Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2501) Stauffenberg válasza Neck (#2497) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Hiú emberek vagyunk és szeretjük azt gondolni, hogy egy high-end crop váz helyett mindig jobban járunk egy belépő Full Frame vázzal (amivel aztán nyakunkba szakad egy Full Frame rendszer is, annak minden előnyével és hátrányával).

De azért ez erősen mérlegelendő kérdés, meg kell nézni a kínált objektíveket, méretet, váz felszereltséget és a fotózott téma igényeit. Ma már nagyon sok pro fotós is letette az esküt a Fujifilm mellett. Na meg egyre több videós is. Tök jó váz videóra egy Sony A7 III, de egy X-T3, vagy még inkább X-T4 sok tekintetben túl tudja teljesíteni. Na meg videóra az S35 szenzor (kb. APS-C) még a legfelsőbb szintekig bezárólag is jelen van, akár soktízezer dolláros mozis kamerákban is.

(#2502) mikrofon válasza lugosi (#2498) üzenetére


mikrofon
addikt

Egy nagy "dobásra" készülök, így sem időm se lesz meg jól jön minden forint hozzá....
Aztán remélem még ebben az évben beáll újra minden, így jöhet az x-t4....

[ Szerkesztve ]

(#2503) vihartigris válasza Mercutio_ (#2500) üzenetére


vihartigris
őstag

Jön majd a kicsi, könnyű, olcsó X-T40

bármi reciproka a semmi

(#2504) Stauffenberg válasza vihartigris (#2503) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Arra kíváncsi leszek, mert nekem az X-T30-ból is nagyjából az IBIS ami hiányzik. Van még elfekvőben Fujifilmes időkből egy régi vázam, meg egy egyébként kithez képest baromi jó XC 16-50mm objektívem, elég lenne csak egy X-T40 vázba beruháznom és a most kijött XC 35mm f/2 is nevetséges áron került piacra, ez egy tök jó utcai fotós összeállítás lenne nem horror pénzért (persze még azért megnéznék erről az objektívről pár tesztet, ha optikailag azonos a szigetelt verzióval, akkor best buy darab lesz).

(#2505) Mr.Csizmás válasza Stauffenberg (#2504) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

tegnap elhoztam egy xc35-öt, a hétvégén talán lesz értékelhető anyagom belőle.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2506) Stauffenberg válasza Mr.Csizmás (#2505) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Dobj majd egy füstjelet ha képelsz a Fuji topikba, leiratkoztam onnan, hogy ne fájdítsam a szívem, mikor elhagytam a rendszert a Panasonic kedvéért. :D

Egy jó A6400-killer X-T40-re simán beneveznék (oké, bizonyos értelemben már az X-T30 is az, de kell az IBIS és az A6600 már olyan árban van, amire nem akarok költeni jelenleg).

(#2507) Mr.Csizmás válasza Stauffenberg (#2506) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

én is leiratkoztam pont ezért, a fujis fb csopban jobban tudok helyezkedni az amatőrizmusommal :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2508) Stauffenberg válasza Mr.Csizmás (#2507) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Ott én is tag vagyok, de nem nagyon van mivel képelnem oda (mármint friss fotókat), pedig tök jó a közösség és a challenge-ek is frankók. Ahogy nézem ott is többen akadnak, akiknek valami teljesen fapad belépő vázuk van, azokkal készült fotókat töltögetnek fel és senki nem nézi ki őket.

Én az X-E2 eladása után csak az X-A1-et tartottam meg, azt is főleg csak azért, mert semmi értelme nem volt fillérekért eladni, néha kölcsönadom családon belül, meg ha kedvem szottyan kivinni a Pentax M 50mm f/1.7 manuál objektívet egy sétára, akkor ezzel viszem ki. Gondolkoztam rajta, hogy arra kéne vennem egy XC 35mm f/2-t, de azon meg annyira elcseszettül gatya az AF rendszer mai szemmel (új korában sem volt túl harapós), hogy ezen azért még gondolkodom.

Most a Pana G80-on van egy 25mm f/1.7-em, ugyanaz a látószög, hasonló árkategória, de az egy bitang gyors objektív.

(#2509) _q válasza Stauffenberg (#2504) üzenetére


_q
addikt

Mikor várható X-T40?

(#2510) Mr.Csizmás válasza _q (#2509) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

egy nagytáblás milkát tennék fel rá, hogy photokina szeptemberben.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2511) p_adam válasza Stauffenberg (#2506) üzenetére


p_adam
addikt

Egyben X-T3, X-T30 (még csak most 1 éves) és kisebb mértékben X-T4 killer is lenne ez a kamera, üzleti szempontból nem biztos, hogy megéri nekik kihozni, ha egyszer elmondásuk szerint az X-T3 a modellpaletta része marad.
Mit vennének vissza a keresőn és a videós képességeken kívül? A régi akksival eléggé lecsökkenne az üzemidő.

(#2512) Matska válasza Mr.Csizmás (#2510) üzenetére


Matska
senior tag

Őszintén szólva nem csodálkoznék, hogyha nem jönne idén T40. Szerintem azzal kivárják, hogyha lesz egyszer új szenzor, de még talán akkor sem lesz benne Ibis.
+ még vissza van E4 is.

https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/

(#2513) Stauffenberg válasza p_adam (#2511) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

"Mit vennének vissza a keresőn és a videós képességeken kívül?"

Amit mindig is. Kereső, videós képességek, kezelőszervek, markolat, kártyafoglalat (aminek ráadásul hülye helyen kell lennie), kevesebb menthető preset a mindenféle beállításoknak, időjárásállóság. Ezeket szokták nyesni mindegyik generációban az aktuális X-T1, 2, 3 modellekhez képest.

Akinek a kamera munkaeszköz vagy olyan hobbista, aki nehezen viseli a fenti kompromisszumokat, annak teljesen egyértelmű lenne, hogy X-T4 alá ne adja. Azt se felejtsük, hogy a Fujifilmnek a fő ellenfelei olyan rendszerek, amikben nincs ezen az árszinten IBIS-es váz. A Fuji szemszögéből meg inkább ma egy X-T40 vásárló, mint holnap egy Sony, Canon, Nikon rendszerben kikötő bizonytalan.

Btw idén már nem valószínű az X-T40, szerintem csak jövőre, de jól is van ez így.

(#2514) tvamos


tvamos
nagyúr

Jol latom, hogy most egy arban van a Nikon Z6, meg a Canon EOS R? Erdekes...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#2515) hibavissza válasza mikrofon (#2502) üzenetére


hibavissza
veterán

[link] Neeee :DDD

(#2516) mikrofon válasza hibavissza (#2515) üzenetére


mikrofon
addikt

:DD :)) :DD

(#2517) Mercutio_ válasza hibavissza (#2515) üzenetére


Mercutio_
félisten

Lehet miki már csak az X-T444-re fog benevezni :U :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#2518) tvamos


tvamos
nagyúr

Tok jol beszel ez a faszi: [link] Ezt az 4 dolgot en is igy gondolom. (A memoriakartyas dolgot nem ertem...)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#2519) Stauffenberg válasza tvamos (#2518) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Én értem a kártyás dolgot, én is néha beleszaladok ebbe (nem meló előtt, ott a checklist első pontja a kártyák formázása, hanem az otthoni játszós gépekkel).

Elmegyek fotózni és akkor derül ki, hogy nem is biztos, hogy lesz elég hely a kártyán (főleg ha videózás is tervben volt). Persze 99%-ig biztos vagyok benne, hogy le van már mentve otthon a kártyáim tartalma, de a maradék 1% bizonytalanság miatt nem bírom megnyomni a formázás gombot. :D

Így nekiállok végigmenni és törölni olyanokat, amikről biztosan tudom, hogy már fel is dolgoztam őket.

(#2520) zsiga_667 válasza Stauffenberg (#2519) üzenetére


zsiga_667
tag

Hasonló problémákkal küzdöttem én is régen, aztán rászoktam hogy a memóriakártyáról a PC-re nem másolom hanem áthelyezem a képeket.

[ Szerkesztve ]

(#2521) Stauffenberg válasza zsiga_667 (#2520) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Lehet csak régi berögződés nálam, de nem szeretem így másolni a médiafájlokat. Lehet a modern oprendszerekben már van erre védelem, de régen jártam úgy, hogy leállt valamiért a másolás és buktam így fájlt, kártyán már nem volt ott, PC-n jelezte, hogy ott van, de sérült volt.

Egyébként is mindig backupolom a kártyákat, formázni meg úgy szeretem őket, ha közvetlenül előtte csekkoltam, hogy minden fel van másolva.

(#2522) zsiga_667 válasza Stauffenberg (#2521) üzenetére


zsiga_667
tag

Hát, harminc éve kezdtem pc-t használni, és akkor se volt ez soha probléma. Az áthelyezés nem törli valójában a fájlt, csak a fájlrendszer listájából. Ha nem írod felül, gond nélkül vissza lehet állítani.

De az is simán játszik, ha valaki 110%-ig akar biztosra menni, hogy átmásolja, utána lefuttat egy ellenőrzést hogy valóban megegyeznek-e a kártyán lévő és a gépre másolt adatok, majd utána törli. A lényeg hogy legyen ennek a munkamenetnek a szerves része hogy törli az ember a kártyát, hacsak nincs nála mindig egy tuti üres (=bontatlan) kártya tartaléknak. (Egyébként meg legyen. A mai árak mellett aprópénz egy memóriakártya.)

(#2523) Stauffenberg válasza zsiga_667 (#2522) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

De itt "bad habits" megvallásokról van szó. :D

Papíron tök jó atomprecíz aspergeres szuperzseninek lenni, de közben földi halandók vagyunk, akik néha elfelejtenek ezt-azt. :D

(#2524) zsiga_667 válasza Stauffenberg (#2523) üzenetére


zsiga_667
tag

Nálam feledékenyebb ember nem sok van a világon... Amit lehet checklistázok, mindent legalább háromszor ellenőrzök, az élet minden terén. Képes vagyok elindulni a hóban munkába papucsban, meg felöltözni hat réteg nagykabátba úgy hogy nem veszek fel alsógatyát, ilyesmi. Az hogy elmegyek fotózni fotóstáska nélkül, az alap. :DDD

(#2525) Lassú Víz válasza zsiga_667 (#2524) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Sokkal rosszabb amikor cipelsz mindent, és az első kép készítésénél jössz rá, hogy nincs memóriakártya nálad. Velem megtörtént :D

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#2526) Stauffenberg válasza Lassú Víz (#2525) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Én ezért veszek minden gépembe memóriakártyát, ha csak felkapom és elviszem magammal, mindenképpen legyen benne.

De engem jobban idegesít, hogy a gépek nem tudják bekapcsolás után megmondani az akku töltöttségét. Elmegyek egy délutáni sétára, felkapom a gépet, megnézem a töltöttséget, még rá is küldök 2-3 expót, hogy magához térjen az akku, azt mondja tele van, de amikor már élesben használom, ugyanúgy az első néhány expó után kiderül, hogy már kevesebb mint a fele van hátra. Cserét meg nem hoztam magammal, mert csak egy délutáni séta egyetlen fix objektívvel.

(#2527) zsiga_667 válasza Stauffenberg (#2526) üzenetére


zsiga_667
tag

Jajj ne is mondd, ettől én is a falat kaparom, hogy a mai világban amikor egy 10 éves egypálcás telefon is megmondja százalékban hogy mennyire van feltöltve, a fényképezőgépek meg még mindig nem. Ezért is van USB-s akkutöltőm a géphez, powerbank nélkül meg wc-re se megyek. :) Meg a következő vázamnál arra is figyelni fogok hogy USBről tölthető legyen. (Ami szintén vicc így a 21. században hogy figyelni kell rá, és nem teljesen alap.)

(#2525) Lassú Víz : Vótmá' :DDD , azóta mindig van egy tartalék kártya nálam, a gép tokjában.

(#2528) PuMbA válasza Stauffenberg (#2526) üzenetére


PuMbA
titán

"De engem jobban idegesít, hogy a gépek nem tudják bekapcsolás után megmondani az akku töltöttségét."

What? Ilyet még sose láttam vagy csak a MILC-ek?

[ Szerkesztve ]

(#2529) Mr.Csizmás válasza PuMbA (#2528) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a telefon állandóan megy, változó terheléssel mindig vesz ki az akksiból, és nagyjából tudja a mérés alapján, hogy mennyi lehet még hátra. frissen felélesztve meg nem tudja mennyi van amögött, hogy megkapja a névleges 4,94V-t mondjuk. (mint ahogy reggel felkelésnél hiába érzed magad teli energiával, lehet megfektetne, ha fel kéne lépcsőzni 5-6 emeletet instant :D )

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#2530) kovsol válasza PuMbA (#2528) üzenetére


kovsol
titán

Nekem nem csinál ilyent a6300 se az a7iii

May the Force be with you!

(#2531) PuMbA válasza kovsol (#2530) üzenetére


PuMbA
titán

Szerintem sem kéne. Ha elindítom a gépem, akkor kiírja egyből, hogy 37% vagy akármennyi :) Főként egy profi gépnél ilyen amúgy sem megengedhető.

[ Szerkesztve ]

(#2532) Stauffenberg válasza Mr.Csizmás (#2529) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Akku technológiától is függ. A Sony ebben igencsak előre jár (mikor éppen kedve van hozzá), én már 15 éve is találkoztam olyan Sony high-end bridge géppel, ami már akkor tudott százalékos töltöttség kijelzést, miközben ez még ma sem általánosan elterjedt, néha már annak is örülni kell, ha nem Tele-Félig-Üres fokozatokban tudja kijelezni, hanem van mondjuk már 5-6 rovátka is ami fogyni tud.

[ Szerkesztve ]

(#2533) MrChris válasza PuMbA (#2531) üzenetére


MrChris
nagyúr

Panáknál nincs százalékos visszajelzés. Olympuson tudtommal szintén pálcák vannak.

(#2534) Stauffenberg válasza MrChris (#2533) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Fujifilmnél meg csak a felső ligában van, X-T30 sem tud százalékos kijelzést, csak az X-T3 (meg visszamenőleg az X-T2 és X-H1 kapta meg azt hiszem FW frissítéssel).

Nem olyan magától értetődő, hogy ilyesmit tudnak a ma futó vázak.

(#2535) PuMbA válasza Stauffenberg (#2534) üzenetére


PuMbA
titán

Értem. Most utánanéztem és a Canon-nál minden gépnél van százalékos kijelzés, ami LP-E6 akksit használ, szóval az akkumulátornak kell támogatnia ezt a dolgot. Ilyen az 5D Mark II elsőnek 2008-ban, majd 7D és 60D óta minden ilyen kategóriás gép.

[ Szerkesztve ]

(#2536) topikk válasza MrChris (#2533) üzenetére


topikk
senior tag

E.M1 ii százalékot mutat, bekapcsoláskor is azt mint pár perc múlva.

(#2537) madgie válasza Stauffenberg (#2534) üzenetére


madgie
titán

Szerintem már rég tudja az összes Fuji, csak olyan hülye módon, hogy a disp back gombbal kell körbelavíroznod felvételi módban, hogy lásd (oda, ahol kvázi státuszkijelző az LCD).

Visszajátszáskor asszem csak egy fel gomb és már mutatja is, mennyin állsz.

(#2538) Stauffenberg válasza madgie (#2537) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Ahha. Ez az ami egy 5-10 perces nyomkodás közben nem biztos, hogy kiderül. Nekem nem derült ki, de mintha valami tesztben is olvastam volna, hogy az X-T30 nem tudja, de lehet ott is ez volt a hiba. Már amennyiben ugye a felhasználó a hibás a kretén UI/UX döntések miatt. :)

(#2539) tvamos válasza Stauffenberg (#2526) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nekem a Nikon van, es nem hianyzik a %-os kijelzes, de mondjuk az, hogy a 3rd party aksival teljesen hulyeseget jelez, az sz@rul esik. De elfogadtam, hogy ez az ara az olcsosagnak.

Szilveszterkor viszont fullra toltott aksival kikapcsolt 5 perc video utan... akkor haragudtam nagyon. Meg mindig bennem van ez a dolog.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#2540) Neck válasza madgie (#2537) üzenetére


Neck
veterán

Miért nem az van visszanézéskor, hogy látom az összes infót alapból, és nyomok egy gombot, ha full screen módba akarom tenni?

Ritkán zavaróak a feliratok a képen.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#2541) madgie válasza Neck (#2540) üzenetére


madgie
titán

Az van, amit egyszer beállítasz, ha addig nyomkodtad a fel gombot, míg az a mindent-mutatok-infó plusz kis kép legyen, akkor azután is azt fogja mutatni. Nekem pl semmit sem mutat, csak a puszta képet.

(#2542) PuMbA


PuMbA
titán

EOS R5 8K and autofocus information

Egyre érdekesebb így a dolog. Gondolom húzni akarnak egy 5D Mark II-t videó fronton :)

[ Szerkesztve ]

(#2543) topikk válasza PuMbA (#2542) üzenetére


topikk
senior tag

A fotós társadalom mindig sírni fog. Ha szegényes a funkciólista azért, ha nem akkor az elérhetetlen ára miatt. Hova várják amúgy? 5000 EUR?

(#2544) nozs23 válasza topikk (#2543) üzenetére


nozs23
addikt

Most ki sírt? Video érdekes lehet, de amíg ki nem jön az első teszt én marketing humbugként tekintek rá.
AF terén nincs új a nap alatt, az AF rendszere miatt rendre porig alázott Pana is tudja az összes felsorolt funkciót.

(#2545) madgie válasza nozs23 (#2544) üzenetére


madgie
titán

Itt egy dolog fog sírni, de az nagyon: a számítógép, amivel utómunkáznánk ezeket a nyolckákát :DD

Majd leproxizzuk FHD-re, hogy kezelhető legyen :DDD

(#2546) PuMbA válasza topikk (#2543) üzenetére


PuMbA
titán

Az árazásra én is kíváncsi leszek, mert ugye a Sony A7 III tarolásához az olcsósága is kellett :) Nem hiszem, hogy az R5 olcsó lesz, hiszen ha nem lesz apró betűs rész, akkor a kategóriájában a legjobb MILC lesz minden szempontból, ha kijön - a 12 fps mechanikus zárral még az A9 II-t is legyűri. Az A7 III-mal szemben az R6 fog menni.

Az eredeti hsz-t "2020-03-13 13:13:03"-kor írtam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2547) Stauffenberg válasza madgie (#2545) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

A 8K-val is az lesz, mint amikor a 4K bejött. Akkor is egy darabig a lakossági használatra szánt 4K olyan agyontömörített volt, hogy egy jobb minőségű FHD (vagy 2,7K) sokkal racionálisabb választás volt.

(#2548) fateless


fateless
veterán

Sziasztok!

Canon eos m100 használható webkameraként, és közben vesz fel töltést USB-n keresztül? Kellene egy alap fotós eszköz és egy jobb webcam is, hátha egyben meglenne a kettő...

köszönöm a segítséget

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#2549) Dr.NX válasza fateless (#2548) üzenetére


Dr.NX
addikt

Nem.

Elfogadom a sütiket.

(#2550) fateless válasza Dr.NX (#2549) üzenetére


fateless
veterán

köszönöm

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.