Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz gordonfreemN #17922 üzenetére
Ugyan azt tudja a mATX is.
Itt van pl. ez az MSI akár tuningra is tökéletes, csak a kis ház szellőztetése lesz a gond.
Szerintem ennél kisebb házban ne gondolkodj, mert sem a vga nem fog beleférni, legalábbis nem sok félmagas 4890-et láttam, sem a hűtés nem lesz jó.
Ha htpc-t szeretnél nem lenne probléma, de mivel játékos gépet írtál ezeket mondom.
-
Vidori
tag
válasz gordonfreemN #17924 üzenetére
A micro ATX ugyanugy müködtethető sima atx-es táppal?
A mATX csak méretben kisebb a "nagy" ATX-nél.
És jut eszembe még, hogy a micro-s lapoknak a PCI-E csatlakozója teljes értékü?
Hogy milyen sebességgel megy egy PCI-E csatlakozó már ránézéssel is meg lehet állapítani. A PCI-E x4-nak csak az első 1/3-a van "beérintkezősítve".
De ha rámégy az alaplap gyári oldalára, ott biztosan el tudod olvasni.
Vagy csak az számít hogy 1-es vagy 2-es?
Ennek csak gyors kártyánál van szerepe.[ Szerkesztve ]
-
válasz gordonfreemN #17925 üzenetére
Jótól kérded, mert én nem szeretem a giga lapokat. Főleg a bios, és a támogatás miatt. Amit tud az asus, és az msi, azt még a gigának nem sikerült elérni.
Ha nem tuningolsz, valami nagyobb fogyasztású procit, és közben nem akarsz CnQ-t használni, akkor jó az is amit mutattál.
Igen a táp jó, a foglalat pedig ugyan olyan teljes értékű, mint a full atx lapokon, hisz ugyan az a chipset is, így a 4890-nek tökéletesen megfelel.
A házat csak a méret miatt linkeltem, van ezekből sokfajta. Jobb, ha nem szigeteled a házat, hanem úgy választod meg a hűtő rendszeredet, hogy ne legyen hangos. Ilyen kis dobozokba bezárni a meleget, nem túl szerencsés.
-
válasz gordonfreemN #17929 üzenetére
Van plexi nélkül is, meg kisebb is.
Nézd meg a gyártó oldalán őket.
-
válasz gordonfreemN #17932 üzenetére
Nagyon szívesen, hisz ezért van ez a fórum.
Én csak azt mondom, hogy jobb a biosa (szerintem), és jobb a terméktámogatás. Illetve olyan procikat is lehet benne húzni, ami a gigában valószínű menne, de nem 100%.
Tehát, ha nem valami 140W-os procit tervezel bele, vagy 125W-osat húzni, és nem fontos a tuning mellett müködő CnQ, illetve nem cserélgeted 2 havonta a biost, akkor jó a giga is.
Úgyhogy, ha az a szimpatikusabb, azt is választhatod. Nekem személyes rosz tapasztalatom volt már az utóbbi időben 2 giga lappal is, ezért nem ajánlgatom nagyon. Persze lehet ezek egyedi esetek voltak, és nem érdemes messzemenő következtetést levonni.Mindkét esetben a bios szivatott, még a nagyszerű dual bios sem segített ki. MSI-vel, Asus-szal, Asrockal ilyen nem volt.
-
válasz gordonfreemN #17956 üzenetére
Szia!
Elfogadható szerintem. A vinyókat egy külön venti hűti, a vga fölé tudsz rakni 2db. 8 centis ventit, a nagyobbik térből pedig a táp "szívja" ki a meleget.
Egyetlen probléma, hogy csak egy nagyan alacsony 60-70mm magas bordát használhatsz ventivel együtt.
-
válasz gordonfreemN #17959 üzenetére
Nem mondom, hogy jobb, inkább más. Kicsivel nagyobb.
Ha nagy teljesítményt kell "elhűteni" akkor kellenek a ventik, amik zajt fognak okozni mindenképpen, akármelyikt választod. Szerintem azt vedd, amelyik jobban tetszik.
-
Hunork
veterán
válasz gordonfreemN #29028 üzenetére
Hali!
Hát azért egy összeget mondjál, mert így elég tág teret adtál mindenkinek..Pár példa azért:
Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3
ASRock Z68 PRO3-M
Intel P67 /BLKDP67DEB3/ OEM
Mindhárom 30ezer körül van, és Z68 chipsetes.[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz gordonfreemN #29031 üzenetére
A proci milyen? K-s? Vagyis szeretnéd majd egyszer húzni? Mert ebben az árban csak H chipsetes van, és abban nem lehet.
Itt egy remek darab ebből, minden rajta van Usb3 Asmedia chip-pel!, Sata3, mATX, és megbízható:Asrock H61M/U3S3 17.910-
Vagy, ha nem tetszik ez a márka, akkor ez:
Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 18.210-. Viszont ebben az Usb3 chip Etron, ami közismert gondokkal küszködik Usb3 eszközök terén...Forrás: aqua.hu
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz gordonfreemN #29034 üzenetére
Őszinte leszek, ebben nem nagyon tudok segíteni, de szerintem van ilyen topik, a lényeg, hogy ha tuning, akkor i5 2500k kell, és én 4GHz-ről tudok, de mondom, ez nem az én területem. Viszont H61-es chip-es lapban biztos nem tudsz húzni procit. (és memóriát se, legalábbis 1333 MHz fölé)
-
Milka 78
nagyúr
válasz gordonfreemN #29034 üzenetére
A sima i5-öst is lehet húzni,de csak blck+turbo core emeléssel.Itt egy példa egy i5 2400-es tuningra.
A másik lehetőség egy 2500k-s proci amit 50 ropi körül be tudsz szerezni.Ehhez hozzádobsz egy belépő szintű MSI P67S-C43-as deszkát(mondjuk ez pont ATX-es) ami van vagy 20 ropi és kész is a gép.Az i5-ös 4.5ghz-n még egy sajtreszelőbe rakva is megy akár milyen gyenge a lap,vagy lusta a proci.4.5ghz-felett van a vízválasztó(ahogy nekem is volt).mATX-es variációk K-s procihoz:
ASROCK Z68M/USB3. Teljesen megfelel a feladatra,viszont az usb3-as vezérlő kuka,így tekint rá úgy mintha ott sem lenne.
GIGABYTE GA-Z68M-D2H.Szintén megfelel,bár én a 1155-ös Giga lapokat nem tudom tiszta szívből ajánlani...Ezen gyárilag sincs usb3.
Van más lap is ,de az inkább 30-hoz van közelebb...
A fenti lapok eggyike sem hú,de kemény tuning lap,de a 4.5ghz-közeli eredmény összejöhet benne.Persze ésszel kell csinálni,mert nincsenek a fetek hűtve és egyszerűsített tápszekcióval vannak ellátva.Azt elmondhatjuk,hogy egy 2500k 1.3v-s feszültség körül megugorja a 4.5ghz-t és ezt még egy 20-30 ropis lappal is ke lehet művészkedni. -
Milka 78
nagyúr
válasz gordonfreemN #29058 üzenetére
Nekem az i5-ösöm alapon(3.3ghz+turbo boost) jobban megy mint a X4 955-ösöm 4ghz-n,mind tesztekben,mind játékok alatt,pedig 6870 cf-et hajt így szó nincs vga limitről.Főként az álltalad említett min fps-ek javultak.Kérdezz be azért a proci topickjába,hogy mely lappal lehet meghúzni a sima i5-ös procikat,de szerintem a fenti lapok bármelyikével menni fog,sőt lehet,hogy olcsóbb h61-h67-es lap is megfelel a célra,de ezt mindenképpen tudakold meg.
-
tranceplanet
addikt
válasz gordonfreemN #29547 üzenetére
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Speedhs
őstag
válasz gordonfreemN #29549 üzenetére
Tessék : [link] innen válogathatsz. Ajánlom neked a 18.000 ft Asrock p67-et. Ott már tuningolhatod a processzorodat is. Az eladó megbízható, ajánlom.
-
Speedhs
őstag
válasz gordonfreemN #29551 üzenetére
Nincsen rajta usb 3.0 , sata 6 gb/s, de ezt leszámítva korrekt lapnak néz ki. + integrált vga
Ha kis pénzből akarsz venni lapot, akkor ne is keress tovább, ez megér ennyit.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz gordonfreemN #29551 üzenetére
Még egy szavazat: H61M/U3S3!!! Ezen minden van, Sata3, usb3, mATX, és nagyon jó, megbízható! (ilyenem van...)
-
Speedhs
őstag
válasz gordonfreemN #29554 üzenetére
A z68 újabb chipset, de semmivel sem ad többet mint a p67. Viszont p67-ből eléggé jó felszereltségű lapot tudsz már venni 30-ért. Lásd itt
[ Szerkesztve ]
-
Speedhs
őstag
válasz gordonfreemN #29555 üzenetére
Nem baromság p67 vagy z68 chippeset venni h67 helyett, mert, mint írtad nem kell majd törődni a lap váltással .
-
Speedhs
őstag
válasz gordonfreemN #29560 üzenetére
Elfelejtettem, hogy mATX kell.. ennél jobbat nem találsz minőségre, ebben az árban .. : [link]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #30074 üzenetére
Már nem fért bele a szerkesztése, de hogy megmaradjon az objektívitás, egyetlen normális giga lapot nem találtam, amin lenne PCI és z68-as chip...
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #30075 üzenetére
Na mégegyet, 3 a magyar igazság
Azt nem emlitettem, hogy a giga lapoknál is nekem csak mATX-es jöhetett szóba.
Giga lap mellett van még az, hogy oprendszer alól bármilyen tuningmúveletet el lehet végezni, ami real time végrehajtódik és módosul a BIOS is a beállításra.
Nem tudom ezt meg lehet oldani valahogy asrockéknál? Ez az AXTU jól néz ki meg minden, csak éppen nem sok mindenre jó...¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
jeni
félisten
Szia
A Giga lapnak viszont nem igazán jó a (az Asrocknak is ugyanaz a chipje )
Etron EJ168 chip: búgós
Up to 2 USB 3.0/2.0 ports on the back panel
Írj ide:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Szia, az első két bekezdéshez nem szólnék hozzá, mert én ilyeneket nem szoktam végigpróbálni, viszont ez:
"Még valami. Lehet másnak ez kb a teljesen mindegy és a Juliskát se érdekli kategória, de az Asrock nyák érezhetően gyengébb, vékonyabb."
Ez nálam nem így volt.. volt Giga, Asus, és most Asrock lapom és mind ugyan olyan vastag volt.. szv szerintem inkább csalódtál a feature-jeiben és emiatt még minőségileg is szarnak érzed, pedig nem így van
-
Jim-Y
veterán
válasz gordonfreemN #30079 üzenetére
Hát, tudom, hogy ez nem vígasztal, de én a Gigáról tudnám ugyanezeket leírni, kivéve a nyákos problémád.. amióta megszívtam egy ***r giga lappal, azóta semmi gigát nem veszek, mert úgy felidegesített a vele való huzabona:S Ezzel azt akarom írni, hogy ez kicsit egyén szintű is, akinek valamivel baja volt, olyat nem szívesen vesz többé, és ledegradálja magában a márkát. Én pont egy AM3.as Gigabyte lappal jártam így, azóta "soha többé gigabyte"-ot van nálam..
-
Hunork
veterán
válasz gordonfreemN #30076 üzenetére
Szia!
Hát nagyon sajnálom ám! Hidd el!
Viszont én nem is ezt a lapot mondtam neked... Én a H61M/U3S3-ról pötyögtem. Ha meg Z68 és asrock, akkor meg mindenkinek ezt mondom: Extreme3 Gen3. Bizony! (teljesen nem olvastam vissza, de a válaszod is egy olyan hsz-re érkezet, ahol a fenti H61 szerepelt!)Én a tuningban nem vagyok otthon, ezt ne is kérdezd, bár az Axtu-val szinte mindent át lehet mahinálni, de mindentől függetlenül, ha már tuning, akkor az a Bios-ban legyen...szerintem.
Hőmérsékletek: igen, lehet eltérés, az alaplapok igen változatosak tudnak ám lenni...sajna. Mérd Aida64-el is, meg a CoreTemp-el is...
Ha valami eszembe jut, még írok...ígérem.
Amúgy nyomj egy Bios Default-ot, és nézd meg, úgy mit tesz...sajna Z68 Asrocknál a már említett extreme3Gen3-nál kezdődik, és Giga sincs jó pénzért és ATX-ben Etron chip nélkül...[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz gordonfreemN #30082 üzenetére
Semmi baj, dehogyis van harag! Most olvasgatok,de mindenképp nyomj egy Bios Deafultot, és jelentsd, hogy mi történik. Most Tuning-ra nem térünk ki, az egy más fejezet, más topik.
A Bios hasonló, én ezeket állítom be, engedélyezem (kivonatosan persze)
(Amúgy a 2500 neked K sorozat? adatlapodon nincs ott...)OC Tweaker:
Intel Speedstep Technology: Enabled
Intel Turbo Boost:Enabled
Core current Limit: dafeault
Dram, Memory, Voltage Control: Default vagy AutoCPU Configuration:
Hyper Threadind: nálad ez nem is látszik ugyebár
Actove Processors Core: All
Prefetcher cuccok: Enabled
Enhance halt State: Enabled (C1E)
Többi C support: Auto, Enabled
Intel Virtualization: Disabled (hacsak nincs szükséged rá)
No Excute: enabledNorth Bridge:
LowMMIO: 64MB
Vt-d: Disabled
Primary Graphics adapter: PCIE
Onboard VGA Share Memory: a legkisebb érték, úgyse használod
neked van a Virtu is: ezt kapcsold ki inkább, hátha ez is bezavar
Render Standby: Disabled
IGD multi monitor: DisabledSouth Bridge:
DeepSX: Enabled in S5
Onboard cuccok: hát ami kell Enabled, ami nem Disabled
ACPI HPET Table: EnabledA többi menüben persze még állíthatsz pár dolgot, talán a Sata módnál fontos még megemlíteni az AHCI módot, és azt is, hogy a Serial port, Infrared port, ha nem használod, akkor az is Disabled!!
A HW Monitornál meg persze ne Auton legyen az elemek, hanem te állítsd be a kívábnt fordulatot, a hőmérséklettel együtt!
Most ennyi, de még keresek neked."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
palfitom
félisten
válasz gordonfreemN #99891 üzenetére
gordonfreemNSzia,
"B550 vagy B450?" - Mivel a B550 hivatalosan nem támogatja a Zen+ magokkal rendelkező procikat, ezért egyszerű a válasz, B450 kell neked.
MSI B450I Gaming Plus Max WIFI-t javaslok, de sajnos hátul van az m.2-es csatija.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz gordonfreemN #99893 üzenetére
gordonfreemNÉn meg úgy, hogy hátul.
bonifa333Nem kell update.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz gordonfreemN #99899 üzenetére
bonifa333
Szívesen.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
bonifa333
aktív tag
válasz gordonfreemN #99981 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz gordonfreemN #103785 üzenetére
A 7600X,nem támogatja a DDR4-et csak DDR5!
Egyébként javasolt az összefoglaló elolvasása és a kérdés az alapján feltevése ! -
ScomComputer
veterán
válasz gordonfreemN #103787 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest