- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Gyurka6 #4761 üzenetére
"nem egyszerű megszerezni"
Ne haragudjon meg senki, de ezzel nagyon nem értek egyet ! Bár a válasz Gyurka6 írására megy, de nem neked szól csak és kizárólag, sőt ne is vedd magadra, ha úgy érzed nem inged.Ma bármilyen tudás megszerzése 3 tényezőtől függ:
- van e idő megtanulni
- érdekel e a téma
- van e némi pénz, ha nem megy az autodidakta tanulásÉn a tudásomat úgy szereztem, hogy ezt még nem igen tudták tanítani, nem is volt itthon hozzá anyag, többnyire arcnet hálózatok voltak (illetve még én is építettem ilyet, 93 Ohmos, majd 50 Ohmos kábelen), aktív eszköz a hub volt, a switch drága dolog volt, routerek talán nem is léteztek itthoni kis kereskedelemben. Az egész egy nagy elméleti katyvasz volt, amit iskolai jegyzetekből, stb próbáltunk megtanulni, kihámozni a lényeget. Internet? nem volt! Kiváltságosok a compuserve -n keresztül hozzáfértek, levelezni BBS szervereken keresztül lehetett ha volt otthon telefon vonalad és anyádék engedték
, hogy kisajátítsd, még betárcsázós net sem létezett itthon. Na ilyen környezetben tanulni, az bonyolult volt!
Ezzel szemben ma, kizárólag nyelv ismeret kell, vagy még az sem, mert rengeteg magyar nyelvű leírás is van már a neten. Net pedig már mindenhol és mindenen van. A wifi olyan természetes, hogy ha valahol nincs, akkor már felháborodás van, de a mobilnet ennek is véget vet, mert már a puszta közepén is van internet. Nagy sebességű !
Egy megfelelően feltett kérdés a megfelelő fórumban és özönlik a válasz!Ez a mikrotikes fórum szerintem nagyon segítőkész ! És ide sorolom magamat is, még ha néha "vitriolos"-nak is tűnhetnek a hozzászólásaim. De segíteni annak lehet, aki tud kérdezni és érti a választ. Számtalanszor ajánlgattunk itt mikrotik tanfolyamokat, az MTCNA erre való. Az nem kizárólag mikrotik tanfolyam, hanem elsősorban hálózati ismeretek, az alapok. (nem véletlenül feltétele a sikeres mtcna bármely másik mikrotik tanfolyamhoz)
És legvégül: nem kell mindenkinek mindenhez értenie. Itt a tudásom, eladó! Nem ingyen akarom átadni, mint ahogy egy autószerelő sem adja az évek alatt megszerzett tudását, műhelyét, hogy te oda bemenj és majd ő jól elmagyarázza mit hogyan és miért csinálj, a végén meg a kuncsaft nem fizet, mert hát mit is kapott a pénzéért? Egy "kollégának" viszont segítünk, mert holnap ő segít nekünk. Ezt nem szeretem, ha keverik itt a fórumon. Megfelelő alaptudással kollégák vagytok, kérdezzetek, kaptok választ, tudás hiányában viszont ügyfelek vagytok, akiknek ez SZERINTEM nem jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- macOS PC-re
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S8 5G (128GB) 1 ÉV Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Kolink riser 30cm gen5.0 vadiúj kábelek bolti ár feléért
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest