Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3851) snowdog válasza BaLaVi (#3850) üzenetére


snowdog
veterán

Legalább 25 oldalon megnéztem a gépet, de sehol sem tüntették fel a képernyő felbontását. Márpedig ez lesz a kritikus, mint írtam a nagyfelbontású képernyőn (800x480) nem valószínű, hogy működni fog. Vásárlás előtt győződj meg a felbontásról!

(#3852) laszlohu válasza snowdog (#3851) üzenetére


laszlohu
addikt

Sziasztok

Én megtaláltam a NAVIGON felbontását,
egyedi, olyan mint az iphone 4 - é,
800 X 400 -as.

(#3853) BaLaVi válasza laszlohu (#3852) üzenetére


BaLaVi
csendes tag

Ez vicces :D Szóval akkor kisebb felbontású gépet kell vennem akkor fog rajta futni a Russa?!! :D
Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy kompromiszumot kell kötnöm, hiszen a kisebb felbontással általában kevesebb tudás is társul általában kisebb a ROM, RAM, nincs TMC, stb.?!!!!! Plusz áltakában ezeknek a GPS érzékelője sem olyan pontos "10 m" ezzel, lehet rendesen geocachingelni? gsc73 te jársz azzal a gps-szel geocachinggelni??
Laszlohu a #3838-ban azt mondtad: Geocaching - re Wayteq x990 ( Elvileg 1 m - es pontosság ) - et ajánlják ( pl. Gyurci ) ... de, hogy geocachingelnek vele, ha erre nem tudnak felrakni ilyen szoftvert????????

Köszi MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :R :R :R :R

(#3854) BaLaVi válasza BaLaVi (#3853) üzenetére


BaLaVi
csendes tag

Ezek szerint ezeknek a gépeknek nem változtatható a felbontása??!!!

(#3855) BaLaVi válasza snowdog (#3851) üzenetére


BaLaVi
csendes tag

Megnéztem a Gyurica honlapját és ott a Wayteq x990 futatta a Russia-t, ami 800x 400-as felbontású!!!!!!!!!!!! :O Most akkor hogy van ez???????????????? :O :O

(#3856) snowdog válasza BaLaVi (#3855) üzenetére


snowdog
veterán

Valami nem stimmel [link]

WayteQ x990 Aura
Kijelző felbontás: 800 x 480 (16:9 képarány)

[ Szerkesztve ]

(#3857) BaLaVi válasza snowdog (#3856) üzenetére


BaLaVi
csendes tag

hát ez az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :Y
Akkor hogy lehet, hogy Gyurcinak futott rajta a Russia?????????????????? :F
Vagy ő tud vmit, vagy mi nem???????!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D ÖTLETEK???????

(#3858) JoHnni válasza BaLaVi (#3847) üzenetére


JoHnni
senior tag

Hali!

Ha 50-e Ft-ot szánsz gps-re amivel geocachingelni is szeretnél akkor inkább azt ajánlom vegyél egy túra gps-t és egy autós navigációt, 50e-ből kijön. (pl.: wayteq x850 + Etrex H) Sokkal jobban fogod szeretni ha kézi gps-t használsz geocachingre. Az autós navigációnak a legnagyobb hátránya, hogy kb 4-5km/h felett frissíti csak a koordinátákat, hát ez néha elég kényelmetlen tud lenni...:)

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#3859) snowdog válasza JoHnni (#3858) üzenetére


snowdog
veterán

Az autós navigációnak a legnagyobb hátránya, hogy kb 4-5km/h felett frissíti csak a koordinátákat, hát ez néha elég kényelmetlen tud lenni...

Bár ezt a GPs vevő átállításával lehet korrigálni, de ennek ellenére a többivel egyetértek.

(#3860) snowdog válasza BaLaVi (#3857) üzenetére


snowdog
veterán

Mi is tudjuk amit ő tud. Te is megtudhatod, ha beírod a gugliba, hogy "PNA Russa". :)

Megjegyzem az általad kinézett gép és a Gyurci által tesztelt gép felbontása különböző. Bár azt hiszem ezt már írtam, csak elkerülte a figyelmedet. Aztán az is lehet, hogy ennek nincs is nagy jelentősége. A kedvedért kipróbáltam a 800x480-as gépemen, és bár a Russa induláskor hibaüzenettel ki akar lépni, de ha nem nyugtázom le, akkor látszólag rendben működik. Próbálkozzál vele, van rá esély, hogy össze lehet hozni. Én csak kiváncsiságból próbáltam ki, a téma különösebben nem érdekel.

(#3861) JoHnni válasza snowdog (#3859) üzenetére


JoHnni
senior tag

csak az érzékenységét lehet állítani vagy azt is hogy milyen időközönként frissítse? Illetve hogy lehet ezt állítani?:)

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#3862) gsc73 válasza BaLaVi (#3857) üzenetére


gsc73
aktív tag

Szia!

1:

Én az írtam, hogy nálam, hogyan működik, én hogyan használom. Írtam is a felbontást: 480*272. Soha nem próbáltam más felbontáson. Az ördög mindig a részletekben van! Mielőtt vásárolnál, alaposan utána kell olvasni, mert egyáltalán nem biztos, hogy az adott vason, szoftveren elindulnak ezek a cuccok. Ne feledjük, beágyazott rendszerekről van szó, amit egy adott cél érdekében készítettek, terveztek, optimalizáltak.Az, hogy egy "advanced user" mit tud kihozni egy ilyen kütyüből, az egy másik dolog. Hogy sikerül-e a dolog, az kétséges, garancia nincs.

2:

Ne feledd, hogy az autós navi-nak nagyon gyenge az akkuja! Általában 1 óra! Én is úgy használom, hogy ki-be kapcsolgatom, és van egy külsős akku pakkom, mini usb csatival, meg tépőzárral, egy kicsit macera.

Ha 50k-t szánnék GPS-re, tutira kettőt vennék ilyen árak mellett, és akkor mind a két célt jól fogja szolgálni. (hozzáteszem, hogy a túra GPS-eket egyáltalán nem ismerem, de logikusnak tűnik az előttem író ötlete)

+1: az autós navi sérülékenyebb...

Üdv: g.

[ Szerkesztve ]

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

(#3863) snowdog válasza JoHnni (#3861) üzenetére


snowdog
veterán

A frissítési idő a GPS vevő típusától függ. A PNA-kban többnyire olyan chip van, amiknek a frissítési ideje 1 mp.

Ahhoz hogy bizonyos sebesség alatt is jelezze az elmozdulást a Static Navigation-t kell kapcsolgatni.

Ide írom mivel próbálkozhatsz, semmiképpen sem ajánlom! Az állítgatásnak olyan következménye is lehet, hogy úgy lefagy a GPS vevő, hogy talán semmivel sem lehet majd elindítani. Csak saját felelősségedre állítgasd a GPS vevőt!

Hogy az alábbi programok közül melyiket tudod PNA-n elindítani nem tudom, PNA-n sohasem próbáltam. A leírások is PDA-ra vonatkoznak, de ez nem zárja ki, hogy ezek közül valamelyik PNA-n ne működne.

Static Navigation állítása. Fórumokból összegyűjtött információk:

"Ezekkel a programokkal lehet módosítani: SirfDemo, Crux-View, SirfTech, ALPSIRF

Ha a ALPSIRF.exe -ve csinálod, ezt kell követned!
1. program indítása a PPC-n
2. nyitjuk ("open") a megfelelő com port-ot (nálam a COM6). A NMEA ablakban megjelennek az üzenetsorok;
3. "click" a "to SIRF"/re (>>>> karakterek jelennek meg az alsó SIRF ablakban: átkapcsoltunk a sirf protokollra)
4. a Static Navigation bekapcsolt/kikapcsolt állapotát a "rd SN stat"-ra click-elve ellenőrizhetjük:
"Stat.Nav. = 01" = ON (bekapcsolva)
5. a "StatNav OFF" -ra "click"-elve , kikapcsoljuk a static navigation-t;
6. "click" újra a "rd SN stat"-ra, a "Stat.Nav." értéke "00"-át (=OFF) kell mutasson;
7. "click" a "to NMEA"-ra és utána zárjuk ( "close" ) a port-ot."

Ha további információkra van szükséged, akkor egy keresőbe írd be a "GPS Static Navigation" szavakat! Én sohasem piszkáltam a GPS vevőket, neked sem ajánlom!

[ Szerkesztve ]

(#3864) JoHnni válasza snowdog (#3863) üzenetére


JoHnni
senior tag

Azért ezek után sztem az a kijelentés, hogy az autós gps 4-5km/h felett frissíti a koordinátákat megállja a helyét, egy szűk réteg vállalhatja be hogy állítgatja a frissítési időt...

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#3865) gsc73 válasza JoHnni (#3864) üzenetére


gsc73
aktív tag

Sziasztok!

Mint írtam korábban, és használtam RUSSA-t autós navin. Szerintem ez a megállapítás kicsit pontatlan, hogy 4-5 km/h fölött frissíti csak a koordinátákat. Amint korábban is elhangzott 1 mp-es a frissítés, és nem függ a sebességtől, legalábbis szerintem nem. Nem vagyok guru, csak a tapasztalatomat írnám le.
Tehát túristaúton sétálva a RUSSA szépen követi a poziciót, persze lehet hogy nem egy 25 fps-es videó pontosságával, :) de teljesen elfogadható. Valahogy úgy működöt nálam, hogy folyamatos séta közben a nyilacsakából néha fekete pont lett (ez jelzi, ha megállsz) majd újra nyilacska lett belőle. Talán az zavaró, hogy mivel alacsony a sebesség a haladás iránya folyamatosan változik akkor is, ha egyenesen mész, ez ugye a pontosságbból adódik.

Összefoglalava, szerintem teljesen jól használható a RUSSA az 1 mp-es frissítéssel, általános célokra, tudod hol vagy, merre akarsz menni.....

Üdv: g.

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

(#3866) snowdog válasza gsc73 (#3865) üzenetére


snowdog
veterán

Mielőtt mélyebben belemennénk a témába beszéljünk át egy két dolgot, bizonyára többeket érdekel majd. A PNA-kat szinte kivétel nélkül autós navigációhoz készítik. Nem láttam kimondottan terepnavigációhoz készült PNA-t, nem is lenne értelme. Sérülékeny, az akku kevés ideig bírja, és hasonlók.

Az autós navigációs programok jellemzője, hogy a programtervezők abból indultak ki, a jármű közúton, és nem terepen fog közlekedni. Ezért alkalmazzák, az úgynevezett úton tartást.

Nézzük meg ez mit jelent mondjuk az iGO esetében. Mész egy úton, és a pozíciódnak megfelelő helyen látsz egy nyilat, vagy valamilyen hasonló jelet. De nem biztos, hogy a GPS vevő adatai alapján pont ott vagy. Ez két dologból adódik. A GPS vevők pontossága általában 10-30 m méter, a vételi körülményektől függően. Szó sincs 1 m-es pontosságról, mint azt valaki korábban írta. Ráadásul ez 1 mp-ént változik, és szinte biztosan nem esnek a pozíciónak megfelelő helyek egy egyenes (vagy bármilyen) útra. Nagyon hülyén nézne ki, ha a pozíciót jelző ikon úgy mozogna a térképen, mint egy ökörhugyozás. :D
Ezért alkalmazzák az útontartást. Ha az út közelében mész, akkor a program a jelet az útra illeszti. Ebből persze lehetnek problémák, pl. közeli párhuzamos utak esetén, mert nem biztos, hogy a program eltudja dönteni, a kettő közül melyiken mész. Ilyenkor akár dobálhatja is a jelet az egyik útról a másikra. Főleg magas házak között, ahol a vevőnek nehezebb dolga van.

Na most nézzük hogy jön ide a sebesség függés. Próbáljátok ki, hogy egyhelyben vagytok, és nézitek a valós GPS jelet. Nem a program által útrahelyezettet, hanem amit a program közvetlenül a GPS vevőtől vesz. Ez az iGO esetében egy pici fekete pont. Ha egyhelyben álltok, akkor a pozíciót mutató nyíl, vagy más ikon körül másodpercenként ugrálni fog a kis fekete pont. Hogy ez az ugrálás ne legyen zavaró, alkalmazzák a sebesség fűggő tíltást. Ugyanis ha a kocsi mondjuk egy lámpánál áll, de a GPS vevőtől érkező adatok meg 10-30 m-es ugrásokat produkálnak, és ezt mutatnák a térképen, na az már baromira zavaró lenne.

Bár az új iGO-nak (Primo) is van gyalogos módja, de az sem terepnavigációra való. Arra találták ki, ha kiszállsz a kocsiból és gyalogosan indulsz valahova (pl. egy városban), akkor lásd hol vagy, illetve visszatalálj a kocsidhoz.

Na ezért nem alkalmas a GPS vevő a gyári beállításában terepnavigációra. Ott ugyanis már alacsony sebességnél is mutatni kellene a helyváltoztatást. Persze ha valaki engedélyezi a static navigation-t, az még nem fogja azt jelenteni, hogy a térképen mindig a helyzetünk pontos képe jelenik meg. Ugyanis a 10-30 m-es pontatlanságból következően, a jel továbbra is össze-vissza fog ugrálni. Csak jobban fog látszani.

Akinek ezek után is kedve van piszkálni a GPS vevőjét, annak jó szórakozást kívánok hozzá! :))

Terepnavigációhoz ott vannak a Garmin termékek. Azokat kimondottan arra fejlesztették ki. Persze sok kompromisszum árán PNA-n is lehet Russát és hasonló programokat használni, de a követelményeket is annak megfelelően kell megfogalmazni. Tökéletes terepnavigációt sohasem lehet velük elérni. Ez a lényeg.

[ Szerkesztve ]

(#3867) gsc73 válasza snowdog (#3866) üzenetére


gsc73
aktív tag

Én teljesen egyetértek minden mondatoddal! (főleg a pontossággal kapcsolatban, de nem akartam, az 1 méteres értéket feszegetőkkel belemenni egy hosszú vitába)

A lényeg: lehet használni, kompromisszumokkal, aminél a "túloldalon" az ár van. Ha fontos, és megteheti az ember vegyen két (2, azaz kettő GPS-t), és akkor mind a kettő funkció tökéletes lesz. Ha erre nincs keret, akkor utánajárással meg lehet úszni egy készülékkel, ami autóra tökéletes,túrázásnál szerintem kisebb kompromisszumokkal jól használható, és ez az én tapasztalatom, véleményem......(soha sem jutott eszembe hogy piszkáljam a GPS vevőt, jól működött az erdőben is, akkor meg minek)

Üdv.: g.

u.i.: éppen most ment tönkre a GPS-em lehet vennem kell egyet, biztosan csak autósat fogok venni, és használom az akku pakkot és a Russa-t. Persze nem geocachelek, és nem is gyártok referencia adatokat a Russa adatbázishoz, csak sétálok az erdőben....

[ Szerkesztve ]

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

(#3868) PLaci58 válasza snowdog (#3866) üzenetére


PLaci58
őstag

Az N770 tökéletes terepnavigációra is :D
Tény és való, hogy a Garmin gyárt ilyen célkészülékeket. A pontosságuk azoknak sem jobb.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3869) snowdog válasza PLaci58 (#3868) üzenetére


snowdog
veterán

Meddig bírja az akkuja? Mennyire látható a képernyő erős napsütésben?

Aki kirándulni megy, az nem egy-két órát mozog terepen. Tudom, ki-be lehet kapcsolgatni a készüléket, ezzel lehet spórolni, meg bele lehet dugni a készüléket a pulóver alá, hogy lehessen látni mi van a képernyőn (én legalábbis így csináltam).

De ez a tökéletestől még igen messze van. :D

(#3870) robertinyo


robertinyo
csendes tag

Sziasztok!
Vettem egy BluePanther Jade készüléket.
800x480-as a felbontása.
Hol tudnék rá külömböző programokat szerezni?
Milyen korszerű ennek a navinak a GPS vevője?

(#3871) Luissimo válasza robertinyo (#3870) üzenetére


Luissimo
veterán

Mindezeket azután kérdezed meg, miután MEGVETTED, nemóccsóér ??
Készvagyok, vizeeeet !!!! :Y :W :(

(#3872) Kbali válasza robertinyo (#3870) üzenetére


Kbali
nagyúr

Venni tudsz rá, keress rá a Sygic programra, asszem most nagyjából ezt lehet rá hivatalosan pakolni.

(#3873) PLaci58 válasza robertinyo (#3870) üzenetére


PLaci58
őstag

Az Wayteq N800 vagy X950-es topicban biztos találsz valami programokat ebben a felbontásban.

Lui, mi a baj? Már vizet iszol?

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3874) bringas53


bringas53
csendes tag

Sziasztok. A kérdésem a következő: van egy iGO My WAY 2006 Plus térképem, gyári, számmal ellátott, csak Magyrország. Lehet-e még további térképeket hozzátenni ill. lehet-e frissíteni valahogy? :F

(#3875) Luissimo válasza bringas53 (#3874) üzenetére


Luissimo
veterán

NEM !!
holvetted, mikorvetted, honnanvan, minhasználod, eddig működött ??

(#3876) bringas53 válasza Luissimo (#3875) üzenetére


bringas53
csendes tag

Szia! Kéz alól vettem, papirjaival együtt, dobozon rajta van még a kód is. Van egy PDA-m, Yakumo deltax, tökéletesen működik rajta. A gondom csak az, hogy csak a HU térkép van rajta, de nekem kellene még A, D is hozzá.

(#3877) bringas53 válasza Luissimo (#3875) üzenetére


bringas53
csendes tag

Kéz alól vettem, papírjaival együtt kártyán a kód is rajta van.Yakumo deltaX PDA-n használom, semmi gond nincs vele csak jó lenne a meglévő HU mellé még az A és D országok is.

(#3878) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

SZiasztok!
Wayteq vagy Bluepanther? Van most egy X920BTam, szeretném lecserélni vagy X950HD-re vagy valami hasonlóra. MI jöhet szóba ilyesmi kategóriában?

thx

(#3879) zazahoho válasza AndrewTdi (#3878) üzenetére


zazahoho
őstag

Én ma kapom meg X950HD bt-t ,aki hozza azt mondta már nem foglalkozik bluepanther navigációval ,mert viszonylag sokat kapott vissza garanciális problémák miatt.Három napja csak teszteket és fórumokat olvastam vásárlás miatt,mert csütörtökön elhalálozott régi mio 520-as .

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#3880) Luissimo válasza bringas53 (#3876) üzenetére


Luissimo
veterán

Sajnos kikell hogy ábrándítsalak, az IGO 2006 MY WAY már neméletképes, nemtudod hivatalosan frissíteni.
Lekéne cserélned egy Igo8.3.x verziójúra...

(#3881) PLaci58 válasza zazahoho (#3879) üzenetére


PLaci58
őstag

Mi lett szegény Mio 520-al? Nem nagyon szoktak azok behalni.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3882) bringas53 válasza Luissimo (#3880) üzenetére


bringas53
csendes tag

van olyanom is, csak ennek jobban tetszett a felülete. :K

(#3883) bringas53


bringas53
csendes tag

lehet hogy rossz helyen kérdezem, de tudna valaki segíteni? van egy AirisT482-em és sajnos nem tudom összehozni a Linksys routeremmel hogy wifin keresztül tudjak netezni. most csak usb kábelen keresztül megy a net rajta, de ahhoz kell a gép is.

(#3884) zazahoho válasza PLaci58 (#3881) üzenetére


zazahoho
őstag

pedig ez sajna beadta a kulcsot, Fatal application Error hiba sárga képernyő ,gép nem látja semmit nem lehet vele csinálni,azt mondták rom hiba :U ,3 évet kiszolgált lehet ennyit bírt :U

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#3885) Kbali válasza zazahoho (#3884) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem akarta azt valaki frissíteni, csak nem sikerült?

(#3886) zazahoho válasza Kbali (#3885) üzenetére


zazahoho
őstag

nem,napközben egy bekapcsolás után csinálta,hozzá tartozik,hogy az utóbbi időben többször lefagyott 1-2 órára de mindig helyreállt,

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#3887) perempe válasza BaLaVi (#3853) üzenetére


perempe
addikt

Tuhu-ra symbianos Nokia telefont -nálam E50- használok bluetooth GPS párossal. 2" kijelző, 320x240-es felbontás. GPX-et, ill. magasságmérést is tud. Sima térképet is töltök rá túra előtt (.JPG formátumban képlopó programmal szintén a turistautak.hu-ról), és általában az is elég. Szerintem sokan nem is tudják, hogy már a telefonjuk is tud navigálni, nem használják ki.

Az Eged-Várkút-Síkfőkút túrán, a Novaji-kunyhó után elő kellett vennem a GPS-t, mert egyszer csak elfogyott a sárga pont jelzés, amin mentem az Attila-forrás felé. Egy vadlesnél álltam meg, ami rajta volt a tuhu térképen. Programban egyből látszott, hogy a Katalin forrás felé mentem tovább, és kb. 150 méterrel korábban nem nyugat (linkelt térképen piros szaggatott jelzi) felé kellett volna továbbmennem egyenesen, hanem dél felé kellett volna fordulnom. Iránytűvel könnyen megtaláltam a jelzést. Sokszor csak a régi piros jelzés volt felfestve.
[link]

Persze kesselni is lehetne vele, de én inkább a tuhu fejlesztésére használom (track mentés).

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#3888) huant


huant
csendes tag

Azt mondják sose késő... nos ígértem és megírom, hogy mi is a tapasztlat a Wayteq X990-el... az év elején vásároltam egy ilyen készüléket, nem volt egyszerű a döntés de ez lett belőle... egy 2300 km es útban segített és mondhatom hogy nagyon jó szolgálatott tett sajnos nem tudok hasonlítani más eszközökhöz de nagyon sokat segített mivel első út volt és nem használtam még ilyen dolgot autózás közben kicsit furi volt természetesen mindig a legjobbat akarta nekem, de sokszor csak utána jöttem rá h mégis hallgatni kellett volna rá...bár voltak helyzetek amikre ő sem számított pl forgalomelterelés és ilyenkor egy kicsit türelmetlen voltam nem vártam míg áttervezi... a 3D pedig fantasztikus már ahol van :) egyszóval én jó vételnek gondolomo megfelelő nagyságú a kijelző jó a hang bár fényérzékeléssel lehetne vlamit kezdeni még... amire kell arra tökéletes. Egyértelműen jelzi és mondja a haladási irányokat itt angliában jól is jön ez mert körforgalom körforgalmat ér és már előre jó tudni h melyik sávba kell megközelíteni mert különben érdekes helyzet adódhat az emberrel...

(#3889) szőröscica


szőröscica
addikt

Sziasztok!

Két készüléket néztem ki.
Becker Ready 43
Garmin Nüvi 1350

Melyiket ajánlanátok inkább?
Kb. 40 ezer forintot szánnék rá, a megbízhatóság és a logikus útvonaltervezés fontos lenne.

Üdv

(#3890) AndrewTdi válasza zazahoho (#3879) üzenetére


AndrewTdi
addikt

thx. Közben CNS Globe HD -ra esett a választásom.

(#3891) Kbali válasza szőröscica (#3889) üzenetére


Kbali
nagyúr

Külföldön is akarod használni, vagy itthon inkább?
Szerintem mindkettő jó, a Garmin nevesebb, a hazai térképe viszont nem TopMap, ezért talán nem olyan részletes, mint a Becker Igo alapú szoftvere alatti térkép.

(#3892) snowdog válasza Kbali (#3891) üzenetére


snowdog
veterán

a Garmin nevesebb, a hazai térképe viszont nem TopMap...
Ne jelents ki tényként olyant, amiről nem tudod az igazat. Vagy legalább előtte nézzél szét a neten! :W

A Garmin is TopMap térképet használ!

"Jelenleg az iGO és a Garmin Magyarország térképei azonosak. Legalábbis azon iGO alapú modellek, melyek a Top-Map térképeit használják, és azon Garmin GPS-ek, melyekhez NaviGuide Magyarország térkép van használatban, ugyanazt tudják. Az iGO esetén azonban a Kelet-Európa térképcsomag egy része szintén Top-Map, mely azért van, mert az iGO fejlesztője a Nav N Go megvette a térképgyártót azzal a céllal, hogy a kisebb de jó minőségű kelet-európai térképgyártók digitális térképeiből egy komplett csomagot állíthasson össze, konkurensként a Tele Atlas és a Navteq régiós térképeire. A Garmin pedig ebből mindössze a Magyarország csomagot licenceli de úgy, hogy a felhasználói ingyen frissíthessék. Az iGO felhasználók akkor tudnak ingyen frissíteni, ha az adott PNA vagy PDA modellhez az jár." [link]

nüvi 1350 [link]
Cikkszám: 010-00782-2B
Ár: 46 900Ft

NaviGuide Magyarország
Cikkszám: GS205T
Ár: 14 900Ft.

[ Szerkesztve ]

(#3893) Kbali válasza snowdog (#3892) üzenetére


Kbali
nagyúr

A Garmin már nem árul olyan készülékeket, amiken gyárilag TopMap (Naviguide) térkép lenne (megkérdeztem anno a Navi-Gate-et). Tehát külön kell megvenni SD-n... Ekkor elveszíted a határon áttervezést, ha az SD is a készülékben van.
Ettől függetlenül én, ha most vennék, Garmint vennék.

(#3894) snowdog válasza Kbali (#3893) üzenetére


snowdog
veterán

Nincs Garmin készülékem, ezért ennyire részletesen nem tudom. Csak arra reagáltam, hogy a Garmin készülékeken is lehet TopMap alapú magyar térképeket használni. Abból amit írtál úgy vettem ki, hogy ezt cáfoltad.

A határon áttervezést nem nagyon értem, mert akkor miért árulnak ilyen összeállítást, ha nem fog megfelelően működni: Garmin Nüvi 550 Teljes EU Térképpel + NaviGuide Magyarország! [link]

[ Szerkesztve ]

(#3895) KakaosCsirke


KakaosCsirke
tag

Sziasztok,

Kérlek adjatok tanácsot milyen navit vegyek, mert nem vagyok képben ezen a piacon. A következőek az elvárásaim:
- Jó térképe legyen
- Magyarország, teljes Nyugat-Európa, Románia, Horvátország legyen rajta
- Dugófigyelő kell
- Csak 100% legális megoldás érdekel, hekkelt iGO meg hasonlók nem igazán
- Ha ingyen/olcsón frissíthető a térkép, az nagy plusz
- Nem kell nagy képernyő
- Nem kell semmi extra funkció (kép nézegető, mp3 lejatszó, egyéb...)
- Olcsó legyen
- Célszerszám kell, nem PDA vagy hasonló kombó

Eddig egy apró Garmin-om volt, de 6-7 éves a térképe, hiányzik róla az összes új autópálya. Egyébként meg voltam vele elégedve.

Köszönettel várom a javaslataitokat.

Istenről beszélni ciki. Feszegetni a kérdést, hogy mi van a halál után nem illik. Pedig a statisztika nem hazudik: 100 emberből 100 hal meg.

(#3896) gabor_01 válasza KakaosCsirke (#3895) üzenetére


gabor_01
senior tag

Az a meglátásom, hogy az újabb Garminok már nem olyan jók, mit régen.
(Melegednek, fagynak.) Persze biztos van most is használható típus, árban nem vagyok otthon. A térképek 1,5 év késéssel frissülnek. Az új térképet meg kell venned, ezt megteheted a régi készülékedhez is.

(#3897) TayRol


TayRol
veterán

Szevasztok!

Navit keresek 30e kornyeken, bluetooth-szal, HUN terkeppel. Visszaolvasva a topicot a Wayteq x950hd bt modellt neztem ki. Jo dontes, vagy van már valami ajanlottabb marka/modell?

Koszi es udv.!
TayRol

(#3898) zeg


zeg
senior tag

Munkámhoz keresek megbízható, gyors autós GPS-t, telepített EU térképpel, akár világtérképre bővíthetően.
Legalább 4.3-as kijelzővel, kékfog+TMC kell.
Ár:max. 90 ezres. bruttóban, nem szutyok garázsüzletből és érvényesíthető garanciával.
Fizetős frissíthetőség nem probléma.

Melyik készüléket javasoljátok a felső kategóriában?

3dfx cuccokat keresek megvételre

(#3899) perempe


perempe
addikt

Ennek nem volt visszhangja a topicban?

Forgalommal szemben hajtó sofőr okozott balesetet az M6-oson
A vétkes sofőr a rendőröknek azt mondta, hogy a GPS navigálta rossz irányba.
[link]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#3900) Kbali válasza snowdog (#3894) üzenetére


Kbali
nagyúr

Mivel két külön eszközön van a térkép, honnan tudná a készülék, hogy éppen melyiket használja?
Nekem van Mio-m, amihez a készüléken van az eredeti szoftver és térképszett, míg SD-n egy frissítésként kapott szoftver és térképszett - nincs átjárás a kettő között.
Ha kiveszed az SD-t, akkor tud határon áttervezést.
Ez a konkrét készülék szerintem valami beragadt készlet lehet, mert a Navi-Gate SD nélküli változatot kínál.

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.