- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feel2006
tag
válasz
feketegergo #3677 üzenetére
Szia,
40-ből ezt kihozni jól, ami mondjuk legalább 2-3-4 évig jó lesz (tekintve a wifit és az egyre növekvő sebességigényeket (pl. DLNA-n filmek, ISP-n elérhető sebességek vagy csak AC-s szabvány) hát nehéz lesz.
Csak azért tudom, mert pár hete cseréltem épp ezért a hálózatot (2011 ki, helyette HEX+WapAC).Én az általad linkelt Hex POE -t, lecserélném HEX- re (RB750gr3-ra).
A HEX-nek jobb a procija, több a memóriája, van dedikált microSD helye, van USB portja és 5Gbps portja és még olcsóbb is.) A VPN miatt ebben már hw-es IPsec engine van. + a Dude is szépen megy rajta.mAP lite helyett, meg a wAP Ac.
Kicsit -jóval- drágább igaz, de van 2 wifi-d, N és AC, azaz 2,4+5Ghz. Minden jelenlegi és jövőbeli eszközt tudsz majd csatlakoztatni, designos házban van, POE-s. Szép talpat is adnak hozzá.
a wapAC- ha jól láttam nekem is 866Mbps-el áll max össze, ami egyelőre bőven elég a szolgáltatói 240M-t hozza mobilon.A POE-t igaz a hex nem tudná a a wapac-nak megadni, de nem is kell, mert a wapac poe táp feladós, adják hozzá a kábelt így a routernél megtáplálod és elmegy az UTP-n ugyan úgy, mintha egy másik rb poe portjára kötnéd.
Ez így már drágább mint a kitűzött ár, de ha ezt a kettőt megveszed, esetleg a második ap-nak ideiglenesen a map lite-ot, akkor csak pár év múlva a map-ot kell AC-s wifi-re cserélni ha minden eszközöd addigra ac-s lesz.
ui. ha már mikrotik, akkor szerintem legyen minden TIK és CapsMan
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3282
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest