Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Megvettem az ID SE 224 xts minit, de sajnos nem megy fel a lapra

A rögzítő elem nem fér el a vrm bordától.2 mm eltartja, így nem lehet becsavarozni sajnos.
Ezzel egy időben jött egy ID cooling is-50 v3 is, de az meg hűtesben nagyon gyenge. A cpu alapon 70 fok. Ha megterhelem akkor pillanatok alatt 85 fok fölé ugrik, es a ház oldala még fent sincs. A cpu ráadasul eco módban megy, es a gyári slim ventit cseréltem egy arctic pst p12-re.
Valami más alternatíva 13.5 cm magasságig esetleg?
A közvetlen hőcső jó lenne ha meglenne. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Itx konfigba keresek cpu hűtőt egy ryzen 5 9600x-re
Max 13.5 cm magas helyem van, ezért szóba jöhet valami kisebb torony is.
Árban olyan 20-25K-ig el tudok menni.
A lehető leghalkabb, és leghatékonyabb megoldást keresem. Ahogy nézem AM5-ös procikon a hdt jobban muzsikál, így elsősorban ilyen hűtőt néznék.
Konfigom többi része az adatlapomon. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Itx konfig összerakását tervezem, amihez szükségem lenne egy halk, de minél hatékonyabb top flow hűtőre, Max 7cm magasságig
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max 25K
2.: Milyen házba kerül?
NZXT H1 v1, a gyári vízhűtőt cserélném, mert már nincs AM5-ös lefogatóm hozzá
3.: Milyen alaplapra lesz?
ASROCK B850I Lightning WiFi
4.: Processzor és videókártya típusa?
AMD Ryzen 9600x
5.: Ramok pontos típusa?
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Fekete, és ha lehet közvetlenül érintkezzen a hőcső a procival
Köszönöm! -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Más topicot nem találtam a kérdesnek.
Szerintetek mennyivel romlana a cpu hőmérséklet egy ilyen megoldással az ak620-on?
Első borda push, a második pull. A vga billenő csati pont a 2 borda közé esik, és nem fér be a kezem. Így beférne, és nem kellene csavarhúzóval szétbarmolnom a pci sin rögzítőt, de azt sem szeretném, hogy a hűtés rovására menjen.
[kép] -
Ace Ventura
addikt
válasz
Midguardian
üzenetére
Szia!
A BQ ventije az egyik legjobb a kategóriában, valamint maga a borda nagyobb. Illetve a márkanév.
Jó hűtő, de az 5600g-re elég az ID is. -
Ace Ventura
addikt
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
BQ Pure rock 2 hűtőm érezhetően kevés a 7600x procimra. Corsair 4000D házam van, szellőzéssel nincs gond.
Játék közben ritkán van a cpu hőfok 80 fok alatt, de inkább 90 körül mocorog.
Szeretnék egy erősebb hűtőt rá.
Árban 20-22K környéke.
Villogás nem kell, szín mindegy.
Hűtsön jól, es halk legyen. Konfigom az adatlapomon. -
Ace Ventura
addikt
Szia!
Ha a top flow fontos, és újat szeretnél, akkor ez.
[link]
12 cm-es ventit is rá tudsz tenni, és akkor a lap felé fúj. Nyílván ha nincs ventid, akkor az plusz pénz, de olyan top flow, ami belefér a keretedbe, és van benne tartalék is az nem sok van. Esetleg aprón nézz körbe. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
7600x procira váltottam, és azt kell hogy mondjam eléggé forrófejű.
80-85 fok között mozog a hőmérséklet egy pure rock 2 alatt.
Szeretném egy picit lejjebb tornászni mondjuk úgy 70-75 környékére.Ehhez keresek egy alkalmas hűtőt 20-23K-ig bezárólag.
A Pure rock 2 ventije elég gyakran felpörög, gondolom valami nagyobb testű jószág jobban elvezetné a termelt hőt.
Ajánljatok valamit pls. Magasság max 165mmKÖszönöm.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Ma délelőtt mókoltam vele egy kicsit. Cpu hűtőt megfordítottam, hogy a táp felé vigye a levegőt, majd betettem hátra egy 12-es ventit, ami befelé fúj, alapjáraton megy minimális fordulattal, és így terhelés alatt max 60 fokig emelkedett a hőmérséklet. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít. Még a tetejére veszek 2 db 12-est, hogy ne a táp ventije húzza ki a meleget, és akkor szerintem meg is vagyok

A vrm hőmérsékletet mivel lehet megnézni? -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Freezer 33 hűtőm van, amit eddig egy I3 8100-on használtam.
Váltottam platformot, és egy Ryzen 3 3100 van most alatta, amit bővítenék majd 3600-ra.
Sajnos a Ryzen jóvan nagyobb, ezért a proci kb 20%-ban kilóg a Freezer talpa alól.
Nem tudom, hogy ennek köszönhetően-e, de sokkal forróbb fejű, mint az I3 volt.
Szeretnék egy nagyobb talpú hűtőt, ami ügyanúgy mehetne félpasszívan, mint a freezer. Esetleg lehetne olyan, ami a vrm-et is hűti, mert az is elég meleg.Minden alapon megy, nincs húzva semmi.
Nem lenne rossz fekete színben, és az sem baj, ha kisebb méretű a mostaninál.
Egy Rajintek styx házam van, ott azért elég macera a megfelelő légáramlás, mert minden fordítva van benne.
HDT-t szeretnék!
Árban 12-13K-ig mennék el. -
Ace Ventura
addikt
Nehogy megvedd! Egy órát szívtam a felrakással, és teljesitményben messze nem hozta az elvárt szintet. Másnap visszavittem. Olyan példányt fogtam ki, amin a talp és a hőcső között átláttam. Amikor megvettem, kibontottam, láttam milyen robosztus, megörültem, de sajnos nagy csalódás.
-
Ace Ventura
addikt
Szerintetek egy CM 212 EVO, vagy egy Ben Navis Advanced a jobb hűtő?
Ez a két választásom lenne. I3 8100 -at hűtene. A halkság fontos. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
I3 8100 CPU-ra szeretnék egy halk procihűtőt.
Árban 8000 Ft max a keret. 12 cm-es venti legyen rajta, és ha lehet ne egyedi, mert ha bedöglik lecserélném.
Házban elfér az nem számít.
Ramok bordázottak, ebből a szempontból nem mindegy a méret.
Xigmatex Venus hűtő kiüti az A1, és B1 foglalatokat. B1, B2 folgalatra szükségem lenne.
A konfigom adatlapomon, ha szükséges.
Mit ajánlotok? -
Ace Ventura
addikt
Van nekem egy AC Freezer 13 hűtőm.Meg vagyok vele elégedve, de lehetne halkabb is.Néztem, hogy 600-2000 között pörög a venti elvileg.Na most nálam ez 1250 szokott lenni, ami kihallatszik a házikómból már.BIOS-ba silent-re van állítva, de ha turbo-ra állítom, akkor is annyit pörög.
Hőfokok: CPU 46 fok, magok 29-32 körül.Azért teker ennyire, mert a 46 fokot nézi, vagy a magok hőmérsékletét?Hogy lehetne 800-900 körülire belőni a fordulatát, hogy ha terhelem utána emelje, majd IDLE-ben újra 800 körülre essen vissza? -
Ace Ventura
addikt
#25035-re valaki?

-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Pici alacsony hűtőt keresek egy I5 750-re.Tuning nagyon nem lesz.A gyárival is elvoltam eddig, de kezd hangoskodni.
Annál legyen jobb, és legfőképpen halkabb.Nem szánok rá 3-4K-nál többet, és mindenképpen alaplappal párhuzamos ventiset szeretnék. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Eladnám a AC Freezer 13 hűtőmet, mert egy mATX házikóm van, és elég nagy böszme a cucc.Nagyon jól hűt, és halk is, de a kábeleket nem tudom rendesen eligazgatni tőle.
Szeretnék egy kisebbet, és ha lehet nem állót, hanem lapos fekvő hűtőt.Tehát a ventije ne legyen merőleges a lapra.Régebben 774-re volt egy frankó AC Alpin 7 pro.
I5 750-re mit ajánlanátok? -
Ace Ventura
addikt
válasz
szatyor1972
üzenetére
Ha ráteszed az oldalát, akkor nem.

-
Ace Ventura
addikt
válasz
szatyor1972
üzenetére
Ebben az árban a legjobb választás, viszont nézd meg milyen széles a házad, mert elég magas a 212+
-
Ace Ventura
addikt
válasz
szatyor1972
üzenetére
Persze, hogy érdemes lecserélni, sőt kötelező!!
Így első gondolatra szerintem -20 fok lesz a különbség terhelés alatt a 212+ javára. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a AC freezer 13 hűtőm! Írok pár sort róla.Egy 3.3 Ghz-re húzott I3 540-et hűt jelenleg.
Előtte ezen a procin egy Hyper 212+ volt, de mivel mATX házra váltottam, ezért az már kilógott onnan.
Számokban: 1 óra prime után.
Hyper 212+
alaplap 26 C
cpu 43 c
1 mag 43 C
2 mag 37 CFreezer 13
alaplap 25
cpu 44C
1 mag 45C
2 mag 41CNem sokkal marad el a Hyper 212+ mögött, természetesen nem ő a közvetlen ellenfele, hanem a TX3.Ha azt vesszük, hogy a TX 3 relatíve hangos (viszont erősebb a ventije), és egy venticserével árban ugyanott vagyunk, mintha vennénk egy Freezer 13-at, egyből nem kérdés, hogy melyik az ajánlott.Sajnos a TX3-at nem tudtam megnézni ezen a procin, de kíváncsi lettem volna mit produkál.
A Freezer 13 ezekkel az értékekkel tökéletesen hangtalan, terhelve is.Alapon 900-at forog, 1 óra prime után 1400 körül. -
Ace Ventura
addikt
#23512-re valaki?
-
Ace Ventura
addikt
Gondolkodom a TX3 vagy a Freezer 13 vásárlásán.
Végre találtam egy tesztet is róluk.[link]
Itt valamivel erősebb a freezer, viszont a tx3 jóval kisebb.Valamint ha a tx 3 ventijét lecserélném egy PWM-es AC ventire, mivel nekem az tetszik, akkor már lehet, hogy gyengébben teljesítene egy I5 750-en
Na ti mit tanácsoltok?Melyik a jobb választás?A freezer ellen szól az is, ha a venti bedöglik, akkor nyista csere. -
Ace Ventura
addikt
válasz
chrisnagy13
üzenetére
De az nem jutott el a csepp agyadig, hogy azt is megnézd, hogy a freezert 13 fokkal magasabb körülmények között tesztelték igaz?Csak ki kéne nyitni a szemedet, és értelmesen elolvasni egy tesztet.

-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok
I5 750-hez elég egy AC freezer 13? Nem a pro változat.
Tuning nem lenne, de ha mégis max 3Ghz-ig
Milyen ez a hűtő amúgy?Egy TX3-at ver azért gondolom. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Vettem egy régi notit, aminek meg akartam vizsgálni a procihűtőjét, mert eléggé hangos.Amikor levettem az alját, akkor láttam, hogy egy nagy böszme bordán egy közönséges 6X6-os venti csücsül.Ezt szeretném lecserélni valami igazán halkra.6 centisek között nem tudom van e halk, de ha ennél halkabb lenne, már az is jó lenne. -
Ace Ventura
addikt
Hali.
EGy Phenom2 X2 550BE procit szerintetek lehetne passzivan hüteni, egy nyitott oldalú házban?Z600, vagy ninja elvinné?
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Vettem ma egy cm hyper tx3at.Hát a ventije még minimum fordulaton is iszonyat morgós.Tudnátok ajánlani egy jó csendes 9 cm-es ventit, ami pwm csatlakozós?Légszállitás nem érdekel, csak halk legyen nagyon.
ÜDv. -
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Lenne egy CM 212 ami jó áron van, viszont láttam, hogy kijött a 212 plus is.Mennyivel hüt jobban, hogy közvetlen érintkeznek a hőcsövek a procival?Megéri inkább azt venni? -
Ace Ventura
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
-
Ace Ventura
addikt
Na megjött a házikó.
Elvileg 11 centit mértem a procihűtő magasságra, de a biztonság érdekében 9-10 centiben szabtam meg a procihűtő maximális magasságát.Ennek függvényében várom az ajánlatokat
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Egy ilyen házhoz [link]kellene nekem egy alacsony profilú halk cpu hűtő S775-re.
Mit javasoltok? -
Ace Ventura
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
REndkivűl imádom a csendet, és ezért nem használok házhűtést.
CM 690 házikóba vannak a cuccok.
Intelburn test a legizmosabb progi, amivel tesztelek.Ezzel 60 fok körül is felmegy a procihőmérséklet.3.2 Ghz-en használom, Vendetta 2 -vel.
Prime test nem izzaszt ennyire.Ott 50-52 fok körülre kúszik fel. -
Ace Ventura
addikt
E6750-re mit?
Ninja2, vagy Z600, vagy Vendetta2?
Most Vendetta 2 van, de megnézném mit tudnak a többiek.Kiváncsi lennék passzivan mennyire menne fel a proci. -
Ace Ventura
addikt
Ma érkezik a jó kis Vendetta2

-
Ace Ventura
addikt
válasz
maflame
üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Én is rendeltem magamnak egyet.Irnál egy rövid összefoglalót, hogy milyen tapasztalataid voltak vele?Felszerelés nehézsége, ilyesmi.A venti PWM csatlakozású igaz?Mind3 hőcső tökéletesen érintkezik a procifelülettel?Igaz ezt csak akkor tudod megállapitani, ha leveszed a hűtőt, és megnézed a talpán a paszta egyenletes eloszlását. -
Ace Ventura
addikt
2 napja megjött a scythe ninja2 hűtőm.Hát nem semmi darab.Akkora, hogy az alaplap kiszerelése nélkül lehetetlen feltenni.Leszedni még nehezebb volt.
El is határoztam, hogy nem kell nekem ekkora batár dög, ami még a memóriákat is eltakarja, és eladtam.Az árából rendeltem egy Vendetta2-t.Ha minden igaz, már péntekre itt is van, és jön mellé a jó kis MX paszta
-
Ace Ventura
addikt
Gyerekek!
Létezik hogy a TRUE 120 10 fokkal jobban hűt mint a ninja2 ??
[link] -
Ace Ventura
addikt
[link]
Ezt produkálta a gyári intel hűtő levett oldalfallal
3Ghz-en egy Kentsfield.A ninja2 remélem 60 alá vinné. -
Ace Ventura
addikt
A végén kiderült, hogy nem is E8400-am lesz, hanem egy q6600.erre is elég lesz remélem a hyper 212, de ha még tovább olvasom a topicot, akkor Z600 lesz, vagy ninja 2

-
Ace Ventura
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Áhhhh, nekem a víz max fűrdőkádba, de nem a gépbe

-
-
Ace Ventura
addikt
A ninja, frankó passzivan is, de gondolom hűteni fogod ventivel.Árban most néztem 11-12 K között mozog. Kapsz hozzá 1 db ventit, de többhöz nem adnak felfogatót.
A Vendetta 2 is jó hűtő, de ott is ki van lőve a 2 ventis lehetőség. Árban hasonlit a ninjára.
A hyper 212 gyárilag halkabb, mint a Vendetta, jóval olcsóbb (7K), és 1-2 fokkal marad el a többitől.Ehhez fel tudsz rakni mégegy ventit is. 2db S-Flexxel, már nagyon brutál hűtés, és látvány egyaránt.Én a 212 mellett maradok szerintem.Nem ér meg +4K-t a többi nekem.

-
Ace Ventura
addikt
Na basszus!
Köszi az infót.Akkor sztem hyper 212 lesz, vagy még egy Vendetta 2 is tervben van.Kiváncsi lennék, hogy mennyivel jobb, mint egy 212.Ha terhelve 2-3 fok közti különbség van, az nekem nem éri meg a plussz többletköltséget. 4-5 fok fölött elgondolkodtató lenne már.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elcseszték ezeket az AM3-as lapokat.

Unom a gyári intelhűtő darálását.