Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tengri #55061 üzenetére
Nem rosszabb mint a többi gyártó és mindenkinél előfordulhat hibás lap. Viszont a legkisebb hibalehetőség az asus lapoknál van. A Seasonic az egyik legjobb bár számomra a legjobb és amint látod nekem is seasonic-om van és azzal is szerelek ha egy mód van rá, ha nem akkor XFX ami seasonic beles. 80-85k-d van és biztosra akarsz menni akkor legyen:
-40k__Asus Gryphon Z87__5év gari
-24k__Seasonic M12II-520 vagy XFX PRO550W__17k
-15k-ig__Scythe Ashura, Scythe Ashura Shadow, Xigmatek Gark Knight Night Hawk[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tengri #55065 üzenetére
Mo.-on mindenhol 3 év van a +2-t az Asus adja és természetesen még mindig Asus Gryphon és elmondom mégegyszer hogy öt azaz 5év garancia van rá, a Gryphon dobozában ezt meg is fogod találni.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz Tengri #55103 üzenetére
Személy szerint a TUF lapokat valahogy jobban "kedvelem" mint a ROG szériásokat! De hogy neked mi jön be azt csak te tudhatod!
"Tudnál olyat ajánlani (táp, cpucooler) ami a pcx -nél is van?" Ennél nagyobb hiba szerintem nincs hogy egy bolt kínálata miatt veszel vagy éppen nem veszel bizonyos hardvereket .... Éppen ezért jók a online boltok mert nem azt kell venni amit éppen eléd tudnak rakni!
De történetesen a FSP Raider 550/650 is van. CPU hűtőnek talán a Be quiet Shadow Rock Pro SR1 BK011.
"Háznak a CM 690 III ról sok jót hallottam, hangosabb mint a GHOST od?" Szerintem igen!Na meg elég szépen el lehet benne pakolászni a hardvereket (nekem így sikerült). Alapból a CM 690 III nem hangszigetelt (bár ez erősen a bele rakott hardverektől (is) függ).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kivlov
aktív tag
válasz Tengri #55106 üzenetére
Hali
Én pont most raktam össze hasonló konfigot bár vga ban az asus 770gtx oc2 vettem
Én egy asus maximus VI hero-t tettem alá és nemmbántam meg nagyon jó lap
Coolerben pedig egy thermalright macho rev 2 tettelrá ami nagyon halk és szobahömérsékleten tartja a proci terhelve bf4 alatt sem ment még 54 fok fölég ultra grafikával
Én ezeket tudom ajánlani ja és évek óta az aquából szerzek be mindent mert korrekt a garanciájuk is és eddig a legolcsóbbak is szinte mindenben
De ez csak egy javaslat -
Milka 78
nagyúr
válasz Tengri #83054 üzenetére
Szia!
Csak gonoszkodunk,ne vedd magadra. Ha nem akarsz oc bajnok lenni akkor megveheted akár az UD3-at is.Isten igazából az egyetlen gond ezekkel a Giga deszkákkal,hogy középszerűek.Én magam is tapasztaltam,de a fórumon is említették,hogy mihelyt kikerült a régi giga deszka a képletből egyből rá tudtak pakolni +100mhz-t,vagy kevesebb fesszel is mentek azonos órajelen ugyan azon proci.
Persze ez az átlag usernek nem téma,csak mi vájtszerű,műértők szeretünk csipkelődni .
Én személy szerint a Gaming 5 ellen egy ASUS ROG STRIX Z270H GAMING-t ajánlanék és az UD3 ellen mehet a ASUS PRIME Z270-K vagy ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K4.players : Értem Bélám és nagyon köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz Tengri #89203 üzenetére
Az AC az wifis szerintem ennyi. Én a carbont javaslom nekem is az van 9700k-val tökéletes.
[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
csana
senior tag
válasz Tengri #89203 üzenetére
Meg tudom erősíteni amit Dani írt. A két lap majdnem teljesen egyforma, annyi az eltérés hogy az AC verzióban van Wi-Fi / Bluetooth
Az oldalukról:
"This next-generation Intel® Wi-Fi / Bluetooth solution uses smart MU-MIMO technology, delivering AC speeds up to 1.73Gbps without any cable limitation."Én ezek közül nem tudok dönteni:
MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON avagy GIGABYTE Z390 AORUS PRO.. Árban picit utóbbi húzósabb, de többszür botlok bele külföldi lapokon mint ajánlott lap a 9. generációs intel lapok alá.[ Szerkesztve ]
-
csana
senior tag
válasz Tengri #89206 üzenetére
Ugyanezt mondja a tag 2:05-től.
-
Yodamest
veterán
válasz Tengri #92204 üzenetére
Szia,
Tudom nem nekem szólt a kérdés, csak érdekelne, hogy miért ennyire brutál lapokban gondolkozol? Mármint mi az a tulajdonságuk, ami miatt ennyire ezek kellenek? pl. egy 40K-s MSI B450 Tomahawk Maxnál mivel tudnak többet? Most a PCI 4.0-án kívül, ami még pár évig tök felesleges egyébként is. (kb addigra lesz értelme mire, már lesz PCI 5.0 és amúgy is már le kellene cserélni a jelenlegi csúcs procikat)
Most kezdtük el elérni a PCI 2.0 határait még csak...Hangsúlyozom nem kötekedés vagy ilyesmi, hanem tényleg érdekel mi az a konkrét feature ami ennyire csak ezeken a lapokon van meg.
-
Yodamest
veterán
válasz Tengri #92210 üzenetére
Szóval akkor semmi konkrét funkció, csak általánosságban úgy gondolod időtállóbb lesz a jobb összetevők miatt. A tv-s példa nem a legjobb szerintem, mivel egy ajánlott, megbízható márkát vetettél össze egy erősen kérdéses, nem megbízhatóval, míg itt nem erről lenne szó. A hatalmas közimádatnak örvendő MSI Tomahawk B450 egy nagyon igényes, minőségi lap, ugyan olyan minőségi, mint a 120K-s verziók, semmivel nincsenek rajta gagyibb kondenzátorok vagy akármi. A tv-s példára kivetítve ez úgy lenne inkább igaz, hogy samsung qled smart tv vagy ugyan az a samsung qled, de nem smart tv viszont harmad annyiért.
(smart alatt értsük lapoknál az ilyen wifi, sli hatékonyság, több usb port meg hasonló royal funkciókat)[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Tengri #92220 üzenetére
Na de pont ez a " valami miatt biztos jobb hát megveszem azt" hozzáállás amiben segíteni szeretnék, mert ez rossz gondolatmenet így ebben a formában.
Csak pár dolog ami miatt drágább lehet: PCI 4.0 kb ez dob 2X az áron, de teljesen felesleges ha csak nem terveszel SLI-ben 2db 2080ti kártyát a géptbe tenni. Akkor talán, csak talán van rá szükség.
Több sata port, tehát mondjuk nem 6 hanem 10, ami szintén csak akkor ha 10db HDD-t rá akarsz dugni, ami nem valószínű. Több RBG led header, ha karácsonyfát akarsz csinálni a gépedből és ezt extrém módon tervezed. stb stbSzóval ezek ilyen mutatóba dolgok mind, gyakorlatban, a mindennapok során semmivel nem leszel előrébb egy 140K-s MSI lappal, mint a 40K-s Tomahawkkal. Az, hogy gyártják azért van, mert veszik is, mint ahogyan te is elgondolkoztál rajta, gyártási költsége pedig alig nagyobb. Gondolj bele, az emberek nagyon sok túlárazott terméket vesznek meg, mert jó a marketing és azt hiszik az jobb lesz majd, bár maguk sem tudják megindokolni, hogy mivel. Ez TV-től kezdve az autókon át mindenre igaz.
TV nyilván más, mert OLED vs LED ott látod ahogy ránézel a különbséget egyből. De itt, hogy most milyen lap van a gépedben, azt nem fogod érzékelni, ha az olcsóbb is mindent tud, amit egy alaplapnak tudnia kell és nem érzed hiányát semminek.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Tengri #92220 üzenetére
Hááát, az X570-ek többlet-felszereltségét a userek nagy része nem használja ki, ráadásul az (elvileg) erősebb VRM-re sincs igazán szükség, mert 1. a userek nagy része nem tuningol, 2. az új Ryzenek manuális tuningjának nincs sok értelme, mert automatikusan hozzák az elérhető magas órajeleket.
Az Intel oldal kicsit más, ott vannak érdemben tuningolható procik, ami alá nem célszerű a legolcsóbb Z-s lapot tenni.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Celithrandi
addikt
válasz Tengri #92279 üzenetére
teljesen mind1, ezek kompatibilis szabványok. MSI nek van dvi hdmi lapja is viszont a gongon hogy giga lap kellett volna
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Ace Ventura
addikt
-
xtremist
senior tag
válasz Tengri #104410 üzenetére
Én felbontottból teljesen bontatlant kaptam. Szerintem ha kiküldik és nem veszi át a megrendelő, akkor is felbontottként árulják, mert kb 20 termékből amit felbontotttként rendeltem alzáról, 1- en látszott hogy ki volt nyitva a csomagolás. Meg nyugodtan visszaküldheted ha valami gyanús.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Asztalos klub
- Disney+
- Bitcoin topic
- Leáll több iCloud funkció a régebbi iOS verziókon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok