Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nobela
senior tag
Sziasztok, az miért van, hogy a H81-es chipsetről senki sem beszél?
Alap otthoni felhasználásra (1 VGA, 1 HDD, 1 ODD, 2x4 giga RAM) tuning nélkül pont elégnek tűnik, és hihetetlenül olcsón vannak vele alaplapok.
Szeretném kihasználni a Haswell teljesítményét, de rájöttem hogy az eddig vásárolt (Pro, Deluxe, stb) alaplapjaim funkcióinak döntő részét soha sem használtam ki...
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
nobela
senior tag
válasz bluyoo #55398 üzenetére
"Sziasztok, az miért van, hogy a H81-es chipsetről senki sem beszél?"
>Mert fapados lapok.
Ha nem haragszol, pontosan ezzel kapcsolatban tettem fel a kérdésemet.
Merthogy mitől "fapados" ???1 CPU 1 VGA 1 HDD 1 ODD 1 hangkártya 2x4 giga DDR3@1600 belemegy.
Másra NEKEM speciel nincs szükségem, OC jelenleg nem érdekel.
Továbbra is érdekelne hogy a "fapados" jelző nálad mit jelent?
[ Szerkesztve ]
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
nobela
senior tag
válasz Pete55555 #55416 üzenetére
"Illetve tápellátásuk gyengébb, de i3-ra elég azis."
Én sehol sem olvastam hogy i5 nem mehet bele...
Nekem ezek csak találgatásoknak tűnnek, továbbra sem látom hogy miért vegyek akár i5-ös játék/munka géphez H87-et.
(Elsősorban azért lovagolok ezen a témán, mert úgy érzem eddig már egy rakat pénzt kifizettem feleslegesen különböző Pro/Deluxe alaplapokra)
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
válasz bluyoo #55435 üzenetére
"egy 200-300K-s gépbe se tegyünk már egy 12K-s H81-est."
Oké. De a kérdésem továbbra is: miért nem?
Konkrétumokat, tényeket, valós felhasználásbeli különbségeket kérek, a marketing bullshit itt most nem játszik.
Ja, és nem hülye vagyok, többet költöttem már alaplapra mint más teljes gépre. Pontosan ezért érdekel ez a kérdés. Mert 10-15 éve a kitudjamilyen chipsetes, NB-s és SB-s Acorp-féle alaplapok idején még jó hogy én is a minőségi lapokat vettem. De ma már szinte minden a prociban van, az alaplap dolga meg lényegében annyi hogy legyen mibe dugni a procit.
Egyedül a tápellátás témaköre lehet necces, de ha nincs OC, lehet hogy ez sem annyira fontos.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
Nem tudom, ez éppen nem tűnik gagyi alkatrészekből összerakott silányan megtervezett szemétnek:
GIGABYTE GA-H81-D3
És csak hogy tisztázzuk végre: lényegében bármennyit hajlandó vagyok kifizetni egy alkatrészre, ha az valós előnnyel jár számomra.
Vettem én már hangkártyát is 150 ezerért, tehát nem az alaplapon akarok filléreskedni.
Pusztán idős koromra eljutottam oda, hogy feleslegesen viszont egy fillért sem akarok már gépre költeni.EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
nobela
senior tag
válasz jocomen #55450 üzenetére
GIGABYTE GA-H81-D3
VGA megy bele.
2 x 4 GB@1600 megy bele.
4 SATA szerintem az ÁTLAG felhasználónak többnyire bőven elég.
IDE... na ne vicceljünk
Hűtés... ha nincs OC, egy normális házban nem látom kevésnek.
Mindez 15k, minőséginek tűnő alkatrészekből.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
válasz bluyoo #55473 üzenetére
"Senki nem mondta hogy az összes H-es lap silány hulladék"
Csak azt hogy fapados...
Ha tartalmazza azokat a csatlakozókat amire a felhasználónak szüksége van, továbbra sem értem hogy pl. a hivatkozott GA-H81-D3 mitől lenne "fapados".
Mindegy, hagyjuk.
Téma lezárva.EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
nobela
senior tag
válasz bluyoo #55479 üzenetére
"A GA-H81-D3 nem fapados! Így ok?"
... egyébként senkit sem győzködni akartam, eredetileg pusztán érdeklődési céllal tettem fel a kérdésemet...
-
nobela
senior tag
válasz miresz #55600 üzenetére
"A gyári hűtő Inteléknél is f@s. Ahogy mondod,egy év után traktor."
Valamiről lemaradtam?
Nekem egy E6420-as C2D-n immár 6 éve megy a gyári cooler 50%-os túlhajtás mellett, ugyanolyan HALKAN mint új korában.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
Sziasztok, 1150/i5 alá mi a legolcsóbb javasolt alaplap? Semmi OC, semmi plusz feature elvárás nincs, csak stabil legyen.
Asrock H87 Pro4-et néztem ki, ez jó választás?
(Esetleg valamilyen B85-ös is szóba jöhet? Ezekről nem sok mindent hallottam...)
-
nobela
senior tag
válasz Teaway #64011 üzenetére
Köszi. Ezek mind mATX lapok, bármiféle átalakító nélkül belemennek ezek egy normál ATX házba?
Plusz stabilitás/élettartam/teljesítmény terén jelentenek ezek bármilyen kompromisszumot?
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
válasz jim bcs #64014 üzenetére
Köszi! Minden normál ATX házban ott vannak a csavar helyek a mATX lapoknak is?
Bocs, de még soha sem foglalkoztam ezzel a mérettel...
-
-
nobela
senior tag
Sziasztok, 10400F-hez keresek lapot.
Mivel kb. 20 éve csak AsRock alaplapokat használok, ezért egy AsRock B460M Pro4-re gondoltam.
Viszont azt látom hogy jelenleg kb. sehol sincs készleten. Kivonták esetleg a forgalomból, van jobb, vagy csak átmeneti készlethiány lehet?
-
nobela
senior tag
Sziasztok, 10400F-hez keresek mATX lapot.
Ezer éve AsRock alaplapjaim vannak, most egy B460M Pro4-et néztem ki.
Ajánlott ez a típus, esetleg hasonló árszinten van olyan ami egyértelműen jobbnak tekinthető?
-
nobela
senior tag
10400F mellé kolopele kartárs ajánlotta az MSI B460M Mortart, én még megszokásból gondolkodom az AsRock B460M Pro 4-en.
Nyilván jobb az MSI de drágább is.
Van esetleg olyan mATX lap amit érdemes lenne még megfontolnom, vagy ebből a kettőből kéne döntenem?
Láttam egy-két érdekesnek tűnő Asus és Giga lapot is... (ASUS Prime vagy TUF Gaming, esetleg Giga Aorus)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest