Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Mi lenne? Léghűtés lesz rajta víz helyett...
Időközben kicsit beállt amúgy a cucc, ezt írtam már odaát a ZEN 3 topikban is, úgy tűnik, hogy amikor portalanítottam a gépet, picit összekeveredett benne a levegő, és valószínűleg pár "buborék" bennrekedt valahol a hűtőben, azért nem volt megfelelő a hatásfoka. De most már jó, így végre nem kell ECO-módban használni a procit, most olyan 60-70°C körül járkál a hőfoka, ami szerintem már elfogadható.
De ettől függetlenül le akarom cserélni majd később, mert jobban szeretem a léghűtéseket, viszont ezek a Noctua Chromax NH-D15-féle szörnyetegek annyira nem tetszenek kinézetre, ezért is akarok valami mást, ami passzolna a jelenlegi buildbe. Emiatt érdeklődtem a fenti két Cooler Master hűtő felől, hogy mik velük a tapasztalatok... Vagy nem-e tudtok esetleg hasonlót, ami jól hűt és dizájnosan is néz ki, nem csak egy nagy fekete kocka az egész.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #92268 üzenetére
A Cooler Master MasterAir MA620M-ről mi a véleményetek? Sok helyen dícsérik, és nekem tökéletesen passzolna a Cooler Master build-be.
Plusz tetszik is.
Vagy esetleg a Cooler Master MA610P. Ezek lennének jók a buildbe, de persze kérdés, mennyire jól hűtenek. Valaki próbálta már valamelyiket?
-
Speed®
titán
válasz
kedvesgabor #92269 üzenetére
Amennyiben alapon a proci és a terhelés AVX és/vagy stresszteszt jellegű, reális érték. OCval 1.35V felett már 200W körül fűt, szóval hiába i5, a 14++nm miatt ez van. vCore vagy AVX offset segíthet, de normál esetben (pl. játékok, vegyes terhelés) tippre nem ilyen meleg.
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok,
van egy i5-10600KF;ASUS Prime Z490-P lapban 3733Mhz-es ramokkal. Annyi tuninggal amennyit a ramok igényeltek. Az itt javasolt Mugen 5 rev.B-vel próbálom hűteni. Terhelés nélkül 35-40 fok körül megy, de terhelésre felugrik 80 fokra is. A hűtőhöz adott pasztát használtam. Jó ez így, vagy nem kellene így melegednie. Mindez egy CoolerMaster N300-as házban. Más hűtő javíthatna ezen?
Köszi a segítséget!
-
Vistaboy
veterán
Nem tudom, annyira nem régi még, hogy kevés legyen benne a víz, durván egy éve vettem. A paszta is vadi új, az sem lehet a gond.
Egyébként is, csak kíváncsi voltam, hogy milyen egy AIO, kipróbáltam, de amúgy sosem terveztem hosszútávra vízhűtéssel. A léghűtésekkel sokkal kevesebb gond van, ezért is akarom visszacserélni arra.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Vistaboy #92265 üzenetére
Annyira azért nem kellene hogy rossz legyen. Lehet nem a legjobb vízhűtő, de hozza a legjobb léghűtő szintjét. Nem lehet, hogy fogy belőle a víz, vagy más gond van?
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zsmester89 #92236 üzenetére
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Pár napja cseréltem le a procimat egy AMD Ryzen 7 5800X-re. Jelenleg az a Cooler Master MasterLiquid ML360R AIO van rajta, ami a 3700X-en is volt, de úgy tűnik, hogy az 5800X-nek ez már kevés. A ZEN 3-topikban azt mondták, hogy ez a Cooler Master-féle AIO nem éppen a legjobb minőségű hűtő, és nagyon úgy tűnik, igazuk van. Kizárólag azért vettem ilyet, hogy passzoljon a Cooler Master ARGB-bulidbe, amit tavaly raktam össze.
A 3700X-hez tökéletes is volt, de az 5800X pillanatok alatt felmegy alatta 80°C-ig, már nem elég neki ez a hűtő. Ezért szeretném cserélni, mert most ECO-módban használom a CPU-t, ekkor durván 20°C-al alacsonyabb a hőfoka, de persze ennek a teljesítmény látja a kárát. Márpedig nem azért vesz az ember ilyen CPU-t, hogy ne használja ki, ami benne van.
Ehhez kérném a segítségeteket, hogy olyan léghűtéseket ajánljatok, ami megfelelően le tudja hűteni az 5800X-et, és kellően halk is ahhoz, hogy hajnalban ne zavarjam a többieket, ha bekapcsolom a gépet. Köszi előre is.
- Kerül, amibe kerül, csak le tudja hűteni az 5800X-et ECO-mód nélkül is.2.: Milyen házba kerül?
- Cooler Master Cosmos C700M3.: Milyen alaplapra lesz?
- Gigabyte X570 Aorus Pro4.: Processzor típusa?
- AMD Ryzen 7 5800X5.: Ramok típusa?
- G.SKILL TridentZ Neo 32GB (2x F4-3600C16D-16GTZN)6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
- A lényeg, hogy jól hűtsön, halk legyen, és ha lehet, legalább a ventiken legyen ARGB is, hogy passzoljon a bulidbe. -
Speed®
titán
válasz
Zwiebi #92260 üzenetére
Megfelelő környezetben nem lehetetlen (AVX load alatt sem) egy erre kitalált megoldással (pl. HR-22, aminek már az elődje is elvitt nálam egy 120Wot fűtő procit), viszont jelen esetben ilyesmiről nem lehet beszélni, ráadásul a lap VRM részlege sem életbiztosítás ilyesmihez. Ahogy írod, 224XT vagy ha maxicsend kell, esetleg egy Fortis 3, az még elférne az mATX lapon is talán.
-
Zwiebi
tag
válasz
powerwade #92261 üzenetére
Az SE-224-XT borda nagyon jol sikerult, szoval birni fogja (az 50 fok mondjuk eleg extrem minden hutonek), mint mar emlitettem egyedul a ventiprofilt kell nagyon agresszivan minimumra allitani, mert 1800 RPM-es ventivel szereltek es raadasul olyan kialakitasuval, ami kis fordulatszam mellett is rengeteg levegot tol (annak megfelelo zajjal).
Ryzen 1600-on a gyari helyett Noctua NF-P12-vel Prime95 Small FFT-vel tesztelve 400RPM mellett 65 fokos volt a proci. 700RPM-en 58, 1300RPM-en 53.
2db NF-P12 push / pull-ban 1300RPM-en 51 fok. A tobb / gyorsabb venti leginkabb csak extra zajjal jar, a hutesi teljesitmenyhez mar nem tesz hozza sokat.Ne lepodjel meg, ha az optimalis ventiprofil ugy nez ki, hogy 40-50%-on kell limitalni terheles alatt.
-
powerwade
senior tag
válasz
Zwiebi #92260 üzenetére
Értem, passzív kilőve. A házban a gyári nagy venti van illetve egy Noctua nf-a15 pwm. Ezek hangja megfelelő
Ahogy láttam 1000 rpm körül ment a Noctua, a másikat nem tudtam mérni. Igazából a sivitó gyári Intel hűtőtől akarok szabadulni, viszont nem tudom mennyire bírják a -10 / 50 fok "külső" hőmérsékletet ezek, a padlás nincs igazán szigetelve. De akkor gyakorlatilag ne gondoljam ezt túl, egy ilyen "alap" hűtő is megfelel.
-
Zwiebi
tag
válasz
powerwade #92258 üzenetére
Passzivan semmi sem fogja vinni azt a procit.
Megneznem a gyari fesz. ertekeket, mert szeretik tul magasra allitani, de ettol fuggetlenul egy ID-Cooling SE224-XT Basic is boven eleg ha nincsen szenne tuningolva. Ventiprofilt erdemes finomhangolni, mert a gyari venti feleslegesen nagy fordulatszamu.
A halk mit jelent nalad? Milyen hazhutoid vannak / milyen fordulatszamon mondanad oket megfeleloen halknak?
-
powerwade
senior tag
Sziasztok, hűtő ajánlásért jöttem. Frissíteném a szerverként használt gépet, amit a padláson tárolok (-10 / 50 fok között). Jelenleg egy alap Intel hűtő van rajta, ami elégge hangos, főleg ha 99%-on megy a proci ugyanis a Plex transcode néha meghajtja. Szeretnék valami halk megoldás a problémára és ebben kérem a segítségeteket.
Kerül amibe kerül(20-30k? nem tudom mennyire lövök alá-fölé)
2.: Milyen házba kerül?
Thermaltek v21 core3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte Q370M D3H GSM PLUS (mATX)4.: Processzor típusa?
i5-9600k (alap órajel, nem tervezem tuningolni)5.: Ramok típusa?
Kingston 32GB /2666 HyperX Fury Black DDR4 RAM KIT (2x16GB)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Minél halkabb, annál jobb, igy a passziv is szóba jöhet. Bírja az "extrém" kültéri hőmérsékletet hiszen nem szobahőmérsékleten használom majd. Hozzá valami ajánlott paszta? -
tothjani81
senior tag
válasz
hegegabi80 #92251 üzenetére
Köszi
-
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Kiszemeltem magamnak egy Cooler Master MasterAir MA610P ARGB típusú hűtőt, viszont az a problémám, hogy egyik magyarországi boltban se elérhető, csak a sima régebbi RGB-s.
Ali-ról lehetne rendelni, de a gari miatt nem szívesen rizikóznám be.
Van esetleg infótok, hogy itthon mikor lesz elérhető ez a típus? -
ViragL
tag
válasz
IQfályter #92252 üzenetére
A #92222 hozzászólásban bobalazs az ID Cooling SE-224-XT -t ajánlotta i5-11600k-ra alap órajelen. Ha arra jó, szerintem neked is elég az i5-10600-ra és olcsóbb is, mint amit néztél. Én végül a Mugen 5 mellett döntöttem, csak hogy legyen tartalék, ha mégis szemkinyomásra kerül a sor.
-
IQfályter
tag
-
hegegabi80
addikt
válasz
tothjani81 #92247 üzenetére
Egy ilyen alpenföhn venti tökéletes lesz rá szerintem.
-
Kleroo
veterán
Tisztult a kép, végleges.
be Quiet 500DX házba megy. Végül R5 5600x-et kell hűtenie.
Viszont elég hamar cserélve lesz egy 5900x-re. Mindkettőt teljesen stock módban használnám, semmi tuning. Sőt, inkább alulfeszelem addig a pontig amíg még stabil, hűtőt pedig nem cserélnék később.4 hűtőt látok bestbuynak:
fortis 3,
mugen 5 rev b,
fuma 2
Brocken 3Nekem a legfőbb szempontom, hogy a lehető leghalkabb legyen. Tehát nem érdekel, ha valamelyik ordítva hűvösebben tudja tartani a CPU-t 1 fokkal. Az érdekel hogy átlagterhelés mellett a lehető legnagyobb csend legyen.
Erre a célra kijelenthető valamelyik győztesnek?
Ár alapján a Fortis 3 egyértelmű előnyben van új árakat nézve. -
abdulka1
őstag
válasz
tothjani81 #92247 üzenetére
Szia!
Ha a gyári légkeverőnek a 90mm-es ventilátornak megfelelő rögzítése van, akkor jó lehet neked EZ helyette! -
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki. Volna egy ilyen konfigom
CPU: Intel Core i7-4770, 3700 MHz (37 x 100, 4 mag 8 szál)
Alaplap: Gigabyte GA-Z87X-SLI
Memória: 2x8 Gb DDR3 Kingstone Hyper X 1866Mhz
Videókárty: Asus Nvidia Gtx770-DC2OC-2GD5 videókártya - 2 GB
SSD: Samsung Evo 840 - 240 Gb
HDD1: WD Blue 1 TB
HDD 2 Hitachi 7200 rmp 1 TB
Tápegység: FSP Raider 650W
CPU hűtő: Deep Cool Gammax 300A procihűtővel bajom mert elég zajos lett a ventije. Táp is zajos volt az most kapott új ventillátort.
Nos a kérdés az hogy kell e cseréljem az egész procihűtőt vagy lehet azon is ventit cserélni?
Ha igen milyen kell rá?
Ha nem akkor milyen szuperhalk procihűtőt javasaltok ebbe a gépbe?Ház jelenleg egy Gigabyte Luxo de nemsoká költözik egy Silent Base 601 be.
Da hamár hűtés! Erre a procira nem elég egy passzív nagyobb borda?
Nem játszom a gépen csak álltalános dolgokra használom.
-
IQfályter
tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, higy evvel a hűtővel van valakinek valamilyen tapasztalata? Esetleg valamilyen vélemény róla?
SilentiumPC Fera 5 Dual Fan [link] -
szacsee
nagyúr
válasz
Speed® #92243 üzenetére
OK, köszi. Nem akarok szórakozni vele én sem.
Kb arra számítottam, hogy ház + hűtőt is kell cserélnem.
Igazából az összkép miatt kérdeztem, mivel a házba ugyan még a D15 is elfér de csak 1 ventivel.
Árat nem írtam, mert hosszú távra tervezek és nem 30-40 ezer ft-on fog múlni az, hogy a proci és a lap ne főjjön meg.
Köszi a tippeket!@ jimpo: TY-143-as venti ha jól emlékszem, de 140-es. Kedvedért rakok fel képet majd.
-
jimpo
senior tag
válasz
szacsee #92242 üzenetére
Érdekes, de úgy látom van a Macho rev.A-ból kissebb 120-as ventillátorral szerelt változat.
Lehet neked utóbbi van akkor...
Egyébként TRUE universal BTK lefogatót lehet kapni de nem hiszem hogy jó hozzá. -
Speed®
titán
-
jimpo
senior tag
válasz
szacsee #92240 üzenetére
A TR Macho rev.A magasságával baj lenne, 162.15mm eszerint.
A P400S és A is 160 mm-es CPU hűtőket támogat maximum.
Persze ha benne van most is a Phanteks Eclipse P400S-ben akkor nem szóltam.
Egyébként SilentiumPC Fortis 3, Scythe Mugen 5 Rev B.
Kicsit bánom én is hogy nem a kettő közül vettem valamelyiket, hanem egy Alpenföhn Brocken ECO Advanced-et igaz akkor még egy tizes körül volt. De igazából a R5 2600-hoz tökéletes. Mióta fel lett finoman csiszolva az alja meg főleg, kicsit homorú volt szegény... -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
P400S TR Macho rev.A. hűtővel ugrok be új konfigba.
B550 Tomahawk 5900x kombóra lesz fejlesztve.
Mit tennêtek ami ár/teljesítményben jó döntés.
Pl P400A előlap + homemade lefogatón agyalok, de kiváncsi vagyok a véleményetekre, ami hosszútávon megfelelően hűti.
Köszi a tippeket! -
vizin1337
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy most építettem össze egy új konfigot, és a procihűtővel van problémám. (alaplap, proci, ram az új, többi a régi konfigból lett átrakva.)
Régi konfigombol akartam átrakni a Dark Rock Pro 3-at, de nem támogatja az AM4 foglalatot!
A gyári procihűtő(R5 5600X hűtője) túlmelegszik, és kikapcsol a gép.
Mit ajánlatok? Vegyek a mostani procihűtőmhöz egy Be quiet! BZ006 AM4 CPU Mounting Kit-et?
Vagy inkább egy új hűtőt? Dark Rock Pro 4-re gondoltam.Teljes konfig:
» CASE » Be quiet! Dark Base 700
» PSU » Be quiet! 600W Straight Power CM E10 BN235
» MOBO » ASUS ROG STRIX B550-F GAMING WIFI
» CPU » AMD Ryzen 5 5600X
» CPU COOLER » Be quiet! Dark Rock PRO 3 BK019
» RAM » Kingston HyperX FURY 16GB 3200MHz
» GPU » ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti GAMING -
Zsmester89
őstag
Ilyen felfogatót hol tudnék venni? Phanteks Ph-tc14-hez kellene. Köszönöm [kép]
-
forguet
senior tag
válasz
Kleroo #92234 üzenetére
30ba már pont belefér a dark rock pro4, az is egy jó darab, ha bq-et szeretnél. Viszont messze nem jobb annyival (vagy éppen semennyivel) a lent leírtaknál, mint amennyivel többe kerül. A következő tier teljesítményben az nh-d15, de az már 40k...és overkill erre a procira, erre a felhasználásra sztem.
-
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Stock órajeles R7 5800X-re keresek hűtőt. Hely van bőven, és 20k-ből jó lenne megállni.
Valami kellemesen halk cumó kéne. Tesztek alapján még egy CM 212 is úgy ahogy meg tudja fogni, és 12k körül van.ennél feljebb merészkednék. be QUiet vonalon. Melyik a bestbuy belőlük? Eléggé megszapordotak a variánsok.
-
andor80
senior tag
Hali!
Ryzen 3600 az alany
Eléggé forrófejű
Munka alatt(soksávos zenei keverés proci igényes pluginokkal) 90 fokba is belenyaldos
a gép ilyenkor szenved.
Jelenleg gyári hűtő van rajta
Cél a stabil működés .Nem kell lefagyasztani 65-70 fokon tartsa az új.
Nézegettem valami artic 34 duo esport vagy mit az ilyen 13.000 huf kategóriában van keretem is kb 15 lenne. Jó lenne az vagy van korrektebb ajánlat is ebben az ár savban?
Köszi!Zalman S4_Ház
Giga b550 gaming x- LAP -
Krisztián980
csendes tag
Sziasztok!
Max 35eFt gondolom kevesebb is elég egy ilyen procihoz. A lényeg ha a jövőben cserélném egy erősebb intel procira akkor ne kelljen ismét hűtőt cserélni.2.: Milyen házba kerül?
Aerocool ACCS-PV12013.21 Cylon Mini TG RGB fehér számítógépház3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI B460M PRO alaplap4.: Processzor típusa?
Intel Core i3-10100F 3.6GHz BX8070110100F processzor5.: Ramok típusa?
Kingston 2x8GB DDR4 2933MHz HyperX Predator RGB HX429C15PB3AK2/16 memória6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
"világítson" (nekem tetszik ha olyan mint egy karácsonyfa)Előre is köszönöm!
-
ViragL
tag
-
Alex18
tag
Sziasztok!
Egy intel i7 9700k processzorhoz keres hűtőt ami most van rajta az egy be quiet! pure rock
Nem tudom hogy megérné lecserélni egy erősebb hűtőre tuning nem lesz a procin.
Most néha azért terhelés alatt 63-75 fok szokott lenni...
Ezeket néztem:
be quiet! DARK ROCK PRO 4
ARCTIC Freezer 50
ARCTIC Liquid Freezer II 2401.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max 30eFt.2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master silencio 652S3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigaby Gaming X Z3904.: Processzor típusa?
I7 9700K5.: Ramok típusa?
Hyperx Predator rgb6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs
Elrőre is köszönöm a válaszokat! -
ViragL
tag
I5-11600K-ra hűtőt tudnátok ajánlani? Max. 155 mm magasat, gyári paraméterekkel tervezem használni a CPU-t, nem lesz tuning, de azért hajtani fogom. Árban minél visszafogottabb, annál jobb, a kinézete nem érdekel.
(Gigabyte B560M DS3H, Kingston HyperX Fury) -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Talán ez a legalkalmasabb topik, ha nem így van kérek egy helyesbítést.
Megelégedéssel használok egy Thermalright HR-02 Macho Rev A processzorhűtőt.
Problémám az lenne, hogy a felfogatása saját gyártmány, upgradelném a gépet, 11gen i5/i7-ew (non K) hozzá LGA-1200-as deszkával, viszont nem tudok dönteni, hogy használjam-e továbbra a saját gyártmányú lefogatóval, vagy szerezzek be egy gyári megoldást hozzá, vagy vegyek másik hűtőt az új konfighoz?
Őszinte leszek, nincs határoló a leszorító csavaron, így túl is húzhatom.
A mostani deszkám hibásan 3000ft-ért vettem ismerőstől és LGA foglalat érintkező egyengetés életre keltette így nem sajnálom annyira, mint egy 60-70 ezer ft-os deszkát.
Ti mit tennétek?
11700 non K i7-hez megfelelő lenne egyáltalán a TR Macho? -
Monya78
veterán
válasz
gabber01 #92215 üzenetére
Most költözött a konfig új házba: Kolink Citadel mesh [link]
Proci: Ryzen 1600AF, tuning nélkül. Alaplap: Gigabyte B450M S2H
Mostani hűtés: AMD Wraith Spire RgbOlyan örült nagy hűtési teljesítmény nem kell, csak ha már világít akkor egységesen világítson, a ház a-rgb vezérlőjére csatlakoztatnám a procihűtőt is.
-
gabber01
addikt
válasz
Monya78 #92214 üzenetére
Mégis milyen cpu/lapra/házba?
Az az AeroCool szerintem kb. említésre sem méltó, talán hozza egy stock hűtő teljesítményét, de abban sem lennék biztos. Itt látható mennyire szánalmasan semmit sem ér.A Jonsbo-nak méretéhez képest egész jó teljesítménye van, inkább azt ha nincs más.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigom:
R5 2600
Deepcool gammaxx 300
MSI B450m gaming plus
Bitfenix Shinobi ház.
Be Quiet! pure power 10 400W
Asus dual RX 580
A leghangosabb elem a gépemben jelenleg a cpu hűtő. Mint idle, mint load állapotban.
A célom, hogy idle állapotban a lehető leghallkabb gépet kapjam meg.
Ehhez én Be Quiet! hűtőre gondoltam, mert a tápja az nagyon tetszik.
Kérdés, hogy elég lenne-e a pure rock 2 black, vagy a dark rock 4 kellene?
Tuningolni eddig még nem tuningoltam, bár ha a hűtő fogja tudni, lehet kipróbálom.
Pasztából melyik a legjobb most? MX-5? -
válasz
gabber01 #92209 üzenetére
Mit vártam, mit vártam, igazad van, csak álmodtam megint egyet hogy occsóér kapok valami világbajnokot.
Ahhoz képest hogy ilyen áron van persze hogy fasza, sőt kategóriabajnok. Gyanítom 10 körül i skapnék kb ugyanilyen teljesitményt. 105 watt max azé az 105 watt.
54w alapórajelre, 2 másodpercig 178 fokot néztem a watmérőn.
gold tápom mellett ami 90+%os hatékonyságú, 145*0.9= 130W ot lehet mérni. Na igy nézve fasza. Ha ki tudnám kapcsolni hogy ne csak 2 mp-ig terhelje az intelburntest ezen a max értéken ugy már látnám hogy mennyit tud max kezelni ez a hűtő. Tipp esetleg még durvább terhelésre, hogy lehetne megcsinálni?
Jó hülyén számoltam. Linxet ráküldtem 186-194w-ot ir a fogyasztásmérő. 54w-ot idle. az 174 wattos fogyasztás a 90%os hatékonyság mellett. 126W plusz a telhelés alatt, az alap fogyija olyan 10-15w lehet ennek a procinak?! Tehát benyal 135-140W áramot a 65W-ra minősitett cpu? Mivel a biosban ki van kapcsolva a fogyasztás korlátozás, valami 4000 watt volt megadva maxnak. -
ID-COOLING SE-213V2 tól nem vagyok elájulva, sokkal jobb teljesítményt reméltem, négyezer forintért.
Egy ice edge mini fs2 cpu hűtő volt fenn a i5 8500 CPUn, és Thermal Throttling: a CPU védelmi funkciója közeli értékekig ment fel az Intelburntest alatt . 89-98 fok közöttiek voltak a magok a teszt során.
id-cooling 213v2 ma felszerelve ugyanazon teszt lefuttatva 82-86 fokosak voltak a magok.Azt gondoltam hogy majd ez milyen fasza hűtő lesz és 70 körülire hűti majd a magokat hát nem.
Nem throttling de nem is olyan fasza. -
goboc78
tag
Sziasztok! Új PC konfig-t tervezek össze rakatni a PCX-n
A tervem
Asus Prime Z590-A alaplap
I5-11600K processzor
Kingston Predátor ramok
Cooler Master MasterBox MB511 Mesh MCB-B511D-KANN-S01 számítógép ház
A Be quiet! Pure Rock 2 fekete processzor hűtő elegendő a procihoz ? -
Pure Rock Slim, SE-213v2 között teljesítményben van lényeges, számottevő különbség? Utóbbi sokkal olcsóbb, 4kból kijön újan. i5 8500hoz, max magasság 150mm.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kimaxolni a processzor hűtést a jelenlegi konfigomban.
Fractal Define Nano S(max. 162mm), Gigabyte B550i Aorus Pro AX, Ryzen 5 Pro 4650G, 2x8GB Crucial Ballistix. A CPU-t jelenleg egy Alpenföhn Ben Nevis hűti.
A legfőbb kérdésem, hogy mivel az ITX lapok kisebbek, mint nagyobb társaik, elférne rajtuk egy nagyobb hűtő? Mint pld. Be Quiet Dark Rock 4 és hasonló nagyságúak. Leginkább a szélességtől tartok.. Egyébként attól, hogy kisebb az ITX lap, a CPU-VRM-RAM távolság ugyanannyi, mint egy ATX-nál? -
bagibandi
csendes tag
Sziasztok. A következő konfigra kérnék hűtő ajánlást.
1. 20k
2. Corsair Graphite 230T windowed,elől 2db, hátul 1db Arctic P12 pwm.
3. Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K4
4. I7 6700(k)
5. Crucial Ballistix 2x8gb
6. - (ha 6700k oc akkor sem lesz)Napközben Hómofisz
felhasználás,este mikor a gyerek megkaparintja a gépet akkor befigyel 1kis Fortnite ill egyéb single game-ek.
Esetleg Brocken3 lehet opció..? -
Nuada herceg
őstag
Sziasztok.
Le szeretném cserélni a mostani AIO pici vizhűtőm, ami egy CM maserliquid ml120 rgb tuf edition.
Egyébként egy 3800x-et hűt egy kis tuninggal. Több-kevesebb sikerrel. :D Játék alatt alig éri el a 70 fokot, alatta tudja tartani. Viszont vissza szeretnék állni léghűtésre. Kiszemeltem az aerocool mirage 5 - öt. Annyi, hogy tetszik. :D Sejtem, hogy a hűtése nem egy bajnok. 150 tdp-ig ajánlott. Valakinek van ezzel a hűtővel tapasztalata?
Egyébként a hely is fontos tényező, mivel egy giga arous 2070-es kártyám van, riser kábellel állítva a házban, így a proci hűtő mérete limitált.
Esetleg tudtok ajánlani más leghutot, ami befér oda? Bár lehet nagyobb AIO vízhűtőt kellene vennem.
Köszönöm előre is a javaslatokat. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
miazmá #92201 üzenetére
Én a dr4p-ról váltottam aio-ra de nálam majdnem 0 szellőzés van a szobába így sajnos a dr4p is elvérzett.
Igaz 2 hét múlva meg lesz klíma.De azért tartaléknak maradt egy brocken2-m félre rakva am4 kit-el az nálam a bestbuy léghűtésbe. (A dark rock 4 pro-t én is 20k körül vettem/adtam amúgy.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest