Hirdetés
- Mára elég volt a reklámokból
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Üzenet az országnak
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
válasz jocomen #55450 üzenetére
dvi hiány gáz, esetleg a hdmi is, ha pl lcd tévére tolná a képet.
de milyen hűtésről beszélünk, fet? mert azt a giga szinte mindenhol lespórolja, a (giga) b85m d3h lapon van, a b85m ds3h -n már nincs. nagy mágusok.
a h81 hd3 lapon van minden kimenet, display port és optikai hang is. ott máson spóroltak.
asrock nem ilyen szűkmarkú, de őket régről eredő (tán már alaptalan) tapasztalataim miatt kerülöm.
asus meg drágusz.
msi...miresz, a K proci hajtásáról, szorzó állitás lehetősége... ami ugye nem a b lapok dolga.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
válasz jocomen #55450 üzenetére
GIGABYTE GA-H81-D3
VGA megy bele.
2 x 4 GB@1600 megy bele.
4 SATA szerintem az ÁTLAG felhasználónak többnyire bőven elég.
IDE... na ne vicceljünk
Hűtés... ha nincs OC, egy normális házban nem látom kevésnek.
Mindez 15k, minőséginek tűnő alkatrészekből.
[ Szerkesztve ]
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
g@bo
nagyúr
-
miresz
veterán
válasz jocomen #55462 üzenetére
Lehetséges az IGP használata DVGA használata esetén is,csak be kell kapcsolni a BIOS-ban az IGPU multi monitor funckiót, és fel kell telepíteni az Intel HD Graphics drivert,és a Winows is szépen kezeli ezt.
De a te VGA-dal nem fog sokkal kevesebbet enni az egész,mert nem tudja még a ZeroCore technológiát,tehát nálad ez szerintem felesleges.
(#55463) Pete55555: Természetesen bluyoo-nak igaza van. Tuningra elsősorban Z-s lap való,de még azok között is van egy két halovány példány. Ezektől függetlenül az említett B85-ös Giga lapban megy a K-s tuning! Ez a lap mATX méretű.Van egy testvére,ami ATX abban is megy. GIGABYTE GA-B85-HD3
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz jocomen #55467 üzenetére
Hát tudomásom szerint, ez már nem így van az 1150-es lapoknál,da ha valaki nálam mélyebrehatóan ismeri ezt a témakört az kijavít.
Szerintem kérdezd meg itt: Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" (LGA1150)
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz jocomen #55676 üzenetére
hát meg ilyen apróságok, hogy TUF lap óta egy szem rezzenés cicergés semmi nem hagyja el a gépházat, míg korábban 1155 platformon azért tudta a ram ciceregtetni a lapon valamit.. meg tuningoknál főleg...
Az hogy marha drága lenne nem értek egyet..mennyi a vanguard 25k ? 5 év garit kapsz hozzá?
egy közepes vacak z87 is 28k alaphangon ... -
itaroli
tag
válasz jocomen #55682 üzenetére
Szia!
Köszi hogy segítesz!
A cf engem nem izgat, sli-t meg ahogy nézem mind a kettő tud, az majd jó sokára lehet be lesz szerezve. Elmondanád, hogy mitől jobb az msi-n a hang? Amit észrevettem még, hogy a gigán 2 belső usb3 csati van és az szerintem tök jó. A gigával mi a helyzet minőség, élettartam terén?
-
bluyoo
nagyúr
válasz jocomen #55686 üzenetére
Hát nem lépett az internet-előrefizetésem magasabb kategóriába! Nekem az olcsóbb Realtek-el sem volt igazán gondom. De nem potyára tervezik a mérnökök a felső kategóriás lapokra az Intel megoldását.
(#55688) seederking
Hát a H71 alá nehéz lenne menni mert nem létező chipset!
A legfontosabb: "1. Mennyit szánsz az alaplapra?"[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
andaman
tag
válasz jocomen #55844 üzenetére
Emlékeim szerint a pasziánsz úgy fél óráig valamikor a 90-venes évek közepén, ami a játékot illeti...
Nem szempont.
Az Asrock márka nem mond semmit, hogy ragaszkodnék hozzá?
A fórumon próbálok szakemberekkel összeállítani egy gépet.
Egy kicsit elkavarodtam mert Bluyoo kérdésére válaszoltam, miközben a kérdés eltűnt...
Várom az ajánlott lapot.
Lemaradt, hogy HDMI legyen.[ Szerkesztve ]
The man is a snowflake on the river.
-
bogarfx
aktív tag
válasz jocomen #55848 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az Asrock lapokra is 3 év gyártói garancia van, csak nem mindegyik bolt ad rá 3 évet.
Időközben megrendeltem a H87 Fatalityt (3 év garival), jövő hét végén pedig megérkezik hozzá a proci is, ha nem felejtem el beírom ide is a tapasztalatokat majd a lappal kapcsolatban.
Dalzarus kolléga amúgy is az MSI B85 Gaminget választotta, így akik ezen a két lapon morfondíroznak, talán könnyeben fognak tudni majd dönteni a személyes beszámolók alapján.[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz jocomen #55886 üzenetére
Már hogy ne férne el venti alapból jár is hozzá Gryphon Armor KIT. Pont ez a lényege hogy pl. egy nagyobb toronyhűtő vagy éppen vízhűtés esetén ahol alig van légmozgás a tápkör alkotóelemei körül, ott segít a kit zárt légáramlása. Most szerinted az a csomó mérnök akik fejlesztik a lapokat egy olyan plusz kiegészítőt gyártanak ami ront az alapterméken?
(#55887) Kowi84
Te kérdezted .... Mindenesetre én magamnak a Vanguard-ot választanám. Hogy neked megéri vagy nem azt neked kell eldöntened.(#55888) lajosx
Az én rendszeremben a leggyengébb I5-ös duruzsol már lassan 3éve, szóval egy Haswell I7 biztos ki fog szolgálni 3évig (szerintem még egy I5 is). És igen a HDMI-n is kimegy a hang. Én is így használom a Tv-vel ... Szerintem ezért is hagyják el egyre többször az optikai S/PDIF-et is nem csak a koaxiális S/PDIF-kimenetet.
A tuningra visszatérve természetesen a többletteljesítménynek is van értelme bizonyos felhasználási területen (főleg ha megvan rá a keret).(#55889) BomiBoogie
Mint (szinte) minden mITX-es lap esetében a hűtés az sarkalatos pont pl. az említett ASRock lapon is égett már el a VRM. Nem hiába nem tolonganak a lapgyártók AMD alapú mITX-es fronton. Pedig ha belegondolunk ideális lenne az APU-k viszonylag erős iGPU-jával.
Én egy tuning nélküli 750K -val nem építenék dVGA-s rendszert. Szerintem a kicsik világában az Intel jobb választás legalábbis alaplap terén biztos. Szerintem ...
Ha mégis AMD akkor már megvárnám hogy a Kaveri kiteljesedjen és FM2+ -os lappal .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Apollo_21
addikt
válasz jocomen #55876 üzenetére
Gondolom ez az "Armor Kit"-es eszmefuttatás csak áprilisi tréfa volt részedről...nemminden arany ami fénylik..vagyis nem minden esetben jelenti azt amit magyar-ra lefordítva kapunk..nem nem hőpáncélt jelent, és nem is hőpajzsocskát ami majd megfogja a meleget hogy jól forrósodjon a lapod tőle..nemígy kell felfogni...teljesen kifacsartan kell gondolkodni olykor ha angol szavak kerülnek lefordításba, én még mindíg úgy gondolom h a Thermal Armor...mint "dolog" az egységes, az egész lapra kiterjedő légáramot vagy hő elvezetést oldaná meg a kis gyűszűnyi ventiével felszerelvén...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
andaman
tag
válasz jocomen #55912 üzenetére
Mint írtam a Cooler Master Force 500 fekete ház (FOR-500-KKN1) (11690 Ft) esetében csak egy ventillátort kell egy jobb minőségre cserélni esetleg.
HDD: 1 fiókban, 1 beépítve.
Későbbi maximum: Intel Core i5 3,2GHz 1150 i5-4570 esetleg egy VGA650 körüli kártya.
Milyen konkrét procihűtőt ajánlanál?
(A konfigurációt még bemutatom a memóriás és a házas fórumon is, aztán megrendelem.)[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz jocomen #55928 üzenetére
Sajnos sem saját sem netes tapasztalat nincs, egyszerűen én csak próbálom derűsen és nem puszta marketingként felfogni az "Armor"-t. Optimálisabb, eloszlóbb hőleadást gondolok a háttérbe ezt amíg világ a világ tartani fogom, persze nemlesz tőle -10fokos semmi.
Én nemtudom igazolni h lenne valóban célja..pedig szeretném, ugyh lezárhatjuk, nemtudom cáfolni se megerősíteni,de rosszakat nemnagyon olvastam.
Egyszerűen a márkához való rajongás..kötődés..bízalom, ami miatt kiütötte a biztit h na ez tuti rossz és h fő a lap alatta...mert ezt nemtudhatjuk, de ha volt ilyened és ezt tapasztaltad akkor értem.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
andaman
tag
válasz jocomen #55933 üzenetére
A G3420-re most nem tennék egyedi ventillátort .
Erősebb processzornál később újragondolom.
Bonyolultabb megoldásokba ( alulfeszeld) magamat ismerve nem igen fognék...
Garanciát befolyásoló akciót inkább kerülném.SSD ügyben várom a fejleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mára elég volt a reklámokból
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest