem? Nemreg windy talan a mitsukat mondta, h meghibasodasi rataja konvergal a zerohoz -
Prozac73
csendes tag
Sziasztok!
A mellékelt képen lévő lakásban a kék mezővel jelzett területet szeretném HŰTENI, -életszerű használat mellett (tehát a konyhába, mosdóba alkalmanként ki-bejár a zember, nyitja-csukja az ajtót, stb.).
A beltéri egység elhelyezésére ezt a 2 lehetőséget javasolta a szerelő:
az 1. sz. helynél előny, hogy:
- közel van a fő hőforráshoz (ablak);
- nem kell kábelcsatornát a fél szobán keresztül vezetni (esztétikailag ez szebb);
- és a beltéri egység légterelője horizontálisan kézzel állítható a kisebbik szoba ajtaja irányába, és így oda is jut hűtött levegő.
a 2. sz. helynél előny, hogy:
- a kisebbik szobába jobban bejut a hűtött levegő; viszont kevésbé esztétikus és a csövezésnél további felárral jár.
Az ágy az 1. sz. hely alatt van jelenleg.A kültéri egység az ablak alatt, a jelölt helyen.Hűtendő helyiségek száma: 2 és/vagy 3;
Terület: összesen kb.: 38-40 m2;
Helyiség magassága: 2,7m;
Hűtendő légköbméter: kb.: 110m3;
Ablak tájolása és felülete: K-i fekvésű, kb.: 10 m2;
Személyek száma: 1-2;
Hőtermelő berendezések: 3;
Belső elvezetésű kialakítással.
A lakás 10 emeletes társasházban van, panel+ program kereteiben nyílászáró cserén átesett, és 10cm-s szigeteléssel ellátott társasház 10. emeletén.No, és a lényeg, hogy melyik klímát szeretném: természetesen a legjobbat, megfizethető jó ár/érték arányon, ami legalább 10-15 évig üzembiztosan teszi a dolgát, stb.
Amiket kinéztem – több forgalmazással-telepítéssel-karbantartással foglalkozó klímás cég ajánlatából –, de dönteni-választani nem tudtam-tudok, lévén, hogy nem vagyok klíma szakértő és nem tudom, hogy melyik „fotokatalikus-bifidus-titánium-essensis-apple-wasabi” gyakorlatban az eccerű felhasználónak mit jelent (milyen előnye van?, ár/érték arányba megéri-e a felárat?, stb.) vagy csak paraszt vakító reklámszöveg.
Így, hát abban kérem szíves segítségeteket (tapasztalatotok alapján), hogy józan gondolkodással Ti melyiket miért javasoljátok megvásárlásra?Mind ~3,5 kw-osak:
-Daikin Sensira FTXF35A:
-előny: 3+2 év gari; seer: 6,21; R32 hűtőközeg; halk (beltér+kültéri is), no meg Daikin .
-hátrány (?): nincs titánium apatit fotokatalikus szűrő, wifi opcionális.-Daikin Comfora RXP35L:
-előny: 3+2 év gari; újabb modell; seer: 6,62; R32 hűtőközeg; halk (beltér+kültéri is), van: titánium apatit fotokatalikus szűrő; no meg Daikin .
-hátrány (?): wifi opcionális.-Fujitsu ASYG12LMCE:
-előny: 10 év gari (ha… + lóvé); újabb modell; seer: 7; halk a kültéri egység is, van: Apple catechin szűrő; no ez meg Fujitsu.
-hátrány (?): 10 év gari (ha… + lóvé); 410A hűtőközeg; wifi opcionális.-Hitachi RAK-35RPD/RAC-35WPD:
-előny: 10 év gari (ha… + lóvé); seer: 7,8 (!!!); R32 hűtőközeg; automata függőleges és vízszintes légterelés (nem kell kézzel pickálni); halk a kültéri egység is, van: Nano titanium Wasabi szűrő; egy hétre programozható; a kültéri 36kg (van benne vas!); és háát ez meg Hitachi.
-hátrány (?): szervizelési háttér hiánya; 10 év gari (ha… + lóvé); a kültéri 36 kg… (megtartja a konzol?); wifi opcionális.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Misua
senior tag
Sziasztok, Bosch climate 5000/8500 mik a tapasztalatok? Csak hűtésre kell, fontos a halk és megbízható működés. Eddig csak Daikenem volt, de most picit szorosabb a büdzsé, mivel ha minden igaz nem egy készülék kell
-
Chaser
legenda
válasz
LanyUs #28068 üzenetére
Detto ( : inkább betakarózom klíma mellett a hidegtől, mintsem izzadjak :d nálam nincsen bujcika' ha melegem van, de helyette van legalább 1m-es távolság mert magamat se tudom elviselni, nemhogy még más rám fűtsön, ez elég meggyőző ( :
Ijk
az kb 750e 250e/db-bal számolva, annyiból már van értelmes japán klíma szereléssel, ennyiből kijön a kazán, radik, csövek, talán még a gázterv belefér, aztán lehet rákölteni a szerelésre annyit, meg ha födémben akarja vinni kosz, + pénz, burkolat fel m födém felbont, javítás, száradási idő, burkolat vissza stbstb
ajánlatokat kell kérni és akkor megtudja mennyibe kerül a cirkós rendszer
komfortérzetre nálam hangyaf@sznyival jobb csak a radis fűtés, jó klíma és jó elhelyezés kérdése - speciel nyilván nálam nem ártanak a jó hőszigetelések sem nyilván -
van pro/kontra mindkét oldalon, nyilván az embernek magának kell döntenie, azt tudom h egyre több ismerős klímával tervez már, hiába van benn a gáz
persze a legjobb ha van ismerős ahol ki lehet próbálni, nálam nem panaszkodott az se akivel órákig beszélgettünk bennmax ha 30 fokra toltam a beltérit, h száradjon vakolás/glett, h csöppet meleg van ( :
-
Ijk
nagyúr
válasz
Chaser #28067 üzenetére
Sajnos 3 minőségi klíma sem olcsó mulatság. És szerintem a radiatoros fűtésnek még mindig a legjobb a komforterzete. Rezsi talán minimálisan drágább.
Klíma előnye hogy lehet hűteni, ha nincs gáz akkor nem kell bekotni. Ellenben melegviz ellátáshoz bojlerezni kell. Talán a beruhazas is alacsonyabb, bár ez sokmindentol függ.
Szerintem legfontosabb kérdés hogy tolerálja-e a klímás fűtés diszkomfortjait, mint a zaj, és a legaramlas. Ideális esetben ki kellene próbálni legalább 1-2 héten keresztül, de ugye ez nem igazán megvalosithato. Utána tovább lehet lépni a kalkulaciora. -
LanyUs
senior tag
válasz
Chaser #28067 üzenetére
Csak leírtam egy lehetőséget, mivel nálam is ellenezte a klímát. Hát nem is klímáztunk
Szerencsére meleg sem volt annyira. Én soha nem fáztam meg, pedig solo koromban régebben 22 fokra tettem, nem érdekelt a 15 fok differencia. Volt, hogy el is érte és filmnézés közben vastagon takaróztam
A helyzet azóta változott! Többet, mint gondoltam
A férfi ember előbb-utóbb úgyis beadja a derekát a folyamatos "kéréseknek"
Valójában független attól, hogy mennyire van tisztában a dolgokkal. A lényeg a nyugalom és a harmónia
-
Chaser
legenda
válasz
LanyUs #28063 üzenetére
Es azzal a kedves feleseged tisztaban van, h amikor egy beallitott homersekletet "elo kell allitani", az nagy munka, amig azt eleri a klima dolgozni fog, de mikor elerte mar csak temperal, nyilvan ehhez keves 1 perc ( : helyiseg terfogatanak, beallitott es kinti homerseklet fuggvenye, temperalaskor mar csak finom hangol, ezek mar nem on/off klimak amik v 100%-on tudnak menni vagy sehogy, a mai inverteresek 0-100% tartomanyban tudnak uzemelni, ez a lenyeguk
A masik gyakori hiba, ha kinn 35 fok van belulre beallitunk 20 fokot, es csodalkozunk ha utana megfazunkha 35 fok van kinn, es benn 26-28-ra maximalizaljuk, mar az is megvaltas, ki mennyire erzekeny ra, engem pl nem zavar ha 22 fok is van benn, csak ne kelljen 35-be menni utana mert megdoglik kinn ( : de megfazni nem szoktam
Szerk:
Ez a lakas elso ranezesre 3 2,5kw-os klimat kivan, es mindenkepp "h" tarifaval is szamolni kell, joval olcsobb ugy futeni veluk, ha a halozatod alkalmas ra, lokalizaciotol fuggoen egyszeri 50-100e ft, amit par even belul visszatermel
Egyszeru a tortenet, kerj ajanlatokat cirkos futesre, ott a kazan magaban 3-400e ft, aztan radik, csovek, es aztan az anyagarra rajon meg annyi munkadij gyanant
Pjen irta nemreg, h olcsobban fut a klimaival mint a gazos rendszerevel, ami hatranya van, meleg vizet mas eszkozzel kell megoldani es nem lesz teljesen nema, viszont sokkal kevesebb burokraciaval jar, gazos rendszerre meg rajon a gazterv, kemeny belelese ha nem megfelelo, meg egy rakat burokracia, es ha nem akarcs csoveket lehet felver i az aljzatot, klima csoveit akar padlason is elviheted -
Ijk
nagyúr
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ismét felvetődött nálunk a téma fűtés korszerűsítés fronton klíma vagy gáz.
Kiépítéssel,bekötéssel és utólagos költségekkel melyik érné meg jobban?
A házunk 70 nm körülbelül mellékelem a szobák elosztását.Régi döngölt falú ház a folyós résznél tégla a külső fal ott kapott szigetelést is 10 cm-et.
A padlás szintén már szigetelve van 30 cm üveggyapot van fent.
Szerintetek melyik fűtés érné meg jobban?
Gáz van az utcában a csonk nincs bent azt is be kellene hozni.
Klímára talán még az épületfelújítás topikban írta valaki 3-al kellene számolni 250 000 körül lenne/ per készülék ebben benne lenne a bekötés is.
Mivel mint írtam már régebben is felmerült a kérdés már írták mások,hogy a gáz lenne reálisabb nálam,ha van rá lehetőség.Köszönöm
-
LanyUs
senior tag
válasz
kleinguru #28062 üzenetére
Nálunk is ez volt pepitában. A párom mondta, hogy ha érezni fogja a szellőt, akkor nem mehet. Bekapcsoltam és 1 perc múlva ki. Jön a hideg 😀 A gyermek meg nagyon érzékeny rá. Nyáron a melegből be felöltözve az áruházba majd ki és hiába az öltözködés már meg is fázott... szóval a májusban telepített klíma hűtött órai száma nálunk tavaly 1 óra alatt volt...
-
Köszönöm mindenkinek a választ
-
Chaser
legenda
válasz
kleinguru #28060 üzenetére
Itt altalaban nem linearisan kapsz tobbet a penzedert, de "olcsobol" is ki lehet fogni arkategoriajaban kicsivel jobbat mint a tobbi, nekem anno sikerult, de azt a modellt mar nem forgalmazzak
Ugy gondolom ami jelentosen kiemelkedo hangban az a 350e+ kategoria, amibol mar kaptal is ajanlast
Egyebkent asszonykat nyugtasd meg, en erzekeny vagyok klimara de semmi gondom, a legtobb negativ dolog abbol szarmazik, h nem megfeleloen hasznaljak a klimat es nem takaritjak, ami huteskor kb annyi a kotelezo szervizen tul, h par ora befutesz vele havonta ha nyar kozepe is van, ha volt eloleny a belterin utana mar biztos nem lesz
Keresd windyt a forumrol, pannon klima, ha van olcsobban halk gep o tudni fogja es megmondja eleg-e 2,5kw-os - bar sztem nem, de en nem is klimatizalasban dolgozom, lehet rosszul saccolom - -
Chaser
legenda
válasz
kleinguru #28053 üzenetére
Szerelessel 250-tol vannak az ertelmesek kb, 2,5-es mar keves lesz ida sztem, ha a halksag nagyon fontos, 75 legm3, nalam 100-at visz 3,5-es
Felsoroltakkal melle nagyon nem nyulhatsz, daikin, fuji, mitsu stb, hatalmas elvarasok ne legyenek, ez nem az az arkategoria, emellett mondhatom h a szerelessel 250e-be kerulo daikonom halk, de tudom h van ennel sokkal halkabb is -
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest