Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Steelmanus #25950 üzenetére
Nem tudom, a Vaya-nak nem volt módomban mérni a venti zaját. A Sharkoon ventik egyébként nem nagy levegő szállítók, emlékezetem szerint kicsit leszabályozva nem hangosak.
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik házat érdemes megvenni?1. CM 690 II - 18 ezerért, ezekkel a ventikkel: 2db CM 14-es venti,1db CM 12-es venti,1db CM Sidekickflow 12-es zöld ledes venti.
2. HAF 922 -20 ezerért, elől egy 20cm-es venti + fent is ( a hátsó 12es az hiányzik) + 30 cm-es piros neon
Használt mind2. Előre is köszi a válaszért!Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
Wasp91
aktív tag
Köszi a válaszokat!
CM 690 II az advanced, HAF 922 pedig feketére van festve belül ( a hirdetés szerint)
Amúgy én pl azért a HAF-ra gondotlam mert a 20 cm-es ventik jóval halkabbak gondolom én + jobban szállítják a levegőt. Bár a 690 II-ben a HDD rész jobban megvan csinálva.Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
félisten
válasz Levi's #25959 üzenetére
Bocs, hogy belevaúúú... de a szélzaj és a ventilátor átmérője közötti összefüggés annyi, hogy azonos profilú lapátoknál, azonos fordulatszámon, de nagyobb átmérő esetén valóban nagyobb a szélzaj. Ha kisebb a fordulatszám, akkor a szélzaj is kisebb lehet azonos légszállítás esetén. Ezért vannak a tápegységekben ma már általában 12 v. 14cm-es ventillátorok 8cm-esek helyett...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Levi's
tag
-
Inkv1zítoR
tag
szerintetek egy i7 2600k-n levő Noctua NHU12-höz és egy Asus 7970 DCII TOP-hoz szellőzés szempontjából melyiket ajánlanátok? Cooler Master Silencio 550 vagy HAF 912 Plus? Csak mert nem szeretnék szaunát odabenn.
Asus ROG STRIX SCAR II 17.3" GL704GW + HP Omen 32" 1440p
-
félisten
válasz Wasp91 #25961 üzenetére
Még egyszer: ezt így kategorikusan nem lehet kijelenteni. De ha adott légmennyiséget akarsz megmozgatni, akkor azonban egy 20cm-es venti általában alacsonyabb fordulaton képes rá, mint egy 12cm-es.
Cooler Master MegaFlow 20cm - 700RPM fordulatszám, 110CFM légszállítás, 19dBA zaj.
Cooler Master Excalibur 12cm - 600-2000RPM fordulatszám, 26.4 - 85.6 CFM légszállítás, 13 - 30 dBA zaj.
Szóval a kérdés az, hogy mit akarsz? A 20cm-es ventik valószínűleg 300-400-as fordulaton tudnak annyi levegőt átmozgatni, mint a 12cm-es 600-800-ason.
Ha a csend a fontos, akkor annyiból jobb a 12cm-es venti, hogy rengeteg féle van, köztük direkt nagyon csendesek is. Nekem amennyi tapasztalatom van a 20cm-es ventikkel, az nem mérvadó (szerverszekrény, de zajtalanul teszik a dolgukat...).
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
kromatika
veterán
válasz Inkv1zítoR #25963 üzenetére
Szia.Ehez a konfighoz,én a HAF 912 Plus melett döntenék .Főleg ha a szellőzés szempont,ami ehez a konfighoz fontos. Silencio 550 csendre kihegyezett ház,és nem mondhatni jó szellőző háznak.
[ Szerkesztve ]
-
dragon1993
őstag
Sziasztok egy 6950 befér egy SHARKOON Vaya -ba vagy vegyek inkább egy Thermaltake Commander MS-I -et ?
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Inkv1zítoR #25963 üzenetére
Mindenképpen a haf912+, a silencio nem igazán való komolyabb kofignak. A hafba is vegyél egy 20cm-es ventit még pluszban.
Cifu: 20cm-esből is van azért elég sokféle (vagyis ez 14+, de a témával kapcsolatban szvsz irreleváns, hogy 20 vagy pl. 22cm).
dragon1993: belefér, de a szellőzés miatt inkább az ms-i-t vedd, s bele még vagy 2 12cm-es ventit.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz dragon1993 #25966 üzenetére
SHARKOON Vaya
Compatibility:
Max. length graphics card 27 cm
Max. height CPU cooler 15.5 cm
Merd le vagy nezd meg a videokari parametereit, fezlergabor jol irja az MSI-k szoktak nagyjabol a legrovidebbek lenni.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Inkább kisebb zajt szvsz. Pl. egy-egydb 300-400rpm-en járatott 20 centis venti felül és elől, valamint egy-egy 14-es ~500rpm-en alul és hátul, s megvan az optimális hűtés, kb. némán.
Steelmanus: Az ms-i-t nem mint a márkát, hanem mint a házat (thermaltake commander ms-i) értettem.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
Tudtok ajánlani nekem egy házat?
Gamer gépet szeretnék majd összerakni, de sajnos a házamat is (szerintem) le kell cseréljem.(Fujitsu siemens p5915) Mert csak elől van egy 12 cm-es venti, hátulra meg nem lehet elvileg rakni.
Konfig:
asrock H77M
intel core i3-2100
Ati Radeon Sapphire HD 7770
4 (vagy 8) gb kingston ddr3 1600mhz
tápot még magam sem tudok, ha tudtok valamit, meghallgatom.Ne legyen drága, ha lehet, valószínűleg használtat fogok venni.
-
mercenaire
tag
Sziasztok. Plexi házat szeretnéka fiamnak. Lehet, hogy lerágott csont de kíváncsi volnék a véleményetekre erről, hogy érdemes e beruháznom rá mivel nem értek a témához annyira.Mik az előnyei ( ha vannak ) és hátrányai. köszönöm.
[link]http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mercenaire
-
albert8
veterán
válasz mercenaire #25973 üzenetére
Az első, hátsó venti elég kicsi és több nincs is benne, de elég lehet, ha nem komoly gép kerül bele. Egyébként meg teljesen más mint egy átlag ház ezért a többi /szerintem negativum/ ezzel a kinézettel jár.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
horush
addikt
válasz mercenaire #25973 üzenetére
Hali. Hát én ilyet biztos nem vennék. Nem lenne elég, ha az oldalán lenne egy szép nagy ablak?
-
törölt tag
válasz freaghill #25976 üzenetére
Vegyél egy Sharkoon Vaya-t 8k-ért, használtan meg egy FSP/Chieftec 400-as tápot, 5k-ért kapsz. Bár nem tudom milyen VGA kari lesz a gépben... A Vaya-ban van kábel menedzsment, 2 db ventivel hűthető. SSD beépítő keretet 500 Ft-ért vehetsz. Elvileg egy sima 2.5 colos noti vinyó beép. keret jó lehet, ha szerencséd van és jó helyen lesznek a furatok...
[ Szerkesztve ]
-
Levi's
tag
A Cooler Master Trooper tetején lévő műanyag borítás minőségéről tudna valaki pár szót írni?
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Megrendeltem a következő konfigurációt. Mint látjátok Sharkoon Vaya lett a házam, azonban a hsz-eket olvasgatva elbizonytalanodtam:
Kellett volna rendelnem még valamilyen keretet az SSD számára? Ilyen cuccal még nem volt dolgom, nem tudom, hogyan történik a rögzítése.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
mercenaire
tag
válasz albert8 #25974 üzenetére
Hát nem egy komoly config kerülne bele elvileg. Meg azóta utánaolvasgattam és elég meggyőző érvek hangoztak el ellene Csak nagyon megtetszett, azért voltam kíváncsi azok véleményére, akik tőlem sokkal jobban értenek hozzá. Köszönöm.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mercenaire
-
Steelmanus
addikt
válasz #98593280 #25979 üzenetére
Elnezest csak kiegeszitenem a Vaya haz infojat, mert amit freaghill szeretne beleepiteni konfigot annak mar a procira kell egy erosebb huto, es a Vaya honlapjan ez all: Max. height CPU cooler 15.5 cm Szoval ha a Vaya haz mellett dont vegye figyelembe a huto valasztasnal is. Regebben en is nezegettem de pont emiatt mondtam le rola.
mercenaire Jol teszed ha lemondsz rola, nekem a haz baloldalan plexi van es csak ugy gyujti a koszt, alig lehet letisztitani, es nagyon erzekeny a takaritasra is mert konnyen karcolodik meg melegvizes takaritasnal is. Igy egy ido utan bemattul.
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz Steelmanus #25986 üzenetére
Milyen ház mellett döntöttél?
Sima i5-ös hűtő nem lenne elég? :S (9cm) -
Steelmanus
addikt
válasz freaghill #25987 üzenetére
En egy Zalman Z9 mellett dontottem, de ki is meriti a keretet amit haz + tap-ra szantal.
A gyari procihuto csak abban az esetben eleg ha nem terheled nagyon a geped, viszont ha igen akkor mar eleg hangos lesz. Ha ez nem zavar akkor jo az is termeszetesen.
Itt egy video nezd meg, lathatod majd hogy hova szereli az SSD-t a srac.[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz Steelmanus #25988 üzenetére
Megnéztem a videót... SSD szemppontjából ez akkor jobb lenne, meg mert több ventit lehetne berakni.
-
törölt tag
Pár hőfok mérés ebben a nagy melegben.
Szereplők: SilverStone RL01, i3-2100, TX3 + HD4850Gyári 1 db 12-es ventivel (első pozíció)
Cpu 9-es Coolink FAN és a gyári első FAN is MAX-on: LEVEL 10
HDD: 33 fok, CPU: 45 fok, MB: 45 fok, VGA: 55 fokÖsszesen 5 db ventivel + cpu FAN (Coolink 9cm)
- gyári első 12-es
- alul 12-es Arctic Cooling F12
- felül 2 db 14-es Thermalright TY-140 PWM
(jó kis ventik, mert 12-es helyre is beépíthetőek
- hátul 1 db Coolink SwifMinden venti LEVEL 3 !!!
HDD: 31 fok, CPU: 38 fok, MB: 39 fok, VGA 48 fokMInden venti maxon, LEVEL 10:
HDD: 30 fok, CPU: 37 fok, MB: 38 fok, VGA: 49 fokKonklúzió? A legfontosabb szerintem, hogy a mérések is bizonyítják, egy venti nem elég egy gamer gépbe. Amint több ventilátor került a házba, a hőmérsékletek 6-7 fokot csökkentek. Még a HDD hőfoka is csökkent, pedig ott gyárilag is ott volt a venti. Valszeg az alsótól kapott plusz hűtést, vagy a felső és hátsó ventik húznak ki több levegőt a házból, így elöl a HDD ventinél is több jön be, mint sem a SilverStone gyári venti be tudna tolni.
Ami engem meglepett, az az, hogy nem szükséges a ventiket maxon járatni, nem sokat javult a hűtés, 1-2 fokot csak. A VGA még melegebb is lett, de ezt vmi technikai malőr gondolom Lehet annak a tesztnek nem adtam elég időt, hogy üzemi szintre melegedjen a GPU.
Szóval összességében nem kell szerintem más, 2-3-4 db plusz venti a házba, akár csendesebbre, elviselhetőbbre leszabályozva és máris tettünk vmit annak érdekében, hogy az alkatrészeink jobban érezzék magukat, stabilabb legyen a gép még nyári nagy melegben is, ne adj Isten hosszabbodjon vmit az alkatrészek élettartama.
* A hőfokok teljes CPU, HDD és VGA terhelés alatt értendőek!
Rövid videó a szösszenetről: sk-link
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
válasz #98593280 #25990 üzenetére
Nálam 2 ventivel ez a helyzet, bár nálam szerintem még a konfig is melegedősebb.
Arról a házról is lesz teszt gondolom?.
[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Steelmanus
addikt
válasz freaghill #25989 üzenetére
Alapbol 3 ventivel szallitjak tehat ami benne van 1 elol 1 hatul es 1 alul annak elegnek kell lennie. ShellKretor ajanlotta mert Ő mar szerelte es nagyon jo haznak talalta, es nem elhanyagolando szempont hogy nagyon massziv, 0.8 mm-es lemezbol van keszitve igy biztos hogy nem rezonal.
-
törölt tag
válasz Steelmanus #25994 üzenetére
Az SSD-t csak alulra lehet a lemezre beszerelni, a HDD-k alá. Oda nem egyszerű hozzáférni Én inkább SSD tartóval tenném a 3.5 colos helyre. Amúgy tényleg klafa ház a Zalman, a HDD rögzítése gumis, rezonancia mentes és jól is hűt a házikó, a Tempest 410-nél is jobban.
(#25995) margithid: 13k-ért nálam a XIGMATEK Asgard Pro USB3 a nyerő!
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest