Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2751) tvamos válasza #31733248 (#2750) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ez igaz lehet. Kevesebbet adnak el, es meg nyereseg sincs rajta. Mi pont arat emeltunk akkor, es tulelte a ceg. Most nem merem megnezni...

(#2743) OPiiPO válasza tvamos (#2741) üzenetére
Ja-ja-ja... Tudod, ez a Nemet cucc, amit uvegben arulnak a boltban, hogy csak megmelegited, es kesz. Kaptam egyet az egyik jobaratomtol, en meg beraktam a szekrenybe. Most meg megtalaltam, es megittuk.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#2752) #31733248 válasza tvamos (#2751) üzenetére


#31733248
törölt tag

Persze, hogy igaz. :) A vevők száma (és a profit) nem azért csappan meg, mert drágák voltak a termékeid, hanem mert a piac zsugorodik. Miért reagálnál erre úgy, hogy csökkented az áraidat, ha egyszer nem a termékeid magas ára volt a kiváltó ok?

[ Szerkesztve ]

(#2753) lugosi válasza #31733248 (#2750) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Akkor az ingatlanárak sem a keresletcsökkenés miatt mennek lefelé? Ingatlanbérleti árak? Olajár? Jópár példát lehetne még mondani, most csak a közmondásosan közismerteket írtam le.
De mondom én, hogy biztos változott a közgazdaságtan mióta én tanultam, lehet hogy újabban a keresletcsökkenés áremelő hatású.

(#2754) hibavissza válasza #31733248 (#2752) üzenetére


hibavissza
veterán

Ez akkor működik, ha üveggyöngyöt árulsz bennszülötteknek vagy kartellezel, esetleg "monopóliumként" működsz, extrém esetben rájuk küldöd a navot, osztrák nyugdíjast, ha nem tőled vesznek. Mondjuk a magyar piac sajátosságai miatt az utolsó 3 lehetőség is gyakori. Egyéb helyzetekben egy árfolyammozgástól jelentősen eltérő áremelésnél a vevőkör túlnyomó része instant migrál a konkurenciához. Minden más csak humbug.

(#2755) kovsol válasza hibavissza (#2754) üzenetére


kovsol
titán

Ezt úgy csinálják a műszaki cikkeknél ha megnézed, hogy kijön az új akkor magasabb listaáron kezd, mint az elődje kezdett. A régi modell ára, meg nagyon lassan csúszik csak lefelé. Aztán 2-3 generáció után azt veszi észre az ember az a kategória ami X -be került 5 éve az most X+50%.
Ez nem csak kamera piacra igaz. VGA kártya, CPU is ilyen, de kb bármilyen cucc, mobilok stb. Régen 50e Ft-ért olyan kártyát kaptál ami most inkább már a 80-100e Ft kategóriában mozog a termékpalettán. És nem csak a forint árak nőttek, hanem a dollár listaára is.

Szóval nem a meglévő terméken növelnek hirtelen, hanem szépen az új generációnál. Aztán azt meg benyelik a népek, mert úgyis csak egy újabb cucc, jó hogy drágább. A régi meg nem fog drágának tűnni, mert hát olcsóbb, mint az új nagyobb árcsökkenés nélkül is.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#2756) Hi!King válasza kovsol (#2755) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem két külön dolog, az egyik a felfutó vagy tartósan csúcson maradó kommersz termékek, ilyenek mondjuk most az okostelefonok, régebben és részben ma is a PC-k, laptopok, vagy, a másik meg amikor valami rétegigény vagy épp azzá válik, mint a fényképezőgépek. De a dedikált VGA is ilyen, mivel régen mindenkinek szüksége volt rá, ma csak egy töredéknek, aki A kategóriás játékkal játszik, vagy aki olyan munkát végez, amihez kell. Utóbbiak csökkenő piac mellett drágulnak, és mikor végképp szűk réteg fogja használni, aránytalanul drága lesz. Előbbiek meg relatív nem drágulnak lényegesen, a kor színvonalának megfelelő okostelefon vagy laptop ára nagyjából konstans.

[ Szerkesztve ]

(#2757) Stauffenberg válasza lugosi (#2753) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Azért nem ártana egy picit differenciáltabban látni a piacot, nem írható le egyetlen törvényszerűséggel.

Az ingatlanárakat a piacra locsolt adófizetői pénzek és az AirBnb hajtotta felfelé, amiknek a kiesésével hatalmas túlkínálat jött létre és buborékok durrantak ki. Na meg a legtöbb esetben a kiadó ingatlan egy passzív jövedelemforrás, egy átmeneti időszak kedvéért elég nagy mozgástere van a tulajdonosnak az árversenyre úgy, hogy még mindig profitot termeljen.

Az olajárat pedig a világpolitika csapta falhoz, hiába zuhant be a járvány hatására a kereslet, nem csökkentették a kitermelést, sőt egyes országok, hogy Oroszország alá fűtsenek, még növelték is. Ez akkora túlkínálatot eredményezett, hogy az olajár negatívba is fordult.

A fotós eszközök piaca meg kicsit más: Itt azért nem tudott túltermelés képződni, mert a járvány elintézte magának a gyárbezárásokat hetekre (és most sem mennek a gyártósorok teljes kapacitással). A disztribútorok és importőrök nem akarják áron alul kiszórni a készleteiket és ne felejtsük el, hogy sok nagykereskedőnek a forgalmát most nagyon megdobta az informatikai eszközök felvásárlási láza, egyelőre van miből kivárásra játszani és a kiskereskedők is értik, hogy ha lemondanak a ~10% árrésükről, hogy odaadják a vevőknek, attól még nem lesz több vásárlójuk, csak azoknak adták oda profit nélkül a szajrét, akik amúgy is megvették volna.

Amit te akarsz, az egy piaci pánik, pedig az senkinek sem jó. Pont tegnap olvastam a Totalcaron egy elemzést, hogy a használtautó piacról a 2008-as válság kirostálta a gyengéket és pánikolókat és azok akik megmaradtak, már értik, hogy a hideg fejjel gondolkozás és a türelem többet ér. A vállalkozás célja a nyereség és ha erről lemondasz a raktárkészlettől megszabadulás érdekében, akkor a problémát csak pár héttel vagy hónappal odázod el, de nem úszod meg. Van az a szint, amikor már nincs más lehetőséged, de ezek mindig az utolsó lépések és már nem a cég megmentését szolgálják, hanem a rendezett felszámolást.

---

(#2756) Hi!King: Érdekes csökkenő piacról beszélni a VGA-k kapcsán, miközben folyton áruhiány van a kriptobányászok felvásárlási hullámai miatt. Meg ugye a többség, akiknek korábban VGA kellett, az játékra vette, de továbbra is szükség van rájuk konzolokban vagy a streaming farmok szervereiben (még ha látványra nem is feltétlenül néznek ki ugyanúgy, mint egy PC-be szánt VGA.

[ Szerkesztve ]

(#2758) lugosi válasza Stauffenberg (#2757) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ezt nem én találtam ki, csak olvasgatok: [link]
"A müncheni egyetem gazdaságkutató intézete, az ifo (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) elemzése szerint egyelőre szó sincs az inflációs nyomás növekedéséről, éppen ellenkezőleg, a fogyasztói árak csökkenését várják."
Én úgy olvasom, áremelkedést legfeljebb az egész elmúlása utánra várnak, de más meg biztos mást ír. Én ezeket olvastam.

(#2759) Stauffenberg válasza lugosi (#2758) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

A magyar piacon már az is árcsökkenésnek számíthat, ha a kereskedők lenyelik a forint gyengülését és nem emelnek árat. Ismétlem: Nem tudsz egyetlen törvényszerűséget mindenek fölé emelni, pillanatnyilag számos árucikkből nincs túlkínálat (amely jelenséget a cikk is jövő időben említ), ehhez képest te már azt kéred számon a fotó-videó kereskedőkön, hogy miért nem akarnak nullszaldóval kiszállni a készleteikből. Erre reagáltam. Lehet eljön egy tömeges bedőlési hullám, amikor eljön ez a pont is, de pillanatnyilag nem tartunk ott és ha idő előtt bedobod a törölközőt, csak elveszed az esélyét annak, hogy megnyerd a meccset.

(#2760) Hi!King válasza Stauffenberg (#2757) üzenetére


Hi!King
őstag

A VGA nem csökkenő, hanem már a korábbiakhoz képest csökkent, rétegpiac. 15 éve majdnem minden PC-ben dedikált VGA volt, ma kevésben. Persze, a kriptobányászok lendítettek rajta, de így is egy nagyságrenddel kevesebb fogy belőle, mint CPU-ból.

(#2761) Hi!King válasza Stauffenberg (#2759) üzenetére


Hi!King
őstag

Ha jönne egy esetleges tömeges bedőlési hullám, középtávon és hosszútávon én attól is áremelkedésre számítok. Mert kevesebben maradnak a piacon, és még azok mérethatékonysága is romlik a csökkenő piac miatt.

(#2762) mikrofon válasza Stauffenberg (#2757) üzenetére


mikrofon
addikt

" ... nem tudott túltermelés képződni, mert a járvány elintézte magának a gyárbezárásokat hetekre (és most sem mennek a gyártósorok teljes kapacitással)...
A vállalkozás célja a nyereség és ha erről lemondasz a raktárkészlettől megszabadulás érdekében, akkor a problémát csak pár héttel vagy hónappal odázod el, de nem úszod meg. Van az a szint, amikor már nincs más lehetőséged, de ezek mindig az utolsó lépések és már nem a cég megmentését szolgálják, hanem a rendezett felszámolást."

Szerintem ez a két fontos rész és a gazdaság más szereplőire is kiterjeszthető. Például a ipari, gyártó vállalatok esetén is szinte minden területen együtt csökkent/csökkentették a gyártói kapacitást a kereslet csökkenésével. Én is úgy gondolom ez azért is lehet más és jobb, mert megtanulták, hogy nem az a jó stratégia, hogy áron allul eladunk csak fogyjon a cucc.
Hiszen annál, ha nincs munka, nincs kereslet (remélhetőleg ideiglenesen), sokkal rosszabb ha van, de nem fizetik ki a bekerülési költséget és az amortizációt legalább hanem folyamatos a veszteségesség. Tehát tényleg a kivárásra játszik most a gazdaság egy része, míg egy másik része pedig újratervez....

(#2763) kovsol


kovsol
titán


R5 $5800 árazást kap a szivárgások alapján.

May the Force be with you!

(#2764) PuMbA válasza kovsol (#2763) üzenetére


PuMbA
titán

CanonRumors-on semmi nincs erről :F

(#2765) mikrofon válasza kovsol (#2763) üzenetére


mikrofon
addikt

:C

(#2766) kovsol válasza PuMbA (#2764) üzenetére


kovsol
titán

Facebookon futott szembe velem ez a post: [link] ez nemzetközi Sony csoportban. :DDD

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#2767) Neck válasza lugosi (#2758) üzenetére


Neck
veterán

Ez papíron nagyon jól hangzik, de a visszaesést részben az is okozza, hogy kevesebb termék van a piacon, ami viszont nagyon nem áresést generáló hatású. Miért? Kínában 3 hét kínai újévvel kapcsolatos termelés kiesés, plusz még 4-5 hét CoVid gyártáskiesés --> 2 hónapig nem gyártottak semmit. A konténerek tranzitideje Európába ~ 2 hónap, azaz pont most jelentkezik a gyártáskiesés hatása, most kéne ideérnie amit akkor gyártottak volna. Japán kb ugyanez, mivel a konténerhajók drasztikus csökkenése őket is érinti. EU-ban meg éppen most megyünk csökkentett gyártási kapacitással.

Én azon csodálkozom, hogy nem nőnek az árak a kínálat csökkenésével...

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#2768) Stauffenberg válasza kovsol (#2763) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Nem tartom lehetetlennek, elnézve pusztán azt, hogy mit fog tudni és mindez hogyan aránylik a Cinema EOS vonalhoz, nem csoda ha megkérik az árát.

(#2769) Mercutio_ válasza lugosi (#2758) üzenetére


Mercutio_
félisten

Portfólió és napi.hu a két gazdasági bulvár hanguzatos clickbait címek mögött vagy marginális/közismert tények, vagy épp spekulációk/feltételezések, amit érdemes a helyén kezelni, adott esetben az eredeti forrást megnézni, értelmezni.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#2770) mikrofon válasza Stauffenberg (#2768) üzenetére


mikrofon
addikt

Nem tudom, hogy Canon világban hogy szokás, de ha hasonlít a Sony nemzetközi árképzéséhez, akkor ez 6000€ szinten igen durva ár szerintem. Persze a elvileg a tudása is az mármint az alapján ami eddig itt elhangzott róla.
Itt jön képbe amiről most is szó volt, hogy nem a régi cuccok szoktak lejjebb menni hanem az újak és nagyobb tudásúak jönnek árban feljebb...

(#2771) Mirman válasza Stauffenberg (#2768) üzenetére


Mirman
őstag

Szerintem irreális lenne ez az árazás . Az eddigi termékpalettát nézve ezt szánják az átlagos "svájcibicska" pro váznak amit majd halomra vesznek a portré, esküvő fotósok stb. Remek jók a videós feature-ok de ebben a kategóriában ahova ezt szánják (5D vonal) szerintem nem annyira fontosak hogy a 8K meg 5K raw miatt valaki kiadjon majd kétszer annyi pénzt mint a versenytársaknál a hasonló kategóriás váz ( Sony A7R IV pl) . Én maximum 4500-5000 USD-t tudok elképzelni de már ott is eléggé vastagon fogna az a ceruza szerintem.

(#2772) mikrofon válasza Mirman (#2771) üzenetére


mikrofon
addikt

A sorozat sebességből és néhány infóból én idáig azt gondoltam ez s Sony a9 konkurenciája akar lenni....
Rosszul gondolom?

(#2773) Plexicushio válasza mikrofon (#2772) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Igen. Az majd az R1 lesz. :D

(#2774) kovsol válasza mikrofon (#2772) üzenetére


kovsol
titán

Az A9 igazából egy fotó masina bitang AF-el. A videót annyira nem tartják fontosnak, hogy még egy újabb rx100-ban is több videós képesség van.
Ellenben a Canon egy All In készüléket akar úgy nézem, mert a videóban is maxot akarják.
Az 1DX mkiii se csak fotó, mert videós képességekben is remek, itt az R5 esetében meg az fölé mennek videóban mindenképp, és az AF rendszere is az 1dx mk3 live view módjában elérhetőt kapja majd.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#2775) PuMbA válasza mikrofon (#2772) üzenetére


PuMbA
titán

Nem, az R5 az 5D Mark IV-et váltja :) Ezt Canon-ék mondták. Az R6 pedig a 6D Mark II váltás lesz. Szépen áthozzák a nevezéktant. Ezért is nézek kicsit furcsán erre az árra, mert nem az az árkategória, illetve a CanonRumors-on semmit sincs erről.

Plexicushio meg jól mondja, R1 lesz majd a spotfotós Canon MILC, de Canon lenyilatkozta, hogy amíg nem tudnak nagyjából instant EVF késleltetést, addig nem foglalkoznak vele. A többség úgyis ellesz az 1DX Mark III-mal. Viszont már látszik, hogy elég jól állnak, mert az 1DX Mark III Live View-ben nagyon közel van az A9 performanszhoz fókuszban.

[ Szerkesztve ]

(#2776) kovsol válasza PuMbA (#2775) üzenetére


kovsol
titán

De jött egy update miszerint az 5800 az ausztál dollár volt már, nem amcsi.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#2777) PuMbA válasza kovsol (#2776) üzenetére


PuMbA
titán

Na ez már az 5D Mark IV körüli nyitóár :) Az 3500 USD-ért nyitott 2016-ban. Ha túl drágán adják, akkor nem fogják felvenni a versenyt a Sony-val. A Sony az A7 III árazással nagyot dobott.

[ Szerkesztve ]

(#2778) Stauffenberg válasza mikrofon (#2770) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Az EOS R5 sokkal inkább az EOS 1D C szellemi utódja lesz, ami igencsak $15.000 áron nyitott, amire persze lehet mondani, hogy több lépcsőben, több árcsökkentéssel levitték $8000 majd $5000 dollárra az árát, de ez inkább annak volt köszönhető, hogy a RED erőteljes nyomulása és az Arri agresszív lízing politikája miatt a hagyományos értelemben vett professzionális videokamerák ára is egyre elérhetőbb lett.

De akkor nézzük meg most a Cinema EOS sorozatot, az első ami már tulajdonképpen hasonlítható lesz az R5 funkcionalitásához az a C200, ami listaáron $6500 és nem is Full Frame csak Super35 (kb. APS-C) és "csak" 4K-t tud, de így is több szempontból az R5 mögött kullog. Ha már Full Frame kell, akkor C500 Mark II van 16.000 dollárért. Így érdemes nézni az árát.

Aki nem videózik olyan szinten, ahova az EOS R5 szánva lesz, az könnyen beleesik abba a hibába, hogy nem tudja felmérni az ígért képességek jelentőségét. Konkrétan nem lesz párja a piacon. Ha csak fényképezőgépként nézzük, akkor persze nem lesz különösebben kiemelkedő a többi high-end MILC-hez képest. De miért néznénk csak a fotós aspektusokat, ha jól láthatóan nem erre gyúrnak rá nagyon erősen?

---

(#2776) kovsol: Akkor én erre mondanék egy $4000 nyitóárat az USA piacon és akkor pont oda lövik be, ahol a Panasonic S1H is van és a két váz sok szempontból össze is mérhető.

[ Szerkesztve ]

(#2779) Plexicushio válasza PuMbA (#2777) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Itt meg 10.000 feletti AU-ról van szó, ami USD-ben pont ~ $6.000 :DDD

(#2780) PuMbA válasza Plexicushio (#2779) üzenetére


PuMbA
titán

CanonRumors a legjobb oldal. Amit az R5-ről írtak ott, az csontra bejött. Többi oldalt nem annyira érdemes nézni.

[ Szerkesztve ]

(#2781) Plexicushio válasza PuMbA (#2780) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Sokszor a CR is a CanonWatch vagy CanonNews-ről "átvett" infót posztol. ;)

(#2782) hibavissza válasza kovsol (#2755) üzenetére


hibavissza
veterán

Ez csak így tűnik, de nem így van. Ha nem valami banánköztársaság valutájában kapod a fizud akkor a konzumer szórakoztatóelektronika (én ide sorolom a konzumer fotótechnikát is) az elmúlt húsz évben egyre elérhetőbbé vált. Valójában nem csak azért tűnnek el a nekünk megfizethetőbb árú gépek, mert romlik a fizetőeszközünk, hanem azért is, mert nincs rá igény "nyugaton". A fejlett világban simán elérhetővé vált egy 15 000 eurós kamera, 6000 dolláros monitor egy átlag hobbista középosztálybelinek. 6000-8000 euró nem kirívóan magas fizetés arrafelé.Viszont ez a réteg a "legsérülékenyebb". Azonnal visszavesznek, ha füstöt szimatolnak. Én viszonylag óriási áresést jósolok minden területen ami az alapvető és luxus között van.

[ Szerkesztve ]

(#2783) Mercutio_ válasza Plexicushio (#2781) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az mindegy, YT videók + xxxRumours osztjónapot! ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#2784) hibavissza válasza hibavissza (#2782) üzenetére


hibavissza
veterán

Ja, ebből az áresésből mi semmit nem fogunk érzékelni a folyamatosan emelkedő belső infláció és árfolyam veszteség miatt. Másrészt a kicsi és zárt piac még kisebbé és még zártabbá válik. A ma még működő tartós fogyasztási cikk kereskedők nagy része el fog tűnni. Kizárólag a külföldi tulajdonú nagy láncok maradnak életben. Olyan 6-8 év múlva fog felállni a gazdaság.
Vagy bevezetik az állampolgári alapjövedelmet. Durván magas összeggel. De ez nyilván nem fog megtörténni, mivel ez az uralkodó osztály brutális megadóztatása árán kivitelezhető és nem lenne túl környezetbarát a mai eszközökkel. Az igazság az, hogy a bolygónak szüksége van rá, hogy az emberiség visszavegyen. Ez egy jó alkalom, de sokan halnának bele a mai technológiákkal. Szóval ezt sem fogja senki bevállalni.

[ Szerkesztve ]

(#2785) Stauffenberg válasza hibavissza (#2784) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

"Az igazság az, hogy a bolygónak szüksége van rá, hogy az emberiség visszavegyen."

Én nagyon remélem, hogy az emberek számára ez a hónapok óta tartó bezárt, depresszív időszak kellően erős pofon és intő jel lesz arra, hogy átértékelődjön a fogyasztói társadalom és az állandó dőzsölés helyett egy fenntarthatóbb társadalom felé haladjunk végre. Amíg pörög a fogyasztás attól nagyon sokan képtelenek leállni és csak a még-még-mégtöbb hajszolása megy. Senkinek nincs szüksége arra, hogy évente telefont cseréljen, 4 évente autót váltson és évente négy különböző pontjára repüljön el a világ másik felére kikapcsolódás címén (a napi fogyasztási cikkeink pazarlásáról már nem is beszélve). A járványt is az életmódunk szabadította ránk és éppen akkor rúgta ki a világgazdaság lábát is, amikor már egyébként is gyűltek a fellegek felette.

De, hogy ontopik megközelítése is legyen, a fotózásban is hozzászoktunk az olcsó, tömegtermelt holmik felhalmozásához. Nem csoda, hogy évek óta nem vagyok ott a vásárlási tanácsadós topikban és nagyon régóta egy Prohardver fórumtól talán kissé idegen álláspontot szoktam képviselni a felszerelés, mint hardver vagy eszköz túlértékelésével szembehelyezkedve. A jövőben drágább lesz a fotózás bekerülési költsége, de cserébe ritkábban is fogunk rá költeni, mert lássuk be, semmi értelme úgy adni-venni a fotós cuccokat, mint más a kosaras kártyákat. Pár évtizeddel ezelőtt ha valaki el akart kezdeni fotózni hobbi szinten, akkor is simán ráborította háromhavi fizetését egy jobb gépre, na de azzal nem is 2 évre tervezett, hanem kiszolgált 10+ évet is. Most is az esetek többségében a fényképezőgépek lecserélése mögött nem is valódi igények vannak, csak a marketingesek által felkorbácsolt vágyak és az azok nyomán keletkező magyarázkodás, ami a költekezést próbálja racionálisabb színben feltüntetni, hiszen ki szeret azzal szembesülni, hogy egy marketingesnek nagyobb kontrollja van az élete felett, mint önmagának.

Nem is baj, ha a fotózás drágábbá válik. Talán az emberek megértik, hogy ami többet ér a felszerelésnél az eddig sem került pénzbe.

(#2786) PuMbA válasza Plexicushio (#2781) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, a CR tovább válogatja a híreket, illetve van, ami ott jelenik meg először :) Most például ott azt írják, hogy a "kiszivárgott" árak mind nem igazak, de hamarosan úgy is kiderül az igazság.

[ Szerkesztve ]

(#2787) INTELligent válasza Stauffenberg (#2785) üzenetére


INTELligent
senior tag

+1

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#2788) mikrofon válasza Stauffenberg (#2785) üzenetére


mikrofon
addikt

Nagyon szeretném hogy az első mondatod igaz legyen!
De sajnos kishazánkban nem ezt az álláspontot tapasztalom, főleg ahogy egyre távolodunk a nulladik km ponttól.

Az R5 felvilágosítást meg köszi. Akkor ez nem is fényképezőgép lesz hanem egy videós "szörnyeteg".

(#2789) #31733248 válasza lugosi (#2753) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Akkor az ingatlanárak sem a keresletcsökkenés miatt mennek lefelé?"

Teljesen más a két szitu, de nem biztos, hogy mindenki élvezni fogja, ha mélyebben belemegyünk. Ajánlott irodalomként érdemes megnézni az egyensúlyi ár és az árragadósság fogalmát, érthető lesz könnyen.

Az ingatlanoknál a bérleti díjak esését elsősorban annak köszönhetjük, hogy a korábban Airbnb-zésre használt lakások ezreiből hirtelen eltűntek a turisták és az egyébként kiváló lokációjú ingatlanok ezrei egy külső sokk hatására szinte egyik napról a másikra rázúdultak a piacra. Ezzel párhuzamosan a bérlők ezreinek szűnt meg a jövedelme és hagyták el az általuk bérelt lakásaikat. A bérlakáspiacon kialakult piaci egyensúly felborult, a kínálat jelentősen nőtt, a kereslet pedig jelentősen csökkent. Az árak ragadóssága miatt törvényszerű volt az áresés. Ahogyan a népi bölcsesség mondja: sok az eszkimó, kevés a fóka. :)

Az olajpiac megint más, ott a (geo)politikai és az egymással kötött alkuk döntenek mindenben.

[ Szerkesztve ]

(#2790) PuMbA válasza mikrofon (#2788) üzenetére


PuMbA
titán

"Akkor ez nem is fényképezőgép lesz hanem egy videós "szörnyeteg"."

Mivel az 5D sorozatot pl. sok esküvőfotós használja, ezért pont annyira lesz videós szörnyeteg, mint anno az 5D Mark II. A 12 mechanikus / 20 elektronikus fps-ből kiindulva az R5 egy all-in gép a Canontól. Mindent beletettek, amit tudtak, néhány sportfotós specializáció nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#2791) Lassú Víz válasza #31733248 (#2789) üzenetére


Lassú Víz
őstag

És sok egyetemistát is hazaküldtek távoktatásban tanulni.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#2792) mikrofon válasza PuMbA (#2790) üzenetére


mikrofon
addikt

Azért a 20FPS önmagában nem sokat ér. Az a9-én azért olyan használható mert olyan jó szenzor és elektronika van mögötte. Ott tényleg csak a vaku miatt kell mechanikus zárra kapcsolni. Ezért nagy kérdés hogy tényleg mit raknak bele. Ha meg ilyen szintű lesz. Akkor logikus az 5.000 USD feletti ár. Ha meg ezek kimaradnak, akkor ez csak egy sor a specifikációban. Szerintem..

Persze biztos jó gép lesz a maga kategóriájában főleg a Canon milc-ek között.

[ Szerkesztve ]

(#2793) PuMbA válasza mikrofon (#2792) üzenetére


PuMbA
titán

[link] Mechanikus zár még kell a mesterséges fények miatt nem?

[ Szerkesztve ]

(#2794) madgie válasza PuMbA (#2793) üzenetére


madgie
titán

Erre a baromra 1,2 millió ember kíváncsi? :DDD

(#2795) mikrofon válasza PuMbA (#2793) üzenetére


mikrofon
addikt

Nem. Az a9-en már nem. Csak a vaku - hoz kell. Na jó mindig lehet egy két kivétel de a9-cel nagyon nehéz bele futni olyanba hogy otthon veszed észre hogy csíkosak a képek.....

[ Szerkesztve ]

(#2796) kovsol válasza PuMbA (#2793) üzenetére


kovsol
titán

A9II legutóbbi frissítéssel az Anti Flicker módot megkapta elektronikus zár mellett is.

May the Force be with you!

(#2797) Mercutio_ válasza madgie (#2794) üzenetére


Mercutio_
félisten

Van egy réteg aki YT videók alapján osztja az észt ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#2798) Stauffenberg válasza mikrofon (#2788) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

"Akkor ez nem is fényképezőgép lesz hanem egy videós "szörnyeteg"."

Fényképezőgépként is elég ütős lesz, csak legfeljebb nem úgy, ami indokolná a közel 6000 dolláros árat (ha annyi lesz), az csak a videós képességekkel együtt nézve válna emészthetővé.

(#2800) PuMbA válasza PuMbA (#2799) üzenetére


PuMbA
titán

mikrofon: Értem, akkor csak bizonyos fajta mesterséges világításnál jöhet elő ez, de előjöhet :)

Mercutio_: Szóval várom a sportfotóidat itt, aztán beteszem az enyéimet is :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.