Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3551) sklave válasza 0st0r0s (#3550) üzenetére


sklave
csendes tag

Csákány!
Nem vagyok guru, de volt már a kezemben néhány szerkezet. Azt nem írtad, hogy személy- vagy tehergépkocsit vezetsz. Ha az előbbi, akkor Primo, vagy Becker. Primo előnye a térkép. Beckeré a vas. Ha utóbbi, akkor Sygic Truck. A különbséget a guruk fogják elmondani, tehát ez csak támpont.

Jó (mű)holdat Sirius kapitány!

(#3552) 0st0r0s válasza sklave (#3551) üzenetére


0st0r0s
csendes tag

Üdv!

Személyautó kategória, B-vel vezethető.
Igazából valami olyan lenne a lényeg, amivel hosszú távon is meg lennék elégedve, mert hozza azt, amit az ember elvár tőle - naprakészen tájékoztat, tervez, megjelenít. A Becker-ről már hallottam, egy kamionos ismerősöm szerint "a legjobb kütyü a piacon".
Én meg nemtom. :))

Köszöntem az infót!

(#3553) snowdog válasza 0st0r0s (#3552) üzenetére


snowdog
veterán

A térképről. Ha NNG térképcsaládot választasz (iGO8, Amigo, Primo), akkor hosszú távon ingyen frissítésre ne számíts, mert az bizony fizetős. Ha legális verziót vesznek neked, akkor jó esetben pár hónap ingyen térképfrissítést adnak.

A hardverről. Ha stabil, jó minőségű gépet szeretnél, akkor Garmin-t kérjél. Bár az meg lehet hogy nem fér bele a keretbe.

Szóval nem lesz könnyű választani. :)

[ Szerkesztve ]

(#3554) 0st0r0s válasza snowdog (#3553) üzenetére


0st0r0s
csendes tag

Köszönöm a tippet!

Vannak Garmin navik 40e ft környékén is (pl. Garmin nüvi 1350). Ha a készülék tényleg "ajánlott" kategóriás és igaz az, amit olvastam - a Mo. térkép ingyenesen frissíthető minden Garminosnak a weboldalukon -, akkor sztem megvan a befutóm. :)

(#3555) sklave válasza 0st0r0s (#3554) üzenetére


sklave
csendes tag

Na, ez gyorsan ment :) örülünk, hogy segíthettünk.

Jó (mű)holdat Sirius kapitány!

(#3556) snowdog válasza 0st0r0s (#3554) üzenetére


snowdog
veterán

Jó választásnak tűnik. Azt próbáltam kideríteni, hogy milyen op rendszer van rajta. Ugyanis van amin WinCE van, és van amin Garmin saját op rendszer. Ez utóbbi beszűkítheti az egyéb alkalmazások választékát. Eddig nem találtam róla semmit. Bár ha csak navigálásra kell, akkor ez teljesen mellékes.

Viszont találtam egy használati útmutatót, hátha segítségedre lesz [link]

Ez pedig a hivatalos honlap, az ár ne ilyesszen meg, máshol olcsóbban is megkapod [link]

u.i ez utóbbi nem biztos, mert most látom, hogy ebben beépített TMC vevő van, ami nyilván megemeli az árat: "...Kerülje el a forgalmi akadályokat a nüvi 1350T alaptartozék FM TMC forgalmi vevőjével" Gondolom a 1350 után a "T" erre utal.

[ Szerkesztve ]

(#3557) mclaren777


mclaren777
senior tag

Szerintetek egy kisautó szélvédőjén jól látható egy 4.3 colos PNA? Vagy 5 colosat érdemes venni?

(#3558) m.jeno válasza mclaren777 (#3557) üzenetére


m.jeno
senior tag

Szerintem nem az autó mérete határozza meg, hogy mekkora PNA kell, ha folyamatosan a navi programot akarod nézni, akkor 5", de a navigálásjoz elég a 3.5" is.

Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

(#3559) Kbali válasza 0st0r0s (#3554) üzenetére


Kbali
nagyúr

Olyan Garmint válassz, amihez külön SD-na adják a NaviGuide Mo. térképet. Ez ugyanaz a forrás, mint az Igo alatti (TopMap).
Ha Facebookozol, akkor érdemes like-olni a Garmin hazai oldalát, mert pl. most 15%-os akciós kupont lehet kapni vagy nyerni.

(#3560) runner 125 válasza mclaren777 (#3557) üzenetére


runner 125
nagyúr

A nagy kijelző szvsz csak a más, egyéb multimédiás képességek miatt előnyös, pl. filmnézés.
..vezetés közben amúgy sem kell nézni, hang alapján lazán lehet menni utána.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3561) sklave válasza mclaren777 (#3557) üzenetére


sklave
csendes tag

Szia!
A kijelző lehet 3.5" is ha szép éles képe van. Lehet, hogy jobban látod a kontúrokat, mint egy 5"-on. Ez tapasztalat. Meg kell nézni előtte.

Jó (mű)holdat Sirius kapitány!

(#3562) mclaren777


mclaren777
senior tag

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem egy 4.3 colos X850 lesz tartalék aksival (gyalognavihoz).
Ez még talán zsebbe is elég jól elfér (tokkal) és a szélvédőbe is kevesebbet takar mint egy 5 colos. :)

(#3563) 0st0r0s válasza snowdog (#3556) üzenetére


0st0r0s
csendes tag

Köszönet a válaszokért és a linkért! :R

Mint írtam, azért keresgetek/keresgettem a neten, kicsit utána néztem a Garmin 1350-nek... Volt egy összehasonlító teszt és hát bizony eléggé lehúzták a vasat.
[link]
Használt itt valaki ilyet? Állítólag sokat romlott a Garminok minősége az utóbbi időben - olcsó beszállítók, h nyomott áron tudják szórni a terméket. hmm...

Amúgy az "előre töltött" térkép az pontosan mit is jelent? Fel van telepítve és ha valamiért elb*szódik akkor vehetem meg hozzá a térképet microSD kártyán? Ha ez így van, akkor az azért elég gáz... :(
[link]

A TMC tényleg jó dolognak tűnik, főleg, ha tényleg azt és úgy tudja, ahogy ígérik! Bár... nem vagyok benne biztos, h megéri a 11e ft-os felárat ez a funkció... :)

(#3564) 0st0r0s válasza Kbali (#3559) üzenetére


0st0r0s
csendes tag

Sajnos csak az "eBolt" kínálatából válogathatok, ott meg sehol nem írják, h járna hozzá kártyán a térkép! :(
Mindenesetre köszönöm, h szóltál, mert ha ez tényleg egy fontos dolog, de nem jár hozzá, akkor - ingyenes frissítés ide vagy oda - lehet, h megy az egész "Garmin-elmélet" ( :)) ) a levesbe.

Amúgy valahogy az kezd nekem körvonalazódni, h a Garminok jók - talán a legjobbak -, de nem az 50e ft-os kategóriában...

(#3565) sklave válasza 0st0r0s (#3563) üzenetére


sklave
csendes tag

Egy jó kis [TMC teszt] Budapestről

[ Szerkesztve ]

Jó (mű)holdat Sirius kapitány!

(#3566) snowdog válasza 0st0r0s (#3564) üzenetére


snowdog
veterán

Ha csak navigálásra használod a gépet, akkor teljesen mindegy, hogy a térképek a gépben, vagy SD-n vannak. A lényeg hogy mindig a legújabb térképet használd. A Garmin azt ígéri, ingyenes a térképfrissítés. Ha mégsem azt választod, akkor megvagyok róla győződve, hogy a warez mellett fogsz kilyukadni. :D

A TMC technikailag működik, csak az a kérdés, hogy milyen adattal töltik fel, mennyire napra(percre)kész az az adat. Ez a dolog buktatója. Meg az, ha az M1-en elakad egy kamion, és mondjuk Budapestről Bécsbe szeretnél menni, akkor merre fogsz kerülni?

[ Szerkesztve ]

(#3567) 0st0r0s válasza snowdog (#3566) üzenetére


0st0r0s
csendes tag

Igen, azt gondoltam, h ha fennvan a térkép és működik, akkor mindegy, h megvan-e SD-n is, vagy sem.
A kérdés(em) inkább az, h úgy kell-e ezt az "előre installált" térképet elképzelni, mint egy boltból vett laptopon lévő op-rendszert, amivel eladják. Azaz hazaviszed, használod, minden szép. Nade: ha valamiért újra kell rakni, akkor ugye nincs meg hozzá az eredeti CD, tehát marad a kopp - vagy a tört verzió!
Persze tudom, h minden megoldható :) , csak érdekelne, h itt is ugyanez az eset áll-e fenn. Logikailag igen, hisz bizonyos navikhoz adják SD-n a térképet.

A warezzel kapcsolatban egyetértek. Céges navit saját pénzen frissíteni egy amolyan "soselesz-luxus"! ;)

(#3568) snowdog válasza 0st0r0s (#3567) üzenetére


snowdog
veterán

Nem úgy kell elképzelni, ahogy leírtad.

Tehát két- ill. három féle megoldás létezik:
1a. SD-n található minden, vagyis a telepítő program, és a térképek, ez csak PDA-val működik, ugyanis PNA-ra nem lehet programot telepíteni, csak másolni (ez a WinCE-ből fakad),

1b. a program gyárilag a gépre van telepítve, tipikusan PNA-k esetében, ahol mint írtam nem lehet telepíteni, és vagy van hozzá térkép is (általában van), vagy a térképet külön SD-n adják (SD-n akkor is adhatnak térképet, ha mondjuk a gépen csak egy Kelet-EU található, de az SD-n adják hozzá a Nyugat-EU-t is),

2. minden a gépre van telepítve (ez az előre telepített verzió).

Namost a térképfrissítést is kétféle módon lehet megoldani:
1. a frissítő csomag letörli a gyárilag telepített térképet, és felmásolja helyette az újat,
2. a friss térképet SD-n adják, és a gép onnan is kezeli.

Mindkét megoldásnál az a lényeg, hogy a felhasználó mindig a legújabb térképpel rendelkezik, és a működés szempontjából az már teljesen mindegy, hogy a friss térkép hol van. Ezt majd a program lekezeli. Tehát összegzésül, nyugodtan meglehet venni előtelepített verziót, ha ingyen jár hozzá a térképfrissítés, akkor a felhasználó csak jól járhat vele, mert nem kell warez megoldásokat keresnie.

Persze azért nem árt vásárlás előtt érdeklődni, hogy pontosan mi is van a gépre telepítve. Ez a Garmin esetében ha itthon vették nem lényeges, mert biztosan a legújabb Topmap térképet adják hozzá. De ha valaki olyan gépet vesz, amit külföldről hoztak, akkor elképzelhető, hogy vagy Navteq, vagy Teleatlas térkép van a gépen. Most olvastam, hogy valaki azért akarja a gyárilag telepített (Navteq vagy Teleatlas) magyar térképet lecserélni, mert nincs rajta az M6-os új szakasza. Rámásolt a gépre egy Topmap térképet, de azt a program nem látja. Ez természetes, mert ezért van a license védelem. Tehát csak körültekintően szabad vásárolni!

(#3569) sklave válasza 0st0r0s (#3567) üzenetére


sklave
csendes tag

Szia.
Snowdog topiktársunk korrektül, és úgy gondolom, érthetően összefoglalta a dolgokat. Annyit tennék hozzá, hogy a Garmin nem az a kategória, ami csak úgy összeomlik mindennapos használat közben. Láttam már kollégámnál több éves gépet, (kb.5-6) ami gyakorlatilag non stop megy, és soha nem volt vele semmi probléma, de nem is turkált benne a navigációt kivéve.

A TMC? erről aztán olvashatsz véleményeket, pro, és kontra. Minél többet olvasol annál bizonytalanabb leszel. :D

[ Szerkesztve ]

Jó (mű)holdat Sirius kapitány!

(#3570) runner 125 válasza mclaren777 (#3562) üzenetére


runner 125
nagyúr

0,7" tudod mennyi? ~ 17 mm.

:)

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3571) snowdog válasza runner 125 (#3570) üzenetére


snowdog
veterán

Lehet hogy pont ennyivel kisebb a zsebe. :)

(#3572) runner 125 válasza snowdog (#3571) üzenetére


runner 125
nagyúr

Vegyen új nadrágot. ;] :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3573) 0st0r0s


0st0r0s
csendes tag

Ok, tisztul a kép!

Akkor a befutóm a Garmin 1350T marad!
[link]
eBoltba vesszük majd, ezért nem gondolom, h probléma lenne a térképpel - pláne, h Bp. és Mo. a lényeg bene számomra.

...de ha mégis, jövök még! :))

Köszönöm mindenkinek! :R

(#3574) mclaren777 válasza snowdog (#3571) üzenetére


mclaren777
senior tag

Bizonyos esetekben tényleg sokat jelenthet az a 0.7 col hordozásnál, kilátásnál, vagy nem? :DDD

Ha az X950-nek nagyobb lenne a felbontása is, akkor azt venném de így egyszerűen csak nagyobbak a képpontok. Vagy annyival jobban látható? :U
Ráadásul valahol azt olvastam hogy az X950 kevésbé kontrasztos (mint az X850), plusz gondolom mikor pattintod vissza a tartóba kevésbé nyeklik, hullámosodik a kijelző (még ha egy pillanatra is). Árban minimális a különbség. Aksi fele akkora az X850-ben, de ha veszek egy tartalékot és cserélgetve töltöm akkor ugyanott vagyok, sőt ez a 2db 900-as összesen lehet kicsit tovább is bírja mint a belső 1800-as.

Szerintetek? :U :)

(#3575) runner 125 válasza mclaren777 (#3574) üzenetére


runner 125
nagyúr

Jajj, azért ennyire ne kezeld így a helyzetet, nem nyeklik ez semerre. :)
Teljesen korrektül össze van szerelve, kézbe kényelmesen simuló az anyaghasználata is.

..hagyd már ezt a kilátást. :D
Milyen autóban szeretnéd használni? Vagy ilyen kisnövésű vagy?
Haveromnak kölcsönadtam már az enyémet nem egyszer, ő 106-os pözsóban használta, soha nem mondott ilyet, h zavaróan nagy lett volna. :F

A kijelzőre; volt már nálam X850 is, én nem vettem észre ekkora különbséget, viszont youtube, google - itt-ott, tuti találsz összehasonlító fotókat/videókat.

A képpontok valóban nagyobbak, de féltem tőlem én is, h pixeles lesz, de abszolút tűrhető - mondom ezt úgy, h amikor vettem 3GS-t használtam, most HD2-t.

..én azt mondom, ha már 4,3"-ost néztél, akkor vedd meg az 5-öst, multimédia miatt biztos jobban jársz.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3576) kano


kano
nagyúr

Sziasztok!
Tud valaki valamit erről a Yamoto készülékről? Van valakinek tapasztalata vele?
Sok jót ígér de kérdés, hogy mennyire működik (FM transzmitter, telefonkönyv kezelés, stb.)
Köszönöm!

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#3577) becksim


becksim
aktív tag

Sziasztok!
Túrázáshoz, geoládázáshoz szeretnék valami túra GPS-t venni karácsonyra. Gyerekekkel megyünk leggyakrabban, tehát nem árt, ha strapabíró.
Eddig A620BT-t használtunk egy ős gps-mouseval, russával, de a kijelzője már nagyon odavan és az aksija se bír 20 percnél többet.

Ajánljatok valamit légyszi!

Nindzsák?? Hol?

(#3578) snowdog válasza becksim (#3577) üzenetére


snowdog
veterán

Erre találták ki a Garmin gépeket. :)

Rengeteg típus létezik, neked kell választanod. [link]

[ Szerkesztve ]

(#3579) Shodan


Shodan
addikt

Sziasztok!

20-30k körül milyen PNA-t ajánlotok belföldi kamionozáshoz?

Navigon vagy sygic truck, esetleg igo szoft a jobb erre?

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#3580) Kbali válasza 0st0r0s (#3573) üzenetére


Kbali
nagyúr

Azért próbálj meg előtte rákérdezni, mert a CityEurope térkép asszem Navteq, ami nem a legcsecsébb. Ha TopMap térkép lenne hozzá, azt biztosan külön odaírják, hogy " NaviGuide 5.x Magyarország térkép mellékelve külön SD kártyán).
Esetleg ez helyette? - Kiforrott típus, igaz nem teljes Eu, hanem Magyarország és NyEu térkép van hozzá.
Ennél pl ugyanott.
A térképekről azért lehet mentést csinálni számítógéppel, ha esetleg elszállna, de a Garmin biztosan garanciában is megoldja, ha nem te cseszted el.

[ Szerkesztve ]

(#3581) csibra01


csibra01
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, olyan GPS készüléket keresek, ami kihangósítóként is funkcionál ugyanakkor a telefonnal tudja szinkronizálni a telefonkönyvet, tehát ne kelljen külön beleírni neki a hívott számokat.
Az ár egyenlőre mellékes és térképszoftver sem fontos, hogy legyen hozzá.

Előre is köszönöm a segítséget!

(#3582) becksim válasza snowdog (#3578) üzenetére


becksim
aktív tag

Köszi, ilyesmire gondoltam!

Nindzsák?? Hol?

(#3583) peti85


peti85
senior tag

Sziasztok!

Van már tapasztalat a CNS globe HD készülékéről?
pdaplus teszt

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#3584) kano válasza csibra01 (#3581) üzenetére


kano
nagyúr

Szia!
Elviekben ez a Yamoto tudja ezt, csak úgy néz ki, hogy nincs tapasztalat még vele.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#3585) h146207


h146207
tag

Sziasztok nálam-sokkal-jobban-hozzáértők!
Ajándékba akarok ilyen gpses kütyüt venni, olvasgattam itt az utóbbi hozzászólásokat, és felmerült egy térképes kérdésem. Mi a helyzet az IGOval? Eddig egyedüli opciónak gondoltam, de mintha itt ez nem lenne ilyen egyértelmű, ezek szerint mostanában javult a helyzet, vannak még jók? Garminon lévők pl... erre azt írta itt vki, h ugyanaz a térkép, mint igoban, csak nem olyan csilivili a felület, amit inkább pozitívumnak érzek. Másrészt azt is olvasom, hogy több féle lehet rajta (navteq, topmap?), és nem mindegyik jó, hogy van ez most?
Másrészt találtam amazonon garmin 1350lmt nevűt, ami lifetime europe mapot ígér 230$ért. Megéri ilyesmi után rohangálni, változnak annyit a térképek, hogy pár év múlva már sokat számítson?
Köszönöm
Zoltán

(#3586) Kbali válasza h146207 (#3585) üzenetére


Kbali
nagyúr

Térképek folyamatosan változnak, jól jöhet a lifetime frissíthetőség (itthon is elérhető).
Külföldön sajna nem fogsz olyan Garmin készüléket kapni, amin TopMap Magyarország térkép van.
Igo is jó, de ahhoz általában korlátozott az ingyenes frissítési lehetőség (1-2 alkalom csak).

(#3587) Kbali válasza csibra01 (#3581) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az enyém ilyen Mio C720, de szerintem a Wayteq BT-s verziói is tudhatnak ilyet.
Vagy pl.: Garmin Nüvi 255W

(#3588) snowdog válasza h146207 (#3585) üzenetére


snowdog
veterán

Megéri ilyesmi után rohangálni, változnak annyit a térképek, hogy pár év múlva már sokat számítson?

Friss térkép nélkül a navigáció szinte semmit sem ér. Mikor mész a semmi közepén, az már nem navigáció! Tehát az egyik legfontosabb dolog a naprakész térkép.

És igen, nagyon gyakran változik. Általában negyedévente adnak ki frissítést, de van aki már azt is alig bírja kivárni! :D

(#3589) h146207 válasza Kbali (#3586) üzenetére


h146207
tag

Köszönöm a válaszokat.
Szóval nekem a magyarországi térkép nem a sarokpontja a dolognak, ugyanis az ajándékozott svájcban él, évente néhányszor jön erre.
De nem is nagyon értem, hogy miért nincs külföldön vásárolton ilyen pöpec mo. térkép, egy teljes europe térképben miért nincs? az nem olyan, más valamiben?
visszatérve az igo-ra.
én itt azt hiszem összekeveredtem a különböző tulajdonnevekkel.
tehát az említett topmap, stb márkák a térkép nevei, és a szoftverek, pl az igo ezek közül használnak valamilyent. tehát akkor nem is az a lényeg, hogy igo, vagy más, hanem hogy milyen térképet használ. igaz ez?
köszi

(#3590) wurci


wurci
tag

Sziasztok!

Max 30e-ért melyik GPS mostanság a legjobb vétel? Navigációs software nélkül gondoltam, azt majd utána megveszem.

Köszönöm!

wurci

(#3591) m.jeno válasza wurci (#3590) üzenetére


m.jeno
senior tag

Hogy a legjobb vétel-é, azt nem tudom, de nézz körül itt!

Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

(#3592) Kbali válasza h146207 (#3589) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha külföldi, akkor szinte mindegy.
A kelet-európai térségben a TopMap készíti talán a legjobb térképeket, így az azokat használó navigációs programok ebben a térségben jók.
A naviprogramokról részletesebb összehasonlítást nem láttam még.
A Garmin szerintem megbízható, vehető kategória, főleg life time térképgaranciával.
Az Igo alatt azért van TopMap térkép még a full EU verzióban is, mert a cég az NNG-é. :)

(#3593) szist


szist
csendes tag

Kedves Fórumozók

Keresek térképpel együtt megvehető autós GPS készüléket.
Hosszú távon tervezem használni, ezért az alábbi szempontok alapján keresek. Ebben kérem tanácsotokat, milyet vegyek.

Használata:
Gyakran: nagyjából egyenlő mértékben: Magyarország (Bp.-en és más nagyobb városban), Ausztriában, Erdélyben
Ritkán: Más EU ország.

Ár: max.:30-35 ezer.

Egyéb szempontok:
1. napfényben is jól látható legyen a kijelzője
2. Stabil szoftver, nem lefagyós
3. Alapos és jó térkép
4. Térképfrissítés ingyenes, esetleg jól megoldható legyen warez-ban
5. TMC legyen
6. az összeszerelése legyen tartós (a szélvédőre fel- és leszerelés ne tegye hamar használhatatlanná..)

Sajnos a márkákat nem ismerem (oké a Garmin a piacvezető azt tudom ), így megköszönném ha megírnátok mely márka az ajánlott, melyik nem.
Igazából persze konkrét termék kellene, azaz nem (csak) a márkákra
vagyok kíváncsi, hanem azt kérném, hogy nevezzétek meg: melyik gyártó mely konkrét termékét ajánljátok.

(tényleg csak kérdés: http://www.pixmania.hu/hu/hu/08106053/art/garmin/nuvi-245w-gps-europa.html
ennek a terméknek az ára miért eset 37%-al? Azért mert szar? Vagy selejtes lehet az árú?)

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

Üdv
István

(#3594) szist


szist
csendes tag

előző hozzászólásomból kimaradt, hogy lehetőleg 4,3'-os kijelzőjű GPS-t keresek.

(#3595) snowdog válasza szist (#3593) üzenetére


snowdog
veterán

Szerintem ennyiért nem kapsz ilyen készüléket, még a leértékelt sem felel meg minden szempontnak, ugyanis ha jól látom nincs benne TMC vevő. Egyébként is jobb lenne szétválasztani a hardver és a szoftver részt, mert így együtt még nehezebben találod meg az igazit.

Hardver. Vagy igényes gépet veszel drágán (60e-től), vagy gagyit olcsón (20e-től).

Szoftver. Amit én ajánlanék, az az iGO, de ahhoz meg nem jár ingyen térképfrissítés, legfeljebb a vásárlástól számított pár pónapig.

A linkelt gépet meg szerintem azért árazták le, mert annyiért nem tudják eladni. Meg aztán jön a vásárlási hullám. :)

(#3596) Jok3r1985


Jok3r1985
tag

Sziasztok,

Én abban kérnék segítséget hogy melyik gps-t érdemes megvenni a wayteq-től, a 950bt-t vagy a 950bt hd-t? Árban ugyanaz kettő, amit nem is értek igazán. Okoz e a nagyobb kijelzőfelbontás lassabb működést esetleg gyorsabb akku merülést?

köszi szépen!

(#3597) Kbali válasza szist (#3593) üzenetére


Kbali
nagyúr

A linkelt készülék leírásában egy szó sincs térképről, bár a Garmin meg nem árul térkép nélkül készüléket.
Ilyen árért nemigen kapsz az igényeidnek megfelelő gépet - valamiből engedni kell.
Az meg, hogy frissítés warezban, meg sem hallottuk...

(#3598) Kbali válasza Jok3r1985 (#3596) üzenetére


Kbali
nagyúr

Igen, ha ugyanakkora akksi van benne, akkor hamarabb fog merülni.

(#3599) Jok3r1985 válasza Kbali (#3598) üzenetére


Jok3r1985
tag

Értem köszi. És lassabb is lehet tőle? Inkább ez a fontos, tölteni úgyis kell állandóan kb gondolom...

(#3600) perempe


perempe
addikt

Érdeklődöm, hogy a külső, bluetooth GPS-ek között milyen különbségek vannak pontosság és érzékenység téren. Jelenleg RoyalTek RBT-1000-t használok Nokia E50 telefonnal. [link]

* Brahms: 4. szimfónia *

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.