Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• silmatauki

őstag

válasz Bazs- #28394 üzenetére

én az LX100-at csak akkor választanám, ha fontos a nagyobb látószög 4K-s videónál ésvagy az EVF (ami amúgy különben se egy nagy durranás az LX100-on, mert egyáltalán nem egy X-T1 vagy akár A6000 szint) ésvagy nem akar plusz obikat venni a delikvens. Különben az NX500 SZVSZ sokkal jobb vétel, főleg, ha fontos a jó képminőség / részletgazdagság / cserélhető obi.

és az NX500 is elfogadhatóan széles látószögű 4K videót lő pl. egy 10mm-es vagy 12mm-es széleslátóval (akár a Samu saját 12-24-es zoomjának a széles végével, azaz az automata rekeszről (+ AF-ről, bár az úgyse nagyon kell 12mm-en) sem kell lemondani), hát még egy 8-as manuális Samyang halszemmel.

SZVSZ, a DPR tegnapelőtt megjelent NX1 review-a fényében is, ma a kompakt(abb), de magas felbontású, igen alacsony zajszintű, temérdek szolgáltatással (NFC, abszolút elsőrangú Wi-Fi + BT távirányítás, geotagging stb, az igazán fájó csak a full elektronikus shutter hiánya) stb. (nem X-A1 / PL5 vagy éppenséggel akármilyen m43-szint) fotómasinák között egyértelműen az NX500 kit a legjobb ár/érték arányú vétel. Nemsokára (amikor bejön egy kis plusz pénz) én is veszek egyet.

A Samu rendszer egyik fő előnye a nem túl drága, ámde minőségi és átlagban kisméretű obipark (szemben mondjuk a Sonyval), ezért merem én is bevállalni a Fuji X megtartása mellett. Ha több obit tervez a haver, akkor SZVSZ jó választás. Ha nem venne más obit, akkor nem garantáltan, akkor már jobb vétel lehet az LX100, persze a sokkal nagyobb felbontás (amit még a 16-50 kitobi is felold) akkor is az NX500 mellett szól.

• MrChris

nagyúr

válasz Bazs- #28394 üzenetére

A két gép elég más terület, a Pana szerintem biztos megoldás, az egyik legjobb csúcskompakt. Nincs objektívre gond és mindent tud, az egyik legjobb evf is ebben van ami nyaralásnál tűző napon jól tud jönni.
    Samut akkor érdemes meggondolnia ha célzottan tudja milyen obikat használna és meg is veszi és tényleg használná. Különben nincs sok értelme a cserélhető obinak.

Új hozzászólás Aktív témák