Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
BMS
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszönöm a választ

-
Tomacko
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Többször neki "mentem", de valahogy sosem tudtam magaménak vallani a menürendszerét, beállítási lehetőségeit. Számomra egy hatalmas zűrzavar, holott rengetegen meg írják, hogy egyszerű mint a faék.... Ízlés kérdése minden persze. Nekem valahogy a Foobar2000 (zene) és Kodi (video) párosítás a tökéletes megoldás multimédiánál.

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Használtan veszem, el tudom adni, ha nem tetszik végül is.
DX-ben nekem a füleshez nem hiányzott az erősítő, marha hangos volt. Hangerő 40-50%-on, játékban 30%-on, YT nagyon alacsonyan, a zenelejátszóban meg EQ-val - akárhány db-re kellett állítanom...Találtam még ezt: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB, ócón, 10k-ért. Ez vs. U7 vs. DX "rangsor" mi lenne kb.? Vagy ilyen árkategóriában nincs nagy különbség?

Nem váltanék 7-ről, mert még szarabbul néz ki, PS-el sincs minden rendben rajta, és semmi szükségem nincs rá. Hiába ápgrédelnék ingyen, ha télen gépet cserélek... (ez a licenc új lap+proci+ram kombóra nem száll át..., kell majd egy dobozos jövőre és kész)
-
schawo
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha van infója, cáfolja meg, nem hiszek az abszolút igazágban, én is, meg bárki más is tévedhet.
-
kopidoo
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Elsődleges felhasználás a zene. A lényeg hogy legyen elég dinamika és minimális legyen az alapzaj és áthallás.
15e HUF a keret. Ha valami hozzá a DX szintjét a hibák nélkül, az már jó. Fejhallgató erősítő nem létszükség, mert egy kicsi beyerdynamic-ot kell meghajtani, azt még a DX is meghatotta simán. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mikor vettem, azt mondtátok mehet fejhallgatóhoz is, nálam is szépen szólt, erősítő nélkül is. Maxra nem kellett soha tekerni.
De várom mi az ajánlott helyette, nekem driver gondok miatt cserés. Nem túl vastag 30 k alatt a kínálat.
xonar u5 / u7 volt még opció, de senki nem erősítette meg, h az jó vétel lenne, így kihagytam.
kopidoo: detto Beyer, imádom a hangját!

-
jacint78
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És a dual vga rendszerek..?
Megsülnek...
Épeszü ember nem is használja őket gyári hűtővel, legfeljebb vízzel. Amúgy nem is egyszer volt dual VGA-s rendszerem és olyan lapot kerestem ahol egy slot hely maradt a kettő között és a felső kártya még így is 15°C-al melegebb volt. (GTX460 DirectCU alsó 65°C, felső 80°C). Ha egy ilyen hűtőnél a kártya teljesen lefedi a ventilátort, az elég durva...
-
jacint78
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem, erre találták fel az EMI szűrőt, a táp nem összeszedi, hanem generáljza a zajt legfeljebb, de ez mindíg így van a legdrágább táppal is és a legolcsóbbal is. Az úgynevezett "földhurok zaj"-t nem összeszedi, hurok akkor alakul ki, ha több földelt eszköz van összekötve.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem, nem számít, nem vok audiofil, de köszi azért

Ezt a Rokkat csodát 10 fontért vettem, annyit meg megért, az 5.1 miatt, pusztán játszani, amire, kb 2 éve volt példa, meg most, az új DooM kapcsán

Talán a fekete dobozka titka is lelepleződött ...
szerk:
Aljzatokkal már próbálkoztam, de a táp, még ludas lehet. De köszi a tippet
Ügy lezárva, köszönöm, a segítőkész hozzászólásokat, jacint78 és RetepNyaraB kollégáknak. SB0460 megvéve

-
droti25
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Meglesem ezt is majd. kösz
-
ron8
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Utánanézek köszönöm!
-
ron8
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Teljesen vakon vagyok a témában. Talán egy alsó-közép határ vagy talán középkategória beleférne. Teljesen mindegy hogy külső vagy belső csak szóljon szépen
. Köszi! -
Zsocó
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
C-Media CM6632AX DSP-t, ESS Sabre 9006A DAC-ot, Cirrus Logic CS5361 AD konvertert, illetve akár 600 ohmos fejhallgatók meghajtására alkalmas Ti TPA6120 fejhallgató erősítőt kapott.
Ettől jobb paraméterekkel milyen külső hangkártyát veszek?
Az egyik témában járatos ismerősöm szerint az USB-s kapcsolat a középtartományra negatív hatással van. -
Nojbee
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Viszont a xonar nem külső, és belül nem fog már elférni sajnos

Nem ragaszkodom az x-fi-hez. Ha van más alternatíva, olyan 30k-ig belefér szerintem.
-
schawo
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy normális hangkártyához (DAC-hoz) képest mind retekül szól. Ha sztereó elég, legjobban egy külső USB DAC-kal járna, hozzá a legolcsóbb itx lap. Mert belső kártyának tényleg nincs hely.
-
mitisvegyek
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm a választ 😊
-
Tim82
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Elég régi telefonom van (Lumia 820), sosem próbáltam rajta még hangrögzítést, nem tudom, mire lenne képes. Viszont egyáltalán nem baj, ha valaki rámutat alternatívára - valószínűleg ki fogom próbálni párhuzamosan a hangkártyás-mikrofonos megoldással. Neked is köszönöm az inputot!

-
Tim82
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy jobb lenne bármelyik lent említett megoldásnál, vagy akár az Olympus diktafonnál önmagában.
-
nonozoom
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Milyen igaz!

-
Tomdriver
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
DT770-el hallgatom most is, csodálatosan szól és telt hangokkal, persze ehhez a fejes is közrejátszik. Szóval egyáltalán nem vékony és(!) egyre jobban tetszik!

Sajnos nincs külön erősítőm, így csak annyi megy rá amit a rendszertől kap.
Illetve Dolby V4 tesz mér rá szoftveresen. -
Ouie
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van különbség a jRiver javára, erős különbség. A feleségem véleménye pedig a foobar<->jRiver összehasonlítást illetően: "az ének itt szól előttem, a másiknál nem így volt" megerősített ebben.
Mostantól ezt használom, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
-
Predator2
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Helló
Végül nincs olyan hang kártya ami ajánlott vétel lenne a számomra

-
Ouie
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kösz a tippet, ki fogom próbálni.
-
Ouie
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
JRiver-t még nem hallottam.
Mi a véleményed a foobar2000 vs jRiver eredményéről?
-
Predator2
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A gép "belső hangját" szeretném felvenni. Angol szavak tanulásához használnám. Van egy weblap ahol kimondatnám angolul a szavakat, amit felvennék, csak sajnos a Asrock z77 extreme 4 lapom integrált hangkártyája ezt nem támogatja. Ezért kellene, egy jobb de olcsó megoldás.
-
Maotun
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
értem akkor pl egy LOGITECH Z623 -el nagyobbat szólna a Z ?
-
-Dokika-
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
igen biztos vagyok benne h olyan 30-50 % paraszt vakítás. VLC-t szoktam hansználni meg BS player-t (pro)
http://prohardver.hu/tema/samsung_lcd_tv/hsz_28720-28720.html <--- de lehet ez lesz a bajom.... most fogom kirpobálni
-
mettek
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És szted melyik a jobb? Stx-em volt, tetszett, nem volt vele gond.
-
mettek
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi. Egyébként van valakinek halláson alapuló tapasztalata, hogy ennek a fiio e07-nek milyen hangja van egy asus xonar d1-2, essence st-hezbképest?
-
Giot
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ok kösz
! Szerinted sztereóban mennyire állja meg a helyét? A hd2 egy nagyon kellemes hangú kártya. 2107 es opampokkal pedig élmêny volt a hangja. -
oba
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm, akkor rákérdezek ott is

-
nemethbalazs
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!

-
Tim82
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Sokpontegyre X-Fi HD-t inkább ne, mert sztereóra képes, legalábbis az analóg kimenetein.

Az X220-nak nincs optikai hangkimenete.
-
nemethbalazs
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem, tudtommal nem tud. Sajnos (ThinkPad x220)
Akkor ha jól értem, szerinted nincs vagy alig lehet különbség a 9 e Ft-os Speedragon vagy a 25e Ft-os X-fi HD között? Mármint digitális kimeneten. -
deadwing
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Wasapiban tudsz segíteni? Foobart használok, telepítés után 2 féle wasapi választható, event és push. Egyrészt nem tudom, melyik mi, másrészt bármit is választok ki, folyton unsupported formatot ír nekem, bármilyen bitmélységet választok is ki, az output formatnál.
X-Fi HD. -
csabika0001
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem értem a választ.
Mind a kettő SB Z, csak a cikkszáma más nemde? -
emperorka
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy Speed-Link Medusa NX Stereo fejesem van, úgyhogy nem a legkomolyabb. Azért kérdezem, mert hangfalat és fejhallgatót is egyaránt használnék, erre kellene nekem egy jó hangkártya. A D1 -et sokan dicsérik, de ebbe ugye nincs fejes erősítő, vagy akkor jobban járnék egy xonar dgx-el?
-
Szomby
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A kérdés jogos, sajnos előbb kértem segítséget, mint gondolkodtam volna kicsit... 3darab jack -> rca lesz 'hangkártya vétel' eredménye
-
SRII
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha felvétel közben nagy a zúgás vagy a sistergés, akkor meg kell nézni a beállítási lehetőségeket a játékban, ha fülessel játszol , az én esetlenben ez igaz, letiltottam a hangszórókat az 5.1 bemenet, és beállítottam, hogy csak füles maradjon a játékban.
Hátlapi csatlakozókat használtam.
A gond megoldva, tiszta szép élvezetes videókat tudok felvenni, sistergés és alapzaj nélkül..Általában minden nem használt bemenet letiltasa segít, de nem feltétlenül...

-
Rasiel
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm a konkrét típusokat, elraktároztam őket!

-
ttower
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Max 100-150 euro. (200 korul mar kapok kulsot).
-
deadwing
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A jelenlegi fülesem nem túl jó, épp ezért hagyatkozom a hangos cuccomra. A véleményem is ez alapján született.
És igen, sztereó hangrendszer van nálam, igaz ugyan, hogy meglehetősen furcsán eszkábáltam össze, de ezt a hangképet szoktam meg, ez alapján tudok azért viszonyítani. Értem ezt úgy, hogy a Bose dobozok középhiányosságát pótoltam a Wharfedale dobozokkal. Nyilván mindegyiknek van hiányossága. A Bose-ok középben gyengék, ellenben külön kamrás hermetikus mélynyomóval vannak gyártva, ilyen gyönyörű mélyeket sosem hallok máshol. 30Hz-en még iszonyat módon működnek, sub sem kell hozzájuk, sőt továbbmegyek, nagyon sok subbal szerelt 2.1-et megfingatnak. Felső magas tartományban is meglepően jók. Papírmembrános magasak vannak benne, nem dómok, emiatt egyáltalán nem karcos a hangjuk még közelről sem. A Wharfedale-ek közepei pedig kiegészítik a kissé hiányos hangképet.
A 2 féle doboz párhuzamosan dolgozik, a Bose 4 ohm, a másik 6, de pont jó így az arány a hangzáshoz. A végfok bírja. Szegény
Annyi a pici probléma, hogy bele kell nyúljak nagyon kevés eq-val, de csak vágok vele, 80-120Hz környékén 2-3 dB-t, kicsit sok a dobozhang a szobában.
Ha valaki hifi fan ezt meglátja, nyilván elsírja magát, mert ez a rendszer nyilvánvalóan nem mérhető össze egy professzionális, kiegyensúlyozott hangképpel rendelkező cuccal, de mint mondtam, egyrészt nekem nagyon tetszik a jelenlegi lágy hangképe, másrészt ezt szoktam meg hosszú évek alatt. Hangkártyák összehasonlítására szerintem több, mint megfelelő.
Az már más kérdés, hogy lehet süket vagyok már kissé...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jah, a zene. Metál, rock, trance, ambient, szóval minden, kivéve a klasszikus zenét. Az első kettőben is előnyben részesítem a 10-20 évvel ezelőtti zenéket, gyűlölöm a mai agyonkompresszált csutkáig felhúzott muzsikát, ahol a dinamika egyenlő a nullával. Hányok tőlük.
Ami most így hirtelen eszembe jut és nagyon kedveli a motyó:
Fight - War of Words -eredeti, nem a remastered verzió-
Pantera - Vulgar Display of Power
Infected Mushroom - I'm the Supervisor
Alannah Myles - Rockinghorse
Metallica - Master of Puppets, Justice, Black album
Killswitch Engage - The End Of Heartache -ez csak a brutál Meza gitárhangzás miatt

-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lehet neked fos, de nekem megfelel.
-
kp59
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm, én is így olvastam.
-
rostiron
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az U7 megéri a pluszt ??
-
weres78
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A sztereó megoldódott.
Már csak sok.1-es megoldás kellene játszani. A keret max 30e,külső, belső, mindegy... Elsősorban itt nézelődöm az aprón. -
weres78
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha jól emlékszem a lapomon (Asus gryphon z87) csak pci-e van sajnos.
A külső hangkártyák usb-n keresztül csatlakoznak a géphez? -
weres78
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm szépen!
Xonar st és stx között mi a különbség?
-
perecKING
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Meg a hsz elott berendeltem egy xonar DX-et.

Kuldom is vissza. Hatalmas csalodas. Borzaszto....
Barmelyik(z87, z97)gaming alaplapom jobb volt ennel.
Meg is rendeltem sound blaster z-t.

-
Madara
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Amiatt kell az 5.1, mert egy 3.1-es Bose Accoustimass 7-em van, és jó lenne ha menne a center is, nem 5.1-en hallhatnám a zenét, de jó lenne ha a mozizás miatt támogatná az 5.1-et optikain, mert ott viszont kellene a center.
-
Madara
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És egy ilyenről mi a véleményed?
-
Madara
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
neilszab
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mint mondtam, 20-ig is elmegyek, ha van bármi értelme.

Tisztában vagyok azzal is, hogy az igazán durva cuccok ennél jóval magasabb árszegmensben indulnak, de nyilván 10-15-20 ropit is lehet venni, jót, kevésbé jót, meg rosszat is...
Szóval a kérdésem az volt, hogy van-e érdemi/kihallható különbség egy 10 ropis (Xonar DG) és egy 15-20 ropis hangkari között és ha van, akkor ár/érték arányban mit érdemes megvenni a 15-20 ropis mezőnyből?
Előre is köszi!

-
varmi2
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor egyenlőre marad a dsx.
-
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Csak játék és filmre kellene.
(#17738) varmi2: Igazából egy fejhallgatót szeretnék venni és eddig a HyperX Cloud-ot ajánlották mert annál jack csatlakozós a füles és hangkártyára kötéssel állítólag jobb hangja lenne.
Viszont nem tudom, hogy ha csak integrált hangkártyát használnék, mert az U5/U7 nem lenne akkora előrelépés hozzá képest, akkor is csak a jack csatlakozós jöhet szóba vagy akkor vehetek usb-t is, pl a HyperX Cloud II-et. -
Bl@tty
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na jó, de az ALC alapból tud szimultán kezelni 2 kimenetet akár hátlapra dugva is. Pl. "sima" kimenetből (zöld) szól hangfal, bármely másik kimenetbe (pl. sub) dugva a fejhallgatót a szoftvere érzékeli és megkérdi, mit csatoltál rá és ha kiválasztod a fejhallgatót, akkor arról is ugyanaz szól, mint a hangfalból. A nulla kattintás mégis kevesebb, mint a 3. Lusta kocka vagyok, na...

Ha meg játék közben úgy gondolom, hogy a fejes helyett inkább hangfalat használnék, még abból is ki kellene lépni (Alt-TAB), ezt pedig nem mindig szereti a játék.
Egyébként is, mivel nekem az előlapi kimenet kapott pluszban erősítőt az alaplapon, a fenti opció nekem nem játszik, hiszen így (elvileg) jobb minőséget kapok mindkét zajkeltőből, ha ide kötöm őket... Vagy rosszul gondolom?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ó... minden infót úgy kell kicibálni belőletek

Nah, minőség miatt váltanék az alaplapiról. Akkor dx-be dugva jobb lesz, vagy erősítővel lenne csak jó? Esetleg a PC hangfal jack-ba dugjam? Gondolom az erősített. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
OK, nálam nincs e-vihar...

DX-et néztem, ha közvetlenül ebbe dugom a fejhalgatót az nem jó? Kell ehhez még erősítő is?
-
gyenesmartin
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
DSX és STX között rengeteg különbség van.
Ezt nem értem miért mondtad. Én arra gondoltam, hogy D1 közvetlen kimenetére kötni a fejhallgatót, vagy erősítőn keresztül. Nekem aszerint a kapcsolás szerint van, mint a honlapján is ajánlanak, elég jó táppal. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"A külső jobb."
hmmm... én nem gondolkoztam USB megoldáson. Csinálhatnátok vmi összesítést szakik, hogy melyik mire alkalmas, mire ajánlott. Nekem 90%-ban fejhalgatóhoz ellene, főleg játékra, ritkábban film és zene.Xonar DGX-et nézegettem, ezt ajánlották is itt. Olvasgattam, errre egyik helyen olvastam jókat a Xonar DX-ről, ami elvileg jobb minőség, használtan DGX új ára alatt van...
szal. megint elbizonytalanodtam. 
-
deadwing
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egyetértek

-
deadwing
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Értem

A szoftveres hülyítésben nem értek veled egyet, van 1-2 videó tecsőn, ami ezt hivatott bemutatni. Szerintem játékok alatt kifejezetten hasznos, pláne ha az ember 2.0 fejesben gondolkodik.
Belegondolsz 2 fülünk van, ergo szimulálható a hátulról jövő hangok helyzete. Persze nem könnyű ezt aláírom, nem is lesz soha 100%-os, de az SBX és a CMSS sztem egész jól használható.
Igaz ettől még azt gondolom, hogy lehetne jobb ez a technológia. Sokkal
(#17687) Anubris: amit én kinéztem az USB HD, az csak 2 kimenettel rendelkezik, ha van otthon analóg 5.1-ed, akkor ez a kari neked lehet nem jó választás. Nekem igen, mert 2.0 a hangrendszerem.
-
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm, megnézem azt is.

-
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szia,
én is pont most tervezek egy HyperX fejhallgatót venni és az U5-U7 hangkártyákon agyalok.
Nem igazán értek a témához, ha ehhez a stereo füleshez veszek egy U5 5.1-es hangkártyát akkor 5.1 hatást tudok vele elérni a fülesnél is? U7 esetében meg 7.1-et?
Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy ha nekem 5.1 hangszóróim vannak a PC-re kötve, akkor csak az U5 jöhet szóba, vagy ettől függetlenül az U7-re is ráköthetem őket?
-
deadwing
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
SB-t miért nem ajánlasz sosem?

Vagy a sb xfi hd usb fejes erősítője nem annyira jó szerinted? -
Qlimax83
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kategóriát lépve, mobilitást figyelembe véve, esetleg egy Xonar U5?
-
Viktor1992
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszi a válaszod?
akkor szerinted a siberia v2 nem jó?
melyik a legjobb 22.000 ig?
-
ViSAS
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A DS nem jobb? Azon még optikai kimenet is van és csupán 700 forinttal drágább.
Miért van hátránya a fülhallgatóknál? -
Endyy
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pompas! Vegre egy vacakkal kevesebb
Agyfraszt kapok amikor a telepito mindenfele salatat fel akar velem pakoltatni a gepre, amire egyaltalan nincs szuksege egy atlag usernak. Jah, 3-6 k-ert nem erdemes mashonnet rendelni, dacara annak, hogy 27% sarc uni-cum Europaban. Szerintem galaktikus viszonylatokban dobogos lehet a szorgos, hazai galleros bunozok altal krealt afa merteke. A xonar ara 26.5-tol indul. -
Endyy
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
(#17634) RetepNyaraB
Ok, akkor osszetartas van
Ty! Idaig nem olvastam az online jatekok hangkepessegeirol, am lehet benne valami amiket irtal.
Nekem megfelel az U7, mivel egyre tobb helyen ezt javasoltak megvetelre a tenyek ismereteben.
Meg a Musiland Lilo V Joy vagy Enjoy nevu lenyeken gondolkoztam el, mert a Musiland dragonokat nagyon dicsertek, bar azok belsos karik.
Egy A900X-et vasarolni nem lesz tul minosegibb (OP) az U7-hez kepest? Ez nem STX kartya. Csodakat zengenek rola a neten az tuti. Azt hiszem el kell gondolkodjak meg 1x a nyitott, zart kerdesen.
Igazabol mi a kulonbseg a ket ATH modell kozott?Az ar nem mervado errol az oldalrol, mert szerintem kulfoldrol lesz rendelve ha ezek mellett dontok a sokpontosokkal szemben. Vagy a A700-as lesz legrosszabb esetben.
Irtam privit! -
Endyy
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
(#17627) RetepNyaraB
Kosz a tanacsokat!
Tejesen igazad van es valoszinuleg nem tartozom a jo gamerek taboraba, azonban nekem ez a fo hobbim. Sajnos keson tevedtem az online FPS gamerek vilagaba, es nyilvan nem vagyok egy lapon emlitheto egy fiatal 15-22 kozotti sraccal, aki ezen szocializalodott. Erosen felnott korban, (ertsd kozelebb az 50 hez...xD) joval nehezebb tanulni, figyelni mindenre. Ezert mindent megteszek ha meg csak egy nuansznyival tobbet is, hogy javitsak teljesitmenyemen, es olyan kiszolgalo periferiakat keressek amelyek segitenek ezen az uton.
"Fejhallgatók terén el kell dönteni, hogy belemész a natív sokpontegy őrületbe, vagy sem." Egyenlore infokat vadaszgatok, okosodom

-
ReSeTer
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Eddig nem volt fejhallgatóm, egy 8 ezer forintos 2.1-en hallgattam mindent. Szóval igazából nem is tudtam, hogy létezik ez a hiba.
Egyébként p31-ds3l az alaplap
Egy taskstar/invetone hd2000-es fejessel akarnám hallgatni. Melyik kártyát lenne érdemes venni hozzá maximum amit meghallanék vele különbséget?
-
ReSeTer
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Megcsináltam, még a microsoftét is leszedtem, piros x volt a hangerő ikonnál lent, aztán rátelepítettem a legújabb drivert, megint újraindítás, induláskor leszedett valamit a windows is, és újra eltűnt a piros x, vezérlőpultban megkerestem a hd audio managert, benyomtam neki, hogy fejhallgatót csatlakoztattam, erre megint elment a mély.
Tehát nem vált be

Ebből lehet hangkártya vásárlás lesz....
Jelenik meg valami új hangkártya 15 alatt még idén?
Ha nem, akkor xonar dgx-nél van jobb 10 körül? -
ReSeTer
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez egy elég régi alaplapi chip, a legújabb driver 2008-as ha jól tudom, és az van fent.
-
forras2
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én nem rúglak szájba érte
Maga a füles már 2 hónapos, és igazából meg vagyok vele elégedve... Igazából, itt a PH!-n, az erre "szakosodott" fórumban ajánlották a G430-at sokan, azért ez mellett döntöttem.
De amit leírtál, felkeltette a figyelmemet, megpróbálok vadászni 1 ilyen fülest, már csak a kipróbálás kedvéért, mert bogarat ültettél a fejembe
-
thornadoj
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Használhatók a digitális kábelek analóg alkalmazásban? Igen, teljes mértékben, a szoros tűrés, ami elengedhetetlen a digitális alkalmazásoknál, tökéletessé teszi a digitális kábeleket analóg alkalmazásokhoz. Az SDI koax kábel többe kerül ugyan a hagyományos analóg koax kábelnél, de felülmúlja az analóg kábel minden mutatóját.
-
M3lakH
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szintén igazad van, és kb megőrülök ettől a megoldástól....

Viszont azért nem gondoltam teljesen rosszul, van akik így oldották meg, Jack kimenetel Coax. (jack-rca kábellel) Úgy látszik gyártója válogatja.
-
M3lakH
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nos ez ebben az esetben(D-kara) jobban utána nézve igaz
De pl a d-karaX en nem optikai, hanem rear/spdif jack csati van, ahogy régi liveokon, audigyken, egyéb olcsóbb xonarokon, vagyis amiken nincs optikai. Általában ez a jackes megoldás szokott a gyakoribb lenni, ezért gondoltam hogy az enyém is tudja a "vezetékes digitális" kimenetet 

-
M3lakH
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jack SPDIF out az a coax nem? most D-kara van, ezen van jack-es SPDIF kimenet is, és optikai is.
-
Llawnmower
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Minden zenénél. Ez a probléma nem volt jelen egyáltalán az előző gépen, ott minden ugyanúgy hangzott (hihetetlen mód még a WMP-re sem lehetett panaszom), itt ezt megoldani próbáltam legalább 3 másik lejátszóval, mindegyik ezt a tompított hangzást adja, plusz ha a böngészőn belül lejátszok egy MP3-at az is így hangzik, tehát igen, másnál is ez a helyzet.
-
Llawnmower
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Keresgéltem de semmi konkrétat nem találtam ami az FL-hez jó lenne, viszont az Image-Line fórumán azt írják hogy az FL 12-ben lévő FL Studio ASIO a hangkártyák WASAPI driverét használja. Ki is próbáltam, lehet használni, de a probléma ezzel viszont ugyanúgy fennáll, mert ahogy fent említettem ez kb. ugyanaz az elcseszett tompított hangzás mint amikor a DirectSound-ot állítom be outputnak, meg úgy általában ahogy megszólalnak a dolgok ezen a gépen a lejátszóprogramokon.

-
spanglee001
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
játékon és youtubon kivül nem is használok mást

-
spanglee001
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
bár elég kínai amit mondasz 
Asus: válasza nesze semmi fogdmeg jól
a tiamat usb-n kapja powert jack dugaszokon pedig a jelet, a hangprojektor meg optikán keresztül operál,
berendeltem egy dx-et holnap elválik mire jutok vele, a xonar meg megy eladóba egy kütyüvel kevesebb az asztalon, eggyel több a gépben
-
Llawnmower
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom mivel csak a DirectSound kimenetet meg az ASIO-t jelzi ki az FL-ben.
-
M3lakH
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A kérdező kérdezni jött, és aki kérdez, sztem kisebb egóval bír, mint aki válasz gyanánt lehordja, és az igényeit semmibe véve olyat erőltet, ami a kérdezőnek nem felel meg. Hangminőség ide vagy oda, a sztereó nem "sokpontegy" márpedig itt ez volt a kritérium.
Most is csak az igazad hajtod, holott senki sem kérdőjelezte meg sem a szakértelmed, sem a véleményed, pusztán szóvá lett téve hogy nem ezek az igények, és ami neked szar, másnak lehet szent grál(amit ILLIK tiszteletben tartani, esetleg utalunk rá hogy "annál van jobb is"). Nem az volt a kérdés hogy tudna a legjobb minőségben zenét hallgatni....Te vagy/voltál túl arisztokrata.
-
kisbancsa
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem volt kritérium olcsó hangkártya, win10 kompatibilis és 7.1et kezelő hangkártyát kerestem

-
Polllen
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezek tények, de nem sztereó rendszert keresett, ez is tény. Vagy átjársz a házimozi topikba is, h adott pénzből jobb stereo erősítőt és hangdobozakat lehet kapni, mint sok pont egyet, ez tény és topik zárható? Ugye nem? Ennyi.
Hogy lehet úgy segíteni valakinek, h figyelmen kivül hagyjátok az igényeit?

-
SharpSA
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ehhez már én is szólok egy keveset: egy 7.1-es mikrofonos, játékra és filmre kitalált fejhallgatóhoz hogy jön egy sztereó mikrofon nélküli? Nem értem ezt én sem...

Na és mint kiderült a DX hangkártyával neki teljesen jól szól a Tiamat 7.1... Úgy tűnik sokszor nincs szükség a fejhallgató áramkörre.
Tudod vannak azok az emberek, akik szerintem már néha túlzásba esnek a hangminőségért (tedd a cd-t a fagyasztóba, aranyozott csatlakozó, stb.), miközben a füle meg olyan amilyen. Valaki hallja, valaki nem hallja a különbséget. Ebben az esetben meg a cél teljesen más volt, mint amit ajánlottál. -
kisbancsa
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Használtál tiamatot valaha? És igen valszin egy 60ezres fulest így paff kibaszok mert esetleg te a sztereó fulesekre eskuszol

-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
20e forintért sincs?
Csak és kizárólag újat szeretnék. -
kisbancsa
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
oké eladom, megveszed?

-
kisbancsa
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
És tudnal valamit ajanlani esetleg?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kössz az eddigi infókat!
Mindenképp fejhallgatóval játszom, szóval nem izgat a sokpontegy, pláne, hogy lehet belőle binaurális hangot csinálni.
Az EAX-ot és az A3D-t lehet emulálni, a DTS-nek utánanézek.Ezeken kívül van még olyan szabvány, ami spéci hardvert igényel?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"...a többi játékokban használt hangzás varázslás..."
Pont ezekre a hangzás varázslásokra vagyok kíváncsi.

Akkor eddig van az A3D, EAX és a DTS formátum.
Ezen kívül mik vannak, vagy hol tudok ezekről bővebben olvasni? -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt még nem füleltem ki, majd pótolom

-
Szöcsbi
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor melyiket ajánlanátok?
-
snecy20
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Uni Xonar 1.75a driver eddig szépen teszi a dolgát.

Ugyanebben a hardver és szoftverkörnyezetben úgy szívtam a SoundBlaster Z-vel és a driverjeivel mint a torkosborz. -
Reinkz
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát igen azóta már elkezdtem a D1-ben gondolkozni, de egyrejobban beleásom magam témába annál jobban azt látom hogy 20k alatt szinte fölösleges is, szóval azt hiszem ezt pénzt inkább vgaba tolom, vagy szerzek egy erősítőt ami képes a digitális jelet lekezelni.
Azért köszönöm.
-
arminlok
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Áhá értem, köszi. Te milyen kártyát ajánlanál ? Egyébként miért jobb az én esetemben a külső?
Új hozzászólás Aktív témák
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Xbox Series X|S
- Honda topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- One mobilszolgáltatások
- Subaru topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Annyi a pici probléma, hogy bele kell nyúljak nagyon kevés eq-val, de csak vágok vele, 80-120Hz környékén 2-3 dB-t, kicsit sok a dobozhang a szobában.

Ty! Idaig nem olvastam az online jatekok hangkepessegeirol, am lehet benne valami amiket irtal.