- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni!
Belépő szintű DSLR gépet szeretnék venni. Most egy bridge gépen van (Panasonic FZ-45) amit szeretek ugyan, de a gyenge fényviszonyok között elvérzik!
Olyan gépet szeretnék, amivel jobb képeket lehetne készíteni. Ami még fontos, hogy a kijelző dönthető és vagy kihajtható legyen, valamint a videó felvétel lehetőség szerint ne MOV formátumban történjen.
A Sony SLT-A58-as gépét néztem ki, nem tudom, hogy ez megfelelne-e az elvárásaimnak. Amit még néztem az a Canon 1200D, de ott már erősen kellene bizonyos dolgoknál kompromisszumot kötni.
Apropó jól emlékszem, hogy a SONY szenzoreltolásos képstabilizátort használ?Ha van más géptípus amit ajánlani tudtok, állok elébe!
Előre is köszönöm a válaszokat! -
jjeahh
nagyúr
válasz
silmatauki #28396 üzenetére
"különben se egy nagy durranás az LX100-on, mert egyáltalán nem egy X-T1 vagy akár A6000 szint"
"nem X-A1 / PL5 vagy éppenséggel akármilyen m43-szint"Mi, nem egy X-T1 vagy akár A6000 szint? Az nx500 akkor milyen szint? mert abban semmilyen evf nincs
Az lx100 keresőjére amúgy gondolkodás nélkül leváltanám a nálam lévő pana G-k keresőjét, pedig már azok sem rosszak
Biztos neked tökéletesen megfelel az nx500, de attól másnak lehet nem, nálam pl. mindegy milyen szenzor van benne, mert a kereső hiánya miatt kapásból kiesne. Remélem nem térsz le te is mint sokan mások a "ha nekem XY gépem van, ezért mindenkinek azt ajánlom" útra, mert eddig egyik legértelmesebb ajánlatokat te írtad szvsz.
-
silmatauki
őstag
válasz
ANDROID??? #28397 üzenetére
167 az A5000 duplakit? Ezt nagyon nehéz akciósnak nevezni...
Sokkal jobban jár bárki egy PL5 duplakittel 110 körül. A Sony 55-210-ese gyengécske darab (ahogy általában a natív E obik pár kivétellel), különösen a tele végén sokkal rosszabb képminőségű mint pl. a Fuji feleannyiba(!) kerülő 50-230-asa vagy az Oly kit teléje.
-
ANDROID???
addikt
-
silmatauki
őstag
én az LX100-at csak akkor választanám, ha fontos a nagyobb látószög 4K-s videónál ésvagy az EVF (ami amúgy különben se egy nagy durranás az LX100-on, mert egyáltalán nem egy X-T1 vagy akár A6000 szint) ésvagy nem akar plusz obikat venni a delikvens. Különben az NX500 SZVSZ sokkal jobb vétel, főleg, ha fontos a jó képminőség / részletgazdagság / cserélhető obi.
és az NX500 is elfogadhatóan széles látószögű 4K videót lő pl. egy 10mm-es vagy 12mm-es széleslátóval (akár a Samu saját 12-24-es zoomjának a széles végével, azaz az automata rekeszről (+ AF-ről, bár az úgyse nagyon kell 12mm-en) sem kell lemondani), hát még egy 8-as manuális Samyang halszemmel.
SZVSZ, a DPR tegnapelőtt megjelent NX1 review-a fényében is, ma a kompakt(abb), de magas felbontású, igen alacsony zajszintű, temérdek szolgáltatással (NFC, abszolút elsőrangú Wi-Fi + BT távirányítás, geotagging stb, az igazán fájó csak a full elektronikus shutter hiánya) stb. (nem X-A1 / PL5 vagy éppenséggel akármilyen m43-szint) fotómasinák között egyértelműen az NX500 kit a legjobb ár/érték arányú vétel. Nemsokára (amikor bejön egy kis plusz pénz) én is veszek egyet.
A Samu rendszer egyik fő előnye a nem túl drága, ámde minőségi és átlagban kisméretű obipark (szemben mondjuk a Sonyval), ezért merem én is bevállalni a Fuji X megtartása mellett. Ha több obit tervez a haver, akkor SZVSZ jó választás. Ha nem venne más obit, akkor nem garantáltan, akkor már jobb vétel lehet az LX100, persze a sokkal nagyobb felbontás (amit még a 16-50 kitobi is felold) akkor is az NX500 mellett szól.
-
MrChris
nagyúr
A két gép elég más terület, a Pana szerintem biztos megoldás, az egyik legjobb csúcskompakt. Nincs objektívre gond és mindent tud, az egyik legjobb evf is ebben van ami nyaralásnál tűző napon jól tud jönni.
Samut akkor érdemes meggondolnia ha célzottan tudja milyen obikat használna és meg is veszi és tényleg használná. Különben nincs sok értelme a cserélhető obinak. -
Bazs-
tag
Samsung Nx500-ról van már valakinek tapasztalata ? Mennyire ajánlott ?
Ismerősnek próbálok segíteni, aki két gépet nézett ki Panasonic LX 100 és a Samsung NX 500. Másik topicban inkább az Nx500-at ajánlották. Fontos lenne számára a videós képesség is.Mi a Ti véleményetek ?
Köszi előre is.
-
lalyoska
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, hogy nem olvasok vissza a rengeteg hsz-ból, de kinéztem a következő típust:
Olympus E PL5 dupla kittel 115ért már kapható.
A kérdésem az, hogy az Olympusnak ez a gépe mennyire lehet jó vétel? Tájképekehez használnám főként, valamint kisállatok fotózásához, olykor makróhoz. Ezt vagy a Canon 1200 DSLR-t választanátok?
Köszi aki segít! -
MrChris
nagyúr
válasz
lalyoska #28387 üzenetére
Halszem effektet bármelyik képre utólag rá lehet húzni. Halszem objektív amivel valódi halszem látószög és torzulás létrejön viszont drága, bármelyik rendszerben, kb a kereted el is költenéd rá.
Legjobb lenne ha utánna néznél a fotós, fényképezős, obis alapfogalmaknak és ennek tükrében keresnél rendszert. -
ANDROID???
addikt
válasz
lalyoska #28388 üzenetére
Hali,
Új nekem is a téma, viszont szerintem az a58y -al jobban jársz, ha nem fogsz utána objektívre költeni 1-2 évig.
Vagy veszel egy a58 vázat és veszel mellé használt obit pl 18-135 vagy hasonlót.
Itt úgy fognak tudni tanácsot adni, ha leírod mit szeretnél fotőzni és mik az elvárásaid. Azt ne írd hogy mindent... :-D
Halszem effektus, mindkét márkánál egy arra való obival lehet készíteni.
(mert az csak attól függ tudomásom szerint)
Sony af baromi gors sorozat szintén, a kijelző dönthető, a video rendben van, akku papíron jobbn bírja.
Sonyra fel tudod tenni a régi minolta obikat, az hogy régi nem úgy értendő hogy sz@r... -
lalyoska
tag
Még ami ettől is fontosabb: A Canonnál létezik egy 18-200 mm-es 1 obis verzió, 142 ezerért...Véleményeznétek? Ez az objektív gyakorlatilag minden témához jó?Mert sokat használnám távoli témákhoz is a gépet...
Köszi:
LINK: http://fotoplus.hu/termekeink/fenykepezogepek/dslr-tukorreflexes/canon-eos-1200d-digitalis-fenykepezogep-tamron-18-200-mm-objektiv -
lalyoska
tag
Kedves Fórumozók!
Belépő DSLR gépet fogok vásárolni mostanság. Nagyon a Sony A58 dupla kit felé hajlok, a 150.000 ár egész korrekt, dupla kittel. A kérdésem az lenne, hogymennyire vagytok jó véleménnyel a gépről?
A legfontosabb:Halszem effektust tud a gép? Sajnos sehol nem találok róla leírást. Canon 1200d és ez közül melyik jobb?
Köszi aki válaszol. -
-
sideburns
aktív tag
Pedig ez a 100ezres szett nagyon jó ár ám, nem kell félni a használttól sem.
Ha később akarsz még bővíteni rendszert viszonylag olcsón, nézd meg a Samsung NX300-at, ha viszonylag drágán, akkor a Fujifilm X-A1-et. -
Najz
tag
-
MrChris
nagyúr
a pl5 kiteket neked kell eldönteni, újonnan 3év gariva+1obi vagy 10-el olcsóbban 2obival15hó garival. Nekem nem kéne a tele, úgy is vennék egy 45/1.8-t portréra és nem vonz a 'telézés'.
De van aki imádja ha távcsövet csinál a fényképelőből. Igény kérdése.
Ami még szóba jöhet használtan a sony és samu. -
Najz
tag
Sziasztok!
Fényképező gép vásárlás előtt állok. Sokat nézegetem az itteni topikot és egyéb fórumokat.
Amit elég jónak találtam és itt is többen ajánlják az Olympus E-PL5 Kit most 90ezer az oly mintaboltba 3 év garival!
A kérdés az lenne 90+/- pár ezer körül tudtok-e jobb gépet ajánlani vagy érdemes lenne egy ilyenre beruházni?
illetve itt találtam aprón egy ilyen gépet + még 1 obival majdnem ilyen árban (esetleg ő)? -
szata.68
senior tag
válasz
Tin_Shield #28379 üzenetére
Köszi szépen a tippeket!
-
Tin_Shield
őstag
válasz
szata.68 #28376 üzenetére
A legolcsóbb megoldás a Olympus 45 f1.8. Kicsi, jó, megfizethető (használtan is gyakran előfordul + sokszor akciózzák). Portréra remek, de a fogív fotózáshoz valszeg kell hozzá egy villanyos közgyűrű amivel jobb nagyítást lehet elérni. Az objektívben nincs képstabilizátor, ez némi hátrányt jelent a Panasonic vázakon.
Most jött ki egy nagyon hasonló Panasonic 42.5 f1.7, ebben van stabilizátor, jobb a nagyítása, de jóval drágább lesz mint az Olympus.
Ha jobb makróképesség kell akkor van PanaLeica 45 f2.8, és Olympus 60 f2.8, ezek nagyobbak, nehezebbek és drágábbak.
Ha további kérdéseid vannak gyere át a Micro Four Thirds topicba.(szerk)
És persze megfelelő adapterrel gyakorlatilag bármilyen manuális objektív használható, ezek között is valszegs lehet találni a számodra elfogadható makróképességű darabokat, a manuális objektíves topicban biztos tudnak tippeket adni. -
szata.68
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat,a G6 tetszik eddig,úgyhogy kicsit utánajárok.
-
silmatauki
őstag
Vagy ha a formába nem tartozik bele a felső középső dudorban az EVF, akkor bármelyik MILC, amihez van plusz fogó vagy azzal is rendelkező L-sín. Ezzel ugyanolyan markolata lesz a gépnek, mint egy DSLR-nek, és általában Arca-Swiss-kompatibilisek az alján, ill. L-síneknél az oldalán is (azaz pillanatok alatt felrakhatók állványra portrait állásban is). Pl. az összes Fuji X kamerához létezik ilyen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szata.68 #28370 üzenetére
A Panasonic G6 fogását én tökéletesnek találom és fülétől-farkáig testreszabható, csak picit plasztik fantasztik... ha használt is játszik, akkor G5, GH2, esetleg G3, ha alább adsz az igényekből G1, G2... A G3, G5, GH2 háza talán a legjobb anyagminőségű, G1, G2-ben régebbi 12mp gyengébb szenzor van.
-
szata.68
senior tag
Létezik DSLR fogású/formájú MILC? Kb 150ezer Ft-ig keresnék ilyesmit ha van - csak eddig nem találtam.
-
hemaka
nagyúr
Egyebkent szinte tenyleg mindegy melyiket veszed. En is nezegettem a 6k sonyt es az E2-t is, volt is nalam egy ideig mindketto. Fokuszban nalam a sony mozgo temara jobban nyomta, de akkor eszembe jutott, hogy kb. soha eletemben nem fotoztam olyan helyzetben, sot nincs is ra igenyem, ahogy a videozas sem erdekel.
Fogtam, egymas melle raktam a ket gepet, nezegettem es vegul csajosan eldontottem, hogy melyik tetszik jobban kinezetre: Oly. -
Tin_Shield
őstag
válasz
Carasc0 #28366 üzenetére
Megígérem többet nem promótálom neked a teddprobara.hu-t, de pont erre van kitalálva. Mivel nincs még kártyád ezért kauciót kell letenni, de ezt az utolsó fillérig visszakapod a végén. Szóval bejelentkezel egy E-M10 kitre, (max.) egy hétre megkapod használod, ha tetszik veszel, ha nem mozdulsz tovább, akár az a6000-re.
(szerk)
Micro Four Thirds a keresett topic -
válasz
Carasc0 #28363 üzenetére
Kutyus nagyon is céltudatosan vásárolta az M10-et pár olyan jellemző miatt, ami nála azt az A6000 elé helyezte. Ha neked az a pár jellemző nem számít, akkor kenheted a hajadra. Szóval tényleg van amiben a 6000 jobb, talán egy picit több mindenben, és talán pont annyival drágább is. Mindkettő elég jól pozicionált modell.
-
Carasc0
őstag
válasz
#31733248 #28350 üzenetére
Eszembe jutott hogy a linkelt képeket nem alapobival lőtted ami erősen számít. 4 tényező egyike máris nem teljesülne nálam ez pedig az obi..Ha én veszek gépet, akkor jóideig alapobival exponálnák mert pénzügyileg kimerülnék....Persze az E-M10-el sem érek előnyt mert azt is kitben venném szóval....Egyedül annyi a félelmem, hogy ne bánjam meg a vásárlást...
Melyik az a MFT topic? Nem leltem...Link plz..
-
Carasc0
őstag
válasz
schawo #28362 üzenetére
Persze Győrben ez sem elérhető.... Az egyetlen ismérv ami erősen visszahúz az Oly-hoz az az általam nem ismert Eperkutyus kolléga kijelentése aki egy D800-ról váltott Oly-ra (E-M10) és tudjuk hogy stúdióban fotóz... Hát ez azért nem semmi.... Persze ez is csak egy tény....Oly nekem külsőre jobban tetszik... Svájci bicskaként is emlegetik. Stauffenberg is "többet" áradozott róla mint a Sony-ról... persze a Sony is ajánlott modell és persze az ára ami miatt elfordulok tőle... 200K-ért tárgyalhatok de 240e-t már nem ér...Szóval egyenlőre 1:0 Oly javára bár nyami-nyami a Sony-ra is mert kegyetlen jó képek+jó videó....
Bár sztem 200K egy E-M10 vagy 240K egy Sony A6000... Legtöbbetek sztem az Oly-hoz nyúlna..... De ez ilyen szubjektív... Megkéne fognom őket...
-
Carasc0
őstag
-
válasz
Tin_Shield #28356 üzenetére
Ja, igen, én jobbszemes vagyok. Lehet, ha balos volnék, nem tetszene
(#28358) Carasc0
A színkezelés egy bonyolult kérdés, és nagy részben ízlés kérdése. Stúdiós képeknél nincs értelme nézegetni, mert nem ismered a megvilágítás körülményeit, és a téma sem értelmezhető színileg. Van színe, oszt' jónapot. Portréknál bőrön, égbolton, és a színkontrasztban látszik az előnye. -
Carasc0
őstag
válasz
Kukucskába kizárólag bal szemmel szoktam belenézni...Ez hátrány?
Szerintem nem....
Hát nem tudom nekem nem tűnik fel hogy az Oly-nak high-light-n jobb színkezelése lenne....Image comparison-t bújom hát le a kalappal a Sony előtt.
Ami meg az obiparkot illeti én nem igazán akarok itt csöveket vásárolgatni...Nekem tényleg csak amatőrszinten kell a fotózás...jobban zavar inkább a masina ára...
-
törölt tag
válasz
+1
-
konyi79
addikt
válasz
Carasc0 #28349 üzenetére
Az A6000 egy kiforrott váz remek szenzorral, jó szolgáltatásokkal.
Azonban ami miatt a fórumon nem népszerű, a konkurenciához képest gyengébb kitobi, és szűkebb/átgondolatlanabb objektív kínálat. Ha később fejleszteni szeretnél, lényegében a 1018, a 35f18, 50f18 az érdemesebb darabok. Azonban nézd meg ezek árát is, meg az oly alternatívákat is, mielőtt választanál. -
válasz
Carasc0 #28353 üzenetére
A 6000 kukucskája nagyon is jó helyen van, sokkal logikusabb, és kényelmesebb helyen, mint az M10-é. Állóképben nem is annyira, inkább mozgóképben van komoly előnye a Sonynak. Állóképben gyenge fényben egy kicsit kevésbé zajosodik, jó fényben pedig az Olympus színkezelése jobb.
Panának is van kukucskája, természetesen.
-
Carasc0
őstag
Opss...240K A6000 kitben (nincs olcsóbban újonnan itthonról?)..... az sok
.... Ezen már E-m10-et dupla kit-ben kapom, de állókép minőségben a sony nagyon nagyon brutál jó bár a kukucskája elég hülye helyen van sztem...Váza fém-műanyag kár hogy nem masszívabb de gondolom nem gagyi...
Panát még megnézem....
-
válasz
Carasc0 #28349 üzenetére
Tech hátránya? Nem igazán van.
Az A6000 előnye a nagyobb szenzor (jobb zaj), jobb követő fókusz, jobb videó, az M10 előnye a beépített stabilizátor, jobb kitobi, és úgy általában használhatóbb objektívkínálat.
Ha 6000-esed lesz, akkor azt fogod szeretni, ha M10-ed, akkor azt. Egyformán, egyik gépnél sem az eszköz lesz a korlát a következő 3 évben, amíg tanulod a fotózást.
-
Carasc0
őstag
válasz
#31733248 #28344 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.... Most sikerült megingást kicsalnod belőlem...Megnézem jobban ezt a Sony-t... Brutál masina ez is... Iszonyat szépeket lőőő s még a videója is komoly...
Nem igen vásárolgatnék Obikat amúgy, de ugye a Sony-nak kevesebb és drágább az obijai mint az Oly esetében...Sony 6000 váza fém (masszív?) -
törölt tag
válasz
Carasc0 #28326 üzenetére
"Valóban a Sony a6000 sem egy kutyus gép... Szép szerkezet az már szent... Videója tényleg kakaógazdag..."
Ha a lenti, kamerából kijövő jpg-k összehasonlítását megnézed, látható, hogy a versenytársakhoz képest is nagyon szépen dolgozik. A dpreview.com tesztképén tanulmányozhatod, milyen a sokat szidott objektívjének a leggyengébb, 16mm-es állásánál a kamerából kijövő kép és azt is, hogy ha RAW-feldolgozást választasz, mekkora a tartalék.
Hogy milyen objektívekre lesz szükséged, a felhasználástól függ. Nálam a fixek nyertek, 30mm f2.8 van fent leggyakrabban, portékra az 50mm f1.8 vált be. Ennél hosszabbat ritkán teszek fel.
-
qpakcovboy
őstag
Olynál sokat nyom a fokusz sebességen az MSC?
-
konyi79
addikt
válasz
schawo #28336 üzenetére
Nem minden obi nélküli életlen! -
válasz
silmatauki #28334 üzenetére
Ha csak vázról beszélünk, akkor újonnan ott van az E-M5 135-ért, a E-M10 145-ért, meg a G6 120-ért (és az A3000 80ért
). Mert a 6000-t se láttam még kitben 150 alatt, és az E1-et sem. De objektív nélkül meg elég életlen képek készülnek
-
Tin_Shield
őstag
válasz
silmatauki #28334 üzenetére
Új gép volt a kiindulópont, itthonról, boltból. Használtban persze lenne választék a Nex-en és a Fujin kívül ott az E-M5, a Pana G/GH gépek.
-
silmatauki
őstag
válasz
Tin_Shield #28328 üzenetére
"150e körül az EVF felejtős. Olympus vonalon az E-PL7 = E-M10 mínusz kereső, az E-PL5/PL6 kicsit butább. Fuji vonalon az XA/XM gépek vannak"
Hasznaltan vesz egy A6000-ret (ha nem gond a gyenge obipark) vagy egy X-E1-et (ha nem gond a draga obipark), mind2nek hasznalhato az EVF-e. (En pl. X-E1-en szinte csak azt hasznalom, az LCD-t csak akkor, ha az EVF-hez nem ferek hozza, mert pl. allvanyon van a gep.)
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Carasc0 #28331 üzenetére
Az optikai nem fogyaszt áramot és valós képet mutat. Az EVF áramot fogyaszt, és azt a képet mutatja (és úgy) ami rögzítésre kerül. A korai EVF-ek lagja érezhető volt, az újabbakal nincs már komoly gond. A drágább gépek prizmás keresője viszonylag nagy és világos (fullfrém nagy előnyben), élmény használni, a belépő pentatükrös keresők kicsi és sötét kulcslyukak.
Az EVF előnye még hogy olyan információk is megjeleníthetők amik az optikaiban nem pl.: hisztogram, bebukás-kiégés, fókusz peaking, nagyított kép vagy képrészlet, fehéregyensúly stb. Viszont minden jó tulajdonsága ellenére elektronikus a kép.DSLR szinten ugyanaz a helyzet mint a MILC-ekkel, egyéni preferencia kinek mi a fontos.
Döntsd el MILC vagy DSLR, határozz meg egy keretet és írj egy listát mire használnád és egy fontossági listát, hogy milyen funkciókat szeretnél. Ha ez megvan lehet böngészni a specifikációkat. Végül ami fennakad rostán azt ki kell próbálni. És a döntés után örülni az új gépnek, az árlistákat, a specifikációkat a teszteket, és a tanácsadó topikokat egy ideig elfelejteni -
jjeahh
nagyúr
-
Carasc0
őstag
válasz
OK. Ezt nem tudtam, tehát ez is pipa. Másik kérdésem hogy ezek szerint amikor életemben belenéztem egy DSLR gép viewfinderjébe (Canon EOS 20D) akkor az optikai volt. Oly meg EVF-t használ.. Mi a különbség?
Előnyök vs hátrányok?
Ha már DSLR akkor képminőségbe és vázszolgáltatásokba melyik ajánlott?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Kihagytam a Samsung NX gépeket, az újabbak egész jók.
Na és persze ott vannak még a DSLR-ek is, mindhárom gyártó belépő gépei 150e alá beférnek. -
törölt tag
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Carasc0 #28326 üzenetére
Sőt, a Panasonic GX7 is elég ütős masina.
E-M10 "keep warm colort" offra kell tenni és nem lesznek olyan sárgásak a képek, de már volt róla szó a, jpg motort oda hangolod ahová akarod.
150e körül az EVF felejtős. Olympus vonalon az E-PL7 = E-M10 mínusz kereső, az E-PL5/PL6 kicsit butább. Fuji vonalon az XA/XM gépek vannak, Sonyból az a5000 fér bele keretbe, Pana G6 és GM1 még nem játszik, valamelyik GF modell. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
jjeahh #28322 üzenetére
Az MF-t csak példának hoztam. Alapvetően az zavar, hogy még Pentaxokon kb minden kéznél volt, itt mindent menüből kell előtúrni, de a módválasztón legalább a 4-ből 3 számomra felesleges funkció van.
Alapvetően asszonynak vettem a gépet, ezért nem is foglalkoztam vele eddig, de mivel a dslr már nincs meg és egy darabig nem is lesz újabb gép, így szükség esetén kénytelen vagyok ezt használni, ha többre vágyok a telefon képességeinél.
Nem lenne halott dolog számomra ez a J1 sem, ha egy kicsit is okosabban építik fel a kezelőfelületet.Aprón van Samu NX1000 (MLaca egész jónak ítélte) vagy Parcitól egy X10. Ezek így elsőre tetszenek, bár az X10-zel lehet asszony kivágna.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
köszönöm a további tippeket. Valóban a Sony a6000 sem egy kutyus gép... Szép szerkezet az már szent... Videója tényleg kakaógazdag...
Egy kis kitérő bár nem tudom lehet-e rá adni! Adott az Image comparison a dpreview jóvoltából...Az alábbi beállítások íme. Nos a kérdés az, hogy low light mellett miért olyan sárgás az E-M10?
Amúgy bedobnám a kérdést hogy max 150e-ért a fennálló elvárásokat figyelembe véve ti melyik MILC-hez nyúlnátok?
-
qpakcovboy
őstag
válasz
#04230330 #28319 üzenetére
Köszi. Erre voltam csak kíváncsi. 50 körül szeretném elpasszolni a kit obit. És 80 körül vennék egy oly 14-150 et. Nekem 30 at megér hogy ne kelljen cserélgetni. Ráadasul ezen kìvül még megvan a lumix 20 mm f1.7 amit tőled vettem. Ezzel a két obival bőven elvagyok. Csak azt sajnálom hogy nem lesz gari az új obin.
Arra voltam kíváncsi hogy megéri e a felárat a lumix utazöja, de ezek szerint nem annyira.
-
nagyúr
válasz
#04230330 #28314 üzenetére
Például ahol nem ilyen nehézkes a manuál fókusz és a módválasztó tárcsán vannak értelmes dolgok is.
(#28315) schawo
Semmi alternatívája nincs egy Nikon J1-nek?Amúgy lehet kicsit (nagyon?) félreérthetően fogalmaztam. Kompakt gép kell, de mint kompakt méretű, nem pedig kompakt besorolású.
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy #28318 üzenetére
Na most, kétértelmű ahogy kérdezel.
A két kitobi használt ára nagyjából 50e ft. Ha arra dobod a 30 at, akkor kijön az Oly 14-150.De az oly-hoz képest is 30 at kell rádobni a Lumix 14-140 re.
Melyik kérdés érdekel jobban?
Picit kisebb, meg picit fényerősebb a lumix, de annyit nem ér. 80 körül jó vétel a 14-150 annak aki nem szeret obit cserélgetni. Én pl rühellek
-
qpakcovboy
őstag
E-pl5 két kit obiját szeretném egybe gyúrni. Azt gondolom oly gépre oly obi való. 14-150 utazót néztem ki, de nem tudom hogy megérné-e a felárat (kb 30 000) a lumix 14-140 f 3.5-?
-
törölt tag
válasz
Carasc0 #28288 üzenetére
(#28288) Carasc0
Én a 230 ezres szettet venném, mégiscsak két obi van hozzá. Amúgy meg a Sony A6000-et, egyebek mellett a kitűnő szenzora és a jó videója miatt, ami a családi események megörökítésekor jól jöhet. Konyinak van igaza, ízlés kérdése, kinek mi a legjobb, nincs abszolút győztes.
Kézbe venni, alaposan megnézni, elolvasni több gép és rendszer tesztjét mindenképppen érdemes, úgy sokkal kisebb a mellényúlás esélye.
-
nagyúr
Egy Nikon J1+kitobi árában (30-40-50e?) kellene vmi kompakt de jobban kezelhető gép, mivel már nincs meg a tükrös, ezt meg időnként legszívesebben kivágnám az ablakon.
Milyen alternatívák vannak? -
-
Carasc0
őstag
Ennyi segítség nyújtást külön szavakban is szeretném nektek meghálálni, mert nagyon sokat tanultam arról, hogy is álljak hozzá egyáltalán a készülékválasztáshoz. Tehát akkor ennyi tudásommal a háttérben összefoglalva: valójában a MILC és DSLR körében az alsó középkategóriában, 200e Ft-os pontos küszöbáron a jelenlegi kapható masinák közül alapobival, ez az Oly E-M10 a legjobb választás. Csak azért merem ezt így állítani, mert jobb mint egy 700D ami felett már középkategória kezdődik a Canon szériában, tudásilag 1-2 apróságot leszámítva egy D7x00 szériával játszik. Akkor már csak el kell adnom a régi, régóta pihenő masinámat és akkor egy ilyen gyönyörűséget beszerezni...
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Carasc0 #28302 üzenetére
Szó sincs arról, hogy ne lenne különbség - a példádnál maradva - egy 1200D és egy 5DmIII között. Nem csak a kezelhetőségben, a képminőségben is van. Bizonyos helyzetekben ez a különbség látványos is lehet, máskor a gyakorlott szem sem szúrja ki. De az 5DmIII (és társai) már bőven túlmutatnak az eddig tárgyalt belépő és haladó vázakon, ezeket jellemzően nem a fórumos tanácsok alapján veszik, hanem tapasztalt fotósok határozott elképzeléssel - legalábbis itthon.
De a kiindulópont változatlan, minden mai cserélhető objektíves géppel (mínusz Pentax Q), és néhány (egyre több) nem cserélhető objektíves cuccal bőven jó képet lehet lőni. -
Byk01
őstag
válasz
Carasc0 #28302 üzenetére
Azért egy 5DMkIII szintjét nem biztos hogy hozza, bár tény, hogy ideális fényviszonyok között nem sok különbséget fogsz találni. Talán úgy lehetne a legjobban megfogni kezdőnek, hogy egy Golf II is elvisz A-ból B-be országúton száraz időben, meg egy vadiúj 7-es BMW is, ráadásul ideális esetben (a szabályokat betartva) ugyanannyi idő alatt. De amikor csúszik az út, és viszonylag nagy a forgalom, sok a lassú jármű, akkor kijönnek a BMW előnyei.
-
Carasc0
őstag
Most már értem. A vázak árai tehát aszerint nőnek, hogy mit tud..de valójában mindegyik képes ugyanarra, csaképp minél butább a váz annál nehezebb ugyanazt a hatást elérni. (Bár mondjuk érdekes hogy egy 1200D űber obival hozza mondjuk egy 5D MARK szintjét űber obival)
Amúgy semmilyen gyors mozgásos fotózási igényem sincs, inkább család, kültér, időjárás, épületek, emberek, táj. Hosszútávra tervezem, tehát nem 5 évre but more......Persze tudom, ki tudja mi lesz 5 év múlva, de az igényeim nem fognak nőni abba biztos vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok