Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• feel2006

tag

válasz feketegergo #3677 üzenetére

Szia,

40-ből ezt kihozni jól, ami mondjuk legalább 2-3-4 évig jó lesz (tekintve a wifit és az egyre növekvő sebességigényeket (pl. DLNA-n filmek, ISP-n elérhető sebességek vagy csak AC-s szabvány) hát nehéz lesz.
    Csak azért tudom, mert pár hete cseréltem épp ezért a hálózatot (2011 ki, helyette HEX+WapAC).

Én az általad linkelt Hex POE -t, lecserélném HEX- re (RB750gr3-ra).
    A HEX-nek jobb a procija, több a memóriája, van dedikált microSD helye, van USB portja és 5Gbps portja és még olcsóbb is.) A VPN miatt ebben már hw-es IPsec engine van. + a Dude is szépen megy rajta.

mAP lite helyett, meg a wAP Ac.
    Kicsit -jóval- drágább igaz, de van 2 wifi-d, N és AC, azaz 2,4+5Ghz. Minden jelenlegi és jövőbeli eszközt tudsz majd csatlakoztatni, designos házban van, POE-s. Szép talpat is adnak hozzá.:)
    a wapAC- ha jól láttam nekem is 866Mbps-el áll max össze, ami egyelőre bőven elég a szolgáltatói 240M-t hozza mobilon.

A POE-t igaz a hex nem tudná a a wapac-nak megadni, de nem is kell, mert a wapac poe táp feladós, adják hozzá a kábelt így a routernél megtáplálod és elmegy az UTP-n ugyan úgy, mintha egy másik rb poe portjára kötnéd.

Ez így már drágább mint a kitűzött ár, de ha ezt a kettőt megveszed, esetleg a második ap-nak ideiglenesen a map lite-ot, akkor csak pár év múlva a map-ot kell AC-s wifi-re cserélni ha minden eszközöd addigra ac-s lesz. :)

ui. ha már mikrotik, akkor szerintem legyen minden TIK és CapsMan :)

Üdv,

Új hozzászólás Aktív témák