Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3251) Kbali válasza Peethy (#3250) üzenetére


Kbali
nagyúr

Röviden: egyiket sem. A Wayteq-en nem lehet hivatalosan Igo, a Sygic full EU-s cuccát nem tudom, mennyire jó, maga a készülék egyébként nem rossz, bár azt írták egyesek, hogy nemigen lehet kapni.
Esetleg ez
vagy ez

(#3252) Peethy válasza Kbali (#3251) üzenetére


Peethy
őstag

Köszönöm a választ :) Akkor lehet, hogy kicsit több lesz rászánva most, hogy megérje az árát:)

(#3253) D.Orion


D.Orion
veterán

Üdv!

Carrera 500 BT nevű GPS-en lehet futtatni pl IGo-t? Ha nem, akkor mik az elternatívák még? Elég jól felszerelt gps-nek tűnik, de ugye szoftver nélküli. Windows CE 6 fut rajta.

(#3254) mvh


mvh
csendes tag

Végig olvastam az egész fórumot. A bőség zavara itt is jelentkezik. Nagyon nehéz döntést, hozni, hogy milyen szempontok alapján válasszak magamnak egy „ketyerét”. Van aki a Wayteq márkájú készülékekre esküszik de rögtön jön az ellenérv, hogy erre nem alkalmas (legálisan) az IG8.
A lényeg tömören: sikerült totál elbizonytalanodnom és fogalmam nincs mit is vegyek.

Tényleg ennyire király cucc az IG8 a többi navigációs szoftverrel szemben hogy sokan ezt tartják etalonnak? Miben különbözik a többi szoftvertől?
A TMC szolgáltatás = fizetni kell érte? Vagy egyszer kell megvásárolni a megfelelő készüléket?
Térkép frissítés gondolom fizetős?!

A TMC ha valóban működő és hasznos dolog nemcsak státusz szimbólum, akkor érdekelne.
Nem fontos számomra az MP3, video, játékok megléte.
Ár: max 40e Ft-ot áldoznék rá de, lehet olcóóó is, csak en legyen vmi noname

Ezért én is beállok az klasszikus kérdést feltevők táborába: F1..F1 (help).. milyen készüléket javasoltok?

(#3255) m.jeno válasza mvh (#3254) üzenetére


m.jeno
senior tag

TMC-.vel kapcsolatosan olvasd vissza a #3017 és a #3166 hsz-t.
Készülékre nincs tanácsom, nézd meg itt a forumon a készülékek topikjait.

Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

(#3256) Daniford


Daniford
tag

Urak!
Tanácsot szeretnék kérni GPS sárlásban. Eddig egy Navon N350-est nyúzta és nagyon meg voltam vele elégedve. De szeretnék egy nagyobb kijelzős gyorsabb modellre váltani.
30-40e körül gondoltam,hogy szánok rá mert ezek a kütyük többet nem érnek meg nekem.
Milyen márkát javasoltok ami tényleg megéri az árát és még frissíteni is lehet mondjuk naviextras-on keresztül?

(#3257) fizzdani


fizzdani
tag

Üdv.

Szeptembertől Pestre költözöm, és elkellene egy jó GPS a kocsiba . 15-20k-t szánnék rá. Ebben az árkategóriában mit tudnátok ajánlani ?

Köszönöm.

(#3258) Kbali válasza fizzdani (#3257) üzenetére


Kbali
nagyúr

Talán valami használtat, újonnan, térképpel igen necces, talán a legalja kategóriából.

(#3259) Kbali válasza Daniford (#3256) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha a Navonnal meg voltál elégedve, akkor ebben a hsz-ben van egy, ill. egy CNS link is.

(#3260) tjb007 válasza fizzdani (#3257) üzenetére


tjb007
nagyúr

(#3261) snowdog válasza mvh (#3254) üzenetére


snowdog
veterán

Tényleg ennyire király cucc az IG8 a többi navigációs szoftverrel szemben hogy sokan ezt tartják etalonnak? Miben különbözik a többi szoftvertől?
A TMC szolgáltatás = fizetni kell érte? Vagy egyszer kell megvásárolni a megfelelő készüléket?
Térkép frissítés gondolom fizetős?!

Tényleg ennyire király! (és nem mellékesen magyar termék) :D
Abban különbözik a többitől, hogy sokkal többen használják, legalábbis itthon, és ezért nagyon sokan újítgatják (lásd skinek).

A TMC ingyenes is, meg nem is. Azért nem ingyenes, mert TMC-t támogató térkép kell hozzá, és annak license van. Aki legálisan ilyen térképet vesz, az a TMC használati díjat is megfizeti. További költség nincs. Legalábbis Magyarországon (a működtetés költségét az állam fizeti), mert külföldön vannak díjköteles szolgáltatást nyújtó frekvenciák.

Általában egy ideig inygyenes a frissítés (1-2 évig), azt követően fizetős.

Ezért én is beállok az klasszikus kérdést feltevők táborába: F1..F1 (help).. milyen készüléket javasoltok?

Ha legális iGO programmal szeretnéd használni, akkor válassz ár szerint, ha más navi program is megfelel, akkor Wayteq.

[ Szerkesztve ]

(#3262) mvh válasza snowdog (#3261) üzenetére


mvh
csendes tag

Köszönöm a kimerítő válaszod:)
Közben kalandos úton, de megvásároltam az új navigációs cuccot. Extreme Digital-ban vásároltam. SENKINEK nem ajánlom ezt a társasságot! Tőlük nem szabad vásárolni én az életben nem fogok többet semmit náluk vásárolni az biztos!!!
Íme, a story, hogy mással ne fordulhasson hasonló eset elő:
Elsőre egy NAVON N480-as készüléket vásároltam IGO8-al. Boldogan beültem a kocsiba, hogy kipróbáljam az új cuccot. Első meglepi, hogy haza navigáljon, ehhez 800km távolságot kellene megtennem. Jéé mondom elköltöztem és nem tudok róla? Akkor vettem észre, hogy aktuális helyzetnek Bukarestet(!!!!) jelölt a NAVI…hmm ez érdekes…..vissza megyek a boltba és szólok, bocsi de kb 20 perce vettem egy navigációs cuccot és a szerencsétlen keveri Budapestet, Bukaresttel. Megnyugtattak, hogy a cucc okés, a kocsit kell lecserélnem, mert francia gyártmány és mivel nagyon leárnyékolja a jelet ezért megzavarja a szegény navigációt rendszert. – Jéééé- mondom- miért nem ezzel kezdtétek haver, hogy cseréljem le az autót majd utána vásároljak navigációs rendszert. Erre megnyugtattak, hogy menjek nyugodtan vissza az autóba hagyjak a kicsi „barátomnak” időt, hogy kiheverje a francia autó adta sokkot és várjak pár percet amíg megtalál minden műholdat, és majd ezt követően tuti rendben lesz. Én jóhiszeműen megfogadtam a tanácsot. Mielőtt beszálltam az autóba a parkolóban bekapcsoltam a készüléket és megvártam, amíg minden műholdat és hullócsillagot érzékel. Úgy tűnt a NAVON rendben van megtalálta a pozíciót (haza talált Bukarestből-Budapestre!!)Beszálltam az autóba előtte bemutattam a NAVONT az autónak: - NAVON ő a francia autó, francia autó ő a NAVON. Erre mi történik? NAVON sokkot kap és lefagy! Mondom ez nem létezik, ezért elindultam és tettem 2-3 utcányi kört, a készülék még mindig hibernált állapotban volt. Ismét irány a bolt, ezúttal már sík ideg voltam! A boltvezető (vmilyen Zoltán POLUS CENTER) nagyon „aranyosan” hülyének nézve közölte, hogy ez szerviz eset és néhány nap alatt bevizsgálják, hogy jogos-e a panaszom a 20 perccel korábban vásárolt hibás működni nem akaró készülékre. Közöltem vele, hogy elvan tájolódva, mert a vásárlástól számítva 3 napon belül elállhatok a vásárlástól és akár a pénzem is vissza kell kapjam, ha nem megfelelően működő/hibás terméket adtak el Közel egy órás csata után, sikerült „észérvekkel” meggyőznöm a boltvezetőt, hogy valószínű nem autót, hanem másik készüléket kellene adnia mert amit kaptam az úgy **** ahogy van. Másik NAVON nem volt nekik készleten(!) ezért ajánlották a WayteQ x850-et helyette. Végül ez lett.
Utóbbi nem érezz ellenszenvet a francia autók iránt és érdekes módon azonnal érzékelte, hogy Budapesten vagyok és nem Bukarestben. Végül ezzel a készülékkel úgy tűnik eddig nincs semmi gond és pontos, bár jobban őrültem volna az IGO8 szoftvernek Igazából nem tudom, hogy van-e értelme, hogy IGO8-ra próbáljam „betörni” a kicsikét vagy inkább maradjak a gyárilag hozzá adott Sygic Drive Europa térkép mellet.
Amiért mindezt megosztottam veletek, hogy aki teheti kerülje el nagy ívben az Extreme Digital szaküzleteit (különösen a budapesti Polus Centerben találhatót) . Mert mindaddig amíg vásárolni akarsz náluk minden rendben, de ha problémád akadna akkor nagyon szemetek!

[ Szerkesztve ]

(#3263) snowdog


snowdog
veterán

Idézet egy másik fórumból:

"Megtévedt navigációs szoftverek

...Négy város számítástechnikai szaküzleteit járták végig a napokban a helyi vámhivatalok munkatársai. A vizitelés eredményes volt, hiszen több mint negyvenmillió forint értékben találtak kalózszoftvereket. A tapasztaltak alapján a Microsoft termékek után a Nav N Go navigációs szoftverei a legtöbbet hamisított programok.
A vámosok tapasztalatok alapján a leggyakrabban másolt termékek továbbra is a Microsoft operációs rendszerei és irodai alkalmazásai, a „kalóztoplista” második helyén pedig a Nav N Go navigációs szoftverei állnak. Az ellenőrzések során egy üzlet kivételével mindenhol találtak tört iGO navigációs szoftvereket, boltonként átlagosan egy tucat hamis Nav N Go programra bukkantak. Az ellenőrzések során több olyan eset is volt, amikor az üzletek szerviz részében éppen tört operációs rendszereket telepítettek. A rajtakapott boltosok már hiába próbálták kiszedni a telepítőlemezeket a gépből. Más esetekben egyértelmű volt, hogy az illegális szoftvereket csak percekkel, vagy órákkal az ellenőrzés megkezdése előtt telepítették fel. Olyan üzlet is akadt, ahol az eladásra kínált notebookok közül egyiken sem volt jogtiszta szoftver, néhány esetben pedig a vámosok távozása után már csak egyetlen egy üzemképes számítógép maradt a boltban. A legkeresettebb kalózszoftverek a Windows XP, Windows 7 és Offi ce 2003 és 2007, míg a Nav N Go legnépszerűbb terméke továbbra is a Nav N Go iGO 8. A „leggazdagabb” tört iGO navigációgyűjteményt egy jászberényi és egy gyöngyösi cég birtokolta.
..
A laikus vásárlókban persze felmerül, hogyan ellenőrizhető a vásárolt Nav N Go szoftver eredetisége? A szakértők azt javasolják, hogy a vásárlások során kérjük meg az eladókat, bizonyítsák be a szoftverek eredetiségét, illetve – ha az sehol nincs feltüntetve – kérdezzenek rá, hogy milyen szoftverrel kínálják a készüléket. Vásárlás után érdemes mielőbb ellátogatni a www.naviextras.com oldalra, ahol a készüléket csatlakoztatva a rendszer megállapítja, eredeti-e a beszerzett navigációs szoftver vagy sem.

Forrás: NOL"

[ Szerkesztve ]

(#3264) RAVEN59


RAVEN59
tag

Emberek segitsen valaki ha lehet,van egy NAVON N350-es kütyü,rá lett másolva a friss térkép,az eredeti át lett másolva és az istennek sem megy se a régivel se az újjal.MIlehet a BIBI?

(#3265) Kbali válasza RAVEN59 (#3264) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem jó térkép, nem jó licensz file? Ez a cucc frissíthető a naviextras-ról nem? Onnan csináltad? A frissítés általában nem azt jelenti, hogy kicserélem a régi térképfile-t az újra, oszt annyi. Eredeti térkép vagy warez? Ha utóbbi, nem csodálkozom - ha előbbi, irány egy szaküzlet, biztosan segítenek orvosolni a problémádat.

(#3266) RAVEN59


RAVEN59
tag

Nos úgy látom mégiscsak szóba áll velem valaki,azt nem hiszem hogy eredeti de ráadásul nem is az enyém.Az történt hogy a kártya ki lett véve a gépből és előtte átt lett másolva a tartalma pc-re,aztán kártyaolvasón keresztül fel lett téve a friss térkép,utánna vissza a kártya de nem ment ,vissza az eredeti és igy sem megy.Nos, De sehogyan sem megy,mindig kiirja hogy az elrési ut vagy az eszköz hibás. Ötlet? Nagyon Köszönöm eddig is.Itt vagyok ezzel a szerkezettel és csak bosszankodom mert én csak jót akartam,semmi több.

(#3267) riszter


riszter
senior tag

Sziasztok!
Egy sürgős kérdésem lenne! Megéri az Auchanban lévő Navon n470 + iGO8 35k-ért??!
Előre is köszi aki válaszol! :R

Vivere militare est

(#3268) D.Orion válasza riszter (#3267) üzenetére


D.Orion
veterán

Nagyjából ennek ez az ára eme szoftverrel +/-3.000Ft.

(#3269) snowdog válasza RAVEN59 (#3266) üzenetére


snowdog
veterán

Valami, valahol el lett cseszve, de hogy mi, azt innen nem lehet megmondani. Talán a másolások során megsérült valamelyik összetevő, talán valahogy rossz sys.txt került a gépre, és hasonlók.

És hogy legközelebb egy új térkép miatt más ne járjon így, az eljárás a következő:
- a régi térkép mellé fel kell másolni az újat,
- a program mindig a legújabb térképet fogja használni,
- ha a gépben, vagy a kártyán már nincs elég hely, akkor az új térkép felmásolása előtt le kell törölni a régit,
- természetesen mindig a verziónak megfelelő térképet kell használni, különben a program nem látja a térképet.

Ennyi, nem kell elkomplikálni, és nem lesz gond. :)

[ Szerkesztve ]

(#3270) RAVEN59


RAVEN59
tag

Sziasztok valaki tudna nekem egy olyanban segiteni hogy van egy WAYTEQ X920-as GPS-m a hang halk rajta nem szoftveres gond van vele,mert a haveromnak tök ugyanez van a 2db készülék teljesen megegyezik mindenben és az övé hangossabb erőteljesen.

(#3271) yoxa


yoxa
tag

Sziasztok!
Wayteq X820ba gondolkozok megvételre. Valami vélemény róla? Navigációs rendszer nélkül vegyem? Esetleg megéri megvenni az X920at? vagy elég a képernyő nagysága az x820nak is?
köszi előre :R

(#3272) snowdog válasza yoxa (#3271) üzenetére


snowdog
veterán

Rengeteg vélemény van róla, itt el is olvashatod [link]

Hogy kinek mekkora az elég, az elég egyéni kérdés. Nekem nem volt elég. :D

[ Szerkesztve ]

(#3273) benjoe1


benjoe1
aktív tag

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni: Garmin Nüvi 550 szerű gps-t keresnék, tehát ami alkalmas egyszerre autós és gyalogos/túrázós navigációra is. Sajnos nem vagyok ismerős a gps-ek terén, ezért kérlek ajánljatok ehhez hasonló, lehetőleg kedvezőbb árú gépeket.
Köszi,

[ Szerkesztve ]

https://www.szarvaskovendeghaz.hu/

(#3274) yoxa válasza snowdog (#3272) üzenetére


yoxa
tag

köszi a linket! :R Szerintem nekem elég a 820as is mert akarok látni valamit az útból is:D

(#3275) snowdog válasza yoxa (#3274) üzenetére


snowdog
veterán

Ez csak attól függ, mekkora a kocsid szélvédője. :))

(#3276) yoxa válasza snowdog (#3275) üzenetére


yoxa
tag

hát nem egy mercibe ülök :DDD

(#3277) snowdog válasza benjoe1 (#3273) üzenetére


snowdog
veterán

Akkor próbálkozzál egy olyan készülékkel, amin fut a Garmin XT.

"...A Garmin Mobile XT egyik legnagyobb értéke a multiplatformos működés. Ezt szó szerint kell érteni, ugyanis a Windows Mobile és a Symbian mellett még Palm rendszeren is futtatható, ami azért nem rossz. A térképek lefedettsége a Garmin CityNavigator 2008 nevű programjával egyezik meg..."

(#3278) benjoe1 válasza snowdog (#3277) üzenetére


benjoe1
aktív tag

Ez csak telefonokon működik?

https://www.szarvaskovendeghaz.hu/

(#3279) tjb007 válasza benjoe1 (#3278) üzenetére


tjb007
nagyúr

Igen, csak telefonon illetve PDA -n.

(#3280) Kbali válasza tjb007 (#3279) üzenetére


Kbali
nagyúr

Meg notebook-on, asztali gépen, stb...

(#3281) tjb007 válasza Kbali (#3280) üzenetére


tjb007
nagyúr

A Mobile XT nehezen. Max. a Garmin Mobile® PC.

(#3282) Kbali válasza tjb007 (#3281) üzenetére


Kbali
nagyúr

visszaszívtam...

(#3283) No.01


No.01
őstag

Sziasztok,

GPS-t szeretnek venni. Garmint hasznaltam kolcsonbe nagyon jo (3790T) sot majdnem tokeletes, de ennyi penzt en nem szanok ra. Eldontottem, h IGO Primo lesz. mar vagy 2 napja a forumokat olvasom, de az jott le, h az eddig egyetlen keszulek tipus (Navon) finoman szolva sem okozott kellemes csalodast.
Erre tegnap mas okbol kifolyolag belebotlottam az Edigital oldalan a Becker Traffic Assist keszulekekbe.

Ezekrol mit lehet/erdemes tudni? Tamogatas, garancia... Esetleg hasznal mar ilyet v.ki?

Elore is koszonom

(#3284) a000


a000
őstag

Sziasztok
Valakinek van tapasztalata a CNS stylus xxl géppel? Elég jónak tűnik, csak az a kérdés, hogy hogyan lehet rá gps progit tenni? Egyátalán melyiket gps progit eszi meg?

Tudtok még ajánlani 6" gépet?

[ Szerkesztve ]

(#3285) Daniford


Daniford
tag

Múlt hét pénteken újítottam be egy CNS Stylus 5" de túl nagy a kijelzője számomra és nem fér el az A oszlopom mellett. Érdekel esetleg valakit? Részletek a hirdetésben.
Amúgy baromi gyors és pontos.

(#3286) a000 válasza Daniford (#3285) üzenetére


a000
őstag

Miért nem viszed vissza? Illetve 3napon belül elálhattál volna a vásárlástól. Ezt szerintem elrontottad.

(#3287) Daniford válasza a000 (#3286) üzenetére


Daniford
tag

Igen mert pénteken vettem és hétfőn már késő volt... :((
Azért ha érdekel valakit... :D

(#3288) a000 válasza Daniford (#3287) üzenetére


a000
őstag

Akkor elmondom, hogy tudd, a 3nap, az 3munkanap, ergó ha az üzlet szombat vasárnap zárva, akkor keddig vissza vihetted volna :D Érdemes tájékozódni a jogszabályokról és azok mikéntjéről :C :C

[ Szerkesztve ]

(#3289) Daniford válasza a000 (#3288) üzenetére


Daniford
tag

Ez van :D
Nem nagy katasztrófa! :C

(#3290) bubu18


bubu18
csendes tag

Hello!

Navigációs rendszerek világában nem igazán vagyok jártas, de mostanában tervezem egynek a beszerzését és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
Nem fontos a nagy kijelző és egyéb extrák, meg hogy videót, zenét ilyesmiket is lejátszon, csak navigációra kell, de abban jó legyen.
Talán még a TMC, ami úgy gondolom hasznos lehet... Nem fontos hogy beépített legyen, elég ha a későbbiekben is tudom bővíteni.

Árban pedig kb. max. 20ezerFt-ig tudnék rászánni.
Tudnátok javasolni pár típust? Köszi! ;)

(#3291) a000 válasza bubu18 (#3290) üzenetére


a000
őstag

wayteq 950. Most jött ki, bika a gép, nagyon erős gps vevővel, igaz ~25eFt de szerintem megéri azt a pár ezerest még beledobni.

[ Szerkesztve ]

(#3292) bubu18 válasza a000 (#3291) üzenetére


bubu18
csendes tag

Ennyit sajnos nem tudok már rááldozni.

Extreme digital-on ezeket találtam ebben az árkategóriában: [link]

NAVON N270 navigáció + iGO8 Magyarország térkép 18900FT
Magneo i430 navigáció (navigációs szoftver nélkül) 4,3" 18900FT
BluePanther Topaz navigáció + NDrive Magyarország DEMO térkép 18900FT
NAVON N260 navigáció + iGO amigo Kelet-Európa térkép (6 ország) 19900FT
Garmin Nüvi 205 + Kelet-Európa térkép (7 ország) 19900FT
Alcor Mando 3501 + iGO8 alapú Európa térkép (44 ország) 19900FT
Mio Black Edition navigáció + TeleAtlas alapú Magyarország térkép 19900FT

(#3293) Daniford válasza bubu18 (#3292) üzenetére


Daniford
tag

Esetleg EZ ???

(#3294) a000 válasza bubu18 (#3292) üzenetére


a000
őstag

Ha nem hát nem.
Esetleg ezek:
Magneo i430 , BluePanther Topaz

(#3295) attila9999


attila9999
csendes tag

Sziasztok!

Én most vettem egy Airis T940-t. Kaptam hozzá eredeti Nav n Go-t Mo. térképpel hibátlan fut, a gép is tuti. Gondoltam egyett és beszereztem egy teljes EU térképet (ez már nem boltba vettem) de 2 napi küszködés után se tudom elidítani.
Valki tud ebben segíteni?

(#3296) a000


a000
őstag

Bővebben mi a gond? Meddig jutsz, mit ír ki? Valamit írjál róla.

(#3297) attila9999 válasza a000 (#3296) üzenetére


attila9999
csendes tag

Progit letöltöm leírtak alapján mindent átnevezek és törlök. Ezután kártyát beteszem IGo lógó beköszön majd eltünik és nem történik semmi.

(#3298) a000 válasza attila9999 (#3297) üzenetére


a000
őstag

Hát ez nem megengedett téma itt. :N

[ Szerkesztve ]

(#3299) dany27


dany27
őstag

hali

GPS vásárlásában gondolkodom csak nem tudom eldönteni hogy melyiket vegyem.
Íme a kiszemelt példányok:
-Wayteq X920
-Wayteq X920BT
-Wayteq X950

Igazából ami a középsőre adná a voksot az hogy támogatja a TMC-t de a legutolsó megmár újabb cucc így nem tudom eldönteni hogy melyik legyen.
Én sok különbséget nem látok csak annyit hogy a 20sokba SIRF IV van míg az 50esbe meg V) Jah meg a középső viszi a TMC-t meg a kékfogat. Illetve most olvasom hogy a 950 is viszi a TMC?? Akkor csak a kékfogat nem?? Mert ez így nekem pont jó lenne...

Előre is kössz a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#3300) tjb007 válasza dany27 (#3299) üzenetére


tjb007
nagyúr

Mindhárom TMC ready. Az X920BT annyival tud többet, hogy van benne bluetooth és FM transmitter, az X950 meg annyival, hogy Atlan V -ös chiset van benne plusz egy külön DSP processzor a gyorsabb navigáláshoz.

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.