Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5028) janos666 válasza E.Kaufmann (#5026) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Persze, csak annyi, hogy rögtön PoE-vel raktam össze elsőre, aztán vakargattam a fejem, hogy "na hol vagy?", de végül is jogos, hogy rá van írva "Internet", és a mellékelt papíron is rajta van, hogy alapértelmezésben aktív a tűzfal ezen a porton, csak AccessPoint és nem Router néven fut, így nem triviális.

De igen, már átkonfigoltam, egyszerűen bridge-re lehet dobni az összes ethernet portot és wlan-t.

Viszont picit bugos (szépséghibás / hiányos) még a szoftver.

Hungary + manual_tx módban a tx_power-t default-on hagyva, 2G-n N-only, 5G-t N/AC módra rakva a Current Tx Power fülön 2G-n minden létező módra 0dBm-et ír, 5G-n ez a teljes táblázat totál üres (a módok listája is hiányzik, nullákat se látok), szóval fogalmam sincs most milyen erősítéssel üzemel.

A másik bug, hogy (?) az 5G rédión teljesen hiányzik a HT MCS fül, bár igazából megvagyok nélküle, 2G-n is csak a Basic módokat pipálgattam le, minden MCS módot bennhagytam egyelőre (és talán vissza kell majd tennem pár basic-et ott is, majd kiderül).

Az alapján, amit notin jelszintre mérek, most kicsit hangosabban kiabál 2 és 5G-n is, mint az ASUS N66U a Merlin firmware-el (közel tettem mellé tesztelni), ami a legális fölé engedi lőni a txpower-t, szóval nem gyenge -> persze később több okból is visszaveszem majd, most csak próbálgatom.
Viszont egy másik emeleten gyengébb, szóval az antenna marad jobban síkban a hAP-on, ami nekem jó is (sokat fog a födém, úgyis külön AP kell a külön emeletekre normális sebességhez 5G-n).

(#5027) Kiratheonly

Még konfigolgatom és AC-s kliensem csak 1x1-es van, N-ből van 2x2-es.
Pontosan mit szeretnél, hogy mérjek? WiFi sebességet iperf-el LAN-on pár különböző jelszinten az épületben, vagy NAT sebességet? (A NAT-ot és tűzfalat már teljesen kigyilkoltam, de később kiróbálhatom, ha backup-oltam, mikor kész a konfig.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.