Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
dalek
tag
Native Instruments Audio 2 Dj
90 euró körül árulják, igazából a gyártó elég jó nevű, a specifikáció sem rossz. Sajnos semmi többet nem tudok róla.
Gondolkodom rajta, hogy egy komoly kártyát vegyek, M-Audio, E-Mu, Native Instruments is versenyben van. Valami okos tanácsra várok
-
pc-user
senior tag
Konkrétan valami ilyesmiről lenne szó.
Az egyik kérdésem pl. az, hogyan valósul itt meg az 5.1-es hangzás egyetlen fejhallgatókimeneten keresztül? (szerintem sehogy... )
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Nick906
csendes tag
THX a kimerítő választ.
A FireWire biztosan jó, csak már majdnem annyiba kerül mint egy gitárkombó, ennyit nem akarok rákölteni, vagy ha igen akkor már a kombót veszem meg.
Az USB-nek még utána nézek (bár azok se olcsók), azért az alacsony latency fontos lenne, de lehet lemondok a hordozhatóságról és marad a PCI-os Xonar DX, az kb. 18-ból megvan. És ezzel nem kéne multieffektet, vagy kombót vennem, a feléből kijövök és rengeteg effekt rendelkezésre áll.Am a fenti karival (Xonar DX) milyen tapasztalatok vannak? Van esetleg ebben a kategóriában jobb? Persze ár/érték arányt figyelembe véve.
-
Nick906
csendes tag
Oks Behringert én se fikázom látatlanba, valszeg keveset olvastam róla.
Ez a Pocket POD felkeltette az érdeklődésemet. Ez megy PC nélkül is, de ezzel még nem lesz hangkártyám, tehát ez vagy UX1. Érvek/ellenérvek?
Pár tapasztalatot írhatnál róla, akár Priviben is ha itt egy kicsit OFF.
-
kQUm
csendes tag
A Fülhallgató USB-s, úgyhogy az a hibalehetőség, hogy esetleg rosszul dugtam be a dugókat, nem áll fent.
Az alaplapom: ASRock N61P-S
És esetleg, ha nem támogatja a többcsatornás lejátszást, akkor egy hangkártya azért ezen még tud segíteni, vagy új alaplap is kell?
Ha már padlón vagy, akkor törekedj arra, hogy felvegyél onnan valamit!
-
kQUm
csendes tag
Most megnéztem az Eszközkezelőbe, és igen, létrehozott egy új kis fülecskét.. (onnan tudom, hogy ez hozta létre, hogy megnéztem úgy is hogy ott van-e, hogy nem volt bedugva a füles... és akkor nem volt ott.) Csak az a baj, hogy ez a fülecske egy jó nagy sárga kérdőjel..
1. Ez jelenthet valamit?
A füles mellé kaptam egy tájékoztatót (keményen 1 darab lap..), meg egy drivert. A tájékoztatón az állt, hogyan kell összeszerelni a mikrofont a fülhallgatóval, meg a driver telepítése. Nos meg is csináltam, mármint feltelepítettem a drivert, meg is jelent mindenféle beállítási lehetőség, de hiába csűröm-csavarom a dolgokat 5.1-es hang nem jön ki.. (én legalábbis nem tapasztalok változást az egyes beállítások között.) A Relatek HD Audio Managerben is állítgatok dolgokat, de arra sem reagál.
2. Ez mitől van?
3. Ha esetleg én vagyok a béna, és igenis egy jó konfiguráció megoldja a gondot, akkor megtudná valaki mondani, hogyan kell beállítani a dolgokat, hogy 5.1-es hangot kapjak?[ Szerkesztve ]
Ha már padlón vagy, akkor törekedj arra, hogy felvegyél onnan valamit!
-
Zsolto
őstag
Kipróbáltam a Reapert, elképesztő. Eddig az Audacityvel és a Sony Vegas Studio 9.0 HD-vel próbáltam felvenni a hangot a notim beépített hangkártyáján át, és azt hittem, a hangkártya nem valami jó minőségű, vagy hogy az olcsó keverőm ront sokat a hangminőségen.
Hát nem Fémhúros elektroakusztikus gitárt veszek fel, eddig hiányoltam a csilingelő felharmonikusokat, amik pedig játék során kijönnek a hangszóróból, de a felvételen már soha nem voltak meg. Most nem tudom megkülönböztetni, hogy az élő outputot hallom vagy a wav-ot...
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, erős a gyanúm, hogy meg fogom venni.Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
csl1982
tag
Tudni tud, csak ezeket a realtek-eket nem nagyon lehet állítgatni.
Filmnél sem tudom jól beállítani, bár lehet, hogy én vagyok béna, de van amikor mind az 5 szól, van amikor csak a két első (2.0 avi).
Ami még hasznos volt XP alatt, a bass redirection, amitől rendesek lettek a mélyek (Audigy, amit nem sikerült telepítenem win7-re, az tudta...)
Creative-ot szidják win7-esek, mint a lovat. Amiket még lehet kapni, azok meg nem tudom, megérik-e. Pl. Genius Sound Maker.Esetleg nincs valami moddolt kezelőfelület az ilyen alaplapi csodákhoz, ahol több mindent be lehetne állítani?
-
Orgi
addikt
Én is ezzel szemezek, de mivel eddig Audiotrak kártyát használtam kissé bizonytalan vagyok a driver supporttal kapcsolatban, mindenesetre az ezzel kapcsolatos kérdéseimet elpostáztam... bár ha nem lenne fontos a mikrofon, inkább Audiotrak HD2-t vennék kicsit drágábban, oda legalább van fejlesztett VIA driver.
-
Orgi
addikt
Az Audiotrak és az ESI egy cég volt, előbbit eladták a Gyrocomnak és a régebbi kártyáknak Win 7 alá már nem volt supportja (pl az Audiotrak Prodigy 7.1 sztereo kártyaként ment nálam csak Win7 alatt már, se mikrofon részébe se többi outputba nem sikerült életet csiholni). Az ESI fórumon írnak azért pár problémát, bár mondjuk nem tűnnek vészesnek, mindenesetre az utolsó hivatalos Win 7 driver gyanúsan emlékeztet az Audiotrakéra már verziószámra is, amivel gondjaim voltak, ezért vannak csak kétségeim... de itt írt fentebb egy aktív felhasználó, ő majd nyilatkozhat hogy minden oké-e.
-
Mans20
addikt
Akkor mégis mitől?milyen user error?összeraktam a gépet,felraktam a cd ről a drivert,volt rendesen hang,zene is szépen szólt,kis idő múlva sistergés,aztán elmúlt pár perc és megint kezdte,felraktam másik drivert,nem változott semmi,aztán már semmi hang nem volt,fejhallgatóval meg egy másik kis hangfallal se,win 7 újrarakása után is némaság volt,a genius hangfalat áthoztam anyámhoz,és itt se szólt már,úgyhogy nem tudom mi volt ez,azt se hogy a hangfal mér halt meg.A tápellátást meg hogy érted?
[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
Kössz a választ!
Az X-Fi-t tudnám most 6k-ért megvenni, de ahogy nézem a ZS-k is ebben az árban szoktak elkelni kb.. Lehet akkor még várakozok egy kicsit és hátha kifogok egy ZS-s hangkártyát.
Erről a Xonar DS-ről még nem hallottam, mindjárt utánaolvasok. Ehhez is vannak normális Windows 7-es driverek?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
titán
De hogy adjak egy választ is ne csak kérdést:
ESI Maya 44 $88,00 USD ingyenes szállítással. (Ez a legolcsóbb megoldás.)
Ez egy belső kártya, amely 4 bemenettel rendelkezik.
Ebből 2 bemenetet át lehet kapcsolni úgy, hogy 1 mono egyensúlyozott TRS jack (mezei átalakítóval XLR-ré alakítható) mikrofon bemenetet adjon előerősítéssel, és 48V fantom táppal kondenzátoros mikrofonnak. A másik stereo bemenetet kettéágaztathatod egy-egy egyensúlyozatlan mono vonali bemenetre, ami elé előerősítőt köthetsz szükség esetén fantom táppal.Ha ennél "tudományosabb" kell, akkor mondd a paramétereket, meg hogy mire kell, és kapsz javaslatot .
Ha pedig a Maya-t veszed, és nincs tapasztalatod hangosításban/rögzítésben, akkor kérdezz, mielőtt használatba veszed, mielőtt kinyírsz mindent .
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
szacsee
nagyúr
Nem, hangszórónak van belőve, a másik meg vonal bemenet.
Win hangerőszabájzón is Audio Out, illetve Line in-t állítgatom. (zöld és kék csati)
Viszont a teszt elején nem -1.0 nél volt a Recording level, hanem 3 körül.
Belőttem -1 körülre ( 1,2-1,0) és ezt produkálta, de a helyzeten gondolom nem változtat, itt is vannak érdekes dolgok. -
-
szacsee
nagyúr
MME-ben volt, akkor kb 5% és 42%-on hasonlított az igazira, direct soudnként pedig 9% és 42% hangerőn, viszont elég tré eredmények jöttek ki:
MME:
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB +0.29, -0.25Good
Noise level, dB (A) -75.8Average
Dynamic range, dB (A) 75.6Average
THD, % 0.010Good
THD + Noise, dB (A) -62.4Poor
IMD + Noise, % 0.107Average
Stereo crosstalk, dB -63.2Average
IMD at 10 kHz, % 0.122Average
General performance AverageDirect sound:
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB +0.45, -0.19Good
Noise level, dB (A) -75.2Average
Dynamic range, dB (A) 75.4Average
THD, % 0.0099Very good
THD + Noise, dB (A) -62.4Poor
IMD + Noise, % 0.111Average
Stereo crosstalk, dB -64.0Average
IMD at 10 kHz, % 0.124Average
General performance Good -
szacsee
nagyúr
Kösz, mondjuk sejtettem, hogy új kártya lesz helyette.
Akkor feltenném a topik címében szereplő kérdést.Xonar-okat nézegetem, viszont ha jól sejtem mostanában nem fogok DTS Live-al közelebbi kapcsolatba kerülni, ezért D2 kilőve... ráadásul ha jól sejtem itt a PCI-E verzsön szebben szól. No meg ha már a 30K+ kategóriát céloznám, akkor STX lenne belőle úgyis.
D1 DX között viszont nincs különbség ugye? (foglalaton kívül).
Milyen hangkártyát ajánlanál esetleg hangfalat hozzá? -
szacsee
nagyúr
Nem vagyok sokponteggyes.
Viszont közben játszom és jól jön az a pár + efekt.
Körbenéztem hangszórók terén is és úgy döntöttem, hogy veszek egy kisebb szettet hallgatózni filmekhez, illetve ha hangerőt akarok, akkor nem a füleshez nyúlok, hanem rákötöm a jó öreg videoton erősítőt hangfalakkal, amik azért szerintem a 20K-s kategóriájú cuccokig bezárólag megesznek reggelire mindent. Füles meg marad skype, msn, ts meg társaira. Így nem kell nagy pénzt kiadnom hangfalakra sem.
Már csak az a bizonyos kérdés marad, hogy DX vagy D1? -
szacsee
nagyúr
Van bizony.
Viszont kicsit fentartásokkal kezelem a dx-et, mivel van egy + chip ami a PCI-E jeleket alakítja át a kártyának... namost elvileg a D1-en ez nem kell.
A másik, hogy a D1-en van belső SPDIF csati, addig a DX még a manualban is csak a külsőt említi... az Asus honlapján a képen az AV100-as chipp melletti kondihalmaz alatt van valami csati, de ha jól veszem ki alá JP1 van írva, tehát valami jumper lehet, ha egyáltalán van a kártyán ilyen. A másik, hogy amíg van Asrock mint alaplapgyártó addig PCI is van... még 20 év múlva is szerintem.... nem mostanában fog eltünni a piacról az a csati.
A kérdés az, hogy mivel az alaplapról a dx nem kap áramot, vagy minimálisat így valóban kisebb zavart szed össze a gépből, mint a D1 már ha összeszed egyáltalán... bár ez már szerintem szellemi maszturbáció.... -
titán
1-2 hete küldött ide be valaki olyan cifra RMAA eredményeket ALC889 (vagy 888 volt, már nem emlékszem) hangkarihoz, hogy rossz volt nézni. Naná, hogy borzalmasan szólt. Vagy konstrukciós, vagy gyártási hiba, vagy használat során meghibásodott.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
AMDFan
addikt
Én az ALC 888,Audigy, X-fi Xtreme Audio triót hasonlítottam egyszer. Flat EQ-val nem volt különbség. Annyi volt, hogy ha nem szólt semmi, és az erősítőt feltekertem fél hangerő fölé akkor az integráltnál jobban erősödött a zaj, de hát zenehallgatásnál fél hangerőre még sosem tekertem az erősítőt...
Akkor volt különbség amikor régebben EQ-ztam, akkor sokkal jobban tetszett az Audigy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest