Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
Nagyon köszönöm, minden szuper, kivéve, hogy most már nem érem el a Mikrotikot sehogysem, nyílván a 192.168.88.1-es címen már elérhetetlen, de nem érem el az új címén sem : 192.168.1.20
WnBox látja, de ő sem éri el:
[kép]
pedig usernam/pw tuti jó
Minen többször újraindítva, nincs több ötletem... -
MrTwister
őstag
Légy szíves segítsetek!
Nemrég szereztem be egy ilyen AP-t a földszintre: MikroTik RBcAPGi-5acD2nD
Így néz ki az itthoni hálózatom:
[kép]
Ez a konfig van az AP-ben:
[kép]
A problémám az, hogy az emeleten lévő NAS-om nem éri el a Mikrotik AP-re csatlakozó lenti TV, mert külön hálózatban vannak. A fenti hálózatom(itt van a NAS-om is) 192.168.1.x - ből kapja az IP címeket, a lenti meg a 192.168.88.x -ből. Hogyan tudnám "rábeszélni" a Mikrotik AP-t, hogy ő is a 192.168.1.x- ből osszon a fsz.-en rácsatlakozó klienseknek? Elég ha letiltom a DHCP szerverét vagy kell benne elvégezni más beállítást is?
-
MrTwister
őstag
Én már nem tudom mi lehetett a gond, de tuti a kábel volt a hunyó, végül is csak egy fél napomba került újrahúzni a kábelt ajtókon és falakon keresztül, persze az új kábellel flottul megy a gigabit.
-
MrTwister
őstag
válasz
Gyula888
üzenetére
Végül új kábel lesz. Már mindent is cseréltem, de sajnos muszály leszek kibontani a régi kábelt (gipszkarton bontás, ajtó bontás) úgy tűni nincs jóban a Mikrotik a Cat5e gyártott kábellel(nem házilag krimpelt). Ilyet rendeltem - remélem ez már megfelelő lesz Őfelségének a gigabites tempóra: Vention Cat.7 SSTP Patch Cable, 15m, fekete.
Ha ezzel se megy 100 Megabit fölé, nyílván gyári hibás az AP vagy a csatlakozója, megy vissza gariban az Aquába. -
MrTwister
őstag
válasz
Gyula888
üzenetére
Újjonnan vettem és kék LED világít rajta most néztem. lionhearted: Akkor lehet, hogy hibás az injektor?
-
MrTwister
őstag
válasz
Audience
üzenetére
"A port beállítása valamelyik oldalon" Kényszerítettem már mind a két félnél a gigabitet, de no link az eredménye. Mit tudnék még a porton varázsolni? Milyen portbeállítás lehet hibás?
Krimpelés kizárva, mivel gyárilag krimpelt Cat5e kábelről beszélünk. Cat5e viszi a gigabitetz nem? Esetleg Mikrotik kényes a Cat5e szabványra Cat6-6a-7 kell neki a gigabithez? Poe injektor hiba: na azt, hogy szűröm ki?
Ha azt kihagyom a láncból nem kap áramot az AP.
-
MrTwister
őstag
Nemrég vásároltam és a múlt héten fel is szereltem egy MikroTik RBcAPGi-5acD2nD wireless acces pointot. Vettem hozzá még 20 m CAT 5e UTP-t. Emeleti Synology routerből kapja az internetet egy Tp-Link TL-SG105E switchen keresztül. Természetesen a gyári PoE injektorát beüzemeltem. Minden rendben működik, bekonfigoltam a WLAN-t. Egy óriási gondom van vele, hogy nem hajlnadó összelinkelni a switchel csak 100 MBitre, pedig gigabites a switch és természetesen gigabites a link a router és a switch kötött is szintén egy 20m-es Cat5e UTP kábellel. Kérdésem: mit lehet ezzel kezdeni? Hol a hiba? Csak ennyit tud a mikrotik, mármint 100 Mbites a portja? Ha a mikrotiken az advertise-nél csak a full duplex gigabitet pipálom be a lassabb sebességektől kiveszem a pipát: no link, ha a switchnél kényszerítem a gigabitet setupban(menedzselhető ugye): no link. Lehet, hogy hibás a gyári injektor? Cat5e nem tudja a gigabitet? Valami rossz beállítás a Mikrotik AP-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693, 100% Akksi
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ha azt kihagyom a láncból nem kap áramot az AP.
ekkold