- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #5026 üzenetére
Persze, csak annyi, hogy rögtön PoE-vel raktam össze elsőre, aztán vakargattam a fejem, hogy "na hol vagy?", de végül is jogos, hogy rá van írva "Internet", és a mellékelt papíron is rajta van, hogy alapértelmezésben aktív a tűzfal ezen a porton, csak AccessPoint és nem Router néven fut, így nem triviális.
De igen, már átkonfigoltam, egyszerűen bridge-re lehet dobni az összes ethernet portot és wlan-t.
Viszont picit bugos (szépséghibás / hiányos) még a szoftver.
Hungary + manual_tx módban a tx_power-t default-on hagyva, 2G-n N-only, 5G-t N/AC módra rakva a Current Tx Power fülön 2G-n minden létező módra 0dBm-et ír, 5G-n ez a teljes táblázat totál üres (a módok listája is hiányzik, nullákat se látok), szóval fogalmam sincs most milyen erősítéssel üzemel.
A másik bug, hogy (?) az 5G rédión teljesen hiányzik a HT MCS fül, bár igazából megvagyok nélküle, 2G-n is csak a Basic módokat pipálgattam le, minden MCS módot bennhagytam egyelőre (és talán vissza kell majd tennem pár basic-et ott is, majd kiderül).
Az alapján, amit notin jelszintre mérek, most kicsit hangosabban kiabál 2 és 5G-n is, mint az ASUS N66U a Merlin firmware-el (közel tettem mellé tesztelni), ami a legális fölé engedi lőni a txpower-t, szóval nem gyenge -> persze később több okból is visszaveszem majd, most csak próbálgatom.
Viszont egy másik emeleten gyengébb, szóval az antenna marad jobban síkban a hAP-on, ami nekem jó is (sokat fog a födém, úgyis külön AP kell a külön emeletekre normális sebességhez 5G-n).(#5027) Kiratheonly
Még konfigolgatom és AC-s kliensem csak 1x1-es van, N-ből van 2x2-es.
Pontosan mit szeretnél, hogy mérjek? WiFi sebességet iperf-el LAN-on pár különböző jelszinten az épületben, vagy NAT sebességet? (A NAT-ot és tűzfalat már teljesen kigyilkoltam, de később kiróbálhatom, ha backup-oltam, mikor kész a konfig.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- LG OLED65B49LA 2 Év gyári Garancia
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest