Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3701) snowdog válasza Ezekiel Ston (#3695) üzenetére


snowdog
veterán

...Szóval ha minden ugyanolyan, akkor minek ez a topik?

Gondolom azért, hogy ha valaki valamilyen funkcióra navigációs eszközt keres, akkor találjon rá megoldást. Nálad arra reagáltam, hogy 20 ezer alatt ne várj valami magas szinvonalú készüléket. Nem azt mondtam, hogy ennyiért semmi sincs, hanem hogy ennyiért jó minőségű készülék nincs. Gyártót meg azért nem írtam, mert mint azt már említettem a bovli kategóriában mind egyforma, hiszen ugyan onnan származnak. Valójában csak abban tudsz választani, hogy mi legyen benne: gyári navi program, nagyobb tárterület, esetleg TMC vevő. Ha ebben mondtál volna valami konkrétumot, mármint hogy ezen a téren mik a kívánalmaid, akkor nyilván konkrét gépet is meglehetett volna nevezni. De általánosságban kérdeztél, ezért általánosságban kaptál választ.

Nekem Wayteq gépem van, eddig megvoltam vele elégedve, tegnapig. Ugyanis tegnap óta nem lehet bekapcsolni. Alig múlt egy éves a készülék. Pedig sokan eszküsznek erre a készülékcsaládra, mert olcsó, és általában megbízható. Eddig én is ezt gondoltam róla. Most már nyilván más a véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#3702) Ezekiel Ston válasza snowdog (#3701) üzenetére


Ezekiel Ston
senior tag

snowdog, köszönöm a tapasztalataidat, hogy megosztottad...Mint az első hozzászólásomban is írtam, teljesen kezdő vagyok ezen a téren, tehát fogalmam sincs még mik lehetnek egy gps egységben és mik azok a dolgai amire érdemes odafigyelni.
-van mit tanulnom ezen a téren.

(#3703) snowdog válasza Ezekiel Ston (#3702) üzenetére


snowdog
veterán

Rendben van, akkor nézzünk meg pár dolgot, ami fontos lehet. Konkrét típust azért nem ajánlok, mert szerintem még nem tudod mire van szükséged. :)

Az első a kijelző mérete (a linkek nem gépajánlást jelentenek, csak példaként említetettem őket):
1. 4,3" TFT LCD 65k szín, felbontás: 480*272 pixel [link]
2. 5" TFT LCD 65k szín, érintõ kijelzõ, 480*272 pixel felbontás [link]
3. 5" TFT LCD 65k szín, érintõ kijelzõ, 800*480 pixel felbontás (ezt szívesen nevezik HD-nek, de az igazi HD-hez semmi köze, csak a nagy felbontásra utalnak).
4. 7" TFT touchscreen 800x480

Ha eldöntötted mekkora méretű képernyő a megfelelő számodra, akkor esetleg még fontos lehet a CPU sebessége, a GPS vevő típusa, és a belső tárhely mérete. Ez általában 2 GB, de egyes készülékekben 4 GB is található.

Vannak még a géptípusok, de ezek szinte mind távolkeletről jönnek, és a minőségük szinte azonos. A márkás készülékeket kivéve, de erre már itt is reagáltak, hogy a legtöbb felhasználó erre nem szívesen áldoz.

A következő szempont lehet, hogy legyen benne TMC vevő, vagy elég ha külsőt lehet hozzá csatlakoztatni.

A végére hagytam a legfontosabbat, de nem véletlenül. Ez az előre telepített navi program. Ugyanis a felhasználók 90%-a erre már nem akar költeni, megoldják warez verziókkal (amihez persze ebben fórumban nem kapnak segítséget, mert az tílos). Ha valaki mégis áldozna rá, akkor az iGO valamelyik verzója, más szóval klónja a legnépszerűbb.

Ezek a legfontosabb szempontok, és akkor ha döntöttél, kezdheted keresni azt a gépet, ami 20 ezerből kijön. :K

(#3704) bacsy


bacsy
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy navit, de a neten és boltban nem lettem sokkal okosabb. Vagyis sokminden tisztább, de ha valaki jobban átlátja, örülnék egy kis segítségnek.
Bluetooth lenne fontos és örültem volna 3d épületeknek is elérhető áron (50-60e ft). Ennek kb csak a Navon N750 felelt meg első látásra vagy valamelyik Becker. Itt pl nem tudom, hogy nekik milyen a szervízük? (honlapon csak e-mailen keresztül lehet velük kapcsolatba lépni), frissítések hányszor, mennyiért az iGO-nál. Beckerben meg valami módosított iGo van, de nem tudom miben más és melyik jobb? Melyik jobb "vas" és melyiknek jobb a szervíze, kapcsolattartása?
Ami még szóba jönne (igaz 3d épületek nélkül) az a Garmin 1390t.
iGO vagy Garmin térképe jobb? Melyiket érdemesebb megvenni?
Előre is köszönöm a segítséget, akár PÜ-ben is.
Bacsy

(#3705) Kbali válasza bacsy (#3704) üzenetére


Kbali
nagyúr

Csak az utolsó felvetésedhez: az Igo és a Garmin itthoni térképe ugyanaz a forrás (TopMap, a Garminnál csak akkor, ha külön SD-n adják NaviGuide névvel).
A Garminnál nem elhanyagolható, hogy általában a magyar térképe ingyen frissíthető, ill. a külföldire is lehet life time frissítést venni, míg az Igo-val kínált gépeknél általában 1 évig, vagy az első 1-2 frissítés ingyenes, utána fizetős.

(#3706) V8TommY


V8TommY
tag

Sziasztok!

Eredetileg kb 3-4 hónap múlva terveztem, hogy veszek valamilyen navigációt, és normál esetben váráslás előtt 1-2 hónappal szoktam utánaolvasni. A témában teljesen új vagyok, és a környezetemben sincs senki aki napi szinten használna navigációt, szóval teljesen tanácstalan vagyok. Nem ismerem a "trendeket" szokásokat, azt, hogy mit illik egy mai készüléknek + rajta a szoftvernek tudnia.

A munkahelyen az egyik kollégám hírdeti a sajátját. Egész pontosan ilyen:
[link]

A következőket mondta el a saját típusáról:
"Eladó a fent említett GPS navigáció, kihasználatlanság miatt (okostelefon került a helyére). 1 éves és 3 hónapos, alig használt, karcmentes, újszerű állapot...a gyári védőfólia még rajta."
20ezer forintért árulja.

A kérdéseim tehát, hogy szerintetek megéri az árát ez a készülék, esetleg 5-10 ezer forinttal drágábban kapnék olyat ami sokkal többet tud?
Mindentől elvonatkoztatva megbízható darab?

Segítségeteket előre is köszönöm!
Tamás

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#3707) Luissimo válasza V8TommY (#3706) üzenetére


Luissimo
veterán

A kérdéseim tehát, hogy szerintetek megéri az árát ez a készülék, esetleg 5-10 ezer forinttal drágábban kapnék olyat ami sokkal többet tud?
Mindentől elvonatkoztatva megbízható darab?

megbízható darab, de nehézkes frissíthetőséggel és keleteu-ban nem a legnaprakészebb.

Szerintem a mondatod másik része, : esetleg 5-10 ezer forinttal drágábban kapnék olyat ami sokkal többet tud? meg is válaszolja a problémádat.
IGEN, kapsz jobbat, nagyobbat, okosabbat, juzerfrendlibbet!!!!
(ÉN NEMVENNÉM MEG !!!)

(#3708) V8TommY válasza Luissimo (#3707) üzenetére


V8TommY
tag

Mások is megerősítették a hozzászólásodat. Köszönöm a tanácsot! :R

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#3709) huant


huant
csendes tag

Halihó minden ügyes és jó szakembernek a témában... navi készülék vásárlása előtt vagyok kb 3 hét és indulok Angliába. Kérdésem, milyen készüléket vegyek? ...amin esetleg még film is menne útközben jó a szoftvertámogatása és persze megfizethető is...megelőzően olvasgattam már ilyen témákban, de nem egyszerű... amikor már döntenék akkor mindig találok egy negatív bejegyzésű tapasztalatot... szóval örülnék nagyon ha tapasztalattal együtt kapnék infókat és tanácsokat ebben a témában...megjegyzésként mivel fényképezőgépet is vennék ezen kívül, kaptam tanácsot, hogy inkább PDA-készüléket vegyek... úgyhogy tiszta K-osz van most :F

(#3710) snowdog válasza huant (#3709) üzenetére


snowdog
veterán

Nemrégen írtam róla, hogy az egy év egy hónapos Wayteq X920BT bépem megadta magát (nem lehet bekapcsolni), naná hogy a garancia lejárta után egy hónappal! :Y

Most rendeltem egy CNS Globe HD-t, amint megjön, és lesz róla tapasztalatom közzé teszem. Sok jót hallottam róla, azért választottam ezt a gépet. [link]

(#3711) runner 125 válasza snowdog (#3710) üzenetére


runner 125
nagyúr

Az igen.

Mi a franc történhetett vele? Ugyanilyet használunk mi is.
Mennyire sűrűn ment?

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3712) snowdog válasza runner 125 (#3711) üzenetére


snowdog
veterán

Fogalmam sincs mi történhetett vele. :F

Évente kétszer-háromszor használtam hosszú úton (5-600 km), és heti szinten nézegettem, főleg az itteni hozzászólások kapcsán. Pont egy hosszabb útra indultam, előző nap feltöltöttem. Másnap, mikor indultam, már nem lehetett bekapcsolni. A töltésre reagál, a LED világít, de bekapcsolni nem lehet. Ez van.

(#3713) Koszta


Koszta
tag

Sziasztok!

Ismerős szeretne venni egy új GPS-t, és megkért, hogy ajánljak neki valamit olyan 50.000 Ft körül. Amit néztem, az a Mio Moov S600 Spirit volt, de a tesztek alapján nem mondják valami jónak. Milyen GPS-t ajánlotok ezen az áron (lehetőleg Mio legyen)? Igazából lehet rajta bluetooth és hasonló, de nem fontos, lényeg jó a navigálás és az egyszerű kezelhetőség, illetve lehetőleg minél nagyobb kijelző.

Köszi a válaszokat előre is!

(#3714) Źşë' válasza Koszta (#3713) üzenetére


Źşë'
addikt

én mikor vettem a sajátomat nagyon nem hallgattam a negatív kritikákra, amire kell egy gps arra legyen megfelelő (megjegyezném hogy azért sokan dicsérték és leginkább kényes negatív kritikát olvastam róla), rádiót hallgatni nagyon giccs is talán rajta, ami nekem elvárás az h legyen pontos, megbízható, kapjon frissítéseket.. igaz full multimédiásat vettem, Bluepanther rubint, és én meg vagyok vele elégedve, térkép nem volt rajta, csak demó és így volt 27ezer video1 video2 miokat én úgy olvastam h nem ajánlják mert megszűnt a támogatottsága, engem ez a "teszt" meggyőzött ;)

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#3715) snowdog válasza Źşë' (#3714) üzenetére


snowdog
veterán

Kicsit pontosítanám. A Mio gépekhez az iGO támogatottság szűnt meg, mert az NNG-vel szerződést bontottak. De ha valaki már eleve navi program nélkül veszi a gépet, akkor ennek nincs is jelentősége. :)

(#3716) runner 125 válasza snowdog (#3712) üzenetére


runner 125
nagyúr

Szerviztől nem kértél rá árajánlatot?

..nagy szerencsém, h nincs dátumozva a garjegyem. :D

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3717) Balazsi


Balazsi
csendes tag

Sziasztok,
kérem a véleményeteket, milyen PNA-t ajánlotok.

előzmény: kb. 1 hónapja döntöttem el, hogy GPS-t veszek, azóta a "szakirodalmat" nézem, de gyakorlatilag lehetetlen választani...

Mire használnám:
csak navigálásra, zömmel Mo.-on, de időnként külföldön is.
Általános igény:
- hosszútávon is megbízható legyen (pl. olvastam, hogy a garancia lejárta után 1-5 hónappal, lefagynak, tönkremennek; vagy egyszerűen eltörik a zsebben a kijelzőjük stb. Na ilyeneket nem szeretnék...)
- gyors legyen, találjon műholdat, azt ne veszítse el,
Műszaki igény:
- legalább 128 MB programfuttatásra használt memória
- rendelkezzen belső memóriával (min 2 GB, ne SD kártyára kelljen tenni a térképet.)
- legyen benne TMC vevő
- térkép nem feltétel, csak a vas legyen jó!

ár:
40 ezer körül.

Ha tudtok ajánlani valamit, akkor kérlek szóljatok.

(Egy kis értekezés:
hosszas keresgélés után visszajutottam oda, hogy veszek egy Wayteq-et. Erre 5-6 (többnyire friss) hozzászólást olvastam, hogy egyszerűen zsebben eltört a kijelzője, meg a garancia után nem kapcsol be, lefagy, tönkremegy stb. (Persze tudom rengeteget adnak el/rengeteg megy hiba nélkül, de v.szinű rengeteg tönkre is megy, csak tulaja nem írja meg ide a prohardverre..)
A Mio-t szidja mindenki mint a bokrot, a Garmin meg ár-értékben szar, ráadásul azt olvasni elavult/nem fejlődik a technológiájuk..)
Egzotikus PNA-t légyszi ne ajánljatok (mivel kevés van belőle, még a fórumon sem kapok segítséget.)

[ Szerkesztve ]

(#3718) snowdog válasza runner 125 (#3716) üzenetére


snowdog
veterán

Nem, mert korábban olvastam olyan esetekről, mikor kértek ajánlatot. Azok nem érték meg. Egyébként is rendeltem egy másik típust. :)

Ez meg majd jó lesz valakinek alkatrésznek. Gondolom a kijelzőjének semmi baja, és a legtöbben eddig pont azt kerestek.

(#3719) snowdog válasza Balazsi (#3717) üzenetére


snowdog
veterán

Én ezt rendeltem [link]

A legtöbben most ezt dícsérik. :)

Esetleg nézd meg, hátha neked is megfelel. Elvileg TMC vevő is van benne. Azért elvileg, mert az adatlapján az van, opcionális, de aki megvette állítja hogy benne van, csak egy antennát kellet hozzá vennie (egy darab drót és egy csatlakozó).

[ Szerkesztve ]

(#3720) runner 125 válasza snowdog (#3718) üzenetére


runner 125
nagyúr

Értem.

..hát, bízom benne, h azért enyém nem fossa el magát, mostanság egyre sűrűbben használom.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3721) snowdog válasza runner 125 (#3720) üzenetére


snowdog
veterán

Szerintem nem lesz vele baj. Nagyon sokat eladtak belőle, és ilyen hibáról még senki sem írt. A többségnek a kijelzővel volt problémája, nem tudták rendesen kalibrálni. Nekem meg azzal nem volt gondom.

Csak halkan jegyzem meg, amit most rendeltem arról is olvastam rossz hírt. Töltés közben a csalakozó környén elkezdett füstölni, és tönkre is ment a gép. Remélem az enyém nem abból a sorozatból lesz. Sajnos ebben az árkategóriában ez benne van.

[ Szerkesztve ]

(#3722) runner 125 válasza snowdog (#3721) üzenetére


runner 125
nagyúr

Hm, az igen.

..attól függetlenül, h a kínai PNA-k is nagyon jó helyen szerepelnek az eladási listákon, ilyenkor sajnos meg-meglátszik a silányabb minőség.

Az új kütyüdre ránéztem, a WVGA felbontás 5"-on csábító számomra is.
Tudnál majd - akár PrtScr-t - fotót lőni?

Köszi.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3723) snowdog válasza runner 125 (#3722) üzenetére


snowdog
veterán

Parancsolj (bár nem én csináltam, mert nálam valamiért nem működik a képernyőmentés).

[ Szerkesztve ]

(#3724) Balazsi


Balazsi
csendes tag

Sziasztok,

térkép és térképszoftver kapcsán:

NavNGo Primo, Navteq adatbázissal az mennyire jó a használatban ?
A Naviguide (sokkal) jobb?

(Laikus vagyok, ezért rákérdeznék, hogy jól értem-e, hogy ebben a felállásban:
- NavNGo Primo a térképszoftver,
- a Navteq meg csak a térképadatbázis?)

(#3725) runner 125 válasza snowdog (#3723) üzenetére


runner 125
nagyúr

Frankónak tűnik, bár nem tudom 1:1 -be megnézni. :))

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3726) Luissimo válasza snowdog (#3723) üzenetére


Luissimo
veterán

:DD Pfujjj, de pixeles a nagyképű ! :)) :D

(#3727) snowdog válasza runner 125 (#3725) üzenetére


snowdog
veterán

Jobb egérkattintás a képen, majd a kép mentése másként... :)

(#3728) snowdog válasza Balazsi (#3724) üzenetére


snowdog
veterán

NavNGo Primo, Navteq adatbázissal az mennyire jó a használatban ?
A Naviguide (sokkal) jobb?

(Laikus vagyok, ezért rákérdeznék, hogy jól értem-e, hogy ebben a felállásban:
- NavNGo Primo a térképszoftver,
- a Navteq meg csak a térképadatbázis?)

Jól érted, a Primo a keretprogram, és a Navteq az egyik térképcsalád, bár itthonra én azt nem ajánlom. Szerintem sokkal jobb a TopMap.

A Naviguide megint egy keretprogram, és ugyan azokat a térképeket használja (persze más kódolással, hogy ne legyen csereszabados), mint a Primo. Vagyis Navteq és Teleatlas. Annyi a különbség, hogy a Naviguide-hoz nincs TopMap térkép, és ez itthon nagy hátrány (szerintem). Tőlünk nyugatabbra már nem számít, mert a térkép ugyan az. Akkor már csak azt kell eldönteni, melyik keretprogram szimpatikusabb.

(#3729) runner 125 válasza snowdog (#3727) üzenetére


runner 125
nagyúr

:F

..ez mindenhogy 400 x 240 pixel.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3730) snowdog válasza runner 125 (#3729) üzenetére


snowdog
veterán

Bocs, igazad van. Most már én is tudok róla képet készíteni, ha még mindig érdekel, akkor holnap megcsinálom.

(#3731) snowdog válasza runner 125 (#3729) üzenetére


snowdog
veterán

Sőt, hogy addig se kelljen várnod! :)

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3732) runner 125 válasza snowdog (#3731) üzenetére


runner 125
nagyúr

Ejha, ez egész korrekt, bár a sávosodás itt is látszik.

Egy átlag divx PrtScr-nre volnék még kíváncsi.., nem sos ám, csak nagy lett a csábítás. :))

Köszi.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3733) snowdog válasza runner 125 (#3732) üzenetére


snowdog
veterán

Mit meg nem tennék érted? :DD

[link]

Szerintem a sávosodást nem a gép okozza, hanem ilyen a kép, különösen az Xvid tömörítés esetén. A filmhez nem nyúltam, eredeti méretben (ne kérdezd mekkora volt) lett a PNA-ra téve. Az biztos, hogy az eredeti méret kisebb volt, mint 800x480.

A film nézése közben észre sem lehet venni, szinte kristály tiszta (már amennyire egy agyon tömörített kép tiszta lehet).

[ Szerkesztve ]

(#3734) runner 125 válasza snowdog (#3733) üzenetére


runner 125
nagyúr

Óh, kösz szépen, igazán rendes vagy.

Holnap meghirdetem az X920BT-t. :))

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3735) runner 125 válasza runner 125 (#3734) üzenetére


runner 125
nagyúr

Viszont a különbözetet Te fogod kifizetni, mert rábeszéltél. ;]
:D :))

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3736) snowdog válasza runner 125 (#3735) üzenetére


snowdog
veterán

Én??? Egyfolytában elégedetlenkedek a géppel kapcsolatban. :DD

Komolyra fordítva a szót, ha a gépet nem csak kimondottan videó nézegetésre akarod használni, akkor még várj egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#3737) snowdog válasza runner 125 (#3735) üzenetére


snowdog
veterán

Ha közelebbről is érdekel a gép, akkor gyere át ide [link]

(#3738) Balazsi válasza snowdog (#3728) üzenetére


Balazsi
csendes tag

snowdog: köszönöm a választ. Már csak 1 kérdésem lenne:

a NavNGo Primo alá TopMap térképet be lehet tenni?
Ha igen mennyire nehézkes/bonyolult?

(Mert akkor megvenném a NAVNGo Primot adatbázissal, és kvázi kicserélném a Navteq adatázist a TopMap-ra - ha lehet...)

(#3739) snowdog válasza Balazsi (#3738) üzenetére


snowdog
veterán

A Primot külön nem tudod megvenni, mert nem lehet kapni. Viszont a Primo is az iGO8 8.3.x térképeket használja, és ezt a verziót lehet SD-n kapni.

Ha legális Primo-d van, akkor a license fájl nem teszi lehetővé, hogy másik térképcsaládot használj, kivéve ha olyan komplett verziót veszel, amikor a térképekhez license fájl is tartozik. Az SD-s verziók tartalmaznak license fájlt, de azokról a programot nem lehet PNA-ra telepíteni. Tudomásom szerint viszont egy előretelepített iGO-hoz is lehet SD-s térképet használni. Persze az SD-t ilyenkor sem lehet másolni, a védelem arra is vonatkozik. Illetve az SD-ről nem lehet a térképeket bemásolni a PNA-ba, azok csak az SD-ről működnek.

De ha ebben gondolkodsz, akkor a gépedet vidd magaddal, és kérd meg a kereskedőt, hogy fizetés előtt kipróbálhasd ezt a lehetőséget. Biztos ami biztos!

Ha nem legális a program, akkor egyszerűen csak ki kell cserélni a két térképet. De ezt nem tőlem tudod. :D

[ Szerkesztve ]

(#3740) huant


huant
csendes tag

Mivel túl sok biztatást nem kaptam a feltett kérdésre, így döntöttem... WayteQ X990 Sygic Aura 3D Teljes Európa térképpel a befutó :) tény nem sok a használati amit adnak, és ahogy látom nem változott a kezelő felület sem DE MEGFOGOTT egy két adat na és a látvány...:) már alig várom, hogy írjak róla, mert egy bő hét és bevetem egy cirka 2250 km-es útnak a Laurát :) sok sikert mindenkinek a navigációjához...

(#3741) snowdog válasza huant (#3740) üzenetére


snowdog
veterán

Egyetlen érv szól minden olyan navi program ellen, ami nem iGO alapú, a magyar térkép. Ugyanis a hazai fejlesztésű, és legrészletesebb magyar térképet a TopMap készíti, de az csak az iGO alapú programokban található meg. Nyugaton nem lesz gond, mert ott a térképek ugyan azok.

Ezzel együtt várjuk a beszámolót!

u.i úgy látom már ez is "nagyképű" (Kijelző felbontás: 800 x 480 16:9 képarány )
Figyelmedbe ajánlom ezt a topikot (CNS Globe HD 800x480), mert ehhez a mérethez még elég kevés program található, különösen az SI kevés belőle. A Globe-hoz viszont már készülnek a HD SI-k. [link]

[ Szerkesztve ]

(#3742) snowdog válasza huant (#3740) üzenetére


snowdog
veterán

Egyébként úgy látom a gépednek saját topikja is van (csak tájékoztatásul). [link]

(#3743) keszegduda


keszegduda
őstag

Üdv!

GPS-t szeretnénk a családnak és nem tudjuk mi lenne a legideálisabb. Eddig egy WayteQ x850-et néztünk, csak és kizárólag navigációra kellene semmi másra. Érdemes foglalkozni vele? Számomra ismeretlen mint márka, bár attól még lehet jó és ha akad róla tapasztalat örülnék neki.

(#3744) bensm válasza keszegduda (#3743) üzenetére


bensm
csendes tag

Két hete hajtok egy WayteQ x850-et. Mivel ez az első navim, nem tudom összehasonlítani más gépekkel, de önmagában nekem eddig teljesen jónak tűnik. Én is sokáig hezitáltam, hogy melyiket vegyem, végül emellett döntöttem. Mivel csak navigációra kell, ráadásul elég ritkán, ezért feleslegesnem tartottam a HD-ért a többletkiadást, a sima 950-es meg ugyanekkora felbontású, tehát többlet információt nem hordoz a pusztán nagyobb képernyő.

A (külön vásárolt) tmc modul is rendben funkcionál.

Hosszú távú tapasztalatom egyelőre nincs, de ahogy látom, akinek van, az elégedett vele.

(#3745) snowdog válasza keszegduda (#3743) üzenetére


snowdog
veterán

Ha tetszik a gép, és az ára is megfelel, akkor vedd meg. Én ugyan megjártam a Wayteq X920BT-vel, mert a garancia lejárta után rögtön megadta magát, de ez lehet egyedi eset is.

Most mindenesetre egy CNS-t vettem. Esetleg ezt a márkát is nézd meg, hátha ebben is találsz kedvedre valót. [link]

Egy biztos, a CNS-hez jobb támogatásra számíthatsz (Pl.: "A CNS PNA készülékekhez folyamatosan ROM frissítések érhetők el..."), és ezt a gépcsaládot az NNG (iGO) is támogatja.. :)

(#3746) keszegduda


keszegduda
őstag

Köszönöm az infókat!

(#3747) sysrq válasza huant (#3740) üzenetére


sysrq
őstag

Volt szerencsém kipróbálni WayteQ X990 Sygic Aura-t, nekem nagyon bejött az új dizájn. A külső pofás a program szép és gyors, teszt, már inkább ellenfele a Garmin-nak minta szoftver nélküli belépőmodelleknek. Ezek után kíváncsi leszek a tapasztalataidra.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#3748) runner 125 válasza sysrq (#3747) üzenetére


runner 125
nagyúr

Új dizájn?! X920 is így nézett ki. :U

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#3749) crosgals válasza huant (#3740) üzenetére


crosgals
tag

Jó választás volt! :)

A privátokat hamarabb észreveszem!

(#3750) Detonator


Detonator
aktív tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani egy jó készüléket?

Ezekre lenne szükség:

-magyarországi, főleg Bp.-i használat
-gyors műholdtalálás, jó tartás
-Igo 8 (lehet más is, csak egyszerű legyen a szoftver)
-szép (nagy) kijelző
-ár ésszerű keretek közt, de kevésbé mérvadó

Köszi szépen!

Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.