- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
sulu1701 #81198 üzenetére
Igazából ezt neked kell eldönteni..AIOval sem vagy beljebb teljesítményben amúgy, mint egy top léggel, max. könnyebb szerelni, ill. dizájnos lehet ha csillámpónisat veszel. Cserébe zsebbenyúlósabb és mindig ott a rizikófaktor pumpaügyileg. Amennyiben a környezet és fenti szempontok nem indokolják, én maradnék légen..és ott is az értelmesebb kategóriánál, az említett dupla tornyos monstrumok HEDTre lehetnek indokoltak, de egy OCval is <150W procira túlkapás mind szvsz.
-
mihione
őstag
Hali!nem tudja valaki hogy macho rev.a felmegy-e lga 1150/1151 foglalatra?A gyari manualban 775/1155/1156/1366 foglalatokat ir,illetve 2011-et kulon csavarokkal.
-
Speed®
titán
válasz
sulu1701 #81193 üzenetére
Előre senki nem tudja megmondani, milyen procit fogsz ki, szóval épp ezért költekezésre sem feltétlenül buzdítanálak. Legyen meg a proci, derüljön ki mennyire forrófejű, aztán lehet a következő lépésen agyalni. Amúgy egyszerű, ha rendben van a TIM/IHS, lehűti az ajánlott Mugen5 is, ha nincs, semmilyen batár/AIO nem segít, hiszen nem a hűtőkapacitással, hanem a hőközléssel van gond adott esetben, így aztán tehetsz rá bármit. Delid/relid ha jó kezekre van bízva, nem feltétlenül jár garivesztéssel..ráadásul a procinak sem mindegy, milyen hőmérsékleten üzemel hosszútávon ugye.
-
sulu1701
aktív tag
válasz
Speed® #81191 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Mi volna a jobb megoldás szerintetek a következő esetben:
Nem szeretném elveszíteni a garanciát a delid/relid miatt.
Egy Dark Rock Pro 4 vagy NH D15 nem fér be a házba, de van még lehetőségem visszaküldeni a kuckót és venni egy Cooler Master Mastercase H500P-t amibe vígan belefér bármelyik monster. (megtetszett ez a ház)
Vagy
Azt a plusz KB 20 ezer Ft-ot, ami a két ház ára között van keresni kompakt vízhűtőt 40 ezer HUF környékén.
A gép egy ideig valószínűleg 24/7-ben működne, ezt is figyelemebe véve!
Köszönöm a választ előre is!!
-
hegegabi80
addikt
válasz
kory24 #81185 üzenetére
Szerintem nem igazán, max írni kell a gyártónak. Én AM4 kittet rendeltem most az IS-50-hez e-bay-ről külön 1600 magyar forintért, mert az enyém régebbi gyártású és még nem volt hozzá, gondoltam legyen ez is, ki tudja mi lesz a későbbiekben.
Attól függ melyik olcsóbbikra gondolsz. Max az IS-40 lenne jó hozzá, de az se pont olyan, így azért meg nem éri meg. Max ha valakinek meg kifejezetten AMD-re kell, akkor esetleg. Vagy gyártasz magadnak egyet. -
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
léghűtés tekintetében tudnátok ajánlani egy megbízható és jó CPU hűtőt a következő feltételekre:
1: 25 ezer
2: Thermaltake Versa C23 TG edition 155mm Max CPU magasság [link]
3: Asus Strix Z270F
4: i7 7700K + OC
5: később lesznek beszerezve, így majd igazodnakKöszönöm!
-
bigmirror
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. CPU hűtőt vennék.
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 6-12k
2. Milyen házba kerül? COOLERMASTER MasterBox MB600L
3. Milyen alaplapra lesz? MSI B360M MORTAR
4. Processzor típusa? Core i3-8100
5.
amok típusa? G.Skill Aegis 2x4GB 2400MHz DDR4
6.:Egyéb igények? Minél halkabb legyen. Megbízható. Nem lesz húzva, játék se nagyon.
Köszi a segítséget!
-
sir0cco
tag
Sziasztok, tud valaki egy megbízható webshopot ahol Raijintek Pallas Feketét lehet kapni? (egyáltalán lehet itt magyarban?)
-
dudu5130
őstag
válasz
garfield-r #81184 üzenetére
Bőven elég. Az én házam 160 mm magas hűtőt képes fogadni és 160-as is a hűtőm. Így is van kis hely.
-
stratova
veterán
válasz
hegegabi80 #81183 üzenetére
Köszönöm, jobb híján akkor várok (szerettem volna a Node-ba az egyik legjobb légkavarót tenni, mert tovább marad esélyesen mint az egyéb belbecs, az AXP-100R és Scythe Big Shuriken sem meggyőzőbb [és esélyesen túl magasak] amellett hogy drágábbak).
-
kory24
őstag
Ha már szóba jött az is-60.
Lefogató szettet (intel) nem lehet hozzá külön venni?
Vagy ha nem, akkor az id cooling egyes hűtőinek ugyanaz a lefogatója? Pl valami legolcsóbb hűtőjüket megvenni csak lefogató miatt.
-
garfield-r
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy NZXT s340 Elite házba befér egy be quiet dark rock 4 hűtő?
Elvileg a ház 161 mm magas hűtőket képes fogadni, a dark rock 4 pedig 159,4 mm, ez elég eltérés lehet?Köszönöm a segítséget előre is
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
AMD Ryzen 1600-ra milyen halk hűtő ajánlott ~10e ft-ig?
A gyári hűtőjétől kicsit többet vártam, de nekem hangos.PURE Rock jó lehet? vagy van tőle jobb választás?
-
stratova
veterán
Sziasztok!
Kicsit halogattam a top-flow témát erre kétszer is kifutott az IS-60
átmenetileg volt 2018Q1 már AM4 lefogatóval, most mire venném sehol semmi. S ha jól látom ilyen ár teljesítményű még a közelében sincs 57 mm-ig (Node 202). Van róla valami pletyka hogy váltják/frissül?
-
hegegabi80
addikt
válasz
Exodius #81175 üzenetére
Nekem IS-50 van, és jelenleg egy I5-4440-et hűt. Én teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, nem hangos egyáltalán, gyárihoz képest egy megváltás még a slim ventije is. De természetesen én a ház limitált magassága miatt vettem, de van a polcon egy Matterhorn is, ha a szükség úgy hozza.
LP és normál magas ramok férnek be alá, a nagy bordások már nem, max csak ha el van forgatva a borda és elfér. -
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Új ventilátor szeretnék venni. Az adataim:
1. Nagyjából olyan 5-10 rugót szánnék rá.
2. Ház: Fractal Design R4
3. Alaplap: Asus B85-Plus
4. Processzor: Intel i3-4330
5. RAM: Kingston HyperX Blu 8 GB 1600 Mhz CL10Annyi igényem még lenne, hogy a hűtő bírja majd a középkategóriás procikat is, ah netán fejlesztenék a procin is, gondolok itt pl. i5-ösökre és hogy legyen topflow, hogy másfelé is nyomja a hideget.
Én egy ID-Cooling IS-50-est néztem ki. Nem tudom, hogy az mennyire megfelelő, de az ára és a kinézete is szimpatikus. -
Ribi
nagyúr
Akkor felesleges újrapasztázni.
Probléma, hogy a procinak bármit kell csinálni, konstans 100%on megy.
Akkor meg fűt mint áálat.
Valami ilyesmi? -
Amartus
senior tag
Ryzen 2600X-re, szoba-hőmérséklet 26-30 körül, zárt házba, nincs tuning, de csendes, jó hűtő kell. Kinéztem a Brocken 3-t. Jól választottam?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Fater régi gépében szeretnék hűtőt cserélni mert a gyári már igen hangos.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 5-6k
2.: Milyen házba kerül? Egy noname ATX ház, jó magas és szellős.
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus p5gpl-x se
4.: Processzor típusa? Pentium 4 3.0 GHz (LGA775)
5.: Ramok típusa? CSX 1GB DDR 400Mhz memória (x2)
6.: Egyéb igények? Minél halkabb legyen. A gépet nagyjából már csak videóra használjuk a TV mellett, jó lenne ha nem búgna nagyon.Mit javasoltok?
-
-
Speed®
titán
válasz
DeathAdder #81157 üzenetére
Ha tud az adott csatin a lap fesz alapon vezérelni, akkor lesz szabályzás, ha nem, akkor azon az Y sem segít. Az csak ahhoz kell, hogy 1 csatiról kapjanak luftot, különböző ventik lévén nem is szerencsés amúgy, eltérő karakterisztikával rendelkeznek. Csak ugye Noctuáék picit le voltak maradva PWM téren, aztán ezekkel az ULNA adapterekkel oldották meg a kérdést (szerintük).
-
Tehát ha jól értem, akkor ezen nem tudja vezérelni a fordulatot mint a cpu fan csati, hanem állandóan maxon pörgeti? és nem árt a rendeltetésszerű működéshez inkább Y elosztóval használom?
-
Speed®
titán
válasz
DeathAdder #81154 üzenetére
Bárhova dughatod, ahol megfelelő vezérlés választható, ha nem akarod maxon hallgatni. Illetve ha megvannak az U.L.N.A. tagok, azokkal is lehet variálni.
-
enemi
senior tag
válasz
DeathAdder #81154 üzenetére
nem ideiglenesen ,hanem fullban...ez arra van kitalálva.
jah,hogy erre?! persze. Lehet,hogy lesz egy kis pitty-putty fordulatszám terén,de lehet. Esetleg software-s korrekció
-
-
Speed®
titán
válasz
DeathAdder #81151 üzenetére
Y elosztóval.
-
enemi
senior tag
válasz
DeathAdder #81151 üzenetére
-
Srácok azt hogyan oldjam meg hogy az nh-d14 mindkét ventije működjön, amikor csak egy cpu fan csati van a lapomon?
x58a-ud5 -
Werkly
őstag
Valaki használ Z370Taichi deszkához Noctua NH-D15 hűtőt? Az érdekelne, hogy PCIE 2 slot használható vagy belóg a cooler széle? Kösz!
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Új gép összerakás előtt álok elakadtam a CPU-hűtők bő választéka miatt.
1. 20k lenne rám estleg ha nagyon kell max 25k
2. A ház CM.MasterCase H500P ( MCM-H500P-MGNN-S00 )
3. Alap ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING
4. CPU i7 8700K ( ~5GHz )
5.RAM Corsair CMR16GX4M2C3000C15 [link]Elképzelés Cryorig H5 Universal, vagy H5 Ultimate lenne...a Dark Rock3,,,vagy 4 is esetleg jó lenne de túl nagy a súlyuk szerintem, ha elég lenne a Cryorig inkább ( főleg a súly )miatt ahhoz ragaszkodnék..nehogy meghajoljon az alaplap
-
dudu5130
őstag
Üdv! Jelenleg van egy shadow rock 2 hűtőm egy FX 6300-on. Szeretném cserélni Ryz 2600x-re. Szerintetek tuning mellett elég lesz még? Az FX-et 4300 MHz-en még bőven kordában tartja. Én játékra használom a gépet szóval nem tudom elég-e alá.
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #81141 üzenetére
HWiNFO sem tudja, de lehet állítani offsetet a helyes kijelzésért (jobbklikk core értéken). CoreTemp ugyanez, meg még biztos van sok hasonló.
-
azaki99
csendes tag
A hűtő sima alu.
Most nézem az aida64-et,a hőmérsékletek a következőek:
Alaplap:39-38
Cpu 1.mag: 33
Cpu 2.mag: 36-37
Aux:34 (nemtudom mi)
gpu dioda:31
Speccy szerint viszont a processzor 50-55 fokos
Az alaplap ugyan annyi
Most ez így jó?
-
Speed®
titán
válasz
azaki99 #81136 üzenetére
Konkrét infó nincs a hűtőröl (típus/kép/valami?). Egyébként nem sok a ~60°C, nincs ok pánikra, a procidnak 85°C a TjMax értéke, addig gond/throttling nélkül elvan. A gyorsan változó hőmérséklet teljesen normális ilyen értékek közt. Mivel monitorozod a hőmérsékletet? Mert AIDA pl. jól olvassa ki, de a legtöbb progi tévesen TjMax 100°Cból számol, nem a valós 85ből, így 15°Cal melegebbnek írja, mint valójában. Egy alapon járó E5450 gyári hűtővel is elvan kényelmesen, ha rendben van a kence mennyiség/minőség és a push-pinek is a helyükön vannak.
-
azaki99
csendes tag
Üdv! Lehet offtopic,bocsi ha az.
Írtam pár napja,(81114-es,bocsi nemtudom hogyan kell idd belinkelni
)
A helyzet annyit változott,hogy sikerült megoldani a felfogatást,viszont a processzor így is 50 fokos alapból,yt-nál 60.
Az lehetséges hogy 3-4 fok másodpercenként ugráljon? Én ilyet még nem láttam,szó szerint 1 másodperc alatt felmegy 55-ről 58-59-re,majd megint egy pár másodperc és vissza 53-ra
Nézegettem a hűtőt,ha jól tudom 1000-2000 pwm-es,viszont 10 másodpercenként kb felugrik 650000-re
Hogyan??
Nagyon érik a cseréje,szerintetek is?
Ha javasoltok cserét,akkor tudnátok esetleg olyat ami kompatibilis 1151-el is,nyár végén váltok erről a régi vasról.
Bocsi ha kicsit sok lett.
Válaszotokat nagyon szépen köszönöm!
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Alpenföhn Ben Nevis Advanced helyett keresek valamit (a bolt nagyon drágán tudja beszerezni). Ryzen 2200G-hez lenne, régi nagy atx házam van. Ár max. 10.000Ft. Régen Arctic Cooling 7 Pro-m volt, olyan vagy annál halkabb hűtést keresek. A teljesítmény másodlagos. Kérem tanácsotokat rangsorolva, ha lehet.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Asrock h110m itx-re felmegy ugy egy dark rock pro c1 hogy nem takarja ki a pcie es a mem slotot?
Koszi
Udv -
hegegabi80
addikt
Giga H81M-S2H lap, IS-50 vagy Alpenföhn Matterhonr Pure cpu hűtőbordák alá befér a Crucial Ballistic sport memória? Ez a két bordám van itthon, és cserélném a ddr3 memót, ezért kérdem.
-
Speed®
titán
Az AM4(?) lukak feletti bevágásokat pozícionáld, a csavarok közrefogják a lemezt.
-
Speed®
titán
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
Am3 alaplapra hogyan lehet felfogatni a Thermalright true spirit 90 direct tipusú processor hűtőt ? Amit kaptam fem lapot az kicsi ra -
8nemesis8
veterán
válasz
Speed® #81111 üzenetére
Nagyon köszi a segítségedet.
Itt Szegeden alig szerezhető be ez a Hydronaut. Esetleg alternatíve vagy ne sajnáljam a postára a pénzt és rendeljek Pestről?
Mennyire időtálló?
gondolom a legkisebb kiszerelés lehet elég 1-2 alkalomra, ami 1gr körül van. De ha vennék egy 4-8gr-osat akkor ha 4-5 évig áll lesz különösebb baja? (persze fénytől elzárva tartanám) -
tomic
addikt
válasz
Speed® #81116 üzenetére
Korábban egy 92-es True volt rajta de az nem volt elég neki. Lehet a talp volt a probléma mert szinte a proci 1/4 része szabadon volt,nem volt teljes a fedése. G4600-al simán elboldogult.
Ezért gondoltam,hogy lesz esetleg az ajánlásba majd egy szolîdabb méretű normális lefogatással rendelkező darab.
Nem akarok egy féltégla méretű hűtőt beletenni a kis hàzba.
Megnézek pár tesztet az általad ajánlottról és a Noctuaról is. Aztán eldöntöm. Szîvem szerint elsőre a Noctua lenne a nyerő egy esetleges időtállóságot is figyelembe véve. Bár ezt mondtam magamnak a Trunál is és most ismét hűtőt vadászok. -
tomic
addikt
válasz
Speed® #81113 üzenetére
Tulajdonképpen egy htpc-nek szánt gépben lenne egy Antech ISK 600 mini házban. A lényeg,hogy csendes legyen és azért a gyári hűtőtől többet nyújtson.
Most találtam 12.000ft -ért egy Noctua NH-U12S SE-AM4 hűtőt. Gondolom ez is megfelel a célbak. Tennék rá egy Coolunk SWif 2 hűtőt ami 800-at forog és gyakorlatilag hangtalan. -
azaki99
csendes tag
Sziasztok. lehet offtopik
Vettem mx4 pasztát, kitakarítottam a gépet, mégis biosban is 70Fokos, bekapcsolásnál már 90.
Lga775, foxconn g41mxp
proci intel xeon e5450
nincs oc
Ebayrol rendeltem hűtõhöz lefogatót, viszont nem érzem stabilnak, lehet ez a baja? Esetleg hűtõcsere?
Biosban és több programban is ez a hõfok.
Köszönöm a segítséget
-
8nemesis8
veterán
válasz
Speed® #81062 üzenetére
A CPU közepétől 9cm a lap széle, memória felé, pedig nem fér el, tehát ez a hűtő nekem túl nagy.
Meglepődve néztem, hogy a Hyper 212 Plushoz csak egy lefogató van, ami univerzális LGA775/1156/1366-ra és AMD-re AM2/AM3-ra.
Ha jól láttam a gyártói oldalon azt íjrák, hogy 1151-re is jó lehet. Rápróbáljam szerinted az i5-8400-ra?Érdemes Grizzly féle hűtőpasztát venni ezek alá? Abból van vagy 3 kategória a kryonaut, hydronaut néztem köztük nincs akkora különbség teljesítményben.
-
válasz
Speed® #81105 üzenetére
Okes, koszi szepen!
Akkor ezt javaslom neki, mivel olcsobb is.A nagy kerdes, hogy a hozza adott venti mennyivel rosszabb, mint a WingBoost 2 Plus 140mm?
Ha itt sincs szamottevo kulonbseg, akkor meg lehetne sporolni egy hazventit is.
Illetve ugyanez a kerdes a TR RT-vel kapcsolatban is, ha a cimbi feltetlenul ragaszkodik a maximalis merethez.
(a huto es a hazventi egyutt szerintem felesleges, mert nem sok a hely a ketto kozott) -
Speed®
titán
Az egyik legjobban sikerült darab AM4re. Halk, azzal a procival bőven jó lenne. Inkább azon van a hangsúly, hogy felesleges az RTre kiadni annyit, nem jobb annyival, kivéve, ha kifejezetten passzív üzemről van szó. Egyébként meg ekkora difivel válthatna R7re is ennyi erővel, ami OC nélkül is gyorsabb lenne, mint a mostani. Hamar el lehet menni rossz irányba a hűtés/OC költségekkel
-
válasz
Speed® #81103 üzenetére
Kössz!
A Brocken 3-nak jobb a teljesítménye?
A felhasználás az lenne, hogy minimális légáramlattal kellene hűteni a procit.
A gyári venti vagy nem lenne rajta, vagy ha esetleg mégis, akkor csak minimális fordulatszámmal.
Emiatt igyekeztem kiválasztani a legnagyobb méretű bordát a legtöbb hocsovel. -
Sziasztok!
Ismerosomnek keresek proci hutot.
95W-os AM4 proci, kicsi (+200Mhz) tuninggal.Elsore a RAIJINTEK EREBOSS CORE EDITION-t javasoltam neki, mert nalam bevalt egy 65W-os procinal szinte teljesen passzivan.
Viszont O is elcsabult a nagyon halk gep fele, es nem tudom, hogy a tobbet fogyaszto procihoz eleg lenne-e.Emiatt a Thermalright Le Grand Macho is felmerult.
Sajnos nem talalaok arrol infot, hogy a TR huto ramegy-e AM4-re.
Szerintetek?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 20k korul van a limit
2.: Milyen házba kerül? - Fractal Design Define C
3.: Milyen alaplapra lesz? - Gigabyte GA-A320M-S2H
4.: Processzor típusa? - Ryzen 1600X @ 3800 MHz
5.: Ramok típusa? - nem tudom, de nem magasak, tok atlagos low-end meretuek.
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nagy vas, halk venti, vagy akar hazventivel is elmenjen
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Gurulunk, WAZE?!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- BestBuy topik
- Autós topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest