Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
Üdv! Egész eddig sima ATX házaim voltak, de megfogtak az mATX házak kis kompakt kivitelükkel....milyenek is ezek? Szellőzés jól megoldható ventikkel, vagy pont a szűkösebb hely miatt szorul meg bennük a levegő?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Jim-Y
veterán
válasz volvoguy #22801 üzenetére
Semmivel sem rosszabbak mint az ATX-es házak, ma már egy csomó alkatrész megtalálható piciben is, rövidebb VGA, kisebb merevlemez, SSD, moduláris tápegység. Nem kell félni tőlük, csak jobban oda kell figyelni, hogy milyen alkatrészeket válogatsz össze. Arra is figyelni kell, hogy minél kevésbé melegedős cuccokat válassz például.
-
-
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom egy ideje a topicot, ennek köszönhetően jó néhány, számomra ismeretlen gyártót
is megismertem.
A következtetésem eddig az, hogy 30.000 jó magyar forint alatt csak egyetlen ház kapható, mely megfelel a követelményeimnek?
Nevezetesen:
-alsó tápos legyen
-a VGA-nak kompromisszumok /azaz a HDD tartó kivétele/ nélkül legyen legalább 30cm hely
-ne hányinger kerülgesse az emberfiát, ha rátekint
-kábelmenedzsment
-a jó szellőzés -és anyagminőség meg már minimum elvárás, azt hiszem
-nem életfontosságú de jó, ha a kezelőszervek, csatlakozók a ház tetején találhatóakSzóval akad esetleg az általam jelzett árkategóriában a CM 690 II basic-en kívül még esélyes pályázó?
Üdv:
S[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Erre valaki ?[link]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
TSanya
aktív tag
válasz horush #22806 üzenetére
Köszi az ötleteket.
A Fractal Design Define R3 tökéletesen testesíti meg, ami a külsővel szembeni elvárásom
Csak egy picit lenne nagyobb
Most a Xigmatek Pantheon-t tanulmányozgatom [link], eléggé szimpatikus, és egy picit nagyobb is a Define R3-nál.
Valakinek van tapasztalata a Xigmatek házakkal?haoreg: ez a Sharkoon ház szerintem ronda
-
volvoguy
addikt
válasz TSanya #22809 üzenetére
A Vaya tényleg nem a legszebb, de 8300Ft-ért nem nagyon van ami "nevesebb" lenne, ráadásul van (némi) kábelmenedzsmentje, LED-es venti elől, porszűrőkkel...igazából egy alap ház...
Vannak ennél drágább Csingcsungcsang házak is...
Am a következő kuckom tuti mATX lesz, jobb kábelezési lehetőséggel....ez a Vaya nem kicsi...
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
TSanya
aktív tag
válasz horush #22810 üzenetére
Pedig az általam linkelt oldalon elég jó osztályzatot kapott, ahogy tatabánya kolléga is utalt rá, de hiszek neked.
A Carbide 400R-el is szemezgetek, de annak nagyon kell/ene/ barátkoznom a külsejével az oldallapokon való kitüremkedés miatt.
Tudom, nagyon válogatós vagyok
Egyébiránt úgy tűnik, teljesen megfelelne az elvárásaimnak.Épp most találtam és meg is fájdította a szívem az anidées AI6
Sajnos ez már drágább 30-nálNehéz dönteni, szerencsére nem sietek.
-
5ent1nel
aktív tag
-
TomiLi
addikt
Lian Li-nél rágyúrnak a mini-ITX-re..... [link]
Bogyorisz
-
haoreg
csendes tag
Tudom hogy ez itt nem a hirdetés helye de sokan azért járnak fórumozni hogy megnézzék ki melyen házakat javasol és egy fórumra szerintem sokkal többen járnak mint egy adok-veszek oldalra. És hátha itt meglátja valaki és megtetszik neki. Tehát lenne 2db eladó házam:
[link]
Köszi hogy meghallgattatok
ÜdvcDrake™
-
-
törölt tag
válasz haoreg #22833 üzenetére
Amennyiben közel van az alaplap a ház hátsó oldallapjához (azt a ház hátulján lehet látni), akkor nagy valószínűséggel nagyon kevés vagy lényegében semmi hely sincs a tálca és az oldallap között, kvázi NINCS kábel menedzsment. (Az ún. wiring space kb. 1.5 és 2cm körül szokott lenni)
A 6 db kép alapján teljes bizonyossággal semmit sem lehet látni. Amennyiben jobb BELSŐ képeket készítesz a házról, eldönthető a kérdés. Ennyi infóból én jelenleg azt gondolom, ezek a házak nem rendelkeznek menedzsmenttel és kb 1000-1000 Ft-ot érnek.
[ Szerkesztve ]
-
jericho69
tag
Nem tudjátok a cikkben szereplő Asus házat külön meg lehet vásárolni valahogy? Nagyon tetszik
-
Busaf
tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam kissé a topikot, de nem találtam azt a fajta házat - pontosabban "keretet" v. vázat, amit keresek.
Lényege: az alaplap vízszintesen fekszik, rögzíti egy keret, amihez még a VGA-t hozzá lehet rögzíteni, h. stabilan álljon (meg egyéb PCI-kártyákat is, persze), a táp, vinyó és egyéb dolgok pedig egy ez alatt lévő kereten fekszenek (rögzülnek). [Kissé zsúrkocsi-szerű elrendezésű az egéz, nekem legalább is ez volt az első gondolatom, persze kisebb kivitel és kerekek nélkül... )
Youtube-n láttam ilyen elrendezéseket, nem tudom házi barkács-e v. esetleg v-mi "lego-szerű" dolog.
Főleg tuningos, harver-bemutatós videóknál lehet ilyen keretet látni.
Kérdésem: beszerezhető-e ez a keret?
Ok, ez csak hasonlít, de egyébként bármilyen fekvő ház jó lenne, amibe konfigom beleférhet VGA-bővítés után is...
[ Szerkesztve ]
"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
pincehely
addikt
-
Busaf
tag
-
kiiso
tag
Lian-Li T60 (van fekete meg piros színben is) ~26e huf
-
Busaf
tag
válasz pincehely #22846 üzenetére
45k körül találtam meg árgépen, nem olcsó, de belefér a fiskális kereteimbe.
Eddig ezt akartam, de nem tetszett, h. álló.Ami az AS-sel kapcs. aggaszt, h. az NH D 14-esem belefér-e, de most már bizonnyal találok a név alapján dimenziókat, így leellenőrizhetem.
A D-14-et gondolom jobb fekvő helyzetű házban használni, mint álló házban, hiszen utóbbi esetben a hőcsövekben lévő folyadék (víz?) nem viselkedik optimálisan a légritkított térben. (A fránya gravitáció... )
Persze ez pusztán saját kis kútfőből kiindulva gondolom.
Köszönöm a többieknek is a linket, pont szerettem volna még egyéb fekvő ház-márkákat, alternatívákat kérni.
[ Szerkesztve ]
"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest