Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skinny26
aktív tag
válasz Celithrandi #59444 üzenetére
Nem, mi a különbség ez a kettő között? Gigabyte H87-HD3 és Gigabyte H87-D3H
Nekem elég az 1600-as ram. Ha nagyobb Mhz-cel ellátott ramot szeretnék, akkor z87 lap kéne, plusz K-s végű proci... És nem fogok kifizetni plusz 30e-t kb. hogy a ram mhz-e 2133 legyen... Mert eget verő különbség nincs... -
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #59447 üzenetére
?
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Milka 78
nagyúr
válasz Celithrandi #92271 üzenetére
Az igp-t képességeit kérdezd a proci topikjában a kimeneteket meg te látod, fogalmam sincs mivel van szerelve a te a projektorod/monitorod
-
fasyrt
őstag
válasz Celithrandi #92276 üzenetére
dp?
-
Tengri
senior tag
DisplayPort?
MPG-Z390-GAMING-PRO-CARBON"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Milka 78
nagyúr
Nem ezt úgy mondom mint aki megkér, hogy legközelebb az összefoglaló szerint tedd fel a kérdést
Giga Z390m Gaming (dvi/hdmi). -
törölt tag
válasz Celithrandi #101559 üzenetére
Jól látod, nem bénázol.
Intelnél a 11. gen. prociknál és a hozzájuk való LGA1200-as foglalatú H510/B560/Z590 lapoknál van PCI-E 4.0 támogatás. Lap és proci is 11. gen legyen. (Nomeg 12. gen-nél értelem szerűen. LGA1700-as cuccok.)
AMD-nél a Zen3 azaz Ryzen 5000-es sorozat és B550/X570 csipszetes lapok támogatják. ITT is csak együtt. -
palfitom
félisten
válasz Celithrandi #101564 üzenetére
Ha csak op.rsz, játék és alap otthoni felhasználás, akkor még azt sem érzed meg, hogy kábeles Sata, vagy m.2 Sata, vagy m.2 PCIe az SSD...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
codec
senior tag
válasz Celithrandi #101574 üzenetére
D az alap z590-es elég puritán, alkatrészek minősége minimális. UD már egy magasabb kategória, jobb vrm-ek, jobb hűtés, minőségibb alkatrészek. UD AC, ugyan mint, az UD, csak a a beépített wi-fi miatt kapott AC jelzést pluszban.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #101611 üzenetére
Nekem mindig az alaplapi USB megy szét, Gigabyte, Asus szinte kivétel nélkül 5 éven belül. Az MSI gépemnél még nem volt ilyen, de az keveset futott.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #101613 üzenetére
Nekem voltak még érdekesebb dolgok is. Az egyik lapon működött egy DAC és egy USB hub, de nem volt dual channel görbe CPU tüskék miatt, úgyhogy vettem aprón egy másik lapot. Na erre meg ahányszor rádugtam a DAC-ot, azonnal ledobta magáról az összes USB eszközt, a hub meg egyáltalán nem működik vele. Azóta sem tudom, hogy mi a gond a lappal, nem akarok kísérletezni vele, mert nem nagyon van már aprón működő s1150-es lap. Így marad, amíg felújítom ezt a gépet. Érdekes módon más eszközök működnek vele, úgyhogy most pont van rajta elég USB portom.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #101621 üzenetére
Köszi! Én nem ragaszkodom már annyira ehhez a géphez, néhány éven belül eladom az egészet, aztán veszek valami frissebbet. Sajnos ez van, hogy nehéz már ilyen nem gyártott alkatrészeket találni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
palfitom
félisten
válasz Celithrandi #103631 üzenetére
Van ott egy vessző, ami elválasztja a 2 különálló információt, tehát az állítás konkrétan az, hogy "nagyobb BIOS-csip". Ez a MAX jelzésű lapok sajátja. Bővebb infót a proci topikjában vagy pl. az Azonnali alaplaposban kérj / találhatsz, ez nem ide való!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
vargalex
félisten
válasz Celithrandi #103639 üzenetére
Azért az utolsó mondat (és főleg az, hogy 10 éve) nagyon erős túlzás. Nálunk a gyerkőcök notebook-jában 8 GB RAM van és a mai napig semmi gond velük, nyugodtan böngészgetnek, Teams-oznak, játszanak kisebb játékokkal, stb. Sőt, a kisebbik fiamnak nemrég lett 4 GB-ról 8 GB-ra bővítve.
De én is kb. 5 éve - a kettővel ezelőtti céges notebookomon - 8 GB RAM mellett futtattam akár 2-3 virtuális gépet is (ezek közül legalább egyik windows volt) a host rendszeren (Arch linux).[ Szerkesztve ]
Alex
-
DravenMoral
senior tag
válasz Celithrandi #103645 üzenetére
-
palfitom
félisten
válasz Celithrandi #103645 üzenetére
Rossz topik.
Alapvetően ez egy vásárlós, ajánlós topik, jellemzően nem "laknak" itt a tulajok. A proci topikjában találkozhatsz a tulajokkal. (ha használod a keresőt, akkor találsz infót a lapról)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
DravenMoral
senior tag
válasz Celithrandi #103647 üzenetére
Azt kérdezted, hogy "Konkrétan az érdekelne, hogy mennyire szereti a kingston ramokat."
És én pedig linkeltem neked a lap eredeti weboldalàt, ahol pontosan le van írva, hogy milyen ramokat támogat a lap. Te írtad, hogy abszolút nem találtál erről infót.. Akkor most valóban, ki is írt butaságot?
A helyedben örülnék a segítségnek ilyen hozzáállással. -
DravenMoral
senior tag
válasz Celithrandi #103655 üzenetére
Te írtad mégis, hogy nem találtál neten semmit sem a kompatibilitásukról.
Én a helyedben most ezt csinálnám:
És ne személyeskedj, örülj, hogy segítettem. -
Chris1983107
tag
válasz Celithrandi #103669 üzenetére
Köszönöm, akkor megfontolom. Amúgy érdemes lenne már a DDR5-ben gondolkodni? Amit írtál abból úgy éreztem, hogy igen
-
tibcsi0407
félisten
válasz Celithrandi #105735 üzenetére
Nem lesz érzékelhető hátrányod abból, ha a másodikba rakod.
utdetailing.hu
-
Dr. Akula
félisten
válasz Celithrandi #106004 üzenetére
Amíg a hangkártya nem kerül ki a gépből, addig tökmindegy mi van rákötve. Hogy aztán a DAC magában áll vagy beépítve valamibe, az már részletkérdés.
-
NYPD
aktív tag
válasz Celithrandi #106070 üzenetére
-
sittes79
addikt
válasz Celithrandi #106180 üzenetére
Persze ezt lehet cizellálni, de ha 60 fps-t nézünk max graf. beállitással, nem gondolom, hogy 2k-n elvérzik egy 4080 single játékok esetén. Ha esportolo vagy akkor megértem, de akkor meg CRT-én kell tolni
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Celithrandi #106295 üzenetére
Akinek fontos a kinézet nincs nagy választék ,Z790 A az egyik legszebb alaplap.
MSI jó lapokat gyárt de semmi stílusa ,arra építeni szép gépet nem annyira egyszerű (egy zárt házba eldugva simán mehet).Am az összes ROG-A alaplap gyönyörű ,de a feketéknek is van megjelenése ha vlki nem fehéret akar.
Kevés a gyártó ,kevés a választék és mindenhol magasak az árak.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Celithrandi #106300 üzenetére
Lga1700 platformon tudásban is jobb az Asus Rog mint az MSI Toma ,így ez nem mérvadó:
Ha valaki pofára és nem tudásra vesz tech cuccokat, aminek ugye semmi értelme.
Dupla csapásMSI jobban melegszik és kevésbé bírja a cpu/ram tuningot is.
Pont ,hogy az MSI van túlárazva a tudásához képest.
Kinézet meg szubjektív ,de 10 emberből 8 biztosan a Rog lapokat választaná megjelenésre is.[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Celithrandi #106300 üzenetére
Sajnos ez egyre gyakoribb. Vagy minnél nagyobb szám legyen, vagy egy hit, hogy furure proof, vagy azt gondolhassa menőbb (szándékosan nem használok más kifejezést). AIO-t vesznek emberek R5-ös AMD procikra, mert jól néz ki. Lassan dísztárgy lesz, nem használati cikk. A forma a valós tartalom főlé emelkedik...
#106301TechN7ne:
Kíváncsi lennék, hogy a Z790-es lapok vásárlóinak hány százaléka használja ki a tuning lehetősét valójában. Azt olvassák tuning meg future proof és nyilik is a pénztárca és sose lesz kihasználva a megfizetett tudás.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
félisten
válasz Celithrandi #106311 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, az új technek mindig magas felára van, ezt ez esetben évente kifizeted.
Ezt hosszasan lehetne gazdasági alapon fejtegetni (infláció hatása, ráfordított idő, stb.), én elfogadom, ha valaki évente cserél gépet (eleve írtam, hogy a "future proof" is főleg akkor fontos, ha legalább 3-4-5 évre számolsz egy gépnél), de azért rámutatnék az önigazolás hamis képére.Viszont nagyon elvittük a topic témáját, részemről itt lezártam ezt a gondolatmenetet.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Celithrandi #106326 üzenetére
Alsópolcos Asrock-ot?
Rendelj magadnak nyugodtan[ Szerkesztve ]
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz Celithrandi #106336 üzenetére
áhh az már magas OC nem akarok nagyon emelni semmin se cpu fesz semmi a 6k sztem elég volna
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz Celithrandi #106338 üzenetére
Az mondjuk igaz dehát az idözítések lesznek rosszabbak.
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz Celithrandi #106340 üzenetére
értelek és te melyiket ajánlanád ilyen feltételekkel amiket irtam feljebb?
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz Celithrandi #106342 üzenetére
értelek, hát igazábol a vrm mennyire fontos ha nem tuningolok föleg ennél a ramnál , másik meg mennyire érezhetö a különbség a 6k és a 7,2 k ram között?
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz Celithrandi #106346 üzenetére
értlek persze, csak ugye a vrm miatt meg a stabilitás miatt. de nem ismerem az alsobb lapokat csak ugye megérné kidobni egy alap felhasználásra sima game re és no tuningra egy rog strix 790es E lapra vagy inkább lejjebb menjek, hogy mennyi elönyöm származna belöle?
-
félisten
válasz Celithrandi #106359 üzenetére
Egyszerűbben fogalmazva: felesleges a topic jelen formájában.
Én az AM5/Zen4 topicban foglalkoztam, foglalkozom a témával az adott platformmal kapcsolatosan.
Néha betévedek ide, leírom, ha van érdemi véleményem, de jobbára már inkább abba az irányba küldöm a delikvenseket...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Henker2
addikt
válasz Celithrandi #106380 üzenetére
Egyáltalán jobb-e bármiben? Pl. Chipset erősebb-e
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
válasz Celithrandi #106421 üzenetére
Mitől avult volna el? Ha arra gondolsz, hogy max 6000-es ebesség van írva az adatlapjára, az semmit nem jelent, mert a memória vezérlő a prociban van, vagyis nem az alaplaptól függ, hogy max milyen sebességgel fog menni a memória.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
nagyúr
válasz Celithrandi #106427 üzenetére
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
0utsider
tag
válasz Celithrandi #106430 üzenetére
Mivel 6000 MHz-es ramokat terveztem venni, így számomra nem volt hátrány, hogy a lapnak ennyi a maximuma.
Gaming tesztek alapján a 6000 és 7200 MHz között kb 2 % az FPS-ben a különbség, így nekem nem érte meg a felárat.
Míg a 13600 és 14600 között lett volna kb 5000 ft árbeli különbség,
addig 7200-as RAM + alaplap között minimum 40000.Míg az előbbi egy elhanyagolható különbség, addig az utóbbi már szvsz nem.
-
0utsider
tag
válasz Celithrandi #106435 üzenetére
Kb egy 10-essel vettem drágábban a Z690-et, mint amennyiér így hirtelen találtam B760M-et.
Ránézésre nem rossz lap ez a B760M, de nekem valamiért borsódzik a hátam az mATX szabványtól.
Nincs rá semmilyen racionális magyarázatom, csak egyeszűen nem szeretem.Ezen felül lehet rosszul tudom, de az intelnél a Z-s alaplapok valók overclocking-ra.
Ezt az opciót sem szerettem volna bezárni magam előtt.Nálam a 860-as i7-es is időtálló volt. Jelenleg sem azért cserélem mert kevésnek érezném. Hanem az AVX kódolás hiánya miatt. Ezt hexeditorral a CP2077-nél még ki lehetett kapcsolni, hogy igényelje. De pl. a Starfieldnél már nem. A közeljövőben valószínűleg egyre sűrűbben fogok belefutni ebbe a problémába, így időszerű volt fejleszteni.
Tehát nem az elméleti maximum elérése volt a célom, hanem egy olyan technológiai lépéstartás, amivel a következő 10 évre ismét elleszek.
Ezt a célt szvsz a Z690 tunning potenciálja jobban teljesíti, mint a B760M nagyobb sebességű RAM kezelése.
-
0utsider
tag
válasz Celithrandi #106437 üzenetére
Az i7-re cserélés is egy opció.
A jelenlegi gépem ha jól számolok most tapossa a 14. évét.
Jó kis konstrukció volt ez az első generációs i7.
Ha jól rémlik 2.8 GHz volt az alap órajele.
De 4 GHz-ig simán fel lehetett húzni léghűtéssel.
Bár én 3,6 felett nem nagyon használtam.
Ha nem lenne ez az AVX-es sz.rakodás, még simán menne nálam 1-2 évet.szerk:
TechN7ne: Köszi! Remélem bírja legalább fele addig, mint az előző.[ Szerkesztve ]
-
0utsider
tag
válasz Celithrandi #106440 üzenetére
Most már befejezem, mert nagyon szét offoljuk a topikot.
A DDR4-es RAM-okból 4800 MHz-es a leggyorsabb árukeresőn 32 GB-os kitben.
Ez 20.000 ft-al drágább, mint amennyiért a 6000-es DDR5-öt vettem.Szvsz a DDR5 jobban megérte.
-
tween
őstag
válasz Celithrandi #106447 üzenetére
A keretbe beleférve a lehető legjobb legyen
-
tween
őstag
válasz Celithrandi #106449 üzenetére
A kiszemelt: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Celithrandi #106455 üzenetére
Lehető legjobb alaplapot szeretné és tuning ide vagy oda ,mindig a Z s deszkák azok ,
Ha észre vetted volna ignoráltalak ,addig is tanulj még egy cseppet ,Normális Asrock alaplap 100k alatt nincs ,ha csak nem szeretnéd a cpu d 15/20 fokkal melegebben használni az átlagnál ,de te vegyél magadnak nyugodtan ha annyira oda vagy értük.
Semmi kedvem kardozni veled ,beszélgess csak saját magaddal.[ Szerkesztve ]
-
Yandelus
tag
válasz Celithrandi #106454 üzenetére
Köszi.
Márkát tekintve asus valamivel megbízhatóbb vagy ezen a téren is kb mindegy hogy melyik? -
Yandelus
tag
válasz Celithrandi #106459 üzenetére
Értem.
Hát a keret szűkösebb. Tuningba meg ilyenekbe én nem megyek bele, csak egy stabil új alaplap kéne, ami teszi a dolgát. Márka nekem tkp mindegy, komphone-nál néztem gépet, ott ez a 2 lap volt többnél.Annyi max, hogy eddig minden lapom asus volt. Dehát ez nem sokat számít.
-
VegaMann
csendes tag
válasz Celithrandi #106469 üzenetére
100-120k lenne rá a keret, egyenlőre nem játszanék a beállításokkal.
Egy cl30-as 6000MHZ-s ADATA Ramot néztem ki hozzá . -
VegaMann
csendes tag
válasz Celithrandi #106471 üzenetére
Esetleg tudnál valami jó ramot ajánlani az Asrockhoz?
Én is ezen a vonalon indultam volna el , csak fentebb említették hogy 100k alatt nem érdemes olyan lapot venni mert 15-20 fokkal melegebb lesz a cpu -
TechN7ne
nagyúr
válasz Celithrandi #106475 üzenetére
Utoljára válaszolok neked ,neked hány lga1700-as lapod volt?
Én összeszedtem pár saját képet ,
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Alátámasztás ,parancsolj…
Te mennyinél tartassz?
Inkább ne is válaszolj mert ignorálás jelen van ,de még maradt egy Rog z790 A Wifi II is amit épp használok ,róla csupasz kép nincs sajnos de ha annyira szükséges megoldom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest