Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-09-08 07:24:37

LOGOUT.hu

Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4401) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

Tényleg nincs "Widevine L1"-et tudó - nem Android TV-s - Android-os box? Kerestem, kerestem, de nem találtam.

(#4399) Thanoker
Ha, fontos a HD / FHD (esetleg 4K), ill. nem csak az HBO-t szeretnék a szüleid nézni, akkor szerintem ár/teljesítmény viszonyban nincs jobb a Mi Box S-nél (20-ból meg van szállítással)

(#4400) dingoka
"Van egy Beelink GT1 mini android 8.1 boxom." - gondolom nem az "A"-s, hanem a "sima", Android-os ...
Nálam pont egy ilyet váltott a fenti Mi Box S. Ha, lesz egy kis időm, akkor majd neki fogok esni, mert ki akarom próbálni vm. custom firmware-el. Amennyiben a gyári állapot kellene, próbáld meg a factory reset-et. A gyári fw.-t pedig - elvileg (nem próbáltam) - így tudod feltenni. Na, közben találtam még egy cust. fw.-t.

[ Szerkesztve ]

(#4402) blakey válasza <Adamsky> (#4401) üzenetére


blakey
titán

Tényleg nincs "Widevine L1"-et tudó - nem Android TV-s - Android-os box? Kerestem, kerestem, de nem találtam. - van, pl. Minix Neo U9-H, Beelink GT-King

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4403) <Adamsky> válasza blakey (#4402) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Köszi! A Beelink-től ezen kis cikk, és némi saját tapasztalat (igaz másik típussal) okán kicsit ódzkodok. Ennek a Neo-nak majd utána olvasok. Mondjuk így elsőre kicsit fájóan drága az "átlag" box-okhoz (vagy épp a Mi Box-hoz) képest).

Egyébként pont a Beelink GT1 mini-A-hoz (65-70$) találtam olyan fw.-t és leírást, ami szerint a rajta lévő rendszer Android TV-sre cserélhető, úgy, hogy megmaradnak a DRM kulcsok.

(#4404) blakey válasza <Adamsky> (#4403) üzenetére


blakey
titán

A Beelink-től ezen kis cikk, és némi saját tapasztalat (igaz másik típussal) okán kicsit ódzkodok - Ugyanazzal a szállítmánnyal kaptam, mint ő és enyém pl. hibátlan, mindene működik, semmit nem kellett forrasztani, rövidre zárni, stb. Bizonyos szempontből a Mi Box egy vicc ezekhez képest, persze erős kompromisszummal az is jó, de a 8GB tárhely édes kevés, a LAN hiányát pótolni kell egy USB-LAN adapterrel de akkor már olyan kell amin van USB is. Sok anyagnál azért elvérzik a Mi Box. Ettől függetlenül használható.
A jót meg kell fizetni, de miért olyan fontos számodra a Widevine L1?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4405) <Adamsky> válasza blakey (#4404) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Bizonyos szempontből a Mi Box egy vicc ezekhez képest ... "
Ez tök igaz, DE!
Ha, az ember nem akar rajta játszani, telepakolni "millió" kisebb-nagyobb programmal, akkor a Mi Box is tök elég (legalábbis 2 nap tapasztalat alapján ezt mondom :) ). Az 1db USB szánalmas, de ezt egy - itthon a fiókban pihenő - USB-s hub-al sikerült kibővíteni 4-re (így pedig elvileg akaszthatok majd rá gigabit adaptert is).
A wifi-je sokkal erősebb, ill. stabilabb, mint a GT1 mini-jé volt. Az is mutatott szuper számokat a sebességméréskor, de pár perccel később mégis képes volt akadni a(z) HBO-s lejátszás. Utóbb produkált pár újraindítást is ...
Az L1 a Netflix miatt "kell". Akkor neked bizonyítottan (DRM info azt mondja, Netflix-el próbáltad) tudja? Sajna L1 hiányában (L3 mellett) a Netflix hol tudja akár az FHD, hol pedig még a HD-t se (Kodi alatt nézegettem, ill. a hivatalos kommunikáció is az, hogy ha "jót akarsz magadnak", akkor L1 képes cuccot használj).
Mondjuk ha - tényleg - tudja az L1-et, akkor nem tudom miért nem dicsekednek vele? Sehol nem látom a Netflix-es logo-t. Ja, meg - ha jól látom - ehhez se adnak rendes giroszkópos vezérlőt. Anno a GT1 mini-t úgy reklámozták, mégis ilyen "nyomi" távvezérlővel kaptam. Ki is vágtam a hisztit, hogy ez így nem lesz jó :) ... küldtek is egy "rendes" távvezérlőt.

(#4406) ORCA58 válasza <Adamsky> (#4405) üzenetére


ORCA58
addikt

A Minix Neo U9-H Kodiban a Netflix megy a 1080p-ben. A 4k-t nem tudom, nincs olyan TV-m. Android alatt elméletileg csak 480p-ben tudja. Láthatóan gyengébb is mint Kodiban. Hogyan lehet ellenőrizni azt nem tudom.

(#4407) <Adamsky> válasza ORCA58 (#4406) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"A Minix Neo U9-H Kodiban a Netflix megy a 1080p-ben."
Nekem is ment ... bizonyos filmek esetén a csak L3-at tudó GT1 mini-vel. Aztán volt olyan (pl. Pókember 3.) ami nem. Nagyon fura. :F Gyakorlatilag ugyanezt tapasztaltam Win10 + Kodi esetén is.

"Android alatt elméletileg csak 480p-ben tudja."
Tud az többet is (itt nincs olyan gond, mint a HBO GO-s kliens esetén), csak L1-es eszköz (mondjuk egy telefon) kell hozzá.

"Hogyan lehet ellenőrizni azt nem tudom."
Sajnos - telefonon pl. - tudtommal nincs lehetőség "valós időben " megfigyelni az adott film felbontását. Viszont a Playback Specifiction alatt ki fogja írni a Widevine verzióját és az elérhető legnagyobb felbontást is.

ui: Mi Box-on, Kodi alatt is szépen megy minden FHD-ban, ami a GT1 mini esetén nem.

[ Szerkesztve ]

(#4408) ORCA58 válasza <Adamsky> (#4407) üzenetére


ORCA58
addikt

"Android alatt elméletileg csak 480p-ben tudja."
Ezt a MINIX-re értettem ami L1-es.
Tudom, hogy megfelelő készülékkel megy a 4K is.

(#4409) blakey válasza <Adamsky> (#4405) üzenetére


blakey
titán

Ha, az ember nem akar rajta játszani, telepakolni "millió" kisebb-nagyobb programmal, akkor a Mi Box is tök elég (legalábbis 2 nap tapasztalat alapján ezt mondom :) ).
- igen, de pl. ha filmnézésre veszed és a Kodit használod akkor lesz egy közel 2GB-os adatbázisod, mondjuk attól függ mennyi filmed/sorozatot/zenéd van, na ez szépen elfoglalja a helyet és akkor még lenne néhány app amit szívesen használnál. Azért egy 16GB jól jönne, minimum. Az említett eszközök Wifiben is jobbak a MI Box-hoz képest.
Akkor neked bizonyítottan (DRM info azt mondja, Netflix-el próbáltad) tudja? - A DRM info mindkettő esetében L1-es. Most nincs Netflixem, de ha lenne akkor is Apple TV-n használnám, ott megy a 4K, HDR, Dolby Atmos/Dolby Vision is. A Minixnek van légegeres távja, a GT-Kingnek is, van aki azzal kapta, én pl. nem. Egyébként légegeret használok, egyik eszköz távját sem használom.
Mondjuk ha - tényleg - tudja az L1-et, akkor nem tudom miért nem dicsekednek vele? - nem tudom mi lehet az oka, bár a Neo U9-H esetében tudni lehet(ett).

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4410) Thanoker válasza <Adamsky> (#4401) üzenetére


Thanoker
csendes tag

Köszönöm a segítséget, azhiszem érteni vélem, hogy mik a lehetőségek, ha az ember egy Android TV box-ot szeretne vásárolni. Javítsatok ki ha tévedek, de én a következőket szűrtem le a téma körbejárása során.

Vannak azok a box-ok amelyek Android TV-t futtatnak ezek közül vannak azok, amelyek Google által is hitelesítettek (pl Mi Box). Ezek technikailag a mostani okos TV-ken lévő Android-ot futtatnak. Ezek előnyei, hogy nagyobb mókolás nélkül lehet a Play Store-ból telepíteni alkalmazásokat, és azok nagy része valószínűséggel normálisan fut (pl HBO GO megy 1080p-be stb). Viszont ezek hátrányai, hogy nem túl izmos hardverrel és jobbára „zárt” szoftverrel rendelkeznek.

Ezen kívül vannak az Amlogic-re épülő box-ok, amelyek jobb hardverrel rendelkeznek, viszont ezekkel foglalkozni kell, hogy menjenek rajta a szoftverek, mivel ezek nagy része nem hivatalos Google által is „elismert” készülékek. Gondolom itt azt érdemes venni, amelyek köré nagy közösség épült, pont úgy, mint az olcsóbb Androidos telefonoknál.

Ennek tudatában én is az Mi Box S-re gondoltam a szüleimnek. Bár olvastam, hogy szoftveresen tudnak néha fura dolgokat csinálni (lag-olás, fagyás), illetve a 8gb háttértár és a 2GB memória is elég kevés. Viszont mivel nem 4K HDR tartalmak lejátszására lesz használva, illetve 2-3 nál több alkalmazás nem fog egyidőben futni, ezért én is úgy ítéltem meg, hogy ez elég lesz. De mivel kb pár napja foglalkozok a témával, éppen ezért kértem ki a véleményeteket, amit köszönök.

(#4411) blakey válasza Thanoker (#4410) üzenetére


blakey
titán

A MI Box is Amlogic, az Android TV OS felé áruház korlatozott, ezekkel számolj. Mókolni akkor kell vagy érdemes ha sokkal jobbat szeretnénk, de akkor miért ne.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4412) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

(#4408) ORCA58
"Android alatt elméletileg csak 480p-ben tudja."
"Ezt a MINIX-re értettem ami L1-es." - bocs, de nem értem :R
Ha tudja az L1-et, akkor akár Android, akár Android TV, tudnia kellene akár a 4K-t is.

(#4409) blakey
" ... lesz egy közel 2GB-os adatbázisod ... " - wow, ehhez mennyi film / zene kell? :) Hol lehet Kodi-ban megnézni, hogy mekkora az adatbázis?

"Az említett eszközök Wifiben is jobbak a MI Box-hoz képest." - az említettek lehet, de a GT1 mini tuti nem (ez saját tapasztalat). Ahogy korábban is írtam, a számok szintjén ugyanott, ahol most (5Ghz-en) a Mi Box 35-40 Mbps-t tud - de azt stabilan (!) a GT1 mini ugyan mutatott 45-50-et is, de percekkel később vagy másnap már akadozott a lejátszás (ezért is voltam kénytelen venni egy repeater-t (2,4 Ghz-re).

" ... nincs Netflixem, de ha lenne akkor is Apple TV-n használnám, ott megy a 4K, HDR, Dolby Atmos/Dolby Vision is." - hát, ez az. Lehet Neked ezek már mind megvannak, és nem zavar, hogy közel ugyanarra a funkcióra 2-3 különböző eszközt is tartasz fenn, de engem most kissé igen (a Mi Box okán a GT1 mini most "parkolópályára került").
Ez persze most a Szüleimnél van, - és valószínű marad is, mert az ő felhasználói profiljuknak szvsz. ez jobban megfelel, - de magamnak majd valamilyen más megoldást fogok keresni.
Most azt sem tartom kizártnak, hogy Windows alapú miniPC + légegér, oszt' csókolom. Nem kell a Widevine-al és a különböző store-okkal (ugye más-más érhető el Android-on és Android TV-n) szo*pni. Kodi pedig ott is van ...

(#4410) Thanoker
"Vannak azok a box-ok ... " - így van. Ilyen a Mi Box S. Bedugod és működik. A user-ek 90% boldog vele (a 10% pedig mazochista, mint mi itt a fórumban :D )
"Viszont ezek hátrányai, hogy nem túl izmos hardverrel ... " - van, ami "izmosabb, és van amelyik bővíthető, és van, ami plusz szolgáltatásokat is nyújt. Utóbbira példa a Roku Ultra. Persze ez már árban is más liga, mint a Mi Box ...
A "zártság" pedig relatív. Ha, nincs root jogod, akkor már egy sima droid-on is szvsz. (!) csak egy béna kacsa vagy. Az Android TV annyival rosszabb, hogy ott a store limitált (csak azok az alkalmazások vannak fenn, amik az adott rendszert támogatják. Viszont sideload-al (letöltöd az apk-t, majd "kézzel" telepíted) elvileg bármi felrakható (pl. Chrome). Szóval van némi átjárás.
" ... vannak az Amlogic-re épülő box-ok ... " - nem a chipset, ill. a SoC a lényeg, hanem a rendszer (Android v. Android TV), ill. az, hogy milyen verziójú Widevine-t támogat.
"Ennek tudatában én is az Mi Box S-re gondoltam a szüleimnek."
+1. Szvsz. szülőknek tökéletes lesz! Magyarországról kell venni (ma már olcsóbb is, és hamarabb itt van, mint Kínából), és ha bármi gond van, küldheted vissza. Az én tapasztalatom az, hogy ha az első pillanattól megy, akkor később se lesz gond. Én tennék egy próbát a helyedben.

(#4413) mikrofon válasza <Adamsky> (#4412) üzenetére


mikrofon
addikt

Sajnos a Netflix-hez nem elég az L1.
Itt egy példa :
Today we wake up with a new version of the MECOOL KM9 Smart Box, this time called MECOOL KM9 Pro Honor. A Smart TV-Box that again includes the Amlogic S905X2 Quad Core SoC with 4/32GB and as a system we have Android TV 9 Pie with Google certification, Google Cast, YouTube 4K and Widevine L1 that can be interesting for those who want to have some streaming service in HD or 4K quality, although it will not be the case of Netflix as recognized in the advertising of this Box.

Netflix in HD and 4K for Android, a small guide

[ Szerkesztve ]

(#4414) <Adamsky> válasza mikrofon (#4413) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Sajnos a Netflix-hez nem elég az L1." - ebben lehet valami (forrás?). Én is épp ezt akartam írni. A GB-n épp nézegettem egy box-ot, amikor is ezt látom. WTF :F
... és ugyanez a kis táblázat van KM9 Pro adatlapján is.
Lehet ott is valami csúnyaság van a DRM licencekkel, mint egyik-másik Beelink eszköz esetén.

Aha: "All Android devices capable of streaming Netflix in HD or 4K quality must be explicitly approved by Netflix ... " - ennyi. Akkor az L1 még kevés is. Ehhez képest bármilyen warez / dzsunka PC-n felteszed a store-ból a natív klienst és megy (FHD-ban biztos, de gyanítom 4K-ban is). Csak én érzem úgy, hogy az Android-os eszközöket mintha extra mód szo*atnák?

[ Szerkesztve ]

(#4415) blakey válasza <Adamsky> (#4412) üzenetére


blakey
titán

Ha tudja az L1-et, akkor akár Android, akár Android TV, tudnia kellene akár a 4K-t is. - nem egészen, kell a liszensz is
- wow, ehhez mennyi film / zene kell? - olyan 3TB-nyi elég lehet. :)
hát, ez az. Lehet Neked ezek már mind megvannak, és nem zavar, hogy közel ugyanarra a funkcióra 2-3 különböző eszközt is tartasz fenn, - igazándiból 1 az ami biztos, a többit kaptam a gyártóktól, ATV 4K az elsődleges lejátszóm, mindent visz, nincs hiányérzetem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4416) mikrofon válasza <Adamsky> (#4414) üzenetére


mikrofon
addikt

Sajnos a helyzet rosszabb androidon mert ha nem megy 4 akkor általában 854×480 vagy 960x540p. Amúgy ezt nem is értem mi értelme. Elég szánalmas a 21.században...

Why dolog merült fel bennem: ki a helyzet a telefonokkal? Ott megy a Netflix? Ha igen akkor mi történik ha átküldöm csak a képet airscreen alkalmazással a boxra?

Sovány vigasz :
Netflix is already incompatible with Chinese TV-Boxes or Root devices, how to solve it

(#4417) #88470784


#88470784
törölt tag

Hogy még tovább kavarják a dolgot a mecool km3, km8, km9 pro-t támogatja az hbo go hivatalosan [link]
De nem támogatja a netflix, elvileg trükközéssel működhet a (km3, km9 pro) de nem tudom mennyire, mert nincs ilyen boxom [link]
Mondjuk kár ezekért a boxokért főleg a km9 pro-ért, mert jó árban van, van benne cromecast is, és android9 alapú androidtv.

(#4418) Flash82


Flash82
tag

Sziasztok
Nekem h96 előtt egy Ac Ryan mini volt.
Jókat olvastam a h96 ról de elég nagy csalódás így elsőre.Hozzáteszem csak pár napja van meg és nem sok időm volt foglalkozni vele.Viszont ha pl a hálózati kapcsolatot beállítom ip cím stb azt nem menti el ki és bekapcs után újra kell nyomkodni.Valamint a kijelző beállításoknál a felbontást sem értem , folyamatosan átugrik ha onnan kilépek Auto ra.
Tudnátok segíteni hogy mit hogyan állítsak rajta?

[ Szerkesztve ]

(#4419) Because


Because
őstag

sziasztok!

mit ajánlanátok online film/anime(kissanime) nézésre? valamint most felkeltette az érdeklődésem az androidra megjelenő diablo így némi játék.
max 50000ft lenne rá, lehet gearbest, ali beszerzés is.

:R

[ Szerkesztve ]

(#4420) bucihost


bucihost
senior tag

Sziasztok!

Itthoni forrásból mi az ajánlott olcsó box? Extra elvárás nincs, csak ne legyen atom lassú. Kodi és TVGO futna rajta, valamint a kodi ftp-ről húzná le a filmeket. 4K nem kell, mert a TV is csak 1080p. Találtam egyet, valakinek vélemény?

(#4421) elekresz


elekresz
tag

Sziasztok!
Mostanában tervezgetjük pótolni a Chromecast 2-t, mert csak kölcsönben volt nálunk közel egy évig. Felhasználás szerint főleg Youtube és Netflix ment át gond nélkül egy Google Home mini eszközről vezérelve pár hangutasítással. Ez teljesen jól működött/működik, sosem volt vele gond, de most hogy nincs, átvittük a mini-t egy ismerőshöz, ahol egy Mi box S van, ugye built-in Chromecast-al és egyáltalán nem akar úgy működni, mint eddig, de nem tudom, hogy csak hozzá nem értés vagy tényleg nem tudja az alábbit:
- Google Home mini-nek eddig elég volt mondani, hogy "play xy movie" és már indult is a Netflix-es lejátszás úgy, hogy minden Android eszközről lehetett irányítani (pause, play, stb.) Mi box-al nem jelentek meg az irányítási lehetőségek egyik telefonon sem és visszakérdezett a mini, hogy Chromecast-on szeretném-e lejátszani (holott be lett állítva default playerként)
Zárójelesen a "play xy on chromecast"-ot életre kelteni sem volt egyszerű az Mi box-al, mert folyton: "Sorry, can't play Netflix on Android TV yet. Try using your Android TV remote instead" fogadott, de cache ürítés, angolra állítás, reset, Netflix un/reinstall után valahogy feltámadt, de ki- és bekapcsolás után ismét nem ment, de ekkor már feladtam.
Egy szó, mint száz esetleg aki rendelkezik built-in Chromecast-os eszközzel és Google Home speaker-rel tudna nekem segíteni tisztázni, hogy lehetséges-e a vezérlés megosztása az azonos wifin levő android eszközökkel?
A másik felmerült kérdés, hogy ha törölnénk a Netflix alkalmazást az android tv-s Mi box-ról, akkor a beépített Chromecast része vajon tudná kezelni a Netflix lejátszást úgy, ahogy eddig is tette egy sima Chromecast 2 (ahol ugye nincsen telepítve semmi)?
Pont egy Mi box S-t néztünk ki, de az egy éjszakás próbálkozásunk után lehet inkább Chromecast 3-as lesz, pedig ami még jól jönne: transzkódolni képtelen NAS-ról lejátszani tartalmakat - ezért gondoltunk android TV-s eszközre, ami egy Kodival vagy VLC-vel erre így all-in megoldás lehetne.
Elnézést, ha kicsit túl komplikáltam a kérdést, de bármilyen segítő válasznak örülnénk.
Köszönettel:
elekresz

(#4422) Zsolt_974


Zsolt_974
tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni ezekkel a tv okosítókkal kapcsolatban. Nem teljesen "rendeltetés szerűen" szeretném használni.

Felhasználási terület:
- 9" HDMI monitor audio rendszer nélkül
- Usb csatlakozású Touch panel ez Android 9 rendszerrel telefonon működik. Lepróbáltam.
- Usb külső HDD/SSD
- Usb-s GPS vevő

A kérdések:
- A tv okosítón található android 9.0 rendszer teljes értékű, vagy maga az eszközhöz van
"lebutítva", itt gondolok arra, hogy bármilyen alkalmazás futtatható-e rajta ami egy Android 9.0 rendszeren Pl.: navigáció(IGO, stb)
- A kezdő képet, alkalmazást meglehet-e változtatni?
- Az eszközön található 3,5 mm -es jack AV csatlakozón a kompozit videó jel mellet az audio jel is megjelenik-e?
- Amennyiben az eszközhöz HDMI-n van csatlakoztatva a monitor akkor az AV jack
csatlakozón van-e hang?
- És végezetül milyen chipset-el szereltet(RKxxxx, Amlogic,Allwinner) és hol érdemes venni, ami lényeges az a 4GB/64GB (esetleg 32GB) memória és tárhely, Android 9.0 és nem utolsó sorban az ár.

Akit érdekel az elgondolás azzal privátban szívesem megosztom, nem szeretném teleszemetelni a topikot.
Esetleg, ha valakinek van olyan eszköze amitől megválna azt is jelezheti privátban.

Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm! :R

(#4423) Beni2360 válasza Zsolt_974 (#4422) üzenetére


Beni2360
félisten

Mint ahogyan írtad: A tv okosítón található android 9.0 rendszer teljes értékű? NEM egy butitott változat mindegyik. Egy telefon köröket ver rá. Ezekben nincs GPS.
Többet nem tudok hozzá szólni.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#4424) Zsolt_974 válasza Beni2360 (#4423) üzenetére


Zsolt_974
tag

Köszönöm a választ. :R Nem is azt írtam, hogy van benne GPS.
A GPS vevő USB felületen lenne csatlakoztatva. :DD

[ Szerkesztve ]

(#4425) <Adamsky> válasza Zsolt_974 (#4422) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

... és @Beni2360
"... tv okosítón található android 9.0 rendszer teljes értékű? NEM egy butitott változat ..."
Attól függ! Ha, Android van rajta (és ilyen is van szép számmal), akkor az gyk. ugyanaz, mint ami a telefonokon vagy tablet-eken van.
Az "Android TV"-s rendszeren alapuló eszközök (pl. Mi Box-ok) sem "butítottak", csupán míg előbbiek az érintéses vezérlésre vannak optimalizálva, addig utóbbiak - erre is van egy kifejezés, de most nem ugrik be - a fel/le, jobbra/balra lépkedéses navigációra.

Neked - Zsolt_974 - szvsz. egy Android-os box-ra volna szükséged. Esetleg egy Raspberry Pi-re.

[ Szerkesztve ]

(#4426) Beni2360 válasza <Adamsky> (#4425) üzenetére


Beni2360
félisten

OK rendben a minden egy kicsit túlzás volt.
Na de az árról síri csönd.
Én is gondoltam az RPI-re de nem tudom, hogy van-e rá android 9 rendszer. Éppen tegnap voltam fent a fejlesztői oldalon de nem találtam ilyen lehetőséget.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#4427) Zsolt_974 válasza <Adamsky> (#4425) üzenetére


Zsolt_974
tag

Köszönöm a választ. :R

Igen a RPI 4 4GB nekem is szem előtt van sőt a legjobb megoldások között van a GPIO lehetőségével csak egy kicsit az ár miatt vacillálok.
Ez mellett számításba jött még HDMI kimenettel rendelkező laptop alaplap+android-x86 rendszer.
Esetleg melyik Android box-ot érdemes megvenni és hol(itthon vagy E**y, stb.)

(#4428) blakey válasza Zsolt_974 (#4427) üzenetére


blakey
titán

Khadas VIM3/VIM3 Pro/VIM3L, Odroid N2

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4429) Zsolt_974


Zsolt_974
tag

Sziasztok!
[Erről] a készülékről van esetleg véleményetek? :R

[ Szerkesztve ]

(#4430) Ciccuka válasza Zsolt_974 (#4429) üzenetére


Ciccuka
veterán

Allwinner az nem lehet túl erős.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4431) pászka


pászka
aktív tag

Sziasztok! Olvasgatom itt a fórumot mert szeretnék egy boxot itthonra főleg filmezésre. Ami fontos lenne hogy menjen rajta a kodi, rá tudjak rakni külső vinyót amiről szintén filmet néznék, felmenjen és működjön is a Horizon Go, és esetleg mehessen rajta torrent is bár ez nem annyira fontos feltétel. Felbontásban max az 1080p kellene a 4K nem feltétel. Főleg wifin használnám. Itt olvastam az X2 Pro CUBE-ról, az szimpatikus lenne csak nem tudom megy-e rajta a Horizon. Válaszokat előre is köszönöm.

AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)

(#4432) mikrofon válasza pászka (#4431) üzenetére


mikrofon
addikt

Nekem van. Bejött nagyon. Megy rajta a az androidos kodi, de CE nem tehető rá egyelőre. Megy rajta a hbogo, tvgo. Horizon go (igazán fantázia dúsak ezek a marketingesek ...go mindegyik...) nekem nincs nem tudom. Bár mintha azt olvastam volna valahol valamikor hogy az a "legkevésbé válogatós" a gépekre.

Jah és nálam 1080P vannak csak tesztelve a dolgok, mert ennyit tud a tv-m..

Amúgy a hardver jól bírja, élvezhető sebességgel, úgy tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#4433) The Goth


The Goth
tag

Roku Ultra-val van valakinek tapasztalata? Olyan boxot keresek amin a Netflix, HBO Go, Apple TV+ is gond nélkül megy. Na már most ez a box ilyen lenne, csak azt nem tudom, hogy a HBO Go kábelen is menne-e rajta, nem csak wifin. Én mindenképp kábelen szeretném használni.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#4434) blakey válasza The Goth (#4433) üzenetére


blakey
titán

Olyan boxot keresek amin a Netflix, HBO Go, Apple TV+ is gond nélkül megy. - Apple TV 4K. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4435) The Goth válasza blakey (#4434) üzenetére


The Goth
tag

Az OK, hogy ezen is megy mindegyik, de a lényegi kérdés igazából, hogy kábelen megy-e a HBO Go rajta. Jó, OK ez nem android, de azért jó lenne biztosra menni.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#4436) blakey válasza The Goth (#4435) üzenetére


blakey
titán

kábelen megy-e a HBO Go rajta. - most kérdezhetném, hogy ez meg milyen kérdés, támogatott eszköz, persze, hogy megy kábelen.A droidos bohokodások itt nem érvényesek, teljesen optimalizált és még fps-váltás is van.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#4437) Jakuskacsa


Jakuskacsa
senior tag

Sziasztok! Abszolút kezdő vagyok a témában, viszont az egyik ismerősnek segítség kellene. Egy tök egyszerű boxot keresnék, ami-n youtube, horizont go, idővel talán netflix elfut. Wi-fi mindenképp kell rá, mert ez egy teraszra menne a kinti TV-re. Összefoglalót olvasgattam, de gondoltam így gyorsabb lesz, ha rákérdezek. HD, max FHD-t tudjon, hdmi kimenet. Nem tudom elég e ez infónak... köszi a segítséget előre is.

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#4438) The Goth válasza blakey (#4436) üzenetére


The Goth
tag

Rendben, köszi. :) Gondolom azért érthető, hogy inkább biztosra megyek mielőtt kiadnám rá a pénzt. Mondjuk az, hogy két Roku-t kapnék ennek az árán, nem tesz túl boldoggá, de hát valamit valamiért, ugye.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#4439) Gordiann


Gordiann
őstag

Helló

[link] X2 Pro android tv boxot néztem ki, egyelőre nem tudom melyik air mouse-t kérjem hozzá, van 5-6 féle csomag, de nem vagyok benne biztos, hogy a “legdrágább” a legjobb. Van valami tudásunk ezekről esetleg?

a másik kérdésem, hogy ha nem akarok sokat hackelni, akkor is jó választás ez a gép? TVGO használata lenne a fő feladat, illetve még pár további app, de a tv nézés a legfontosabb. Van ennél alkalmasabb box erre? Felbontás szerencsére csak 720p, tv ezt tudja.

Koszi!

(#4440) The Goth válasza Gordiann (#4439) üzenetére


The Goth
tag

Mivel az Air Mouse-os kivitelek között mindössze 3 dollár a különbség, én mindenképp a klaviatúrás, mikrofonos kivitelt választanám. Vagy mivel a hangvezérlés magyarul úgy sem fog működni, ha nem bírod az angolt, akkor a sima mx3l kiviteilt.

[ Szerkesztve ]

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#4441) DaDa válasza Jakuskacsa (#4437) üzenetére


DaDa
senior tag

H96max-ot érdemes számba venni. Alin már 25usd körül vannak. Nekem ilyen van és gond nélkül megy hbo, netflix. Igaz hbo csak egy előző apk verzióval megy mert az új verzió csak wifit támogatja ezen.

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell

(#4442) zoltannagy


zoltannagy
aktív tag

Sziasztok!

Erről valami vélemény, esetleg tapasztalat? :R
[link]
Még csak most ismerkedek illetve nézegetem a boxokat így fogalmam sincs, hogy egyik másik mivel jobb :D Keyboardot érdemes hozzá venni? Elég jól néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#4443) nagysz


nagysz
tag

Sziasztok!
Vettem egy X96 mini-t, 2/16GB-ost, ilyet. Csak filmnézésre használom, monitorra kötve, a hang meg jack dugóval az AV kimeneten. A gondom az, hogy szar a hang Kodiban. Először halk volt..felnyomtam az erősítést. Ekkor már megfelelően hangos, de torz mint állat. Kérdésem, mit javasoltok: ha felteszek egy libreelec-et, jobb lesz vajon? vagy használjak külső erősítőt ?

(#4444) DaDa válasza nagysz (#4443) üzenetére


DaDa
senior tag

Először érdemes lenne kipróbálni egy sima audio fájlal vagy youtube videóval, kiiktatva a kodit. Ha úgy is torzít akkor vagy a jack kimenet vagy a rá kötött hangszóró rossz. Ha úgy nem torzít, akkor sw-es hiba lesz. Talán eq-val jobbá lehet tenni, ha van kodiban.

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell

(#4445) mikrofon válasza Gordiann (#4439) üzenetére


mikrofon
addikt

Én a Én T6 plus légegérrel vettem szettben az x2 pro-t. Nekem a háttér világítás és a hátoldali billentyűzet volt a fontos. Ha most vennék valószínű nem szettben venném, hanem külön venném a [vontar MX3] légegeret, vagy a VONTAR 69A

Nekem gond nélkül megy TVgo.
Kisebb gonddal (csak wifi-n, lan csatlakozással nem megy) a HBO Go is működik.
Simán működik az androidos Kodi alol a Netflix is. Jah és a youtube is megy gond nélkül. Youtube-hoz még annyi, hogy azt most inkább Kodi alol használom mert akkor nincs reklám, és nincs az, hogy a gyerekek néznek egy mesét onnan, aztán közbe bejön a NETFLIX reklám egy vérző fejű hullával....
Mondjuk nálam 1080p-n értendő minden, mert olyan a TV-m.

[ Szerkesztve ]

(#4446) Hzi


Hzi
aktív tag

Sziasztok, némi informálódás után ezt a boxot rendeltem:
[L:https://m-hu.gearbest.com/tv-box/pp_009966257741.html]Magicsee N5 Nova[/L]
Itt egész jókat írnak róla:
[link]
Plusz, miket ebben a fórumban olvastam, talán nem lövök mellé.
Általános felhasználás a cél, netezés, filmezés netről, youtube-ról, pendrive-ról.

[ Szerkesztve ]

Hogy vagy te itt? Jóóóól!

(#4447) Hzi válasza Hzi (#4446) üzenetére


Hzi
aktív tag

És még véletlen sem sikerül a linket nevesíteni... :(

Hogy vagy te itt? Jóóóól!

(#4448) Ciccuka válasza zoltannagy (#4442) üzenetére


Ciccuka
veterán

[link]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#4449) Hzi válasza Ciccuka (#4448) üzenetére


Hzi
aktív tag

A Rockchip RK3318 jobb lehet szerinted?

Hogy vagy te itt? Jóóóól!

(#4450) zoltannagy válasza Ciccuka (#4430) üzenetére


zoltannagy
aktív tag

Oké, köszi!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.