Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) PuMbA válasza PuMbA (#1450) üzenetére


PuMbA
titán

Én csak azt figyeltem meg, hogy ha berakok egy bármilyen videót, akkor megy a fújolás, meg ezért nem jó, meg úgy szponzorált stb. és nektek senkinek a szava nem ér semmit, akárkit linkelnék be, de szerintem itt nekünk semmi jogunk sincs beszólni bárkinek :) Be lehet, csak felesleges, mert őket nem érdekli. Attól, hogy valaki beszól neki, nem fog kevesebb pénz keresni meg semmi sem fog történni, szóval ja.

[ Szerkesztve ]

(#1452) Mr.Csizmás válasza PuMbA (#1450) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

vaaagy csak jól jön a pénz a jutub reklámbevételből, lásd még kuhár bence közlekedésszakmailag értékelhetetlen videói.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1453) 80hun válasza PuMbA (#1451) üzenetére


80hun
addikt

Kicsit elkalandoztál :)

[ Szerkesztve ]

(#1454) #31733248 válasza 80hun (#1442) üzenetére


#31733248
törölt tag

"A lényeg az adapterezés nem érv egy rendszer mellett. :)

Megértem ezt a megközelítést is, de én úgy vagyok vele, hogy az az igazi érv, amit a vevők annak tartanak. :) Számomra az adapterezés olyan obikat is jó minőségben és áron tett elérhetővé, amelyek APS-C-n, vagy MFT-n gyakorlatilag nincsenek.

(#1455) Stauffenberg válasza PuMbA (#1451) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Talán azért szedi ízekre mindenki a belinkelt influencereidet, mert tesztnek álcázva mímelnek szakmailag értékelhetetlen maszatolást. Az összes félti a tyúkszaros kis partnerségét a gyártókkal, így igazi tesztek helyett 15 percig pofáznak a kamerába "impressions" körmondatokat, alávágva néhány B-rollt és bármilyen tesztre kapott gépről kihoznak egy patikamérlegen kimért verditktet, hogy hiába vannak vele bajok, hiába kiforratlan, hiába minden negatívum, attól még így is jó. Le is húzom, meg nem is.

Aztán meg te is belebocsátkozol abba az érvbe, hogy Manny Ortiz profi fotós. Tegyük félre, hogy ő profi fotós (abban az értelemben biztosan, hogy ismert név a picsagatyás csajfotók bizniszében, ez tény), de feltehetem azt a kérdést, hogy egyébként jó újságíró-e? Vagy azt, hogy képes-e saját kútfőből letesztelni szakmailag kikezdhetetlen módon egy fényképezőgépet? Ő maga is elismeri, hogy erre alkalmatlan, több videójában is kiemelte, hogy ő csak a saját meglátásait tudja prezentálni arról, hogy a saját felhasználási szokásaival mennyire kompatibilis egy keze ügyébe került felszerelés. Legalább őszinte, ezért nem is bántom, de akkor ne legyen egy szakmai fórumon pár általa kamerába mondott impresszió hivatkozási alap.

Az pedig iszonyú probléma a Youtube influencerek körében, hogy függenek a gyártóktól, hiszen a tartalomgyártásból élnek, így nem veszhetnek össze azokkal, akik elviszik őket a világ másik végére egy gyönyörű szigetre sajtószafarira vagy akiktől már megjelenés előtt megkapják pár nappal a tesztgépeket, hogy a hivatalos sajtópremier percében már élesítsék Youtube-on a "first impressions" videóikat. Ez hoz nekik kattintást, nem pedig az, ha a bemutató után 1 héttel kapják meg, akkor az már lefutott kör, hogy ki robbantott bankot kattintás számban. Ha pedig szponzorokat akarnak, ahhoz ez az egyetlen (de legalábbis leghangsúlyosabb) mérce.

Ezért viszket itt pár ember tenyere amikor influencerek bemondásaira kell valamit elhinni. Ami nem jelenti, hogy nincs igazuk... csak hát a helyén kell kezelni az ilyesmit.

(#1456) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Tűzijátékhoz így utolsó pillanatban milyen iso / záridő / rekesz felállást javasoltok? Állvány nélkül kísérelnék meg valami képet csinálni. :/ Vagy így esélytelen? Egy ISO 1600 körül esetleg?

(#1457) kovsol válasza lugosi (#1456) üzenetére


kovsol
titán

Tűzijátékot alapvetően hosszú záridővel szokták fotózni állványról.

May the Force be with you!

(#1458) vihartigris válasza lugosi (#1456) üzenetére


vihartigris
őstag

Állvány nélkül esélytelen több másodpercet kézből kitartani. :N

bármi reciproka a semmi

(#1459) lugosi válasza kovsol (#1457) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Elfogadom, de ez most nem adott. Ezért kérdeztem hogy valami más esetleg? Legfeljebb majd kísérletezek és nem lesz belőle semmi. :B

vihartigris: igen azt tudom, de nem több másodpercesre gondoltam.

Közben olvastam pár tanácsot, 1/20 és f:5.6, az ISO-t meg majd hozzáállítom. Láttam jópofa kézből készült képeket ezzel, majd megpróbálkozok vele.

[ Szerkesztve ]

(#1460) vond válasza lugosi (#1459) üzenetére


vond
MODERÁTOR

A GX80-nal megpróbálkozhatsz hosszabb expókkal is. Nagylátón simán ki lehet tartani negyed, meg fél másodperceket. Nekem sokszor még az egyet is sikerül bemozdulás nélkül.

Az az f/5.6 honnan jött? Sötétben én inkább nyitnám és úgy az érzékenységet is vihetném lejjebb. Melyik obival tervezed, a 12-32-vel, vagy a 20-assal?

Nem sok tüzijátékot fotóztam, de én RAW sorozatban csinálnám, előre beállított WB-vel, MF-fel, legtágabb rekesszel, és mondjuk 1/4, 1/2 körüli záridővel.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#1461) vihartigris válasza lugosi (#1459) üzenetére


vihartigris
őstag

Inkább videózz.

bármi reciproka a semmi

(#1462) lugosi válasza vond (#1460) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én is arra gondoltam egyébként, hogy nyitottabb rekesz jó lenne, itt írta ez a blogger az 5.6-ot: [link]

A 20-assal gondoltam. Magamtól arra gondoltam én is, hogy f:2-vel megpróbálom, mert talán nagy mélységélesség egyébként se kell neki, ugye?

(#1463) konyi79 válasza lugosi (#1462) üzenetére


konyi79
addikt

Valami kicsi gorillapod vagy hasonló se fér bele? Bár ami felbontás kell egy tüzijátékhoz, azt az 1s környékét ki fogod tudni tartani.
Af-t rögzítsd, ne kezdjen el sötétben mászkálni.

[ Szerkesztve ]

(#1464) lugosi válasza konyi79 (#1463) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi, neked is és a többieknek is, végül olyan fáradt voltam estére hogy ki se tudtam menni a tűzijátékra. :/

(#1465) .mf válasza lugosi (#1464) üzenetére


.mf
veterán

Nem vesztettél sokat. Az este kapcsán csak egy szót mondanék: overtourism. Bp kapcsán is már emlegetik egy ideje, de tegnap ez nagyon látványosan elérkezett. Ekkora tömeget még sehol se láttam (még amikor Hong Kongban voltam kínai újévi tűzijátékon, akkor sem). Elmentem a kinézett helyre: le volt zárva. Átvergődtem a B-tervre: csordultig volt emberekkel. C-helyként a Citára mentem fel: még több ember, még a hegyoldalon is, de a tűzijáték már ment, úgyhogy hegyoldal, fél kézzel kapaszkodtam, fél kézzel lőttem pár fotót :(

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#1466) kovsol válasza .mf (#1465) üzenetére


kovsol
titán

Én 18 órakor már kint voltam két tripoddal és foglaltam a helyet a Gellért-hegy oldalánál. (asszonynak is foglaltam a helyet.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1467) PuMbA válasza Stauffenberg (#1455) üzenetére


PuMbA
titán

Pont azért raktam be 3 véleményt, hogy több reprezentáció legyen. Jared Polin már nálad is profi fotósként kell, hogy hívattasson, ha megnézed a portfólióját. Szóval linkeltem egy 1 milliós YT követővel rendelkező embert, egy 400 ezrest és egy 16 ezrest, aki olyan kicsi, hogy nem számít influencernek. Ezek mellett a kommentekben rendre szétszedik őket, de sehol sincs olyan, hogy: "EOS R-t vettem és tök rossz a fókusz adapterezéssel, átb*sztál". De ezen a véleményen van Dustin Abbott is:

"I purposefully used a variety of lenses via adapter on the EOS R, including a number of third party lenses. All tested lenses worked extremely well via adapter with essentially native autofocus…or better. I say better because the reality is that some lenses that you might be limited to using on the center group only with a DSLR may in fact work much better with outer points here, and some have noted that some slower focusing lenses actually focus more quickly on the EOS R"

Vagy ő nála se stimmel valami? Ő mindent letesztel alaposabban és pixel peepel RAW-okat :)

[ Szerkesztve ]

(#1468) mikrofon válasza PuMbA (#1467) üzenetére


mikrofon
addikt

Mi lenne ha a sok Youtube Video nézés helyett inkább kicsit kimozdulnál fotózni, kipróbálhatnád ezeket az eszközöket és írhatnál akart véleményt valódi érzéseket és tapasztalatokat. Ma már nem olyan nagy érték ezeket a véleményeket megtalálni. Aki bírja a keresőbe az könnyen megtalálja maga is.

Egyre több a workshop, egyre több helyen lehet kipróbálni, tesztelni...
Ha ezt megteszed könnyebb lesz megérteni amit mások mondanak...

[ Szerkesztve ]

(#1469) Stauffenberg válasza PuMbA (#1467) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Egy szóval sem mondtam ellent a linkelt videókban elhangzó véleményeknek. Arra reagáltam, hogy mi a probléma az influencerek kamerába mondott impresszióival.

A Northrup házaspár 1,3 millió feliratkozóval is néha lemegy kreténbe. Az ismertség és a sok feliratkozó nem hozza magával automatikusan, hogy igazunk van, te pedig nem érted, hogy a sok követőre hivatkozás miért hergel fórumozókat. Mert érvelési hiba.

---

#1465 .mf: Nekem egyáltalán nem ennyire szörnyű a tapasztalatom. A Gellért hegytől a Batyira eljutottam gyalog egész simán. Igaz nem fotózni mentem ki (már jó 6-7 éve nem viszek gépet magammal). Nem éreztem nagyobbnak a tömeget, mint bármikor az elmúlt 15 évben. Ha jó fotós spot kell, azért viszont tényleg küzdeni kell, meg nagyon korán érkezni. De ez sem új dolog.

(#1470) madgie válasza Stauffenberg (#1469) üzenetére


madgie
titán

"A Northrup házaspár 1,3 millió feliratkozóval is néha lemegy kreténbe"

Néééhaaa? Nemár :D

Amúgy az EOS R izé messze nem olyan rossz, mint a híre, itthon is van RP használó ismerősöm, ami úgy fotóz vele, ahogy én max szeretnék.

(#1471) 80hun válasza madgie (#1470) üzenetére


80hun
addikt

Nem mondta senki hogy nem jó az af.
Csak a canont ismerve nehezen hihető hogy az eos r af pariban van egy 1dxmk2-vel :)
Meg nehezen hihető hogy nincs kompromisszum a kényelmetlenségen kívül az adapteres obikkal.

Csak ennyi :)

De az rp-t nézegtve engem is hajt a kiváncsiság mivel akcióban volt már igen jó árban és tetszik a fotó ami kijön a csnonból :)

[ Szerkesztve ]

(#1472) Stauffenberg válasza madgie (#1470) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Nem tudom, nagyon rég nem nézem őket, csak a sajtó ingerküszöbét átütő baromságaik idején figyelek fel. :D

Amúgy sem az EOS R-t, sem az RP-t nem szóltam le, biztosan tök jól el lehet velük fotózgatni (anno még akartam 6D-t is venni, szóval nekem ezek a fapadosabb FF vázak nem jelentenek gondot), de ma már nem vennék olyan vázat, ami videóban nem elégít ki. De mondjuk ha csak portrézgatnék, nem tudok olyan okot mondani, amiért az RP nem lenne elég jó.

(#1473) madgie válasza Stauffenberg (#1472) üzenetére


madgie
titán

Hát ez az, videóban engem már semmi nem elégít ki az X-T3 után, a Sony-nál pláne ciki, hogy nincs 4K/50p opció...

(#1474) Stauffenberg válasza madgie (#1473) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Az X-T3 az egyik legjobb MILC váz most videóra, de a Sonynak még nem volt ideje érdemben reagálni rá. Meg legyünk őszinték: Nagyon megy most nekik a szekér, nem is kell sietniük vele. Ahogy a Panasonic GH-sorozatra sem igazán akartak ráindítani közvetlen riválist.

(#1475) PuMbA válasza 80hun (#1471) üzenetére


PuMbA
titán

"Csak a canont ismerve nehezen hihető hogy az eos r af pariban van egy 1dxmk2-vel "

Persze, nem mindenféle helyzetre gondoltam, csak a lassabb, egyszeri One shot AF-ről, amire az R való :) Sportra ugye teljesen alkalmatlan az R fókuszrendszere, az még mindig főként a DSLR PDAF-ek mezeje.

[ Szerkesztve ]

(#1476) Stauffenberg


Stauffenberg
Topikgazda

Bemutatkozott a Sony A6600...

...továbbra sem egy igazi high-end APS-C gép, csak egyszerűen az A6500 folytatása, ami már megkapta az A6400 belét.

Elnézve az A7 családban is patikamérlegen adagolt fejlesztéseket, kijelenthetjük, hogy a Sony abszolút méltó lett a világpiaci második helyre. Végre csinálhatja ugyanazt a kreténkedést, amit az elmúlt 10 évben a DSLR gyártók toltak.

(#1477) PuMbA válasza Stauffenberg (#1476) üzenetére


PuMbA
titán

Úgy látszik, hogy a high-end APS-C-t mindenki feladta és marad a Fuji. Azért kár.

[ Szerkesztve ]

(#1478) Neck válasza Stauffenberg (#1476) üzenetére


Neck
veterán

Erre csak azt tudom írni, mint a másik topicban. Ha mindent beletettek volna, annyiba kerülne, mint az A7III.
Ha meg maradt volna ennyi, ki vette volna a FF gépeket videóra?
Örülök, hogy mindenkinek az a problémája, miért nem lett még high-endebb a high-end vázuk.

Amiről a fáma sehol sem szól, az az, hogy emellett bemutatkozott az A6100, és ha jó áron lesz (A6300 ára alatt, ami szerintem valószínű), igencsak bestbuy gép lesz, mivel 1-2 dologtól eltekintve ugyanazt tudja, mint az A6400.

Emellett kiadtak egy olyan telét, amire mindenki csorgatja, még az is, akinek FF váza van.

Pumba: A Sony-nál a felső kategória az egyértelműen FF. Ott versenyeznek a Fujival, szerintem jól. Az A6600 szerintem pont az APSC-nek az a teteje, ami fölé már nem érdemes gépet tenni, ott van rá az A7III.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#1479) Stauffenberg válasza PuMbA (#1477) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Abszolút igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy a Fujinak nem kéne Full Frame (35mm) formátumot is indítania. Így ő az egyedüli gyártó a piacon, melynek az APS-C az elsődleges formátuma és legalább komolyan is veszik (lássuk be, azért a középformátum elég rétegigény ahhoz, hogy ne az legyen az első számú prioritás).

Nem tudom azt mondani, hogy az A6600 egy rossz váz, mert felszereltségét tekintve nem az, de kezdem ugyanazt érezni, mint amikor ráuntam a DSLR bejelentésekre, mert egyszerűen ásítoznom kellett tőlük.

Meg amúgy eléggé szemtelen dolog, hogy kihoznak egy A6400-at, amivel a vloggerekre fókuszálnak, de IBIS nélkül, majd mikor már kellően bevásároltak belőle, akkor kijön az IBIS-es A6600. És akkor most még bejelentették az A6100-at is, ami meg az A6400 egy még olcsóbb verziója lett, amiből pont annyi dolgot vettek ki, hogy mondjuk egy vlogger tök nyugodt szívvel vehetné ezt az A6400 helyett.

A Nikont már legyőzték a világpiacon, most a Canon jön és az ő módszereikkel támadnak... :)

(#1480) Stauffenberg válasza Neck (#1478) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Az A7 III egy belépő FF gép, nem ennek kellene az APS-C verzióját elkészíteni. Ott van a Nikon aki például a D5 mellé hozta ki a D500-at, amire lehet azt mondani, hogy ideális másodváz vagy ideális APS-C alternatíva ha szűkebb a büdzsé.

Így értettem a high-end APS-C-t. Meg nagyjából egy éve vagy másfél éve pletykálják, hogy ki fog jönni az A9-nek egy APS-C megfelelője, mint igazi high-end váz a maga formátumában.

A A6100 meg egy jó racionális váz, maradt még régebbi generációkról elég alkatrész raktáron, így ott is egy A6400 belű gép köré legóztak össze polcon maradt alkatrészeket úgy, hogy ez egy vloggert ne verjen földhöz (hol érdekli szerencsétlent, hogy az EVF a kőkorszakból származik). Csak ugye ez kissé prosztó dolog úgy, hogy előtte pár hónappal azért még piacra dobták az A6400-at, megkerestek vagy száz ismert influencert, hogy minden wannabe vloggert bevásároltassanak A6400-ból.

(#1481) kovsol válasza Neck (#1478) üzenetére


kovsol
titán

Azért a Fujifilm X-T3 ott van árazással, mint az A6600, és sok mindenben jobb a Fuji.
És a fujinak van egy azért megfizethető egész fényerős alap zoomja is amivel kitben is árulják, mégpedig a XF 18-55mm f/2.8-4
Hiába jön a Sony 16-55 f2.8 ha az annyira drága lesz, hogy legtöbben nem fogják tudni megengedni maguknak.

És az A6600 továbbra is ugyan azt a szenzort használja amit még az A6300-ban mutattak be. A Fuji, meg már váltott egy modernebb szenzorra.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1482) konyi79 válasza kovsol (#1481) üzenetére


konyi79
addikt

Ez számomra is furcsa, nem jött APS-C BSI szenzor. Lehet még várhatunk valamit a 6600 fölé?

(#1483) 80hun válasza Stauffenberg (#1476) üzenetére


80hun
addikt

Azért az hogy patikamérlegen adagolják a fejlesztést elég nagy túlzás.
5év alatt nemkicsit fejlődött a sony ff-m és apsc vonal is.
Dslr gépnél nem láttál ilyet soha :)

(#1484) kovsol válasza konyi79 (#1482) üzenetére


kovsol
titán

Az lenne még nagy arcon csapás a vevőknek, ha kijönne egy teljesen új széria a közeljövőben ami tényleg egy APS-C A9 verziója lenne egy tök új szenzorral.

(#1485) konyi79 az eddigieken felül gondoltam. Az A6400 és 6600 olyan, mint a 6300 és 6500 esete volt.
Viszont az A6000 helyére érkező 6100 már valóban esedékes volt.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1485) konyi79 válasza kovsol (#1484) üzenetére


konyi79
addikt

Pedig ez pont nem lenne újkeletű a Sonytól, bevásároltatnak, aztán jön a még jobb.
6400 mond valamit, mi értelme volt kiadni pár hónapja? Jah, most lehet cserélni 6600-ra?

(#1486) Stauffenberg válasza 80hun (#1483) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Nem a honnan hova volt itt a felvetés lényege, hanem az, hogy a Sony fossa a vázakat, amik egymáshoz képest elég kimérten tartalmaznak fejlesztéseket. Például ha A6500 tulaj lennék, akkor mivel kéne meggyőzni arról, hogy váltsak A6600-ra?

Silent módban nőtt a sorozatsebesség (3 fps vs. 8 fps), van már 4K HLG videó (hogy mit kezdesz ezen a szinten vele, már a magánügyed), lett fejhallgató kimenet (ez mondjuk tök jó), meg egy fényértékkel tovább lehet tekerni az ISO tartományt (CaNikon szindróma), már megeszi a Z-akkut (ez is elég jó dolog, de hát na). Azért érezni kell a törődést, hogy a Sony szerint már ez is túl sok újítás azért cserébe, hogy pár százezret eltapsolsz a váltásra így azért a biztonság kedvéért levették a vázról a beépített vakut.

Az érzésem az, hogy nem az A6500 tulajokat célozza ez a váz, hanem azokat, akik pár hónapja elköltöttek egy egy valag pénzt az A6400-ra és most rohadtul fel vannak dobva attól, hogy nem fordítva történt a bemutató.

(#1487) MrChris válasza Stauffenberg (#1486) üzenetére


MrChris
nagyúr

Volt még videós fejlesztés, az LCD nem sötétedik 4k-nál.

(#1488) 80hun válasza Stauffenberg (#1486) üzenetére


80hun
addikt

https://m.prohardver.hu/dl/upc/2019-08/28/22719_gucnjipa0g9vc2p1_69338068_2556359221316918_6205788290256207872_o.jpg

(#1489) kovsol válasza 80hun (#1488) üzenetére


kovsol
titán

Olyan jól mutat az ISO102400, de valójában már ISO6400 mellett is legszívesebben azonnal törölnéd a képet :D

May the Force be with you!

(#1490) 80hun válasza kovsol (#1489) üzenetére


80hun
addikt

Hát nem tudom én iso6400-at meg a 80d-vel is bevállalom.
:)

Én azt mondom örüljünk hogy fejlesztenek. :)

(#1491) tvamos válasza 80hun (#1483) üzenetére


tvamos
nagyúr

Azert akkoriban meg a vilag is sokkal lasabban csordogalt, amikor megjelentek a dslr-ek! Szerinetem. Most a Sony is pont ugyan annyira kezdi visszavenni az elore menekulest.

(#1490) 80hun
En is addig (iso6400) szoktam tolni a N1-et, de azert az erosen "emlek" kategoria...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1493) p_adam válasza Neck (#1478) üzenetére


p_adam
addikt

Az A6600 egy szimpla facelift, új proccesszor, firmware, új akksi, meg egy felnyíló kijelző, nem pedig egy high-end váz, akkor minimum két SD kártyahely lenne és az ergonómia is sokkal közelebb lenne az A7 szériához.
Ahogy kijön az új csúcsmodell az újabb generációs szenzorral és áttervezett vázzal (amihez pl. a 16-55/2.8-at is szánják az ára és mérete alapján), egyből nagyot eshet a használt ára, mert az valóban jelentős mértékű ugrás lesz.
És utána majd még késleltetniük kell az olcsóbb változatokat is, mert egyből visszavetné ezeket a mostani "új" variánsokat is.

(#1494) mikrofon válasza Stauffenberg (#1486) üzenetére


mikrofon
addikt

Szerintem a három új Váz nem azért jött ki hogy váltsanak az emberek, hanem az új, leendő Sony felhasználóknak szól. Hogy legyen három új váz, ha valaki most akar MiLC-et venni és aps-c-t nem FF-et.

Szerintem a nagy durranás a két új obi és ott is a tele. A másik csak egy kötelező darab, ami kell ha életben akarják tartani a rendszert...

Azért elég topp váz az a6600 ezzel a fókusszal és IBIS -szel... Ugye az a6500 nem kapott frissítéssel semmit az új af-ből és az új mi technológiából... Ez önmagában megéri a cserét is....

[ Szerkesztve ]

(#1495) Stauffenberg válasza mikrofon (#1494) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

"Azért elég topp váz az a6600 ezzel a fókusszal és IBIS -szel... Ugye az a6500 nem kapott frissítéssel semmit az új af-ből és az új mi technológiából... Ez önmagában megéri a cserét is...."

Mármint kinek? A hobbistának, aki ettől remél valami csodát? :) Akinek ilyenek megérnek egy váz váltást, már valószínűleg a táskában tud egy A7 III-at, ami a tavalyi év egyik legnagyobb slágere volt a piacon (és nem csak ahhoz képest, hogy FF).

(#1496) mikrofon válasza Stauffenberg (#1495) üzenetére


mikrofon
addikt

Szerintem nem mindenkinek kell az FF...
A7iii sem tudja ezt a szintű fókuszt....

[ Szerkesztve ]

(#1497) PuMbA válasza mikrofon (#1496) üzenetére


PuMbA
titán

De nincs két kártya slot, ami mutatná, hogy profiknak szánják :) Egyedül a Fuji meri berakni az XT-3-ba.

[ Szerkesztve ]

(#1498) Lassú Víz válasza Stauffenberg (#1495) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nem csak az (n-1). típusról lehet váltani és persze nem csak early adopterként. Ráadásul úgy gondolom, hogy amikor valakiben megfogalmazódik az igény, hogy kellene egy új gép, akár mert még nem volt vagy mert már nem elég jó a régi, akkor a teljes piacról választ. Ott már számíthatnak látszólag semmitmondó különbségek.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#1499) Neck válasza Stauffenberg (#1486) üzenetére


Neck
veterán

Az AF fejlődése meg smafu? :B
#1495: nem feltétlenül - én hobbista vagyok, az obik ára miatt nem váltanék FF-re, nem is vettem A7III-t. El tudom képzelni, hogy valaki az új fokuszrendszerre, plusz IBISre várt sokáig, és sok crop üvege van. Na ők most megveszik ezt a cuccot.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#1500) Neck válasza PuMbA (#1497) üzenetére


Neck
veterán

Szerintem az APSC rendszert nem profiknak szánja a Sony, arra van ott a FF.
Direkt pozícionálták ide.

Ez a mostani release szerintem vérfrissítés (aminek amúgy már ideje volt)
és a régieket gondolom lassan kifuttatják.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.