Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
stevewonder
aktív tag
Lényeg a lényeg: nem kell 2.5-es madzag, ha külön biztosíték van előtte. Aki mást mond az... A 1.5mm2 C16 meg tilos. 10 C még jó(kb. 15A körül old le) Mondjuk inverteresnél mindegy, mert nem húzza annyira meg a hálózatot. Én B párti vagyok, ezért ajánlottam.
-
Killer01
őstag
válasz
TeeJay #12956 üzenetére
Ha csak az van rajta akkor elég, de a legtöbb helyen egy már kiépített körbe kerül be mint új fogyasztó. Ott kell utánaszámolgatni kicsit, és ha kell módosítani. Nálam pl 3,5-ösre hűtésnél full gázon 1,15 kW-ot ír az adatlapja, meg 10A-es "ajánlott" kört. 1 db 16A-es körre raktam a 3,5-öst és a 2,5-öst, ezen van még plazma tv/pc/médiabox .. gond nélkül megvagyok.
-
pjen
félisten
válasz
stevewonder #12953 üzenetére
Azért azzal a 10A es "B" karakterisztikájú kismegszakítóval vigyázni kell,hisz pont az a lényege,hogy gyors.Ez egy forgó gépnél nem mindíg előnyös.Egy "C"karakterisztika viszont simán túléli a kompresszor indulásánál esetleg fellépő rövid idejű áram lökést.
-
Male
nagyúr
válasz
stevewonder #12953 üzenetére
1200W-ot írtam egy 2.5kW-os klímára és nem 3500-at egy 3.5kW-osra... és ez az 1200W annyira igaz, hogy én mértem a tél során.
Amire válaszoltam, ott 6A-ről volt szó, és nem 10-ről mint bőven elég...
"Épeszű ember nem": Nyilván ezért van 16A kismegszakító feltüntetve a szerelési kézikönyvében...
Olyat meg sehol nem írtam, hogy ezt 1.5-ös vezetékre tegyék, hanem hogy vastagabbra...
-
stevewonder
aktív tag
Elnézést, de bele kell folynom ebbe a beszélgetésbe.
Nem várnak el szerintem. A leadott teljesítmény a 3.5kW, nem pedig a felvett. Szépen néznénk ki, ha egy 3.5-es készülék ennyit is fogyasztana. A 1.5-es vezeték 10-es B biztosítóval bőven elég, (továbbmegyek: ép eszű ember nem rak 16-ost egy 1.5-es rézvezetőre még védőcsőben sem. Pláne nem c karakterisztikájút, mert az elengedi 20A-ig legalább) ez ugye 2.3kW. Ha valakinél ezt leveri (B-vel kb. 2.6kW) az cseréltesse ki a készüléket. Még az on/off sem képes rá. -
Zeki
nagyúr
válasz
szabogabor10 #12948 üzenetére
Nálam ez a sziszegés tényleg max pár percig tart, de az nem 20-30 perc, csak 1-2.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
szabogabor10 #12948 üzenetére
Vákumozást rendesen megcsinálták?
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
szabogabor10 #12945 üzenetére
20-30 percig? nem. Hívd ki a telepítőt.
-
Sziasztok!
Az normális, hogy a Mitsu klímám beltérije indítás után kb. 20-30 percig halkan sziszeg? Gondolom ez a hűtőközeg áramlásának hangja. Automata üzemmódban van, tehát induláskor nagyobb fordulaton megy, aztán szépen leszabályoz.
-
Razor1
aktív tag
válasz
dzsordzsó #12936 üzenetére
Nekem szerelő mondta, hogy teljesen össze-vissza csomagolják. Múlt héten szerelték a másodikat, ennek más a kapcsolója, mint a tavalyinak. Cserébe kompatibilisek egymással. Nekem YAA1FB és YB1F2 van, előbbi tud háttérvilágítást és csicsásabb, utóbbi nem és elég kicsi. Ha jól látom Aliexpress-en kb. 2000 Ft-ért olyat rendelsz, amilyet csak akarsz...
-
Ahogy látod a többiek hozzászólását, az ilyen ügyfeleket vagy lehúzzák a végén, hogy még is ők járjanak jól, vagy élből elküldik, ha nem akarnak kekec embernek dolgozni...
Ez nem jó út szerintem se, kivitelezhető, de 99% hogy Te jársz rosszabbul.Azt hozzáteszem, hogy pl a villanyszerelést, többen is mondták, hogy csináltassam meg saját bejáratott villanyszerelővel... de a klíma és a klímatelepítés... és a garancia időn belüli karbantartás, elég nehezen szétválasztható.
-
Nabuk
csendes tag
Egy átlagos ember jó esetben egyszer vesz klimát magának. Szinte lehetetlen hetköznapi emberként felmérni, hogy ki milyen szakértelemmel tud beszerelni egy készüléket. Ezért aztán én az árajánlat kérésemet két részre osztottam.
1. készülék
2. beszerelésű
mindkettőre külön kértem árajánlatot. Természetesen az lenne számomra is az ideális, ha ugyanaz a cég szerelné fel, aki eladja a készüléket.De ha X cég olcsóbban adná a klímát és Y cég a szerelést, akkor X-től venném meg és Y szerelné be.
-
Ez egészen konkrétan gyártói javasolt végfelhasználói ár vélhetően, mint ahogy előttem is írták.
Amúgy hozzáteszem, hogy leginkább az körvonalazódik - több ajánlatkéréssel a hátam mögött - hogy a beüzemelés és a hozzá adott szakértelem, vagy nem értelem - az ami árban és úgy összességében is számít, nem az, hogy melyik cég adja "30" forinttal olcsóbban a másiknál a készüléket.
Őszintén, eddig 1 cég volt az aki makulátlan ajánlatot adott, ami kitért szinte mindenre, nem volt benne esetleges felmerülő, nem számolható költség/kiadás... és ez az ami rettenetes, hogy az almát a körtével hasonlítgatod szolgáltatás szinten, míg készüléknél "dobozt" veszel, ami ugyanaz x-nél é s y-nál is. -
dzsordzsó
csendes tag
Gree Comfort tulajokat kérdezném,ill. aki tudja.Melyik beltéri,melyik távkapcsoló van hozzá?Pl:GWH12KF-K3DNA6G/I beltéri YB1F2 távirányítóval.Ezek a jelölések rajta vannak a beltéri oldalán lévő matricán,a távirányító hátulján.Vajon a különböző beltérik működnek a másik típusú távokkal?Melyik távnak van háttérvilágítása?
-
Nabuk
csendes tag
Sziasztok!
Hát ezt nevezik kőkemény kartelezésnek. Kíváncsi vagyok mit szólna hozzá a GHV.
Minden Fujitsu klímát 16 cég fillére pontosan ugyanazon az árok kínálja.
http://www.arukereso.hu/klima-c3172/fujitsu/asyg12lmca-aoyg12lmca-p167289090/
Fisher klímák esetében 9 cég.
http://www.arukereso.hu/klima-c3172/fisher/fsaif-art-120ae2-b-fsoaif-art-120ae2-p334747252/
Nyugodtan lehet tovább mazsolázni. az arukereso.hu oldalon.
Kérdem én, hol van itt a verseny?
-
allein
addikt
Sziasztok. Figyelmes lettem a videón hallható fura hangra, szerintetek mi lehet? Mi az ami a jobb oldalon lebeg a klíma beljesén belül. Hang mintha a bal oldalon erősebb lenne
Szerk: kikapcsoltam és vissza, nem hallható már az a fura hang amit a videón lehet hallani.
-
Nazo
tag
válasz
csemberlen #12918 üzenetére
Hálószobában van, azért vettem mert ha 2-3 napig meleg van akkor este nem hűl le a levegő és nem lehet aludni.
Van hangja, de a Blahától egy utcányira lakom, és halkabb mint a nyitott ablak, meg monoton, szóval simán tudok mellette aludni. Van éjszakai módja is azt még nem próbáltam, high-on csapattam, mert engem nem zavar a hangja. (Sokkal halkabb mint ami volt előtte használt, de annak a műanyag részei berezonáltak, itt kicsit a kompresszort hallod, meg leginkább a szelet) -
baloghgabor
aktív tag
No, volt szó a legújabb mobil klímálról ismét. (Igen en is idegenkedek nagyon tőle!). De mivel fűtésre szeretném továbbra is (vastag vályogfalú épület, egyéb, fatüzelés is van), és anyagilag sem engedhetem meg, hogy egy igazi, fűtésre gyártott klímát szeteltessek be (300ezer felett + a min. 50ezres szerelés). Most látok egy ilyet: http://www.klimapont.hu/nord-nph12aj-k3nna1a-laffis-35-kw-os-mobil-klima-887 . Ennyire leadta a Nord, vagy valamire jó lehet? Köszönöm a véleményeket!
-
TeeJay
félisten
azért szerintem 1,5-ös réz kábel 10A kismegszakítóval elég kell hogy legyen
az 2,3kW fogyasztás... ciki lenne ha egy 2,5 vagy 3,5kW-os klíma annyit rántana -
válasz
Quqesz #12925 üzenetére
Köszi!
Réz van mindenhol, és minden kötés wago. (legalább is azokon a szálakon, ami a fő használati kör)
Viszont ha még fér a szekrénybe csináltatok egy külön kört a két 5kw-nak és akkor nincs lutri.
Kakaó van bőven, 3*40A bejövőm van...
Szóval nem ezen a x méter kábelen és biztosítékon fog múlni... -
Quqesz
nagyúr
Ott kezdődik milyen kábeled van:réz v alu. Az sem mind1, hogyan van összetoldva(wago,csoki,sodorva). Nekem egy Midea 3,5kw megy alu kábelen(vastagabb 2,5mm²) és elmegy a 10A-es kismegszakítóval. Biztonságból én cseréltem le 16A-ról.....szóval a réz 1,5mm²-es kábel 3-3,5 kw-ig jó(felvett teljesítmény a hálózatból) 16A kismegszakítóval, aztán kevés.
-
Zeki
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #12919 üzenetére
Gratulálok! Mostantól kellemes klímájú lesz az otthonod.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
csemberlen #12918 üzenetére
végre nekünk is felkerült a helyére kettő darab daikin split klíma, kábé 1 hete teszi a dolgát
-
Nazo
tag
válasz
Sungoo #12913 üzenetére
Régi két szárnyas dupla ablak, üvegkivágást terveztem, szereztem is eszközt, de végül inkább leszedtem az ablak szárnyakat, és felraktam egy szívósabb fajta szigetelést, amit előtte kivágtam.
Így néz ki. -
Nazo
tag
Sziasztok,
tudom hogy itt nagyon mobil klíma ellenes a hangulat, de sajnos van amikor nem lehet másképp megoldani a dolgot. (Vagy max ablakklímával.)
Én is ilyen helyzetben voltam, és ugye két csöveset újonnan sehonnan nem lehetett kapni, egészen mostanáig!!!
Akit érint a téma:
http://bolthely.hu/paramentesito/id/00092_Mobil_klima_es_paramentesito_3_5_KW_-_2_csoves__uj_technologia__energiatakarekosabb_-_Trotec_PAC_3550_PRO
Egy hónapja rendeltem, és most jött meg hétfőn (Elvileg már van készlet csak az első beszerzés csúszott "picit"), azóta használom, és a 6*7m-es szobát(3.5m belmagasság) gyönyörűen hűti. Nem két perc alatt, de tényleg kellemes klímát csinál, a mostani 26-27 fokot simán levitte 22-re.Csak gondoltam megosztom, mert sokat keresgéltem én is mire találtam, és eddig nagyon bejön!
-
TeeJay
félisten
mondjuk ha sikerül panel lakást vennem én is azzal kezdem majd hogy komplett villamossági szerelés
és akkor minden szobába megy majd 2,5-es réz kábel, klímához külön külön 16A kismegszakítóval
tehát semmi más körre nem lesz kötve. úgy a biztosmásik kérdésben hogy 18nm-es kívülről nem szigetelt panel szobára ahol fotós lámpák meg több csúcsgép pörög és tekerjük a meleget egy páran oda 2,5kw vagy 3,5kw a jobb választás?
Daikin FTXB25C és FTXB35C között alig van árkülönbség akkor meg már a nagyobb megéri hiszen lehet 6év múlva 42fokos nyarak lesznek és akkor egész nap fogom járatni amit a kisebb nehezebben bírna
-
Male
nagyúr
válasz
TeeJay #12907 üzenetére
Klíma függően a 6A azért már határeset... fűtésnél, szellőztetés után simán 1200W fölé ment nekem egy 2.5-es klíma... és most télen azért nem volt -20 fok. Nem tudom minek ezen spórolni, pár száz Ft-ot spórolni egy több százezres beruházáson, a tápellátás kicentizésével
( Ha meg később H tarifát akarsz, akkor úgyis 16A-es lesz, és ennek megfelelő vezetékvastagságot fognak elvárni, szóval cserélheted ki... ) -
TeeJay
félisten
voltam ma bent a pannon klímánál és a srácok azt mondták 6A biztosíték bőven elég egy 2,5 vagy 3,5kw-os klímának
mondjuk ők nekem 53nm-es panel 18nm-es nagyszobára 2,5kw-os Daikint ajánlottak, állítólag 3,5kw feleslegesen nagy már ide
mondjuk mivel sok csúcsgépem van meg fotózok is bent azért van lámpa meg gép ami tekeri a meleget úgyhogy lehet mégis 3,5kw-os klímát választom
többi szobába 2,5-ös elég -
pjen
félisten
-
Köszi mindenkinek!
Ha minden klimanak lenne adatlapja... és ha van akkor szerepelne is benne, az jó is lenne.
3x2,5 és 16A alatt nem tenném pl azért sem, mert van 1,5-es kábelen 10A biztin a 3kw-os hölégfúvóm, ami időnként besokall.
12A-16A-t írnak, ahol találtam adatot, 3,5kw-ra meg 10A-ert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest