Új hozzászólás Aktív témák

• Ha én switchként akarom használni a mikrotiket akor eddig azt csináltam hogy az összes portot összebridgeltem de látom hogy van valami master slave megoldás is az miben másabb vagy jobb/rosszabb mint az összebidgelés?

A másik hogy van egy 2011-es ami meghülyült teljesen. Voltak kint a UPC-sek és cserélték a modemet. Egy napig tökéletesen ment. Rá egy napra fagyogatott a belső háló szakadozott. Szegény 2011-es 60 fokig felment pedig 40 körül szokott menni. Rá sem tudtam loginolni csak a kijelzője működött.
    Restartoltam és utána is döglődött. A UPC portjának a helyén még le tudtam szedni gyorsba a konfigot és ráraktam egy másik 2011-esre ami hibátlanul megy. A modem meg hibátlan.

Szóval a döglött a következőket produkálja:
    8-as portja villog, és interfészeknél traficknál jelez forgalmat annak ellenére hogy nincs bedugva semmi. Ha bedugok oda valamit akkor hol van hol nincs rajta kapcsolat.
    Nagy terhelésnél fagyogat és eldobálja a hálót.

Amit próbáltam:
    Tápcsere, update, resetelés többször is.
    A 8-as port valamiért akkor is forgalmat jelez a winboxba és a ledjén is. Letiltva a 8-ast stabil a router.
    Szétszedtem és kis elszineződés van a táp részen, a 8-as port körül viszont semmi látszólagos hiba.

Létezhet hogy a UPC modem kinyírta a hőjével (alatta volt és melegítette) a 2011-est?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés