Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz yakuza.tora #9951 üzenetére
A 932-es jó kuckó, csak eléggé drága, persze ettől is van drágább, mint a Corsair, ami jó is lenne, olyan 30 ezer forint körüli áron, de nekem nem ér annyit egy gépház, inkább veszek egy erősebb tápot! Amúgy (rákanyarodva a minimál modding témára) alig várom már a P180-at, mert ma vettem hangtompító szivacsot (1,5m2-t), meg holnap veszek matt fekete festéket is, és már csak a ragasztó fog hiányozni. Utána beruházok valamilyen moduláris tápra (használt is jó), és az új Coolink ventikre!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
No-kia
addikt
Hello! a Gigabyte Luxo X140 belseje milyen?mert képet nem találok róla sehol
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
W.
tag
Hello! Szeretnék venni egy corsair h50 prchűtőt és valami házat keresek, aminek hátul van 12cm-es hely, és viszonylag olcsó. én az aerocool 2 vagy 3t-re gondoltam, szerintetek jó lesz?
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Most raktam össze egy új konfigot (lásd adatlap! - egyelőre videókártya nélkül), amit egyelőre egy a bátyámtól kapott régi Codegen házba szereltem be (nyugi, a táp egy 400W-os FSP). Most még elvagyok ezzel a kuckóval, viszont később szeretném valami pofásabb, lehetőleg mATX-es házba rakni. Nézegettem a CM Elite 341-et, viszont több aggályom is van ezzel a házzal kapcsolatban:
1. Ha később egy 5750-es kártyát raknék a konfigba, befér-e ill. le tudom-e hűteni első/hátsó 12cm-es hűtőkkel?
2. A 3,5"-os vinyót hova érdemes rakni? Ránézésre nem sok hely van az alaplap széle és a beépítőkeretek közt.
3. Meg lehet-e valahogy oldani a tápkábelek normális elvezetését (akár gányolással is), hogy ne nagyon akadályozza a légáramlatot?
4. Mekkora procihűtő fér el benne? Jelenleg gyári hűtőt használok, helyette néztem Hyper TX3-at és 212+-ot is (ez utóbbinál félek, hogy nem fér be, vagy rálóg valamire a lapon).
5. Néztem még az Antec P180 mini-t, és a Silverstone TJ08-at is, viszont mindkettőt drágállom, milyen álló, de alacsony mATX házak vannak még a piacon (úgy 15-16k környékén), amikre érdemes beruházni?A válaszokat előre is köszi.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
mrbig25
őstag
Szia!
Volt CoolerMaster 341-es házam és íme a válaszok:
1 - 5750-es kártyádat el fogja nyelni Nekem volt benne GeForce GTX260 is, és gond nélkül elfért. Volt benne Ati 4870 is, ami talán jobban melegszik, de azzal sem volt gond. Szóval méret és hőfok miatt nem kell aggódnod, de ehhez kell 2db 12cm-es venti...
2 - ha jól látom, akkor 1db belső vinyód van. Ezt vagy a ház aljára teszed az ennek kialakított helyre, vagy pedig egy 5.25"->3.5" átalakítóval az ODD alá-fölé. Sztem így a legjobb kábelezés szempontjából is, illetve így van a legkevésbé útban.
3 - el lehet vezetni a kábeleket némi találékonysággal. A legzavaróbb ugyebár a 24pines alaplapi kábel, de ezt némi ügyességgel be lehet hajtogatni az hdd-tartó és az oldallap közé a többivel egyetemben. A hsz-em végén linkelek egy pár képet...
4 - A TX3 tutira elfér, a 12cm-es ventilátorral szerelt hűtők már kevésbé.
5 - az általad említett Antec és Silvestone házon kívül, nem sok álló mATX ház létezik sajnosÉs a képek: erre tessék. Bár már nem teljesen gyári, a lényeg kivehető. Normálisan elvezetett Sata kábelekkel még jobb lenne. Illetve a két PCI-E kábel is belerondít a képbe...
...
-
Zanik
addikt
válasz mrbig25 #9962 üzenetére
Hű, köszi a kimerítő válaszokat, meg a képeket. Látom lefestetted a belsejét feketére, nagyon állatul néz ki! Később talán is megpróbálkozom vele. Hátulról kivágtad a rácsot? Miért? Szépek azok a Coolink ventik, csak túlságosan Nvidiás a színűk!
Amúgy találtam még egy álló mATX-es házat: Aerocool PSG Qs-200! Nagyon tetszik a HDD rögzítési módja, mert így talán kevésbé kerül közel az alaplaphoz (bár az alsó részen egy nagyobb videokártyához még így is közel kerülhet). Ráadásul ebbe elöl-hátul összesen 3db 12cm-es venti fér (oldalra nem tervezek rakni). Compuweb-nél hirdetik is, jó áron!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
mrbig25
őstag
Szívesen
A rácsot csak azért vágtam ki, mert egyrészt jobban néz ki, másrészt minimálisan csökkent a szélzajon. A Coolink ventiket meg még az nVidiás korszakomban vettem
Ez az Aerocool ház eléggé hasonlít azért a CM 341-hez, viszont hűtés szempontjából biztos jobb nála és tényleg ötletes a HDD rögzítés is. És ha jól olvasom gyárilag kapsz hozzá két ventit is. Szóval ezek alapján nem lehet rossz választás.[ Szerkesztve ]
...
-
Sider
csendes tag
Szerintetek melyik házat érdemesebb megvenni?
1. CM Gladiator 600
2. HAF 922A HAF jobban tetszik.. Mennyire porosodik? Mindenféleképpen kellene bele szerelni porszűrőt?! Ha igen, akkor 20 cm-eset hol lehet venni?
Melyiket érdemesebb megvenni?
-
Ponge
csendes tag
Hy!
Nektek mi a véleményetek ezekről az alul tápos házakról? Kinek mi a tapasztalata? Én most max. 15e-ért vennék házat, ami jól hűthető levegővel (a szobám nyáron 30+°C). Core 2 quad meg nvidia 9800 kerülne bele. Az alul tápos nem szív be sok port (padlószőnyegem van) és a vezeték bármely tápnál elér a fent levő alaplapig vagy méricskélnem kell (ami elég nehéz ugye mert a ház még nincs meg)? Illetve még: úgy akarom h elöl 1 venti beszívja a levegőt, hátul és bal oldalon 1-1 pedig kifelé fújja, ez így működőképes? Esetleg tudtok házat ajánlani?
Előre is köszönöm a választ.Ponge
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Szia!
Nekem egy CM Scout-om van, ez alsó tápos. Én a lábait kicseréltem nagyobbra és így nagyon jó. Mondjuk nekem az asztalon van és nem is szőnyeg van a szobámba, de az fix, hogy így halkabb a cucc. A házban áramló levegő nem a tápon akar kijutni, így nem is pörgeti annyira a táp ventit.
A tápkábelek hossza jó ha van 45 cm, főleg ami az alaplapra csatlakozik Milyen tápot akarsz?
15k-ért nem tudom találsz-e alsó tápos házat Azt hiszem a CM Gladiator 600 van azon az áron, vagy a környékén... esetleg CM 590.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Pf... nem is kérdés, hogy HAF922 a kettő közül Porszűrő pedig úgy tudom van benne elől... de ha nincs, akkor tudsz bele venni. Egyébként olyan brutálisan nem porosodik. Nekem a Scout-om még nem volt tisztítva, amióta megvan (kb. 1 hónapja) és nem mondhatnám, hogy poros.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Ponge
csendes tag
válasz total90 #9967 üzenetére
HKC USP 5565 tápom van. A gladiatort néztem énis, de van még a gigabyte Luxo sorozata (4 féle ház), azok is alsó táposak és még olcsóbbak is. A lábait hol lehet kicserélni ill. rendelni magasabbat? A képek alapján jól néz ki. Én úgy terveztem h egy egy lakkozott lécet teszek előre meg hátulra a lábak alá, így megemelem.
http://www.hkc-europe.com/showPro.asp?ArticleID=393#
Ezen hol a fenében írják h a kábel milyen hosszú?
Ilyet találtam:
Length of mainboard cable 42 cm
Length of PEG cable(s) 57 cm
Maximum molex cable length 72 cmEz elég hosszú szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Nézegettem a Giga házat. Nem is rossz... az anyagminőségről viszont nem tudok nyilatkozni. A tápod kábeleinek hossza pedig elég lesz. Nekem 45 centisek, amik az alaplapra mennek és még elvezetni is bírtam, hogy ne lógjon be a házba. Ilyen nálam: [link]
A lábakat én csináltam egyébként, most kapásból nem is tudnék neked ajánlani egy helyet sem, ahol vehetnél... Talán az ipon vagy hasonló webshopok oldalán találsz.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Ponge
csendes tag
válasz total90 #9972 üzenetére
öö, még annyi kérdésem lenne h bármekkora videokártya belefér a Gladiatorba? Nem lóg bele a hdd rekeszbe? (nekem képen olyan kicsinek tűnik a hely). Adatai: (W) 202 x (H) 440 x (D) 485 mm.
http://www.coolermaster-europe.com/upload/product/6564/gallery/full/top5.jpg?390497962Ezen a képen pl eléggé közel van.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Szerintem: 01-Elől beszív
01-Hátul kifúj
02-Alul beszív
02-Felül kifújA 01-es és 02-es jelzésekkel megjelölt szellőzési elveket együttesen is lehet alkalmazni, de a legtöbb user gépháza csak esetleges vágások és moddolások esetén lenne alkalmas alsó, és felső ventillátorhelyek kialakítására! Így a legtöbben a 01-es módszert használják, mely tökéletes lenne, de a mai videókártyák néha megkívánják az alulról való szellőztetést, ezért érdemes a két fajta szellőzési rendszert társítani.
Remélem érthető ... Elnézést ha kicsit érthetetlenül fogalmaznék ...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
aero.
veterán
válasz Tothgera30 #9978 üzenetére
csak a legtöbb házban nincs alul-felül, aztán láttam mondjuk, hogy Gladiator, szóval így is okés, sőt jobb is, mert az oldallapon hangosabb.
-
total90
veterán
Az én házam és a Gladiator belsőleg ugyanaz. Nekem egy 8800GT-m van, ami 24 cm. Ennyi hely van még mögötte: [link], tehát kb. 5 centi. Milyen kártyát akarsz beletenni?
Ja és nálam úgy van, hogy elől be, hátul és felül meg ki. Most veszek Accelero S1-et a graf. kártyára, akkor meg lesz még egy ami befelé fúj az Accelero-ra, mert nem akarom arra rakni direktbe.
[ Szerkesztve ]
-
Ponge
csendes tag
válasz total90 #9981 üzenetére
Egyelőre egy 7900gt kerül bele, később meg nem tudom, ezt a házat (ha beválik) hosszú távra venném. Téged is megkérdezlek, alul a táp megfelelően tud levegőt beszívni? Nekem padlószőnyegem van (téged is megkérdezlek mi a véleményed erről). Bár megemelném egy egy léccel elül és hátul.
-
total90
veterán
A 7900GT simán befér, meg később is be fog szerintem... persze egy 5970 nem biztos, de felesleges is egy olyan kártya. Az 5870 viszont befér
Ha a házat megemeled, akkor biztosan kap elég levegőt. Nekem 5 centisek a lábak, úgy pedig tutira jut be elég levegő. Annyi, hogy alul a porszűrőt szerintem megéri kivenni, mert úgy még több levegőt kap a táp, no meg a hangja is szebb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne felétek, hogy egy "CODEGEN M601-CA MIDI ATX2" típusú házba bele fér-e az ati 5770-es vga kártya.
Olvastam hogy kb. 22-23cm hosszú, ennek a háznak a méretei meg: 470x195x440.Nem tudom, hogy bele fér-e. Kérlek segítsetek!
Vagy esetleg, ha így könnyebb akkor tudnátok ajánlanlani egy házikót ami belefér a max 10-11 ezres keretbe és ráadásul szellőzik is + az 5770 is elfér benne.
Köszi előre is, üdv: Dave
-
total90
veterán
válasz Reaper04 #9986 üzenetére
Az 5770 nem egy hosszú kártya... Ez a Codegen helyett meg nézz rá ezekre pl.: [link], [link], [link], [link]. Ez utóbbi különösen jó választás lehet, de persze sokkal szélesebb a választék. Minden esetre a Codegen és LC Power házakat én elkerülném a helyedben
-
somasz
addikt
Üdv!
Ti melyiket vennétek?
NZXT Beta Evo, avagy M59?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
total90
veterán
CM 690 II teszt [link]
-
total90
veterán
válasz Tothgera30 #9997 üzenetére
Itt (Szerbia) január végétől kapható lesz, de drága... Az induló ára majdnem megegyezik a HAF932-vel és az szerintem jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest