Hirdetés
- MárkaLánc
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramius
őstag
-
BPFeri
senior tag
válasz Ace Ventura #204 üzenetére
Szia L. !
Én is beállok a válaszadók sorába.. ezzel: [link]
Üdv, F.....
-
zsolt1129
addikt
válasz Ace Ventura #6040 üzenetére
Vegyél rá egy CM Hyper tx2-őt vagy egy AC Freezer Pro-t.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Ace Ventura #6040 üzenetére
az amd gyári hűtőjét is lehet cserélni, csak egy halkabb és kellő teljesítményű 7cm-es venti kell
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Ace Ventura #6046 üzenetére
tudom
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Ace Ventura #6053 üzenetére
hát előfordulhat.
ha innen nézzük, akkor tényleg egyszerűbb az új hűtő:S| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8216 üzenetére
A HR-01-re meg a Vendetta-ra is lehet 2 ventit tenni,a Ninja-ra meg akár 4-et is.
Az egy másik dolog,hogy szerintem felesleges a 2 is.A 212 jó ebben az árba,nem is tudok jobbat ennyiért.Esetleg a freezer extreme-t nézd meg.
Lauda:pont én beszélek mikor megvettem 16,5k-ért az Orochi-t meg 14,5k-ért az Achilles-t. (igaz ebben a crossbow is benne volt)
kkrisi:hát az 5-7k jól leszűkíti a kört.Marad a freezer 7 pro,ezt szabályozza a lap.A tx2 ezt rádughatod a szabályzópaneledre és te tudod variálni a fordulatát.De ami talán belefér az árba és komolyabb az elöbbi 2-nél a hyper 212,ezt szintén te tudod a szabályzóddal vezérelni.Asszem ezen világítós venti van.[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
válasz Ace Ventura #8220 üzenetére
A PH! nem tesztelt még vendetta 2-öt,csak a régi vendettát amin 92mm-es venti van.
A régit meg nem fer összevetni a 12centisekkel,mint pl a Ninja2 -
elfelejtette
veterán
válasz Ace Ventura #8230 üzenetére
Hy!
7k-ig jó választás a 212. Esetleg először polír nélkül is megpróbálhatod, nem hiszem, hogy nagyon vészes lenne. Persze a JÓ minőségű polírral simán nyerhetsz pár fokot, ami sok esetben jól jöhet.
Persze a HDT technológia jobb hőátadást eredményez, de nem is egy árkategória. Bár a Xigmatek HDT-S963-as hűtőket is sokan hicsérik, és az is ilyen áron kapható (ha kapható).
Viszont én lehet, hogy inkább a Freezer Extreme-t választanám. Most ez tűnik a legjobbnak. A kistesója, a Freezer 7Pro/64Pro is a kategória leginkább ajánlott terméke, és a nagytesó is elég meggyőzően teljesít egyre több fórumtársunknál.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz Ace Ventura #8253 üzenetére
Az ott tényleg egy női kéz?
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8260 üzenetére
Hát eddig nem sokan számoltak be róla,hogy ilyen hűtőjük lenne.
Egy ismerősömnek van ilyen hűtője,majd megkérdem tőle mi a véleménye belemegy e a sima 12-es venti. -
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8263 üzenetére
Itt a válasz a kérdésedre:Sajna nem cserelheto, egybegyogyitottak azzal patentos akarmivel a tetejen
Amugy full fordulaton sem hangos, de persze ha beszarik a venti akkor szopas lesz. -
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8269 üzenetére
Most készülnek itt Vendetta2-t venni.Várd meg míg beszámolnak róla,hogy milyen aztán az alapján könnyebben eldöntöd.
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8272 üzenetére
Ez a szép ebben,minél többet olvasod annál kevésbé tudod mi legyen.
Én a Ninja2-t venném,de lehet csak szimpátia miatt.Meg mintha a z600-hoz nem lenne venti.De amúgy szinte egyforma a teljesítménye szerintem.
Olvass ezekről is teszteket. -
kkrisi
senior tag
válasz Ace Ventura #8279 üzenetére
szerintem én is annál maradok mert legelőször azt néztem ki csak aztán jött-jött a többi és teljesen bezavart.És köszi a felvilágosítást
amúgy a 212 milyen venti van ha pl szeretnék venni a másik oldalra is egy ugyan olyat?
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
válasz Ace Ventura #8281 üzenetére
tudnál adni a ventiről egy linekt Bandittól?
-
Hawk1979
őstag
válasz Ace Ventura #8284 üzenetére
Ejnye bejnye,legalább Magyar termékeket ajánlanál.Támogassuk a honfitársainkat.ENGLIDE (hun)
-
kkrisi
senior tag
válasz Ace Ventura #8284 üzenetére
Szerinted melyiket vegyem akkor? mert eddig kinéztem egy
Scythe Kék Ledes 12cm-es rendszerhűtő-t: [link] -
Hawk1979
őstag
válasz Ace Ventura #8286 üzenetére
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8279 üzenetére
Megvagytok őrülve ezzel a 2 venti felfogatóval.Komolyan mondod,hogy egy Ninja-ra feltennél 2 ventit,mikor egy c2d-t még passzívan is elvisz.Minek 2 venti,zajforrásnak?
Nekem a hűtőn s-flex van de még azt is szabályozom,hogy ne legyen hangja.
Ha már extrem tuningot akarsz egy quad-al akkor tegyél rá egy nagy légszállítású ventit,de 2 akkor is felesleges.
Ez a többieknek is szól:jók ezek a tesztek a frosty-nál is meg szépen sorba vannak állítva a hűtők,de ha megnézed a hőfokokat,hogy egy 135w-os quad-al az egyik hűtő 0,8 meg 1,3 fokkal hűt jobban a másiknál.Akkor szerintetek otthon pl egy E7200-n mekkora különbséget fogtok érezni azon kívül,hogy semekkorát.Ezért felesleges itt hetekig tépelődni azon,hogy a 3 hűtő közül melyiket válasszam mikor gyakorlatilag semmi különbség nem lesz köztük,de legrosszabb esetben is 1-2 fok.Load a magok nem 52 hanem 54 fokosak lesznek,jaj.Elkell dönteni mi a fő szempont,halk legyen vagy erős és olyan ventit kell választani rá.Azon kívül,hogy melyik tetszik desing-ra vagy mennyit szánsz rá.Esetleg lehet szempont a felfogatása ha valaki nem bízik a gyári bepattintós intel pöckökben.
Hawk1979:az a gond,hogy még senkitől nem hallottam,hogy ezeket a ventiket használná.Tapasztalat nélkül pedig a gyári adatokra támaszkodva nehéz választani. -
South Velen
addikt
válasz Ace Ventura #8310 üzenetére
Száradnia majd egy hibás vízhűtés után kell, de akkor sem egy léleken.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8310 üzenetére
Ha quad lesz arra a megfelelő hűtőt kell választani,de nem a 2 venti miatt nem fog megmelegedni az biztos .
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8314 üzenetére
Hát ilyen árban nem tudok jobbat.
Amúgy én Ninja2,Xigma,TR valamelyik komoly hűtőjét venném.
De azért nem csak a hűtőn múlik,ez a házszellőzéstől is nagyban függ.Én ha a cpu hűtő elötti házhűtőt kikapcsolom akkor 3 fokkal emelkedik a mag hőfok.(idle) -
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8426 üzenetére
Én biztos nem kockáztatnék,Ninja2 lenne.
chege:mennyit szánsz rá,mekkora hűtő fér el a gépedben vagy a lapon?Reaper-en elég magas a hűtő,oylat kell nézni ami elfér.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8461 üzenetére
Ez elég erős.
A Ninja simán 60 alá vinné szeritem főleg ventivel. -
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8469 üzenetére
Én úgy értelmeztem a kérdését,hogy a tx2-n lévő rögzítő jó lenne e a xigmatek hűtőjére.
Ha így értette akkor nem jó rá.A lyuktávolság persze egyezik,de a xigma hűtőnek az aljára van csavarozva és 2 darabból van a tartó.A tx2-re pedig felülre van rögzítve és 1 darabból van a keret.Szerintem.
Persze ez akkor igaz ha lemezzel együtt akarja cserélni,nem csak a 4 műanyag pöcköt. -
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #8471 üzenetére
Ha csak a pöckökre gondolt akkor jó lesz.De ha már venni akar és szétszedi én biztos crossbow-ra cserélném.
-
maflame
aktív tag
válasz Ace Ventura #8498 üzenetére
1. 12.500-
2. 13.600-
3. 13.500- -
maflame
aktív tag
válasz Ace Ventura #8500 üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy OK! ..csak utána nézek kicsit a neten mert semmi infóm róla.
Eddig egy tesztet illetva csak egy grafikont találtam (biztos lesz még) azon nagyon előkelő helyen volt a "csíkja"! -a Mugen és Noctua-t is verte(??) -
kkrisi
senior tag
válasz Ace Ventura #8496 üzenetére
intel core 2 duo e8200 2.66GHz
-
elfelejtette
veterán
válasz Ace Ventura #8505 üzenetére
Ebben a tesztben én mást látok...
Benyadapro: A Freezert vedd!
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
maflame
aktív tag
válasz Ace Ventura #8534 üzenetére
3 órája van fent a hűtő amit ajánlottál. Lekopogom, de eddig nagyon jónak tűnik a tipped!! Hála!! Kb 15C-al hidegebb 100%-os terhelés alatt a proc mint a Freezerrel volt, de nem ez az érdekes, hanem esküszöm még halkabb is. Nem is kicsit!! Eddig mindíg jól hallható volt mikor terhelés alatt magasabbra kapcsolt a hűtő, most szinte egyáltalán.
..pedig a leírások alapján a Vendetta2-nek kéne hangosabbnak lennie.
Szóval köszi a tippet! Tetszik! -
maflame
aktív tag
válasz Ace Ventura #8538 üzenetére
Hát én nem túl sűrűn cserélek hűtőt, nem vagyok rutinos ezért meg is szenvedtem vele kicsit. A bütykeim olyanok mint a kezdő kung-fusé de csak mert a NB hűtőbordáitól elég nehezen pattintottam be az utolsó tüskét. Közben újra is kezdtem egyszer, tehát láttam, hogy a paszta szépen, egyenletesen oszlik el, nincsenek "árkok" a hőcső és az alu találkozásainál.
Persze PWM csatlakozású de van adapter(vagy mi) a 4pines csatihoz is.. -ezt kérdezném is, hogy miért kell vagy miért jó? Én azt gondoltam, hogy csak azért kellhet mert mondjuk nincs már szabad alaplapi csatlakozó.
Alapon 900 körül forog és semmi hangja, vagy a társai elnyomják, de tényleg alapvetően halkabb lett a gépem pedig eddig sem éreztem hangosnak. Prime alatt meg 1480 at láttam és alig nőtt a hangja. Nekem ez lényeges úgyhogy "szeretem"!!
Mit mondjak még? ..kb ennyi. Ja, meglepett, hogy mennyibel nagyobb mint a Freezer7. De inkább hátrafelé és magasságban, szóval a RAM-okat meg se közelíti. -
elfelejtette
veterán
válasz Ace Ventura #9420 üzenetére
Hy!
Vendetta2-vel milyen eredményeid vannak?
Házventik milyen fordulaton mennek?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #9420 üzenetére
Ha nem használsz egyáltalán házhűtő ventit akkor bármilyen hűtőt teszel rá passzívan jobban fog melegedni mint a mostani hűtővel.
-
G4ng3r
tag
válasz Ace Ventura #9422 üzenetére
Azért 1(vagy 2) házventi nem ártana, még ha csak 15-20 CFMes a légszállítása "lecsendesítve", akkor is sokat számíthat (akár 10fokokat is), mondjuk akkor már a passzív hűtésnek semmi értelme, ha teszel bele ventit...
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #9425 üzenetére
Hát nem túl jól.Hiába nagy a borda ha az összes meleg amit elvezet a házban marad.A táp meg a vga vinne ki valamennyit,de amúgy megrekedne a meleg a házban.Ráadásul a táp a meleg levegőtől jobban melegedne,így az is magasabb fordulaton járatná a ventit.Szerintem 2 leszabályzott házventivel sokal jobb hőfokokat lehet elérni az összes alkatrésznél mint teljesen passzívan,persze a hangja minimálisan nagyobb lenne.De egy komolyabb gépet full passzívra nem lehet megépíteni mert nagyon melegedne.
-
G4ng3r
tag
válasz Ace Ventura #9434 üzenetére
Én is.
Terhelve? Alap órajelen?
pl. Nekem anno a 8800GTS- 320-asnál több mint 15 fokot számított az új ház, a régin csak egy venti volt hátul. -
elfelejtette
veterán
válasz Ace Ventura #9434 üzenetére
A Ninja2-nél több lenne a különbség, mert venti nélkül azzal jóval magasabb lenne a proci hőfoka, mivel nálad még a táp sem szívná el a bordáról a meleget.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #9436 üzenetére
Hát kérdés,hogy milyen ventik kerültek a házba.Mekkora fordulaton mennek?
A vga tényleg jó meleg.Venti szabályzás működik vagy milyen fordulaton megy annak is a ventije? -
zoo8800
veterán
válasz Ace Ventura #9436 üzenetére
A VGA tényleg meleg. A 320-as 88GTSem fél óra terhelés után min. 10 fokkal hidegebb. De inkább 15 fokkal
[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #9440 üzenetére
Hát ez elég magas hőfok,bár nem emlékszem pontosan,hogy nálam mennyi volt a gts.De szerintem ennél jóval alacsonyabb,ráadásul nem is járattam idle 50%-on a ventit.Lehet,hogy egy újrapasztázás nem ártana a gpu-nak.
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #9968 üzenetére
Én a Scythe Shuriken-t ismerem ami ilyenre való.Nem tudod milyen magas hűtő férne el a házban?A Shuriken asszem 64mm.
luw2win: úgy szerintem elég lenne a mini passzívan. -
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #9972 üzenetére
Melyik Zalman-ra gondoltál?Mert általában azért az árért komolyabb hűtőt lehet kapni.
-
elfelejtette
veterán
válasz Ace Ventura #9972 üzenetére
Ezeket találtam, amik elvileg beleférnek:
- Blue Orb 2
- Zalman 7700-Cu
- Zalman 8000
- Zalman 8700"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Ace Ventura
addikt
válasz Ace Ventura #9995 üzenetére
ez, vagy a shuriken, vagy egy kisebb zalman, mert a 12 centisek lelógnak a lapról, és ott már nincs helyem.
A végén bepipulok, aztán veszek egy ilyet.[link]Olcsó, és 3Ghz felett úgyse hajtom a procit.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #9996 üzenetére
mert a 12 centisek lelógnak a lapról, és ott már nincs helyem. ezt,hogy érted?Amin 12-es venti van?Mert a Geminii S-en 12-es van és szerintem hangosabb is lenne mint a Shuriken.Én még mindig azt tartom a legmegfelelőbbnek és tartalék is maradna benne ha később szükség lenne rá.
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #10001 üzenetére
Hát kérdés mennyivel olcsóbban tudnál szerezni egy gyengébb hűtőt.Ezzel legfeljebb nem melegedne annyira így hangos sem lenne,de persze te tudod mire akarod majd használni a gépet.
Womack: tuning lesz?A Ninja2 olyan árban van még vagy egy CM hyper 212 esetleg AC freezer xtreme.
TheChos3nOne: az egyik sem fér bele a 10k-ba. -
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #12801 üzenetére
Attól függ milyen jó áron jutsz hozzá a simához. A Plus már pwm-es ventivel van szerelve, lefogatót is több fajtát tartalmaz és közvetlenül érintkezik a procival a hp. Olyan 3 fokkal jobb az új, itt egy teszt ebben megtalálod.
-
Henk
veterán
válasz Ace Ventura #12803 üzenetére
Láttam az apróban azt, de állítólag már akkor volt rá vevő. Egy pillanatra én is elgondolkodtam rajt, hogy csajom gépébe jó lenne. Nem tudom milyen ventit tettek rá, de úgy nézem tágabb tartományban szabályoz mint az AC, 600-2000rpm. Viszont a Plus elég hiánycikk, a napokban panaszkodtak többen is, hogy nem tudták rendelni.
Köszi, a tiéd is elég testhez álló úgy nézem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Formula-1
- Politika
- Spórolós topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest