Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3901) Kbali válasza zeg (#3898) üzenetére


Kbali
nagyúr

Esetleg egy ilyen? Ehhez utólag bármilyen térképet vehetsz, akár life time frissítéssel.
Vagy ez? Ehhez van a life time az árában.
Ez csak 65 ezer, life time térképfrissítéssel 80.

[ Szerkesztve ]

(#3902) Kbali válasza perempe (#3899) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szerintem azért, mert "állítólag"...

(#3903) PLaci58 válasza Kbali (#3900) üzenetére


PLaci58
őstag

Ha beteszed az SD-t, akkor is tudnia kell a határon áttervezést :D
Összefüggő térképeket kell használni.
Az, hogy hol van a térkép, az mindegy. Az igo a frissebbet használja, amit talál.
Persze ha nincs megadva fixen a content helye, mert akkor onnan veszi a dolgait.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3904) DV válasza Kbali (#3901) üzenetére


DV
senior tag

Kbali: Tudom, nem Te szeretnel vasarolni, de Garmin-os hsz.-em van.

Lassan 4 eve van Garmin GPS-em, az elso egy Nuvi 660 volt (de meg megvan) a masik meg most lesz egy eves, nuvi 1690 (kulfoldon hasznalom). Az uj GPS sebessege gyakorlatilag csapnivalo. Mikor megvettem, meg gyors volt, kb 30 sec alatt bebootolt, 3 honappal kesobb mar 2 perc felett volt a bootolasi ido, ezert gariban kicsereltettem (olyan is volt, hogy alagutbol kihajtva csak az auto ikonja volt a feher hatteru kijelzon (tobbszor is), meg mar nem is emlekszem, hogy mi volt a 3.hiba).
A csere keszulek Februar ota van nalam, de ugyanazt csinalja, hogyha nyomok egy resetet, akkor ujra gyors lesz egy ideig (1-2het), es ilyenkor torlodik a beallitas es a kedvencek konyvtar is (ezt elotte lementettem).
A tervezesi idovel sem vagyok kibekulve...
Bluetooth-on keresztul a telefonhoz csatlakoztatva bejovo hivaskor a GPS azonnal ujraindul, de ezutan mar nem (hogyha jon egy ujabb hivas). A masik fel nem hall tisztan, (a telom Samsung SGH-G600), HTC Smart teloval kiprobalva ugyanez a helyzet.
Tobbet vartam a Garmintol, remeltem a 1690 jobb es gyorsabb lesz, de igazabol a regi 660-as nuvim sokkal jobb sebessegben (nem lassul be idovel) es megbizhatosagban.
Nuvi Life terkepfrissitesem van es evente legalabb 3-szor jon ki frissites, max. 4x (ugy emlekszem Februarban, nyaron 1x, meg November korul), de sosem reszletezik, hogy mi valtozott, csak altalanos adatokat irnak.
Egy Tomtom sokkal gyorsabban bekapcsol, de gondolom annak is vannak buktatoi, raadasul nem a legjobb a terkepe Magyarorszagon.

[ Szerkesztve ]

(#3905) snowdog válasza Kbali (#3900) üzenetére


snowdog
veterán

Mivel két külön eszközön van a térkép, honnan tudná a készülék, hogy éppen melyiket használja?

Onnan tudja, hogy mindig a frissebbet használja, akárhány azonos ország térképe van bárhol. Ha egy térképcsaládból származnak, kizárt dolog, hogy a határon ne tervezzen át. Azt eltudom képzelni, hogy a gépen van a gyári csomag, majd valaki netről letöltött csomagot tesz az SD-re, és ezt követően már nem tervez át a határokon. De ez nem normál üzemi állapot. :D

(#3906) DIESELPOWER


DIESELPOWER
aktív tag

Mio H 610 :)

(#3907) PLaci58 válasza snowdog (#3905) üzenetére


PLaci58
őstag

Ha jól értettem az SD-n van egy navi program és hozzá a térképkészlet.
A Mio-n könnyű bármit futtatni (csak meg kell nézni a sok Miopockettet).
Ha az SD-n MioAutoRun.exe van, akkor bekapcsoláskor automatikusan elindul. Amikor kiveszem a kártyát, akkor a Mio eredeti állapotban működik tovább :D

Na jó, lehet, hogy kell neki egy reset vagy ki-bekapcsolás.

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3908) SonyBlack


SonyBlack
tag

Sziasztok!
Én is navi vásárlás előtt állok, de kicsit tanácstalan vagyok melyik legyen. Wayteq x920 szimpatikus a leírtak alapján, de ha esetleg van valami jobb javaslat, szívesen meghallgatom.
A lényeg hogy Magyarországon lenne használva, és kb 30e forintos keretbe kellene hogy beleférjen.
A válaszokat előre is köszönöm!

TDU nick: SonyBlack[HUN] (Forza Italy Ferrai Fan)

(#3909) Kbali válasza snowdog (#3905) üzenetére


Kbali
nagyúr

Na a Garminnal pont ez a probléma: az SD-n TopMap térkép volt/van, a készülék memóriájában pedig TeleAtlas vagy NavteQ szokott lenni.

(#3910) DV válasza Kbali (#3909) üzenetére


DV
senior tag

A nuvi 660-nal jol jartam, mert Nyugat-Europa volt ratelepitve (kulfoldon vettem), majd elmentem a Garmin ugyfelszolgalatahoz Bp.-en es feltelepitettek a keszulekre Mo. terkepet. (CD-n odaadtak a terkepet es ezen felul emailben is elkuldtek az aktivacios kodot a kesobbi terkepfrissitesekhez).
A menuben valaszthatok Ny-Eu es Mo tekepe kozott. Nem ajanlott mind a kettot egyidoben bekapcsolva hasznalni, mert osszeakadhat a 2 terkep es fagyast okozhat. A hataron mikor atutazom, akkor csak atkapcsolok es hiba nelkul mukodik a rendszer.
Terkepfrissiteskor siman mehet fel az uj terkep, megtalalja a sajat adatbazisat, nem akad ossze a masikkal.

[ Szerkesztve ]

(#3911) Depression


Depression
veterán

Mivel hírtelen kellett egy GPS, ezért vettem egy navon n660-at.
Vélemény: nagy ívben kerüljétek!
Pontatlan, gyakran elveszti a jelet nyílt terepen is, 3 nap alatt többször is restartolt, vagy kikapcsolt menet közben, a tartókarja pedig a legcsapnivalóbb, amivel valaha találkoztam.
A kikapcsoló gombra 10-20 másodperces késéssel reagál, ha egyáltalán. Amikor menet közben pedig jelzi, hogy kikapcsol, ha ráböksz, hogy ne tegye, akkor csipog, és jelzi, hogy óvatosan vezessek, de a leállást ezért nem engedi megszakítani. A láthatósággal is komoly gondok vannak.
Megérdemelné a különösen kerülendő plecsnit.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#3912) akos1313


akos1313
csendes tag

Sziasztok!

Kérlek ne kövezzetek meg, de sajna nincs időm elolvasni azt a rengeteg infót, amivel ti már fejben rendelkeztek, ezért kérnék segítséget, mert elromlott a blue pantherem és sürgősen kell vegyek 1 új készüléket, kb 30 ezres limitbe gondolkodom.

Blue panther-t soha többet, senkinek sem ajánlom. Most 2. alkalommal romlott el és anno a TMC-s opció miatt választottam. Vásárlás után derült ki, h már nem gyártanak hozzá. Ez mi??? Most a szervízdíj 9e lenne, plussz kábelt is kéne vegyek hozzá és így inkább cserélek.

Felsorolom a szempontjaim, amik számomra fontosak:
- IGO 8-al szeretném használni, nekem jelenleg az tűnik a legjobbnak, viszont én raknám fel rá a saját verzióm. Ezért a gyárilag "feltöltött" készülékek nem érdekesek.
- Tudja a TMC-t
- Pontos és gyors legyen
- Tudjon videót lejátszani elfogadható minőségben, plussz macera nélkül
- Jól látható kijelző

Várom a tippeket, előre is köszi!

Ákos

(#3913) akos1313


akos1313
csendes tag

Az eddigi információim szerint wayteq x950 HD lesz a választás. Valakinek ellenvetése van? :) Azt nem tudom csak, hogy mivel térkép nélkülit akarok venni, akkor az IGO-mat csak SD kártyáról tudom működtetni, vagy van rá lehetőség, hogy arról átpakolom a belső memóriájára és az SD-t csak filmekhez használom? Ha nem, akkor csak egyszerűen az IGO-t SD-ről és a filmeket meg rá tudom tenni a készülékre?

(#3914) SonyBlack válasza akos1313 (#3913) üzenetére


SonyBlack
tag

Én is pont ezt az utat járom most végig, és javaslom várj 1 hetet, nekem akkora ígérték az x960 BT - t. Állítólag javítottak rajta, van pár plusz dolog, és olcsóbb pár ezressel...

TDU nick: SonyBlack[HUN] (Forza Italy Ferrai Fan)

(#3915) whited


whited
addikt

sziasztok
vélemény?:[link]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#3916) PLaci58 válasza akos1313 (#3913) üzenetére


PLaci58
őstag

Nincs ellenvetés és be lehet pakolni bármit a belső memóriájába :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3917) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!

Gondoltam megírom véleményem a nemrégiben vásárolt Globe HD-mről. Előtte 920bt-m volt, szal ez az összehasonlítási alapom.
A hang probléma nálam is megvan sajnos. Eszméletlenül szar és torz a hangszórója. Picit kiábrándító volt elsőre, főleg amiért amennyivel többe került.
Sokszor nézek rajta filmeket is, itt is van előny, de sajnos hátrány is a 920-szal szemben. Előny felbontás. Nálam itt majdnem ki is merült az előny. Hát nem tudom, de én észlelek némi akadást, ugrást néha a filmeken ha nem konvertálom át őket mp4-re. Igaz, nem úgy szaggat, ahogy a wayteq, de látszik. Pont a konvertálgatást akartam elkerülni a cserével, sajna nem sikerült.
A két készülék jack dugós outputjában is elég nagy a különbség a wayteq javára. A cns-nek van némi alapzaja, sistergése jacken, ráadásul halkabb is ellentétben a wayteqkel. Fm transz ugyanolyan mindkettőn.
Primo 1.2-n is észrevettem némi lassabbságot és akadást nála, de ezt betudom felbontásnak.
Végül nekem masszívabbnak tűnik a wayteq. A cns mintha gagyibb cuccokból lenne, gagyibban összeszerelve. A teljesen fényes kijelzővel meg pont azt érték el, hogy annyira tükröződik, hogy néha szinte látni sem lehet.
Nem valószínű, hogy újra globe hd-t vennék.

Inkább egy Wayteq 960BT

(#3918) fűnyíró


fűnyíró
csendes tag

Az 1000-es, 2000-es szériájú Garmin nüvikben (ilyen pl. az 1350) érdekesnek tűnik a városi gyalogos navigálás lehetősége, és a helyi közlekedési eszközöket is mutatja. Ehhez részletes térképek is letölthetőek a világ nagyvárosairól. Használt valaki ilyet? Más gyártóknál is előfordul ilyesmi?

(#3919) almostsaint


almostsaint
tag

Sziasztok!

Tavaly nyáron vettem egy MiniHT g401 típusú GPS-t. Sajnos, az autós tartója megadta magát, de sehol nem találok hozzá való tartót. Tudja esetleg valaki, hogy hol tudnék venni hozzá? Nem fontos, hogy ugyanehhez a típushoz való legyen, csak jó legyen bele.
Ilyen a készülék:
MiniHT g401

Köszi a segítséget!

(#3920) Kbali válasza whited (#3915) üzenetére


Kbali
nagyúr

(#3921) snowdog


snowdog
veterán

"Kartellgyanú a navigációs eszközök piacán

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) rajtaütésszerű helyszíni szemlét tartott az összes nagy hazai műszaki áruházláncnál, illetve néhány beszállítónál.

Előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), majd eljárást indított a Hungaro Flotta Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a NAV N GO Kft., a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft., a EURONICS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a VÖRÖSKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a BRAVOTECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a FŐFOTÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Speed Hungary Kft., az Extreme Digital Zrt., a METRO Kereskedelmi Kft. ellen.

A GVH szerint feltehető, hogy a Nav N Go Kft. és a Hungaro Flotta Kft. egyes navigációs szoftver termékekre határozott időre szóló kizárólagos forgalmazói megállapodást kötött egymással, amelyben a szoftverfejlesztő arra vállalt kötelezettséget, hogy egyes navigációs szoftvereit adott időszakban csupán a Hungaro Flotta Kft. részére értékesíti tovább eladás céljából."

(#3922) PLaci58 válasza almostsaint (#3919) üzenetére


PLaci58
őstag

Melyik része adta meg magát?
Hasonló tartókat lehet kapni, de a készülék oldala biztos nem stimmel.
Ilyesmik vannak.
Érdemes valami olcsóbbat venni és a készülék tartót pl. ráragasztani.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3923) almostsaint válasza PLaci58 (#3922) üzenetére


almostsaint
tag

A tapadókorongos rész belsejében lévő műanyag rész tört darabokra. Tehát az a rész amivel az üvegre felteszem.
Amit belinkeltél, lehet hogy jó lenne, ha a GPS tartó részét az enyémnek erre rá lehetne tenni. Akkor még ragasztani sem kellene.
Bár nem túl olcsó ez. Tudsz esetleg hasonló kiszerelésűt valamivel olcsóbban?
Köszi.

(#3924) Gollam1974


Gollam1974
csendes tag

Üdv mindenkinek!
Gps vásárlásán töröm a fejem és két típus közül nem tudok dönteni.
-Carerra 500BT
-WayteQ x950BT HD
Igo Primo-val szeretném használni.A transmitter és a bluetooth is fontos lenne,de a legfontosabb a készülék pontossága,stabil működése.
A wayteq-ről van teszt,de a carrera-ról nem találtam,csak leírást.
Vélemény?
Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Gyere velem!Én sem megyek sehova!

(#3925) PLaci58 válasza almostsaint (#3923) üzenetére


PLaci58
őstag

Vannak olcsóbbak is : [link]
Nekem ilyesmi van és nekem is haldoklik a tapadókorongnál.
Érdemes megnézni esetleg piacon, ott szoktak univerzális tartókat árulni.

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3926) Kbali válasza snowdog (#3921) üzenetére


Kbali
nagyúr

A Hungaroflotta lett ráadásul anno a Mio itthoni hivatalos szervize, plusz ők "csináltak" Mio-hoz TopMap alapú térképet. Ez nekem kísértetiesen az LCP-t juttatja eszembe...

(#3927) nyomika


nyomika
csendes tag

Sziasztok,
20 ezer Ft környékén milyen navit ajánlanátok szoftver nélkül?
x850-re gondoltam, van a családban egy x820bt, meg vagyunk vele elégedve.

Esetleg hasonló árú CNS-ekről van tapasztalat?

Köszönöm

(#3928) Satyricon


Satyricon
addikt

Srácok: Ebbe tudnátok segíteni? :U

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#3929) snowdog válasza Satyricon (#3928) üzenetére


snowdog
veterán

Úgy tűnik olyan mint a társai (feltételezem ugyan ott is készült), árat nem találtam róla. Ebben az esetben ez lehet(ne) a döntő szempont. Meg a garancia ideje.

Miután az egyik gépem pont 13 hónap után dobta fel a talpát (12 hónap volt a garancia ideje), ezt követően nálam ez is fontos szempont lett. Ezért (is) vettem CNS Globe-ot, két év garit adtak hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#3930) PLaci58 válasza snowdog (#3929) üzenetére


PLaci58
őstag

"Ezért (is) vettem CNS Globe-ot, két év garit adtak hozzá."

#3917? Jó is az a gari. Legalább az legyen rajta :DDD

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3931) snowdog válasza PLaci58 (#3930) üzenetére


snowdog
veterán

Ha a hangjára céloztál, arról már írtam, engem nem zavar. Azt elismerve, hogy az eddigi gépeim közül ennek a legkevésvé élvezhetőbb a minősége. Nálam a hang nem elsődleges szempont, sokkal fontosabb a megbízhatóság, és a support.

(#3932) Messzilátó


Messzilátó
csendes tag

Sziasztok!
Drága főnököm lepasszolt hozzám egy Navigon 8410-es gépet, hogy frissítsem, meg tegyek rá térképeket. A gondom az, hogy hiába próbálom a frissítő programjával megtalálni az eszközt, ezt nem sikerül. Próbáltam sok mindent, de nem akarja látni a gép a navigációs eszközt. (Win7 32 és 64 és xp is volt már) Szerintetek mit tehetek még azon kívül, hogy visszaviszem a boltba?

(#3933) almostsaint válasza PLaci58 (#3922) üzenetére


almostsaint
tag

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy vajon az a 4 pöcök (amivel magát a készülék tartóját kell feltenni az autós tartóra) minden tartónál ugyanolyan távolságra lehet? Ez az amire gondolok, hogy abba bele kell tenni:
erre
Valami szabványos méret lehet, vagy mindegyik más-más távolságra lehet?
Például egy ilyenre rá tudom tenni az enyémnek azt a részét?
ilyenre
Köszi

(#3934) PLaci58 válasza almostsaint (#3933) üzenetére


PLaci58
őstag

A 2 linkelt tartó kompatibilis, mivel mindkettő HR gyártmány. Mondjuk, hogy ez egy szabvány az ilyen tartóknál. A készülékgyártók igyekeznek mindenféle méretű tartókat használni. Van amelyik kompatibilis a HR-el, de nem túl gyakori :D
Olyan ez mint a telefonok töltőcsatlakozója.
Érdemes vinni a sajátodat a vásárláshoz.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3935) angryJoe


angryJoe
csendes tag

Ismeri valaki a Prestigio GeoVision 5500 BTFMHD és Prestigio GeoVision 4500 BTFMHD készülékeket?
Egész jó árban adják őket iGo Primoval együtt.
Viszont nem találtam róluk semmit, ha van valakinek, légyszi írj róla pár szót.

(#3936) snowdog válasza angryJoe (#3935) üzenetére


snowdog
veterán

Google-ba beírod: "Prestigio GeoVision 5500 BTFMHD " és láss csodát, ott egy csomó találat! :)

Pl: "A GeoVision 5500 BTFMHD a Prestigio legújabb termékvonalába tartozik. A legújabb dizájn, kombinálva a legújabb technológiával és kiváló minőséggel. Az új modell semmihez sem fogható navigációs élményt és teljesítményt kínál, ezen kívül média lejátszó, ebook olvasó és különböző játékok is megtalálhatók benne - mindezeket az érintőképernyő vezérli. A legújabb iGO Primo navigációs szoftver intuitív, könnyű kezelhetőséget és szemet gyönyörködtető vizuális élményt kínál. A kiterjesztett és bonyolult funkciók elkülönítve találhatók, így a kezdő felhasználók ugyanúgy megtalálják benne a könnyű kezelhetőséget, mint a haladók a mindenre kiterjedő beállítások lehetőségét. A nagy felbontású 3D megjelenítés és az intelligens útvonaltervezés csak egy része a rengeteg új és hasznos funkciónak. A készülék beépített Bluetooth kihangosítóval és FM transmitterrel rendelkezik. A prestigio.naviextras.com webhelyen megtalálja a térkép letöltő központot, és a 24/7 online ügyfélszolgálatot. A készülékhez 2 év hardver garancia és 1 év ingyenes térkép frissítés tartozik."

[ Szerkesztve ]

(#3937) angryJoe válasza snowdog (#3936) üzenetére


angryJoe
csendes tag

Igen, köszi! Ezt én is megtaláltam (tudom mi az a googli). Rosszul tettem fel a kérdést: én egy tesztet keresnék, vagy tapasztalatot az eszközzel kapcsolatban. A gyártó valszeg csak dicséri a saját termékét, a webshopokban meg a gyártó leírása olvasható. Szóval ha valaki ennél többet tud róla, légyszi írja le nekem.

(#3938) Fehérsólyom


Fehérsólyom
aktív tag

Sziasztok!

Tanácsot kérnék GPS készülék vásárlásához: nincs szükségem TMC-re, sem Bluetooth-ra, sem zene, sem film lejátszására. Egyetlen céllal venném, hogy elvigyen A-ból B-be. Autóban használnám. Segítséget előre is köszönöm!

(#3939) snowdog válasza Fehérsólyom (#3938) üzenetére


snowdog
veterán

Szinte minden márka ugyan azt tudja, minden gép ugyan ott készül (Kínában). Döntsd el mennyit szánsz rá, mekkora legyen a képernyőméret, és azt követően bármelyiket megveheted, szinte egyformák. A CNS mellet szól az az érv, hogy egy év helyett két év a gari.

(#3940) Fehérsólyom válasza snowdog (#3939) üzenetére


Fehérsólyom
aktív tag

Köszönöm!

(#3941) angryJoe


angryJoe
csendes tag

Sziasztok!
Tud valaki olyan gps-t amin van külső gps antenna csatlakozási lehetőség, elmegy rajta az igo primo és lehetőleg 40ezer huf alatt van az ára?
Előre is köszi!

(#3942) gabo9201


gabo9201
senior tag

Üdv mindenkinek! Nézegettem GPS-eket kínából, a Dealextreme-ről.
A kérdésem, hogy melyiket érdemesebb megvenni?
Az számít valamit, hogy melyik op. rendszer van rajta (win ce 5 vagy 6)?

Konkrétan amiket kinéztem:
Első <-- nekem személy szerint ez tetszene a legjobban, mert ezen már Win ce 6 van (ha ez számít egyáltalán) és az ára is jó. Viszont ezen nincs Európa térkép.

Egyébként ezeken milyen szoftverek szoktak lenni (gondolok itt arra, hogy I-go vagy akármi más)? Nekem mindenképpen I-go kellene rá. Ha gyárilag nem az van rajta rá lehet tenni az I-go-t?

Második <-- nekem ez is megfelelne viszont ezen Win ce 5 van csak.

Harmadik <-- Igaz ez már egy drágább készülék de minden kritériumnak megfelel. Van rajta Európa térkép, és win 6 is.

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3943) snowdog válasza gabo9201 (#3942) üzenetére


snowdog
veterán

Nem szeretnék konkrétan a linkeken található gépekről beszélni, mert nem ismerem őket. Ezért csak általánosságban tudok véleményt mondani.

Én is vásároltam ettől a cégtől, de még többet az eBay-től. Ilyen cégektől nagyon meggondolandó pár ezer Ft-nál értékesebb cuccokat venni. Én olyan ajánlatokat keresek, ahol a szállítás ingyenes. Nem kevés található. De ha probléma van az eszközzel, akkor attól kezdve minden szállítási költség a vevőt terheli. Egy hibás eszközt "csak" Ausztriába kellett visszaküldenem, és a szállítási költség több mint 5 ezer Ft volt (az eszköz 17 ezerért vettem)! Nagyon korrekten álltak a kérdéshez, de mindent én fizettem. :)

Szóval én PNA-t nem vennék ezen az úton. Ha garanciális probléma lépne fel (nem ritka az ilyen eset, nekem az egyik PNA-m nagyon hamar tönkre ment) nagyon nehéz lesz érvényesíteni. És még ha esetleg féláron vettük is az eszközt (az itthoni árakhoz képest), de hibás lesz, akkor a teljes árat elbukjuk. Most is van egy ilyen ügyem, eBay-en vettem egy action kamerát, és hibásat küldtek (Kínából). Fogalmam sincs mi lesz vele. Mert hogy ilyen szállítási díjak mellet vissza nem küldöm, az biztos. Akkor meg buktam 100$-t.

A PNA piac nagyon telített. Rengeteg gépet lehet itthon is (nagyon olcsón) kapni. Szerintem ilyen eszközt teljesen felesleges az általad említett cégtől vásárolni.

[ Szerkesztve ]

(#3944) angryJoe


angryJoe
csendes tag

Helló!
Szerintetek egy bluetooth-os pna-hoz lehet csatlakoztatni bluetooth-os gps vevőt, hogy a gps jelet ne a saját antennájáról vegye, hanem a bluetooth-os gps adapterről?

(#3945) PLaci58 válasza angryJoe (#3944) üzenetére


PLaci58
őstag

Hali.
Igen, lehet. Csak azt kell megoldani, hogy a PNA-n fusson egy program, ami a BT-n jövő jeleket egy virtuális soros portra továbbítja és a PNA-n létrehozni egy virtuális soros portot. Ehhez nagy valószínűséggel másik romot kell készíteni a PNA-ra. Nem lehetetlen, csak találni kell valakit aki meg tudja csinálni :DDD
A PNA-k jelenlegi BT-je a telefonos kapcsolatot támogatja (kihangosító). Vannak olyanok amelyek tudják a DUN kapcsolatot (telefonos hálózat), ezekkel esetleg megoldható lehet.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3946) gabo9201 válasza snowdog (#3943) üzenetére


gabo9201
senior tag

Köszi! És az számít valamit, hogy melyik op. rendszer van rajta (mivel ez az itthon kaphatókon is különbözik)?

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3947) PLaci58 válasza gabo9201 (#3946) üzenetére


PLaci58
őstag

Szerintem nincs gond egyikkel sem.
"Elvileg" az újabb, a 6.0 jobb, de a windowsnál ezt sosem lehet tudni :D
Ugyanígy volt a 4.2 -5.0 váltásnál is. Volt aki esküdött a 4.2-re, mert azon már minden futott, aztán ment ugyanúgy minden az 5.0-n is.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#3948) shadow1901


shadow1901
aktív tag

Mi a legmegfelelőbb választás egy kamionos számára? Ha az A-ból B-be jutás a fő szempont, főképp nyugat európában, esetleg ha kelet felé kellene haladni akkor se mondjon csődöt. Nem árt ha költséghatékonyan lehet frissítgetni. Árról elképzelés sincs, de ne menjen a használhatóság és az érték rovására. Vagy esetleg van valami módszer a garmin 1350-es "kamionossá alakítására"?

Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!

(#3949) gabo9201 válasza PLaci58 (#3947) üzenetére


gabo9201
senior tag

Köszi! :)

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3950) Kbali válasza shadow1901 (#3948) üzenetére


Kbali
nagyúr

Neked inkább a szoftver a lényeg. Úgy tudom, hogy a TomTom-nak, Sygic-nak van spéci trucker verziója. Lehet, hogy a Garminnak is. Ha hivatalosan szeretnél Garmin megoldást, akkor javaslom, keresd őket.

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.